מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהדנה18/12/2013
לקחתי ציטוטק ביום ראשון 4 כדורים דרך הפה (לפני 3 ימים). האם מותר לי לשתות אלכוהול? האם אלכוהול יכול לפגוע בהצלחת הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/12/2013לא כדאי האלכוהול הינו טוקוליטי ומפחית התכווצויות רחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה18/12/2013
לקחתי ציטוטק ראשון 4 כדורים דרך הפה (לפני 3 ימים). האם מותר לי לשתות אלכוהול? האם אלכוהול יכול לפגוע בהצלחת הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' שלמה משיח18/12/2013ציטוטק לוקחים לפני הפלה.
אם זה הטיפול שהתכוונת לו, אז אין בעיה בשתית קצת אלכוהול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריןמיט18/12/2013
שלום אני לאחר החזרת מוקפאים נוטלת 2 אסטרופם ביום ו3 נרות אנדומטרין בוקר צהריים וערב רציתי לשאול אם ישנה אפשרות לקחת 2 נרות יחד בערב או לחילופין בבוקר במקום בצהריים? ועוד שאלה האם יום ההחזרה עצמו נחשב ליום שסופרים שמבצעים בדיקת בטא?לתשובתכם אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטרין - תגובה
פרופ' שלמה משיח18/12/2013רצוי לרווח את לקיחת הטיפול על פני היממה.
אנו סופרים 12 יום ממחרת ההחזרה-לשם בדיקת הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרגוסטן - מחדדת את השאלהמודאגת18/12/2013
היום הביוץ שלי (אני לא יודעת באיזו שעה אמור להיות אבל במהלך היום) נאמר לי להתחיל נירות אוטרגוסטן 100 מ"ג פעמיים ביום החל מהיום , אם החדרתי נירות ממש מעט לפני שהביוץ התרחש (כמה שעות למשל) זה יכול לפגוע בביוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטרגוסטן - מחדדת את השאלה - תגובה
פרופ' שלמה משיח18/12/2013כמה שעות לפני הביוץ אין חשש לפגיעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ ואוטרגוסטןמודאגת18/12/2013
אני מנסה להרות עם בת והייתי במעקב זקיקים אצל רופא. יום אחרון שקיימנו
יחסים היי שבת בלילה. כפי שנאמר לנו.
אתמול ערכת ביוץ הייתה חיובית ובצהריים היו לי מלאאא הפרשות נמתחות ממש נזל ממני (סליחה על התיאור) קצת עכורות בעיקר הגוש הנמתח לא היה שקוף לחלוטין קצת עכור/צהבהב ובניגוב היו גם שקופות. בערב היו לי כאבים ממש חזקים כמו כאבי מחזור חזקים למשך כשעתיים.
במקביל אני מודדת חום השחר והוא עדיין לא עלה נשאר קבוע כבימים שלפניו 36.4
היום בבוקר מדדתי ועדיין 36.4 .
עכשיו הלכתי לשירותים ושוב היה לי מין גוש של הפרשה צמיגית קצת נמתחת (פחות נמתחת מאתמול בצבע צהוב ירקרק).
האם ייתכן כי היה ביוץ והחום עדיין לא עלה?
הרופא אמר לי להתחיל היום נירות אוטרגוסטן אבל אני חוששת להתחיל אם הביוץ עדיין לא היה ... ייתכן כי היה ביוץ והחום לא עלה עדיין?
אם אתחיל אוטרגוסטאן קצת לפני הביוץ עצמו זה יכול להזיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ ואוטרגוסטן - תגובה
פרופ` דוד בידר18/12/2013לא הבנתי מה כתבת שאת מנסה להרות עם בת.
אם את חושבת שאפשר במחזור טבעי לכוון להולדת בת אז זה שטויות.
אין צורך בתמיכה בכלל במחזורים טבעיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוטרגוסטן בגלל שלב לוטאלי קצר
מודאגת18/12/2013השאלה אם אני להתחיל היום או מחר . לא יודעת אם היה ביוץ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוטרגוסטן בגלל שלב לוטאלי קצר - תגובה
פרופ` דוד בידר18/12/2013גם זה כבר אגדה.
הדרך היחידה זה לעשות בדיקת פרוגסטרון בדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' אתה לא עונה לי על השאלה -
שירלי18/12/2013אם נחרתי נר ראשון שלאוטרגוסטן 100 מ"ג כמה שעות בודדות לפני הביוץ הא זה יכול לפגוע בביוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דר' אתה לא עונה לי על השאלה - - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/12/2013לא יפגע בביוץ או ברכות רירית הרחם אם בייצת מספר שעות לאחר נטילת הנר,גם במחזור הטבעי הפרוגסטרון עולה לפני הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול IVF אחרי גיל 40מאיה18/12/2013
יש לי ב"ה 6 ילדים (2 זוגות תאומים) כולם מטיפולי הפרייה, הטיפול האחרון הינו מוקפאים והבנות הקטנות נולדו לפני כ8.5 שנים, אנחנו אנשים דתיים ובשנה האחרונה אנחנו מאוד רוצים בילד נוסף,כמובן שאני ללא אמצעי מניעה ולא מצליחה להיכנס להריון טבעי האם זה לא מסוכן לעבור טיפול הפרייה נוסף בגילי (41)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול IVF אחרי גיל 40 - תגובה
פרופ` דוד בידר18/12/2013אותם סכנות שאת מכירה כאשר חתמת על ההסברים של סיבוכי הטיפול.
הסיבוכים הם לא שונים ואם את בריאה אז זה תקף לגילך כמו לגיל צעיר יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמזל גולן17/12/2013
היום עשיתי בדיקת זקיקים לאחר קבלת כדורים להגברת הביוץ למשך 5 ימים, ביום 12 -2 זקיקים גדולים בשחלה ימנית, כאשר הגדולה מביניהם 20 על 27, הרופא אמר כי זה שונה...ושעוד יומיים להגיע אליו לעוד בדיקה.
האם יש סיכוי להריון, עדיין לא התחלנו הזרעות, האם כדי לנסות רק עם כדורים לעוד כחודשיים שלושה או להתחיל בהזרעות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' שלמה משיח17/12/2013הזרעות מכלילות את הסיכוי להשיג הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהשירלי17/12/2013
היום הוא יום הביוץ שלי , אני במערב אצל רופא ואני מבייצת משחלה שמאל. קיבלתי מקודם מכה מקצה השיש במטבח שנתקלתי בו מכבדיוק בצד שמאל בגובה האגן איפה שהרחם והשחלות ...לא מכה מאוד חזקה אבל מורגשת האם זה יכול למנוע את ההפריה ?לגרום נזק לתהליך??
מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
פרופ' שלמה משיח17/12/2013אין סכנה שהמכה תפריע לביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טראטוספרמיהקרן17/12/2013
בבדיקת זרע נכתב מורפולוגיה 4% , טראטוספרמיה, האם ייתכן שזה מה שגרם ל 3 הריונות כימיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טראטוספרמיה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/12/2013אפשרות זו קיימת במיוחד אם גם בדיקת ההלוספרם של הזרע מעידה על שיעור גבוה ש״ח שברים ב-DNA של הזרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה אחוזים
קרן17/12/2013לפי מורפולוגיה 4% מה יחשב לתקין בבדיקת הלוספרם? כמה אחוזים פחות או יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כמה אחוזים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/12/2013אם מעל 30% של תאי הזרע הינם עם שברים ב-DNA ההסתברות להפלה עולה משמעותית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביציתחנה17/12/2013
לבעלי יש טלסמיה מינור, האם באוקראינה מבצעים בדיקה של המוגלובין אלקטרופורזיס- הבדיקה היחידה שמגלה טלסמיה- לתורמת, ואם לא מה אתם מציעים לעשות?
תרומת ביצית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/12/2013ניתן לקבל דגימת דם של התורמת,אם כי הסיכוי לאלבניה אצל אוקראיניות הוא קטן ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרומת ביצית - תגובה
פרופ` דוד בידר18/12/2013בדיקות התורמות באוקראינה הן תקינות .
בכל מקרה אפשר לקבל דם התורמת לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרומת ביצית
חנה18/12/2013תודה על התשובות, אבל השאלה איך זה נעשה, האם מקפיאים את ביציות התורמת ואז מקבלים את מבחנת הדם לבדיקה, או שאפשר קודם לבדוק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרומת ביצית - תגובה
פרופ` דוד בידר18/12/2013אפשר קודם לקבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשה!!נ.17/12/2013
שלום אני חודש בדיוק אחרי גרידה שבוע 8+5 עם הכתמות חומות קלות הרופא היום הציע להתחיל לשתות דופסטון פעמיים ביום למשך שבוע כדי לקבל מחזור ולהתחיל טיפול החזרת מוקפאים. מה אתם מציעים? יש לציין שאובחנתי בעלת שחלות פוליציסטיות ואין לדעת מתי יגיע המחזור.תודה רבה!!
שאלה בבקשה!! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/12/2013האפשרות סבירה למדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניוד מוקפאיםלילך17/12/2013
יש לי 7 עוברים שהוקפאו בשיטת הורטיפיקציה
הבנתי מהאמבריולוג שלנייד אותם לחול זה בעייתי וממש לא מומלץ בגלל שיטת ההקפאה.
האם שיטה זו יותר רגישה מההקפאה האיטית ?
האם העוברים עלולים להפגע ?
האם העוברים שורדים טוב יותר בשיטת הורטיפיקציה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניוד מוקפאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/12/2013העברה בחנקן נוזלי בצורה מבוקרת עשויה לעשות את העבודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בפטמותאריאלה17/12/2013
יום לאחר ההזרעה החלו כאבים בפטמות הן זקורות ורגישות ברמה מטורפת עד שכל נגיעה של בד יכולה להטריף. זה קרה לי בכל ביוץ קודם אבל הפעם נמשך יותר זמן.
ברור לי לגמרי שאין זה סימן להריון אבל הייתי רוצה לדעת מי מההורמונים אחראי להרגשה:
אוביטרל (hcg), פרוגסטרון או אסטרדיול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים בפטמות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/12/2013השילוב בינהם,האוביטרל מעלה את רמת הפרוגסטרון ובעקיפין גם את רמת האסטרוגן הגורמים לגודש בשדיים וגירוי פטמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי זה צפוי לעבור?
אריאלה22/12/2013מתי ההרגשה הזו והשפעת ההורמונים אמורה לעבור?
מתי זה צפוי לעבור? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/12/2013אם תקבלי מחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תמיכה מונעת מחזור?שרי17/12/2013
IVF. הבנתי שתמיכה מונעת מחזור. אני מקבלת אנדומטרין אסטרופם ופרוג ריטארד.
היום זה היום שאמור להופיע וסת במידה ולא ניקלטתי. האם הדימום שיש לי זה וסת? או שזה יכול להיות סיבה אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם תמיכה מונעת מחזור? - תגובה
פרופ` דוד בידר17/12/2013קצת מוזר כל התרופות שאת לוקחת כתמיכה.
מספיק לקחת רק תכשיר של פרוגסטרון.
בהחלט מה שאת לוקחת יכול לעכב הגעת מחזור אך לרוב כן יגיע דימום וסתי אם אין הריון.
אנחנו בכל מקרה ממליצים על בדיקת דם כי גם שמופיע דימום עדיין יכול להיות הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון טבעילילך17/12/2013
האם עם תוצאות הזרע הללו פשר להיכנס להריון טבעי ללא בעיה? או שפחות
Ph – 8.3
Volume 2mll
Concentration – 56 million/ml
Motility: 1 hr after ejaculation – 50%
Grade of motility 1 hr after ejaculation: II III
Vitality: 1 hr after ejaculation: 73%
Normal morphology (who 1999): 4%
Leukocytes: no* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריון טבעי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/12/2013בדיקת הזרע תקינה לפיכך בהחלט יתכן גם הריון ספונטני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל התוצאה נמוכה
לילך17/12/2013Normal morphology (who 1999): 4%
אבל התוצאה של המורפולוגיה נמוכה אז איך ייתכן הריון טבעי? בבקשה תסבירו לי איך המורפולוגיה הנמוכה הזו היא לא תעכב הריון ספונטני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אבל התוצאה נמוכה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/12/2013כניסה להריון טבעית מבטאת את הפוטנציאל המשותף הכולל של בני הזוג ,לפיכך הוא מותנה במשתנים רבים פרט לזרע בין היתר בגילך,הרזרבה השחלתית שלך,ההיסטוריה הרפואית,הפרופיל ההורמונלי,התגובה הביוצית,תזמון היחסים,רקע גנטי ,סטטוס המטולוגיות וקרישי ועוד,לכן יהיו כאלו שבמצב זה יהרו ואירים לא יהרו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תנו תשובה בהתייחס לזרע
לילך17/12/2013בבקשה תנו תשובה בהתייחס לזרע הזה בלבד (בהנחה שאצל האישה הכל תקין)
בבקשה תנו תשובה בהתייחס לזרע - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/12/2013מדדי הזרע מצויים בגבול התקין לכן קיים סיכוי סביר להתהוותו של הריון ספונטני
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)