מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לגבי היסטרוסקופיה אבחנתית מולסוניה02/01/2014
צילום רחם.
בשנת 2000 עברתי הפלה יזומה עם ציטוטק ומייפיג'ין, למרות אולטרסאונד שנעשה במקום נשארו שאריות מההריון ורק לאחר כחודש של דימומים ביצעו בי גרידה!
מאז אמנם הצלחתי להרות במאי2013, לאחר 3 חודשי נסיון בלבד בלי שום תמיכה(לא הורמונלית,לא הזרעות ולא מעקב זקיקים).
ההריון הסתיים בשבוע 7 כי לא היה קוטב עוברי!
בעזרת ציטוטק-4 כדורים לנרתיק הושלמה ההפלה והיו כאבים איומים!!!
מאז בעצם, אני לא מצליחה להכנס להריון למרות פעמיים נסיונות ספונטנים, שלא צלחו וחודשיים של נסיונות עם תמיכת הורמונים, הזרעות ואנדומטרין...
אודה מאוד על ייעוץ לגבי מה לעשות- האם צילום רחם או היסטרוסקופיה אבחנתית או שניהם??
מה מומלץ במקרה הנ"ל ומה היתרונות והחסרונות של כל שיטה, כולל סיכונים ואולי חס וחלילה נזק לטיפולים הבאים, בנסיון להרות!!!
המון תודה על זמנכם ומקצועיותכם!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לגבי היסטרוסקופיה אבחנתית מול - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/01/2014הייתי ממליץ לבצע את שניהם,סיפורך מעלה ספקות לגבי תקינות החצוצרות והרחם שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה אבל לא נעניתי לגבי
סוניה02/01/2014הסיכונים ב2 הפרוצדורות והפגיעה שלהן, אם יכולה להיות כזאת, ברחם, שחלות,חצוצרות... תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה...אשמח לתשובה
סוניה03/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה...אשמח לתשובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/01/2014לפרוצדורות הבחנתית אלו ישנן סיכונים מזעריים לזיהום או פגיעה ברחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןבננית02/01/2014
קבלת וסת היה בתאריך 7/12/13 , מרגיש לי ממש שנקלטתי המון סימנים.
הביוץ היה בין 19/20 לחודש דצמבר (לפי הרגשתי).
השאלה שלי היא האם כדי לי כבר לעשות בדיקה הריון ביתית?
הסימנים הם ( שתן , כאבי ראש, מן דקירות קטנות בשני הצדדים של הבטן התחתונה, כאבים בחזה ונפיחות, קצת סחרחורות,)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/01/2014בהחלט ניתן לבצע בדיקה ביתית אם אכן בייצת במועד שציינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי בדיקה ויצא שלילי
בננית02/01/2014עשיתי בדיקה התשובה יצאה שלילית עשיתי אותו לא עם השתן הראשון של הבוקר .
לערכתך זה סופי או שיש עדיין סיכוי להריון? לדוגמה היום היו לי הרבה בחילות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
בננית03/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/01/2014אם לא תקבלי עד יום א בצעי בדיקת דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםמאיה02/01/2014
שלום רב אני בת 31 יש לי ילדה בת 3 בהריון ספונטני. היו לי 3 הפלות-2 יזומות עקב מומים לפני לידת ביתי. הפלה עקב הפסקת דופק אחרי CMV לפני כשנה. ובחודש אוגוסט הפלה טבעית אחרי הריון כימי. המחזורים שלי לא סדירים ומאחרים כ4 ימים כבר כמה חודשים. לכן התחלתי החודש מעקב זקיקים. התחלתי מהיום ה 10 למחזור ראו רירית 7 ביום ה 12 גם רירית 7 וביום ה 14 רירית 9. הזקיקים בכל המעקבים קטנים. לא היה צריך להיות כבר התפתחות של הזקיק לגודל גדול יותר? אם כמו כל חודש מאחר לי המחזור אז יהיה ביוץ בסביבות יום ראשון שני , כלומר ימים 17-18 למחזור. יכול להיות שרק אז יראו זקיק בגודל תקין? או שכבר עכשיו היה צריך לראות זקיק גדול יותר? תודה מאיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מעקב זקיקים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/01/2014קיים סיכוי סביר שהזקיק הדומיננטי יבוא לידי ביטוי בהמשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הגורם לבעיהדפי02/01/2014
שלום,
בת 35, יש לי אנדומטריומה בשחלה בגודל 2.5 ס"מ ללא ממצאים נוספים, צילום רחם תקין, פרופיל תקין. קרישיות תקינה. AMH תקין. תוצאות הזרע מצויינים מכל הבחינות. בשנה האחרונה היו 3 הריונות כימיים, האם ייתכן שהגורם לכך היא האנדומטריומה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה הגורם לבעיה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/01/2014האפשרות בהחלט קיימת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגורם לבעיה
דפי03/01/2014שלום,
במידה והאנדומטריומה שבשחלה היא הגורם להריונות הכימיים מה הדרך שיכולה למנוע את ההריונות הכימיים שקורים בגללה? איזו תכנית טיפול יכולה למנוע זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הגורם לבעיה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/01/2014יש לנטרל בראש ובראשונה את כל ההשפעות הצפויות של האנדומטריומה -אנדומטריוזיס-באמצעות דיכוי הורמונלי ראשוני וארוך של האנדומטריוזיס,מתן פרוטוקול מבוקר ולא עוצמתי במיוחד,נטרול קרישיות יתר אם קיימת-לעיתים ניתן טיפול אפילו באופן אמפירי,מתן נוגדי התכווצויות לאחר השאיבה -אספירין,זיהוי עוברים אופטימלים באמצעות האמבריוסקופ,ונתונים מורפולוגים ,אפשרות לגדל עוברים לבלסטוציסטים,מתן טיפול הורמונלי תומך דרך הנרתיק ובזריקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעוניינת להגיע לקבלת חוות דעת
דפי05/01/2014שלום רב לך פרופסור.
במידה ואני בקופת חולים לאומית ומאוד מעוניינת לבוא לקבל חוות דעת ותוכנית טיפול מומלצת ממך, כיצד אוכל לעשות זאת והאם המחיר יהיה מסובסד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה תודה!אני02/01/2014
שלום,
האם כאשר יש תא זרע עם מורפולוגיה לא תקינה (ראש) שמפרה ביצית, האם יצא מזה עובר תקין שמתפתח תקין מאה אחוז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה חשובה תודה! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/01/2014סיכוי מופחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזאת אומרת שאם יש
חגית03/01/2014הריון ספונטני עם מורפולוגיה נמוכה אז יש סיכוי לעובר לא תקין???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
חגית04/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/01/2014הסיכוי לאיכות עוברית פגומה גדל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם שאלה לתגובך
דפי04/01/2014ומה אם המורפולוגיה הייתה דווקא בזנב או אחרת מראש, עדיין תשובתך הייתה זהה, או שמא תשובתך היא עבור מורפולוגיה גרועה של ראש תאי הזרע?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גם שאלה לתגובך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/01/2014מדובר בעיקר על פגמים בראש תא הזרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם המורפולוגיה יכולה להשתנות בעוד
חגית04/01/2014מס שנים? לדעוך או להשתפר?
2. אם מבצעת הזרעות בגלל מורפולוגיה 2 אז גם בהריונות הבאים אזדקק לעזרה עמ להרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכירה קצת
שני04/01/2014מס שנים? לדעוך או להשתפר?
2. אם מבצעת הזרעות בגלל מורפולוגיה 2 אז גם בהריונות הבאים אזדקק לעזרה עמ להרות?
היי דנה, אני רואה שאת משתתפת בשאלות שלי :) אז בכיף.
אוכל לומר שלפי הבנתי מורפולוגיה היא פרמטר חשוב מאוד שיכול לגרום להשגת הריון זמן ארוך מהרגיל ואף לגרום לחוסר התפתחות של העובר בשלב ראשוני (אני עם מורפולוגיה 3% כשהייתה היו 3 הריונות שלא התפתחו) לעיתים יש מזל אבל לפעמים לא כדאי לבזבז זמן ולגשת להפריות עם שיטה מיוחדת שמגדילה את תאי הזרע פי 6000 ואז בוחרים תא זרע תקין גם מורפוליוגית (צורה נורמלית) ואז מחדירים אותו לביצית. כאשר תא לא תקין מורפולוגית מפרה את הביצית אז רוב הסיכויים שהעובר הזה יספג אחרי שבוע שבועיים וחס ושלום אם יותר זמן אז זה כבר הפלה/גרידה..
בדרך כלל אם זה 2% (משמע 98% לא תקינים בצורתם) אז המצב לא משתפר אולי גג יגיע ל 4% או 6% שבפועל מעל 14% הסיכוי לעובר תקין טוב יותר. אם הסיבה היא וריקוצלה אז המצב חמור יותר כי אז יש סיכוי שתא הזרע פגוע גם גנטית (שברי DNA). לכן כדאי גם לעבור בדיקת אשכים לוודא שאין וריקוצלה ואם יש אז כדאי לבצע ניתוח, זה עדיף מהפלות ועדיף מהפריות והורמונים ללא סוף...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האם המורפולוגיה יכולה להשתנות בעוד - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/01/2014למרות שקיים סיכוי גם להריון ספונטני,סביר להניח שגם בהריון הבא תידרשי לעזרה,בד״כ הגורם לפגיעה המורפולוגית ממשיך להתקיים,לכן ניתן לצפות להרעה במצב ,אם הסיבה לא אובחנה או טופלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדי לעשות סדר בבלאגן:
דנה04/01/20141.אם תאים תקינים 2, פתולוגיית ראש 95%, צוואר 3% וזנב 0%. מה המשמעות מבחינת הראש, צוואר, זנב? 95 ראש זה בסדר?
2. בצילום האשכים הכל תקין, בעלי מעשן. ייתכן וזו הסיבה למורפולוגיה הנמוכה?
3. אם יפסיק לעשן, ייתכן ותעלה?
4. להשבחה והזרעה יש סיכויים טובים בנתונים הנ"ל?
אשמח אם תענה על כל השאלות. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
חגית05/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תשובה בבקשה
חגית05/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אפשר תשובה בבקשה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/01/2014כאמור 95% מהתאים פגומים במבנה של ראש תא הזרע 3% בצואר של תא הזרע ו-0% בזנב,מה שמותיר 2% תאים תקינים לגמרי.
בתנאים אלו בהחלט כדאי להתחיל טיפול בהשבחות והזרעות.
העישון בהחלט פוגע בזרע ובמבנה ה-DNA שלו(לבצע בדיקת הלוספרם)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניסיון
אנחנו06/01/2014מה זה 2% או 4% תקינים? זה נשמע מעט מאוד. אצלנו הזרעות/השבחות לא עזרו ונמצא 14% שברי DNA (למרות שגבולי) בסופו של דבר הסיכוי שנותר הוא בהפריות. הכל היה לשווא לצערנו, מצטערים שלא פנינו ישר להפריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מניסיון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/01/2014חלק גדול מבנות במצבך מצליחות להרות גם בתנאים אלו ,החלק האחר נדרש להפריה חוץ גופית,בכל מקרה נאחל לך הצלחה בהמשך דרכך ובהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפשרת מוקפאים לפני ביופסיהשני02/01/2014
כמה עוברים מוקפאים (לפני ביופסיה) אתם חושבים שכדאי להפשיר ב- PGD (איקס שביר) בהנחה ואני רוצה למקסם את הסיכויים לתאומים . 6-7 נראה לכם בסדר או יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפשרת מוקפאים לפני ביופסיה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/01/2014שניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- COQ10דנה01/01/2014
בת 40.4, 3 טיפולי הפרייה (הריון כימי+הריון שהסתיים בשבוע 6). מה דעתך על Co Q10 לשיפור איכות הביציות? כמה זמן לפני הטיפול לוקחים את זה?
COQ10 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/01/2014אין לתכשיר זה כל ערך מוסף לשיפור הביציות,הכרך המוסף היחיד הוא לחברה המייצרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריסוס וטיפול הפוריותדנה01/01/2014
אני צריכה לבצע הדברה בבית אך חוששת. האם חומרי ההדברה יכולים להזיק לפוריות וטיפול הפוריות? האם עדיף להימנע מריסוס בשלב זה?
ריסוס וטיפול הפוריות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/01/2014יש להימנע מריסוס הביית בחודש הטיפולי,אדי הריסוס אינם רצויים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת זרע נמוכהברוך01/01/2014
שלום לך
בדיקת זרע שנייה במעבדה כולל צילום אשכים דופלר והתשובה שיצאה מראה על ספירת זרע נמוכה!
השאלה קיים טיפול תרופתי לשיפור ספירת הזרע?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ספירת זרע נמוכה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/01/2014התשובה תלויה בפרופיל ההורמונלי הבסיסי שלך העשוי להצביע על הצורך בטיפול כזה או אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרידהא.01/01/2014
שלום,
כיצד מתבצעת גרידה כאשר רוצים לנסות להעביר את הדגימה לבדיקת קריוטיפ או בדיקה גנטית?
האם במקרה זה ניתן לבצע את הגרידה בשאיבה?
אודה לכם אם תפרטו את התהליך של הגרידה גם בנוגע לאופן הרחבת צוואר הרחם כאשר מדובר בהריון ראשון.
תודה-רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גרידה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/01/2014מעבירים את תוכן הגרידה בנוזל תרבית רקמה למעבדה הגנטית לשם עיבוד החומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה תוך רחמיתהיי01/01/2014
שלום לכם ביצעתי הזרעה תוך רחמית ביום ראשון וחוץ מהפרשה קלה ולחץ בבטן התחתונה עם כאב קל באותו יום מאז אין לי שום תסמינים, האם זה אומר שההזרעה נכשלה? לפני ההזרעה כן הרגשתי גודש בשדיים רגישות בפטמות והפרשות ורצת כאבים וכנראה מה ביוץ ומאז כלום חוץ מכאבי ראש קלים ובטן נפוחה( כנראה מההורמונים),
הזרעה תוך רחמית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/01/2014לא הייתי עושה ספקולציה לגבי האפשרות של הריון או לא על סמך התסמינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- AMHשואלת01/01/2014
שלום, ברצוני לבצע בדיקת דם AMH מעקב זקיקים
האם מומלץ לבצע במועד מסיום ווסת / ללא יש השפעה על התוצאה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
AMH - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/01/2014מועד הביצוע אינו משפיע על התוצאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת אספירין אחרי החזרהשושו01/01/2014
הי,
אני בת 37.5, עם אנדו'.
אחרי 3 טיפולי אי.וי.אף שלא צלחו, ואחרי שקראתי שהרבה פעמים דילול דם מסייע להקלטות, בטיפול הנוכחי והרביעי, לקחתי על דעת עצמי אספירין מיום ההחזרה. וידאתי עם הרופא שלי שאין לו התנגדות לזה ועשיתי זאת מבחירתי.
היום אני ביום 18 מההחזרה.
אני בהריון בפעם הראשונה. וערכי הבטא גבוהים ועולים יפה.
בינתיים לוקחת מיקרופירין 75 אחד ביום.
בינתיים שמעתי שאספירין מצד אחד מוריד סיכוי להפלה- אבל מצד שני יכול לגרום למיעוט טסיות דם אצל העובר.
ובכלל אני קולטת שבטוח יש לזה השלכות שאני לא יודעת מה הן- אשמח להסבר בעניין. רוצה לודא שאני עושה דבר נכון.
1. מה ההשלכות של נטילת אספירין על העובר?
2. במידה ואין לי בעית קרישיות (הרופא שלי לא בדק) האם זה מזיק לי או לעובר?
3. כיצד להפסיק? אני שוקלת בהדרגה להפסיק עם האספירין, ולא בטוחה איך. הרופא שלי לא ממש מייעץ לי בעניין , הוא אמר - תעשי מה שבא לך, תקחי או תפסיקי, לי זה לא משנה. ומישהי אחרת אמרה לי- שאם לקחתי , לא מפסיקים סתם ככה וההפסקה צריכה להיות בעיתוי הנכון. מה זה אומר העיתוי הנכון?
האם לדעתכם עדיף להפסיק? ואם כן כיצד עושים זאת?
חשוב לי לשמור על ההריון הזה, על העובר הזה, ואני רוצה לעשות החלטה שקולה.
אשמח ליעוץ בהקדם בעניין.
תודה רבה ושנה נהדרת :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת אספירין אחרי החזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר01/01/2014האספירין היה מיותר מלכתחילה..
את יכולה להפסיק אותו.
זה לא ישפיע על העובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ דחוף לעיתוי אוביטרל והזרעה!!סוניה01/01/2014
תודה מראש על תשובה מהירה, אני בלחץ...
ביום 10 למחזור(יום שני- 30.12 ), ניצפה זקיק בודד בשחלה ימנית, 16 מ"מ ועובי רירית 6 מ"מ. ללא נוזל. בבדיקת דם- אסטרדיול 536pmol/L פרוגסטרון קטן מ-2.
היום, יום ה-12 למחזור:(1.1.14)
באולטרסאונד ניצפה זקיק 1 בגודל 19 מ"מ בשחלה ימנית.
רירית רחם 10 מ"מ, ללא נוזל.
בבדיקת דם: אסטרדיול 738 pmol/L
פרוגסטרון קטן מ2
שאלותיי:
1. מתי להזריק אוביטרל ובאיזו שעה?? מתי הזרעה??
2. ההזרעה נעשית בבקרים, לכן חשובות לי שעת הזרקת האוביטרל.
תודה מראש...:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ דחוף לעיתוי אוביטרל והזרעה!! - תגובה
פרופ` דוד בידר01/01/2014להזריק היום בערב
הזרעה יום ו בבוקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת חו"ד נוספתאני01/01/2014
הפלה טבעית בספטמבר אחרי 6 חודשי ניסיונות, בבית ילד מהריון ספונטני.
במעקבי זקיקים אצל רופא פיריון כבר 4 חודשים (אחד הניב הריון שנפל, ועכשיו שלושה כושלים)
בת 28 בדיקות שלי ושל הגבר תקינות
הרופא המליץ על צילום רחם (עקב ההפלה לראות שאין איזו פגיעה) ומשם להזרעות והורמונים,
אני נוטה להסכים מהלחץ שלי להיכנס להריון אבל חוששת שאני ממהרת מידי, ושזמני טרם הגיע פשוט ואשמח לחוו"ד נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת חו"ד נוספת - תגובה
פרופ` דוד בידר01/01/2014איך טופלה ההפלה.
איך והסתות שלך.?
במה את מטופלת אם בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההפלה היתה טבעית שלמה
אני02/01/2014בשבוע 6+
כעבור שבוע הבטא התאפסה ולאחר כמה ימים כבר היה ביוץ חדש..
מאז 3 מחזורים עם מעקבי זקיקים ובדיקות דם- תזמון יחסים עם אוביטרל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אני02/01/2014וסתות סדירות מאוד-ביוץ ביום 13-14, וסת כעבור 12 יום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ` דוד בידר03/01/2014בשלב זה ממליץ לך לא לבצע צילום רחם אלא להיות רגועה ולנסות להרות כחודשיים לבד.אם לא יהיה הריון אז כדאי להתחיל עם הורמונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)