מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפול שינייםדניאלה25/05/2014
שלום
אני בהריון שבוע שישי
תרומת ביצית
השן שלי כואבת ואצטרך לעשות טיפול אצל רופא שינייםת הטיפול כרוך בזריקת הרדמה (טיפול שורש) וכן בצילום של השן הכואבת
האם מותר להזריק לי את חומר ההרדמה?
האם מותר לעשות לי צילום שיניים?
ממה עלי להיזהר בטיפול השיניים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול שיניים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/05/2014מותר לעשות כל טיפול,במידה ונדרש מילום רנטגן שימי חלוק עופרת,מותר להזריק חומר הרדמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לאחר שאיבהחגית25/05/2014
שלום,
לפני 5 ימים שאבו לי ביציות ולאחר יומיים הוחזרו 2 .
מיום השאיבה אני סובלת מכאבים בבטן התחתונה (רמת הכאב משתנה), נפיחות ורגישות של הבטן.
ביום ההחזרה ציינתי בפני הרופא שבדק וטען שהכל תקין ורק עלי לשתות הרבה.
האם עלי לדאוג? יכול להיות שיש לי גירוי יתר ועלי לפנות לרופא במהרה?
או שהדבר שכיח ואני פשוט צריכה להמשיך לנוח ולשתות הרבה.
זוהי הפריה ראשונה שלי ולכן איני יודעת כיצד להתמודד.
אודה לתשובתכם המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רגישות לאחר שאיבה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/05/2014התסמינים הקלינים שאת מספרת שכיחים לאחר שאיבה,יחד עם זאת אם התפיחות והלחץ בבטן יתגברו יש לפנות לביקורת רפואית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםמיכל24/05/2014
שלום . האם החזרת עובר אחרי 40 שעות משאיבה היא בסדר ? ... זה לא מוקדם מידי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת עוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/05/2014זה בסדר,העובר ימשיך ממילא בהתחלקותו ברחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת קדם ווסתית.שולמית24/05/2014
שלום רב. אני מנסים מזה שנתיים להרות ללא הצלחה, אובחנתי כבעלת שחלות פולציסטיות, בעלי עם זרע תקין אך בעל צמיגיות יתר. החודש עברתי טיפול עם פיורגון בשילוב עם הזרעה, לוקחת תמיכת אנדומטרין. באופן קבוע כשבוע לפני מחזור יש לי מעין התכווצויות מציקות ומיחושים באזור איבר המין ולאחר כשבוע מגיע המחזור, גם החודש אותם כאבים התחילו אומנם מעט יותר חלשים. אלו מעין כאבי מחזור. האם הדבר מבשר על כישלון הטיפול גם החודש? אנו מוגדרים כבעיית פוריות לא מוסברת כי למרות השחלות הפולציסטיות המחזור שלי סדיר ומגיע בדיוק בזמן. שאלה נוספת היא האם צמיגיות הזרע של בעלי יכולה להיות הסיבה לאי הפוריות. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תסמונת קדם ווסתית. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/05/2014לא הייתי סומך על תסמינים קלינים כמדד להצלחה מאו אי הצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שולמית25/05/2014תודה, ומה לגבי צמיגיות הזרע? האם זו יכולה להיות הסיבה לאי ההצלחה להיכנס להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום שבוע 11מיכל24/05/2014
שלום לרופאים אני אחרי ivf שבוע 11 היום בבוקר שמתי לב שאחרי ניגוב יש קצת דם בצבע חום ועל התחתונית כמה נקודות חומות זה קרה כבר פעמיים היום יש לציין שאת התמיכה הפסקתי בשבוע תשע. לפני שלושה ימים הייתי אצל הרופא הכל היה תקין דופק תזוזה. האם זה מצריך בדיקה במיון או אפשר לחכות עד מחר מהפחד אני נכנסת כל כמה דקות לשירותים לבדוק אם זה מתחזק האם יכול להיות שזה בגלל שהפסקתי את התמיכה. אודה לכם לתשובה
דימום שבוע 11 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/05/2014ההפרשה הדמית אינה נובעת מהפסקת התמיכה,וקרוב לודאי שלא מדוברבאירוע בעל משמעות,יהיה מורך להיבדק בשנית עם התופעה תמשיך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאור24/05/2014
שלום
הומלץ לי לבצע לפרוסקופיה עקב חצוצרה
חסומה
ואחרי זה טיפולי ivf
אני לא מבינה למה לעשות את הניתוח אם
בכל מקרה אעבור לivf ולא אנסה טבעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/05/2014במידה והחסימה הודגמה בצילום רחם,ועברת נסיונות טיפוליים להרות,איני רואה כל יתרון בביצוע הבדיקה,רק אם קיים צורך להסיר את החצוצרה החולה(הידרוסלפינגס)לקראת טיפול הפריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד משהו
אור24/05/2014זאת התשובה אחרי צילום רחם .
*ממצאים:
היסטרוסלפינגוגרפיה:
===================
גודל וצורת חלל הרחם בגדר הנורמה.
חצוצרה ימנית תקינה עם פיזור חופשי של ח.נ. מצד זה.
חצוצרה שמאלית מסתיימת בהתרחבות (הידרוסלפינקס), ללא פיזור.
הייתי אצל 2 כירורגים
הכירורג שראה אמר שלא בטוח שיכרות את החצוצרהאולי רק ינסה לפתוח .
השני שראה אמר שאפשר לנסות פעם פעמיים ivf ואם זה לא ילך אז לעשות .
ואמר שבדכ לא חייבים לעשות לפרוסקופיה עם מראש עוברים לivf
אני ממש מבולבלת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה ועוד משהו - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/05/2014במצב זה נדרשת כריתת החצוצרה בלפרוסקופיה לפני טיפול הפריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד דבר
אור25/05/2014האם אפשר לא לעשות ניתוח זה יוריד סיכויים?
ואם כן אעשה האם אפשר להיכנס להריון ספונטני
ללא טיפול ivf עם חצוצרה 1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ועוד דבר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/05/2014בהחלט אי ביצוע ניתוח מקטין את שיעורי ההשתרשות,ויכול לעודד גם הפלה.באופן כללי ניתן לומר שאפשר להרות גם עם חצוצרה אחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה משהו אחרון
אור26/05/2014אם אוותר על הריון והטיפולים.
האם בכל מקרה עליי לעבור את הניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה משהו אחרון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/05/2014לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעא24/05/2014
שלום,
מצ"ב בדיקה של בעלי (הוא בן 38 ואני בת 30). כבר חצי שנה אנחנו מנסים להיכנס להריון ולא מצליחים. אודה לתשובתכם האם הבדיקה שלו תקינה?
הבדיקה בוצעה לאחר שלושה ימי התנזרות:
viscosity- normal
volume- 1.9
ph-8
count-31
tot.count 58.9
MotilityI 50-55%
Grade - 2
Morphology- normal 4%
borderline 9%
amorphous - 72%
pyriform 8%
tail -1%
midpiece - 6%
prem.cell - few
W.B.C few* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת זרע - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/05/2014הבדיקה בגבול התקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה ותודה על הפורום.
א24/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסיון שלנו
טל25/05/2014היי, מניסיון שלנו עם תוצאת זרע ממש זהה, עדיין זו היתה תוצאה גבולית שעלולה לעכב הריון. לנו עיכבה, עברנו להזרעות ומשם להפריה ראשונה שהצליחה. ממליצה לא להתעכב ולגשת לרופא פוריות.. רק אם הזמן יקר לכם..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופםאני24/05/2014
שלום
מה מינון הימים שיש ליטול אסטרופם לפני החזרה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסטרופם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/05/2014נטילת האסטרום נעשית עד להתעבות מתאימה של רירית הרחם(7-14 מ״מ) ונמשכת גם עם נטילת תכשירי הפריגסטרון עד להחזרה ואחריה,ואם יתרחש הריון ממשיכים עם הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרהאני24/05/2014
שלום רב,
אני נוטלת פרדניזון בשל נוגדנים לבלוטה.
הרופאה שלי בחו"ל ואני לא זוכרת מה עשיתי בסבבים קודמים.
כאשר מתחילים את האסטרופם כבר מומלץ לקחת פרדניזון או מההחזרה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/05/2014אני ממליץ למטופלת שלי להתחיל לקחת את הפרדהיזון מתחילת הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד בדיקהשלי24/05/2014
הי
החזרה ביום חמישי 22/5, אוביטרל מחר יום ראשון, 25/5. הא אוכל לבדוק כבר ביום שלישי ה3/6 ?
מועד בדיקה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/05/2014בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיק 24 ממנטלי24/05/2014
שלום,
יש לי מחזור סדיר של 30 יום. ביום ה15 נצפה זקיק של 24 ממ ללא נוזל. לדעת הרופא הביוץ היה צריך להתרחש בין 12 - 24 שעות לאחר האולטרסאונד כלומר ביום ה16. האם הערכת הרופא נכונה? האם ייתכן שעוברים ככ הרבה שעות בין זקיק בשל לבין הביוץ בפועל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זקיק 24 ממ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/05/2014מרגע הבשלת הזקיק לגודל אופטימלי ,הביוץ אמור להתרחש תוך 24-36 שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינוןשלי23/05/2014
כמה זמן ניתנת תמיכת הקרינון לאחר בטא חיובית? עד איזה שבוע?
קרינון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/05/2014שבוע 8-9
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם במקום מי שפירעדי23/05/2014
שלום לד"ר
אני בת 35
בשבוע 15+2לאחר IVF ICSI . הריון שהחל כהריון תאומים . בשבוע 12 עברתי דילול לאחר שאחד העוברים נמצא עם ארטרוגריפוזיס (חשד לטריזומיה 18 לפי מה שנאמר לי).
לפני יומיים סקירת מערכות לעוברית שנותרה יצאה תקינה לחלוטין.
הומלץ לי לבצע את בדיקת הדם שמחליפה את מי השפיר אך יש לי מספר שאלות :
האם הבדיקה תצא אמינה בעקבות ההסטוריה של הדילול והסיבה שבגללה עברתי אותו(הרי העובר המדולל עדין ברחם) או שבדיקה זו עלולה לתת תוצאות של FALSE POSITIVE וסתם להלחיץ אותי.
מה הייתם ממליצים לי לעשות . מפחדת מאוד ממי שפיר זה הריון יקר מאוד.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עד שהרופא יענה מניסיון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/05/2014כל אלטרנטיבה אבחנתית מהווה פשרה שכל זוג צריך להחליט אם לעשות אותה בהתאם לנסיבות המקרה,אולם בכל מקרה צריך לזכור שהבדיקה אינה מהווה בשלב זה אלטרנטיבה למי שפיר.אפשרות נוספת היא לבצע את הבדיקה ולהחליט בהתאם לתוצאה שתתקבל באם להמשיך לבדיקת מי שפיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרווית
עדי24/05/2014תודה לך רווית על המידע המפורט. אעשה כמו שהצעת !
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה וכאב גרון בשבוע 10 +דנה23/05/2014
שלום פרופסור, אני בשבוע עשר + 5 תאומים, כבר יומיים יש לי כאב גרון, קשה לבלוע עם ליחה. הלילה התחיל לי שיעול וגרד בגרון וכאב ראש די חזק. חולשה כללית. מדדתי חום 37.1. מותר לקחת משכך כאבים? מה אפשר לעשות? האם יש סיבה לדאגה? אודה מאד על תשובה בהקדם
חולשה וכאב גרון בשבוע 10 + - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/05/2014ניתן לקחת אקמול,ולפי הצורך אנטיביוטיקה(אאוגמנטין,מוקסיפן,צפורל)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת אוביטרל - שעה מומלצתמילקי23/05/2014
שנאמר לי שבת בצהריים להזריק על מנת לעשות 2 טיפולים
היום א וב
באיזו שעה בצהריים מומלץ... יותר כיון שלוש ? שתיים ?
תודההההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זריקת אוביטרל - שעה מומלצת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/05/2014אין לדבר חשיבות,מבחינה פרקטית העיקר שאת עושה את שתי ההזרעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)