מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הורמונים וסרטן השדהדס10/11/2012
שלומות לכולם,
רציתי לשאול האם הורמונים הניתנים במסגרת טיפולי פוריות הוכחו כמעלים את הסבירות לסרטן השד?
טופלתי במשך שני מחזורים באיקקלומין וישנה סבירות גבוהה שבחודש הבא נעבור לזריקות. במשפחה מצד אימי מספר מקרים של תחלואה מסרטן השד...
השבוע הרגשתי כאבים בשד (יותר נכון לומר אפשהו בגבול בין בית השחי לבין השד) והתחלתי להילחץ...
האם יש לי ממה לחשוש? האם בהתחשב בהיסטוריה הרפואית של משפחתי יש סכנה בנטילת הורמונים אלו?
תודה מראש,
והמשך שבת חמימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הורמונים וסרטן השד - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/11/2012לאחרונה פורסם מאמר שמקורו בישראל שסקר ולמד את כל הספרות הרלוונטית בנושא
האפשרות שטיפולי הפריון מגבירים את השכיחות לממאירות היא אחת השאלות החשובות שצריכה להילקח בחשבון בעת טיפולי הפוריות.
באופן כללי ניתן לומר שאי פריון בכלל ,ואי פריון אצל האישה בפרט הינם גורם בעל חשיבות ברקע של סרטני השד הרחם ,והשחלה.
במאמר בוצעה סקירה והערכה מדוקדקת של הספרות לאפשרות שאי פריון הינו פקטור משמעותי ברקע לסרטן,ועוד יותר הקשר לטיפולי הפוריות.
בעוד שהתוצאות בקרב נשים עם אי פריון ,שקיבלו טיפול הורמונלי הינם מעודדות ולא נצפה שיעור מוגבר של סרטן השחלה,לעומת זאת לגבי התוצאות של סרטן השד,ורירית הרחם לא ניתן להסיק מסקנה דומה,והמסקונות אינן חד משמעיות
Women's Health
November 2010, Vol. 6, No. 6, Pages 831-839 , DOI 10.2217/whe.10.67
(doi:10.2217/whe.10.67)
Review
Ovarian stimulation: is there a long-term risk for ovarian, breast and endometrial cancer?
L Lerner-Geva??†1,2, J Rabinovici??2,3 & B Lunenfeld??4†?Author for correspondence
Adverse effects have been related to infertility treatments. Infertility in general, and female infertility in particular, is a well established risk factor for cancer development, especially ovarian, breast and endometrial cancer. This article addresses the possible association between infertility and cancer development, with an emphasis on the influence of infertility treatments, through a meticulous search of the literature published thus far. While results regarding the possible association of infertility, ovulation induction medications and invasive ovarian cancer show no increased risk and are reassuring, results for increased risk for breast cancer and endometrial cancer following exposure to ovarian stimulation medications are inconclusive. Larger population studies with longer periods of follow-up and better adjustment for confounding factors are needed.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המפורטת
הדס10/11/2012עכשיו אני באמת חוששת!
מה מומלץ לעשות במצבי?
כמובן שאגש לבדיקה אצל כירורג שד...
אציין כי אי הפוריות אצלנו בלתי מוסבר. נכנסתי להריון אחר המחזור הראשון עם איקק' אך מתברר היה שמדובר בכימי.
לדברי הרופא שמטפל בי המעבר לזריקות טומן בחובו סיכוי גדול יותר לגירוי יתר שחלתי... ואני כבר ממש מבולבלת... האם יש דרך טיפול שונה שיש לנקוט במצבי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה על התשובה המפורטת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/11/2012שלום עמליה,עלייך להמשיך בטיפול עד לכניסה להריון,סרטנים מסויימים שכיחים פחות בקרב נשים שהרו וילדו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף דחוף- עובי רירית להתחלת טיפולרוני10/11/2012
שלום
אני בת 43.5, אחרי שני מחזורי טיפול בפרוטוקול קצר. (חודש קודם היתה הפסקה בשל ציסטה). עומדת לפני הטיפול השלישי.
אתמול, ביום השלישי למחזור, עובי הרירית היה 8 מ"מ. לצערי, כמעט ולא היה דימום נוסף אח"כ. נאמר לי שבעובי כזה לא נכון להתחיל טיפול.
מחר, יום א בבוקר, היום ה-5 למחזור, אני מוזמנת שוב למעקב, נאמר לי שזה היום האחרון בו אפשר להתחיל טיפול. האם יש טעם להתחיל טיפול בעובי רירית שכזה? והאם יש משהו שאני יכולה לעשות? ספורט עוזר?
במחזורים קודמים עובי הרירית בתחילת טיפול היה 5, ו- 7, והניבו כל פעם 8-9 ביציות. בגילי הקריטי, אני מפחדת מאוד להפסיד חודש טיפול.
תודה
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דחוף דחוף- עובי רירית להתחלת טיפול - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/11/2012רוני שלום ,מאחר ואת מדווחת שבקושי היה דימום ,העקכתי שמדובר בדמם טרום מחזורי תעשי את הבדיקה מחר וקרובלודאי שהרירית תהייה יותר דקה,שום פעילות גופנית אינה משפיעה על רירית הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחלת טיפול בעובי רירית 8ממ
רוני10/11/2012תודה על תגובתך המהירה.
מה דעתך על התחלת טיפול בעובי רירית 8 ממ?
הבדיקה אתמול היתה אחרי שני ימי דימום משמעותי. אתמול והיום כבר אין דימום. כך שאני חוששת שלא יהיה שינוי.
אם לא אוכל לקחת טיפול, האם כדאי לקחת הורמונים לקיצור המחזור, כדי להקדים הטיפול הבא?
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התחלת טיפול בעובי רירית 8ממ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/11/2012שלום,לטעמי את יכולה להתחיל טיפול,ואם לא תמתיני לחודש הבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Fshשואלת09/11/2012
שלום
שאלה שמסקרנת אותי
לפני כשלוש שנים בפרופיל הורמונלי fsh היה 8.7
האם הערך נמצא תמיד במגמת עליה. כלומר היום בוודאות הוא גבוה יותר?
או שייתכן שנשאר אותו דבר או ירד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
Fsh - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/11/2012שלום אכן המגמה של ה-FSH עם השנים היא לעלות אולם השינויים לא מתרחשים מהר כל כך,ועיקר השינויים מתילים להתרחש לאחר גיל 35
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ריאלי להגיע בטיפולי IVF לשלבשרון09/11/2012
של הפריית ביציות, בגיל 43.9, ולקוות שאיכותן תניב אף הקפאת עוברים ? או שמא עדיף בגיל כזה לנסות רק להחזיר עוברים טריים (אם יתפתחו)
ואת ההקפאה לעזוב ? כי גם כך האיכות לא משהו.
שבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם ריאלי להגיע בטיפולי IVF לשלב - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/11/2012שלום שרון ,בגיל 43.9 ניתן להחזיר יותר עוברים עד 4 עוברים כדי לשפר את הסיכוי להרות,כמובן אם נשאר עודף עוברים הראוי להקפאה ניתן להקפיאם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ סדיר ותקין ללא השגת הריוןshay09/11/2012
ד"ר שלום רב, כנראה בטעות דילגת על שאלתי אז אני שולחת בשנית
מנסה מס' חושים להיכנס להריון שני (הריון ראשון ספונטני וקליטה בחוש הראשון לניסיון).
רכשתי ערכת ביוץ אשר החוש הראתה עלייה בהורמון ביום שישי ושבת פס חיובי חזק מאוד. קוימו יחסים יום שישי בלילה יום ראשון בבוקר מוקדם מאוד יום שני ואתמול.
אתמול הייתי במקרה בביקורת אצל רופא הנשים(בגלל סיבה אחרת) ב us הוא אמר כי יש ממצא בתמט שמאל הנראה כזקיק ביוצי. רירית עובי 7 ללא נוזל בדוגלסץ
האם הממצא אומר שאני לאחר ביוץ ולא הייתה הפרייה?
האם עובי הרירית תקין? האם הממצא בתמט שמאל יכולה להיות ביצית שהופרתה? לפי הבדיקה הביתי הביוץ היה אמור להיות יום ראשון-שני , אם כך מדוע ראה עדיין זקיק?עצם זה שראה זקיק אומר כי אני עדיין בביוץ ולא הייתה הפרייה??
*אציין שחלות פוליציסטיות (אך ביוצים סדירים), והפרשת חלב מהשד
פרופיל הורמונלי יום 4 לוסת:e2-43.31
lh-8.4
fsh-6.3
prolaktine-16
תודה רבה מראש וסליחה על אורך ההודעה אני פשוט חוששת שמשהו לא בסדר ולא מבינה את רצון הרופא המטפל לחכות עוד 9 חודשים לפחות ורק אז לבדוק אם יש בעיה?
לא נראה לי סביר שאני מזהה ביוץ בודאות כבר מס' חודשים מתקיימים כל התנאים ותזמון היחסים בזמן (והזרע של בעלי אמור להיות תקין כי כבר יש לנו ילד אחד).. אודה מאוד מאוד לדעתך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביוץ סדיר ותקין ללא השגת הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/11/2012שלום,זקיק בתמט הוא זקיק לאחר ביוץ,פרט לנתון שכנראה בייצת ,לא ניתן להסיק מסקנות נוספות,אסור לצאת מתוך הנחה שהזרע של בעלך תקין למרות ההריון בעבר,יש לבצע בדיקת זרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אם אפשר שאלונת...
shay09/11/2012תודה רבה על התגובה המהירה:אשמח לכמה תשובות.. עובי הרירית תקין?, הפרופיל ההורמונלי נראה תקין?, אתה הולך בכיוון של בדיקת זרע כי אצלי הכל על פניו נראה תקין?.. היית ממליץ להמתין כמה חודשים או לבצע בדיקה??
ואיך מבצעים ספירת זרע? מאיזה רופא יש לבקש? והאם ניתן לבצע זאת בדיסקרטיות?
ממש תודה ד"ר , אני פשוט לא רואה לנכון את המלצת הרופא לנסות שנה ורק אחכ' לבצע בדיקות.. רציתי לדעת אם אני סתם בלחץ או שיש הגיון בדבריי
שבת שלום ומבורך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה, אם אפשר שאלונת... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/11/2012שלום,רירית שעוביה 7 מ״מ ומעלה נחשבת כתקינה,אכן אם כל המדדים שנבדקו אצלך תקינים כדאי לבצע גם בדיקת זרע,את הבדיקה ניתן לבקש גם מרופא המשפחה,מקובל אצל זוג ללא ילדים או הריון קודם להמתין עד שנה בטרם טיפולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקפאיםיאנה09/11/2012
ליאתי הי ראשית מזל טוב
רציתי לשאול אותך האם הרגשת משהו לפני שעשית בדיקת בטא ?
לא יודעת כמו אולי כאבים מדי פעם בבטן התחתונה או שאני למשל מרגישה מדי פעם בכל אזור של הטבור מין הרגשה לא נעימה כל כך .וכמובן שתמיד יש לי בחילות כמעט רוב היום
אני ביום ראשון אמורה לבצע בדיקת בטא ראשונה כאשר גם לי החזירו 2 עוברים יפים מוקפאים
תודה לתשובת ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מוקפאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/11/2012שלום,ברצוני לציין שאין לבנות על כל מיני תסמינים לגבי הסיכוי להרות,העובדה שהוחזרו עוברים יפים יוצרת את הציפיה לטוב ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי לחסוי
ליאתי09/11/2012מצטערת שלא עניתי לך קודם לא ראיתי שפנית אלי..
הרגשתי מיני תחושות שונות,אבל זה כל כך אינדווידואלי.
לא הייתי סומכת על תחושה זו או אחרת למרות שכלנו כל כך רוצות לדעת ולפיכך לשייך תחושה זו או אחרת להצלחה.
על פניו חווינו פחות או יותר את אותן תחושות אבל אני עצמי עד שלא אראה שק עובר לא אהיה רגועה ואני מבינה אותך ואת הרצון כבר לדעת ולהיות בטוחה.
בשלב הזה מנסיון למרות שגם לי זה היה קשה כי רוצים כבר לדעת וזה מלחיץ,אבל הכי חשוב זה לאכול טוב ולהיות רגועים.זו דעתי.השאר או יבוא או לא..אבל זה גם לא תלוי בנו,אלא ביד הגורל או הרופאים או אלוקים או מי שתבחרי.
בהצלחה ומאחלת לך הריון ושיהיה קל וטוב,אמןןן. בעזרת השם.
שבת שלום,
ליאתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית דקהמיכל09/11/2012
שלום ,
האם הרירית מתעבה גם לאחר הביוץ ? ...
בביוץ הרירית היתה בין 5.7 ל- 5.2 ...
האם יש סיכוי שיהיה טוב יותר בהמשך עד ההשתרשות ?
ביצעתי החזרת עוברים אחרי 3 ימים מהמדידה .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית דקה - תגובה
פרופ` דוד בידר09/11/2012קודם חשוב לדעת האם עברת פעולות כלשהן בחלל הרחם.
אם לא, גם רירית פחות טובה זה בסדר.
חשיבות עובי הרירית זה רק לפני ביוץ.
לאחר הביוץ אין משמעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרירית דקה
מיכל09/11/2012שלום ,
עברתי לפני שנה היסטרוסקופיה ניתוחית להוצאת שארית שליה .
לאחר מכן עברתי היסטרוסקופיה אבחנתית ונמצא שהכל תקין .
חשוב לציין כי לפני ההיסטרוסקופיה הניתוחית , כלומר בהיריון הקודם נכנסתי להיריון עם רירית 5.5 - 6 .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין E לטיפול בבעיית רירית דקהמיכל09/11/2012
שלום ,
האם ויטמין E יכול לסייע לטיפול בבעיהה של רירית דקה ( 5.5 מ"מ )
מה המינון המקובל לקחת ? המדקרת שלי אמרה לי לקחת 400 אבל קראתי שזה יותר מידי .
אני נוטלת גם מיקרופירין 75 .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין E לטיפול בבעיית רירית דקה - תגובה
פרופ` דוד בידר09/11/2012ויטמין E לא ידוע כמעלה את עובי הרירית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין E
מיכל09/11/2012שלום ,
בפורום הזה רשם אחד הפרופסורים ששימוש בויטמין E ואספירין מסייעים בעיבוי רירית ....
פיספסתי משהו ? ....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין E - תגובה
פרופ` דוד בידר10/11/2012יש חילוקי דעות בנושא עניין עיבוי רירית הרחם.
חוץ ממה שהוזכר הציעו גם ויאגרה,חומרים טבעיים שונים וכו.
מבחינה מחקרית ממשית אין הוכחה חותכות בעניין והכל ספקולציות והרגשות בטן.
זה גם משנה מאוד מה הסיבה לרירית דקה.
אם זה נבע מביצוע פעולות ברחם או לא.
מניסיוני כל מה שהוזכר לא הצליח להצמיח ריריות טובות לעומת הורמונים.
קיימת חוסר אחידות בטיפולים כאשר מופיעה רירית דקה.
בכל אופן אין ממש עבודות בנושא והעניין שהעלה פרופסור משיח לגבי מחקר כזה
הוא אינו מחקר שממש מוכיח זאת וזאת במגבלות הסטיסטיקה של המחקר וכו.
לעניין הסלק שכביכול מצליח לגדל רירית רחם, זה גם באמת לא נבדק.
בכל אופן במספר מטופלות שלי שהמלצתי לנסות סלק אזי חוץ משתן אדום זה לא עזר.
כך שכל אחת יכולה לנסות תרופה זו או אחרת ואולי כדאי לדווח בפורום מי לקחה מה וכמה זה באמת עזר.
חשוב לציין באם עברה פעולה חודרנית לרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין E לטיפול בבעיית רירית דקה - תגובה
פרופ' שלמה משיח09/11/2012מיכל
אני לא מסכים לדעתו של פרופ' בידר.
יש עבודה (אחת לפחות) בספרות שמצביעה על הערך של ויטמין E וכן אנטי אוקסידנט נוסף L-arginine, וכן מיץ סלק, בשיפור עובי ואיכות הרירית. נסיוני במספר מקרים מאשר את העבודה המחקרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מרוכזת-הריון צעיר-נודה לתשובתכליאתי09/11/2012
היי לכלם, אני בהריון בשבוע חמישי..בתקווה שבעזרת השם יהיה הכל תקין ואראה שק עובר באולטראסאונד. אני 15 יום אחרי החזרה של שני עוברים מוקפאים. בני יומיים.
1)עשיתי בטא ביום ה12 אחרי ההחזרה ויצאה 126 שלושה ימים אחכ -396. האם תקין?
2)אני מקבלת הורמונים אוטרוגוסטן ואסטרופם האם זה משפיע על תצאת הבדיקה של tsh? היא יצאה 2.76 וה T4-17.7,האם אלו המדדים האמיתיים לאור כל ההורמונים? האם עלי להילחץ. תודה לאל שהרינו.בעלי רון ואני מנסים כבר הרבה זמן.
3)ביומיים האחרונים יש לי שלשולים מיימים שלא ממשיכים אלא הופכים לצואה ירוקה
יש לציין שהשלשולים מגיעים מיד אחרי נטילת הכבור והנרות..האם תקין?
אשמח לתשובות על הכל. מודים לכם על עבודת הקודש,בעזרת השם,רק בשורות טובות אמן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מרוכזת-הריון צעיר-נודה לתשובתכ - תגובה
פרופ` דוד בידר09/11/20121.בדיקת הבטא טובה מאוד.
2. הכדורים לא משפיעים על הבדיקות שעשית.
3.אני לא חושב שיש קשר בין מה שאת לוקחת לשלשול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אשמח לתשובה לגבי tsh
ליאתי09/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לפרופסור רציתי לדעת האם tsh תק
ליאתי09/11/2012שלום
האם ה tsh תקין 2.76 האם עלי לקחת כדורים,אני אעשה הכל שההריון שלי לא יסוכן..ושהעובר בעזרת ה' יהיה בסיידר.
וגם לגבי t4-17.7 אותה שאלה..
תודה מראש
ליאתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לפרופסור רציתי לדעת האם tsh תק - תגובה
פרופ` דוד בידר09/11/2012ה-TSH בגדר הנורמה ויש צורך בשלב זה רק במעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושבת שלום
ליאתי09/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוקפאים
יאנה09/11/2012ליאתי הי ראשית מזל טוב
רציתי לשאול אותך האם הרגשת משהו לפני שעשית בדיקת בטא ?
לא יודעת כמו אולי כאבים מדי פעם בבטן התחתונה או שאני למשל מרגישה מדי פעם בכל אזור של הטבור מין הרגשה לא נעימה כל כך .וכמובן שתמיד יש לי בחילות כמעט רוב היום
אני ביום ראשון אמורה לבצע בדיקת בטא ראשונה כאשר גם לי החזירו 2 עוברים יפים מוקפאים
תודה לתשובת ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומין וביוץלי08/11/2012
שלום,
ביום ה-12 למחזור (לאחר נטילת איקקלומין 50 מ"ג) התקבלו התוצאות הבאות בUS:
1) 3 זקיקים בשחלה ימין: 19 מ"מ, 17מ"מ,17מ"מ
2) 3 זקיקים בגודל 11 מ"מ בשחלה שמאל
רירית תלת שיכבתית 6 מ"מ
LH- 19
ESTRADIOL 2380
pROGRESTERON נמוך מ 1.7
1)רציתי לדעת מתי צפוי להיות ביוץ ( היום כבר היום ה 13 למחזור ועדיין לא נצפו 2 קווים בערכת ביוץ ביתית כמדד לעלית LH)
2) אם הרירית היא בעובי 6 מ"מ , האם אפשר להסיק מכך שלא הייתה פגיעה בריר צוואר הרחם, כך שהוא לא עוין לזרע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איקקלומין וביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/11/2012לי חזרי על הבדיקה מחר הביוץ אמור להיות בטווח של יום או יומיים,לא יותר פשוט לתת מחר זריקת אוביטרל ולהשלים את התהליך הביוצי באופן כפוי עלידינו תוך שליטה אופטימלית על טווח הביוץ למטרות קיום יחסים או הזרעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזריקה לזירוז הביוץ
לי09/11/2012שלום ד"ר,
תודה רבה על התושבה, גם אני חושבת כמוך, אין לי אל מי לפנות כרגע לזריקה, הרופא שלי לא עובד היום.
האם יכול להיות שלא יהיה ביוץ ( בגלל חוסר בהורמון LH) והזקיקים הגדולים ישארו כצ'יסטות ולעולם לא תצא מהם הביצית? מה עושים במקרה כזה?
כרגע עדיין אין שני קוים בערכת ביוץ ביתית ואני חוששת שהזקיקים ימשיכו לגדול מעבר לגודל האופטימלי ויהפכו לצ'יסטות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זריקה לזירוז הביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/11/2012לי שלום,בדברייך יש אמת ,ולכן אנ מקווה שתזמון הביוץ יהייה לקראת יום א ,באופן שלא תחמיצי את הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
LH גבוה לאחר ביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/11/2012שלום,24-28 שעות לפני הביוץ ישנו פיק (עליה חדה) בהורמון ה-LH
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אחרי IVF - לפרופ' אשכנזימיכל08/11/2012
פרופ' אשכנזי היקר,
ראשית, כל-הכבוד על מהירות התגובה והמקצועיות שלכם..
אודה להתייחסות לשאלותיי למטה.
אוביטרל נלקחה ב- 26/10 ב-7:00 בבוקר - יום שישי.
שאיבה בוצעה ב- 27/10 ב- 17:00 - יום שבת.
לוקחת "קרינון"החל מיום אחרי השאיבה.
1) מה קורה אם מתחיל דימום של מחזור 14 יום אחרי הזריקה (13 יום אחרי השאיבה) זה "נופל" על שישי-שבת הקרובים ואין מעבדות !! יום א' בדיקת בטא.
האם להמשיך עם התמיכה שקיבלתי למרות המחזור(ג'ל 8% קרינון)עד לבדיקת הבטא??
2) היש צורך בתמיכה חזקה יותר עד לבדיקת הבטא?
אודה למענה בהקדם בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחזור אחרי IVF - לפרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/11/2012מאי שלום ,היות ובלא מעט מיקרים התברר שהאישה הייתה בהריון למרות דימום שהחל ,מציע לקחת את הטיפול התמיכתי עד לבדיקת הביטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרלאני08/11/2012
שלום
בדר"כ כעבור כמה ימים מזריקים אוביטרל אחרי הזרעה? אני הזרקתי גם לפני, ואם אני לא טועה מזריקים אחרי 4 ימים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוביטרל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/11/2012שלום ,לאחר ההזרעה אין צורך להזריק אוביטרל היות וההנחה היא שהביוץ התרחש,לעיתים יש רופאים הבוחרים לתת טיפול תמיכתי באוביטרל המגרה את השחלות להפרשת פרוגסטרון התומך ברירית הרחם ובהריון המצופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 44. מתחילה אי.וי.אפ. ראשוןמיכל08/11/2012
נאמר לי ע"י מנהל בנק הז. שלא לפספס שום ביוץ, היינו לבוא להזרעות סתמיות (תוך ריחמיות), גם בלי הורמונים, עם בדיקת ביוץ ביתית.
יש טעם? אם עוברים לטיפולי ivf, להגיע להזרעות, בגילי
או:
1) לנוח בין חודש למשנהו, גם עם תגובה ירודה ?
2) להזריע, בחודש מנוחה בהשפעת התרופות מהחודש הקודם?
3) או שמא ivf, ולאחריו עוד אחד ועוד אחד ברצף..? כך שנספיק 3
יתכן שיש מניע נסתר של למכור מנות. כי גם בניוד החוצה, המחיר עולה משום מה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 44. מתחילה אי.וי.אפ. ראשון - תגובה
פרופ' שלמה משיח08/11/2012בגיל 44 סכוייך להרות קטנים. לבצע כל חודש הזרעות יש לזה מחיר משמעותי בעלות הזרע. היות וב-IVF הסיכוי הוא הגדול ביותר, הייתי משמר את הזרע לטיפול זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוב תודות פרופ' משיח! מדבריך עולה
מיכל08/11/2012כי אין סיכוי ממשי להגיע למוקפאים (ע"מ להחזירם אפילו בגיל 45) ?!!, כך שאם מעבדה ברמת החיי"ל לא נוהגת להקפיא עוברים, אלא רק לגדלם.. (עצתה של מישהי על מעבדה בראשל"צ), - אז זה בסדר מבחינתי לא להתעקש ולחפש על אופציה שכן מוכנה. (כי התור הכי זמין היה שם).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרה- גוש בשדמירב08/11/2012
שלום וברכה,
אחרי החזרה של מוקפאים ב-31/10 (רביעי שעבר) אמרו לי לבוא לבטא ברביעי הקרוב.
בנתיים גיליתי גוש מאיים בשד ונקבע לי תור להמשך בירור בשלישי- מהמכון בו מבצעים את האולטאסאונד/ממוגרפיה ביקשו שאבוא עם תשובות הבטא (כנראה חשוב להם לדעת אם אני בהריון או לא)
כמה שאלות= מוקדם מדי לעשות בטא בראשון? או שעדים לחכות לשני?
במידה ו (לא תולה בזה הרבה תקוות אבל בכל זאת יש איזה 20% סיכוי) שאני בהריון- אין בעיה עם ההמוגרפיה וכו'?
אוף... כאילו חסרות לי בדיקות רופא בחודשים האחרונים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי החזרה- גוש בשד - תגובה
פרופ' שלמה משיח08/11/2012יומיים המתנה עד ליום ה-12 לאחר ההחזרה לא משנים הרבה לגבי הגוש בשד וכדאי לדעת בודאות אם את בהריון.
ממוגרפיה זה קרינה ואין לסכן את ההריון באם הרית. מאידך, ניתן לבצע א.ס. של השדיים שאין בו קרינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מירב08/11/2012יום שני יהיה 12 יום לאחר ההחזרה (הייתה ברביעי)
אז אפשר לעשות כבר אז?
אפילו שזה מוקפאים
?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/11/2012שלום ניתן לבצע גם בהחזרת עוברים מוקפאים בדיקת ביטה כעבור 12 יום מההחזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ- השלבים.גלית08/11/2012
שלום רב,
אשמח להבין מהו הכאב המורגש באזור הזמן של הביוץ. האם הרגע בו אני מרגישה את הכאב הוא הרגע שעלי לתזמן בו יחסים, או שמא זהו הסימן לזה שהרכבת החודש עברה? אם עברה אשמח להבין מתי. האם יומיים לפני? יותר?...
תודה,
גלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביוץ- השלבים. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/11/2012גלית שלום ,כאבי הביוץ מתחלים זמן קצר לפני הביוץ ונובעים בין היתר מהתרחבות הזקיק ,ותחילת דליפת תוכן הזקיק לאגן ,נוזל אפילו בכמות מזערית מגרה את האגן וגורם לכאבים-בתקופה זו ולאחריה(כ-48 שעות)הסיכויים להרות הם מירביים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה
גלית11/11/2012תודה על תגובתך המהירה.
החודש אחרי הרגשת הכאב, בדקתי ביוץ עם הסטיקים ולא היתה עלייה בהורמון. האם ייתכן כאב ביוץ ללא ביוץ? והאם הסטיקים הללו הם אינדיקציה טובה באמת?
תודה רבה,
גלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה ושאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/11/2012כל אחד מהם יכל לשמש כמדד,אם משתמשים בשניהם הרי זה משובח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז התשובה היא כן?
גלית12/11/2012יכול להיות שהרגשתי כאב ולא הופיע לאחריו סטיקים חיוביים? האם כל כאב כזה מסתיים בביוץ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אז התשובה היא כן? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/11/2012גלית ,הייתי סומך על הסימן המעבדתי יותר מאשר לתסמינים הקליניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
גלית12/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)