מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שחלות פוליציסטיות והפסקת גלולותענת06/11/2012
שלום,
אני בת 28 אובחנתי או נחשד שיש לי שחלות פוליציסטיות לפני כ8 שנים, התחלתי ליטול גלולות מרסילון לפני כ6 שנים ו לא נבדקתי בזמן הזה מבחינת הורמונים או אולטראסאונד. התסמינים היחידים שהיו לי לPCO הם אי סדירות מחזור ותמונת אולטראסאונד שאיששה כנראה את האבחנה.. מעוניינת להיכנס להיריון (ראשון).
סיימתי חפיסת גלולות וקבעתי תור לאולטראסאונד בתאריך ׳המחושב׳ ליום הביוץ הבא, בהנחה שהמחזור הקרוב ללא גלולות ייארך בדיוק כמו זה שהיה בעזרת הגלולות (29 ימים - כולל קבלת יום הוסת, כך סופרים?).
האם יש משמעות לאולטרסאונד בדיוק ביום הביוץ מבחינת PCO? משום שקרוב לוודאי שהמחזור הבא ללא גלולות לא יהיה מדויק.
אלו בדיקות עליי לעשות והאם מומלץ להפסיק גלולות ללא ביקור אצל הרופא?
ייתכן שיקח זמן עד שניתן יהיה לראות זקיקים מחדש לאחר הפסקת הגלולות?
האם מומלץ שאבצע מעקב אצל מומחה פיריון או כל רופא נשים?
שאלה אחרונה, ייתכן שהסיכוי לקליטת היריון גדול יותר מיד לאחר הפסקת גלולות?
תודה רבה מראש על התייחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות פוליציסטיות והפסקת גלולות - תגובה
פרופ' שלמה משיח07/11/2012תסמונת השחלות הפוליציסטיות מסתמנת בהפרעות בביוץ או העדר ביוץ. היות והפסקת גלולות עתה, רצוי מאד לחכות במשך חודשיים בלי בדיקות מרובות כדי לראות את ״התאוששות״ הציר ההורמונלי מהשפעת הגלולות וגם לקבוע את נוסחת הוסת. אם המחזור יהיה באורך של כ-28 יום אז הביוץ הוא ביום ה-14. מאידך אם המחזורים יתארכו. יש לחשב את הביוצים בהתאם. אז המלצתי לחכות חודשיים ורק אם המחזורים יהיו ארוכים או לא יופיעו-רצוי לפנות למומחה פוריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להתעקש לדעת את סוג דם תורם זרעדפנה06/11/2012
ערב טוב!
איכילוב לא נותן לדעת במידע שמוסר, על תורמי זרע, את סוג הדם שלהם. לא מרגיש לי נוח. הבנתי שיתכן גם שיש התנגשויות?! בין האם לבין האב, באי קליטת היריון גם בשל אי התאמה של הדם. מיתוס?
דם שלי A+
הוצע לי בבי"ח אחר, סוג תורם O- וגם נראה לי סוג דם נדיר, מה קורה אם הילד צריך מנות דם בעתיד...?
האם יש חשש לא לדעת סוג דם של האב? ומה קורה ב-IVF, האם המעבדה שתוציא דו"ח, תוכל למסור לי סוג דם של התורם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם להתעקש לדעת את סוג דם תורם זרע - תגובה
פרופ' שלמה משיח07/11/2012אין חשיבות לסוג הדם של תורם הזרע בהצלחת טיפולי ההפריה. מאידך לא כדאי להשתמש בסוגי דם נדירים אבל o אינו נדיר. מה שנדיר הוא ה-Rh השלילי המופיע בכ-15 אחוזים מהאוכלוסיה. אם סוג הדם שלך הוא Rh חיובי מירב הסיכויים שהילד יהיה גם הוא חיובי אפילומ אם תורם הזרע שלילי
עם כל שאמרתי , משונה שבבנק הזרע מתעקשים לתת לך סוג דם שאינך רוצה. חשוב יותר לדעת אם תורם הזרע עבר בדיקות גנטיות. בבנק הזרע ״סופרם״ עוברים התורמים בדיקות ליותר מ-40 תסמונות גנטיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היה ביוץ ? - חשוב מאוד!חיה06/11/2012
הי,
יום 17 למחזור לאחר טיפול באיקקלומין סבב ראשון.
תוצאות בדיקות דם e2 - 5300
פרוגסטרון - 2.2
האם מצביע שהיה ביוץ ?
אם כן אפשר להתחיל בנרות?
אודה לתשובה מהירה כי אני לא רוצה לפספס את מועד מתן התמיכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היה ביוץ ? - חשוב מאוד! - תגובה
פרופ' שלמה משיח07/11/2012לפי הפרוגסטרון עדיין לא היה ביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוגסטרון-נ שאלה
חיה07/11/2012שלום פרופ' משיח,
אם הפרוגסטקרון היה ביום ה13 1.4 וביום ה17 2.2 כלומר היתה עליה זה עדיין אומר שלא היה ביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
היה ביוץ ? - חשוב מאוד! - תגובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/11/2012חיה , לפי סקלת ערכי הפרוגסטרון רמת פרוגסטרון של 2.2 ננומול אינה מבטאת מצב לאחר ביוץ ,ובכלל בטיפול עם איקכלומין כדאי לגרום להשראת ביוץ באמצעות זריקת אוביטרל כאשר הנתונים ההורמונלים הולמים ,גודל הזקיק/זקיקים בגודל אופטימלי ,ורירית הרחם בעובי מתאים.
אני מצטרף לקביעתו של פרופ' משיח שלא היה ביוץ בטווח הערכים שציינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי הכפלה של עובריםמורן06/11/2012
שלום רב,
עשיתי בדיקת דם ביום ה 14 להחזרת 2 עוברים, תוצאת הבטא היתה 218
היום, לאחר יומיים, תוצאת הבטא היתה 320, האחות ביקשה ממני להגיע להמשך מעקב
כיוון שלא היתה הכפלה
האם הנתונים חריגים? מה המשמעות של התוצאות?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי הכפלה של עוברים - תגובה
פרופ' שלמה משיח07/11/2012אין חובה שתהיה הכפלה וכדאי מאד לבצע בדיקה חוזרת כעבור יומיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
מורן07/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי הכפלה של עוברים - תגובה
פרופ` דוד בידר07/11/2012בדרך כלל תוצאות אלה הן של הריון לא תקין אך יש מקרים, לרוב, בודדים, שזה בסדר
ולכן אין ברירה אלא להמשיך לעקוב.
אם בכל זאת הבדיקה הבאה תהיה סבירה והעובר יתפתח אזי צריך לבצע סקירת מערכות עובר קפדנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר
חסויה07/11/2012למה אתה מנסה תמיד להלחיץ נשים , הן גם כך בלחץ בתקופה הזאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון
נטע07/11/2012אני מתרשמת גם כן שמעבר לעובדה שדר' ביידר מלחיץ הוא גם נחרץ מאוד, צרם לי כאשר כתב לפני מספר ימים לאחת השואלות שבדיקת הריון ביתית מהימנה ביום העשירי להחזרה, וכמובן שכעבור יומיים יצאה בטא חיובית. בכלל, נוצר רושם שתשובותייך דר ביידר הן ציניות, גם כלפי עמיתייך בפורום. למשל כאשר עקצת את פרופ אשכנזי על כך שהוא עונה ואתה עסוק. זה לא מכובד, זה לא נעים לקרוא. נטע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון - תגובה
פרופ` דוד בידר07/11/2012לצערי לא הבנת את עניין הבדיקות ותשובותייך מטעות נשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר07/11/2012כתבתי את האמת.
וזה נכון שהבדיקה מהימנה ובדרך כלל צריך לעשות 12 יום אחרי ההחזרה וזה נכון שביום 10 זה לא תמיד מובהק אך כאשר ביום 12 בדיקה ביתית שלילית אז אין הריון
לגבי ההערה של עסוק , הרי שלא כתבתי עסוק אלא היה מדובר היה במלאך.
אני מנסה לענות אמת ואני חושב שלא צריך להשלות, וכמובן לא צריך לקבל את דעתי.
במקרה הנוכחי אשמח לדעת האם צדקתי או לא כשכתבתי שההריון לא תקין.
ודרך אגב הבטא כן צריכה לפחות להכפיל את עצמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור בידר, בכמה להכפיל?
שירה07/11/20121.5 זה בסדר?
תודה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפי 2
גלית07/11/2012הכפלה, כלומר, כפול. פי שתיים כל יומיים. לפעמים חוזרים על הבדיקה יום אחרי יום ואז פי 1.5 זה ממש בסדר אבל כל יומיים צריך להיות לפחות פי 2
בהצלחה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור בידר, בכמה להכפיל? - תגובה
פרופ` דוד בידר07/11/2012אני כותב לך מניסיון רב שנים בהפריות חוץ גופיות ולא על מנת להיות ציני.
כאשר הבטא השני לא מכפיל את עצמו לפחות כל יומיים ועדיף שיהיה יותר, ההריונות לא יהיו תקינים או שיהיה בעיה לעובר.
למשל עם בטא ראשון 120 אז השני טוב שיהיה 310 אחרי יומיים ואם הוא 240 זה גם עדיין גבולי וככל שהוא מתרחק מהכפלה זה יותר טוב.
בגלל שיכולה להיות טעות בבדיקה ומ 129 זה עלה רק ל200 למשל אז תמיד הבדיקה הנוספת עוזרת לנו בהחלטות ואם הבדיקה השלישית תשלש למשל מהשניה אז זה טוב אך עדיין דורש אולטרה- סאונד שבו צריך לראות שהכל תקין.
אם אין טעות בבדיקה השניה וזה רק הכפיל ב1.5 זה לא כל כך טוב ובואי נדבר אחרי הבדיקה הבאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור בידר
רונית08/11/2012אני אישית שמחה שיש רופא מומחה, עם נסיון רב, מקצועי, שאומר לי את האמת!!!
אני אחרי 14 הפריות והייתי רוצה שמישהו יגיד לי את האמת בפרצוף שלא אטפח אשליות כשלא צריך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונליורד06/11/2012
שלום רב,
בת 36, בצעתי פרופיל הורמונלי ביום השלישי למחזור (מיועדת לטיפולIVF בשל בעיית זרע של הבעל).
LH 7.9
FSH 10.3
PROLACTIN 165
E2 <76.5
PROGESTRONE <1.20
TESTOSTERONE <0.80
האם התוצאות תקינות? לציין שילדתי לפני 8 חודשים בת לאחר טיפולי IVF ושוקלת להתחיל שוב בטיפולים בשל גילי, האם אכן כדאי להתחיל שוב בטיפולים לאור התוצאות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
ורד06/11/2012התכוונתי - האם כדאי למהר להתחיל בטיפולים?
ורוצה לציין שלפני ההריון ה-FSH היה 4.8 , האם יכולה להיות הידרדרות כזו מהירה בטווח של שנה וחצי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת - תגובה
פרופ' שלמה משיח07/11/2012לא כדאי לבסס אבחנה על בדיקה אחת וכדאי לחזור על בדיקת ה-FSH. כמו כן כדאי לבצע גם AMH. שניתן לבצע לאורך כל המחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל הורמונלי - תגובה
פרופ' שלמה משיח07/11/2012ה-FSH שלך הוא גבוה במקצת מה שמעיד על היתכנות של רזרבה שחלתית נמוכה. כדאי לפנות למומחה פוריות ולהתחיל בטיפול בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופסור אשכנזישירה06/11/2012
האם בטא 33.8 ביום 12 לאחר החזרה - זה יכול להתפתח להריון תקין?
שמעתי על הריונות התחילו מבטאות נמוכות יותר והסתיימו באושר.
אודה לעזרתך. תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זו תשובת בטא שחברה שלי קיבלה והיא
שירה06/11/2012מחר תלך לעשות בדיקה להכפלה.
בעזרת השם בשורות טובות אמן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה לפרופסור אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/11/2012שלום עלמה ,אכן בערך ביטה כזה בהחלט יכול להתפתח הריון תקין לחלוטין,יש לי עשורות מקרים שהתיימו תקין גם עם ביטה נמוכה יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופסור מקסים ויקר
שיר06/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת ביטאאתי06/11/2012
שלום רב: יום ראשון הביטא יצא לי 76. היום שוב עשיתי ויצא 130 . האם העלייה בסדר או שצריך יותר לצאת? יש לציין שהיום אני ביום ה14 להחזרת עוברים . אני עדיין עם התמיכה. הרופא שלי אמר לי שאני יחזור על בהדיקה שוב ביום חמישי הקרוב ולראות את העלייה. אבל משום מה רציתי עוד חוות דעת מימכם עם זה בסדר בנתיים או שזה קטן מידי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאת ביטא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/11/2012שלום אתי ,העליה בגבול התקין,בצעי עוד בדיקה בעוד יומיים תמשיכו בטיפול התמיכתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין החזרהיעלי06/11/2012
בת 36, בעלי 37 ( + ילדה בת 6 מהריון ספונטני)
אנו מוגדרים כאי פוריות בלתי מוסברת
עברתי טיפול IVF ראשון שבו נשאבו 12 ביציות, שרדו רק 2 , הוחזרו אבל היה לי הריון מחוץ לרחם לצערי.
אתמול בוצעה שאיבה של 5 ביציות של טיפול IVF שני.
היום אמרו לי במעבדה שלא התפתח , כלומר לא תהיה החזרה.
מיותר לציין את אכזבתי הרבה.
שאלתי:
1.מה הסיבה לזה שאין החזרה (בעייה בביצית, בזרע?)
2.האם עליי להסיק מכך מסקנות?
3.האם שינו הפרוטוקול (משמע להשתמש בזריקות אחרות) יכול להניב תוצאה אחרת?
אשמח לתגובה.
תודה
יעלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/11/2012יעלי שלום ,שיעור הפריה נמוך יכל להיגרם ממסבר סיבותף,בין היתר בגלל איכות הביציות,איכות הזרע,איכות הטיפול ההורמונלי,תנאי המעבדה,ביצוע או אי ביצוע של מיקרומניפולציה (ICSI ),כל השאלות האלו צריכות להיבחן גם בקשר לטיפול האחרון שעברת,במיוחד שבטיפול הקודם הרית,אמנם הריון מחוץ לרחם אבל למיקום אין משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה פרופ' אשכנזי והמשך...אני05/11/2012
בהמשך לשאלה שלי על הרדמה כללית בהריון -
מבחינה טרטולוגית, האם עדיף לתזמן את ההרדמה והניתוח לשבועות הראשונים ממש (שבוע 5-6) או לחכות לשבוע מתקדם קצת יותר (שבוע 8-9)? וגם - האם יש הבדל מבחינה טרטולוגית בין טרימסטר ראשון לטרימסטר שני? אני יכולה לתזמן את הניתוח לשבוע ההריון שיהיה הכי בטוח לעובר - על איזה שבוע פחות או יותר היית ממליץ?
מדובר בניתוח לא דחוף (מבחינה רפואית יכולה לחכות עם הניתוח לאחרי ההריון, אך מעדיפה לסיים עם הניתוח לפני שיש ילד כי נדמה לי שיהיה קשה לקחת פסק זמן ולהנתח אחרי לידה). האם זה הגיוני או שלוקחת סיכון מיותר?
שוב תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תודה פרופ' אשכנזי והמשך... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/11/2012שלום ,מבחינה טרטולוגית תמיד עדיף הטרימסטר השני לאחר שהתיימה האורגנוגיניזה העוברית(היווצרות האיברים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום וקרינוןמיכל05/11/2012
פרופ' נכבד שלום!
מתי אמורה לקבל מחזור אחרי זריקת אוביטרל?
אוביטרל נלקחה ב- 26/10 ב-7:00 בבוקר.
שאיבה בוצעה ב- 27/10 ב- 17:00 .
ב- 3/11 וב-4/11 חשתי בכאבים דמויי מחזור חלשים מאוד.
לוקחת "קרינון"החל מיום אחרי השאיבה.
הכאבים פסקו לאחר מכן...
1) מה קורה אם מתחיל דימום של מחזור 12 יום אחרי הזריקה?
האם להמשיך עם התמיכה שקיבלתי למרות המחזור(ג'ל 8% קרינון)?
2) היש צורך בתמיכה חזקה יותר עד לבדיקת הבטא?
אודה למענה בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דימום וקרינון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/11/2012שלום מאיה הוסת צפויה לקראת ה8-9 לנובמבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית דקה ואסטרופםמיכל05/11/2012
שלום ,
יש לי רירית דקה , כ-5.5 מ"מ
הבנתי שמתן אסטרוגן בתקופה מהמחזור ועד הביוץ יכול לעבות את הרירית .
הרופא שלי טוען שזה לא יעזור לי ....האם יש מקרים שיכול לדעת שלא יעזור לפני שמנסה ? ...
האם ערכי ה- E2 רלוונטיים להחלטה אם לתת או לא לתת ? ...
מדוע מתעקש לא לנסות ?
תודה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רירית דקה ואסטרופם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/11/2012מיכל לטעמי את צודקת ,רמות מוגברות של אסטרוגן עשויות לשפר את התגובה של רירית הרחם,ובבחינת אם לא יעזרו לא יזיקו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן בד"כ מחכים משאיבה לשאיבה???ענת05/11/2012
לצערי לא הצליח הטיפול קיבלתי מחזור ...אולי נשאר לי עובר 1או שניים מוקפאים האם חייב להשתמש בהם הסיכויים בטח קטנים לא???אם הטריים באיכות 8תאים לא נקלטו החזיר לי 2 אז למה לנסות מוקפאים...
מתי אפשר להתחיל בטיפול הבא לשאיבה ???כמה זמן מחכים משאיבה לשאיבה ?????תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כמה זמן בד"כ מחכים משאיבה לשאיבה??? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/11/2012שלום ענת .הייתי ממליץ לך להחזיר את העוברים המוקפאים-אף פעם אי אפשר לדעת...
בפועל כל מי שנכנסה להריון מעוברים מוקפאים לא נכנסה להריון בתהליך הטרי,ובכל מקרה הסיכויים של עוברים מוקפאים להשתרש נעים בין 16-20% ,ולצורך העיניין לא ידרש טיפול בזריקות ,והרדמה כללית.
מירווח הזמן המומלץ בין טיפול שאיבה אחד למישנהו לפי משרד הבריאות הוא 45 יום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופסור שאלה..
ענת06/11/2012אתה צודק יש ילדה מעוברים מוקפאים אך איך יכול להיות שהחזירו לי 2 טובים ולא נקלט והעוברים המוקפאים אולי באיכות לו משהו אז יש בכלל סיכוי ????והאם אפשרי לדרוש לעשות שאיבה בכל זאת?????תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן להסיק שכל רופא בכיר עוסקשיר05/11/2012
בתרומת ביצית? ולפי שיטה דומה?
כי הניסיונות יכולים להיות רבים. מה גם שיש הדוגלים שצריך לנסוע לחו"ל, ומתן זרע שם יוצר עוברים טריים; וסיכויים טובים יותר.
אך מה קורה כשהזרע (תרומה) מוקפא? איכותו לא יורדת בהפשרה, וטילטול בכל השעות עד שמגיעים ליעד בחו"ל? כי זה כמו להחליט מה עדיף:
זרע מוקפא שנוסע לשם
או ביצית מוקפאת - שמיובאת לפה. (מניחה שהפשרת ביצית יותר בעייתי ?)
+ האם אפשר להיקלט מתרומת ביצית + זרע ב-1, 2 נסיונות לאשה עד גיל 46.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן להסיק שכל רופא בכיר עוסק - תגובה
פרופ` דוד בידר05/11/2012אנחנו בכל מקרה נביאים עוברים טריים וכאשר הזרע נוסע לחו״ל קפוא זה לא מוריד מעניין ההצלחה.
גם בחו״ל וגם הבאה לארץ בפרויקט שלנו הם של עוברים טריים והסיכויים בגילך הם גדולים להצליח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות עובריםקורל05/11/2012
שלום
אשמח לקבל תשובה
אני אחרי הפריה שנייה ללא הצלחה
כל הבדיקות תקינות אצלי ללא בעיה
רציתי לדעת מכתב שחרור אחרי ההפריה כתוב
העוברי באיכות מ-0-4 הינו 2
מס' תאים הינו 3
זה תקין ?
יש סיכוי שיבוצע השרשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איכות עוברים - תגובה
פרופ' שלמה משיח05/11/2012מספר התאים של העטברים תלוי בימים שחלפו מאז השאיבה. אחרי יומיים הצפי האפטימי היא לארבעה תאים וביום שלוש לשמונה. יש גם פרמטרים חשובים נוספים כמו אחוז השברים והסימטריה של התאים. יש לשאול על איכות העוברים את הרופא המטפל שמצויד בכל האינפורמציה הזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצוע פרופיל הורמונלי ומעקב זקיקיםרחלי05/11/2012
ל רופאים שלום
אני צריכה לבצע פרופיל הורמונלי ביום השלישי למחזור שאלתי האם ניתן לבצע את זה גם ביום השני למחזור והחמישי למחזור
שאלה נוספת אני אמורה לבצע מעקב זקיקים ביום ה10 למחחזור ל אבל לפני המחזור מתחיל לי הכתמות חומות יום יומיים לפני אז ממתי להתחיל לספור מכוון שגם הפרופיל ההורמונלי וגם מעקב הזקיקים מותנה מהרגע שמקבלים ווסת אז ממתי מחשיבים את זה יש לציין שזה הכתמות חומות מעטות יום יומיים לפני המחזור
מודה לכם מקרב הלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביצוע פרופיל הורמונלי ומעקב זקיקים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/11/2012שלום ,ניתן לבצע את הפרופיל ההורמונלי גם ביום 2,וגם ביום 5,את ימי המחזור יש לחשב לא מההכתמות המקדימות את המחזור ,אלה מהופעת המחזור עצמו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה פרופסור אשכנזי היקר
רחלי05/11/2012תבורך פרופסור אשכנזי היקר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)