פורום פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• IVF מס' 2.
    מיכל
    12/11/2012

פרופ' יקרים,

1. האם בעקרון ניתן לבצע הפריה חוץ גופית ללא אוביטרל, כאשר הזקיק בגודל 19,20?
    במידה וכן, היש צורך בתמיכה אח"כ?

האוביטרל, למעשה, משמש להבשלת הביצית לפני יציאתו מן הזקיק. האם אחוזי הסיכוי ללא אוביטרל זהים לאלו עם האוביטרל (חוץ מהאפשרות לביוץ מוקדם..שאז הלך חודש...)

בגדול, במידה והעוברים יפים מאוד בחלוקתם, ומוחזרים לרחם, מדוע הם אינן נקלטים?
    מה יכולה להיות הסיבה העיקרית?

האם ניתן לבקש מהרופא המטפל שלי, להמתין עד להתפתחות העובר ל- 8 תאים לפני החזרתו לרחם? באילו מצבים מבצעים זאת?

אודה למענה בהקדם בבקשה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    IVF מס' 2.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• IVF מס' 2. - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    12/11/2012

מנגנון הביוץ וההבשלה של הביצית קשור בעליה של הורמון LH באופן עצמוני (אנדוגני)או במתן חיצוני של אוביטרל ,ללא מנגנון זה ההליך נפגם ועלולים להתקבל ביציות בלתי תקינות,ובלתי בשלות,לכן בצעי טיפול עם אוביטרל כמקובל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה. פרופ' אשכנזי האם תוכל להשיב

מיכל
    12/11/2012

פרופ' אשכנזי,

האם זה בסדר להזריק מידי חודש בחודשו (סבב טיפול חדש כל חודש) אוביטרל?
    האם זה לא מזיק לגוף?
    המדובר בזריקה במינון 250 המוזרקת כל חודש במשך חודשים רבים (כמס' ניסיונות...)
    בכל זאת, אני מעוניינת בהריון, אך גם לא רוצה להזיק לעצמי.

ישנם מאמרים המצביעים על קשר ישיר בין סרטן השד להורמונים הנלקחים
    במשך חודשים...

מה אתה אומר? האם זהו אחד ההורמונים המדוברים? (ועוד לא הזכרתי את הקרינון)

תודה על כנותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה. פרופ' אשכנזי האם תוכל להשיב - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    13/11/2012

מיכל שלום האוביטרל אינו יכל לגרום לך כל נזק ,אדרבא הוא גורם לביוץ המביא להפרשת פרוגסטרון המנתרלת את האסטרוגן,ואין כל בעיה לקחת אותו מספר חודשים.
    בסיכומו של דבר השגת הריון בפועל הינה ההגנה הטובה ביותר בפני הסכנות שאת מדברת עליהן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעטפת דקה מאוד
    קרן
    12/11/2012

שלום, רציתי בבקשה לדעת האם יש טיפול בבעיית ביציות עם מעטפת דקה מאוד ואף לפעמים נשאבות ללא מעטפת בכלל ואז העוברים הם מאוד עדינים ושברירים (לדברי הלבורנטים) לעיתיים גם מתפתח עובר ללא מעטפת אך לרוב מתפרק ביום השלישי (יום ההחזרה). למעטפת עבה יש את פתרון ההנצה ומה הפתרון למעטפת דקה מאוד? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    מעטפת דקה מאוד

הוספת תגובה

• מעטפת דקה מאוד - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    12/11/2012

שלום,במקרה דומה,המעבדה השאירה את המעטפת של התאים העוטפים את הביצית ודרכה היא ביצעה את החדרת הזרעון לביצית ,תאים אלו פעלו במקום המעטפת והגנו על הביצית שהופרתה והוחזרה והביאה להריון ,להלן המאמר שהופיע בעיתון של האגודה האירופאית לפוריות לפני כעשור-הביאי מאמר זה לידיעת הרופא,והמעבדה,ניתן להשתמש באותה טכניקה גם במקרה שלך

Pregnancy following fertilization of zona-free, coronal cell intact human ova: Case Report.

AuthorsStanger JD, et al. Show all Journal
    Hum Reprod. 2001 Jan;16(1):164-167.

Abstract
    A pregnancy by intracytoplasmic sperm injection (ICSI) of a couple whose oocytes were recovered without a zona pellucida is reported. Previous IVF/ICSI cycles indicated all oocytes had either very thin or no zona pellucida at the time of cumulus removal prior to ICSI. As a result, many ova were very fragile and lysed upon handling. In the latest attempt, six ova were recovered. After coronal cell dissection of two ova where both lacked a zona pellucida and one lysed, it was elected to attempt to inject the remaining four ova without removal of their coronal cells. The zona pellucida was not visible through the cell layer and the position of the polar body in three ova was speculative. Two embryos possessed normal pronuclei on day 1, and displayed six blastomeres prior to transfer on day 3. During preparation for transfer, sufficient coronal cells fell away to confirm both embryos lacked a zona pellucida. Pregnancy was confirmed by ultrasound observation of a fetal heart 4 weeks later. This report documents that where the zona pellucida is absent, the coronal cells provide sufficient support to maintain blastomere interaction and embryo viability and the zona pellucida is not essential for early embryo development and pregnancy.

PMID 11139556 [PubMed - indexed for MEDLINE]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ההשקעה שלך מאוד מרגשת

קרן
    13/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופ' אשכנזי : פרוגסטרון
    אנונימית
    12/11/2012

שלום,
    הריון שבוע 9+5 אחרי הפריה, רציתי לדעת באיזה שלב מתחילה השליה להפריש פרוגסטרון באופן עצמוני? עד פני שבועיים הפרוגסטרון היה 12 , לפני שבוע 51 , והיום 48.5 ..
    עד איזה שבוע מקובל להמשיך בתמיכה? יש לציין שבשוע 8+3 הייתי אצל הרופא ונצפה עובר בגודל מתאים לגיל ..
    האם יש סיבה לדאגה? יש לציין שאני עם תמיכה עד היום
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה
    לפרופ' אשכנזי : פרוגסטרון

הוספת תגובה

• לפרופ' אשכנזי : פרוגסטרון - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    12/11/2012

בהריון ממוקפאים יש להמשיך בתמיכה עד שבוע12-13,בהרון מהפרייה רגילה התמיכה עד שבוע 8-9 מספיקה ,בשלב זה מתכילה ההפרשה של פרוגסטרון ממקור שלייתי לבוא לידי ביטוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשות יום לאחר החזרת עוברים
    פנינה
    12/11/2012

יום לאחר החזרת עוברים,

יש לי הפרשות מרובות, ללא דם,
    לוקחת אנדוצטרין 3 פעמים ביום.

האם תקין?

הוספת תגובה

• הפרשות יום לאחר החזרת עוברים - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    12/11/2012

שלום פנינה ,ההרשות נובעות מהתמוססות נרות האנדומטרין ,אין כל מקום לדאגה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוקפאים
    יאנה
    11/11/2012

ערב טוב לכל הרופאים
    היום עשיתי בדיקת בטא ויצא שלילי אני מאד מעוכזבת להגיד רק שיש לנו ילד מקסים בן שנה ותשע שהגיעה גם מהפריה ראשונה .
    הפעם אמרו לנו שמחזירים 2 עוברים מוקפאים יפים מאד ושהסיכוי שלנו הוא טוב ולכן נשאלת השאלה למה הם לא שרדו מה יכולה להיות הבעיה ? ברור לנו שאין לזה חוקים והכול יכול לקרות אבל אולי בכל זאת יש אולי איזה שהיא המלצה .אולי הנרות לא מתאימים לי כי בהריון הראשון בכל זאת לקחתי גסטון.
    תודה רבה וערב טוב
    יאנה

לקביעת תור
    סגירה
    מוקפאים

הוספת תגובה

• מוקפאים - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    11/11/2012

יאנה שלום,שיעור ההריונות ממוקפאים הוא 16-20%,לכן אין להאשים את הנירות או כל דבר אחר פשוט נעוברים לא סיפקו את התוצאה המיוחלת,בהצלחה במחזור הבא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקיחת כדורים בהריון
    רחלי
    11/11/2012

ברצוני לדעת ד"ר אשכנזי גיליתי שאני בהריון תאריך ווסת אחרן היה ב 10/10 תאריך גילוי הריון היה ב 11/11 היה לי החודש דלקת בדרכי השתן לפני שגיליתי שאני בהריון בתאריך 28/10 נתנו לי כדור בשם מקרודנטין אנטיביוטיקה במשך 7 ימים 3 פעמים ביום ומכוון שהיה לי גם דלקת קנדידה אז רופא הנשים נתן לי כדור אחד של פלוקנול 150 מ"ג עכשיו גילתי שאני בהריון האם דבר זה לא יפגע בעובר יש לציין שצלצלתי למכון הטרטולוגי של משרד הבריאות ואמרה לי הרופא שלא אמור להיות בעיה עם זה
    מצטערת שאני משגעת אותך בשאלות אני בלחץ

לקביעת תור
    סגירה
    לקיחת כדורים בהריון

הוספת תגובה

• לקיחת כדורים בהריון - תגובה

פרופ' שלמה משיח
    11/11/2012

לרחלי
    גם אני מוכן להרגיעך, אין בתרופות האלו נזק להריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריונות כימיים
    הדס
    11/11/2012

שלום לכולם,

אנחנו נמצאים מס' חודשים בטיפולי פוריות. בבדיקות אצל שנינו הכל תקין ומוגדרים כאי פריון בלתי מוסבר. עברנו עד כה שתי הזרעות, שתיהן נגמרו בהריון כימי.
    (אני בת 27, בן זוגי בן 34)

האם שני הריונות כימיים (ויחידים) נחשבים להפלות חוזרות ומצריכות כבר בירור מעמיק? או שזה סתם צירוף מקרים/ ביש מזל/ חלק מהסטטיסטיקה?

לקביעת תור
    סגירה
    הריונות כימיים

הוספת תגובה

• הריונות כימיים - תגובה

פרופ' שלמה משיח
    11/11/2012

הריונית כימיים אינם נחשבים להפלות. בענינ הם מוסיפים לסכויים להרות הריון תקין כי הם מצביעים על פוטנציאל חיובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה בעצם ההבדל?

הדס
    12/11/2012

למה זה משנה אם יש לי שני הריונות כימיים רצופים לעומת אם הריתי פעמיים והפלתי בשני המקרים בשבוע 9 נניח?
    בכל אופן מדובר בהריונות שלא מצליחים להתפתח.

אם הריתי והחזקתי עד שבוע מסוים זה לא סימן מעודד לתקינות המערכת?

מתי צריך לבצע בירור מקיף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה בעצם ההבדל? - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    12/11/2012

שלום,ההגדרה של הפלות נרגלות המחייבת בירור היא 4הפלות חוזרות של הריונות קליניים,שבהן ההריון הפסיק להתפתח בד״כ על רקע מיגוון סיבות,גנטיות ,זיהומיות,אימיונולוגיות,קרישיות,ואחרות,שאינן מאפשרות הריון תקין.הפלות כימיות הינן תקלה בהשתרשות שבפועלהינן אינדיקציהטובה להרות בעתיד הקרוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיוריגון עם מנוגון
    אמא
    11/11/2012

שלום רב רופאים מכובדים
    מדוע מקובל בפרוטוקולים מסוימים לשלב תרופות.
    למשל פיוריגון מס' ימים ואז לעבור למנוגון?
    מה שונה המנוגון מפיוריגון?
    פעמיים הריתי וילדתי רק עם פיוריגון ללא השילוב.
    בפרוטוקולים עם השילוב, לא נוצר הריון.
    תודות על ההתייחסות

לקביעת תור
    סגירה
    פיוריגון עם מנוגון

הוספת תגובה

• פיוריגון עם מנוגון - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    11/11/2012

אמה שלום,פיורגון מכיל FSH בלבד ,בעוד ש-מנוגון מכיל FSH ו-LH ,היתה סברה שטיפול עוקב בתכשיר המשלב את שני ההורמונים מניב תוצאות טובות יותר,אולם סברה זו לא אומתה בעבודות מבוקרות היטב ,לכן אין כיום יתרון לפרוטוקול הזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת דופק מתי והאם תאומים?
    ליאתי
    11/11/2012

שלום לכם,

אני לאחר החזרת שני עוברים מתוקים-20 יום אחרי.

ובשעה טובה,ברוך השם,ראיתי היום בשבוע החמישי שלי שק עובר ברחם.
    אמרו לי לבוא שוב בשבוע הבא לבדיקת דופק,האם כדאי כי ישנן גישות שטוענות שעדיף להמתין עוד שבוע או שבועיים..מה דעתכם?

בנוסף הבטא היום 2998 ,האם יתכן שיש לי תאומים? האם יתכן שעובר אחד נחבא אל הכלים ויתגלה בעתיד,או אולי חלילה הוא במקום אחר ולא ברחם? יש לציין שיש לי בטן נפוחה כמו חודש חמישי כבר..
    או שאולי משק אחד אראה שני עוברים,הייתכן מנסיונכם?

אודה לתשובתכם על שתי השאלות.
    בעזרת השם הריון בריא לכל בנות ישראל ובשורות טובות לכלנו,אמן!!
    ליאתי

הוספת תגובה

• בדיקת דופק מתי והאם תאומים? - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    12/11/2012

ליאתי שלום,למרות שנתגלה רק שק הריון אחד ,קורה שבהמשך מתגלה שק נוסף,אכן ניתן יהייה לצפות בדופק עוברי כבר שימלאו לך 6שבועות מלאים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מרוכזת-אודה למענה

ליאתי
    12/11/2012

קודם כל תודה רבה על המענה.
    שנית,הבוקר קמתי ועל גופי היתה הפרשה דביקה שקופה מהלילה-ללא ריח..
    האם יתכן שזה מהחומר של האולטראסאונד?
    האם זו סיבה לדאגה?
    עד כה היו לי הפרשות שקופות מימיות מדי פעם אך לא דביקות.
    בנוסף, האם לדעתך כדאי לבצע את הבדיקה של הדופק בשבוע השישי או שעדיף לחכות לשבוע השביעי?
    בנוסף,לאחותי היו שתי הפלות עד שנכנסה להריון. תמיד בחודשים הראשונים,האם יש משהו שעלי לעשות כדי שלא יקרה גם לי. האם עצם כך שההריון שלי מהפריה -ממוקפאים משנה את העובדות הגנטיות של הפלות וכד או שיש חשש?
    סליחה על השאלה הארוכה,בהערכה ותודה
    ליאתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מרוכזת-אודה למענה - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    12/11/2012

שלום,ההפרשה חסרת משמעות,בצעי את בדיקת האולטרסאונד בתחילת השבוע השבחעי כדי לקבל פיד בק לגבי התפתחות הריון תקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר אשכנזי הנכבד
    רחלי
    11/11/2012

פרופסור אשכנזי הנכבד תודה רבה לך מקרב הלב על כל התמיכה שתמכת דרך תשובות לשאלות ששאלתי אותך בפורום לאורך מספר שבועות תבורך אדם יקר.
    יש לי ברשותך שאלה מקווה שאחרונה שברצוני לשאול אותך מחזור אחרון היה לי בתאריך 10.10.12 היום אנחנו בתאריך 11.11.12 עשיתי היום בדיקת דם ויצא לי תוצאה בטא של 1279 iu/l
    האם תקין , ובאיזה שבוע אני אמורה להיות
    תודה מקרב הלב

לקביעת תור
    סגירה
    ד"ר אשכנזי הנכבד

הוספת תגובה

• ד"ר אשכנזי הנכבד - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    12/11/2012

רחלי שלום,מהוסת האחרון שלך חלפו 33 יום,אם הרית ביום ה13-14 הרי שעברו כמעט 3 שבועות מיום כניסתך להריון ,במצב זה ההריון נחשב לשבוע 5 (כ-5שבועות מהוסת האחרון),ערכי הביטה חופפים לשבוע 5,ואם יבוצע אולטרסאונד ימצא שק הריון -מזל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת הריון
    מיכל
    11/11/2012

היי ב 29.10 ביצעתי החזרה של 2 עוברים מוקפאים
    יום חמישי 10 ימים לאחר ההחזרה ביטה 75 והיום 13 ימים אחרי 276.
    האם תקין?
    אם כן האם יש סיכוי לתאומים?
    הרופא שלי עוד לא חזר אלי לכן אני מפנה שאלה לפורום.

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת הריון

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת הריון - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    11/11/2012

שלום,התשובה תקינה לחלוטין,ולטעמי גבולית בייחס לאפשרות של הריון תאומים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עייפות מטיפול הורמונלי
    דנה
    11/11/2012

הי,
    אני בת 38 ונמצאת בטיפול IVF כמה ימים לפני שאיבה.
    אני מקבלת 8 מנוגון ליום +1 צטרוטייד.
    האם יש קשר בין פרוטוקול כזה לבין תחושת עייפות מוגברת?

תודה
    דנה

לקביעת תור
    סגירה
    עייפות מטיפול הורמונלי

הוספת תגובה

• עייפות מטיפול הורמונלי - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    11/11/2012

העייפות יכולה להיות בחלקה על הבסיס ההורמונלי,וחלקה כנראה על בסיס נפשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטא בהריון תאומים
    יעל
    11/11/2012

שלום,
    שאלה היפותטית- האם בהריון תאומים ניתן לראות בטא בשלב מוקדם יותר או שניתן לראות באותו זמן והיא רק מכפילה את עצמה יותר לאחר מכן?
    אני לאחר החזרה של שני עוברים ב31/10 וביום שישי (יום 9 להחזרה) ראיתי כבר שני פסים בבדיקה ביתית. בטא רק מחר.
    מעניין אותי אם זה אומר משהו

לקביעת תור
    סגירה
    בטא בהריון תאומים

הוספת תגובה

• היי

נטע
    11/11/2012

היי יעל. בדרך כלל כאשר מקבלים אוביטרל, ייתכן והוא משבש את בדיקת ההריון הביתית, שימי לב שמופיע עליה הסתייגות לגבי מי שבטיפול הורמונלי. מכיוון שהאוביטרל הוא בעצם הורמון הריון, תשעה ימים הוא עדיין יכול להראות בבדיקת הבטא. מקווה שאצלך אין זה כך אך לצערי אצלי הבדיקה הביתית שמונה ימים לאחר החזרה הייתה חיובית והבטא במועדה שלילית הרופא הסביר זאת בכך שהבדיקה הביתית בעצם הראתה שרידי אוביטרל. המון המון בהצלחה! אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא קיבלתי אוביטרל...

יעל
    11/11/2012

רק אסטרופם ואוטראגסטן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטא בהריון תאומים - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    11/11/2012

ביום שישי 11 יום לאחרמתן האוביטרל להשראת הביוץ,כנראה שאת אכן בהריון,קשה לעשות ספקולציה לגבי אפשרות שמדובר בהריון תאומים,למרות שסימני ההריון הופיעו מוקדם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלי אוביטרל

יעל
    11/11/2012

כבר ציינתי שלא קיבלתי אוביטרל, וזה היה 9 ימים לאחר ההחזרה ולא 11....
    וציינתי גם את העובדה שבאופן היפוטתי מעניין אותי האם הבטא מתחילה לטפס מוקדם יותר או שמתחילה לעלות באותו זמן בערך ומכפילה את עצמה יותר מהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלי אוביטרל - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    11/11/2012

אם מדובר במחזור ללא אוביטרל הרי שמדובר במחזור מוקפאים,במחזור כזה יכולה להתקבל תשובה חיובית גם ביום 9 לאחר ההחזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופ' אשכנזי
    גלי
    11/11/2012

פרופ' אשכנזי שלום

ברצוני להודות לך על המענה בפורום . שאלותיי היו לגבי שלייה נמוכה מדממת ניתוח שהיה אמור להיות בשבוע 38 אך הייתה לידת חירום בהרדמה מלאה בשבוע 37+1 עקב דימום בלתי פוסק לבסוף היה שליית פתח ולא נמוכה .

התינוקת נולדה במשקל כמעט 2200 והיתה בפגייה 4 ימים אך הכל בסדר אך במכתב שחרור כתוב AGA מה זה אומר? בבדיקה כללית שעשו בבית חולים הכל בסדר

לקביעת תור
    סגירה
    לפרופ' אשכנזי

הוספת תגובה

• לפרופ' אשכנזי - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    12/11/2012

גלי שלום,מזל טוב לרגל הלידה ושבסיכומו של דבר הכל יסתדר,הכוונה ב AGA )appropriate for gestational age ) שמדדי העובר מתאימים לגיל ההריון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית פוריות
    שירן
    11/11/2012

שלום רב

שמי שירן אני בת 27.5 .נשואה מזה 3 שנים.
    נטלתי גלולות למניעת היריון במשך חמש שנים ואני לא נוטלת גלולות כבר יותר משנתיים. רק בשנה האחרונה התחלנו לנסות להיכנס להיריון.
    מזה שלוש שנים אני סובלת מבעיית דימומים שמגיעים בזמן הביוץ ונמשכים עד המחזור הבא אחריו כך כל חודש בחודשו.
    עשיתי בדיקות פרופיל הורמונלי ונמצאה חריגה בבדיקת ה- FSH של 11.6.
    בנוסף נשלחתי לבדיקת AMH והתוצאה הייתה 0.56 מה שלא סביר לגילי.
    התייעצתי עם כמה רופאים והרופא האחרון הלחיץ וטען שאין זמן והציע להתחיל מייד בטיפולי הפריה חוץ גופית.
    נא עזרתך האם כדאי לפנות ישירות לטיפולים אלו או שיש אלטרנטיבות אחרות או בדיקות נוספות שכדאי לבצע לפני כן.
    בנוסף נא עצתך מה המשמעות של AMH 0.56 ? כיוון שתוצאה זו מלחיצה אותי נורא

בתודה מראש,
    שירן.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית פוריות

הוספת תגובה

• בעיית פוריות - תגובה

פרופ` דוד בידר
    11/11/2012

קודם כל אין מה להלחץ כי נראה לי שמטפלים בבדיקות המעבדה שלך ולא מנסים להגיע לאבחנה מה קורה איתך.
    בדיקת ה AMH היא בכלל מיותרת ומה שצריך היה לעשות זה לראות מה קורה עם התהליך הביוצי שלך לאורך החודש וחשוב לדעת מה היחס בין FSH ל E2.
    את צריכה לשבת עם רופא העוסק בתהליכי פיריון ולנסות להבין את הבעיה ולי נראה שראו בדיקת FSH ומיד החלו בבדיקות ויעוץ מהיר מידי לטעמי.
    לא הבנתי מדוע יש לך את הדימומים שאת מספרת והאם הביוץ שלך תקין והאם בדיקות הדם נלקחו בזמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוריות

שירן
    11/11/2012

שלום רב

קודם כל תודה על עזרתך ותשובתך המהירה.
    לצערי עד כה לא מצאתי רופא שיודע להסביר לי ממה נגרמים הדימומים הללו.
    הייתי שבוע שעבר אצל ד"ר איסקוב והוא היחיד שטוען שהסיבה לכך היא אי ספיקה בשחלות שנובע מבעיות פוריות.
    לא ככ הבנתי מה זה אומר אבל כאשר הוא ראה את 2 התוצאות הן של ה- AMH ואין של ה- FSH שביצעתי ביום ה-3 של המחזור הוא טוען כי יש סיבה לדאגה ושעדיף לא לחכות עוד.
    הבעיה שלי היא שהדימומים לא עוזרים לי לקיים יחסי מין תקינים וכן אין לי אפשרות לבדוק כמה זמן אני באמת מנסה להיכנס להיריון.
    אני ממש נואשת כי שאר הרופאים שהייתי אצלהם לא ראו איזו שהיא בעיה והתופעה של הדימומים לא נפתרת.
    אודה לעצתך מה אתה ממליץ לי לעשות.
    איך בודקים את הקשר בין E2 ל-FSH?

הרבה תודה,

שירן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה