מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דילגתם עליי, בבקשה תענואני16/12/2013
שלום,
שאלתי קודם לגבי אוביטרל ותזמון הזרעות.
קראתי והבנתי את הטקסט שפרופ׳ אשכנזי צירף בתשובתו. מודה על התשובה המפורטת.
ובכל זאת, שוב מאוד מבקשת אם תוכלו לתת דוגמא קונקרטית לתזמון אופטימלי של שתי הזרעות לאחר מתן אוביטרל. אני יודעת שזו רק דוגמא, לא מדע מדויק ולא חקוק בסלע ובכל זאת מאוד מאוד מבקשת..
למשל (זה מה שמבקשת בתשובה אם תוכלו):
קחי אוביטרל ביום x בשעה y, תעשי הזרעה ראשונה ביום a בשעה b, והזרעה שניה ביום c בשעה d
האם תוכלו לתת דוגמא כזו באופן שבו ביקשתי? אתייחס לזה כקוים מנחים למה לשאוף פלוס מינוס
בבקשה אל תענו לי תשובה נוסח ״תעשי שתי הזרעות ב-60 שעות שלאחר הזרקת האוביטרל״
תודה גדולה ושוב סליחה על החפירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דילגתם עליי, בבקשה תענו - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/12/2013באופן כללי רצוי לבצע הזרעה 24 ו-48 שעות לאחר האוביטרל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציטוטקדנה16/12/2013
מהן ההנחיות לגבי אוכל ושתייה לאחר נטילת ציטוטק דרך הפה? (או הכדור השני בטיפול) לא זוכרת את השם. האם מותר לאכול או לשתות לאחר שלקחתי את הכדורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ציטוטק - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/12/2013אין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמבטיות חמות אחרי החזרת עובריםרבקה16/12/2013
שלום,
האם אמבטיות חמות או רחיצה במי גופרית חמים של ים המלח עשויים להשפיע לרעה על קליטה והשתרשות עוברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמבטיות חמות אחרי החזרת עוברים - תגובה
פרופ' שלמה משיח16/12/2013לא הייתי ממליץ על אמבטיות חמות אחרי החזרת עוברים או בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת על אמבטיות
חסוי17/12/2013האם כאשר אתה אומר אמבטיות אתה מתכוון מקלחת רגילה לא חמה (בעמידה)? או אמבט חם?
כי בימים כאלה נורא קשה להתקלח במים פושרים ולא חמים...
תודה רבה!!!
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת על אמבטיות - תגובה
פרופ` דוד בידר17/12/2013דוש רגיל או מקלחת חמה כמו שאת נוהגת יום יום ( בתקווה) אין עם זה בעיה.
אמבטיה כגון לשבת במי גופרית חמים או אמבטיה חמה מאוד זה לא ברור השפעתו על הריון וקליטה לכן רצוי שלא,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקפאיםעדי16/12/2013
ערב טוב לכולם
קצת הסתבכתי עם הוראות הרופא- יום חמישי אני אמורה לעשות החזרת מוקפאים.
הרופא הורה לי להפסיק דקפפטיל היום ולהחיל נרות אנדומטרין.
האם הכוונה היא להתחיל נרות היום?
אשמח לתשובה בהקדם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מוקפאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/12/2013מתקבל הרושם שהרופא הנחה אותך להתחיל היום בנרות ולהפסיק את הדקפפטיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוציסטאנונימית16/12/2013
היי ערב טוב, עברתי היום החזרה של בלוציסט טרי בעל 54 תאים לאחר 5 ימים באמבריו סקופ... האם הסיכויים טובים להשתרשרות תקינה ברחם??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה- אודה אם תוכלו לענות במהירה
אנונימית16/12/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוציסט - תגובה
פרופ' שלמה משיח16/12/2013בלסטוציסט הוא עובר מיד לםני השרשה. יש בו יותר ממאה תאים. בשלב המתקדם יש בו חמעטפת חיצונית שתתן את השליה, מסת תאים פנימית שתיתן את העובר וחלל. הסיכויים להשגת הריון עם בלסטוציסט הם גבוהים יותר אולם לא מאה אחוזים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלתי על אוביטרל ותזמוןטולי16/12/2013
שלום,
שאלתי קודם לגבי אוביטרל ותזמון הזרעות.
קראתי והבנתי את הטקסט שפרופ׳ אשכנזי צירף בתשובתו. מודה על התשובה המפורטת.
ובכל זאת, שוב מאוד מבקשת אם תוכלו לתת דוגמא קונקרטית לתזמון אופטימלי של שתי הזרעות לאחר מתן אוביטרל. אני יודעת שזו רק דוגמא, לא מדע מדויק ולא חקוק בסלע ובכל זאת מאוד מאוד מבקשת..
למשל (זה מה שמבקשת בתשובה אם תוכלו):
קחי אוביטרל ביום x בשעה y, תעשי הזרעה ראשונה ביום a בשעה b, והזרעה שניה ביום c בשעה d
האם תוכלו לתת דוגמא כזו באופן שבו ביקשתי? אתייחס לזה כקוים מנחים למה לשאוף פלוס מינוס
בבקשה אל תענו לי תשובה נוסח ״תעשי שתי הזרעות ב-60 שעות שלאחר הזרקת האוביטרל״
תודה גדולה ושוב סליחה על החפירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהמשך לשאלתי על אוביטרל ותזמון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/12/2013לבצע הזרעות כעבור 24 ו-48 שעות לאחר זריקת האוביטרל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקלחת חמהשירלי16/12/2013
האם מותר לעשות מקלחת חמה ביום הביוץ אם אני מנסה להרות? אני יודעת שבהריון אסור אבל אני ביום הביוץ ועשיתי מקלחת חמה מאוד (מקלחת ולא אמבטיה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מקלחת חמה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/12/2013אין בעיה עם מקלחת חמה ביום הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקלחת חמה - תגובה
פרופ` דוד בידר17/12/2013אין בעיה עם מקלחת חמה בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום קל לאחר הזרעה וטיפול הורמונלילי16/12/2013
שלום,
בת 29. יש לי ילדה מהריון טבעי. הריון שני נכנסתי טבעי והסתיים בהפלה כי לעובר לא היה דופק בשבוע 11. יש לי שחלות פוליציסטיות.
ביום חמישי עברתי הזרעה לאחר הזרקת פוריגון 50 במשך 8 ימים + אוביטרל. אתמול (ראשון) עשיתי בדיקת דם לוודא ביוץ ופרוגסטרון היה 32.2.בנוסף קיבלתי זריקה של פרוגסטרון ריטארד 250.
אחה"צ התחיל לי דימום קל/הפרשות בניגוב- ורוד חום (נמשך גם היום). מה יכולה להיות הסיבה לזה?
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דימום קל לאחר הזרעה וטיפול הורמונלי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/12/2013בד"כ הדמם נובע מפציעה מקומית של צואר הרחם לאחר הזרעה שההפרה הדמית מתנקזת דרך הנרתיק יומיים שלושה לאחר האירוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעות ותזמון אוביטרלאני16/12/2013
שלום רב,
שואלת בענייני תזמון:
אני לקראת הזרעה כפולה עם אוביטרל, רציתי לדעת מהם הזמנים האופטימלים לכך..
שאלתי: כמה שעות (פלוס מינוס) אחרי שמוזרק אוביטרל כדאי שתהיה ההזרעה הראשונה וכמה שעות אחרי האוביטרל כדאי שתהיה ההזרעה השניה?
מאד מאד חשוב לי להבין את התזמון (מבינה שזה לא מדע מדויק ואין שעות מדויקות אבל מבקשת להבין פחות או יותר למה לשאוף).
אודה אם תוכל לתת לי זמנים לדוגמא (למשל - להזריק אוביטרל ביום X בשעה Y ואז הזרעות בימים A ו-B בשעות הבוקר/צהריים/ערב).
תודה רבה וסליחה שחפרתי :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזרעות ותזמון אוביטרל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/12/2013להלן מידע הקשור במועדי הזרעה כפי שעולה ממאמר שפרסמתי באתר בנק הזרע סופרם המסביר בין היתר את טווח הפוריות וכיסויו על ידי ההזרעות המבוצעות:
הרציונל שמאחורי הזרעה כפולה בטיפולי פריון
השאלה המטרידה מטופלי הפריון ובמיוחד בעת ביצוע הזרעות עם זרע תורם היא האם לבצע הזרעה בודדת או הזרעה כפולה –שאלה חשובה בעלת משמעות רפואית ,וכלכלית מהמדרגה הראשונה .
לצורך זאת אציין מספר נתונים פיסיולוגיים העולים ממאמרים מחקריים על הפיסיולוגיה של הרבייה:
1.משך החיות הממוצע של תאי הזרע באברי הרבייה הנשיים נע בין- 24-40 שעות,בעוד שטווח הביוץ לאחר עליית הורמון הביוץ או זריקת האוביטרל לעיתים יכול להתרחש גם יותר מ-34-40 שעות
2.בפועל רק 10% מתאי הזרע עשויים להימצא באתר ההפריה בחצוצרה בעת ההפריה של הביצית ולכן ההזרעה חייבת להתבצע לכל היותר מספר שעות מועט לפני הביוץ.
3.הביצית רוכשת את כושר ההפריה כ-6 שעות לאחר הביוץ ,כושר זה נשמר לה לפרק זמןשל 18 שעות נוספות
4.ביוץ יכול להתרחש לעיתים גם לפני שניתן לזהות בבדיקת ביוץ את הורמון ה-
. –הורמון הביוץLH
5.כאשר ניתן אוביטרל להשראת ביוץ על בסיס מעקב הזקיקים ,גודל הזקיקים לא משקף תמיד נאמנה את מועד הביוץ בגלל הוריאביליות בגודל הזקיקים הטרום ביוציים-
הביוץ יכול להתרחש תוך 22-47 שעות אחרי זריקת האוביטרל ,ולאור העובדה שאחרי הביוץ עומדים לרשותנו עוד 24 שעות בהן נשמר כושר ההפריה של הביצית הרי שעומדים לרשותנו כ-71 שעות ממועד זריקת האוביטרל שהינן אפקטיביות לצורך הפרית הביצית.
מכל האמור לעיל עולה שהזרעה כפולה מספקת חלון הזדמנות נרחב יותר לצורך ההפריה של הביצית המותנה בשלושה פקטורים מרכזיים :
1.במשך זמן נדידת הזרע לאזור האמפולרי של החצוצרה כדי להפרות את הביצית
2.משך הזמן מפליטת הביצית מהזקיק ועד קליטתה ע"י הקצה הפיבריאאלי הרחוק של החצוצרה
3.משך זמן החשיפה של הביצית לזרע בסביבה הקרובה בחצוצרה
4.קיימת סברה שבמחזורי טיפול עם תכשירים לגרימת ביוץ לאחר זריקת האוביטרל יתכנו ביוצים עוקבים בטווח של מספר שעות,כך שההזרעה הראשונה מספקת תאי זרע בכמות מספקת לביצית הראשונה שהתבייצה,ואילו ההזרעה השנייה מספקת מספיק זרע עבור הביציות הנוספות שחרגו מאוחר יותר.
5.נדרש זמן לזרע כדי לרכוש את כושר ההפריה –קפסיטציה עובדה המצריכה זמן נוסף .
המסקנה היא שהזרעה כפולה עשויה לספק יותר תאי זרע לאתר ההפריה של הביצית,למשך זמן ארוך יותר נתון העשוי להגדיל את שיעור ההריונות המושג באמצעות הזרעות בכלל והזרעות תורם בפרט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים לאחר החזרהרוית16/12/2013
שלום רב,
האם ישנם סימנים לאחר החזרת עוברים טריים כגון דימום וכיוצא בזה?
עברתי החזרה לפני כשבוע ולמעט התכווצויות קלות יומיים לאחר ההחזרה, איני חשה בדבר.
בנוסף, אם הוחזרו עוברים ביום הרביעי, מתי היתה אמורה להתרחש ההשתרשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סימנים לאחר החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/12/2013ההשתרשות אמורה להתרחש יומיים שלושה לאחר ההחזרה,אין לסמוך על תסמינים כמדד להריון או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים ותמיכהדידי16/12/2013
שלום רב.
בעברי הריון עם המטומה וחשש להיפרדות שליה וכן צירים מוקדמים ברוב ההריון. (עד ללידה)
כרגע אחרי החזרה של 2 עוברים לפני שבוע.
היו לי כבר פעמיים דימומים.
מקבלת 3 אנדומטרין ו4 אסטרופם ואחת ל 5 ימים פרוג' ריטארד 250.
יש לציין שקיבלתי 2 דקא לביוץ (0.1)(בגלל עבר של OHSS)
מה כדאי לעשות? יש מקום לתמיכה נוספת? אני מודאגת מהדימומים (לא מאסיביים).
תודה ויישר כח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דימומים ותמיכה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/12/2013את מקבלת טיפול הורמונלי תומך במידה מספקת ,באשר לרקע עלייך להיוועץ ברופא ולשקול ביקורת רפואית אם את מדממת לסירוגין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין בהריוןלולה 2616/12/2013
שלום אני בהריון תאומים שבוע 15
בשבוע 10 התגלתה לי מטומה בגודל 3ס"מ.. ואמרו לא לקיים יחסים.. ולפני שבוע וחצי 13 ויום אחד הייתי במעקב והמטומה הייתה 1.5 ס"מ ז"א שהיא נספגת לאט לאט.. האם מותר לקיים יחסים בתקופה זו? או שאסור לקיים יחסים בכלל.. והאם מותר להגיע לאורגזמה בלי חדירה? או שגם זה מסוכן
ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יחסי מין בהריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/12/2013בשלב זה הייתי ממליץ להימנע מכול פעילות כולל יחסי מין העלולים לגרום לדמם וצמיחת ההמטומה שטרם נספגה לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה זה דחוף לי..רעיה15/12/2013
דוקטור שלום.
התחלתי טיפול לקראת הזרעה.
מהיום החמישי עד בעשירי למחזור קיבלתי כדור איקקלומין אחד ליום.
ביום ה11 עד ה13-(שלושה לילות)- קיבלתי זריקת פיורוגון 100 יחידות.
ביום חמישי שעבר 12.12- עשיתי מעקב זקיקים והתוצאות היו:
עובי רירית: 8.1
בשחלה ימנית:
זקיקים בקוטר-16.5 מ"מ 13.5 מ"מ 11 מ"מ
שמאלית:
3 זקיקים בקוטר 10.0 מ"מ
ללא נוזל חופשי
בדיקות דם:
אסטרדיול- p mol/l 7218
פרוגרסטרון-3.7 /nmol
הרופאה שלי אמרה לי להפסיק להזריק מכייון שהבדיקות דם היו גבוהות לעומת האולטרסאונד.
היום- יום ראשון 15.12 - עשיתי שוב מעקב+בדיקות דם ולהלן התוצאות
עובי רירית: 10 מ"מ
שחלה ימנית- זקיקים בקוטר: 21 מ"מ 14 מ"מ 12.5 מ"מ 12 מ"מ
שחלה שמאלית: זקיקים בקוטר- 17 מ"מ 16 מ"מ 14.5 מ"מ 13 מ"מ 12 מ"מ 11.5 מ"מ +זקיקים קטנים.
ללא נוזל
בדיקות דם:
אסטרדיול- pg/ml 1306.63
פרוגרסטרון-8.34 ng/ml
האם כבר בייצתי? ז"א נגמר הביוץ או שיש טעם להמשיך לעבוד?
יש לציין כי קיימנו יחסים ביום שישי בערב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בבקשה זה דחוף לי.. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/12/2013ראה תשובתי להלן בהתיחסות קודמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי יתראריאלה15/12/2013
אני בניסיון הזרעה שני. הראשון היה עם דקפפטיל והנוכחי עם אוביטרל. יום לאחרההזרעה היו כאבי תופת בבטן תחתונה שנחלשו למחרת אך התווספו להם בחילות. יומיים לאחר מכן הכאבים התחזקו והיום, 5 ימים לאחר ההזרעה הבחילות נעלמו אבל יש כאבים חלשים לעתים רחוקות וכל הזמן הבטן נפוחה ורגישה במיוחד כשמתיישבת.
הרופא אמר לנוח ולשתות הרבה.
שאלותיי הן:
1. מה הכוונה בלשתות הרבה? כמה בערך?
2. עד מתי יכול להמשך המצב הזה של בטן מאד רגידה ושמצריך מנוחה?
3. האם גירוי יתר מפחית, לא משנה או מעלה סיכויים לכך שהריון ייקלט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גירוי יתר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/12/2013לשתות לפחות שלושה ליטר ביום,במידה ותהרי יש חשש שהממצאים יחמירו,בשלב זה הרושם המתקבל שלמרות הגירוי היחסי של השחלות מצבך משביע רצון ומכאן גם סיכוייך להריון ,כמובן מותנה בעוד הרבה גורמים שלא פורטו על ידך בפניה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועד מתי
אריאלה16/12/2013עליי להקפיד על מנוחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ועד מתי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/12/2013באופן כללי כדאי לא לעסוק בפעילות אינטנסיבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אדע
נינה16/12/2013עד מתי עליי להיות במנוחה ולא להרים משאות כבדים? כל השבועיים האלה עד לבדיקה ואז אם היא שלילית אז כבר מותר? או שברגע שייגמרו התופעות (כרגע מדובר רק בלחץ בטני ברגע שאני מתיישבת).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
איך אדע - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/12/2013עד לביקורת הרפואית הבאה ,אם בגלל כניסה להריון ,אם בגלל קבלת המחזור והמשך הטיפול,אם בגלל הרעה במצבך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינון גורם לגירודים נוראייםיעל15/12/2013
שלום
אני אחרי החזרת עוברים (IVF) ואני לוקחת קרינון פעמיים ביום.
הקרינון עושה לי גירוד נוראי. לכן כל פעם לפני שאני מכניסה אותו, אני שוטפת את המקום ומוציאה מהנרתיק את כל השאריות שלו באמצעות האצבע (מדובר בגושים לבנים כאלו שמצטברים לי בנרתיק).
האם זה בסדר להוציא את השאריות של החומר?
הדבר מקל על הגירוד, אני רק מקווה שאני לא פוגעת בטיפול או בספיגה של החומר בגוף.
יש לציין שבעבר לקחתי אנדומטרין שגם עשה לי גירוד נוראי ולכן החלפתי לקרינון.
תודה רבה!
יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/12/2013לא מזיק להוציא את העיסה המהווה את שאריות החומר בנרתיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת סיוע אישי בנושא
שירוש17/12/2013היי יעל, סליחה על התיאורים הבאים אך רוצה לעזור לך מעט כאחת שמשתמשת תקופה לא קצרה עם קרינון ולאחר הניסיון כבר יודעת איך לתקשר איתו בלי כל סבל. הייתי מציאה לך בכל בוקר אחרי מקלחת לשים קרינון ולהיות בתנועה. בערב לפני המקלחת לשבת על האסלה ולהוציא את השאריות של אותו יום עם האצבע בצורה עיגולית ולפנותי את כל השאריות ואז להתרחץ. כל יום עשי את אותן הפעולות. קרינון כלל לא אמור לגרד רק לאחר שהחלקיקים והשאריות מצטברות ואינך מוציאה אותם אז הם יורדות מטה לכיוון פתח הנרתיק וזה מציק אך אל תגרדי! פשוט תפני בזמן. אם תעשי את זה תאמיני לי שתשכחי שהוא קיים בכלל. אך אם יש לך גירוד עוד לפני היווצרות החלקיקים אז עלייך לוודא שאין לך פטריה או משהו דומה. בהצלחה.
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)