מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אוכל בהריוןמאמא09/01/2014
צהריים טובים לרופאים המדהימים.
אני בהריון שבוע 5
האם מותר לאכול טונה מקופסא?
האם מותר לאכול פסטרמה שהייתה סגורה במקרר בסופר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל בהריון - תגובה
פרופ` דוד בידר09/01/2014כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר ל IVFבטי09/01/2014
שלום,
המליצו לנו לעבור להפריות בגלל מורפולוגיה 4% (96% ראש), שאר הממדים תקינים מאוד, ואצלי הכל תקין..
האם זוהי סיבה מספקת לעבור לIVF?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר ל IVF - תגובה
פרופ' שחר קול09/01/2014לא
יש סיכוי להשגת הריון בהזרעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי בטי-ביצעת הזרעות לפני?
.09/01/2014רק בגלל מורפולוגיה 4 הפרייה??
4 נחשב סביר ואפילו תקין- על פי כל המדדים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא תמיד מספרים לנו הכל..
בטי11/01/2014זה גבול תחתון 3%-4% קחי בחשבון שעם 1%-2% חייב הפריות או לבזבז שנה שנתיים בנסיונות למקרה שיהיה מזל...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא תמיד מספרים לנו הכל.. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/01/2014אין נקום לטיפול הפריה בשלב זה -כ50-60% מהזוגות במצבכם יכנסו להריון תוך מספר טיפולים של השריית ביוץ והזרעות תוך רחמיות,הפניה המיידית להפריה אינה משרתת את האינטרסים שלך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות זרעקארין09/01/2014
שלום,
האם מנת זרע מבנק הזרע היא באמת איכותית ומספקת או שמא ההקפאה שעברה לא ממש מטיבה עימה? אני חוששת שלא יהיו מספיק הפריות גם עקב זרע לא איכותי. איכות הזרע חשובה לי מאוד. אודה לכם על תשובה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איכות זרע - תגובה
פרופ' שלמה משיח09/01/2014איכות הזרע לפני ואחרי ההקפאה הם אחד הפרמטרים העיקריים בבחירת התורם הראוי.
אנו בבנק הזרע שאני מנהלו (סופרם) מתחילים בראיון של התורם הפוטנציאלי, אח"כ מבצעים שתי בדיקות זרע מפורטות ויסודיות בזרע הטרי, אח"כ מקפיאים את הזרע לתקופת זמן, מפשירים אותו ורק אם עמד מצוין בהקפאה והפשרה-אנו מקבלים את המעומד להיות תורם. זה בנוסף לבדיקות גנטיות מפורטות (ל-42 מחלות גנטיות) וכן בדיקה קפדנית של ההיסטוריה הבריאותית והנפשית שלו ושל משפחתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי התורם
קארין09/01/2014אז עם תורם כזה הזרע נחשב איכותי? משמע אין סיכוי כזה שהזרע יהיה חלק עם בעיות ההפריה במידה ויהיו?
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לגבי התורם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/01/2014לתורם שנבחר באופן שציין פרופ משיח,לא אמורה להיות בעיית הפריה,לכן יש חשיבות מירבית בבחירת בנק הזרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני הפריהשירי09/01/2014
שלום,
יש לי אנדומטריומה בשחלה אחת בגודל 3 ס"מ
ואני אמורה להתחיל הפריות באסותא ורציתי לדעת האם מומלץ שהרופא שיבצע את השאיבה (שבה צריך לעקוף את האנדומטריומה) הוא צריך להיות עם ניסיון בנושא? זה מאוד חשוב לי שהרופא שיבצע את השאיבה יבין את הרגישות כשיש אנדומטריומה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני הפריה - תגובה
פרופ' שלמה משיח09/01/2014לכל טיפול חשוב שהרופא יהיה מנוסה מאד באבחנה של המקרה ובטיפול. כן במקרה של אנדומטריומה חשוב שלא לדקור את הציסטה, כי אז יש סיכון יתר לזהום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה עזרתך
שירי09/01/2014היכן אמא שמות של רופאים למקרה כזה? עבור אסותא, בבקשה עזרתך בהקדם זה קריטי עבורי (כרגע מכירה רק רופא אחד ולא יודעת אם מתמחה בזה - ברקוביץ באסותא)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בבקשה עזרתך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/01/2014חזקה על רופא העובד באסותא שהוא מצוי עם בעיות הנובעות האנדומטריומה והצורך להימנע מדיקורה,ומתן אנטיביוטיקה באופן פרופילקטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא מסכן את התהליך?
שירי11/01/2014האנטיביוטיקה הזו לא מסכנת את העוברים? מה שמות האנטיביוטיקה שיכולים ללהיות למשל למצב כזה רגיש?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זה לא מסכן את התהליך? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/01/2014האנטיביוטיקה הניתנת כבר בעירוי בחדר ניתוח לפני הפעולה לא מסכנת אותך או את סיכוייך להרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשלות זקיקאני09/01/2014
במידה ואני מבייצת תמיד גם עם הורמונים ללא דיכוי בגודל מקסימלי של זקיק הוא 17 מ"מ, האם בהפריה זה בסדר עם ידכאו ביוץ והוא כבר לא יבייץ בגודל 17? האם זה לא פוגע בבשלותו הטבעית ופוגע בביצית שתתבשל מידיי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשלות זקיק - תגובה
פרופ' שחר קול09/01/2014ההחלטה מתי לגרום לביוץ ב - IVF מתבססת על שיקולים רבים, קוטר זקיק מסוים הוא רק אחד מהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץטלי09/01/2014
היי
הייתי היום במעקב זקיקים יצא לי זקיק 21
LH 7/7
E-2 1217
PROGESTERON 1.8
האם זה אומר שצריך להיות ביוץ או שה LH נמוך מידי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ - תגובה
פרופ' שלמה משיח09/01/2014האולטראבאונד והבדיקות מעידות על כך שהביוץ מאד קרוב. LH היא בדיקה לא טובה לביוץ, כי ה-LH עולה בצורה חדה-בד"כ בבוקר ויורד תוך 24 שעות. אם רוצים לתזמן את הביות כדאי לשקול מתן זריקת אוביטרל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירוראני09/01/2014
אני התחלתי פרוטוקול ארוך של IVF , אני מזריקה גונל 150 יח+חצי של דקא .. היו לי 4 זקיקים 10 10 12 12 רירית 7.5 , מיום שני שינוי לי את המינונים לגונל 225+חצי של דקא.. היום נצפה רירית 13 וזקיקים 16,18,14,10 אשמח לדעת אם זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בירור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/01/2014התגובה תקינה בשלב זה של הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פרוטוקול קצראביבית09/01/2014
בת 36 , מטופלת במונופור 450 מהיום השני למחזור.
לאחר 9 ימי זריקות של מונופור 450 +צטרוצייד יש 3 זקיקים 14,11,9
e2 - 1200
האם הגיוני ?
תמיד יש לי 8-9 זקיקים .
מה יכולה להיותת הסיבה לכך ?
האם להפסיק את הטיפול ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול פרוטוקול קצר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/01/2014בשלב זה לא הייתי מפסיק את הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם פוגע בטיפול?דיקלה09/01/2014
בשבועות האחרונים קר לי מאוד, יותר ממה שהיה לי בשנים האחרונות. ואיזו אישה תימניה מבוגרת עם "תרופות סבתא" אמרה לי שכדי שאני אקלט להריון כדי לי לחמם את הרחם. אני התחלתי סבב של טיפול ivf. האם לשים כרית חמה שמחממים במיקו על הבטן התחתונה כדי לחמם את הרחם יכול להזיק לי בטיפול (באיכות הביציות או בכמותם)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם פוגע בטיפול? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/01/2014כל ההצעות האלו אין להם ולא כלום עם הטיפול ,והמלצתי להימנע מהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היכן ניתן לבצע בדיקות AMH ?כמה עולהסוניה08/01/2014
והאם רק בפרטי?
תודה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה לקבלת תשובה...תודה
סוניה09/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה לקבלת תשובה...תודה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה לקבלת תשובה...תודה - תגובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/01/2014במעבדת בית חולים תל השומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דר סמיון מלצרחפצי08/01/2014
1. מישהי מטופלת/שמעה על דר מלצר?
2. מישהי ביצעה הזרעות דרך קופ"ח לאומית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טופלתי אצלו בעבר
טליה08/01/2014אצלי הוא יסתבך עם הטיפול
הוא לא הכי יסודי.אבל יכולה להגיד לך שיש לו הצלחות.
והוא בכללית לא במאוחדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מטופלת שלו, הוא בסדר גמור!
נ09/01/2014דרך ברזילי באשקלוו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פאפעמית08/01/2014
מטופלת ivf בציבורי ועשיצי בדיקת פאפ לפני שנה וחצי. האם צריכה לעשות שוב לפני המעבר לרופא פרטי? בת 34
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת פאפ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2014בדיקה בטווח זמן זה עומדת בדרישות הסף אם היא היתה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי הצלחהעמית08/01/2014
ערב טוב לכם, בת 34 ללא ילדים.
עברתי השבוע Ivf מספר 5. גילו לי כמה פוליפים בצוואר הרחם, נשאבו סה"כ 8 ביציות והופרו 3. הרופא הגדיר את העוברים כ"סבירים" והחזיר לי את שלושתם. האם יש סיכוי להצלחה במצב שלי? כל כך מיואשת
תודה לכם רופאים יקרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיכויי הצלחה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2014לא ברור אם נעשה בירור וטיפול בהקשר לפוליפים בצואר הרחם העלולים להקשות על ההחזרה.
באופן כללי שלושה עוברים מספקים סיכוי סביר להצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריותא08/01/2014
מהם סיכויי השגת הריון (באחוזים) באופן טבעי או בהזרעות בגיל 41, כשפרופיל הורמונילי תקין, צילום רחם תקין ויתר הבדיקות תקינות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פוריות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2014באופן טבעי שיעור ההריונות הספונטני בגיל הזה בזמן שכל שאר הפרמטרים תקינים הינו3-5% לחודש,לעומת זאת בטיפול משולב בהשריית ביוץ והזרעות הינו כפול ויותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר בין שלושה או חמישה ימיםשירלי08/01/2014
שלום
עברתי שאיבה של 5 ביציות שכולן הופרו.
ביום השני אחרי השאיבה הרופא אמר שהוא
צריך להחליט אם להחזיר אותם ביום שלוש או חמש.
בסוף הוא החליט להחזיר ביום שלוש.
הסיבה היא בעצם שהעוברים לא מספיק איכותיים כדי
לשרוד עד יום 5?
ואיך מודדים איכות של עובר ביום השלישי שלו??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עובר בין שלושה או חמישה ימים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2014איכות העובר נקבעת על פי מספר מדדים -קמב חלוקת התאים,מראה המורפולוגי של צאי העובר,וקיומם של שברים בתאי העובר,כך שבהחלט ניתן לסווג עובר ביום 3 לאחר ההזרעה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)