מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רזרבה שחלתיתמי12/05/2013
שלום אני בת 31 יש לי אנדרומטריוזיס הרופא הפנה אותי לעשות רזרבה שחלתית בדיקת דם amn תוצאה 0.16 מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רזרבה שחלתית - תגובה
פרופ' שחר קול13/05/2013AMH = 0.16
רומז על רזרבה שחלתית ירודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשיר12/05/2013
וליציסטית ותמיד עם המון זקיקים וביציות.
הגיוני שפתאום לא היה הרבה???? זה באמת היה פרוטוקול שונה אבל זה באמת משהו שניתן לשליטה של הרופא על ידי ההורמונים? תודות!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסבירה את עצמי
שיר12/05/2013תמיד יש הרבה זקיקים וביציות והחודש פחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום - תגובה
פרופ' שחר קול13/05/2013יתכן ושינוי במינון הביא להבדל בתגובה השחלתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה בהריון לאחר ivfשיר12/05/2013
שלום לרופאים,
נמצאת כרגע בשבוע חמישי לאחר טיפול מוצלח של ivf.
לאחר הבטא הראשונה שבוצעה ביום ראשון שעבר לקחתי קרינון אחד ביום. ובעקבות הפרשות ורדרדות של קרינון העלתי את המינון ל-2 קרינון ביום בהמלצת הרופאים בפורום הזה וגם אחרי התייעצות עם היחידה בה ביצעתי את הטיפול. כמובן שביצעתי בדיקה נוספת בשלישי והייתה הכפלה.
היום, שבוע בדיוק אחרי הבטא הראשונה ה׳ פרוגרסטרון שלי עומד על 192.5 והאסטרודיול 2879 ( למקרה שנתון זה נחוץ). הבטא כרגע על 2625
האם יש צורך להמשיך ולקחת שני קרינון ביום? או שאחד מספיק? מה הערך הרצוי של פרוגרסטרון בשלה הזה?
יכול להגרם נזק מעדף פרוגרסטרון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תמיכה בהריון לאחר ivf - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/05/2013כל הבדיקות שלך מצויינות ומתקבל הרושם שאת יכולה לעבור לקרינון אחד ביום לאור רמות הפרוגסטרון גבוהות וסופרפיסיולוגיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופסור אשכנזי.. עוד שאלונת
שיר12/05/2013למה הכוונה ב- סופרפיסיולגית?? אני מניחה שהתכוונת למשהו טוב אבל אם יש לך כוח לענות לי אשמח חחחח ;)
בכל מקרה תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה פרופסור אשכנזי.. עוד שאלונת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/05/2013רמת הפרוגסטרון הינה גבוה בהרבה מאשר בתהליך הטבעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה- אייפון בטעינהמיטל12/05/2013
שלום
אני בהריון בחודש 6 לאחר המון טיפולי פוריות
אני עובדת קופאית והיום שמתי לב שהיה לידי אייפון בטעינה בגובה הבטן.
למשך כ40 דק בערך
קיימת סכנה לעובר? ואם כן מהי הסכנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה- אייפון בטעינה - תגובה
פרופ` דוד בידר13/05/2013לא קיימת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVFקרן12/05/2013
צהריים טובים,
אני בפרוטוקול ארוך IVF. מזריקה כבר 18 יום דקפפטיל וחמישה ימים פיורגון.
היום קבלתי הוראה להתחיל עם מונוגון (6 אמפולות). רציתי להבין בדיוק מה עושה המונוגון ומזה אומר לגבי השלב שבו אני נמצאת?
האם תהיה שאיבה בקרוב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVF - תגובה
פרופ' שחר קול13/05/2013פיורגון ומנוגון עושים את אותה העבודה: גירוי השחלות ליצור זקיקים וביציות.
ההבדל נעוץ בדרך הפקת התרופה, וכן בפעילות LH הקיימת במנוגון, אך חסרה בפיורגון.
מועד השאיבה ייקבע לפי גודל הזקיקים בבדיקות א.ס.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודה ליעוץ מקצועישרה12/05/2013
כבר שלושה סבבי IVF רצופים (בעיית זרע אצלי הכל תקין) , מוצלחים יחסית, עם הפריות טובות והחזרות.
אחרי כל ההחזרות אני עם לחצי דם נמוכים מאד במשך 10 ימים לפחות, ( 85/45 בזמן פעילות) ותחושת חולשה חזקה ועילפון. בדיקות הדם תקינות מכל הבחינות. המוגלובין, אלקטרוליטים, HTC, וכו'.
במשך ימים אלה, יש לי התכווצויות חזקות בבטן (ולא בשחלות הגדולות שלי) כמו תחושת זיהום או דלקת. אחרי עשרה ימים נעלם לי כל התחושות כולל הרגישות בחזה ויומיים אחרי התוצאה כמובן שלילית...
בכל הפעמים היה אי קולי בשתן ולקחתי זינט 250 רק שבאיחור של שבוע לפחות..
1. איך אפשר לאבחן שהגוף מזהה את העוברים כגוף זר??
2. האם הדלקת הקבועה בשתן יכולה להוות סיבה לכך?
3. האם מומלץ לקחת אנטיביוטיקה מיום השאיבה לאור ההיסטוריה הנ"ל?
4. מה עוד כדאי לבדוק? איזה כיוון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אודה ליעוץ מקצועי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/05/2013כל זיהום צריך להיות מטופל בצורה ייעודית כדי למנוע סיבוכים זיהומיים אפשריים,לא ברור כלל ממה נובעים הזיהומים החוזרים שלך והתופעות הנילוות,אולי יש מקום לערב אורולוג כדי לבצע בירור דרכי שתן והתייחסות למצבך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVMלימור12/05/2013
צהרים טובים,
מהו טיפול IVM? למי הוא מיועד?
ומי מבצע אותו?
האם יש הגבלת גיל לטיפול זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVM - תגובה
פרופ` דוד בידר12/05/2013הטיפול מבוצע בעיקר לנשים אשר לא יכולות לקבל טיפול הורמונלי או במצבים של נשים שחולות במחלות שונות הזקוקות להוצאת ביציות ללא דיחוי ,אך הייתה מחשבה שגם נשים רגילות תהננה מהטיפול.
הטיפול נעשה בכל יחידה שיש בה את המחטים והמיכשור,וזה בדרך כלל קיים בכל היחידות אלא שהתוצאות בהשגת הריונות הן לא טובות.
למעשה שאובים ביציות המבשילות במעבדה ומפרים אותם אחר כך במקום שהביצית תתפתח בזקיק, וזה ללא טיפול הורמונלי כמעט.
כיום הטיפול לא מומלץ לנשים היכולות לקבל טיפול הורמונלי ולגדל הביציות בתוך הזקיקים שלהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא ופרוגרסטרון - בבקשהספיר12/05/2013
שאיבה 19.4 החזרה ב22.4 - תוצאת בטא ראשונה ב 5.5 -722, E2 1344 , פרוג 26.1
בטא שניה ב 7.5 - 1783
בטא שלישית - 9461 , E2 1332 , פרוג 24.91
האם תקין ? הבטא לא נמוכה ? והפרוג' ?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא ופרוגרסטרון - בבקשה - תגובה
פרופ` דוד בידר12/05/2013הבדיקות בסדר גמור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי IVF וסיכון לחלות בסרטן השדלימור12/05/2013
האם טיפולי IVF מגבירים את הסיכוי לחלות בסרטן השד?
קיימת לי היסטוריה משפחתית, אימי חלתה לפני 13 שנה היא היתה בת כ50
חשוב לציין שאני מבצעת בדיקה כירוגית כל חצי שנה אחרונה 12/12 וממוגרפיה ביצעתי 01/12 לפני כנסתי לסדרת טיפולים.
האם עכשיו שלקחתי לעצמי הפסקה מטיפולים, ללכת לבצע שוב ממוגרפיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי IVF וסיכון לחלות בסרטן השד - תגובה
פרופ` דוד בידר12/05/2013טיפולי הפריה לא מגבירים סיכויים לסרטן השד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה שגרתיתלימור12/05/2013
צהרים טובים,
האם נחוץ לאחר שנה של טיפולי IUI ו IVF לבצע בדיקת וגינלית שגרתית?, ובדיקת PAP האחרונה בוצעה מרץ 12
תודה רבה
חשוב לציין יצאתי כרגע להפסקה מטיפולים (צריכה חאגטר כוחות מחודשים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה שגרתית - תגובה
פרופ` דוד בידר12/05/2013מומלצת בדיקת משטח פעם בשלוש שנים,ואם עד כה הבדיקות תקינות אפשר להיבדק בזמן שתעשי את המשטח החדש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השרשהגלי12/05/2013
שלום רב,
שאלותיי-
1. האם בכל הריון חייב להיות דימום המעיד על השרשה? אם לא כיצד ניתן לדעת שהייתה השרשה?
2. המחלקה בה אני מטופלת ביקשו שאבוא לבדיקת דם ב -14.5 קרי 14 יום מיום ההחזרה ולא מיום השאיבה. למה?
3.30.4 הייתה החזרה ו - ב - 28,4 שאיבה - עשיתי ביקת הריון אתמול 11,5 הראה שלילי . יש עוד סיכוי להריון?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגו עליי, אודה לתשובתכם..
גלי12/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשרשה - תגובה
פרופ' שחר קול13/05/20131. לא. דימום מהשרשה הוא נדיר, למרות שהנושא מאוד שכיח בשאלות בפורומים.
2. בדיקת דם להריון ניתן לבצע 14 יום לאחר השאיבה. אפשר כמובן לבצע מאוחר יותר.
3. סיכוי קטן מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פיפללימור12/05/2013
צהריים טובים,
מה הבדיקה הזו בא לבדוק?, האם יכולה לשפוך או על חוסר הצלחה של השרשה?
האם בעת הבדיקה הזו מתקיימת בדיקה וגינלית שגרתית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת פיפל - תגובה
פרופ` דוד בידר12/05/2013בדיקת הפיפל נועדה לבצע פעולה של שאיבת תאים מהרחם למטרת אבחנה,למשל של אישה מדממת אשר בעבר הייתה צריכה לעבור גרידה.
ישנה מחשבה עם עושים את הפעולה ,כמו שואב אבק,על ידי הפיפל מחזור אחד טרם טיפול ,אז תהיה השרשה טובה יותר.
אני לא בין התומכים בשיטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת טיפול IVFא12/05/2013
שלום לכם
התחלתי בהזרקת דקפפטיל מיום ה - 21 למחזור לצורך פרוטוקול ארוך ל צורך- IVF.
מזה 9 ימים אני מזריקה דקפפטיל והיום קיבלתי מחזור. ביום השלישית למחזור אני אמורה להתחיל להזריק את ההורמונים (מונופור).
מתוך סיבה אישית חשובה הייתי רוצה לדחות את כל הטיפול לחודש הבא ולהתחיל מחדש בחודש הבא.
האם זה בעייתי להתחיל שוב בחודש הבא בהתחשב בעובדה שהחודש הזרקתי 9 ימים דקפפטיל? או שצריך לעשות הפסקה בחודש הבא ובעוד חודשיים להתחיל שוב?
אני יודעת שזה לא בריא סתם להזריק לגוף את החומרים האלה אבל יש לי סיבה מוצדקת.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התחלת טיפול IVF - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/05/2013לא תהייה בעיה להתחיל את הטיפול לקראת החודש הבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרהרויטל12/05/2013
שלום רב,
שאיבה ב 7.5 החזרה ב 10.5, 2 עוברים בני 8 תאים טריים. עובי רירית רחם 5 ביום ההחזרה. היום ה 12.5 מרגישה כאבי גב, קצת בחילות עייפות , סימנים שאופיינים לי לפני מחזור. האם ייתכן סימנים של מחזור כל כך מוקדם, ואם לא האם ייתכן שזה סימני מחזור כל כך מוקדם?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר החזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר12/05/2013לעובי הרירית אין משמעות.
הרירית נמדדת עד לפני מתן האוביטרל.
ההרגשות שלך יותר מתאימות למצב אחרי שאיבה ולא מצב לפני מחזור, בכל אופן זה לא משנה וצריך לחכות לזמן המתאים לבדיקת ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםס.ע12/05/2013
למה התחלתי להרגיש בכאבי מחזור מיום השלישי מהזרעה, למה תמיד לפני המחזור יהיה לי כאבים בירכיים, מה הקשר בין הרחם וירכיים... האם אני נכנסת להריון גם אני ארגיש באותו סימנים של המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/05/2013בעקבות הזרעה יכולים להופיע התכווצויות של הרחם בגלל הפעלת חומרים הקרויים פרוסטגלנדינים הכאב מקרין גם לשרירי הירכיים ,יתכן שבהריון תרגישי התכווצויות דומות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)