מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אנטיביוטיקה ואיקקלומיןאריאלה21/08/2013
שלום
אני לוקחת עכשיו טיפול בפלג׳יל (אנטיביוטיקה) לפטרייה בנרתיק. הכדור האחרון ביום שישי אבל באותו יום אני אמורה להתחיל איקקלומין.
האם אפשר לקחת את שניהם ביחד? אם לא -כמה זמן לפני איקקלומין צריך לקחת את הכדור האחרון של פלג׳יל (אם צריך אפסיק את הטיפול יום לפני). ממש חשוב לי שזה יצליח ולכן רוצה להיות בטוחה שלא אפגע ביעילות האיקקלומין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנטיביוטיקה ואיקקלומין - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/08/2013אין כל בעיה עם לקיחת האיקכלומין ביום האחרון של הפלג׳יל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוברמה היותר זהירה
אריאלה21/08/2013האם בוודאות אפשר לקחת את שניהם באותו יום כי אני יודעת שאנטיביוטיקה פוגעת בתכשירים עם הורמונים כמו גלולות.
אם אכן אין כלל בעיה -כמה זמן אם בכלל להפריד בין שניהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
וברמה היותר זהירה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/08/2013אין בעיה רצוי לקחת את התרופות במירווח שלפחות 6 שעות בינהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רק תגיד כןשמחה21/08/2013
שלום רב
החזרה 1.8
בטא 10.5 בתאריך 13.8
בטא 84 בתאריך 19.8
בטא 149 בתאריך 21.8
תגיד שזה בסדר פליזזזז
הריון תקין זה הכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשמחה
חסוי21/08/2013אני מחכה בשבילך שיענו לך ,שיהיה בהצלחה והלוואי שחיובי בעזרת ה בשורות טובות :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנופר
שמחה22/08/2013איזו מקסימה שאת !
תודה רבה
בהצלחה גם לך בכל אשר תפני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רק תגיד כן - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/08/2013התשובה לדאבוני פחות מהצפוי ולפיכך יש לשלול אפשרות של הפלה נדחית או הריון מחוץ לרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אתה אומר
שמחה22/08/2013אני מבינה שאינך אופטימי
איפה עושים את הבדיקות בכדי לשלול את מה שכתבת?
אילו בדיקות אלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אז אתה אומר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/08/2013כדאי להיות בבקרה של רופא הנשים המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום טוב רופאים חמודיםםםםםםםשירה21/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

יום טוב רופאים חמודיםםםםםםם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/08/2013תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון מעל 40הדר21/08/2013
לאורך כל התשובות שלכם ובהתמדה אצל כל הפרופסורים
אתם תמיד אומרים שמעל 40 אין סיכוי גדול
שבגלל הגיל ההפריות נכשלות
שהביציות באיכות ירודה
אז למה בעצם בכלל אתם מטפלים בבנות 40+ ?
איך יכול להיות שקובעים טיפול לפני שבודקים רזרבה שחלתית?
למה הבדיקה הזאת היא לא הראשונה שמטופלת ivf שומעת עליה?
ואיך יכול להיות שכל כך הרבה בנות 40+ ואפילו בנות 45+ מצליחות להביא ילדים אני באופן אישי מכירה לפחות 10 בנות שהפכו לאימהות בגיל 40-45 מהביציות שלהן... גם מטיפולים וגם מהריון טבעי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון מעל 40 - תגובה
פרופ` דוד בידר21/08/2013קודם כל אנחנו תמיד בודקים רזרבה שחלתית ומסבירים מה הסיכויים.
אני אישית לא מכיר הרבה הריונות בגילים שציינת וגם יש הבדל בין גיל 40 ל 43 או 45.
את ראית ושמעת על הריונות אך את למעשה לא יודעת תמיד את כל האמת.
גם כשאנחנו ממליצים לא לטפל כי אין כמעט סיכויים הנשים לא שומעות לרופא ה״רע״
והולכות לרופא ה״טוב״ שנותן מעט סיכויים.
יש סיבות רבות למה אנחנו כן מטפלים בגילים אלא למרות שברוב העולם לא ואחת הסיבות החשובות זה הקושי של נשים לקבל את הגזירה שחוברות לרופא״טוב״.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת לא יודעת
דנה22/08/2013בוודאות שאכן מדובר בילדים ביולוגיים שלהן.
זה נכון שיש בנות שנכנסות להריון ראשון בגיל 45 בצורה טבעית או דרך טיפול ויולדות ילד בריא. אבל הן מעטות מאד. לא בדקתי את העניין מבחינה סטטיסטית אבל אני מניחה שההצלחה מגיעה לכל היותר לאחוז אחד או לחצי אחוז מהנשים בגיל הנ"ל.
כלומר רוב מוחץ של הבנות בגיל הזה מעמידות פנים שמדובר בילד ביולוגי שלהן. הן לא אומרות לך את האמת.
אני ראיתי רק אישה אחת שהייתה בהריון בגיל 45, אבל לא מדובר בהריון ראשון, וגם לא בהריון שני, ולכן זה סיפור שונה עם אחוזי הצלחה גבוהים יותר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתן מכירות סיפורי הצלחה?
מירי22/08/2013של נשים בנות 40 שהצליחו להרות מתרומת זרע??? אני שומעת רק על מקרים של נשים עם בני זוג/בעל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקווה שיעזור
שמחה22/08/2013הי מירי
אני מכירה אישית אישה שהרתה בIVF אמנם מזרע של בעלה (אבל זה משנה? כשמדובר בטיפולי הפריה חוץ גופי?)
בכל אופן הבטא הראשון שלה היה 8 ואז היא חשבה ששוב אכזבה קשה אחרי כספים רבים שהןם השקיעו בזה אחרי יומיים הבטא היה 6 !!!
השם עזר לה ועשה "נס"
היום יש לה תינוק בריא טפו טפו טפו לידה קלה טבעית של 6 שעות
אל תתייאשי
אה, וגם בת דודה שלי (כמעט שכחתי)
בת 42 רווקה עשתה תרומת זרע ונקלטה על הפעם הראשונה!!!
יש לה היום בן מקסים שדומה לה מאוד- אריאל
אין ייאוש כלל!
הכל בסדר
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מכירה
דנה25/08/2013מקרה של אישה רווקה ללא ילדים שהצליחה מתרומת זרע להביא ילדה מביצית של עצמה בגיל 44. אבל זה היה מזמן. אולי לפני יותר מעשור. היום בגיל הזה כבר יש פחות הצלחות כאלה. בשנים האחרונות יש ירידה משמעותית בפריון בגילאים האלה לעומת העבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה להגיד סתם?
שמחה22/08/2013אם לא בדקת בצורה סטטיסטית?
איך את יודעת שזה אחוז לחצי אחוז?
זה לא פייר ולא לעניין להוריד לאנשים את המוטיבציה
עם הרבה נחישות ואמונה- הכל אפשרי
בואו נהיה חיוביות וכך גם בדיקותינו
כל טוב לכולן
מבלי לפגוע חלילה
אני באמת מכירה יותר מאישה אחת שהצליחו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכירה גם
גלי22/08/2013אני מכירה באופן אישי 3 נשים שילדו בגיל 43. היו להם כבר כמה ילדים וזה בוודאות ילד שלהן. הבנתי שככל שמתרחקים מ40 הסיכוי קטן באופן משמעותי. פרופסור זיידמן כתב בפורום המקביל כאן של הורים בטיפולי פוריות שרק רבע מהנשים בנות 40 יתקשו להרות. אך עם ההתקדמות בגיל האחוז עולה. אל תשכחו שלמומחים כאן מגיעות הנשים שמתקשות להרות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת באמת
דנה25/08/2013מכירה יותר מאישה אחת שהצליחה להרות לראשונה בגיל 44 או בגיל 45?
בדוגמא הראשונה שהבאת כאן לא ציינת את גיל האישה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדקת העמסת סוכר 100טלי21/08/2013
שלום דר אני נמצאת בשבוע 25 לפני שבוע עשיתי העמסת סוכר 50 והתוצאה היתה 140.7 הרופא בקש מימני לעשות ה 100 אתמול עשיתי הבדקה והתוצאה היא
בצום : 79.2
אחרי שעה : 142.4
אחרי שעתים: 74.2
אחרי 3 שעות : 81.8
האם התשובה תקינה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדקת העמסת סוכר 100 - תגובה
פרופ` דוד בידר21/08/2013תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רק תגידו כן !!!!שמחה21/08/2013
שלום רב
החזרה 1.8
בטא 10.5 בתאריך 13.8
בטא 84 בתאריך 19.8
בטא 149 בתאריך 21.8
תגיד שזה בסדר פליזזזז
הריון תקין זה הכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רק תגידו כן !!!! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/08/2013התשובה לדאבוני פחות מהצפוי ולפיכך יש לשלול אפשרות של הפלה נדחית או הריון מחוץ לרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אומרתמירי21/08/2013
ב.דם
E2 169
Lh5.8
פרוגסטרון קטן מ0.8
אני נוטלת כ.איקקלומין היום זה היום ה4
ז.'"א שנשאר לי לקחת עוד 3כדורים.
האם זאת השפעה טובה של איקקלומין
או שכנראה אין תגובה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
מירי21/08/2013שאני לוקחת כדור וחצי ליום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מה אומרת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/08/2013מוקדם לבדוק את השפעת האיקכלומין יש להתחיל זאת לפחות יומיים לאחר הפסקת הכדורים ומבחינה זו מעקב אולטרסאונד מספיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון או לא הריון?ניר21/08/2013
עשינו החזרה 11 לאוגוסט (שאיבה בשביעי לאוגוסט) אתמול בעשרים לחודש תוצאות בדיקת דם היו :E2-1840
פרוגסטרון גדול מ190 ,
בטא - 18 .
מה משמעות הנתונים, מה זה אומר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון או לא הריון? - תגובה
פרופ` דוד בידר21/08/2013הבטא חיובית וזה הריון רק שרמה נמוכה ויש לעקוב אחרי הבטא לראות מה קורה.
רוב ההריונות בבטא כזה הם לא מוצלחים אך אף פעם אי אפשר לדעת וכרגע את צריכה רק מעקב של בדיקת הדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריהעמל21/08/2013
האם פטריה יכולה להזיק לתהליך ההזרעה ?? ולגרום לאי הצלחתו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה - תגובה
פרופ` דוד בידר21/08/2013לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץשואלת21/08/2013
במידה ויש זקיק מוביל ונלקח אוביטרל- יהיה בטוח ביוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/08/2013בסיכוי גבוה ביותר בתנאי שהתפתחות הזקיק לוותה בהתפתחות הורמונלית תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםשואלת21/08/2013
היי,
עשיתי בדיקות דם- כנראה שביום הביוץ- יום ראשון (כאשר יום לפני-ביום שבת הזרקתי אוביטרל) ולא מובן לי כל כך מה זה אומר:
17 OH-Progesterone 15.72 nmol/L לא גבוה מידי? מה זה אומר?
Dhea-SO4 1.6 umol/L ערך תקין?
CMV Ab IgM <5.00 Negative U/mL
Rubella Ab IgG 61.10 Positive IU/m
CMV Ab IgG <5.0 Negative U/mL
Hepatitis C Ab Nonreactive
HB Surface Ag Nonreactive
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקות דם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/08/2013הבדיקות תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה- רק עוד
אני22/08/2013שתי שאלות ברשותך.
1. האם יכול להיות שבמידה והזרקתי אוביטרל ביום שבת- הביוץ יהיה אחרי יותר מ-40 שעות?
2. האם הערך הגבוה של הפרוגסטרון 17 OH יכול להשפיע בכניסה להריון?
האם זה יכול להעיד על CAH או על oHase deficiency?
מציינת כי ערכי ה-TSH T4 T3 תקינים.
מצטערת, אני פשוט מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על התשובה- רק עוד - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/08/2013הגבול בסטיית התקן בביוץ לאחר אוביטרל עומד על כ-40 שעות.
באשר ל-17 הידרוקסי פרוגסטרון-ה-17 הידרוקסי פרוגסטרון- לעיתים הוא גבוה כתוצאה מהפרעה גנטית שנקראת (congenital adrenal hyperplasia (CAH שגורמת לייצור מוגבר של אנדרוגנים. הסימפטמים דומים ל PCOS אך לא מדובר באותו מצב והטיפול שונה
ה-21 הידרוקסילז הוא הגורם היותר שכיח להיפרפלזיה אדרנלית מולדת.
הוא מועבר בצורה אוטוזומלית רצסיבית. ההפרעה בפעילות האנזים גורמת
לחסר ביצור קורטיזול וכתוצאה מכך להפרשת יתר של ACTH ואנדרוגנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת תרבית שתן בשבוע 25טלי21/08/2013
בוקר טוב דר עשיתי אתמול בדיקת תרבית שתן והתוצא. היא
Urine,culture. No ngrowth
מה זה אומר האם התשובה תקינה או יש דליקת תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת תרבית שתן בשבוע 25 - תגובה
פרופ` דוד בידר21/08/2013תקינה.
כתוב -אין גדילה והכוונה של חידקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינון והזרעהשלי21/08/2013
מדוע לדעתכם קרינון מיותר בהזרעות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינון והזרעה - תגובה
פרופ' שחר קול21/08/2013הנושא בוויכוח.
אין עובדות מוצקות התומכות בכך.
מבחינת הפיזיולוגיה - כיוון שלא מדובר בגירוי שחלות מסיבי, כמות הגופים הצהובים הפעילים בשלב הלוטאלי אינה גדולה, ולכן המשוב השלילי ברמת ההיפופיזה על הפרשת LH אינו חזק דיו כדי לגרום לאי ספיקה של הגופים הצהובים סביב מועד ההשרשה.
לכן ה - HCG האנדוגני, המופרש על ידי השיליה הצעירה, מסוגל "להציל" בזמן את הגופים הצהובים וליצור הריון תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאך עדיין לא הגיוני
אני01/09/2013השליה הרי בשלב יותר מאוחר, האם הכתמות מספר ימים לפני המחזור אכן דורשות קרינון? זה מה שהומלץ לי עקב הכתמות כ 10 ימים אחרי הביוץ.
מהי דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אך עדיין לא הגיוני - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/09/2013כאמור הנושא בויכוח ,ואין הסכמה לגבי הצורך ,יחד עם זאת אם קיימת תופעה של הכתמה טרום מחזורית החוזרת על עצמה ,בהחלט יש מקום לשקול מתן תמיכה פרוגסטטיבית כטיפול מונע במצב של אי ספיקה של הגופיף הצהוב האמור לספק את הצרכים הפיסיולוגים של העובר המשתרש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיק גדול שבייץ?אינגה21/08/2013
ביום ה13 למחזור בבדיקת א.ס האם ממצא ציסטי 34*30 יכולה להיות זקיק שבייץ (היה זקיק ביום ה8 של המחזור בגודל 11 ממ). או שהזקיק הפך לציסטה בלי לבייץ. קבעתי בדיקת דם ליום ראשון אבל אני ממש על קוצים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיק גדול שבייץ? - תגובה
פרופ' שחר קול21/08/2013אפשר לבדוק היום. מדוע לחכות ליום ראשון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לי יכולת עד יום ראשון...
אינגה21/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר מקסיםעמל21/08/2013
לרופאים היקרים
רציתי לשאול האם יש שיטת טיפול שדרכה עושים שאיבה לזקיקים
הקטנים ומגדלים אותם בתנאי מעבדה או מבחנה ??!!
מה עושים במקרה והזקיקים לא גודלים עם כל טיפול הרמונלי ? האם יש מצב כזה ?
אשמח לתשובתכם
והמשך יום מעולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בוקר מקסים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/08/2013קיימת שיטה המבוססת על הבשלת ביציות בלתי בשלות הקרויה IVM-in vitro maturation –את הביציות הבלתי בשלות מבשילים בתרבית המכילה הורמונים במינון נמוך בפרק זמן של 24-48 שעות. וכשהביציות מבשילות מפרים אותן ומתפתחים עוברים המוחזרים לרחם באופן הדומה לטיפול הפריה חוץ גופית רגיל.
בין יתרונותיה של השיטה הזו הינם :מניעה מגירוי שחלתי עודף על ידי הורמונים ולכן הטיפול קצר יותר עם פחות תופעות לוואי, וללא סכנה לגירוי יתר שחלתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה פרופ' אשכנזי
עמל21/08/2013על המענה המקצועי והמהיר
שיהיה לך אחלה יום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)