מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרוגסטרון גבוה מדיי לאחר החזרת עוברים?רוני16/02/2023
שלום, אני יומיים לאחר החזרת עוברים טריים יום 3 עם תמיכה סינרל, שאיפה אחת בבוקר ושאיפה אחת בערב.
עשיתי היום בדיקה בקופ"ח ויצא פרוגסטרון גדול מ 190 (הערך הספציפי לא צוין כנראה כי זה כל כך גבוה).
האם הפרוגסטרון גבוה מדיי? האם צריך להוריד תמיכה, אולי רק שאיפה אחת ביום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/02/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטא האם תקיןנורית16/02/2023
אודה לעזרה
בטא ראשונה בשבוע 4 227
בשבוע 4 פלוס 2 572
בשבוע 5 פלוס 3 16,907
הוחזר עובר 1 יום 5.
האם תקין?
האם ייתכן והעובר התפצל לתאומים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ` דוד בידר17/02/2023נראה תקין.
לא התפצל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רזרבה נמוכה, האומנם?ללא שם16/02/2023
שלום רב,
אני בת 34 יש לנו ילד אחד מהריון טבעי (ההריון היה לפני 5 שנים) ולאחר נסיונות טבעיים תקופה ממושכת להביא ילד שני התגלגלנו לIVF.
בדיקת זרע תקינה, פרופיל הורמונלי תקין.
בפועל היו 3 הזרעות ואנחנו לקראת שאיבה 4.
עד כה שאיבה:
1. שתי ביציות, ללא החזרה כלל.
2. 3 ביציות, החזרה של 2 יחד, ללא הצלחה, ללא מוקפא.
3. 3 ביציות ללא החזרה כלל.
האומנם רזרבה נמוכה?
זה החשד היחיד שעלה ע"י הרופא הייתכן למרות הפרופיל ההורמונלי התקין?
האם ישנן סיבות נוספות שיכולות לתאר את המצב הנ"ל?
אציין שלפני שאיבות באולטרסאונד תמיד רואים יותר זקיקים אך הם לא מצליחים לגדול מספיק.
ושאלה נוספת, "סטופ" פרוטוקול יכול לעזור במקרה זה? כי זה הטיפול כרגע לפני שאיבה 4.
אשמח ואודה לחו"ד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הנתונים יכולים לרמז על פרוטוקול שאינו הולם את מצבך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/02/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד ממצאיםשילה16/02/2023
אתמול עשיתי אולטרסאונד , רירית עובי 6.9
היום שוב עשיתי , רירית עובי 6.9
אחרי שיצאתי ראיתי שרשמה הטכנאית
ספק ממקור טפולתי 10X14 מבנה צלול אני נוטלת אסטרופם לקראת החזרה עוברים טריים (ביציות וזרע מוקפא בנפרד), האם זה משהו שעלול לבטל את הטיפול, או שישלחו אותי שוב מחר לבדיקת חוזרת?
כי היא רשמה *ספק** המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרה סאונד
פרופ` דוד בידר17/02/2023לממצא השחלתי אין שום משמעות לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אוכל להתחיל סבבאביגיל16/02/2023
היי
אני שבועיים אחרי שאיבה ועדיין יש לי מבנים היפואקוגניים בשחלות.
האם ניתן להתחיל כך סבב חדש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המבנים בגדלים סביב 15-20 ממ
אביגיל16/02/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רק בתנאי שהתאספו במחזור
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/02/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזקיקים \ ציסטות האלו שם מהשאיבה הקודמת
אביגיל18/02/2023הזקיקים/ ציסטות האלו שם מהשאיבה הקודמת.
לא מפרישים הורמונים אך כן תופסים מקום בשחלה.
הרופא אומר שהם לא משמעותיים ואפשר להתחיל אבל אני מודאגת, כי היו סבבים שהתחלתי עם ציסטות והם היו דפוקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוטוקול הוא לחכות 45 יום משאיבה לשאיבה
פרופ` דוד בידר19/02/2023פרוטוקול הוא לחכות 45 יום משאיבה לשאיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוברה להחזרת מחזור אחרי חודשייםחגית16/02/2023
לא קיבלתי חודשיים ואף מעט יותר מחזור , אני רוצה לקבל , האם הכדור יכול לעזור לי אפילו אם אני בגיל שכבר המחזור מתחיל ״לשחק״ אי להפסיק ? יש לציין ש עד לפני חודשיים וחצי היה מחזור סדיר ורגיל
מה אפשר לעשות כדי לקבל שוב ?
לקחת פרוברה או פרימולוט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרימולוט מצוין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/02/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ביתית חיובית 9 ימים לאחר אוביטרלאיתן16/02/2023
היי,
אשתי בת 32, אחרי החזרה לפני 9 ימים של עובר טרי יום 3 + אוביטרל 250 ביום ההחזרה. היא ביצעה מספר בדיקות ביתיות החל מ7 ימים לאחר ההחזרה ויצא חיובי והיום אף ביצעה 2 בדיקות של 2 חברות שונות עם רגישות מעל 25 ושתיהן היו עם 2 פסים אבל חלשים יותר מהימים הקודמים ונעשו בשעות שונות.
האם לייחס את היום, 9 ימים לאחר אוביטרל לאוביטרל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסיכוי סביר שמדובר בהיריון,בכל מקרה הייתי מבצע בעוד יומיים בדיקת ביטה כמותית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/02/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סכנה בריבוי בדיקת אולטרהסאונדגל15/02/2023
שלום!
אני בשבוע 7+3 להריון ומאחר ולא נמצא דופק נגשתי כל יומיים לערך לבצע בדיקה (בוצעו כ - 4 בדיקות בשבוע כולל פעמיים של השמעת הדופק) בשלב זה נמצא דופק איטי.
השאלה שלי, האם ישנו סיכון מריבוי הבדיקות ולו הקלוש ביותר לעובר על איבריו השונים לרבות המוח בשלב כה מוקדם שאלו נוצרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם
פרופ` דוד בידר16/02/2023אין סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינון לא מצליחה לשיםטלי14/02/2023
היי, אני לא מצליחה להחדיר קרינון. מה עושים? אם שמים רק בפתח הנרתיק זה עושה את העבודה? זה ממש קשה ואפילו כמעט כואב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליפי לכדורים מסוג אוטרוגסטן
פרופ` דוד בידר15/02/2023תחליפי לכדורים מסוג אוטרוגסטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 6 עובר קטןנטלי14/02/2023
שלום ד"ר
וסת אחרונה 30.12
בטא אחרונה שביצעתי 5.2 5008
היום הייתי באולטרסאונד ראשון
הרופאה אמרה שהעובר קטן בשבוע
תואם ל 5.3 יש קוטב עוברי ולגבי הדופק לא בטוחה
אמרה שיש התחלה של דופק אבל העובר קטן
האם מדובר בהריון לא תקין או שיכול להיות ביוץ מאוחר?
בעברי לידה אחת מטיפולי ivf לפני כמעט שנתיים
כעת הריון ספונטני
עפ"י מעקב זקיקים לפני הלידה הביוץ שלי תמיד היה בין יום 19 ליום 21 לוסת
האם זמן הביוץ משתנה אחרי הלידה?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם המחזורים שלך לא סדירים והביוץ לא ביום 14
פרופ` דוד בידר15/02/2023אם המחזורים שלך לא סדירים והביוץ לא ביום 14 אלא בב19 או 21 ,אז העובר יהיה יותר קטן.
היות ולא ברור מתי החל ההריון אין דרך אחרת מלבד מעקב באולטרה סאונד.
אם הגדילה תמשיך להיות בסדר אז סימן שההריון החל מאוחר יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ivf ודימוםאביטל14/02/2023
בת 39. נמצאת בסבב שני של ivf. בסבב הקודם הוחזר עובר אך לא נקלט. כעתת בסבב נוסף. קיבלתי מחזור ביום שלישי שעבר ובד"כ הדימום אצלי הוא בין 5-6 ימים. בסבב הנוכחי נטלתי 5 ימים לטרזול ואז המשכתי עם פרגובריס. ביום חמישי צריכה לעשות us ובדיקות דם. כעת היום השביעי למחזור עדיין ישנו מעט דימום. האם יכול להיות כתוצאה מהתרופות? בנוסף ישנו כאב לא חזק בצד מסויים בבטן התחתונה. האם יכול להיות מהתרופות? האם יכול להיות כתוצאה מגירויי יתר שחלתי והאם ניתן לראות זאת ב us?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
במקומך הייתי שוקל לבצע אולטרסאונד
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/02/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלקה בין שאיבותמיכל14/02/2023
האם תוך כדי הזרקה ניתן לבצע החלקה לשיער?
איך זה משפיע על ביציות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלקה
פרופ` דוד בידר15/02/2023לא משפיע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלקה-חומרים רעילים-המשך
מיכל15/02/2023אין חשש לחומרים רעילים? כי נאמר לי שיש פורמהיל ועופרת
וזה משפיע על הביציות
אבל אני עדיין לא בהריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהיריון אין להשתמש בחומרים שציינת
פרופ` דוד בידר16/02/2023בהריון אין להשתמש בחומרים שציינת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובת מומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/02/2023בתנאי שזה חומר המותר לשימוש בהיריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה ושיבוש פעולת גופיף צהובללא שם14/02/2023
האם שאיבה בשל היותה דוקרת זקיק משבשת את פעילות הגופיף הצהוב וכתוצאה מכך את אספקת הפרוגסטרון?
לכן נדרשת תמיכה מאסיבית בהחזרה של טריים שמתבצעת 3 או 5 ימים אחרי השאיבה?
ואם יש לי מיגרנות מתמיכה וקשה לי לקחת פרוגסטרון חיצוני הדבר בסבירות גבוהה יהרוס סיכוי השרשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאיבה לא משבשת דבר
פרופ` דוד בידר15/02/2023השאיבה לא משבשת שום דבר . יש הפרשת פרוגסטרון ללא קשר לדקירה.
לא צריך פרוגסטרון מסיבי אחא אם הזרקת רק דקפפטיל לביוץ.
אם הזרקת אוביטרל אז מספיק לתת תמיכה כגון קרינון אחד ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות גופיף צהוב-המשך
ללא שם15/02/2023שלום רב
אכן 36 לפני השאיבה הוזרק אוביטרל ו 2 דקפפטיל.
אך לא נלקח כלל קרינון אלא רק יומיים לאחר ההחזרה ,היות ורק אז הובנה הקריטיות שבדבר
האם זה פגע בהשתרשות? חוסר הפרוגסטרון שנוצר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נוצר שום חוסר ולא נפגעה
פרופ` דוד בידר16/02/2023לא נוצר שום חוסר ולא נפגעה שום ״פעולת” השתרשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות זרע ומוצארינת14/02/2023
האם זרע של אוקראיני/רוסי נחשב לבעל איכות גבוהה יותר מזרע של לדוגמא תימני?
יש למוצא קשר לאיכות הזרע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קשר למוצא ואיכות הזרע
פרופ` דוד בידר15/02/2023אין קשר למוצא ואיכות הזרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה חיובית אחרי 8 ימים מאוביטרלפולי14/02/2023
היי,
בת 32 , אחרי החזרה ב7.2 של עובר טרי בן 3ימים דרגה aa.
ב7.2 קיבלתי גם אוביטרל.
היום ואתמול ביצעתי בדיקות ביתיית ששתיהן יצאו חיוביית ורציתי לדעת האם לשייך את זה לאוביטרל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר14/02/2023לא קשור לאוביטרל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)