מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- היי, שאלהתותי29/10/2012
שאלה:
יכול להיות דבר כזה - הריון פסיכולוגי?
אני מנסה להיכנס להריון כבר כמה זמן, בינתיים אני רואה את כל הסביבה
הקרובה אליי בהריון או בחופשת לידה.
אני מרגישה כאבים וגודש בחזה כבר שבועיים (כמו לפני מחזור),
הולכת לעשות פיפי בתדירות גבוהה וכבר חודשיים עם נפיחות בבטן (כנראה
מאובחן כמעי רגיז).
אולי כי אני כ"כ רוצה כבר להיכנס להריון וכל אישה בהריון שאני רואה
עושה לי משהו בלב...
יש דבר כזה???
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי, שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר30/10/2012יש דבר כזה שנקרא הריון מדומה.
בכל אופן תמיד כדאי לבצע תבחין הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטיל+פרגניל לפני שאיבהקרן29/10/2012
שלום,
ב 4 הטיפולים הראשונים IVF טופלתי בפרוטוקול שבסופו קיבלתי אוביטרל (36 שעות לפני שאיבה), היו לי כ 11-13 זקיקים בגודל 17-20 מ"מ ורמת ההורמונים היתה תקינה, אבל בשאיבה לא הצליחו לשאוב ביציות בכלל!!! לאחר 4 טיפולים החליפו את הפרוטוקול כך שבסוף קיבלתי דקפפטיל (2 זריקות) במקום אוביטרל ואכן נשאבו בפעם הראשונה 11 ביציות, לאחר מכן היו לי עוד שתי שאיבות ובכולן נשאבו ביציות (עם דקפפטיל) ועכשיו אני שוב לפני שאיבה והרופא החליט להוסיף לדקפפטיל גם פרגניל. אשמח לדעת למה זה טוב? והאם זה יכול לפגוע בהצלחה של שאיבת הביציות לאור העבר הנורא עם האוביטרל. תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקפפטיל+פרגניל לפני שאיבה - תגובה
פרופ' שלמה משיח29/10/2012קיים מצב שניקרא "תסמונת הזקיקים הריקים" בה הזקיקים ניראים יפים ורבמת ההורמונים טובה ואין ביציות. אני מלא הערכה לרופא שלך שמצוי בספרות העדכנית כי רק לאחרונה התפרסם מאמר שממליץ במקרים של זקיקים ריקים לשלב את הדקהפפטיל עם פרגניל או אוביטרל. אפרוטוקול הזה עבד אצל מטופלות שלי בצורה מעולה. אז בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרת עובריםמיקה29/10/2012
שלום רב ,
אני אחרי החזרת עוברים 23.10 ויש לי כאבי בטן כמו שאני צריכה לקבל ווסת , מה זה יכול להיות ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי החזרת עוברים - תגובה
פרופ' שלמה משיח29/10/2012למיקה
זה כמובן יכול לבשר מחזור, מאידך זה גם לא שולל הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקא 0.1שירן29/10/2012
שלום רב,
בסבב האחרון הזרקתי 3 מונופור, לאחר כמה ימים הוספה של צטרוטייד.
נשאבו 7 ביציות 5 מהן הופרו.
יומיים לפני השאיבה הזרקתי 2 דקא 0.1 .
קראתי שהזרקת דקא 0.1 (לעומת אוביטרל) משפיעה לרעה על תאים בעובר, יש פחות קליטות הריון, וגם כשכן נקלטים להיריון אז העור לא מגיע לשלב של הדופק.
האם זה נכון?
(לא סבלתי מגירוי יתר. במעקב זקיקים האחרון הE2 עמד על 4500)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקא 0.1 - תגובה
פרופ` דוד בידר29/10/2012הדקפפטיל מיותר אך לא יגרום לשום דבר מהדברים שציינת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץאלה29/10/2012
שלום אתמול בלילה הייתה לי הפרשה חלבונית שלפני ביוץ כמה זמן לאחר ההפרשה מתרחש הביוץ?
היום אני מזריקה אוביטרל ב20:00 ויום רביעי בבוקר הזרעה ב9:00
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה... תודה
אלה29/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ - תגובה
פרופ' שלמה משיח29/10/2012ההפרשה שאת מתארת היא הפרשה של רירי צואר הרחם שמופיעה בד"כ 3 ימים לפני הביוץ. עם זאת מכל הסימנים לעתוי הביות זה הסמן הפחות רגיש ולא הייתי ממליץ להישתמש בו. עדיף לבצע מעקה א.ס. אחרי הזקיקים ורצוי בלווי של בדיקות הורמוני השחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' אשכנזיגלי29/10/2012
פרופ' אשכנזי שלום
יש לי 2 שאלות אודה לך עם תענה לי
בשאלתי אותך האם דימום בהריון עקב שלייה נמוכה עלול לפגוע בעובר אם זה בהעברת חמצן למח ציינת כי עליי לפנות לרופא וצריך לבדוק דופק לב העובר , פעילות רחמית , תנועות.
1.לפי מה שכתוב במחתב שחרור לאחר דימום רב : עובר חיוני בניטור ובסונר, ללא עדות קלינית או סנוגרפית להפרדות שלייה.
חשה היטב תנועות עובר , ללא צירים ניטור ראקטיבי ללא פעילות רחמית.
BPP=8/8 מי שפיר בכמות תקינה. האם אני יכולה להיות רגועה שהעובר בסדר?
2. האם קורה מצבים בהריונות שיש דימומים עקב שלייה נמוכה והעובר יוצר ללא פגיעה? כלומר האם מדובר בדימום אימאי שלא קשור בכלל לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/10/2012שלום ליאת
מכתיו השחרור שלך אמנם מרגיע ומדגיש שכל מה שנוגע לעובר תקין,אולם מאחר ולדברייך הדמם הלידני נמשך ,אין ספק שאת צריכה להיות במעקב צמוד ולהיוועץ ברופא שלך בכל הדינמיקה של האירועים היות ודברים שרואים משם לא בהכרח רואים מפו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן נפוחהרחלי29/10/2012
ד"ר שלום
ברצוני לדעת אני לאורך כל החודש מרגישה התכווצויות ברחם ובטן נפוחה האם יכול להיות לזה בהכרח קשר לאסטרוגן ברמה גבוהה לפני שנתיים פרופיל הורמונלי הראה E2-233 ביום השלישי למחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטן נפוחה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/10/2012שלום,הייתי ממליץ לך לעבור בדיקה גניקולגית על מנת לאבחן את הסיבה לבטן הנפוחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנוחה או חזרה לשגרה?שירה29/10/2012
אחרי החזרה של עוברים?
האם להתכופף, לעלות במדרגות, לנהוג... יכול להזיק להשתרשות?
ולחץ? עצבנות? כי קשה להתנתק מהשפעת ההורמונים. זה כמו רכבת הרים.
אודה לעזרתכם!
תודה רבה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנוחה או חזרה לשגרה? - תגובה
פרופ` דוד בידר29/10/2012לחזור לשגרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר קטן + אנדומטריןויקי29/10/2012
אני אחרי הפריה בשבוע 7 +6 ימים. באולטרסאונד נמצא דופק. גודל העובר מתאים לשבוע 6 +4 ימים. האם זה תקין שהעובר קטן ?
עד מתי אני צריכה להמשיך עם התמיכה של אנדומטרין ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עובר קטן + אנדומטרין - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/10/2012ויקי,מתקבל הרושם שהכל תקין,בכל מקרה בצעי אולטרסאונד חוזר בטווח של 10-14 יום,כדי לעקוב אחרי הגדילה של העובר,עד אז תמשיכי בלקיחת אנדומטרין ,ואם הכל תקין ניתן להפסיק את הלקיחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ויקי29/10/2012האם מותר לקיים יחסי מין (מאז החזרת העוברים לא ) - שבוע 7 +6 ועם אנדומטרין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשיר28/10/2012
שלום.
שאלה מעט מביכה. אחרי החזרת עוברים זה בסדר ללחוץ מעט
כאשר נמצאת בשירותים? (פעולת מעיים.) נמצאת מספר ימים אחרי החזרה..זה עלול להפריע חלילה להשרשה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/10/2012אין כל בעיה בהקשר לכל הפעילויות הפיסיולוגיות שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להחזרת מוקפאים יש צורך בגונלענת28/10/2012
חשוב לי לדעת יש לי גונל סגור ואין לי מושג אם הטיפול הצליח ואניאהיה בהריון עוד שבוע האם אצטרך גונל 900להחזרת מוקפאים או שצריך תרופות אחרות לגמרי????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם להחזרת מוקפאים יש צורך בגונל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/10/2012שלום ענת
בד"כ טיפול להחזרת עוברים מוקפאים נעשה ע"י טיפול הורמונלי תחליפי שלא כולל גונל,לעיתים הוא מבוצע גם במחזור טבעי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונל אףמעין28/10/2012
אני אישה בת 30
תמיד הוסת שלי היא כל 27 ימים.
החודש לקחתי גונל אף 75,והוסת התקבלה לאחר 23 ימים.
האם ידוע על קשר בין נטילת הגונל אף לבין הקדמת הוסת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גונל אף - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/10/2012הטיפול בגונל F הקדים את הביוץ שלך ואם קיבלת אוביטרל 12-14 יום לפני קבלת הווסת הרי שהכל תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVFטליה28/10/2012
היי
אני בזריקה עשירית כבר של גונל אף במינון 375,
בינתיים אין עוד ממש זקיקים...
אני ממש סובלת מבחילות ברמה שאני לא יכולה לתפקד ולא לאכול שום דבר....
זה נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
IVF - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/10/2012טליה,בהעדר תגובה לא סביר שהבחילות שלך נובעות מהטיפול,צריך לשלול סיבה אחרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהIVF
טליה28/10/2012תודה על התשובה(:
אבל מה זה יכול להיות? כל הבדיקות שלי תקינות חוץ ממה שכמובן לא תקין שבעקבות זה אני ב IVF (אנדומטריוזיס).חשוב לציין שהבחילות התחילו לפני שלושה ימים בערך בזריקה ה-6 וגם כל הזמן משנים לי את המינון פעם 225 פעם 300 עכשיו 375..תנו לי כיוון?מה זה יכול להיות???שאדע מה צריך לבדוק...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
IVF - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/10/2012טליה שלום
בחילות נובעות מרגישות של מערכת העיכול,או מערכת העצבים -כל מה שיכול לרגש את אחד מאלו יכול להוות הגורם-בכל מקרה התיעצי עם הרופא שלך.
באשר לתגובה שלך היא נובעת כנראה מתגובה ירודה לטיפול ההורמונלי,לפיכך הרופא שלך מעלה את המינון כדי לגורום לך לתגובה שחלתית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש דרכים לסייע להשרשה להתרחש?שירה28/10/2012
ומה זה הדבק הביולוגי - הוא בשימוש?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש דרכים לסייע להשרשה להתרחש? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/10/2012שלום,הדבק הביולוגי אינו בשימוש יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואיך אפשר לסייע להשתרשות
שירה29/10/2012לאחר ההחזרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואיך אפשר לסייע להשתרשות - תגובה
פרופ' שלמה משיח29/10/2012עלמה
לדעתי אחד האמצעים היותר טובים לעזור בהשרשה היא פעולת הפיפל. נא שאלי את רופאך על הפעולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת IVFmami28/10/2012
שלום
בעלי עבר כימותרפיה לאחר גילוי הלימפומה הוצ'קין- BECOP 2 מחזורים+ 4 מחזורים של ABVD. סיים טיפולים בספטמבר 2011.
יש לציין שיש לנו ילד בן שנה ו-8 בריא ומקסים, שנוצר עוד לפני שידענו על המחלה הארורה. בנסיון הפחות או יותר ראשון להתעברות. אני בת 30, בריאה ופוריה טפו טפו טפו...
הקפיאו לנו 10 מבחנות של זרע, בכל מבחנה 1.7 מיליון.
הרופא היה מוכן לנסות הזרעה אחת, שלא הצליחה.(מהזרע המוקפא).
אנחנו כעת לקראת IVF עם מיקרומניפולציה.
1.האם מניסיונך, יש סיכוי שהזרע יחזור (בבדיקה מהחודש, אין זרע כלל)?
2.האם לפי כל הנתונים שרשמתי, יש סיכוי טוב להצלחה בהפרייה הראשונה?
3.הרופא הציע לבצע מיקומניפולציה, האם סביר מבחינתך בהתחשב בכל הנסיבות?
תודה רבה והמשך יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לקראת IVF - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/10/2012שלום
1.הייתי מנצל את המנות הקיימות רק לביצוע הפרייה חוץ גופית
2.בהחלט אני מסכים עם הרופא שהטיפול הייעודי צריך להיות מיקרומניפולציה-ICSI על מנת להבטיח הפרייה.
3.בהתחשב בגילך וההיסטוריה המיילדותית שלך סיכוייך להרות בטיפול הראשון גבוהים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)