מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דמוי הריון?שירה22/05/2014
שלום פרופ' : מסתבר שיש לי או היתה ציסטה שמדמה הריון, כי כבר עברו 6 שבועות מההזרעה ועדיין לא קיבלתי מחזור והביתא שלילי ובUS לא נראה שק הריון, תוך כמה זמן ההשפעה של הציסטה אמורה לעבור ואקבל ווסת? והאם אפשר למנוע מצב זה שוב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דמוי הריון? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/05/2014לעיתים ההפרעה יכולה להימשך אפילו חודשיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגרסטרון גבוה!!!!אני22/05/2014
היי
אני בלחץ...
אני נטלתי סטרואידים לאחר החזרה, ברגע שהתקבלה בטא שלילית- הורדתי לאט, לאט את המינון של הסטרואידים.
במקביל, קיבלתי מחזור- והפרוגרסטרון ממש גבוה!!! ליום השלישי:
אסטרדיול- 146.7 pmol/L
פרוגרסטרון- nmol/L 9.95
LH- 6.70 mIU/mL
אני יכולה לעשות החזרה במצב כזה שהפרוגרסטרון ככה ביום השלישי??? מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרוגרסטרון גבוה!!!! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/05/2014לא לדאוג תוך יום יומיים הוא יתאזן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אתה חושב פרופסור? אני בלחץ
אני22/05/2014מה גרם לעלייה כזאת?
אני ביום השלישי למחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
למה אתה חושב פרופסור? אני בלחץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/05/2014יתכן שפעילות עודפת של הגופיף /גופיפים צהובים מהמחזור הקודם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוודה פרופסור- וזה הגיוני שקיבלתי
אני22/05/2014מחזור ויש כזה פרוגרסטרון?
אז זה בסדר לחכות עם האסטרופם עד שאבדק שוב?
מה מוריד פרוגרסטרון?
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תוודה פרופסור- וזה הגיוני שקיבלתי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/05/2014הגיוני בהחלט,אפשר להתחיל עם האסטרופם כמתוכנן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה פרופסור- יש לי תוצאות של - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/05/2014היום החמישי למחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאה אז התחלתי היום. נראה שזה תקין?
אני23/05/2014זה לאט לאט יורד.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אה אז התחלתי היום. נראה שזה תקין? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/05/2014בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אני24/05/2014תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירי22/05/2014
שלום
האם שיטת microsort
שונה בהרבה ומוכחת
מדעית משאר שיטות להפרדת זרע כמו אריקסון ו swimup
או ש זה על אותו עיקרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/05/2014לא העיקרון שונה והפעולה נעשית בסימון תאי הזרע והפרדה במכונה מיוחדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק הריוןשלי22/05/2014
האם ניתן לראות שק הריון באולטראסאונד חיצוני בשבוע 5 ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שק הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/05/2014לעיתים ניתן בתנאי שהרזולוציה מאפשרת זאת בין היתר בגלל משקל האישה ,דופן הבטן,העדר ניתוחים קודמים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת..
שלי22/05/2014תודה רבה!
יש לי שתי שאלות נוספות. השבוע עשיתי בדיקות בטא-
בטא 1- 600
בטא 2- 48 שעות אחרי 1100
1.מתי לעשות בטא 3?
2. האם בבטא 1100 בשבוע 5 היו אמורים לראות שק הריון באולטראסאונד החיצוני.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה נוספת.. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/05/2014אין צורך בביטה נוסף ,בערכים כאלו ניתן לזהות באולטרסאונד שק הריון בבדיקה וגינלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בד' FSH בגיל 39אורין22/05/2014
בוקר טוב!
בת 39 , פרופיל הורמונלי ביום ה3 למחזור,
אסטרדיול 200
FSH 6.2 ( בהזרקת גונל F- האסרוגן עולה היטב.
אציין שהבד' בוצעה בדימום מועט,בניגוב או ב"לחץ".
שאלתי היא: האם הבד' הינה רלוונטית? או אמינה בזמן דימום מוגבר בלבד?
לפי הבנתי מקריאה , גילי הינו בעייתי להרות בו. ביצעתי את הבד' בסוף חודש פברואר.
פניי ל IVF החל ממחזור הבא-.על מנת לחסוך זמן .
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בד' FSH בגיל 39 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/05/2014הבדיקה נעשית בימים 3-5 למחזור אופייני של וסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אורין22/05/2014כך ביצעתי, אך שאלתי אם חייב להיות דימום מוגבר, בעת ביצוע הבד'-הייתי בסוף המחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/05/2014זה בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריותאפרת22/05/2014
רציתי לדעת בזמן הפריה הגבר מוסר זרע למעבדה ובזמן זה אני אחרי שאיבת ביציות, כשהמעבדה באה לאחד את הזרע והביצית - איקסי,
האם המעבדה יודעת אם אוחד XX או XY של הזרע?
הכוונה לפי גודל הזרעון? מהירותו? או שאין לדעת כי כולם נראים אותו דבר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפריות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/05/2014מבחינת המעבדה כל הזרעונים הנבחרים לביצוע ה-ICSI הם בעלי אותם מאפיינים ולא ניתן לזהות מי מהם עם מטען גנטי זכרי או נקבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובהאדל21/05/2014
היי יכול להיות שבחורה בת 40 לא מגיבה ל6 מונופור בגלל שה׳י בלחץ ??
תגובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/05/2014חוסר התגובה כנראה בגלל רזרבה שחלתית נמוכה,יש לבצע בדיקות לזיהוי הבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרהאדל21/05/2014
שלום לאחר החזרת מוקפאים 3 ב״ה מקווה לבשורות טובות
האם צריך להיות במנוחה יש לי בבית תינוק בן שנה וחצי מותר לי להרים אותו ? כמה ימי מנוחה מומלץ ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/05/2014אין צורך במנוחה מיוחדת,יכולה להרים את התינור ללא כל בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות גינרה לדחיית טיפולivfדירה21/05/2014
מאחר ונדרשתי ע״י מקום העבודה לטוס לחול ובכדי לא לפספס חודש שלם קיבלת גלולות גינרה למשך 12 יום בכדי להתחיל טיפול. Ivf כשאחזור לארץ , תוך כמה זמן מרגע הפסקת הגלולות מקבלים מחזור
גלולות גינרה לדחיית טיפולivf - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/05/2014המחזור מגיע תוך 3-4 ימים לאחר הפסקת הגלולות,וניתן להתחיל בטיפול למחרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר שאיבהשלי21/05/2014
הי
אתמול אחהצ עשו לי שאיבת ביציות. היום, יש לי הכתמה דמית וכאבי בטן כמו במחזור. האם בגדר הסביר? כבר עברו 27 שעות מהשאיבה. לא היו לי תופעות בשאיבןת הקודמות.
לאחר שאיבה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/05/2014בהחלט סביר ,בין היתר בגלל היווצרותם של הגופיפים הצהובים וגודש כל הדם באגן,הדימום על רקע הפציעה המקומית של הנרתיק בעקבות השאיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור חמוציות בהריוןבת 3721/05/2014
נכבדים יקרים !
אשמח לשמוע תשובה מכם לשאלתי.
אני בהריון ויש לי דלקת בשתן אני לוקחת אנטיביוטיקה וגם פרוביוטיק.
האם בסיום האנטיביוטיקה אפשר לקחת כדורי חמוציות למניעה?
וכמה פעמים ביום והאם אחרי האוכל.
תודה לכם !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כדור חמוציות בהריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/05/2014אכילת חמוציות אינה הפתרון לדלקת קיימת חידקית בדרכי השתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםעלמה21/05/2014
שלום. בהיריון מאיי. וי. אף. לספירת דם צריך להיות בצום? שתיה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
פרופ` דוד בידר21/05/2014לא צריך צום ולא כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשיר21/05/2014
לבדיקת דם גלוקוז סוכר צריך לצום כמה זמן? מים מותר?
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/05/2014צום של 6 שעות לפחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון?דנה21/05/2014
ב- 7/4/14 עשיתי בדיקת דם להיריון לאחר טיפול ivf ויצא שלילי. ב- 8/5/14 קיבלתי ווסת ולא התחלתי טיפול משום שנקבעה לי בדיקת היסטרוסקופיה ניתוחית למחר ( 22/5/14).
ביום ראשון האחרון עשו לי בדיקת אולטרסאונד והרופאה אמרה שהיא רואה זקיק.
היום עשיתי בדיקת דם להיריון בשביל להיות בטוחה שאני לא בהריון לפני הניתוח וקיבלתי תשובה 27.10.
האם שה היריון??? יכול להיות בכלל שזה היריון? ומה לעשות עם ההיסטרוסקטפיה הניתוחית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספת נתון
דנה21/05/2014אחרי טיפול ה- ivf קיבלתי ווסת ב- 9/4/14.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
ענת21/05/2014האם יכול להיות שערכי הבטא מושפעים מביוץ?
היריון? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/05/2014בכל מקרה יש לעקוב אחרי ערכי הביטה ולדחות בשלב זה את ההיסטרוסקופיה הניתוחית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים מוקפאיםליאת21/05/2014
מהו הזמן הטוב ביותר להחזרת עוברים מוקפאים?? האם הקריטריון תלוי רק בעובי הרירית? ואם לא אז במה הוא עוד תלוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת עוברים מוקפאים - תגובה
פרופ` דוד בידר21/05/20141.תלוי בפרוטוקול הטיפולי
2. תלוי בגיל העוברים.
3.תלוי בתהליכי ביוץ וגודל רירית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)