מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- IVF חירוםשואלת17/05/2013
שלום לרופאים הנכבדים ותודה על נכונותכם לענות על השאלות שלנו.
אני מטופלת בפיורגון, זה טיפול לקראת ההזרעה השלישית שלי (הראשונה עם איקקלומין והשנייה גם עם פיורגון).
בהזרעה הראשונה קיבלתי 4 ימים 75 יחידות ולא הייתה תגובה כלל (E2 כמו בתחילת המחזור), לאחר מכן המינון הועלה ל125 לעוד 4 ימים והE2 עלה רק ל212 והרופא העלה את המינון ל150 יחידות ולאחר יומיים הE2 עלה ל1600, נצפו זקיקים רבים מאד, מתוכם לפחות כ4 גדולים , הזרקתי עוד יומיים והE2 היה 6900 , זה היה ביום ההזרעה.. לביוץ הזרקתי 2 דקפפטיל קצר. ההזרעה בוצעה למרות ריבוי הזקיקים והיא נכשלה.
בטיפול הנוכחי הרופא ניסה להיות יותר זהיר עקב התגובה הקודמת, התחלנו מ4 ימים 75 יחידות - ללא תגובה, 7 ימים של 100 יחידות - עלייה מאד קטנה בE2, כעת הרופא העלה את המינון שוב ל150 יחידות ויש לי מעקב ביום שני.
אני מאמינה שגוף האישה לא משתנה בצורה מאד דרסטית מחודש לחודש, ולכן יש לי הרגשה שהתוצאה תהיה כמו בחודש הקודם - ריבוי זקיקים. אני רוצה לבדוק עמכם מה הנוהל של IVF חירום , האם אני יכולה לבקש לבצע את ההליך אם שוב יהיו לי 4-7 זקיקים והאסטרדיול גבוה , האם זה משהו מקובל וכיצד התהליך עובד מבחינת הפרוצדורה הביורוקרטית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVF חירום - תגובה
פרופ' שחר קול18/05/2013הרופא המטפל אמור למלא בקשה לטיפול ב - IVF.
יש להדגיש כי התגובה של הגורמים המאשרים בקופות השונות היא לאחר מספר ימי עבודה, וזה עלול להיות מאוחר.
אפשר לשקול להעלות בזהירות המינון מ - 100 ל - 125 , כדי להימנע מתגובת יתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
IVF חירום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/05/2013מרינה שלום
השראת ביוץ במקרה שלך חיבת להיות תהליך מבוקר מאוד ,והגישה הטיפולית דוגלת במה שקרוי chronic low dose עד להגעה למינון האופטימלי כדי למנוע ריבוי זקיקים,לכן עלייך להתאזר בסבלנות,אכן עם לא תהייה ברירה על הרופא שלך יהייה לשקול מה שקרוי rescue IVF שאותו מבצעים ביחידה להפריה חוץ גופית כשמולאו כל התנאים מבחינת הבדיקות שעל בני הזוג לעבור ואישורים המתאימים של הקופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - המשך שאלה
שואלת18/05/2013תודה על המענה.. סבלנות דווקא יש לי ולא לחצתי על הרופא להעלות את המינון, אבל כנראה שהוא החליט להעלות בכל זאת ומיום חמישי אני כבר מזריקה 150 יחידות. האם לדעתך יועיל לבצע בדיקות דם מחר במקום ביום שני על מנת להשאיר מספיק זמן לקבלת האישור לivf חירום? בנוסף, האם על בן זוגי לבצע גם בדיקות להפטיטיס וכל שאר המחלות בשביל לקבל את האישור? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה - המשך שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/05/2013לטימי כדאי שתבצעי בדיקה מחר.
אכן את ובעלך נדרשים לכל הבדיקות הזיהומיות(כולל איידס ו׳ הפטיטיס)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה!
שואלת18/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מומחה באילתס.ע17/05/2013
מחפשת מומחה בפריון באילת , תעזרו לי בבקשה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באילת
קרן18/05/2013ד"ר יגאל פלד אם את בכללית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עורףטל17/05/2013
הי בהמשכ לשאלתי רק רציתי לברר היכן ממןקמןת בלוטות הלימפה העורפיות ? מתחת האוזניים או בלוטה אחת באמצע העורף?תוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עורף - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/05/2013בלוטות עורפיות מצויות בשתי צידי העורף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיורגון וגונאלהדס17/05/2013
שלום,
האם יש הבדל בריכוז החומר הקיים בשתי התרופות?
שמעתי ש1.5 יחידות גונאל הן שוות ערך ליחידה אחת של פיורגון (כלומר, 100 פיורגון=150 גונאל) אך אני לא מצליחה למצוא לכך סימוכין בפורמים מקצועיים.
האם כך הוא הדבר?
אוו שמדובר באותם ריכוזים ולכן המינונים הם גם שווי ערך?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיורגון וגונאל - תגובה
פרופ` דוד בידר17/05/2013זה לא כך.
אומנם יש טענה שהפטריוטיות מעט יותר חזק אך ב 18 % בלבד.
למעשה שתי התרופות די דומות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזמון שאיבהמיכל17/05/2013
שלום ,
בדיקות דם וא.ס מהיום -
E2 - 2627
פרוגסטרון - 1.6
זקיקים -
10,13,14.5,15
רציתי לדעת מתי נכון לבצע שאיבה וכמה זקיקים יהיו בשלים לשאיבה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזמון שאיבה - תגובה
פרופ' שחר קול17/05/2013בדיקה חוזרת ביום א, והחלטה בהתאם לממצאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטהדורית17/05/2013
הי רציתי את עזרתכם במשהו.
אני שבוע 20 ללא נוגדנים לסי אמ וי.
יש לי בבית ילד בן 1.8 שיהיה בריא שהיה מקורר מצונן.
הרגשתי לו לפני יומיים מעין בלוטה כזו בעורף שמכופפ ראש כאילו מרגישה בלוטה כזו ממש בקו האמצע של העורף קצת מתחת לשיער. אני יודעת ותמיד שמעתי שאומרים חלילה שאם יש מחלת הנשיקה או סי אמ וי בלוטת הלימפה מתנפחות, רציתי לדעת מניסיונכם האם שאילו מתנפחות במחלות הללו מדובר על הבלוטות הצוואריות?והאם במיקוםן שאני מסבירה בכלל זוהי בלוטת לימפה או משהו אחר?אני ממש חרדה ויודעת שאבצע שוב את הבדיקה אבל אצטרך לחכות חודש נכון?
אנא עזרו לי מניסיונכם אם בלוטת לימפה בעורף הן באמצע העורף או שמא הן מתחת לאוזניים ואם יש חלילה וחס סי אמ וי שאומרים מתנפחות בלוטון הלימפה אילו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בלוטה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/05/2013כל מחלה וירלית עלולה לגרום להגדלת בלוטות עורפיות וצוואריות,לכן קשה לומר באיזה וירוס מדובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשכ עוד שאלה פרופ??
טל17/05/2013אבל יש בלוטה באמצע קו העורף? או שהן נמצאות בצידי העורף מתחת לאוזניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהמשכ עוד שאלה פרופ?? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/05/2013בלוטות עורפיות מצויות בשתי צידי העורף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה וגינאליתמירב17/05/2013
צהרים טובים,
הנני לאחר טיפולי IUI וIVF במהלך השנה האחרונה.
נכון לאי הצלחה האחרונה שהיתה לפני חודש לקחנו הפסקה
אך קיימת לי תופעה שהייתי שמחה לדעת אם היא השלכה.
בעת קיום יחסי מין, בעת החדירה קים כאב וגינאלי כואב מאוד
כל פעולת החדירה הופכת לאי נוחות לכאב עז.
האם יש לזה שייכות?, או שזוהי בעיה אחרת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעיה וגינאלית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/05/2013הבעיה שאת מעלה דורשת ביקורת על מנת לשלול פקטור אורגני או אחר לכאבים בעת מגע שלא היו בעבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה וגינאלית - תודה רבה - המשך
מירב17/05/2013אשמח לקבל הבהרה מהו
פקטור אורגני או אחר ? מה יכול להיות?
בהקדם אלך להיבדק. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בעיה וגינאלית - תודה רבה - המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/05/2013הממצאים בנרתיק שאת מתארת -שומן ,פי רוצה,ציסט,וכו..,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה וגינלית - תודה רבה
מירב17/05/2013פרו' ג'קי אשכנזי תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת תהליךלוני17/05/2013
שלום, יש לי שתי שאלות,
ראשית, האם בדיקות הדם והבדיקות ההורמונליות לקראת הקפאת ביציות הן אותן בדיקות לקראת תהליך תרומת זרע?
ושאלה שניה, לפני שנתיים כשהריתי ערכו לי סקר גנטי בקופת החולים, האם היום לקראת תהליך תרומת זרע מבנק הזרע עליי לערוך שוב את הבדיקת הגנטית או שזה "תקף"....כי לפי מה שאני זוכרת עשו את הסקר לגביי כי האב לא היה בתמונה.......אשמח לתשובות, תודה וברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת תהליך - תגובה
פרופ' שחר קול17/05/20131. באופן כללי - כן, יתכנו וריאציות קלות בין הגורמים המטפלים.
2. הגנטיקה אינה משתנה עם הגיל, לכן אין טעם לחזור על בדיקות שכבר בוצעו, יש לברר האם לא נוספו בינתיים בדיקות גנטיות נוספות שעשויות להיות רלוונטיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש באסטרופםשרי17/05/2013
שלום רב,
החודש נטלתי איקוקלימין 2 כדורים ביום החל מהיום החמישי למחזור. ביום השביעי למחזור בוצעה בדיקת US בה ניצפתה רירית דקה ולכן הוחלט על נטילת אסטרופם 2מ"ג כדור אחד ליום. הטיפול עבד רירית הרחם התעבתה ואכן היה ביוץ ( ידוע בעקבות US נוספים שבוצעו ). היום אני שבוע לאחר הביוץ ושאלותי הן:
1. האם עלי להמשיך ליטול אסטרופם עד לסיום החפיסה (נותרו עוד 12 טבליות)
2. האם המשך נטילת הכדורים יכול להוביל לעיכוב בווסת?
התור הבא שלי לרופא הנשים הוא בעוד שבועיים בלבד כך שאין לי עם מי להתייעץ. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש באסטרופם - תגובה
פרופ' שחר קול17/05/20131. אם כבר היה ביוץ את יכולה להפסיק אסטרופם.
2. לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להמשיך??יאנה17/05/2013
שלום לכל הרופאים הנפלאים . ראשית שבת שלום.
שמי יאנה ואני בת 30 .
הריון ראשון מIVF ראשון לאחר החזרת 2 עוברים טריים לפני כשנתיים.
לאחר מכן בוצע עוד 3 נסיונות להיכנס להריון מעוברים מוקפאים אך ללא הצלחה .
כרגע לא נשארו יותר עוברים מוקפאים (והיו 9 עוברים מוקפאים).
השאלה שלי מה אלי לעשות עכשיו איך להמשיך ???
תודה רבה רבה
יאנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להמשיך?? - תגובה
פרופ' שחר קול17/05/2013יש להמשיך במחזור "טרי", כלומר ליצור עוברים חדשים בדיוק באותה השיטה שעבדה בהריון הראשון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרימולוט נור וביוץטל17/05/2013
שלום,
על רקע שחלות פולציסטיות ונסיון להיכנס להריון קיבלתי מהרופא פרימולוט נור ל10 ימים, בכדי לקבל מחזור ולהתחיל לקחת איקקלימין.
לקחתי 4 ימים ואתמול התחילו לי כאבים עזים בבטן התחתונה, בדיקת ביוץ ביתית הראתה תשובה חיובית ברורה.
א. האם ייתכן והכדורים הנ"ל השפיעו על תשובת ערכת הביוץ?
ב. במידה וזה אכן ביוץ והמטרה הסופית היא הריון, האם כדאי להפסיק ליטול את הכדורים הנ"ל ולנסות להיקלט בביוץ שחל עכשיו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרימולוט נור וביוץ - תגובה
פרופ' שלמה משיח17/05/2013הפרימולוט נור אינו גורם לביוץ אבל גם בשחלות פוליציסטיות יכול להיות ביוץ ספונטני. כדאי לקיים יחסי מיןצולהפסיק את הפרימולוט אולם הסיכוי להריון קטן בגלל השפעת הפרימולוטמעל רירית הרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה - המשך
טל20/05/2013פרופ' משיח,
תודה על התשובה פעלתי כפי שרשמת.
אבל היום לאחר 3 ימים יש לי דימום... האם זה מחזור? או בגלל הפימולוט נור?
והאם אני צריכה להתחיל לספור מהיום שישה ימים על מנת לקחת את האיקקלמין?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביציות שבורותתמי16/05/2013
שלום,
לאחר שאיבה אמרו שחלק מהביציות שבורות. למה הכוונה? מה משפיע על זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביציות שבורות - תגובה
פרופ` דוד בידר17/05/2013מראה לא תקין תלוי בגיל וברזרבה השחלתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרות ויאגרה שאלהמישהי16/05/2013
מאחר שהטיפול בנרות האלה ניסיוני אין כל כך מידע לגבי אופן השימוש בהם, גם לא לרופא שלי, אבל חשבתי שאולי מישהו מהרופאים המכובדים כאן יידע לענות:
אני משתמשת בנרות ויאגרה זה היום השלישי, ארבע פעמים ביום, ומרגישה שהרבה מהזמן יש לי מין רטיבות על התחתונים. זה קרה פחות ביום הראשון אבל זה ככה מאתמול באופן די עקבי. השתמשתי בעבר בנרות אנדומטרין, אוטרוגסטן וקרינון ואני מכירה את תופעת ה"גושים" שלהם, אבל זה משהו אחר.
שאלותיי:
1. האם זה תקין? האם מה שצריך להיספג נספג וזה רק ה"שאריות"? איך אפשר לדעת?
2. האם מישהו מכם יודע אם עדיף לנוח או להתהלך אחרי החדרת הנר? אחרי אנדומטרין, לדוגמה, אומרים לנוח, ואחרי קרינון דווקא להתהלך, ופה אין לי מי שינחה אותי איך להתנהג....
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נרות ויאגרה שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/05/2013התופעות שאת מדווחת אינן חריגות,עדיך לאפשר ספיגה אופטימלית בשכיבה שלפחות 30-60דקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים דחוף!!חסוי16/05/2013
ב5.5 עברתי החזרה של עובר קפוא ,מה23 לאפריל נוטלת פרןגינובה עד עכשיו 3 פעמים ביום.. ואנדומטרין 4 פעמים ביום.. מיום ראשון שעבר התחילו דימומים וכאבי בטן התכווצויות וזה רק הלך והחמיר וממש נהיה כמו מחזור אני שבוע וחצי עם פדים מלאים בדם סליחה על התיאור.. יכול להיות שזה מחזור? רק ביום ראשון ב19 לחודש בדיקת בטא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים דחוף!! - תגובה
פרופ` דוד בידר17/05/2013זה בהחלט מתאים למישור אך עליך להיבדק על מנת שנבין למה הדימום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימומים דחוף!! - תגובה
פרופ` דוד בידר17/05/2013זה בהחלט מתאים לדמם מחזורי אך יש לבדוק אותך על מנת להבין מה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך דימומים
חסוי17/05/2013כבר שבוע וחצי מחזור ? אצלי בדר׳כ הוא רק 3 ימים , והמחזור יכול להגיע שבוע אחרי החזרה? ועם פרוגינובה?תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך דימומים - תגובה
פרופ` דוד בידר17/05/2013צריך לבדוק אותך ולעשות בדיקות דם כדי להגיד לך מה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות פיורוגון -ריבוי זקיקים?יעל16/05/2013
שלום רב, אני בת 39. עברתי 3 הזרעות IUI ללא הצלחה בטיפול עם אאוקקלומין
הרופא שלי שהוא גם ivf העביר אותי החודש לפיורגון מינון של 150 75 75 75 50 75 75 50.
נמצא אצלי ביום השישי לזריקות רק זקיק אחד 9 מ"מ.
לשאלתי מדוע המינון לא גבוה יותר ? הוא השיב כי המטרה אינה ריבוי זקיקים והחשש מגירוי שחלתי.
את עניין הגירוי יתר אני מבינה. אבל כמדומני, פיורוגן נועד כדי שבשלב זה יהיה ריבוי זקיקים מה שעשוי להגדיל את הסיכויים להריון?
אז מדוע זה נחשב עוד שלב מתקדם יותר,בדרך ל ivf?
רב תודות מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זריקות פיורוגון -ריבוי זקיקים? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/05/2013מיכל שלום,מטרת הטיפול להשראת ביוץ היא למעשה הבשלת זקיק בודד,באיכות הורמונלית אופטימלית המתבטאת בכל הפרמטרים של איכות הביצית,תגובת יתר היא תופעה לא רצויה וריבוי זקיקים יכול לגרום להיווצרותו של הריון מרובה עוברים,הטיפול בזריקות יעיל יותר,אולם בהיותו עוצמתי יותר,וכרוך בתופעות לוואי רבות יותר טיפול זה מהווה אופציה טיפולית רק בכשלון הטיפול הקודם
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)