מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אנטיביוטיקה בטיפול פריוןריטה08/11/2012
שלום רב
אני באמצע טיפול פריון עם תרופות:
מנאפור+דקפפטיל+דקסמטזון+ברביל+ DEHA
בעוד כשבועה / שבוע בחצי תיהיה לי שאיבה.
יש לי דלקת חמורה בשן, הרופא נתנה לי מוקסיפן 500, 3פעמים ביום ל 7 ימים.
האם אני יכולה לקחת את אנטיביוטיקה? האם זה פוגע בתרופות או בתהליך עצמ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנטיביוטיקה בטיפול פריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/11/2012שלום ריטה את יכולה לקחת אנטיביוטיקה במיוחד מוקסיפן,התרופה בטוחה גם בהריון,לא מפריעה כלל לטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ריטה08/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטיביוטיקה בטיפול פריון
ריטה08/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלייובל שמש07/11/2012
שלום,
בעקבות כך שהרופא שלי ראה בא.ס שחלות פוליציסטיות הוא שלח אותי לפרופיל הורמונלי וזה מה שיצא:
אסטרדיול 166.2pmol/L
פרוגסטרון 0.74nmol/L
FSH 7.2 mIU/mL
LH 8.35 mIU/mL
טוסטסטרון 2.00 nmol/L
יש עוד מדד שעוד לא הגיע של טוסטסטרון חופשי והוא לא רשם לי פרולקטין. אשמח לחוות דעת לגבי הפרופיל ואם יש צורך גם לבדוק פרולקטין?
תודה!
אשמח לחוות דעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין..
יובל שמש07/11/2012הפסקתי גלולות לפני כארבעה חודשים מקבלת מחזור כל 32-4 ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פרופיל הורמונלי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/11/2012יובל הפרופיל ההומונלי תקין לחלוטין ,בהחלט רצוי לבצע בדיקת פרולקטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית הרחם - שאלה חשובהשלי07/11/2012
לא הצלחתי למצוא תשובה לשאלה:
מה קורה לרירית הרחם לאחר השרשת העובר? האם היא גדלה ועד מתי?
אם עובי רירית הרחם בזמן ביוץ היה 8 מ"מ, וכעבור שבוע היא גדלה ל-11 מ"מ,
האם זהו סימן כי הייתה השרשה והגוף מתכונן להיריון?
מה תפקידה של הרירית לאחר ההשרשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רירית הרחם - שאלה חשובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/11/2012שלום מורן ,רירית הרחם עוברת את השינויים המיועדים להכשיר אותה לקליטת העובר בין היתר בהשפעת האסטרוגן ,ובהמשך לאחר הביוץ בהשפעת הפרוגסטרון במידה והעובר משתרש הגופיף הצהוב ממשליך להפריש פרוגסטרון ולתמוך בהריון המתפתח ,בשלבי ההריון הראשונים רירית הרחם אמורה לספק את קרקע המזון להשתרשות והתפתחות העובר,אולם עם התפתחות ההריון השיליה מחליפה לאט לאט את רירית הרחם בתפקיד ההזנה החשוב ומהווה את פילטר המזון שחלוף החומרים והגזים (חמצן.דו תחמוצת הפחמן)מהאם לעובר ,ומהעובר לאם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה + דבר נוסף
מיכאלה08/11/2012האם זה אומר שבשבועות הראשונים להיריון הרירית גדלה/מתעבה? (בהשוואה למצב בו הייתה לקראת ביוץ)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה על התשובה + דבר נוסף - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/11/2012בעיקר ההתעבות היא בשבועיים הראשונים עד להיווצרות שיליה ראשונית תפקודית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עוד הייתם מנסים?שמשית07/11/2012
לרופאים שלום,
בעבר היה אנדומטריוזיס שנותח לפרסקופי והיום שמחה שאין לו עדות. מנסה להרות כבר חמש שנים, צילום רחם-תקין, היסטרסקופיה אבחנתית- תקין, זרע- משובח, בירור קרישיות - תקין. במעקב זקיקים, ביוץ טבעי (ללא גירוי הורמונלי), שאיבה והפריה החזרה של עובר יפה 8 תאים. אחרי 3 הזרעות ו9 ICSI (לא ברור למה כי הזרע מצוין אבל מה אכפת לי שיהיה) - בכולם "עוברים יפים מאד!"(החזרה של שניים- שלושה עוברים) כהגדרת הרופאים. תמיכה בדר"כ אנדומנטרין או אוביטרל. גם פרוטוקולים שונים נוסו כולל פרוטוקול ארוך. התוצאה אותה תוצאה כמו במחזור טבעי- עוברים יפים מאד. לפעמים גם דיקור סיני ושתיה של צמחי מרפא. בין לבין כמובן הפסקות וניסיונות להרות באופן טבעי. מעולם לא היה ולו איחור בוסת שלא לדבר על הריון. מה עוד הייתם בודקים? מה עוד הייתם מנסים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה עוד הייתם מנסים? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/11/2012שימשית,תנסי לבצע פיפל (גירוי רירית הרחם להפרשת גורמי גדילה לשיפור ההשתרשות)לפני המחזור הטיפולי הבא שלך,בנוסף לאור העובדה שהעוברים איכותיים כל כך הייתי מנסה לגדל אותם לבלסטוציסטים,ולבצע שתי החזרות,יש מקום לשקול ביצוע AHH לעזור לעבור לנבוט מהמעטפת שלו,יש מבינינו כאלו שחושבים שביצוע ZIFT במצבים אלו יכל לעזור,בנוסףיש מקום לשלוח את הזרע לבדיקת הלוספרם לשלול שברים רבים ב-DNA של הזרע המוחדר לביצית וכתוצאה מכך נוצרים עוברים עם ליקויים המונעים השתרשות.
לסיכום אל תתיאשי יש עדיין אופציות טיפוליות שאפשר להשתמש בכדי להצליח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור אשכנזי הוא נשמה טהורה!!
שיר08/11/2012מזל שהוא קיים בעולם!! תמיד מרגיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית, המון תודה! ועוד מס' שאלות...
שמשית08/11/2012פרופ' אשכנזי תודה על התשובה המפורטת והמעודדת, ציפיתי לתשובה של "תמשיכי לנסות, בסוף זה יקרה" ובמקום זה הרגשתי את "החיבוק הוירטואלי".
מס' שאלות נוספות:
1. פיפל זה משהו שיכול להיות שעשו לי בזמן ההיסרסקופיה? למיטב הבנתי, בזמן ההיסטרסקופיה עשו לי מעין "ערוגות" ברירית הרחם בתקווה להגדיל סיכויי השרשה עתידיים, מיד אחרי זה עשינו פרוטוקול ארוך ומשם ההמשך ידוע (2 עוברים יפים, בטא קטנה מ3).
2. מה זה AHH?
3. לגבי הזרע, שברים רבים בDNA זה משהו שמעבדת IVF רגילה אמורה לזהות לפני ICSI? או שיש צורך בבדיקת מעבדה מיוחדת?
שוב תודה, אני בטוחה שנצליח! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית, תודה! ועוד מס' שאלות
שמשית08/11/2012פרופ' אשכנזי תודה על התשובה המפורטת והמעודדת, ציפיתי לתשובה של "תמשיכי לנסות, בסוף זה יקרה" ובמקום זה הרגשתי את "החיבוק הוירטואלי".
מס' שאלות נוספות:
1. פיפל זה משהו שיכול להיות שעשו לי בזמן ההיסרסקופיה? למיטב הבנתי, בזמן ההיסטרסקופיה עשו לי מעין "ערוגות" ברירית הרחם בתקווה להגדיל סיכויי השרשה עתידיים, מיד אחרי זה עשינו פרוטוקול ארוך ומשם ההמשך ידוע (2 עוברים יפים, בטא קטנה מ3).
2. מה זה AHH?
3. לגבי הזרע, שברים רבים בDNA זה משהו שמעבדת IVF רגילה אמורה לזהות לפני ICSI? או שיש צורך בבדיקת מעבדה מיוחדת?
שוב תודה, אני בטוחה שנצליח! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ראשית, המון תודה! ועוד מס' שאלות... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/11/2012שימשיתשלום
1.קרוב לודאי שלפי התאור שלך ביצעו לך פיפל,אולם ניתן לחזור על הפרוצדורה פעמים נוספות ,אין צורך בהיסטרוסקופיה,הפעולה יכולה להעשות עם הצינורית המתאימה ללא כל הרדמה
2.AHH זוהי פעולה מעבדתית הנעשית עם המיקומניפולטור ובא עושים חריץ במעטפת העובר המסייעת לתהליך הנביטה וההשתרשות.
3.בכדי לבדוק שיעור השברים ב-DNA של הזרע יש לבצע בדיקת זרע להלוספרבמעבדת זרע(מעבדת בנק הזרע "סופרם")* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש מקום לבירור אימונולוגי?
שמשית13/11/2012פרופ' אשכנזי שוב תודה על המענה. התמהמתי עם התגובה כי היה נדמה לי שהתחיל משהו וכבר רציתי לבשר...התבדתי :(
בכל אופן, האם לדעתך יש מקום גם לבירור אימונולוגי או שברור כזה מומלץ רק במקרים של הפלות חוזרות? הרופאים שטיפלו בי עד היום דיי עיקמו פרצוף כששמעו על האופציה הזו כך שאני מתרשמת שלא מאד מתלהבים מהרעיון. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש מקום לבירור אימונולוגי? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/11/2012שימשית שלום ,גם כשיש בעיה אמיונולוגית הקשורה להפלות חןזרות הנושא הוא קונטורסלי ונתון למחלוקת ,במקרה זה לא הייתי ממליץ בשלב זה להתאמת עם הבעיה האימיונולוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית דקה בעובי 4 מ"מדנה07/11/2012
שלום עשיתי היום אולטראסאונד גניקולוגי וממצאים הבדיקה הם:
גודל רחם 28X35
שחלה שמאלית: גודל 18X29 מספר זקיקים קטנים. מבנה וגודל תקינים
שחלה ימנית גודל: 21X30 מבנה וגודל תקינים
רירית הרחם בעובי 4 מ"מ
המחזור שלי היה לפני כשבוע וחצי.
התחיל ב28.10 והסתיים ב 01.11
קראתי שעם רירית רחם בעובי כזה יש סיכוי נמוך להכנס להריון. האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רירית דקה בעובי 4 מ"מ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/11/2012דנה שלום ,אין לשפוט את רירית הרחם על סמך בדיקה אחת,יתכן והביוץ שלך מאוחר ולקראת הביוץ הרירית עשויה להתעבות ,המשיכי את המעקב,ולא להיכנס לספקולציות מוקדמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצלחת טיפול עם איקקלומיןחיה07/11/2012
שלום,
ביום ה 10 למחזור תוצאות אסרדיול 3000 עם פרוגסטרון1.4
לאחר מכן ביום ה17 אסטרדיול מעל 5000 עם 2.2
ששאלתי האם היה ביוץ כאן בפורום אמרו לי שעדיין לא היה בגלל רמת הפרוגסטרון הנמוכה.
שאני שאלתי את הרופא שלי, הוא אמר שהיה ביוץ מכיוון שהיתה עלייה מהפעם האחרונה בפרגוסטרון.
אני מתוסכלת , מה נכון?
יש לצייין שאני מטופלת עם איקקלומין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הצלחת טיפול עם איקקלומין - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/11/2012חיה את לא צריכה להיות מתוסכלת היות וגם לפי סקלת ערכי הפרוגסטרון רמת פרוגסטרון של 2.2 ננומול אינה מבטאת מצב לאחר ביוץ ,ובכלל בטיפול עם איקכלומין כדאי לגרום להשראת ביוץ באמצעות זריקת אוביטרל כאשר הנתונים ההורמונלים הולמים ,גודל הזקיק/זקיקים בגודל אופטימלי ,ורירית הרחם בעובי מתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! -שאלה אחרונה ודי!
חיה09/11/2012אם עדיין לא היה ביוץ והתחלתי תמיכה של נרות פרוגסטרון האם מצב כזה יכול להזיק?
דבר נוסף אני חייבת לציין שכל תשובה שלכם מרגשת אותי זה לא מובן מאליו שרופאים במעמדכם עונים בצורה כזאת מסורה ולא מפספסים אף אחת....
עלו והצליחו ושאלוהים יברך אותכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה! -שאלה אחרונה ודי! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/11/2012לקיחה מוקדמת של הפרוגסטרון התמיכתי עלולה לשבש את רירית צואר הרחם לקראת הכנתה לקליטת הזרע לאחר יחסים, הזרעות תוך רחמיות עשויות להתגבר על הבעיה שנוצרה ,בכל מקרה אני מעדיף מתן אוביטרל להראת הביוץ ותזמונו האופטימלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקיםאורית07/11/2012
אני בת 27 בעלת שחלות פוליציסטיות איקקלומין 2 כדורים ליום ביום רבעי זקיק 16.5 13 13.5הרופא אמר שיש ביוץ לפי הדם יום ראשון ללא זקיקים הרופא נתן אוביטרל ויחסים השאלה היא האם יש מצב לבייץ פעמיים באפרש של כמה ימים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זקיקים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/11/2012אורית שלום ,לדאבוני קשה לשפוט על סמך הנתונים שנתת לגבי התנאים בהם התרחש הביוץ שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום או מחזוררוני07/11/2012
שלום,
היום- בדיוק שבועיים לאחר החזרת 3 עוברים החל דימום הכולל קרישים קטנים, אבל בכל ההחזרות הקודמות אף פעם לא התחיל דימום לפני הפסקת אנדומטרין, תמיד רק יומיים אחרי שהפסקתי תמיכה - כלומר ביום 16-17. האם ייתכן שזה לא מחזור אלא היפלטות של שרידי עובר שלא נקלט והאחרים דווקא כן נקלטו? לא יודעת אם להמשיך עם התמיכה (אנדומטרין + קלקסן).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דימום או מחזור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/11/2012רוני תמשיכי היום את התמיכה ובצעי מחר בדיקת ביטה להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה כדי להרגיע אותנוחסוי07/11/2012
אני מטופלת בivf pgd שבוע ו3 ימעם סהככ הזרקתי פיוריגון ואורגלוטרן היום הזרקתי את הזריקה האחרונה אוביטרל הכול באמת ברוך השם בסדר אני צריכה שתרגיעו אותי יש לי שאלה חששובה מה הצבע של הזריקה של האוביטרל? לא יודעת כי בסיום הזריקה לא יודע למה אבל חקבתי שיש דם במזרק אבל זה לא נראה כמו דם זה מוזר ממש החדרתי את כל החומר באיטיות באמת כמו בספר וסובבתי אחרי זה את האלכוהול בצמר גפן בתנועות סיבובביות..ואחרי שהוצאתי את המזרק לא החה טיפת דם אפילו בבטן הכול נראה בסדר הרגשתי את החומר בבטן כמו שתמיד הרגשתי ואני חושבת שבעזרת השם הכול בסדר...רק רוצה לדכת מה הצבע של החומר של האוביטרל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
גבי07/11/2012החומר שקוף ללא צבע, היית צריכה למשוך אתהמזרק החוצה בשביל לוודא שאת לא בתוך וריד.. אבל חכי לתשובת הרופאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשינו לפי ההוראות לא היה רשום כלום
חסוי08/11/2012יהיה בסדר בעזרת השם החומר כולו הוזרק וזה מה שחשוב ובהוראות לא היה רשום כלום לגבי לבדוק תמזרק וגם היה לנו רק אוביטרל אחד
בבקשה עזרה כדי להרגיע אותנו - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/11/2012האוביטרל מוכן להזרקה עם מראה מימי שקוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסור אשכנזישיר07/11/2012
האם חוסר בפרוגסטרון יכול לגרום לבטא לזגזג ולא להכפיל את עצמה כמו שצריך?
איך אפשר לדעת אם חסר פרוגסטרון. אני נוטלת נרות וגינליים וקראתי שהרמה ברחם כפולה ומכופלת ברחם.
הבטא שלי מוכפלת רק ב 1.5.
בבקשה עזרתך. תודה לך!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרופסור אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/11/2012עלמה שלום ,ניתן לבצע יחד עם בדיקות הביטה גם בדיקת פרוגסטרון,אולם יש להניח שלקיחת הנירות מספיקה די ויותר לצרכים הראשוניים של ההריון ,ועליה בלתי תקינה בביטה אינה בגלל חסך בפרוגסטרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה לפרופ' אשכנזידורית07/11/2012
פרופסור אשכנזי שלום
תודה על תשובה מהירה לא הצלחתי להוסיף תגובה לתשובתל מלמטה (מחזור לא סדיר)
לא הבנתי את תשובתך - למה לדעתך אני צריכה לשקול כריתת חצוצרה תקינה?
לפני שנתיים כרתתי חצוצרה ימנית בעקבות 2 הריונות מחוץ לרחם לאחר הניתוח הכל היה תקין ובצילום רחם שעשיתי לפני שנתיים חצוצרה שמאלית תקינה, למעט גילי (39) אני בריאה והמצב הרחם כולל שחלות תקינות בבדיקות שערכתי הכל היה תקין הופנתי לטיפול פוריות בגלל שאני מנסה שנה להיקלט ולא הצלחתי ולצערי מסיבות שלא תלויות בי זה התעכב וניסיתי באופן טבעי להערכתך אם חצוצרה אחת תקינה לא אוכל להיקלט להריון?
קצת נלחצתי מתשובתך לכן אשמח לתגובתך
תודה רבה דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה דחופה לפרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/11/2012דורית שלום
לא הייתה לי כוונה להלחיץ אותך,אולם המלצתי בנסיבות המקרה לפנות לטיפול הפריה חוץ גופית נובעות מהעובדות הבאות:
1.גיל 39.5
2.שנתיים של טיפולים ללא הצלחה
3.מספר נסיונות לגרימת ביוץ עם זריקות(גונדוטרופינים
4.רקע מיכני קודם-ההריון מחוץ לרחם וכריתת חצוצרה אחת
5.למרות שהחצוצרה האחרת בצילום רחם פתוחה אין הדבר ערובה שבעקבות הרקע הרפואי הקודם אין הידבקויות מסביב לחצוצרה,במצב העיניינים הנוכחי אם לא נמצא שום ליקוי עם החצוצרה אין מקום לכרות אותה
6.זמינות הייחסים,והקושי בניתוב הטיפול למועד אופטימלי
7.האפשרות שניתן להקפיא זרע ,ולא להיות תלוי באילוצים כאלו ואחרים
8.ישנם מאמרים הגורסים שבגיל סביב 40 - טיפול IVF הינו הטיפול הייעודי היעיל ביותר להשגת הריון בזמן הקצר ביותר, ולכן יש מקום בשלב זה להמליץ לך לפנות לאופציה הזו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' אשכנזי היקר תודה רבה
חסויה08/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IUIאני07/11/2012
האם בנסיון להרות מתרומת זרע מקובל להתחיל מ-IUI בלי הורמונים? IUI עם הורמונים? IVF? בת 33, פרופיל הורמונלי תקין
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
IUI - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/11/2012שלום,בהחלט ניתן לבצע טיפול במחזור אחד או שתיים טבעיים ללא תוספת הורמונים פרט לאוביטרל עם ביצוע IUI
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי הזרעה תוך רחמיתאני07/11/2012
שלום,
מבקשת לדעת מהם סיכויי ההצלחה ב-IUI ראשון (תרומת זרע) ללא טיפול הורמונלי כלשהו (רק אוביטרל)? אני בת 33, פרופיל הורמונלי תקין.
האם מקובל שבנסיונות להרות מתרומת זרע מתחילים ב-IUI ללא הורמונים או שבדר"כ נותנים הורמונים כבר במחזור הראשון של ה-IUI?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיכויי הזרעה תוך רחמית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/11/2012שלום ,סיכוייך להרות במחזור הראשון ללא טיפול הורמונלי הן בסביבות ה-10%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ומה לגבי שאלתי השניה?
אני07/11/2012האם בנסיון להרות מתרומת זרע מקובל להתחיל מ-IUI בלי הורמונים? IUI עם הורמונים? IVF? כאמור בת 33, פרופיל הורמונלי תקין
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה, ומה לגבי שאלתי השניה? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/11/2012אכן מקובל לבצע מחזור אחד או שתיים ללא טיפול הורמונלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגי תמיכהדנונה07/11/2012
לרופאים שלום בתאריך 29.10 הוחזרו לי שני עוברים לאחר PGD .
סוגי תמיכה שניתנו לי :ביום של ההחזרה הזרקתי אוביטרל בערב .ואני משתמשת כתמיכה קרינון 8% פעם ביום ,ופרוגסטרון רטארד פעם ביומיים . לפי הבנתי התמיכות הללו אמורות לתמוך ולעכב את המחזור ואם יש תשובה שלילית מפסיקים ומגיע המחזור .אך אצלי זה לא ככה אני כבר בטיפול ה5 ובכול טיפול קיבלתי סוגי תמיכה אחרים שבכולם היה אותו דבר כמה ימים לאחר החזרה דימום וסתי.. וגם עכשיו זה ככה כאשר פעם ראשונה שאני לוקחת שתי סוגי תמיכה במקביל ובכול זאת יש דימום מה זה אומר האם התמיכות שאני לוקחת לא משפיעות עליי זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סוגי תמיכה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/11/2012שלום,המשמעות שהדימום על רקע אחר ולא בגלל חסך בפרוגסטרון,לטעמי כדאי היה לבצע גם היסטרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי פריון בלתי מוסברנועה07/11/2012
שלום רב,
בת 31, בעלי בן 36. לאחר נסיונות של שנה וחצי ובדיקות תקינות- מוגדרים לא מוסברים. אני אחרי שני מחזורי טיפול עם איקקלומין ושני מחזורי טיפול עם גונל שלא צלחו. בשני המחזורים עם גונל, הראשון במינון של 75 והשני 112, נצפה זקיק מוביל אחד בלבד. ביצענו הזרעה בשני מחזורי הטיפול הללו.
1. האם סיכויי להרות כאשר נצפה זקיק אחד בלבד עם גונל זהים לסיכויי להרות באופן טבעי?
2. אני פוליצסטית ( מבייצת) והרופא שלי חושש מגירוי יתר ועל כן נזהר במינונים. כרגע נראה כי המינון אינו משיג את מטרתו ונוצר רק זקיק אחד וכמה קטנים אשר גרמו לגירוי יתר קל. מה הדרך הצפוייה לי בהמשך? וכמה מחזורי טיפול מקובלים עד ל-ivf?
תודה מראש,
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אי פריון בלתי מוסבר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/11/2012שלום,מטרת השראת הביוץ האופטימלי היא יצירת זקיק אחד, והרופא שלך פעל נכון הסיכוי במחזור טיפולי למרות זקיק בודד גבוה פי שניים מאשר במחזור טבעי,עלייך לבצע עוד 1-2 מחזורי טיפול לפני פנייה ל-IVF
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)