מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בטא 64 בבדיקה ראשונהחן23/02/2023
היי, עשיתי בדיקת הריון ביתית יצא חיובי ולמחרת הלכתי לעשות בדיקת בטא כאשר המחזור איחר ביומיים ,
התוצאה הייתה 64 האם זה בסדר? האם יכול להיות הריון תקין שמתחיל בבטא נמוכה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המשיכי במעקב והכול עשוי חהיות תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/02/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה נוספת היום 470
בדיקה נוספת26/02/2023תודה על המענה , היום עשיתי שוב יצא לי 470 האם תקין ?
הראשונה הייתה ביום רביעי והשניה היום יום ראשון .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהחלט סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה רוצה להכנס להריון לבדגליה23/02/2023
אני בת 41 עשיתי בדיקות פרוגסטרון שיצא 1.9 ואסטדריול שיצא 226 אני אמורה להתחיל הזרעה טבעית אשמח לתשובה מה עליי לעשות וגם זקיק 16 בשחלה שמאלית ורירית 7.5 אני ממש רוצה שזה ילך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובת נומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/02/2023נראה שההליך יוביל לביוץ בטווח של יומיים שלושה מבדיקה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
פרופ` דוד בידר26/02/2023צריך בדירות דם במקביל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דירוג העוברים המיועדים להחזרהאביטל23/02/2023
בת 39. סבב שלישי של ivf עם החזרה אחת שלא נקלטה. ביום שלישי היתה לי שאיבה עם 7 ביציות. המעבדה התקשרה ואמרה לי שישנן 4 הפריות מתוכן 3 בדירוג מצויין ועוד אחת בינונית. מיועדת מחר להחזרה.
שאלותיי הן:
1. מה המשמעות של דירוג בינוני?
2. האם ניתן להחזיר לרחם עובר שדורג בינוני והאם בכל זאת ישנו סיכויי להתפתחות תקינה של עובר/תינוק בריא?
אשמח אם תחזרו אליי בהקדם.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עובר בדרוג בינוני גם עשוי להניב היריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/02/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלינועם23/02/2023
פרופסור שלום
בת 41 מנסה להביא ילד בטבעי. נתבקשתי לבצע פרופיל הורמונלי .קיבלתי מחזור היום ..הבנתי שאמורה לבצע בדיקת דם ביום השלישי ...יזה יוצא בשבת....האם כדאי לעשות ביום ראשון או להמתין למחזור הבא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל
פרופ` דוד בידר23/02/2023ביום ראשון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה נסיונות זה נחשבגליה23/02/2023
שלום ממאי 2022 הפסקתי עם הגלולות ועדיין לא נקלטתי בת 25
מתוך הזמן הזה פספסתי 3 פעמים ביוץ אז האם זה נקרא שניסינו 10 חודשים או חצי שנה? האם מוקדם מדי ללכת לרופא? אצלי הכל תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה
פרופ` דוד בידר23/02/2023צריך לפנות לברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוברים לא תקיניםמיכל כהן22/02/2023
שלום רב
עברתי 4 סבבים של שאיבות
בשלושה מתוכם כל העוברים היו לא תקינים
ובסבב האחרון היו רק 2 עוברים תקינים (מתוך 10 ביציות שנשאבו).
שניהם לא נקלטו.
מה יכולה להיות הסיבה שגורמת לכך שרב העוברים לא מתפתחים טוב?
המצב מתסכל מאוד ואני מתלבטת אם לנסות בכלל שוב.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוברים
פרופ` דוד בידר23/02/2023לא ציינת גיל ומה עם הזרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל 37, הזרע תקין
מיכל24/02/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת רזרבה שחלץית.וירידת ערך.תוך 10 חודשיםאנונימח22/02/2023
לפני פחות משנה ביתעתי בדחקת amh
ויצא 0.58
כעת כעבור 10.חו ביצעתי שוב ויצא 0.27 אמי האמתע סבב הזרקות של דקפטטיל וגונל ופרוגרסיב האם זה יכול להשפיע או להטות תוצאה?
מה זה אומר מבחינת סיכוי להריןן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רזרבה
פרופ` דוד בידר23/02/2023בת כמה את?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה ב amh
אנוימית24/02/2023בת 43 ממש עכשיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהamh נמוך
אנונימית25/02/2023מקפיצה
בת 43* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקב גילך ורמת ההורמון הנמוכה
פרופ` דוד בידר25/02/2023עקב גילך ורמת ההורמון הנמוכה יש ירידה גדולה ברזרבה השחלתית.
אם רמות FSH גבוהות אז לא תהיינה ביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרה של בלסטוציטאני22/02/2023
שלום,
לאחר הפריה התקבלו 6 עוברים. הרופא החליט לגדל אותם ליום 5.
בשתי שאיבות הקודמות היו 9 עוברים ורק 2 שרדו ליום 5.
האם מסוכן לדעתך לחכות ליום 5? חוששת שלא יהיה מה לחזיר...
כמו כן, שאלה נוספת- לעובר בן 5 ימים ישנו סיכוי גבוהה יותר להיקלט מעובר בן 3?
ברקע- בת 27, יש לנו בעיה בזרע במורפולוגיה ובתנועה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש רופאים המעדיפים יום 5 ועד יום 3
פרופ` דוד בידר22/02/2023יש רוםאים המעדיפים יום 5 ויד יום 3.
שתי הגישות הן בסדר גמור ולכן עליך ללכת לפי הרופא המטפל.
בגילך הצעיר ,אני מאמין, יהיו מספיק ביום 5.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לעזרה דחופהאני22/02/2023
אוביטרל לפני 15 ימים
שאיבה לפני 13 ימים
החזרה יום 3 לפני 10 ימים
בטא יום שישי
עשיתי בדיקות היריון של סנסו שבודקות 4 ימים לפני ויצאו שליליות (היום ואתמול)
האם אבוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתמול היה צריך להיות סימן חיובי
פרופ` דוד בידר22/02/2023אתמול היה צריך להיות סימן חיובי, לכן חושב שאין הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה:-( אז אפשר להפסיק תמיכה?
אני22/02/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנהוג בכל זאת לבצע בדיקת דם
פרופ` דוד בידר23/02/2023נהוג בכל זאת לבצע בדיקת דם שמא יש טעות כלשהיא בביצוע בדיקה כמו שעשית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחס הפריות לעוברים מוקפאיםromi22/02/2023
הי פרופ
בת 32 עדכנו אותי מהמרפאה לאחר שבוע ימים מהשאיבה כי נשאבו 12 ביציות, 10 הוזרעו IVF סהכ הפריות 6 והוחזר עובר אחד.
לצערי היום התברר כי לבסוף רק עובר **אחד** ביום 5 הוקפא (חשבתי שלפחות 3 יצליחו להגיע למצב של הקפאה)
האם היחס הזה סביר? והאם יש דרך לשפר את כמות הביציות כך שבסוף מספרית יהיו יותר עוברים להקפאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא כל כך מספר הביציות הוא החשוב
פרופ` דוד בידר22/02/2023לא כל כך מספר הביציות הוא החשוב.
צריך לראות מה יצא במעבדה, איך היה הזרע ועוד.
השיפור צריך להיות בפרוטוקול הטיפולי ומה שהמעבדה מקבלת אחרי שאיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בסבב? עזרה בבקשהנטע22/02/2023
ד״ר שלום,
אני בסבב 3 של שימור פוריות על רקע של רזרבה נמוכה (amh 0.35) כתוצאה מתסביב שחלה שפגע לחלטוין בתפקודה.
אני בסבב השלישי ביום ה-12 לזריקות.
עשיתי היום (22.2) דם וזקיקים ומשהו הרגיש לי מוזר בזקיקים נסעתי למקום אחר , בצעתי שוב זקיקים ושם התוצאות היו שונות לחלוטין.
דם וזקיקים:
שלשום (20.2.23)
LH 4.5 IU/L
אסטרדול 4130 pmol
פרוגסטרון 2.2 nmol/L
זקיקים (סה"כ 6): 9,9,12,13,15,17
22.2.23. (היום):
LH 2.2 IU/L
אסטרדול 4535 pmol
פרוגסטרון 1.9 nmol/L
טכנאית 1:
זקיקים (סה"כ 5): 11,12,14,15,21
טכנאית 2:
זקיקים (סה"כ 7): 12,12,13,17,18,22,22
חשוב לציין שאני לוקחת מדי ערב 350-400 גונל וצטרוטיד.
בנוסף ביומיים האחרונים הוסיף לי הרופא צטרוטייד נוסף לבוקר (מאתמול בבוקר)
אני מאוד מבולבלת , זה לא דומה לאף סבב שהיה לי.
1. למה האסטרדול לא עלה? חשבתי שתהיה עליה של כמה אלפים (ביומיים האלה).
2. זה אינדיקציה לבטל את הסבב?
מי מהמעקב זקיקים יותר רלוונטי?
האם עלי לעשות שאיבה בשישי הקרוב? להמתין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני דווקא רואה תגובה טובה
פרופ` דוד בידר22/02/2023אני דווקא רואה תגובה טובה ואולי אי העליה זה בגלל הצטרוטיד
ללא קשר אפשר שאיבה בשבת, יותר טוב לדעתי אך גם בשישי אפשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם פוריות לא מוסברת זה גנטי?שירן22/02/2023
שלום אמא שלי לא הצליחה להיכנס להריון באופן טבעי על רקע לא מוסבר.... אחרי 10 שנים הצליחה רק עם ivf האם זה יהיה לי גם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גנטי
פרופ` דוד בידר23/02/2023זה לא גנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית דקה לא מצליחה לעבותחן22/02/2023
שלום רב דר, לפני השאיבה - בהזרעה עם 50 י״ח הייתי עם רירית ביום 13 עם רירית 7 היום אחרי שאיבה גם עם אסטורפם לא הצלחתי לעבור רירית 5.8 (פעם אחת ביטלו לי סבב עם רירית 5 (אסטרופם)
ופעם נוספת (עם אסטורפם ואוורל ) עם 5.8 עם החזרה שלא צלחה
היום אני ביום 7 לווסת עם רירית 2.8 עם גונאל 50 יח
אשמח ליעוץ שלך מה יש לעשות?
עשיתי היסטרוסקופיה אבחניתית וצילום רחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית דקה- שלא מתעבה לאחר שאיבה
חן22/02/2023שלום רב דר,
לפני השאיבה הראשונה והיחידה שבוצעה בתאריך 11.10.22 - בהזרעה עם 50 י״ח הייתי עם רירית ביום 13 בעובי של 7 מ"מ
היום, אחרי השאיבה שצויינה לעיל, גם עם אסטורפם לא הצלחתי לעבור רירית 5.8 במהלך 2 סבבים (פעם אחת ביטלו לי סבב החזרה עם רירית 5 (אסטרופם))
ובפעם השניה, (עם אסטורפם ואוורל ) עם 5.8 עם החזרה שלא צלחה
ניסינו להחליף פרוטוקול ולעבור מאסטרופם לגונל והיום אני ביום 7 לווסת עם רירית 2.8 עם גונאל 50 יח
אשמח ליעוץ שלך מה אפשר לעשות לעיבוי הרירית? איזה פרוטוקול מומלץ לדעתך
עשיתי היסטרוסקופיה אבחניתית וצילום רחם ויצא תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריאית
פרופ` דוד בידר23/02/2023האם עברת פעילות כלשהיא ברחם , כגון גרידה או הוצאת רקמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרירית דקה- שלא מתעבה לאחר שאיבה
חן23/02/2023הי, לא הייתה אף פעולה ברחם, מעולם לא נכנסתי להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובתך
חן27/02/2023מחכה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה
חן13/03/2023מחכה להתייחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראיתי שהרירית הגיעה ל7.1
פרופ` דוד בידר13/03/2023ראיתי שהרירית הגיע ל 7.1
רירית זו מספקת לנשים שלא עברו פעולות ברחם ולכן אני לא חושב שמדובר ברירית דקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע - האם תקין?רני22/02/2023
אודה לעזרתך בקריאת התוצאות של בעלי
האם התוצאות תקינות? מצרפת את התוצאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע
פרופ` דוד בידר23/02/2023תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי טיפולי IVFאיילת21/02/2023
שלום רב,
רציתי לשאול שאלה כללית.
הנני מטופלת IVF מזה כ 3 שנים
האם קיים סיכון בטיפולי IVf מרובים?
גם מבחינת קבלת ההורמונים
או שאין חשש ועם קבלת הוסת ההורמונים בגוף מתאזנים ?
וגם האם יש סיכון בריבוי הרדמות כלליות, בזמן השאיבות?
ועד כמה כואבת פעולת השאיבה ללא הרדמה
(בדרכ יש 10 ביציות אם זה משנה הכמות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים.
פרופ` דוד בידר21/02/2023אין חשש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)