מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה דחופההילה24/01/2014
היתה לי שאיבה ב-11/1/14 החזרה של עובר 1 ב-14/1 והחזרה שניה של עובר 1 בלוסיצט ב-16/1 מתי אני צריכה לבצע בדיקת בטא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה דחופה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/01/2014ב-26 לחודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםמיטל24/01/2014
אני שבוע וחצי אחרי החזרת 2 עוברים עם תמיכה של קרינון פעמיים ביום ואסטרופם פעמיים ביום התעוררתי עם דימום בניגוב וכאבי בטן חזקים כמו של מחזור הרופא שלי לא זמין מה עושים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום - תגובה
פרופ' שלמה משיח24/01/2014לצערי אין מה לעשות כדי למנוע את המחזור. חכי בבקשה לבדיקת הבטא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהעמית24/01/2014
בוקר טוב, אחרי מספר ivf קבלתי השבוע חיןבי ואני עם תמיכה של אנדומטרין.
עכשיו שהחדרתי את הנר היה טיפה הפרשה ורודה אני בלחץ מטורף. מה זה אומר? האם צריכה ללכת למיון??
תןדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה-לחוצה מאוד
עמית24/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בבקשה - תגובה
פרופ' שלמה משיח24/01/2014דימום קל לא פוגע , בהכרח, בהריון. כדאי שתחזרי על הבטא ואם הוא עולה-אז ההריון מתקיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
עמית24/01/2014הרופא שלי ביקש שאגיע בראשון לבדיקת דם ואולטרסאונד כדי לוודא שהכל בסדר .
השאלה מה אמורים לראות באולטרסאונד בשלב כל כך מוקדם? האם כדאי לעשות את הבדיקה? השאיבה הייתה ב5.1 החזרה 7.1 ומחזור אחרון 24.12
תודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה ושאלה נוספת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/01/2014ביום ראשון ניתן יהיה לצפות אולי בשק הריון ולאשר את קיומו של הריון קליני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת תמיכהKhnur23/01/2014
ב 4.1 ביצעו לי שאיבה והחל מיום זה לוקחת תמיכה של נר קרינון, 3 כדורי אסטרופם וזריקת ג'סטין מידי יום.
ב 7.1 הוחזר עובר עם המשך של אותה תמיכה.
בטא חיובית עם הכפלות יפות.
הגסטון גורם לי לתופעות לוואי בינהן כאבים וגושים קשים בישבן.
האם ניתן לבקש לשנות את התמיכה או שלא מומלץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת תמיכה - תגובה
פרופ` דוד בידר24/01/2014אפשר להפסיק את הגסטון, קרינון יספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
khnur24/01/2014אתייעץ ביום ראשון עם הרופאה שלי.
האם אתה היית מציע במקרה כמו שלי להוסיף עוד נר קרינון (כלומר 2 קרינון ביום) במידה ומורידים את הגסטון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה - תגובה
פרופ` דוד בידר24/01/2014קרינון אחד מספיק בהחלט לתמיכה וזוהי גם ההמלצה לטיפול בתרופה זו,
עודף הטיפול לא יעזור יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- E2 ועובי רירית הרחםטל23/01/2014
האם הגיוני מצב של E2 גבוה לקראת הביוץ ורירית דקה יחסית?
במחזור טבעי יש לי רירית של מקסימום 6.6 מ"מ עם E2 500
בטיפול של גונל 62.5 ה-E2 הגיע ל 2200 אך הרירית לא עבה יותר (6.9) (שני זקיקים 18+15)
צילום רחם והיסטרוסקופיה תקינים. גרידה לפני כחצי שנה.
1- מה יכולה להיות הסיבה לרירית שלא מתעבה?
2- האם רירית של 6.9 נמוך להזרעה?
3- האם יש בדיקות נוספות שכדאי לעשות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר E2 ועובי רירית הרחם - תגובה
פרופ` דוד בידר24/01/2014הסיבה לרירית שלך היא פעולת הגרידה שעברת.
זה שהיסטרוסקופיה וצילום רחם תקינים עדיין לא מבטיחים שהכל תקין.
בתהליך הגרידה יכול להיפגע, במקומות בהם פגעו, שריר הרחם ונשארת שם מין צלקת שהספקת הדם אליה לא טובה.
גדילת הרירית לא תמיד תלויה ברמת הורמון האסטרוגן אלא עד לשלב מסויים.
בכל אופן רירית 6.9 צריכה להספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםאני23/01/2014
שלום רב!
אני לקראת החזרת מוקפאים- ממחר אנדומטרין ואסטרופם. החזרה ביום ראשון.
התחלתי ליטול אסטרופם 2 מ"ג- 3 פעמים ביום מיום חמישי שעבר, כלומר- היום זה היום ה-8.
בדיקת דם מהיום:
אסטרדיול- 720.5
פרוגסטרון- רשום שקטן מ-0.67
LH- 33.82
רירית- 11 מ"מ
האם הערכים תקינים?
זה בסדר שהפרוגסטרון ככה?
ה-LH לא גבוה מידי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת מוקפאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/01/2014מתקבל הרושם שהכול תקין,וכל הערכים ההורמונלים תקינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירוראני23/01/2014
אני אחרי החזרה..ותמיכה 3 פעמים ביום עם אוטרוגוסטן.. יש לי כאבי מחזור שבאים והולכים.. בטא ביום ג'..האם עם נרות אוטרוגסטן אפשר לקבל מחזור?? או רק כשמפסיקים אותם? והאם זה מבשר טוב שאם עד יום הבטא אין דימום זה טוב?או שזה לא מעיד על כלום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בירור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/01/2014כל התסמינים אינם אומרים דבר ,הישארי עם תקווה מליאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד
אני23/01/2014אבל אפשר לקבל מחזור תוך כדי נטילת הנרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עוד - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/01/2014אם לא תהרי תקבלי מחזור למרות נטילת הנרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףףףףף ביותרעדנוש2923/01/2014
שלום רב לכם..אני בת 29 בהריון תאומים בן ובת בשבוע 26 אחרי ivf icsi .. היום עשיתי העמסת סוכר של 50 גר ויצא לי 200 זה המון לא? מה עושים?
עוד שאלה מאוד חשובה לי : יש לי מהצהריים כאביי מחזור עמומים כאלה שנימשכים ולא עוברים עד עכשו ..כלומר לא ניראה לי שזה צירים כי צירים באים והולכים ופה זה נמשך ולא מפסיק ממש כול הבטן למטה כאילו מותחים לי את הרחם מבפנים.. מסוכן? מה לעשות? להילחץ? ( יש לציין שהיום בבדיקת שתן היה חלבון +1 ודם בשתן) אהה והיה לי לחץ דם 151/82 ואחריי שעה הלחץ דם הסתדר ל 133/80..אז הרופאה לא שלחה אותי לבית חולים..אולי כדאי כן לנסוע למיון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דחוףףףףףףףף ביותר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/01/2014את סכרתית עם הריון תאומים,עם נטיה ללחץ דם,בשבוע 26,אם כאבים בבטן תחתונה-לטעמי נדרש מוניטור והערכת מצב צואר הרחם,הדרך המהירה ביותר לקבל בשעה זו מענה היא לפנות למיון של בית חולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בטיפולמנסה23/01/2014
שלום לקראת ivf קיבלתי תוכנית של גונאל, אחרי מספר ימים להוסיף מדכא ואוביטרל לפני שאיבה. מומחה אחר אליו פניתי לייעוץ נתן מלבד הגונאל גם צטרוטייד וסינרל ולשאיבה אוביטרל פרגניל ואנדמטרין ואח"כ אנטיביוטקה, סטרואידים ועוד. איך אותה אישה יכולה לקבל כאלה תוכניות שונות, האם הסיבוכיה הזו של כל התרופות הוכיחה עצמה כשונה מהפשטות ? תודה
הבדל בטיפול - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/01/2014כל פרוטוקול וטעמיו עמו,יחד עם זאת ישנם רופאים הנותנים טיפול אמפירי ומוסיפים מכלול תרופות בבחינת אם לא יעזור לא יזיק,בכל מקרה טוב תעשי אם תשאלי את הרופא לשיקולים שהנחו אותו המתן הפרוטוקול הנבחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיטל23/01/2014
היי שאלה לי אליכם לגבי החוק החדש ,שמתכוונים ל-8 מחזורי טיפול של הפריות על פי החוק מתכוונים רק לשאיבת עוברים לפי מה שהבנתי שמחזור טיפול ולא להחזרת מוקפאים שסופרים אותם כטיפולים אם איני טועה נכון?
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/01/2014את צודקת יחשבו רק שאיבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםאני23/01/2014
שלום רב!
אני לקראת החזרת מוקפאים, לאחר שנפל הריון בשבוע 5.
לאחר שהבטא התאפסה היו דימומים- בערך לפני כשבועיים.
התחלתי ליטול אסטרופם 2 מ"ג- 3 פעמים ביום מיום חמישי שעבר, כלומר- היום זה היום ה-8.
טרם עשיתי א.ס, אך עשיתי היום בדיקת דם:
אסטרדיול- 720.5
פרוגסטרון- רשום שקטן מ-0.67
האם הערכים תקינים?
זה בסדר שהפרוגסטרון ככה?
ה-LH לא גבוה מידי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת מוקפאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/01/2014בשלב זה הכול נראה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החוק החדש לטוב ולרעטליה23/01/2014
נראה שעכשיו עם החוק החדש הנשים ישקלו טוב טוב איך לבזבז את 8 ההפריות שמגיעות להן וגם הרופאים יעשו קצת שינויים וישתמשו בכל האמצעים האפשריים לעזור.. אך במצב כזה לדעתי צריכים להכניס ללא עלויות נוספות את כל הטכנולוגיות החדשות על מנת לזרז הצלחות כמו שיטות ההגדה פי 6000, אמבריוסקופ לבחינת העוברים הטובים ביותר ועוד שיטות מצליחות שמאוד עוזרות להצליח.. פרוטוקולים מושלמים של רופאים מקצוענים.. לא חסר.. בסוף זה יהיה לטובת כולם.. כנראה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מסכימה איתך
שיר23/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני מסכימה איתך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/01/2014אני בהחלט מסכים ,הנשים יהיו זהירות יותר בבחירת הרופא והיחידה הייעודית לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחוק החדש לטוב ולרע - תגובה
פרופ` דוד בידר23/01/2014לא מסכים.
הרופא תמיד עושה את הכי טוב שיכול, כך אני נוהג בכל אופן.
ההגדה ל 6000 אני לא יודע מה זה והאמבריוסקופ עדיין תחת למידה.
אוי ואבוי עם עד עכשיו לא עשינו את המיטב שיכולנו....ורק בגלל ההנחיות נעבור לטיפול טוב יותר, אז אין דבר כזה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיותטלי23/01/2014
בת 28 ללא ילדים אובחנתי כסובלת משחלות פוליציסטיות במידה קלה
התחלתי טיפול איקקלומין כבר 3 חודשים שבהם עשיתי מעקב זקיקים ואולטרסאונד ובדיקות דם בכל שלושת החודשים היה זקיק אחד שגדל בהדרגה והיגיע ל21 ממ ובמקביל גם בבדיקות הדם הE-2 גם עלה בהדרגה והיגיע בערך ל1200 והרירית היתה 6.6 כשהזקיק היה 21 קיבלתי אוביטרל ועשו לי הזרעה הזרע גם בסדר.אז מה זה בעצם אומר שכן בייצתי למרות שיש לי שחלות פוליציסטיות הרי למי שיש שחלות פוליציסטיות לא מבייצת? תשובתכם בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שחלות פוליציסטיות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/01/2014אחת הדרכים המצויינות להשרות ביוץ אצל נשים אם שחלות פוליציסטיות הינו השימוש באיקכלומין ואוביטרל בעת שהזקיק הבשיל,יתכן ויהיה צורך להוסיף תכשיר(אסרוגן)לשפר את תגובת רירית הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלהשואלת23/01/2014
שלום,
אני רווקה בת 36 רווקה , יש רזרבה שחלתית נמוכה
האם סל הבריאות ממן טיפול שאיבת ביציות?
מה הקרטריונית?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שחלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/01/2014סל הבריאות אינו מממן שאיבת ביציות לצורכי שימור פוריות לעתיד,אלא כחלק מטיפול פריון ע״מ להכנס להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירהשואלת23/01/2014
כשיש רזרבה שחלתית נמוכה
מותר לשאוב מקסימום ביציות, נגיד ש 20 נשאבו
בגוף ישארו עוד ביציות ?
דוגמא יש 20 ביציות ושאבו אותם, יישארו ביציות / הגוף מייצר אחרות?
מקווה ששאלתי מובנת, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד שהרופאים יענו לך
היי23/01/2014רזרבה שחלתית נמוכה מהנסיון שלי נמדדת יחד עם עוד קריטריונים, הבעיה היא שבדרך כלל לא ניתן לשאוב מספר רב של ביציות( במקרה הטוב), מה שלט משחק לטובתנו. יחד עם זאת את צעירה ולכן סביר שיהיו לך ביציות איכותיות. לא ממליצה לך להקפיא ביציות, גם כי יוותרו מעט בכל שאיבה וגם כי הסיכוי שלך להשתמש בהם אחר כך הוא נמוך. אז או שתתחילי בהפריה עם תורם זרע או שתפרי עוברים, למרות שתדעי שהגיל הוא חתיכת פקטור.. ככל שהזמן עובר המצב פחות טוב ...רצוי שתפני למומחה פוריות בהקדם האפשרי!!! ודרך אגב תלוי גם כמה הfsh גבוה( או כמה הamh נמוך, שזאת בדיקה מגבילה שמקדימה את הfsh בכמה שנים). והכי חשוב למצוא רופא שמתמחה בגיל מבוגר ורזרבה שחלתית נמוכה, התותחים שאני מכירה הם משיח, אשכנזי, זיידמן ובר חווה שהוא האופטימי הניצחי. אני יודעת שיש המלצות גם על לאופר ובידר, אני אישית בת 27 ומטופלת אצל אשכנזי, רק עכשיו התחלתי... אז רוצי על זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עד שהרופאים יענו לך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/01/2014מספר הביציות נקבע עם הלידה ואינו מתחדש,ישנו דלדול מתמיד במספר הביציות עם השנים ,שמעבר לגיל 35 הוא משמעותי ביותר,ואם השנים הולכים ונעלמים הזקיקים הראשונים המצויים עם הלידה עד למצב של בלות שחלתית.
את מספר הביציות שאנו שואבים בחודש הטיפול אנו מגייסים מאותו מאגר חודשי שממילא מתכלה ,גם אם לא היינו מבצעים שאיבה.
באשר לתגובה הנוספת שהועלתה ,לא הייתי יכול לנסח את זה טוב יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)