מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פענוח תוצאות דם לפני הזרעהדנה11/12/2013
נשלחתי לבדיקות אחרונות לגבי גיבוש מהלך הטיפול, במידה והכל תקין נבצע השבחה והזרעה. אבקש הסבר על מס' פרמטרים שחורגים מהנורמה:
PDW 20.4 fL
MPV 13.4 fL
RDW-SD 38.9 fL
Monocytes 0.21 K/uL
ALT(GPT) 46 U/L
AST(GOT) 36 u\l* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה כי טרם ענו
חגית12/12/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח תוצאות דם לפני הזרעה - תגובה
פרופ' שלמה משיח12/12/2013אלו בדיקות כלליות שהן תקינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרייה מאוחרתאור11/12/2013
אתמול עברתי שאיבת 2 ביציות
והיום נאמר כי לא הייתה הפריה ומחכים לראות מה יתפתח מחר
האם יש סיכוי? האם אתם מכירים מקרים שהייתה הפריה מאוחרת ובכל זאת הייתה החזרה?
אני ממש מיואשת...
קצת רקע:
אני בת 42 ממש היום
כמעט שנה בטיפולים
הפרייה ראשונה 9 זקיקים מתוכם 2 הופרו והוחזרו ללא הריון
הפרייה שניה נשאבו 8 זקיקים מתוכם 3 הופרו והוחזרו ללא הריון
הפרייה שלישית נשאבו 2 ולא הופרו לא הייתה החזרה
הפרייה רביעית נשאבו 4 הופרו 4 וכולם הוחזרו היה הריון תאומים בו פסק הדופק בשבוע 9
ועכשיו אחרי חודש הפסקה הסיפור הנוכחי...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפרייה מאוחרת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2013יש מקרים בהם מתרחשת הפריה מאוחרת יותר ,או שלא זוהתה הפריה בשלב הבדיקה והיא זוהתה למחרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל לא תקין דחוףדנה11/12/2013
בחודשיים האחרונים התחלתי חודש אחד שימוש בגונל וחודש אחריו שימוש בפרגובריס, מאז נהיה שיבוש בפרופיל ההורמונלי. קודם לכן הכל היה תקין ובמעקב מספר חודשים היה FSH 8.
בחודש האחרון ללא הורמונים רק קרינון אחרי ההזרעות. אלה התוצאות שמאוד מוזרות ולא תקינות יום 5 לווסת:
Estradiol 387
Progestrone 2.75
FSH 4.6
LH 2.88
יש לי אנדומטריומה בשחלה שמאל שעד כה חודשים לא השפיעה על התוצאות, אחרי ההורמונים היא מעט גדלה ממה שהייתה חודשים קודם (מ 22 ל 27 מ"מ) האם ייתכן שהיא זו שמשבשת את התוצאות או שהקרינון שנלקח לפני הווסת הוא שהשפיע? בבקשה עזרו לי והסבירו מה ניתן לעשות אני ממש מודאגת מהתוצאות האלה. האסטרדיול תמיד היה מתחת ל 200 והפרוגסטרון 2, נראה שה FSH הושפע מהפרוגסטרון אבל ממה האסטרדיול הושפע לתוצאה כזו גבוהה?? בבקשה עזרתכם בהקדם, תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרופיל לא תקין דחוף - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2013הנתונים הינם בעקבות הטיפול העוקב והפעילות השחלתית,בפועל לא יהיה לזה השפעה על התוצאה ומבחינה מעשית שום דבר לא השתנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לעשות
דנה12/12/2013תודה רבה, אבל לא הבנתי למה האסטרדיול כזה גבוה, האם זה לא ייפגע בביוץ הקרוב? הרופא ביקש פרופיל הורמונלי עדכני וזה ממש לא תקין, מה לעשות? בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מה לעשות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/12/2013לבצע ביקורת בחודש הבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאבר11/12/2013
אני בהריון אתמול ביטא 1406 היום הזמנתי חומוס ממסעדה ואחרי שאכלתי גיליתי שזה ממש לא מומלץ ואני עכשיו ממש מפחדת שעשיתי לעצמי נזק... בבקשה תעדכנו אותי . תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תשובה דילגתם עליי...תודה רבה!
חסוי11/12/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה לרופא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2013יש להימנע ממזונות שלא באריזה העלולים לגרום להרעלת מזון כרקע קולי או סלמונלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיה??נ.11/12/2013
שלום עברתי גרידה לפני חודש בשבוע 8 והרופא עשה לי בו זמנית ביופסיה האם זה מותר? ומה זה ביופסיה בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביופסיה?? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2013הגרידה עצמה מהווה סוג דגימת רקמה (ביופסיה)שאמורה להישלח לבדיקה היסטופתולוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שלישית שאתם לא עונים לי!!בבקשהסוניה10/12/2013
שלום נכבדיי
אבקש להתייחס לבדיקות דם לפרופיל הורמונלי, שעשיתי בהבדל של חצי שנה.
אודה אם תתייחסו במיוחד לאחרון, כי הוא הרלוונטי יותר, כמובן!
חצי שנה קודם:
יום שני למחזור, ערות כשעתיים.
E-2 131 pmol/l
TSH 1.73 mlU/L
LH 6.4 IU/L
FSH 10.3 IU/L
PROLACTIN 139.3 mlU/L
לאחר חצי שנה נראה הבדל דרמטי ב FSH הלא כן?? יום 5 למחזור כשעתיים ערות:
E-2 111pmol/l
TSH 1.62mlU/L
LH 5.8IU/L
FSH 12.00 IU/L
PROLACTIN 150.9mlU/L
האם אתם באמת רואים התדרדרות במצב או לא?? FSH וכו'...
מה ניתן לומר על הפרופיל העדכני???
האם כדאי בדיקות נוספות ואילו??
תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה שלישית שאתם לא עונים לי!!בבקשה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2013טווח השינוי ברמות ה-FSH אפשרי ובכל מקרה כבר לפני חצי שנה הסתמנה מגמה של רזרבה שחלתית גבולית שירדה במקצת,כדאי לבצע בדיקת דם ל-AMH כדי לבסס את התחזית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיסוי אחרי הזרעהאריאלה10/12/2013
רציתי לדעת האם עיסוי שבוע לאחר הזרעה יכול באיזושהי צורה או רמה אפילו הקלה ביותר לפגוע בסיכויי ההשרשה של עובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיסוי אחרי הזרעה - תגובה
פרופ` דוד בידר11/12/2013לא פוגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציטוטקאלה10/12/2013
האם בשבוע 8 מותר לקחת ציטוטק? עד איזה שבוע מאשרים ציטוטק בבית חולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ציטוטק - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2013שבוע הריון מתקדם לשימוש הציטוטק לגרימת הפלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם וביוץאילנית ש10/12/2013
בת 40
לאחר סבב ארוך שכלל דקא 3.75,אחרי שבועיים תוספת שלגונל + מונפור ובסוף 2 אוביטרל.
שאיבה של 6 ביציות החזרה של 3 עוברים יפים. בטא שלילית ומחזור
לאחר המחזור -
י"מ 14 - E2 - 0.78, P-0.96, LH-0.10
י"מ 22 - E2-93, P-0.63, LH-0.24
מה להבין מזה ?...שלא יהיה ביוץ החודש?
האם יש קשר לדיכוי של זריקת הדכא ? (עברו חודשיים ממתן הזריקה)
אשמח להסברים...ותובנות
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה לשאלתי מלמעלה - תוד
אילנית ש11/12/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקות דם וביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2013התוצאות בהשפעת הדקפפטיל שקיבלת ועדיין משפיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי - שימוש בפיוריגוןאביה-3210/12/2013
היי,
אתמול התחלתי להזריק פיוריגון במינון 50, לראשונה, לקראת הזרעה.
היום התחלתי להרגיש בכאבי גב די חזקים (מאמצע הגב ומטה) ומיחושים בבטן התחתונה.
האם ייתכן כי לאחר יום יש כאלה תופעות? האם זה תקין?
ברקע, שחלות פוליציסטיות (אובחנתי עם הפרעת ביוץ גבולית), כלומר מבנה של שחלות פוליציסיטיות, אבל פרופיל הורמונלי תקין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תופעות לוואי - שימוש בפיוריגון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2013בהחלט התעוררות הפעילות השחלתית בעקבות הטיפול יכלה לגרום לניחושים בבטן,אם כי יש לעקוב כדי למנוע גירוי יתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק כאבי בטן, או גם כאבי גב?
אביה-3211/12/2013רק כאבי בטן, או גם כאבי גב?
האם זה הגיוני שזה התחיל מיום אחרי הזריקה הראשונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רק כאבי בטן, או גם כאבי גב? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/12/2013יתכנו גם כאבי גב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צטרוטייד שלא הוזרק כראוי- דחוף!!!d10/12/2013
שלום,
היום בערב הזרקתי את מנת הציטרוטייד אבל כנראה שלא יצרתי ואקום טוב במזרק ונראה לי שאולי לא נכנס לגוף כל החומר.. השאיבה ביום חמישי. המחלקה שלי כבר לא עובדת בשעות האלה ואני לא מצליחה למצוא רופא נשים שיענה לי..
האם קריטי מנה אחת שלא הוזרקה כראוי? האם יכול להיות שאבייץ לפני הזמן בעקבות זה?
האם כדאי להזריק מנה נוספת על כל מקרה??
אשמח לתשובה מהירה..
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צטרוטייד שלא הוזרק כראוי- דחוף!!! - תגובה
פרופ` דוד בידר11/12/2013לא
הכל יהיה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת טיפולרונית10/12/2013
שלום
אני בטיפולי פוריות - לקראת הזרעה
ב 27.11.עשיתי זריקת דקה פפטיל 3.75
קיבלתי מחזור אתמול ב 9.12
היום ביצעתי אולטרסאונד :
רירית 2.5
זקיקין קטנים
שארית גופיף צהוב
ללא נוזל
ובבדיקת דם:
E2-87.4
פרוגסטרון 6.8
LH 1.4
הרופא שלי בחול ואני לא יודעת מה לעשות
האם להתחיל טיפול גונל ביום החמישי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
רונית11/12/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התחלת טיפול - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2013לא להתחיל לבצע ביקורת עוד מספר ימים עקב רמת פרוגסטרון שלא נמצאת בדיכוי מספיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה על בטא נמוכה מאדאני10/12/2013
שלום רב,
אני לאחר החזרה של בלוציסט אחד ושני עוברים בעלי 6 תאים כל אחד. קצת יותר מ 24 שעות לפני בדיקת הבטא התחלתי לדמם כמו ווסת.
הבטא הראשונה יצאה 3.5
הבטא השניה (יומיים אחרי) יצאה 12.5
נתבקשתי להגיע עוד יומיים לבטא נוספת ולא להפסיק עם התמיכה (קרינון פעמיים ביום).
מה זה אומר? האם יש עוד סיכוי קטן?
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה דחופה על בטא נמוכה מאד - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2013ערכים נמוכים של פעילות הריונית ,אני בספק אם ההריון ישרוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטרין ומחזורמור10/12/2013
שלום רב,
לאחר 12 יום מהביוץ מחזור טבעי , בטא שלילית
הפסקתי אנדומטרין, כמה זמן לוקח לוסת להגיע?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנדומטרין ומחזור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2013יומיים שלושה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור בווסת ביתא שלילי הריון?שירה10/12/2013
שלום פרופ' ! כתבתי על מצבי שיש איחור בווסת כ - 7 ימים ז"א הביוץ היה להערכתי לפני 21 ימים ובדיקת ביתא מאתמול היתה שלילית
ענית לי שיתכן שמדובר בפעילות עודפת של הגופיף הצהוב .
מה זה אומר? ולמה אני צריכה לצפות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איחור בווסת ביתא שלילי הריון? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2013הגופיף הצהוב הנוצר מהזקיקים לאחר הביוץ יכול לעיתים לפעול ביתר בתור גופיף ציסטי המפריש פרוגסטרון גם בהעדר הריון ומעכב את המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)