מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יש מעבדות שמעדיפות לא להקפיא, אלאסיגל08/11/2012
לגדל לבסוצ'
בתהליך ivf (למשל באסותא רמה"חיל).
האם דרך חשיבה זו נכונה, ומוריד סיכוי בטיב התפתחות העובר? שלא רוצים להקפיא? או מפאת מקום פיזי במעבדה?
האם זה מה שנחשב עובר טרי ?
כי יש אשה שרוצה עוברים מוקפאים, ולהשתמש בהם בעתיד..., אז גם שלא תסמוך על זה. יתכן שזו הסיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש מעבדות שמעדיפות לא להקפיא, אלא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/11/2012סיגל שלום
מעבדת IVF יכולה לקבוע רף גבוה להקפאת עודפי העוברים ,ואם העוברים לא עברו רף זה המעבדה בוחרת באפשרות לגדל אתהעוברים לבלסטוציסטים ,ואם אכן העוברים מגיעים לשלב זה והבלסוציסט איכותי וראוי להקפאה הרי שבלב זה הוא מוקפא.
אין זה סוד שגם מעוברים שנראו לא איכותיים ולא עברו את אותו הרף הנדרש נתקבלו הריונות תקינים בגלל יכולת הטבע לתקן לעיתים מגבלות ועיוותים מסויימים בעוברים.
בקביעת הרף הזה יש שני צדדים-צד אחד הוא שנמנע מהאישה לעיתים טיפול מיותר עם עוברים מוקפאים העלולים לא לשרוד ,או להימצע לא ראויים להחזרה לאחר הפשרה,וצד שני יתכן שמבין העוברים שלא הוקפאו בשלב מוקדם עשוי היה להימצע העובר שעשוי היה להביא להריון לאחר הפשרתו.
קביעת הרף הגבוה נעשתה על פי ניסיון ומאמרים בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתלירי08/11/2012
אני מתחילה טיפולי הזרעה מתרומת זרע. האם יש להתחיל ליטול חומצה פולית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חומצה פולית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/11/2012בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםשירה08/11/2012
אני יומיים אחר בטא חיובית. ממה הדימום המאד קל ואפילו בצבע כהה מאד (אולי מהתמיכה הוגינלית) הוא ממש ממש קל ורק על הנייר טואלט. לא על התחתונית.
ממה, מירידה בפרוגסטרון? נוטלת 3 קרינון ביוןם. מה לעשותת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דימום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/11/2012עלמב שלום,לטעמי כדאי להוסיף זריקות פרוגסטרון ריטרד 250-500מ״ג פעמיים ,שלוש בשבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור אשכנזי - הדימום בצבע
שירה08/11/2012אדום כהה כהה...
לא אדום.
מה זה אומר?
אציין שהבטא שלי הינה 51 - יומיים אחרי שקיבלתי בטא חיובית.
בכל מקרה לדבר עם הרופאה שלי על תוספת תמיכה?
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פרופסור אשכנזי - הדימום בצבע - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/11/2012כן בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון שפעת בטרימסטר ראשוןעלמה08/11/2012
שלום רב,
ידוע לי שיש המלצה גורפת לנשים בהריון לקבל חיסון נגד שפעת. עם זאת, הייתי מאוד רוצה לדעת האם נאספו מספיק נתונים והאם יש מחקרים מבוססים המוכיחים כי החיסון (ובמיוחד במהלך טרימסטר הראשון) אינו פוגע בהתפתחות העובר או מסכנו?
אשמח מאוד לשמוע את דעתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון שפעת בטרימסטר ראשון - תגובה
פרופ` דוד בידר08/11/2012אינו פוגע וממליץ לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסים אחרי צילום רחם-2 דיעות שונות!שרון08/11/2012
שלום רב,
היום (יום חמישי)הייתי בצילום רחם.
בסיום הבדיקה שאלתי את הרופאה מתי ניתן לקיים יחסים, כי אני אמורה לעשות זאת מחר ומחרתיים.
לתדהמתי היא ענתה לי "פיספסת ! החודש לא תוכלי כי היוד הוא חומר רדיואקטיבי, תצטרכי לחכות לחודש הבא". אמרתי לה שאני יודעת שניתן, ושיש אפילו כאלה שממליצים על כך, (כי זה "שוטף" את הרחם, ומעלה את הסיכויים להיקלט, אך היא לא שינתה את דעתה.
אחות הפוריות שלי הופתעה מתשובת הרופאה, ודיברה על כך עם הרופא שלי. הוא שלל את דברי הרופאה והנחה אותי לקיים יחסים ביום שבת, ושאין כל סכנה. - 2 דיעות שונות באותו ענין...
אז מה עושים ??? מצד אחד אני לא רוצה לפספס חודש רק בגלל הבדיקה, ומצד שני, כמובן לא רוצה הריון / עובר לא תקין - רדיואקטיבי, לא פחות ולא יותר ... ???????????מה לעשות ???? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים אחרי צילום רחם-2 דיעות שונות! - תגובה
פרופ` דוד בידר08/11/2012מותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות פרופיל הורמונלי. אשמח לעזרהאמור08/11/2012
בפיענוח. נעשה ביום השלישי למחזור. בת 29
נעשתה ביו"מ 3
ESTRADIOL (E-2)
158 pmol/L
TSH
2.17 mIU/L
0.35
LH
13.90 IU/L
FSH
13.40 IU/L
PROLACTIN
144.1 mIU/L
PROGESTERONE
<1.7
DHEA SULPHATE
2.77* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות פרופיל הורמונלי. אשמח לעזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר08/11/2012רמת הFSH מוגבר ומעל לנורמה מראה על ירידה ניכרת באיכות הביציות.
בערך מעל 20 אין בכלל סיכויים.
כך שאם את מתכננת הריון צריך להחליט מה הטיפול כאשר החשיבות בהחלטה זה גילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתכננת הריון לכן הלכתי לבדיקות
אמור08/11/2012כחצי שנה אחרי. יש סיכויים בגילי להקלט להריון עם FSH כזה ללא עזרה רפואית? אם לא איזה טיפולים יציעו לי בהתחלה? התור לרופא שלי רק עוד שבועיים... מודאגת מאוד....
המחזור והביוץ די סדירים (בודקת רק עם ערכות).
מעולם לא לקחתי הורמונים או גלולות ולא היו לי בעיות נשים.. מה גורם לירידה כל כך מהירה בגיל צעיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתכננת הריון לכן הלכתי לבדיקות - תגובה
פרופ` דוד בידר08/11/2012בגלל גילך אז יש סיכויים ולכן יש לפנות לרופא המטפל על מנת לתכנן הטיפול במידה ולא הצלחת להרות לבד עד כה.
בדרך כלל הסיבה לירידה ביכולת השחלה היא גנטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית רחםמודאגת08/11/2012
שלום,
טיפול IVF, פרוטוקול ארוך,
ביום ה 14 להזרקה ביצעתי אולטראסאונד + בדיקות דם: רירית רחם 7 מ"מ, זקיק בגודל 12 וזקיקים קטנים. פרוגסטרון מעט גבוה. טרם קיבלתי וסת.
נאמר לי להמשיך להזריק עוד יומיים דקפפטיל ולחזור לאולטרסאונד ובדיקות דם.
קיבלתי וסת ביום ה 16 להזרקה.
היום ( היום השני לווסת ) באולטרסאונד נמצאה רירית הרחם בעובי 10 מ"מ וזקיקים קטנים.
האם זה תקין?
האם ניתן עם עובי רירית כזה להמשיך את הטיפול?
מהם הפתרונות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה באשר לשאלה:רירית רח
מודאגת08/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרירית רחם עבה
מודאגת08/11/2012האם רירית רחם בעובי של 10 מ"מ ביום השני לוסת, היא רירית עבה מדי להמשך טיפול IVF בפרוטוקול ארוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רירית רחם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/11/2012להמשיך את לקיחת הדקפפטיל ולבצע בעוד מספר ימים בדיקתE2 ופרוגסטרון חוזרת ,ולמדוד שנית את עובי רירית הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבלתי מחזור היום ה12 להחזרת עובר..יפיתה08/11/2012
עצובה. טיפול 7 . קיבלתי מחזור הבוקר. נמאס לי, לא מבינה למה. לא מסוגלת יותר להזריק, דיברתי עם הרופא שלי על טיפול במחזור הטבעי. ביצית אחת וטבעית. לשאוב אותה. לקוות שתופרה ואז להחזיר....מה הסיכויים לדעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיבלתי מחזור היום ה12 להחזרת עובר.. - תגובה
פרופ` דוד בידר08/11/2012אין מספיק פרטים לגבי מצבך כגון גיל, הסיבה להפרטות וכו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיבלתי מחזור היום ה12 להחזרת עובר.. - תגובה - תגובה
פרופ` דוד בידר08/11/2012להפריה וכו,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתרשותשיר08/11/2012
האם השתרשות יכולה להתרחש מספר ימים? גם לאחר שמקבלים בטא חיובית?
דימום קל יכול להעיד שההשרשה ממשיכה עדיין?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתרשות - תגובה
פרופ' שלמה משיח08/11/2012ההישתרשות מתרחשת ביום החמישי או הששי לאחר השאיבה. דימום אח"כ אינו סימן להישתרשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר שאיבה או לאחר ההחזרה?
קרן08/11/2012חמישה ימים אחרי ההחזרה, לא?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר שאיבה או לאחר ההחזרה? - תגובה
פרופ' שלמה משיח08/11/20125 ימים לאחר השאיבה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך אז בבקשה שאלה
קרן08/11/2012עברתי שאיבה ביום שישי, החזירו לי עובר אחד ביום ראשון ועובר נוסף ביום רביעי (אתמול) אז מתי העובר השני צריך להשתרש? באותו יום? גם החזירו אתמול וגם משתרש אתמול? תודה רבה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם כך אז בבקשה שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/11/2012קרן שלום ,אכן עובר המוחזר בשלב בלסטציסט משתרש באותו היום אם נגזר עליו להיות העובר המיועד להריון ,או לעבור ניוון ואטרסיה אם לא שפר עליו גורלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
קרן08/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז ממה הדימום
שירה08/11/2012שהוא ממש ממש קל ורק על הנייר טואלט. לא על התחתונית.
ממה, מירידה בפרוגסטרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז ממה הדימום
שירה08/11/2012שהוא ממש ממש קל ורק על הנייר טואלט. לא על התחתונית.
ממה, מירידה בפרוגסטרון? אני יומיים אחרי בטא חיובית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אז ממה הדימום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/11/2012דמם במצב זה יכול להיגרם מגירוי מקומי של צואר הרחם ע"H הטיפול התמיכתי,גודש כל דם צואריים בעקבות הטיפול ודמם מטראומה מקומית דמם בעקבות הפלה מוקדמת ,רגשות לשינויים הורמונליים,בעיקר ברמת הפרוגסטרון וסיבות נוספות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה פרופסור אשכנזי
שירה08/11/2012היקר.
האם יש הבדל בין דימום/הפרשה - חום כהה
לבין דימום אדום?
כי אצלי זה נוטה יותר לחום כהה כהה...
אודה לעזרתך המסורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה אחרונה פרופסור אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/11/2012הביטוי דל דימום אדום מבטא דימום טרי ובכמות המגיעה לפתח המרתיק באופן מהיר לפני תהליכי הפירוק והחמצון שגורמים לשינוי בצבע,לעומת זאת דימום,או הפרשה חומה מבטאים דמם ישן היוצא בעכוב מה לפתח הנרתיק ועובר את השינויים של הפירוק והחמצון של הדם,בד׳כ מדובר בדימום לא עוצמתי המתנכז החוצהנבאופן איטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה בטיפול פריוןריטה08/11/2012
שלום רב
אני באמצע טיפול פריון עם תרופות:
מנאפור+דקפפטיל+דקסמטזון+ברביל+ DEHA
בעוד כשבועה / שבוע בחצי תיהיה לי שאיבה.
יש לי דלקת חמורה בשן, הרופא נתנה לי מוקסיפן 500, 3פעמים ביום ל 7 ימים.
האם אני יכולה לקחת את אנטיביוטיקה? האם זה פוגע בתרופות או בתהליך עצמ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנטיביוטיקה בטיפול פריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/11/2012שלום ריטה את יכולה לקחת אנטיביוטיקה במיוחד מוקסיפן,התרופה בטוחה גם בהריון,לא מפריעה כלל לטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ריטה08/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטיביוטיקה בטיפול פריון
ריטה08/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלייובל שמש07/11/2012
שלום,
בעקבות כך שהרופא שלי ראה בא.ס שחלות פוליציסטיות הוא שלח אותי לפרופיל הורמונלי וזה מה שיצא:
אסטרדיול 166.2pmol/L
פרוגסטרון 0.74nmol/L
FSH 7.2 mIU/mL
LH 8.35 mIU/mL
טוסטסטרון 2.00 nmol/L
יש עוד מדד שעוד לא הגיע של טוסטסטרון חופשי והוא לא רשם לי פרולקטין. אשמח לחוות דעת לגבי הפרופיל ואם יש צורך גם לבדוק פרולקטין?
תודה!
אשמח לחוות דעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין..
יובל שמש07/11/2012הפסקתי גלולות לפני כארבעה חודשים מקבלת מחזור כל 32-4 ימים.
פרופיל הורמונלי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/11/2012יובל הפרופיל ההומונלי תקין לחלוטין ,בהחלט רצוי לבצע בדיקת פרולקטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית הרחם - שאלה חשובהשלי07/11/2012
לא הצלחתי למצוא תשובה לשאלה:
מה קורה לרירית הרחם לאחר השרשת העובר? האם היא גדלה ועד מתי?
אם עובי רירית הרחם בזמן ביוץ היה 8 מ"מ, וכעבור שבוע היא גדלה ל-11 מ"מ,
האם זהו סימן כי הייתה השרשה והגוף מתכונן להיריון?
מה תפקידה של הרירית לאחר ההשרשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רירית הרחם - שאלה חשובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/11/2012שלום מורן ,רירית הרחם עוברת את השינויים המיועדים להכשיר אותה לקליטת העובר בין היתר בהשפעת האסטרוגן ,ובהמשך לאחר הביוץ בהשפעת הפרוגסטרון במידה והעובר משתרש הגופיף הצהוב ממשליך להפריש פרוגסטרון ולתמוך בהריון המתפתח ,בשלבי ההריון הראשונים רירית הרחם אמורה לספק את קרקע המזון להשתרשות והתפתחות העובר,אולם עם התפתחות ההריון השיליה מחליפה לאט לאט את רירית הרחם בתפקיד ההזנה החשוב ומהווה את פילטר המזון שחלוף החומרים והגזים (חמצן.דו תחמוצת הפחמן)מהאם לעובר ,ומהעובר לאם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה + דבר נוסף
מיכאלה08/11/2012האם זה אומר שבשבועות הראשונים להיריון הרירית גדלה/מתעבה? (בהשוואה למצב בו הייתה לקראת ביוץ)?
תודה רבה על התשובה + דבר נוסף - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/11/2012בעיקר ההתעבות היא בשבועיים הראשונים עד להיווצרות שיליה ראשונית תפקודית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עוד הייתם מנסים?שמשית07/11/2012
לרופאים שלום,
בעבר היה אנדומטריוזיס שנותח לפרסקופי והיום שמחה שאין לו עדות. מנסה להרות כבר חמש שנים, צילום רחם-תקין, היסטרסקופיה אבחנתית- תקין, זרע- משובח, בירור קרישיות - תקין. במעקב זקיקים, ביוץ טבעי (ללא גירוי הורמונלי), שאיבה והפריה החזרה של עובר יפה 8 תאים. אחרי 3 הזרעות ו9 ICSI (לא ברור למה כי הזרע מצוין אבל מה אכפת לי שיהיה) - בכולם "עוברים יפים מאד!"(החזרה של שניים- שלושה עוברים) כהגדרת הרופאים. תמיכה בדר"כ אנדומנטרין או אוביטרל. גם פרוטוקולים שונים נוסו כולל פרוטוקול ארוך. התוצאה אותה תוצאה כמו במחזור טבעי- עוברים יפים מאד. לפעמים גם דיקור סיני ושתיה של צמחי מרפא. בין לבין כמובן הפסקות וניסיונות להרות באופן טבעי. מעולם לא היה ולו איחור בוסת שלא לדבר על הריון. מה עוד הייתם בודקים? מה עוד הייתם מנסים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה עוד הייתם מנסים? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/11/2012שימשית,תנסי לבצע פיפל (גירוי רירית הרחם להפרשת גורמי גדילה לשיפור ההשתרשות)לפני המחזור הטיפולי הבא שלך,בנוסף לאור העובדה שהעוברים איכותיים כל כך הייתי מנסה לגדל אותם לבלסטוציסטים,ולבצע שתי החזרות,יש מקום לשקול ביצוע AHH לעזור לעבור לנבוט מהמעטפת שלו,יש מבינינו כאלו שחושבים שביצוע ZIFT במצבים אלו יכל לעזור,בנוסףיש מקום לשלוח את הזרע לבדיקת הלוספרם לשלול שברים רבים ב-DNA של הזרע המוחדר לביצית וכתוצאה מכך נוצרים עוברים עם ליקויים המונעים השתרשות.
לסיכום אל תתיאשי יש עדיין אופציות טיפוליות שאפשר להשתמש בכדי להצליח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור אשכנזי הוא נשמה טהורה!!
שיר08/11/2012מזל שהוא קיים בעולם!! תמיד מרגיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית, המון תודה! ועוד מס' שאלות...
שמשית08/11/2012פרופ' אשכנזי תודה על התשובה המפורטת והמעודדת, ציפיתי לתשובה של "תמשיכי לנסות, בסוף זה יקרה" ובמקום זה הרגשתי את "החיבוק הוירטואלי".
מס' שאלות נוספות:
1. פיפל זה משהו שיכול להיות שעשו לי בזמן ההיסרסקופיה? למיטב הבנתי, בזמן ההיסטרסקופיה עשו לי מעין "ערוגות" ברירית הרחם בתקווה להגדיל סיכויי השרשה עתידיים, מיד אחרי זה עשינו פרוטוקול ארוך ומשם ההמשך ידוע (2 עוברים יפים, בטא קטנה מ3).
2. מה זה AHH?
3. לגבי הזרע, שברים רבים בDNA זה משהו שמעבדת IVF רגילה אמורה לזהות לפני ICSI? או שיש צורך בבדיקת מעבדה מיוחדת?
שוב תודה, אני בטוחה שנצליח! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית, תודה! ועוד מס' שאלות
שמשית08/11/2012פרופ' אשכנזי תודה על התשובה המפורטת והמעודדת, ציפיתי לתשובה של "תמשיכי לנסות, בסוף זה יקרה" ובמקום זה הרגשתי את "החיבוק הוירטואלי".
מס' שאלות נוספות:
1. פיפל זה משהו שיכול להיות שעשו לי בזמן ההיסרסקופיה? למיטב הבנתי, בזמן ההיסטרסקופיה עשו לי מעין "ערוגות" ברירית הרחם בתקווה להגדיל סיכויי השרשה עתידיים, מיד אחרי זה עשינו פרוטוקול ארוך ומשם ההמשך ידוע (2 עוברים יפים, בטא קטנה מ3).
2. מה זה AHH?
3. לגבי הזרע, שברים רבים בDNA זה משהו שמעבדת IVF רגילה אמורה לזהות לפני ICSI? או שיש צורך בבדיקת מעבדה מיוחדת?
שוב תודה, אני בטוחה שנצליח! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ראשית, המון תודה! ועוד מס' שאלות... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/11/2012שימשיתשלום
1.קרוב לודאי שלפי התאור שלך ביצעו לך פיפל,אולם ניתן לחזור על הפרוצדורה פעמים נוספות ,אין צורך בהיסטרוסקופיה,הפעולה יכולה להעשות עם הצינורית המתאימה ללא כל הרדמה
2.AHH זוהי פעולה מעבדתית הנעשית עם המיקומניפולטור ובא עושים חריץ במעטפת העובר המסייעת לתהליך הנביטה וההשתרשות.
3.בכדי לבדוק שיעור השברים ב-DNA של הזרע יש לבצע בדיקת זרע להלוספרבמעבדת זרע(מעבדת בנק הזרע "סופרם")* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש מקום לבירור אימונולוגי?
שמשית13/11/2012פרופ' אשכנזי שוב תודה על המענה. התמהמתי עם התגובה כי היה נדמה לי שהתחיל משהו וכבר רציתי לבשר...התבדתי :(
בכל אופן, האם לדעתך יש מקום גם לבירור אימונולוגי או שברור כזה מומלץ רק במקרים של הפלות חוזרות? הרופאים שטיפלו בי עד היום דיי עיקמו פרצוף כששמעו על האופציה הזו כך שאני מתרשמת שלא מאד מתלהבים מהרעיון. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש מקום לבירור אימונולוגי? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/11/2012שימשית שלום ,גם כשיש בעיה אמיונולוגית הקשורה להפלות חןזרות הנושא הוא קונטורסלי ונתון למחלוקת ,במקרה זה לא הייתי ממליץ בשלב זה להתאמת עם הבעיה האימיונולוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית דקה בעובי 4 מ"מדנה07/11/2012
שלום עשיתי היום אולטראסאונד גניקולוגי וממצאים הבדיקה הם:
גודל רחם 28X35
שחלה שמאלית: גודל 18X29 מספר זקיקים קטנים. מבנה וגודל תקינים
שחלה ימנית גודל: 21X30 מבנה וגודל תקינים
רירית הרחם בעובי 4 מ"מ
המחזור שלי היה לפני כשבוע וחצי.
התחיל ב28.10 והסתיים ב 01.11
קראתי שעם רירית רחם בעובי כזה יש סיכוי נמוך להכנס להריון. האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רירית דקה בעובי 4 מ"מ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/11/2012דנה שלום ,אין לשפוט את רירית הרחם על סמך בדיקה אחת,יתכן והביוץ שלך מאוחר ולקראת הביוץ הרירית עשויה להתעבות ,המשיכי את המעקב,ולא להיכנס לספקולציות מוקדמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצלחת טיפול עם איקקלומיןחיה07/11/2012
שלום,
ביום ה 10 למחזור תוצאות אסרדיול 3000 עם פרוגסטרון1.4
לאחר מכן ביום ה17 אסטרדיול מעל 5000 עם 2.2
ששאלתי האם היה ביוץ כאן בפורום אמרו לי שעדיין לא היה בגלל רמת הפרוגסטרון הנמוכה.
שאני שאלתי את הרופא שלי, הוא אמר שהיה ביוץ מכיוון שהיתה עלייה מהפעם האחרונה בפרגוסטרון.
אני מתוסכלת , מה נכון?
יש לצייין שאני מטופלת עם איקקלומין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הצלחת טיפול עם איקקלומין - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/11/2012חיה את לא צריכה להיות מתוסכלת היות וגם לפי סקלת ערכי הפרוגסטרון רמת פרוגסטרון של 2.2 ננומול אינה מבטאת מצב לאחר ביוץ ,ובכלל בטיפול עם איקכלומין כדאי לגרום להשראת ביוץ באמצעות זריקת אוביטרל כאשר הנתונים ההורמונלים הולמים ,גודל הזקיק/זקיקים בגודל אופטימלי ,ורירית הרחם בעובי מתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! -שאלה אחרונה ודי!
חיה09/11/2012אם עדיין לא היה ביוץ והתחלתי תמיכה של נרות פרוגסטרון האם מצב כזה יכול להזיק?
דבר נוסף אני חייבת לציין שכל תשובה שלכם מרגשת אותי זה לא מובן מאליו שרופאים במעמדכם עונים בצורה כזאת מסורה ולא מפספסים אף אחת....
עלו והצליחו ושאלוהים יברך אותכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה! -שאלה אחרונה ודי! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/11/2012לקיחה מוקדמת של הפרוגסטרון התמיכתי עלולה לשבש את רירית צואר הרחם לקראת הכנתה לקליטת הזרע לאחר יחסים, הזרעות תוך רחמיות עשויות להתגבר על הבעיה שנוצרה ,בכל מקרה אני מעדיף מתן אוביטרל להראת הביוץ ותזמונו האופטימלי
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)