מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זקיקיםאורית07/11/2012
אני בת 27 בעלת שחלות פוליציסטיות איקקלומין 2 כדורים ליום ביום רבעי זקיק 16.5 13 13.5הרופא אמר שיש ביוץ לפי הדם יום ראשון ללא זקיקים הרופא נתן אוביטרל ויחסים השאלה היא האם יש מצב לבייץ פעמיים באפרש של כמה ימים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זקיקים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/11/2012אורית שלום ,לדאבוני קשה לשפוט על סמך הנתונים שנתת לגבי התנאים בהם התרחש הביוץ שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום או מחזוררוני07/11/2012
שלום,
היום- בדיוק שבועיים לאחר החזרת 3 עוברים החל דימום הכולל קרישים קטנים, אבל בכל ההחזרות הקודמות אף פעם לא התחיל דימום לפני הפסקת אנדומטרין, תמיד רק יומיים אחרי שהפסקתי תמיכה - כלומר ביום 16-17. האם ייתכן שזה לא מחזור אלא היפלטות של שרידי עובר שלא נקלט והאחרים דווקא כן נקלטו? לא יודעת אם להמשיך עם התמיכה (אנדומטרין + קלקסן).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דימום או מחזור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/11/2012רוני תמשיכי היום את התמיכה ובצעי מחר בדיקת ביטה להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה כדי להרגיע אותנוחסוי07/11/2012
אני מטופלת בivf pgd שבוע ו3 ימעם סהככ הזרקתי פיוריגון ואורגלוטרן היום הזרקתי את הזריקה האחרונה אוביטרל הכול באמת ברוך השם בסדר אני צריכה שתרגיעו אותי יש לי שאלה חששובה מה הצבע של הזריקה של האוביטרל? לא יודעת כי בסיום הזריקה לא יודע למה אבל חקבתי שיש דם במזרק אבל זה לא נראה כמו דם זה מוזר ממש החדרתי את כל החומר באיטיות באמת כמו בספר וסובבתי אחרי זה את האלכוהול בצמר גפן בתנועות סיבובביות..ואחרי שהוצאתי את המזרק לא החה טיפת דם אפילו בבטן הכול נראה בסדר הרגשתי את החומר בבטן כמו שתמיד הרגשתי ואני חושבת שבעזרת השם הכול בסדר...רק רוצה לדכת מה הצבע של החומר של האוביטרל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
גבי07/11/2012החומר שקוף ללא צבע, היית צריכה למשוך אתהמזרק החוצה בשביל לוודא שאת לא בתוך וריד.. אבל חכי לתשובת הרופאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשינו לפי ההוראות לא היה רשום כלום
חסוי08/11/2012יהיה בסדר בעזרת השם החומר כולו הוזרק וזה מה שחשוב ובהוראות לא היה רשום כלום לגבי לבדוק תמזרק וגם היה לנו רק אוביטרל אחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בבקשה עזרה כדי להרגיע אותנו - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/11/2012האוביטרל מוכן להזרקה עם מראה מימי שקוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסור אשכנזישיר07/11/2012
האם חוסר בפרוגסטרון יכול לגרום לבטא לזגזג ולא להכפיל את עצמה כמו שצריך?
איך אפשר לדעת אם חסר פרוגסטרון. אני נוטלת נרות וגינליים וקראתי שהרמה ברחם כפולה ומכופלת ברחם.
הבטא שלי מוכפלת רק ב 1.5.
בבקשה עזרתך. תודה לך!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרופסור אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/11/2012עלמה שלום ,ניתן לבצע יחד עם בדיקות הביטה גם בדיקת פרוגסטרון,אולם יש להניח שלקיחת הנירות מספיקה די ויותר לצרכים הראשוניים של ההריון ,ועליה בלתי תקינה בביטה אינה בגלל חסך בפרוגסטרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה לפרופ' אשכנזידורית07/11/2012
פרופסור אשכנזי שלום
תודה על תשובה מהירה לא הצלחתי להוסיף תגובה לתשובתל מלמטה (מחזור לא סדיר)
לא הבנתי את תשובתך - למה לדעתך אני צריכה לשקול כריתת חצוצרה תקינה?
לפני שנתיים כרתתי חצוצרה ימנית בעקבות 2 הריונות מחוץ לרחם לאחר הניתוח הכל היה תקין ובצילום רחם שעשיתי לפני שנתיים חצוצרה שמאלית תקינה, למעט גילי (39) אני בריאה והמצב הרחם כולל שחלות תקינות בבדיקות שערכתי הכל היה תקין הופנתי לטיפול פוריות בגלל שאני מנסה שנה להיקלט ולא הצלחתי ולצערי מסיבות שלא תלויות בי זה התעכב וניסיתי באופן טבעי להערכתך אם חצוצרה אחת תקינה לא אוכל להיקלט להריון?
קצת נלחצתי מתשובתך לכן אשמח לתגובתך
תודה רבה דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה דחופה לפרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/11/2012דורית שלום
לא הייתה לי כוונה להלחיץ אותך,אולם המלצתי בנסיבות המקרה לפנות לטיפול הפריה חוץ גופית נובעות מהעובדות הבאות:
1.גיל 39.5
2.שנתיים של טיפולים ללא הצלחה
3.מספר נסיונות לגרימת ביוץ עם זריקות(גונדוטרופינים
4.רקע מיכני קודם-ההריון מחוץ לרחם וכריתת חצוצרה אחת
5.למרות שהחצוצרה האחרת בצילום רחם פתוחה אין הדבר ערובה שבעקבות הרקע הרפואי הקודם אין הידבקויות מסביב לחצוצרה,במצב העיניינים הנוכחי אם לא נמצא שום ליקוי עם החצוצרה אין מקום לכרות אותה
6.זמינות הייחסים,והקושי בניתוב הטיפול למועד אופטימלי
7.האפשרות שניתן להקפיא זרע ,ולא להיות תלוי באילוצים כאלו ואחרים
8.ישנם מאמרים הגורסים שבגיל סביב 40 - טיפול IVF הינו הטיפול הייעודי היעיל ביותר להשגת הריון בזמן הקצר ביותר, ולכן יש מקום בשלב זה להמליץ לך לפנות לאופציה הזו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' אשכנזי היקר תודה רבה
חסויה08/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IUIאני07/11/2012
האם בנסיון להרות מתרומת זרע מקובל להתחיל מ-IUI בלי הורמונים? IUI עם הורמונים? IVF? בת 33, פרופיל הורמונלי תקין
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
IUI - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/11/2012שלום,בהחלט ניתן לבצע טיפול במחזור אחד או שתיים טבעיים ללא תוספת הורמונים פרט לאוביטרל עם ביצוע IUI
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי הזרעה תוך רחמיתאני07/11/2012
שלום,
מבקשת לדעת מהם סיכויי ההצלחה ב-IUI ראשון (תרומת זרע) ללא טיפול הורמונלי כלשהו (רק אוביטרל)? אני בת 33, פרופיל הורמונלי תקין.
האם מקובל שבנסיונות להרות מתרומת זרע מתחילים ב-IUI ללא הורמונים או שבדר"כ נותנים הורמונים כבר במחזור הראשון של ה-IUI?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיכויי הזרעה תוך רחמית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/11/2012שלום ,סיכוייך להרות במחזור הראשון ללא טיפול הורמונלי הן בסביבות ה-10%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ומה לגבי שאלתי השניה?
אני07/11/2012האם בנסיון להרות מתרומת זרע מקובל להתחיל מ-IUI בלי הורמונים? IUI עם הורמונים? IVF? כאמור בת 33, פרופיל הורמונלי תקין
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה, ומה לגבי שאלתי השניה? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/11/2012אכן מקובל לבצע מחזור אחד או שתיים ללא טיפול הורמונלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגי תמיכהדנונה07/11/2012
לרופאים שלום בתאריך 29.10 הוחזרו לי שני עוברים לאחר PGD .
סוגי תמיכה שניתנו לי :ביום של ההחזרה הזרקתי אוביטרל בערב .ואני משתמשת כתמיכה קרינון 8% פעם ביום ,ופרוגסטרון רטארד פעם ביומיים . לפי הבנתי התמיכות הללו אמורות לתמוך ולעכב את המחזור ואם יש תשובה שלילית מפסיקים ומגיע המחזור .אך אצלי זה לא ככה אני כבר בטיפול ה5 ובכול טיפול קיבלתי סוגי תמיכה אחרים שבכולם היה אותו דבר כמה ימים לאחר החזרה דימום וסתי.. וגם עכשיו זה ככה כאשר פעם ראשונה שאני לוקחת שתי סוגי תמיכה במקביל ובכול זאת יש דימום מה זה אומר האם התמיכות שאני לוקחת לא משפיעות עליי זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סוגי תמיכה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/11/2012שלום,המשמעות שהדימום על רקע אחר ולא בגלל חסך בפרוגסטרון,לטעמי כדאי היה לבצע גם היסטרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי פריון בלתי מוסברנועה07/11/2012
שלום רב,
בת 31, בעלי בן 36. לאחר נסיונות של שנה וחצי ובדיקות תקינות- מוגדרים לא מוסברים. אני אחרי שני מחזורי טיפול עם איקקלומין ושני מחזורי טיפול עם גונל שלא צלחו. בשני המחזורים עם גונל, הראשון במינון של 75 והשני 112, נצפה זקיק מוביל אחד בלבד. ביצענו הזרעה בשני מחזורי הטיפול הללו.
1. האם סיכויי להרות כאשר נצפה זקיק אחד בלבד עם גונל זהים לסיכויי להרות באופן טבעי?
2. אני פוליצסטית ( מבייצת) והרופא שלי חושש מגירוי יתר ועל כן נזהר במינונים. כרגע נראה כי המינון אינו משיג את מטרתו ונוצר רק זקיק אחד וכמה קטנים אשר גרמו לגירוי יתר קל. מה הדרך הצפוייה לי בהמשך? וכמה מחזורי טיפול מקובלים עד ל-ivf?
תודה מראש,
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אי פריון בלתי מוסבר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/11/2012שלום,מטרת השראת הביוץ האופטימלי היא יצירת זקיק אחד, והרופא שלך פעל נכון הסיכוי במחזור טיפולי למרות זקיק בודד גבוה פי שניים מאשר במחזור טבעי,עלייך לבצע עוד 1-2 מחזורי טיפול לפני פנייה ל-IVF
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי והריון-מודאגתיפית07/11/2012
שלום לד"ר הנכבדים,
אני בת 34 אמא לשניים (הקליטה להריונות הקודמים הייתה מהירה וטבעית) הריון אחרון לפני כחמש שנים. מנסים כשבעה חודשים להכנס להריון שלישי מזהה בוודאות ביוץ (בדיקות ביוץ+כאבים ברורים) מחזור סדיר של 28-30 יום, נוטה יותר ל-28 יום ושלב לוטאלי סדיר של 14 יום .
הרופא הפנה אותי לבדיקות הורמונליות(קופ"ח מכבי) להלן התוצאות :
TSH | mIu/l | (
0.35 *
Free Thyroxine (FT4) | pmol/l | (
14.2
Triiodothyronine Free FT3 | pmol/L | (
4.52
Prolactin | mIU/l | *
273
|
LH - Luteinizing Hormone | IU/l | *
5.7
|
FSH | IU/l | *
6.9
|
Estradiol (E2) | pmol/l | *
338
|
Progesterone | nmol/L | *
0.8
|
Testosterone Total | nmol/l | (
1.5 )
Hydroxyprogesterone-17 0.9 nmol/l
DHEA-S 2.15 micmol/l
הבדיקה בוצעה בי"מ 3 ולפי הבנתי רמת ה E2 גבוהה מדי.האם התוצאות תקינות?מה יכולה להיות הסיבה ל E2 גבוה בתחילת המחזור? האם יש קשר בין רמת הE2 לעיכוב בקליטת הריון ואם כןהאם ניתן לטפל בE2 גבוה או שזה מצב נתון? האם לפי הנתונים יש לי סיכוי להריון נוסף בקרוב ללא טיפולים?
אודה על תשובתכם המהימנה,
יפית :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונלי והריון-מודאגת - תגובה
פרופ' שחר קול07/11/2012רמת E2 גבוהה ביום 3 למחזור יכולה לרמוז על רזרבה שחלתית נמוכה.
אין לכך טיפול. הערך משקף מציאות, לא יוצר אותה.
אם יש ביוץ - יש סיכוי להריון נוסף.
בכל מקרה, יש מקום לברור פוריות מסודר, כולל בדיקת זרע, ואם תקין - צילום רחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לאור התוצאות לפנות לרופא פריון?
יפית07/11/2012או שכדאי להמתין שנה כמו שכולם אומרים? האם רופא נשים רגיל יכול להפנות אותי לבדיקות פוריות נוספות? ומה יכולות להיות הסיבות לE2 גבוה חוץ מרזרבה שחלתית נמוכה?
האם זה שיש לי מחזור סדיר וביוץ לא אמורים להעלות את הסיכויים שלי להריון למרות רמת הE2?
סליחה מראש על כל השאלות ומודה לך מכל הלב על ההענות,
יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת קטנה
יפית07/11/2012בצעתי הסטרוסקופיה אבחנתית לפני כחצי שנה והכל היה תקין, האם כדאי לבצע גם צילום רחם לאור האמור?
שוב תודה,
יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לאור התוצאות לפנות לרופא פריון? - תגובה
פרופ' שחר קול07/11/20127 חודשים זה זמן מספיק לנסיונות. יש מקום לפנות לברור.
מחזור סדיר וביוץ מעלים הסיכוי להריון, למרות E2 גבוה.
יתכן וערך E2 יהיה שונה בחודש הבא.
כדי לקבל מושג טוב יותר על הרזרבה השחלתית עדיף לבצע בדיקת דם ל - AMH.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת ברשותך
יפית08/11/2012האם יכולה להיות סיבה נוספת לE2 גבוה פרט לרזרבה שחלתית נמוכה? האם זה שיש ביוץ ומחזור סדיר לא מראה שהרזרבה בעצם תקינה?
תודה רבה על המענה המהיר,
יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומרין וציסטהויקטוריה07/11/2012
שלום, אני בת 29, יש לי שחלות פוליציסטיות,יותר מ10 שנים אחרונות לקחתי גלולות ומחזור תמיד היה לא סדיר (פעם בחצי שנה). כשהחלטתי להיכנס להריון לא לקחתי גלולות 2-3 חודשים וכשבאתי לרופאה היא עשתה אולטראסאונד ואמרה שהיה לי ביוץ ונתנה לי אנדומטרין פעמיים ביום במשך 10 ימים בחודש למשך 3 חודשים.אחרי 4 חודשים הלכתי לרופא אחר והוא אמר שלא יכול להיות שהיה לי ביוץ ומצא לי ציסטי עם החזרים אקוגנים בתוכו מימין ועכשיו צריך לטפל בציסטה לפני שאנסה להיכנס להריון. יש לי כמה שאלות: 1) האם בדיקת ביוץ בעזרת אולטראסאונד יכולה להראות טעות? 2) האם ציסטה שיש לי זאת התוצאה של אנדומטרין? 3)האם יכול להיות שציסטה הזאת הייתה לפני שהתחלתי לנסות להיכנס להריון וכל הרופאים שהלכתי עליהם לא חשבו שזה חשוב להגיד לי שיש לי ציסטה? 4) האם לציסטה כמו שיש לי יש טיפול יותר מהיר מלקחת גלולות ולחכות שהיא תתעלם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנדומרין וציסטה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/11/2012שלום,מעקב זקיקים רצוף לפני ואחרי הביוץ יכל לזהות התרחשות ביוץ,אולם יש צורך בנתונים הומונליים על מנת לבסס את אבחנת האירוע ולקבוע את איכות הביוץ.
כהראה הופעת הציסטה שלך היא חדשה,ולטעמי נוצרה ללא קשר ללקיחת הנירות,וקשה להאמין שקיומו של ממצא כזה לא זוהה אם היה קיים קודם לכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSHנולי07/11/2012
לרופאים שלום רב,
אני בטיפולים כבר כשלוש שנים ובכל הבדיקות השגרתיות ה tsh היה תקין.
בבדיקה נוספת לפני כשלושה חודשים התגלה TSH גבוה - 6.6 ובעקבותיה התחלתי לקחת אלטרוקסין. לאחר כחודשיים הTSH ירד ל -0.87 ולכן הורדתי מינון.
אתמול, כשלושה ימים לאחר החזרת עוברים, ביצעתי בדיקה נוספת שהיתה 5.88 כאשר T4 תקין ( 13.40).. כמובן שאעלה בחזרה את מינון האלטרוקסין
שאלתי היא האם הערך הזה יכול לפגוע בסיכויי ההשתרשות בטיפול הנוכחי?
TSH - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/11/2012שלום,מאחר ורמת הטירוקסין שלך נשתמרה בגבולות הנורמה ,אין סיכוי שהדבר ישפיע על סיכוייך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה מחזורי טיפול מקובלים עד ל-ivf?פרופ` דוד בידר07/11/2012
שלום רב,
בת 31, בעלי בן 36. לאחר נסיונות של שנה וחצי ובדיקות תקינות- מוגדרים לא מוסברים. אני אחרי שני מחזורי טיפול עם איקקלומין ושני מחזורי טיפול עם גונל שלא צלחו. בשני המחזורים עם גונל, הראשון במינון של 75 והשני 112, נצפה זקיק מוביל אחד בלבד. ביצענו הזרעה בשני מחזורי הטיפול הללו.
1. האם סיכויי להרות כאשר נצפה זקיק אחד בלבד עם גונל זהים לסיכויי להרות באופן טבעי?
2. אני פוליצסטית ( מבייצת) והרופא שלי חושש מגירוי יתר ועל כן נזהר במינונים. כרגע נראה כי המינון אינו משיג את מטרתו ונוצר רק זקיק אחד וכמה קטנים אשר גרמו לגירוי יתר קל. מה הדרך הצפוייה לי בהמשך? וכמה מחזורי טיפול מקובלים עד ל-ivf?
תודה מראש,
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי פריון בלתי מוסבר - תגובה
פרופ' שחר קול07/11/20121. כן
2. לאחר 3 מחזורי גונל יש מקום לשקול לעבור ל - IVF.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא סדיר- ייאושחסויה07/11/2012
שלום רב
בס"ד
אני בת 39 ללא ילדים נשואה כמעט שנתיים מסיבות אישיות שלא אוכל לפרט כאן אני נפגשת עם בעלי פעם חודש - ממוצע של מחזור לערך 25 - 26- 28 ולפעמים רחוקות לפי 22 יום - לפני שנתיים כריתת חצוצרה בעקבות 2 הריונות מחוץ לרחם לפני שנתיים צילום רחם חצוצרה ימנית סתומה וחצוצרה שמאלית תקינה - כמה חודשים הייתי במעקב זקיקים וזריקות בכדי להתאים את יום הביוץ למפגש עם בעלי - לא הלך - לפי מה שאני קוראת המחזור מגיע 14 יום לאחר הביוץ - אני הולכת על היום ה-12 מיום המחזור ממוצע, והחישובים של המחזור הבא מראה לי שהביוץ הוא ביום ה-15 או 16 - זה הגיוני? איך מחשבים ממוצע של מחזור. אני חייבת לציין שבמקרה שלי ערכות ביוץ לא רלוונטיות. האם אני צריכה לפנות לטיפול? או לעשות צילום רחם נוסף הרופאים לא ממליצים, יכול להיות שהחצוצרה שנשארה סתומה. בבקשה אשמח לשמוע אני מיואשת במצב שלי אני קצת מוגבלת עם הזמנים והמפגשים עם בעלי. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחזור לא סדיר- ייאוש - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/11/2012דורית שלום,להלן ההמלצות שלי
1.לפנות בהקדם לטיפול הפריה חוץ גופית
2.לקבל מנת זרע של בעלך בכל מועד לאחר ביצוע הבדיקות הנדרשות,ואז לא תהייה תלות ביום מפגש ספיציפי
3ממילא בהתחשב בגילך,ורקע חצוצרתי הטיפול הייעודי חייב להיות IVF
4.באשר למצב החצוצרה יש מקום אולי לשקול כריתה שלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים שבוע לאחר הזרעהמיכאלה07/11/2012
שלום, בת 30, ללא ילדים, שחלות פוליציסטיות. לאחר 3 טיפולי איקקלומין והזרעות - טיפול ראשון בגונאל F + אוביטרל + הזרעות במשך יומיים ברצף.
ביום שני שעבר הוזרק האוביטרל, ובימים שלישי ורביעי בוצעו 2 הזרעות.
אתמול, שבוע לאחר מכן, התחילו כאבים חזקים במיוחד באזור הבטן התחתונה, מהסוג שהתפשט לאזור הישבן, עם לחץ גדול. כאבים שהקשו עליי לשכב, ובעיקר לשבת.
אני לא יודעת איך מרגישים צירי לידה, אבל ממה שהספקתי לשמוע - זה הרגיש מאוד דומה. בטיפולים הקודמים הגעתי לגירוי יתר, אבל מעולם לא היה לי דבר כזה.
מאתמול ועד היום, הכאבים באים והולכים, נחלשים ומתחזקים שוב.
האם זה שכיח? מה זה יכל ללמד? האם יש לי מקום לחשוש? האם עליי לפנות לרופא הנשים שלי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים חזקים שבוע לאחר הזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/11/2012שלום,המלצתי שתפני לרופא נשים שלך לבדיקה במיוחד שבעבר היה לך גירוי יתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)