מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שבוע 5 ללא שק חלמוןרחלי13/11/2012
ד"ר שלום היום היה לי הכתמות ורודות תאריך מחזור אחרון היה ב 10/10/12 ב11/11/12 ביצעתי בדיקת בטא שיצאה 1270 בגלל ההכתמות הלכתי לרופא שעשה לי אולטרסאונד היום בבדיקה נצפה שק הריון , שק החלמון היה בספק (לא נראה בברור)שאלתי היא כזאת אני צריכה להיות בשבוע חמישי כי היום התאריך 13/11/12 כלומר 35 ימים האם לא אמורים לראות שק חלמון בשבוע הנ"ל הרופא טען שזה מוקדם מידי אבל הריון לפני כמה שנים שהייתי בו ראו בשבוע הנ"ל כבר שק חלמון למרות שהבטא הייתה 7500 והפעם הבטא 1270 אודה לכם על תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 5 ללא שק חלמון - תגובה
פרופ' שלמה משיח13/11/2012שבוע 5 זה מוקדם גם לשק החלמון וגם לעטבר. ממליץ לחזור על הבדיקה בעוד שבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכהיאנה13/11/2012
שלום לרופאים,
ברצוני לשאול בבקשה, האם יש קשר בין התמיכות בקרב עוברים מוקפאים.
לפני כמעט שלוש שנים לקחתי גסטון וההפריה הצליחה מהפעם הראשונה, יש לציין שהיה מדובר בעוברים טריים. לפני שבועיים הוחזרו שני עוברים מוקפאים באיכות טובה, אך התשובה יצאה שלילית והתמיכה שלקחתי אלו נרות אנדומטרין.
השאלה הנשאלת היא האם עדיין כדאי לחזור לתמיכה הקודמת גסטון או לשאר באותה התמיכה.
בתודה מראש,
יאנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה - תגובה
פרופ' שלמה משיח13/11/2012אני מאמין בצרוף של נרות וגינליות וזריקות גסטון אבל אין, בשום אופן, לקבוע שבגלל התמיכה לא הרית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטא ופרוגסטרוןיעל13/11/2012
שלום,
ום 14 לאחר החזרת מוקפאים-
בטא- 500
פרוגסטרון- 47
לוקחת אוטראגסטן 3*3 ביום.
האם הפרוגסטרון תרין?
מה הרמות שכדאי להגיע אליהן בשלב זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ערכי בטא ופרוגסטרון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/11/2012יעל שלום הרמות של הפרוגסטרון בהחלט בתחום הנורמה תמשיכי באותו טיפול שאת נוטלת כעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דחוף- שאלת המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/11/2012מירב שלום ,תמשיכי בטיפול הרגיל ואל לך לחשוש מרמות הפרוגסטרון היותר נמוכות מאחר ועדיין הם בערכים סופרפיסיולוגים לעומת הריון רגיל בשלב כזה של הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליית בטא+ירידת ערך E2galla11113/11/2012
11.11 יום 5 לאיחור ביצעתי בדיקה שהראתה נתונים: 671 אסטרודיל, 86.4 פרוגסטרון, 731 בטא
13.11 יום 7 לאיחור ביצעתי בדיקה שהראתה נתונים: 625 אסטרודיל, 64.4 פרוגסטרון, 1817 בטא
חשוב לציין שאני לוקחת 3 פעמים ביום נרות אנדמטרין לתמיכה כיוון שאני אחרי הזרעה עם טיפולי איקקלומין ואוביטרל
שאלתי היא: האם תקין שרמת האסטרודיל ורמת הפרוגסטרון יורדת? למרות שהבטא עולה יפה?
האם יש חשש להריון כיוון שהערכים האלו יורדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עליית בטא+ירידת ערך E2 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/11/2012כל הערכים שהיצגת תקינים כולל השינויים ברמות האסטרוגן והפרוגסטרון-אין עם זה כל בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טוקסופלזמהליאת13/11/2012
היי,
אני בת 36 לאחר שתי הפלות: הראשונה בשבוע 6 והשניה בשבוע 9.
לאחר ההפלה השניה עשיתי בדיקת טוקסופלזמה, לבקשתי מרופאת המשפחה.
יצא לי:
Toxoplasmosis IgG 20.6. Toxoplasmosis IgM גבולי.
לאחר ביקור אצל רופא נשים, הבנתי ש"זה בעייתי", כמובן שלא פרט, כמובן שאמר לי שאיני רופאה..ורק שאעשה הבדיקה שוב. אני במתח גדול ולא מבינה לאיזו תשובה עליי לצפות. לשמוע שעליי לחכות בכניסה להריון נוסף זה גזר דין לא פשוט עבורי. הוא מלמל משהו בנושא, אך יודעת שיש כ"כ הרבה דברים שמתגברים עליהם. עשיתי את הבדיקה שוב, עברו חודשיים מאז ההפלה השניה והתוצאות הן:
Toxoplasmosis IgG 21.8. Toxoplasmosis IgM גבולי.
האם זה ממש מסוכן להכנס להריון כעת?
להבנתי כשיש IGG זה אומר שחליתי בעבר הרחוק ואני הרי כל חיי אוכלת כמויות של בשר נא וכבד אווז ועוד, ככה שנים!! איך ניתן לדעת אם נדבקתי לפני 20 שנה נניח (ופתחתי נוגדנים) ולהבנתי אם זה המצב (שנדבקתי לפני 20 שנה...) אז אין בעיה.
האם העובדה שרק כעת נבדקתי לראשונה (וגם זה ביוזמה שלי לאחר ההפלה השניה, עת בקשתי מרופאת המשפחה)...לא מאפשרת לדעת? האם זה אומר שמסוכן בכזו דרמטיות להכנס להריון?
בבקשה ענו לי, מקווה שהתשובות תהיינה מעודדות.
אני כאילו בתוכי משוכנעת (בלי באמת להבין) שנדבקתי מזמן, שנים של הרבה מאד אוכל שעיקרו בשר, פנימי, חיצוני, נא, מכל הסוגים, כבד רגיל, כבד אווז, רק במסעדות בחוץ...ממש "מרגישה" מחוסנת והבנתי ממה שקראתי שברגע ש IGG חיובי זה מצוין. האם זה שה-IM גבולי, זו הבעיה? כי אומר שנדבקתי לאחרונה בהכרח? איך ייתכן שנדבקתי לאחרונה אם שנים אוכלת בשרים נאים...? אנא עשו לי סדר.
שאלה אגבית שעלתה לי, האם תתכן הפלה מזה? (הפלה ראשונה שבוע 6 ספונטנית כמה ימים לפני בדיקת דופק, הפלה שניה לאחר שלא נמצא דופק....ולאחר שאכלתי כבד אווז...המומחה הפרטי אמר שלא קשור לתזונה, לשאלתי. מצד שני, האם הטוקסופלזמה הזה פותח לי פה עולם חדש? כמה טוקסופלזמה זה משהו קריטי בהריון?) אנא אנא האירו עיניי בנושא הטוקסופלזמה, בהקשר שלי...
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טוקסופלזמה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/11/2012שלום ליאת העובדה שיש לך נוגדנים משני הסוגים וה-IgM גבולי מעידה על אפשרות של הדבקה בעבר הלא רחוק במשך הזמן בדיקת ה-IgM ,תהפך לשלילית ואילו בדיקת הIgG תישאר חיובית כל הזמן ותעיד על חיסון.
לא מן הנמנע שההפלות שלך בעבר התרחשו על רקע ההדבקה בטוקסופלסמה.לטעמי אין מדובר כעת בהדבקה טריה ופעילה,לעיתים ליתר בטחון ניתן לתת כיסוי אנטיביוטי הולם כדי להקנותלך בטחון אופטימלי לקראת כניסתך להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון מטיפולי פוריותמאיה13/11/2012
שלום רב,
אני בת 33 ונקלטתי להריון מטיפול IVF ICSI.
האם הריון כזה נחשב להריון בסיכון ומצריך מעקב מיוחד?
מצריך רופא מסוים?
בדיקות נוספות על המומלץ שעלי לבצע ? למשל סיסי שליה?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריון מטיפולי פוריות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/11/2012שלום מאיה
הריון IVF הוא ייחודי במובן מסויים ,אולם הוא יכל להיות מנוהל ע"י כל רופא המצוי בנושא,ובשלב זה נדרש מעקב רגיל,לגבי בדיקת סיסי שיליה נדרשים אינדיקציות ספיציפיות ,ו-IVF אינו מהווה הוראה לביצוע סיסי שיליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני דופקשירה13/11/2012
עדין לא ביצעתי בדיקת אולטרסאונד אבל לפי ערכי הבטא קיים חשד להיות מרובה עוברים בעקבות הזרעה האם אני יכולה לקיים יחסי מין עם בעלי בשלב של שבוע 4-5
או שעדיף להמתין לדופק ובדיקה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפני דופק - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/11/2012מאיה אין הוראת נגד לקיום יחסים בהריון צעיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרדת זרע לבןשרון13/11/2012
שלום,
מה האחוזים להבאת בן בעזרת תהליך של הפרדת זרע ? האם יש סיכונים בתהליך ?
האם ידוע אחוזים להבאת בן ע"י תזמון ביוץ + שתיפת בסיסת של הנרתיק ?
תודה,
שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרדת זרע לבן - תגובה
פרופ' שלמה משיח13/11/2012כל האמצעים האלו מעלים את הסיכוי להשיג עובר זכרי רק במקצת. הייתי מעריך שהסיכוי לא עולה על 55%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרוגסטןאורית13/11/2012
אני לוקחת אוטרגסטן לאחר טיפול אם במידה ולא התרחש הריון אקבל מחזור אפילו שאני לוקחת אוטרוגסטן? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטרוגסטן - תגובה
פרופ' שלמה משיח13/11/2012לא
אם את ממשיכה אוטורוגסטן, הוסת עלולה להידחות אפילו כשאין הריון. הדרך לנהוג היא לבצע בטה ביום ה-12 לאחר החזרה ואם שלילי-להפסיק את האוטרוגסטן ולקבל מחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקפאיםיאנה13/11/2012
ערב טוב לכל הרופאים
ברצוני לשאול בבקשה לגבי התמיכה.
בקצרה להסביר שיש לנו ילד מקסים בן שנתיים כמעט מהפריה ראשונה מטריים ,חשוב לציין שלקחתי תמיכה גסטון זריקות.
לפני יומיים עשיתי בדיקת בטא שיצאה שלילית מהמוקפאים 2 עוברים שהתפתחו יפה מאד רק שלקחתי נרות אנדומטרין.
השאלה האם אני יכולה לחזור לאותה התמיכה גסטון במחזור הטפול הקרוב?
הבנתי מהחיות של אלישע שאין בעיה לבקש גסטון אבל מה אתם הרופאים אומרים אולי אם התמיכה הזאת יהיה יותר טוב גם לגבי התופעות לואי וגם מהתוצאה עצמה .
תודה וערב טוב יאנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקפאים - תגובה
פרופ' שלמה משיח13/11/2012אי ההצלחות לא נובע מהתמיכה דוקא ויש הרבה גורמים שיש להעריך אותם ולשנות בהתאם. רצוי לפנות למומחה פוריות כדי שיעבור על כל פרטי הטיפול ויקבע את הפרוטוקול והתמיכה המתאימים. באשר לגסטון, אני מעדיף אותו. עם זאת היה חסר ביבוא שרק לאחרונה נפתר על ידי יבואן אחר (לפידות-פרינג).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב שבוע הריון וצרבתליאתי13/11/2012
היי הוסת שלי היתה ב6/10/12 ואת העוברים המוקפאים החזירו לי ב23/11 הם בני יומיים.מה פירוש הדבר באיזה שבוע אני?
בנוסף,היום פתאום התחיל לי תאבון וכן צרבת..האם טבעי (אמורה להיות בשבוע החמישי לפי החישוב שלי)
תודה מראש,
ליאתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל מענה..תודה
ליאתי13/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחישוב שבוע הריון וצרבת - תגובה
פרופ' שלמה משיח13/11/2012לפי הפרטים שכאן, הביוץ שלך היה ב-21.10, חישוב ההריון ותחיל משבועיים קודם ז.א מ-6.10 ואת עתה בשבוע 5+2
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ליאתי13/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהחזרת עוברים מה הגורם לחוסר היריוןשלומית חיים12/11/2012
במידה והוחזרו עוברים מדוע יש סיכוי שאין הריון , הרי הפעולה הפולשנית והפרייה בחוץ מגבירים את הסיכוי , מהם המרכיבים שעלולים לגרום למתן תשובה שלילית של היריון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחזרת עוברים מה הגורם לחוסר היריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/11/2012
אילנה שלום
השתרשות העובר הינו תהליך שבו מעורבים מצד אחד העובר ,ומצד שני רירית הרחם של האישה,יש בתקופה של המחזור זמן ייעודי קצר ומדויק שבו התחברות בין רירית הרחם ההפרשתית המצויה בהשפעת פרוגסטרון והעובר הבשל בלסטוציסט היא אפשרית-תקופה זו קרויה חלון ההשתרשות –בתקופה זו (יום 20-21)חלים שינויים מורפולוגיים ברירית הרחם ומופיעים גופיפים מיוחדים(פינופודס)הבולטים לחלל-בתהליך זה מעורבים גורמי גדילה ,ציטוקינים ,גנים,מולקולות הצמדה,קלציט ונין ועוד.הציטוקינים פועלים כשליחים כימיים ויכולים לשמש כסמנים לחלון ההשתרשות האופטימאלי .
מכל האמור לעיל ניתן להבין שכל תקלה בתהליך זה יכולה למנוע את קליטת העובר ,וזאת מבלי לקחת בחשבון את הדרישה לאיכויות גנטיות ומורפולוגיות מצד העובר שהן תנאי בל יעבור על מנת להשתרש.
הדבר משול לניסיון פתיחת מנעול עם צרור מפתחות גדול שאחד המפתחות רק מתאים ,צריך מזל כדי שהמפתח המתאים יפתח את המנעול בניסיון הראשון .
כמובן שלא הזכרתי גם את התלות של התהליך בטיפול ההורמונאלי וניהולו האופטימאלי ע"י הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהחזרת עוברים מה הגורם לחוסר היריון - תגובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/11/2012שכחתי להוסיף גם את החשיבות של איכות מעבדת ה-IVF בהשגת עוברים איכותיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תגובתך.
שלומית חיים13/11/2012תודה רבה על תגובתך , מקווה ומצפה לטוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון?מיכל12/11/2012
שלום לרופאים. בת 38
ביצעתי הזרעה מספר שש בתאריך 23.10 , לאחר גונאל אף ואוביטרל כמובן.
לאחר תשעה ימים בלבד החלו דימומים שלא היו בהזרעות קודמות, ממש מעטים ורק בניגוב, לא דם זורם. ביום ה-14 להזרעה קיבלתי ווסת רגילה לחלוטין, דימום מוגבר וכמובן שלא עשיתי בדיקת בטא.
מכיוון שאני לפני IVF הרופא הודיע לי ביום השני לווסת שהוועדה אישרה את ההפרייה ושנתחיל כבר בחודש זה. הגעתי אליו ביום השני לווסת, בתאריך 7.11
ביצע אולטרסאונד ונראו שתי ציסטות בשחלה ימין, הוא החליט לתת לי גלולות לשבועיים, ואז להתחיל הורמונים לקראת שאיבה.
אני כבר שישה ימים עם גלולות, הווסת פסקה אך עדיין נותר דימום קטן, דליל, אם אני מחשבת את כל הימים של הדימום, שהתחיל כבר מהיום התשיעי להזרעה זה כבר היום ה-11 שבו יש דימומים, אמנם הווסת הייתה שלושה ימים של דימום מאסיבי אך אף פעם לא היו לי המשכי דימום לאחריה. חשבתי שייתכן שזה בגלל הגלולות ואני לא יודעת מה גרם לי לעשות בדיקת בטא היום, התוצאה היא 3806 !!
כעת ראיתי את התוצאות באתר של הקופה ואני לא משיגה את הרופא. האם ייתכן שיש הריון וקיבלתי ווסת "כרגיל"? האם נגרם נזק כלשהו בשל לקיחת הגלולות?
בחישוב שאני עושה עברו היום בדיוק 21 ימים מאז ההזרעה, כלומר חמישה שבועות מאז הווסת שלפני ההזרעה. האם זו רמת בטא שמתאימה לשבוע חמש? אשמח למעדה, תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון? - תגובה
פרופ' שלמה משיח12/11/2012מסתבר שהדימום לא היה וסת אלא הריון. חבל שלא בצעת בדיקת הריון 12 יום לאחר ההחזרה. בכל מקרה הערכים של הבטה מתאימים לשבוע 5-6. יש לקוות שההריון ימשיך תקין. בעיד שבוע כדאי חבצע א. ס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מיכל12/11/2012תודה על תשובתך פרופ' משיח. אכן חבל שלא ביצעתי בטא. אגב, זו לא הייתה החזרה, אלא הזרעה (אחרונה לפני מעבר להפריות) לכן גם לא קיבלתי תמיכה. האם יש איזשהו סיכוי שייתפתח הריון למרות הדימום? המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני
נטע13/11/2012גם אני אשמח לקבל תשובה, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ' שלמה משיח13/11/2012כן בהחלט. אני מציע גם להתייעץ עם המכון הטרטולוגי שבירושלים כדי לקבל מושג אם טיפול בגלולות יש בו נזק אפשרי, אבל זאת רק אחרי שתבצעי א.ס ויראה עובר ודופק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצות חמות על יחידת IVF הר הצופיםמאיה12/11/2012
שלום בנות יקרות!
האמת, לא ביקרתי בפורום מאז הניסיון הראשון שלנו להביא ילד לעולם - וזה בשנת 2001 (או, כמה אני זקנה!).
היום, בסוף 2012, חודש אחרי שנולדנו לנו בת שלישית! מטיפולי IVF ו- IVM החלטתי להוכיר תודה לרופאים, האחיות ועובדות המעבדה המסורות של יחידת IVF הר הצופים.
בזכותם אנחנו משפחה מלאה היום, בת 5 נפשות, דבר שנראה בזמנו כחלום בלתי ניתן להשגה.
לאורך כל השנים האלה - 11 במספר, 32 הפריות, כמה אכזבות בדרך (הריון שלא התפתח, הריון כימי וסתם תשובות שליליות) זכינו ליחס אוהד, מבין, להקשבה מלאה, לטיפול מקצועי אשר לקח בחשבון את כל המרכיבים האובייקטיביים והסובייקטיביים שלנו כמטופלים.
תמיד התיעצו איתנו, תמיד הציעו לנו טיפולים חדשניים ותמיד שאלו לדעתנו.
כיוון שבמהלך השנים עברנו דרך הידיים הטובות של כל הרופאים כמעט ביחידה, קשה להמליץ על מישהו ספציפי.
אז רק נודה לאלו שטיפלו בנו בסיבוב האחרון שנמשך כ- 5 שנים - פרופ' אריה הורוביץ ר' היחידה ודר' יובל בדולח. אנשים מקצועיים, אנושיים, קשובים ואיכפתיים במלוא מובן המילה. מהם תמיד זכינו ליחס אישי, לאמפטיה וגם לתוצאות - הילדה, כאמור, נולדה לפני חודש. דר' בדולח גם הכניס וגם הוציא אותה לעולם :).
אם אתן מחפשות בידי מי להפקיד את עתיד הטיפולי הפוריות שלכן - מניסיון זהו המקום!
בהצלחה לכולן!
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המלצות חמות על יחידת IVF הר הצופים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/11/2012מאיה כל הכבוד למילים החמות והכרת התודה למחלקה וצוות הרופאים של היחידה בהדסה הר הצופים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא התחלת טיפול חדששלי12/11/2012
שלום,
אני אחרי טיפול ראשון בגונאל F + הזרעה שהסתיים ללא היריון, בשחלה שמאלית מוגדלת עם מבנים של ציסטות (הייתי על סף גירוי יתר גם בכל 3 הטיפולים הקודמים באיקקלומין+הזרעה).
אני לא מקבלת וסת באופן עצמוני, בטיפולים קודמים נרשם לי ארגסט להבאת הוסת.
ככלל, האם יש להמתין תמיד במצב כזה שבועיים לפחות עד לנטילת הארגסט להבאת הוסת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לתשובתכם בבקשה...
מיכאלה13/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה בנושא התחלת טיפול חדש - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/11/2012שלי שלום
רצוי להמתין להופעת המחזור לאחר הטיפול,ובכל מקרה כדאי שהציסטות יספגו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)