מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת זרעחנה05/01/2014
שלום, בעלי ביצע בדיקת זרע שיצאה תקינה למעט מורפולוגיה 3%, בעבר נאמר לנו שיש לו ורקולציה דרגה 2. אנו לפני תרומת ביצית, האם זה בסדר או לחזור על הבדיקה?
אני קוראת בהודעות אחרות שהם קיבלו אינפורמציה גם על מורפולוגית ראש וזנב, מדוע אנחנו לא קיבלנו פירוט כזה, היכן מבצעים בדיקה כזאת והאם צריך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
חנה05/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקת זרע - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/01/2014התוצאה לוקחת בחשבון את הפתולוגיות שהזכרת וציינה לפיכך שרק 3% מתאי הזרע תקינים לגמרי,אין צורך בשלב זה לבצע עוד בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת זרע
חנה06/01/2014ומה לגבי הורקולציה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקת זרע - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/01/2014הפריה חוץ גופית עם ICSI אמורה לתת תשובה הולמת בשלב זה של הטיפול בו את מצויה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת זרע
חנה06/01/2014סליחה על מס' השאלות, אבל לא צריך בדיקת הלוספרם?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם שכיח לתת איקקלומין ולבסוף ...מורן05/01/2014
לא לעשות הזרעה כי נופל על שישי שבת?
אני פשוט מרגישה זלזול שבמשך 3 חודשים הרופא אמר שננסה טבעי כאילו שלא ניסינו ככ הרבה ואז במשך חודשיים אחר כך לקחת איקקלומין ולא לעשות הזרעה כי נופל על שישי שבת.
אציין כי אני בת 35, הריון ראשון אחרי הזרעה רביעית בבילינסון (הפשוש בן שנה ושמונה).
לא חוסר אחריות לתת איקקלומין ולא לעשות הזרעה? או בכלל חוסר מקצועיות להבין מתי הביוץ?
עוד משהו אשמח להמלצות על רופא פריון שמקבל דרך הכללית, בילינסון פשוט גדול עלי מצד אחד ומאידך אין לי תקציב לרופא עצמאי
תודה מראש וסליחה שמוציאה תסכולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכוונתי רופא פרטי
מורן05/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התכוונתי רופא פרטי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/01/2014ניתן לבחור באחד מהרופאים שמקבלים דרך הקופות המשלימות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה שבוע אני נמצאת?אנונימית05/01/2014
היי שאיבה הייתה ב12 החזרה ב 16 ממתי מתחילים לספור את גיל ההריון..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
באיזה שבוע אני נמצאת? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/01/2014ממועד השאיבה + שבועיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאיזה שבוע אני
אנונימית05/01/2014באיזה שבוע אני נמצאת אם כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגתם עליי...
אנונימית05/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דילגתם עליי... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/01/2014בשבוע 5+3 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני05/01/2014
תוך כמה זמן מרגע הביוץ אפקטיבי לקיים יחסים לשם התעברות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/01/2014לצורך מתן התשובה אציין מספנתונים פיסיולוגיים העולים ממאמרים מחקריים על הפיסיולוגיה של הרבייה:
1.משך החיות הממוצע של תאי הזרע באברי הרבייה הנשיים נע בין- 24-40 שעות,בעוד שטווח הביוץ לאחר עליית הורמון הביוץ או זריקת האוביטרל לעיתים יכול להתרחש גם יותר מ-34-40 שעות
2.בפועל רק 10% מתאי הזרע עשויים להימצא באתר ההפריה בחצוצרה בעת ההפריה של הביצית ולכן ההזרעה חייבת להתבצע לכל היותר מספר שעות מועט לפני הביוץ.
3.הביצית רוכשת את כושר ההפריה כ-6 שעות לאחר הביוץ ,כושר זה נשמר לה לפרק זמןשל 18 שעות נוספות
4.ביוץ יכול להתרחש לעיתים גם לפני שניתן לזהות בבדיקת ביוץ את הורמון ה-
. –הורמון הביוץLH
5.כאשר ניתן אוביטרל להשראת ביוץ על בסיס מעקב הזקיקים ,גודל הזקיקים לא משקף תמיד נאמנה את מועד הביוץ בגלל הוריאביליות בגודל הזקיקים הטרום ביוציים-
הביוץ יכול להתרחש תוך 22-47 שעות אחרי זריקת האוביטרל ,ולאור העובדה שאחרי הביוץ עומדים לרשותנו עוד 24 שעות בהן נשמר כושר ההפריה של הביצית הרי שעומדים לרשותנו כ-71 שעות ממועד זריקת האוביטרל שהינן אפקטיביות לצורך הפרית הביצית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המפורטת!
אני05/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ ואוביטרלאני05/01/2014
במסגרת מעקב זקיקים ותזמון יחסים:
יום שלישי בבוקר- זקיק 16, e2- 840, פרוגסטרון <2
נאמר להזריק ברביעי בערב אוביטרל ולקיים יחסים בחמישי שישי..
שאלתי היא: האם לאחר הזרקת האוביטרל הביוץ מתקבע על שישי בבוקר, או שאם הגוף בתזמונו הטבעי "יחליט לבייץ" לפני זה פשוט יקרה? (מקווה שאני מובנת).
ביום חמישי בערב הרגשתי כאבי ביוץ חזקים (אותם אני מכירה ומזהה), האם זה הגיוני שבייצתי בחמישי לאור האוביטרל? או שברגע הזרקת האוביטרל ברביעי בערב "הבטחתי" את הביוץ לשישי בבוקר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ ואוביטרל - תגובה
פרופ' שלמה משיח05/01/2014הביוץ אינו "מתקבע" בהכרח ע"פ האוביטרל. אם הטבע רוצה עשוי להיות ביוץ קודם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון של 5 מ"ג=5000 מק"ג של חומצה פסוניה05/01/2014
פולית~!!!
1. האם יכול להזיק?? כיצד ניתן לבדוק את רמתו??
לוקחת כבר 10 חודשים, עדיין לא בהריון...
2. אילו בדיקות דם כדאי לבצע כדי לדעת שהמינון הגדול לא הזיק ומה חסר בגוף??
3. על איזה מינון של פולת אתם ממליצים לאשה גבוהה ומלאה?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון של 5 מ"ג=5000 מק"ג של חומצה פ - תגובה
פרופ` דוד בידר05/01/2014חומצה פולית לוקחים רק 3 חודשים לפני הריון.
לוקחים 5 מ״ג ולא קשור למבנה גוף.
אפשר למדוד רמות בדם אך אם לקחת כבר זמן רב יש להפסיק וזה מספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה מאוד!!!
סוניה05/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום לאחר החזרת עוברים טרייםתותי05/01/2014
שלום רב ,
אתמול בבוקר 3/1/14 הייתה לי החזרת 2עוברים טריים בעלי 8 תאים (הרופא אמר שהם בינוניים)עכשיו ראיתי זקיק קטן של דם לאחר ניגוב. לאחר השאיבה היה לי דימום קל ממש שעה אחרי וזהו. האם זה אומר משהו על סיכויי הצלחת הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יום לאחר החזרת עוברים טריים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/01/2014קרוב לודאי שההפרשה הדמית אינה קשורה לעוברים או לרחם .יתכן ומקורה באמת בפציעה שנגרמה בעת שאיבת הביציות ,או לעיתים לצואר הרחם בעת החדרת העובר עם הקטטר לרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור בהזרקהתמי04/01/2014
שלום,
לפני IVF ראשון. הזרקתי מספר ימים בשעה 20:20 והיום עופפתי והזרקתי רק ב-21:40 גונאל+צטרוטייד. האם יש סכוי שזה לא יהיה אפקטיבי בגלל האיחור? (יש לי פרוטוקול קצר והיום זה יום 8 למחזור ויום 6 להזרקות).
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור בהזרקה - תגובה
פרופ` דוד בידר05/01/2014לא.
הזמנים בסדר.
לא חייבים להזריק באותו זמן בדיוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה בידר
שירי05/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע לא עושים בארץ בדיקת NK cells?א.04/01/2014
שלום,
מדוע לא עושים בארץ בדיקת NK cells?
הבנתי שבלונדון ניתן לבצע את הבדיקה וגם הבנתי מפרופ' כרפ שיש קשר בין הנוגדנים להפלות חוזרות.
אודה להתייחסותכם.
תודה-רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מדוע לא עושים בארץ בדיקת NK cells? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/01/2014תאי NK (NTURAL KILLER CELLS )הם סוג לימפוציטים - תאי מערכת החיסון - בדרך כלל מצויים במחזור הדם.
לעומת זאת רירית הרחם מכילה תאים חיסוניים הדומים במידה רבה לתאי NK, תאים אלו קרואים תאי NK רחם.
למעשה קיימים י שני הבדלים עיקריים:
• תאי NK של הרחם לא נמצאים בדם. הם מצויים רק ברירית הרחם בשלבים המוקדמים של הריון, בעת ההשתרשות התפתחות השלייה . לכן חלק מהרופאים והמדענים מטילים ספק אם ניתן להשיג מידע על תאים אלו NKשל רחם באמצעות דגימת דם פריפרי.
• אין ראיות לכך שתאי NK של הרחם גורמים להרס השלייה או התאים עובריים.
תאי NK של רחם מצויים במספרים גדולים בקיר הרחם בעת ההשתרשות ובחודשי ההיריון הראשונים. כנראה הם מסייעים לשלייה לחבור לכלי הדם שלך כדי לספק את אספקת הדם הנדרשת לעובר.
מרפאות מסוימות מציעות בדיקות דם כדי למדוד את רמת תאי NK בדם. אולם בדיקות דם אלה מודדים את תאי NK בדם ולא ניתן למדוד או תאי NK של רחם. אין ראיות מוצקות לכך אם הפעילות של תאי NK בדם מצביעים על מספרם ופעילותם של תאי NK של הרחם.
לכן בדיקות אלה,והטיפול המבוסס עליהם, נמצאים בחיתוליהם וקיימים מעט ראיות מדעיות המצביעות על יעילותן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע לא עושים בארץ בדיקת NK cells? - תגובה
פרופ` דוד בידר05/01/2014אז למה לא שאלת את פרופסור כרפ ?
בכל אופן אם היית או לא היית עושה את הבדיקה הטיפולים בהפלות חוזרות מסיבה ברורה או לא ברורה מתבססת על 3 סוגי טיפול שגם בלי הבדיקה אנחנו מבצעים אותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לפרופ' בידר
א.05/01/2014פרופ' בידר שלום,
שאלתי את פרופ' כרפ לגבי בדיקת ה-NK cells, אך הוא אמר לי שהוא מכיר מרפאה בלונדון שמבצעת את הבדיקה ולא ידוע לו שניתן לבצע את הבדיקה בארץ.
לאיזה 3 בדיקות התכוונת: אני מניחה שלבדיקות קרישיות יתר שעשיתי והיו תקינות ולהיסטרוסקופיה שגם עשיתי אבל עכשיו אני אחרי גרידה וחוששת מהידבקויות כך שיתכן שאעשה בדיקה נוספת. (רופא מומחה להריונות בסיכון הנחה אותי לקחת קלקסן באופן אמפירי וסטרואידים מיום ההחזרה ועד שבוע 13 וסיכמתי עם הרופא שלי שבטיפול הבא הוא ירשום לי את התרופות הנ"ל).
בנוסף, פרופ' כרפ שלח אותי לסדרה של בדיקות זיהומיות וכן אותי ואת בעלי לבדיקת cross match, אבל עדיין לאהספקתי לעשות את הבדיקות.
האם הבדיקות האלה מספקות? מה הבדיקה השלישית אליה התכוונת?
תודה-רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר05/01/2014אני הסברתי לגבי 3 צורות טיפול ולא בדיקות.
המרפאה בלונדון שאליה פרופסור כרפ מתכוון היא במקום שהוא עובד בה והוא בעל עניין.
אם יש לך הפלות חוזרות יש רק 3 סוגי טיפול ואת יכולה לנסות אותם במקום להתקשקש עם בדיקות משונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהם 3 סוגי הטיפול?
א.05/01/2014פרופ' בידר שלום,
אודה לך אם תפרט את 3 סוגי הטיפול בהם מטפלים בהפלות חוזרות.
תודה-רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהם 3 סוגי הטיפול? - תגובה
פרופ` דוד בידר07/01/20141.קלקסן
2.סטרואידים
3.אימונוגלובולינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה-רבה!
א.07/01/2014פרופ' בידר,
תודה-רבה על התייחסותך והתשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בצילום רחם או בהיסטרוסקופיהסוניה04/01/2014
אבחנתית, ניתן לאבחן גם סרטן בשחלות או ברחם או בחצוצרות??
סבתא ואחות מצד האב חלו ונפטרו מסרטן השחלות! חוץ מייעוץ גנטי שאני צריכה לעבור, כרגע מיועדת להיסטרוסקופיה וצילום רחם בטיפולי הפוריות ורציתי לדעת האם ניתן לגלות סרטן באחת הבדיקות או בשתיהן???
תודה רבה על זמנכם!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם בצילום רחם או בהיסטרוסקופיה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/01/2014בבדיקות אלו בוחנים את תקינות הרחם והחצוצרות,באשר לרחם אם מתגלה ממצא חריג בהיסטרוסקופיה ניתן לבצע ביופסיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות לצינון בתחילת הריוןסימי04/01/2014
היי, הצטננתי :-( . האם יש תרופות שמותר לקחת? אני עדיין מקווה שהכל יילך בסדר באולטרסאונד הראשון שלי ביום שני ולא הייתי רוצה לסכן משהו......
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תרופות לצינון בתחילת הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/01/2014ניתן לקחת אקמול בכמות מבוקרת,וטיפות אף אוטריוין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה להחזירשירלי04/01/2014
שלום
בת 24 אם לילדה בת 3 מסבב ראשון של ivf
קודם כל הבנתי שאם יתמזל מזלי שפעם שעברה נכנסתי להריון בפעם
זה לא אומר שיקרה גם הפעם,
רציתי לדעת אני אחרי שלושה החזרות של מוקפאים ללא הצלחה:
פעם ראשונה הוחזרו שניים פעם שנייה שניים פעם שלישית שלוש.
עשיתי היסטרוסקופיה והכל בסדר.
לקראת שאיבה עם 4 זקיקים.
שאלתי היא האם ישנה אפשרות לבקש להחזיר שלושה עוברים??
דבר נוסף הייתי מיועדת לאמבריוסקופ מכיוון שפעם שעברה נשאבו 10 ביציות,
אם לא ישאבו 10 אז אין לי סיכוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כמה להחזיר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/01/2014החזירי לא יותר מ-2 עוברים,לאור הנתונים שציינת אין צורך באמבריוסקופ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי גרידהא.04/01/2014
שלום,
עשיתי בשבוע שעבר גרידה (לא בשאיבה מכיוון שהעברנו את הדגימה לבדיקת צ'יפ גנטי).
לא קבלתי שום הנחיה להמשך, למעט לגבי נטילת אנטיביוטיקה.
השאלות שלי הן מתי אני צריכה לעבור ביקורת?
אני מאוד חוששת מהידבקויות שנגרמו כתוצאה מהבדיקה. אני מבינה שהבדיקה היעילה ביותר היא היסטרוסקופיה, אבל עברתי כבר לפני חצי שנה היסטרוסקופיה אבחנתית אח"כ ניתוחית להסרת פוליפ ואח"כ עוד היסטרו' לביקורת. לכן אני מעדיפה לא לעשות עוד היסטרו'. השאלה היא האם ניתן לעשות א.ס. תלת מימד? והאם ניתן יהיה לזהות הידבקויות אם נגרמו ופוליפים אם נוצרו?
תודה-רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אחרי גרידה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/01/2014בצעי ביקורת רגילה כעבור מספר שבועות מהגרידה,יש לקוות שלא נגרם כל נזק,בדיקת הצ׳יפ הגטי מיותרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה בדיקת צ'יפ גנטי מיותרת?
א.04/01/2014פרופ' אשכנזי שלום,
אודה לך אם תפרט מדוע בדיקת הצ'יפ הגנטי בעקבות גרידה מיותרת.
הבנתי שבמידה ויצליחו להפיק מהדגימה ממצאים ניתן יהיה לדעת האם העובר היה פגום כרומוזומאלית וכן ניתן לבדוק האם היו פגמים נוספים בעובר.
אני אחרי 2 הריונות כימיים ועכשיו עברתי הפלה נדחית וחשוב לי לדעת אם העובר היה פגום כי אם הוא לא היה פגום אז סביר להניח שקיים גורם אחר להפלה. (לפני ההיריון הנוכחי הייתי אצל רופא מומחה להריונות בסיכון גבוה שהמליץ לי על קלקסן באופן אמפירי במינון של 40 מ"ג ובעקבות בדיקה מסוימת שעשיתי הוא המליץ על נטילת סטרואידים מיום ההחזרה עד שבוע 13, אך ההמלצות לא יושמו בטיפול האחרון).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברשותכם עוד שאלה..עדנוש2904/01/2014
נזכרתי כרגע בשאלה שמאוד מעניינת אותי מזמןון..כמו שצייתי בהודעתי הקודמת אני בהריון תאומים אחרי ivf icsi בשבוע 23+0 והשאלה היא בנושא סקירה מאוחרת.. השאלה היא למה לא מבצעים סקירה מאוחרת ללא תשלום בהריון תאומים? למה זה חייב לעלות לי מעל 3000 שח? ועם אין לי סכום כזה אז מה? להיסתמך על הגורל שהעוברים יצאו ילדים נורמליים? אני מאיזור באר שבע ופניתי והתקשרתי גם לסורוקה גם לקופת חולים ג' בכול הקמות ענו לי שהם לא מבצעים סקירות לתאומים.. לבסוף קבעתי טור לרופא פרטי ד''ר הררי אבל זה פשוט מקומם ההפליה הזאת..במקום ההפך לבוא לקראת ההורים שיהיו להם תאומים וכול שקל חשוב כאן..אולי בכול זאת יש איזה שהו מקום בארץ (עם זה יחסית יותר זול ממה שאני צריכה לשלם שבוע הבא אני יגיע לכול מקום) ששם עושים לא פרטי לתאומים?
ברשותכם עוד שאלה.. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/01/2014את צודקת המחיר באמת גבוה,יתכן ואת יכולה לבצע זאת באמצעות הביטוח המשלים -קיימת רשימת רופאים המבצעים זאת דרך הביטוח המשלים בתשלום סימלי ובאיכות לא פחות טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב לרופאים ! כמה שאלות..עדנוש2904/01/2014
שלום לכם אני בהריון תאומים בן ובת בשבוע 23+0 אתמול היינו אצל חברים שעשו על האש ויצא שישבתי קרוב למנגל והרחתי את העשן כמה פעמים העם זה פגע בעוברים? יש לציין ששניהם אתמול השתוללו לי בבטן חבל''ז בגלל זה חשבתי אולי זה הפריע להם?
2) העם עשן של נרגילה (לא אני עישנתי עישנו לידי) פוגע?
3)העם זה נכון שבמשקל מעל 100 ק''ג של האשה יש הרבה סיבוכים בהרדמה וקיסרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרגיל שחכתי לציין...
עדנוש2904/01/2014זה הריון מ ivf icsi ואני בת 29...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שלום רב לרופאים ! כמה שאלות.. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/01/20141.העשן חא פגע בהם
2.גם לא עשן הנרגילה
3נשים עם עודף משקל סובלות בעת היותן בהריון יותר מסיבוכי הריון כמו רעלת הריון,סכרת הריונית,שיעור גבוה יותר של ניתוחים קיסריים ותחלואה סביב ולאחר לידתית.
בקרב תינוקות לאימהות עם עודף משקל קיימת תחלואה עוברית גבוה יותר,וגם שיעור גבוה יותר של מומים מולדים במיוחד מומים נוירולוגים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלחצת אותי לאללה..
עדנוש2905/01/2014מה עכשו זה אומר שהעוברים יצאו חולים עם מומים בגלל שאני שוקלת כרגע בשבוע 24 כבר 96 ק''ג? התחלתי את ההריון עם 80 ק''ג ...אז למה במחלקת ההפריה לא אומרים לנו לנשים המלאות קודם להרזות לפני תחילת הטיפולים? חוץ מזה זה ידוע שההורמונים מוסיפים להשמנה..בסקירה המוקדמת הכול בסדר עם העוברים הם מתפחתים טוב וגם אקו לב עשיתי להם ושניהם בסדר..יכול להיות איזה מום שיצוץ?
הלחצת אותי לאללה.. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/01/2014על פניו נראה שבינתים הכול תקין אצלך וכל הסיכוי שכך זה ימשיך- בהצלחה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)