מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוצאות בדיקות.אתי01/11/2012
שלום רב: היום אני 10 ימים לאחר החזרת עובריים . אני אמורה לעשות בדיקת הריון רק ביום שלישי הקרוב. היום עשיתי למרות שזה מוקדם ואלו התוצאות: estradiol - 2882
progesterone - 116.10
lh - 0.22
beta - 18
שאלתי היא האם הבדיקות בסדר האם יש סיכוי להריון? יש לציין שאתמול בטא יצא 9 שזה אומר שהיום זה הכפיל את עצמו. אשמח מאוד לקבל תשובה במהרה תודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות בדיקות. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/11/2012בדיקות בסדר ,תמשיכי עם הטיפול התמיכתי,בצעי עוד בדיקת ביטה ביום א
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת תוצאות
אתי01/11/2012תודה רבה לך על התשובה המהירה. אבל שאלה קטנה האם זה בכל זאת סימן להריון שהבטא היא 18?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקת תוצאות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/11/2012כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץורד01/11/2012
שלום רב,
יש לנו ילד אחד אחרי טיפולי הפרייה חוץ גופית, השנה היו לי שתי החזרות ממוקפאים שלא הצליחו, רוצים עוד אחד, האם לנסות טבעי קודם??
אלו הם תוצאות בדיקת זרע: ( לאחר ניתוח וריקוצלה)
נפח: 0.2 צמיגות תקינה רמת חומציות 7.4 צבע תקין
ספירת זרע
ריכוז : 4*10^6
תנועה: 14%
טובה 2% בינונית 6% איטית 6%
תאי דם לבנים: 1.7*10^6
מורפולוגיה
תאי זרע תקינים: 1%
אגב ההריון הראשון היה לפני הניתוח וגם מ IVF ראשון
לייעוצך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ייעוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/11/2012בנתונים האלו של הזרע ,ולאור עברך לטעמי הטיפול הייעודי צריך להיות IVF-ICSI
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםיעל01/11/2012
שלום רב למומחים,
אני בת 43 ומנסה להכנס להריון.
פרופיל הורמונלי תקין.
היתה הפרשה חומה ביום 12 למחזור.
מעקב זקיקים מיום 13 למחזור:
שחלה ימנית - לא הודגמה לא בגישה בטנית ולא בגישה וגינלית
שחלה שמאלית - 21x 27 מ"מ
זקיקים בגודל 13X16 מ"מ
עובי אנדומטריום - 6.4 מ"מ - רירית בלתי סדירה
דוגלס: נוזל בכמות קטנה
מעקב זקיקים מיום 15 למחזור:
שחלה ימנית - 12x23 מ"מ - הודגמה בקושי ללא זקיקים
שחלה שמאלית - 17x25 מ"מ
זקיקים בגודל 13X15 מ"מ
עובי אנדומטריום - 8 מ"מ
דוגלס: חופשי מנוזל
מעקב זקיקים מיום 17 למחזור:
שחלה ימנית - לא הודגמה לא בגישה בטנית ולא בגישה וגינלית
שחלה שמאלית - 14x 24 מ"מ
זקיקים בגודל 9X14 מ"מ
עובי אנדומטריום - 7.6 מ"מ
דוגלס: חופשי מנוזל
מה משמעות התוצאות?
האם ייתכן שהיה ביוץ לפני יום 13 או אחרי יום 17?
מהם סיכויי להכנס להריון?
בתודה מראש,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מעקב זקיקים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/11/2012קרוב לודאי התרחש ביוץ או לוטאיניזציה ,בצעי בדיקת דם לפרוגסטרון ביום א הקרוב ולפי רמתו ניתן יהייה לבסס את התשובה לשאלתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקים- קצת דחוף....תודהטלי01/11/2012
שלום, אני לא מצליחה להשיג את הרופא שלי וקצת במתח..
עשיתי השבוע מעקב זקיקים (מטופלת באיקקלומין), הייתי מאוד רוצה לדעת אם כבר היה ביוץ לפי תוצאות הבדיקות הבאות:
יום 12 למחזור- מידות שחלה 32*40, זקיקים בגודל 15*15, 14*13 וכן ממצא צלול בגודל 27*25 המכיל ממצא צלול בגודל 13*14
יום 14למחזור- מידות שחלה 39*40, זקיקים בגודל 19*21, 15*17 וכן ממצא צלול בגודל 37*33 המכיל ממצא צלול בגודל 15
יום 16 למחזור- זקיקים בגודל 25*25, 20* 20 כן ממצא צלול בגודל 41 *40המכיל ממצא צלול בגודל 18
האם אפשר לדעת אם היה כבר ביוץ בגוף?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לתשובתכם
טלי01/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מעקב זקיקים- קצת דחוף....תודה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/11/2012שלום טלי,השראת ביוץ באמצעות איקכלומין נעשית באופן אידיאלי ע״י מתן אוביטרל כאשר הזקיקים ורירית הרחם הבשילו לצצב אופטימלי לקרת ביוץ,לטעמי הזקיקים הבשילו ביום ה-14(אין מידע על רירית הרחם שלך)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון אחרי הזרעה ראשונהתת01/11/2012
אני בהריון אחרי הזרעה רשונה בסוף חודש ראשון התחיל אצלי דימום אמור שזה דימום קל..
אתמול היתיי אצל רופא נשים ואמר לי יש לי דם בתוך הרחם אבל זה לו קשור לעוברים זה דם לצד העוברים רוצה לשאול האם זה מסוכן? אם יצליח ההריון או לא? הדם בצבע חום ולפעמים יהיה קצת אדום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון אחרי הזרעה ראשונה - תגובה
פרופ' שלמה משיח01/11/2012הדימום התוך רחמי (המטומה) מעלה את הסכנה להפלה. ראוי להיות במנוחה ולחזור על הא.ס. בעוד שבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרת
תת01/11/2012תודה רבה פרופ שלמה רציתי לשאולה בהזרעה החזירו לי 3 עוברים ועכשו יש לי 2 עוברים ברחם האם יכול להיות הדם בתוך הרחם מ העובר השלישי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תגובה לשאלה
תת01/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה אחרת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/11/2012האפשרות של ספיגת עובר ודימום בעקבותיו קיימת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם זה משפיע על שני עוברים נשארים
תת01/11/2012אם זות היא הסיבה הם הדם הזה משפיע על שני העוברים הנשארים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם זה משפיע על שני עוברים נשארים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/11/2012ההמטומה-הדימום מעוררים הצכווצויות של הרחם העלולות להגדיל את הדימום ולגרום להפלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
תת02/11/2012עכשו אני שבוע אחרי הדימום הזה כמה ימים יכול להמשך הדימום הזה?
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/11/2012המטומה יכולה ליספג תוך מספר ימים אם אין פעילות דימומית שמתחדשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
גלי02/11/2012שלום לך
גם לי היתה המטומה עם דימומים לא קלים החל משבוע 5 לפני שראו דופק וכל ההריון היו דימומים והרופאים היו אופטימים . תהיה אופטימית 'ברגע שרואים דופק רוב הסיכויים שההריון שורד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטרין ויחסי מיןסיוון01/11/2012
שלום,
לאחר החזרת עוברים, נאמר לי לקחת אנדומטרין 3 פעמים ביום.
בנוסף נאמר כי ניתן לקיים יחסי מין לאחר 3 ימים מההחזרה.
א. האם יחסי המין לא יפגעו בספיגה של האנדומטרין אצלי?
ב.בנוסף, האם אנדומטרין לא יזיק לגבר-במידה והחומר ייספג בעורו?
תודה,
והמשך יום טוב.
סיוון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטרין ויחסי מין - תגובה
פרופ` דוד בידר01/11/2012לא יזיק ולא יפגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה המהיר!
סיוון01/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק לרחם כתוצאה מהיסטרוסקופיה ניתוחמיכל01/11/2012
שלום ,
לפני שנה ילדתי ומאחר שנשארו לי שאריות של שיליה ביצעתי היסטרוסקופיה ניתוחית .
לאחר הניתוח ביצעתי היסטרוסקופיה אבחנתית , האחרונה לפני חצי שנה ונמצא כי הכל תקין ואין הידבקויות .
האם יכול להיות שרירית הרחם בכל זאת נפגעה למרות שלא נמצאו הדבקויות .
כי עובי הרירית שלי מקסימום 5.5 מ"מ .
איך בודקים בוודאות שאין נזק כלשהו לרחם בכל זאת ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נזק לרחם כתוצאה מהיסטרוסקופיה ניתוח - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/11/2012שלום,מלבד המבנה האנטומי שנמצא תקין במקרה שלך ,ישנו גם החלק הפיסיולוגי-פונקציונלי של רירית הרחם הצומחת ונושרת מידי חודש בחודשו,יתכן וישנה הפרעה בצמיחת רירית הרחם כתוצאה מהאירוע לאחר לידה.
קיימים דרכים לשפר את החלק הפונקציונלי הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזק לרחם ...
מיכל01/11/2012שלום ,
על אילו דרכים מדובר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נזק לרחם ... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/11/2012שלום ,הדרכים לשיפור רירית הרחם
1.מתן תוספת אסטרוגן בכדורים או בנירות וגינליים
2.ביצוע פיפל מספר ימים לפני המחזור הטיפולי
3.מתן אספירין לשיפור הזרימה לרירית הרחם
4.מתן ויטמין E הפועל לשיפור הזרימה לרירית הרחם
5.מתן ויאגרה המשפרת את זרימת הדם לרחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני IVF ורוצה להפסיק לעשןמעין31/10/2012
שלום, אני בתחילתו של תהליך IVF, עדיין בשלב הבדיקות ואני מנסה להפסיק לעשן. יש לציין שאני מעשנת כבדה כבר 20 שנה. האם אפשרי לקחת צ'מפיקס לפני תחילת התהליך? האם ישפיע על התהליך? האם חובה להפסיק לפני/ כאשר התהליך יצליח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני IVF ורוצה להפסיק לעשן - תגובה
פרופ' שלמה משיח31/10/2012עישון מקטין משמעותית את סכוייך להרות וגם מסכנת את בריאותך. רצוי מאד להפסיק!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות צ'מפיקס לפני IVF
מעין01/11/2012רציתי לדעת כמה זמן לפני תחילת תהליך IVF עלי להפסיק לקחת גלולות צ'מפיקס להפסקת עישון. רופא המשפחה מניח שעלי להפסיק כחודש לפני ההפריה, האם הנחתו נכונה?
גלולות צ'מפיקס לפני IVF - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/11/2012אין מידע לגבי השפעות ורניקלין בבני אדם זמן ההריון. במחקרים שהתבצעו בחיות מעבדה, התרופה לא גרמה להשפעות טרטולוגיות. יש להיוועץ ברופא.
העישון מסוכן הן לאשה והן לעובר. לעישון סיגריות יש השפעה שלילית על בריאות העובר. העישון בזמן ההריון מגביר שכיחות הפלות ספונטניות, קריעת שיליה, לידה מוקדמת, משקל לידה נמוך והריונות חוץ רחמיים.
הפסקת עישון מומלצת תמיד: לפני ההריון ובכל שלב בהריון.הפסקת עישון תביא ודאי גם לשיפור בריאות האם, וגם לכך יש ודאי השלכות על בריאותו של היילוד בטווח הארוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערוגותמיכל31/10/2012
שלום ,
שמעתי על טיפול שנקרא " ערוגות " לטיפול ברירית דקה .
לאילו מצבים מיועד ? לאיזה רמות של רירית? האם מסוכן ? וכמה יעיל ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערוגות - תגובה
פרופ' שלמה משיח31/10/2012מיכל
טיפול "ערוגות" משמעותו בצועהיסטרוסקופיה ניתוחית (הכנסת מכשיר אופטי לחלל הרחם) ובאמצעות מחט (לא חשמלית), בצוע חריצים ברירית. טיפול זה עשוי לעזור כאשר הרירית דקה על רקע הצטלקות של הרירית.
ראוי מאד לפנות למומחה לבצוע ניתוחים היסטרוסקופים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוגות
מיכל01/11/2012תודה .
האם יש בכך סיכון לרחם ? ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוגות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/11/2012שלום,לדאבוני לכל פרוצדורה ניתוחית יש תופעות לואי גם אם בשיעור נמוך הן קיימות(זיהו,דימום,הידבקויות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרה במחזור ביוץ ארוךמיכל31/10/2012
שלום ,
האם יש השפעה על הצלחת טיפול החזרת מוקפאים כשמדובר בביוץ טבעי שמתארך ללמעלה מ- 17 יום ... כ- 21 יום ...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרה במחזור ביוץ ארוך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/11/2012שלום,אם תיזמון הביוף הינו אופטימלי,אין חשיבות ליום הביוץ על מנת לחשב ולהחזיר במועד את העוברים המוקפאים(כל זאת אם באמת התרחש ביוץ)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת גונאל ביום 2 בטעותמישהי31/10/2012
אין לי מושג איך קרה לי שהתבלבלתי ככה, אבל התחלתי להזריק גונאל מיום 2 למחזור במקום מיום 3. האם גרמתי נזק רציני לטיפול?
נדמה לי שיש מקרים שבהם ההוראה היא להזריק מיום 2, לא? מה זה עושה לזקיקים, בניגוד להזרקה מיום 3?
אודה לכם על תשובה מהירה. אני מנסה להירגע מהטעות ולא תופסת את הרופא שלי כרגע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקת גונאל ביום 2 בטעות - תגובה
פרופ` דוד בידר01/11/2012לא עשית שום נזק ואפשר להתחיל גם ביום 2.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי פוריות בלתי מוסברתהדס31/10/2012
שלום,
מנסים להיכנס להריון מזה שנה וקצת. בבדיקות אצלי ואצלו הכל תקין.
בטיפול מזה 3 חודשים במהלכם ביצענו שתי הזרעות לאחר שנטלתי איקקלומין- מתוך מחשבה להגדיל את מספר הביציות ולהעלות סיכוי שאחת מהן תיקלט. ההזרעה הראשונה נגמרה בהריון כימי...
מה לדעתכם צריך להיות השלב הבא? האם לנסות חודש נוסף עם איקק'? העם לעבור לזריקות? ואם כן- אילו?
האם זה נכון שאחרי 3 סבבים לא מוצלחים של הזרעות עוברים ל IVF?
מיואשת...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אי פוריות בלתי מוסברת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/11/2012הדס שלום ,אם התרחש הריון בסבב הראשון סיכוייך להרות טובים,בצעי עוד טיפול עם איקכלומין,ורק אם לא תצליכי תצעי לסבב של שלושה מחזורי טיפול עם גונדוטרופינים(זריקות)לפני האופציה הטיפולית ב-IVF כפי שמתחייב ומומלץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה! שאלה נוספת...
הדס01/11/2012בחודש השני עם האיקקלומין הרירית שלי מ-א-ו-ד הידקקה. ביום של הזרקת האוביטרל היא הייתה רק 4 מ"מ, בעוד שבמחזורים קודמים יום-יומיים לפני הביוץ העובי שלה היה ממש מכובד וגדול בהרבה (באיזור ה 8 מ"מ). הבנתי שזו תופעת לוואי ידועה של התרופה...
השאלה היא האם בכל זאת מומלץ חודש שלישי של איקק' למרות ההשפעה הברורה מאוד שלו על הרירית במצבי?
אני נורא חוששת מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על התשובה! שאלה נוספת... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/11/2012שלום הדס
לטעמי הייתי פונה לטיפול בגונדוטרופינים (זריקות)כדי לגרום להשראת ביוץ ,ולהגיע לאיכות רירית אופטימלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
הדס02/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיהשירה31/10/2012
האם זה כואב?
האם זה דומה במעט להחזרת עוברים - מבחינת הפרצדורה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לתשובתכם
שירה01/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיסטרוסקופיה - תגובה
פרופ' שלמה משיח01/11/2012היסטרוסקופיה היא פעולה פשוטה בה מחדירים מכשיר אופטי דרל הצואר לחלל הרחם ומסתכלים על החלל. זו פעולה שנימשכת 4-5 דקות. היום מבוצעת אפילו ללא הכנסת ספקולום (מרחיב) ואינה כואבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכי כיף בלי ספקולום! תודה פרופסור
שירה01/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע לאחר החזרהאורטל31/10/2012
שלום ,
אני נמצאת פחות משבוע לאחר החזרת 2 עוברים , מקבלת תמיכה 2 אנדומטרין ביום . בדר"כ אני מדממת מאוד מוקדם גם עם תמיכה . מחזור טיפול שביעי (2 הריונות כימים והריון שהסתיים בשבוע 9 ).
היום עשיתי בדיקת דם לבדוק האם התמיכה מספיקה ולהלן הערכים :
פרוגסטרון 127
E2 2874
שאלתי האם ערכים אלו יכולים להעיד על הריון שמתפתח ?
והאם אין צורך לתגבר את התמיכה ו/או להוסיף אסטרופם כדי למנוע דימום ?
שבוע לאחר החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/10/2012שלום,ערכי האסטרוגן והפרוגסטרון מצויינים,ואין צורך להוסיף כלום מעבר לתמיכה שאת מקבלת בשלב זה,למרות הערכים האופטימלים קשה להתנבא באשר לתוצאות,ס״הכ זה נראה טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבת חצוצרה ועוד שאלות..ענבל31/10/2012
שלום רב,
בת 32, אם ל-1 ברוך השם.
מגיל 27 עברתי 8 הריונות, כאשר 3 כימיות, 1 הריון ולידה , 3 מחוץ לרחם (יודעים רק על אחד מהם שהיה מחצוצרה שמאלית בוודאות) שטופלו על ידי MTX והריון מוטל בספק אם מחוץ לרחם או כימית.. בכל מקרה בוצעה לי גם גרידה.
כיף - אמרנו ?..
כל ההריונות הושגו באמצעות איקקלומין (5 ימים X כדור מהיום החמישי למחזור) כמובן מחזור לא סדיר בעליל.
אחרי צילום רחם לא תקין ביצעתי בתחילת השבוע לפרוסקופיה אבחנתית ואופרטיבית,
אשר הציגה חצוצרה שמאלית בעייתית (הרופא אמר שהיה מפותל מאוד, הדבקויות ועוד) ולכן החליט לצרוב את הכניסה אליה מהצד של השחל
כמה שאלות בנושא:
1. מה ההבדל בין צריבת השחלה להסרתה? מה נכון יותר עבורי בריאותית לטווח
הארו
2. השחלה השמאלית תמשיך ככל הנראה לייצר ביציות תקינות - האם קיימת פרוצדורה שמאפשרת לי לשמר אותן ? מה קורה לביציות הללו כעת שאין להן כניסה לחצוצרה?
3. האם יכול להיות שימשיכו להיות לי הריונות מחוץ לרחם בצד שמאל (נגיד הפרייה מצד ימין, ואח"כ "שאיבה" של העובר על ידי החצוצרה השמאלית) שמעתי שזה קורה..
4. הבנתי שניתן לדאוג לכך שאבייץ כל חודש מצד ימין - על ידי המשך לקיחת איקקלומין , מעקב זקיקים ואז ננסה להכנס להריון על ידי קיום יחסי מין במועד הביוץ.
מה דעתך בנושא? הבנתי שלא כדאי לקחת לאורך כל כך הרבה זמן איקקלומין, מה גם שהוא משפיע על עובי רירית הרחם וסיכויי ההשתרשות של העובר. האם יש סיכון בריאותי בהמשך לקיחת איקקלומין? האם כדאי לנסות להכנס להריון בדרך אחרת (הזרעה / IVF / וכדומה)?
תודה רבה מראש על התשובות
וסליחה על האורך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובות הרופאים . תודה!
ענבל31/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריבת חצוצרה ועוד שאלות.. - תגובה
פרופ` דוד בידר31/10/2012קודם כל הרית בעזרת גרימת ביוץ על ידי איקכלומין.
הפרוצדורה של לפרוסקופיה וסגירת החצוצרה בצד שנמצאת ליד החצוצרה לא מוכרת לי. אני מבין את מה שחשב הרופא שעל ידי כך ימנע כניסת הביצית לחצוצרה שמאל וכך ימנע הריון אך מצד שני אם נעשה הפריה חוץ גופית אז כן יכול להיות הריון מחוץ לרחם בחצוצרה שמאל. זה דבר אחד.
דבר שני הוא שאין איך לגרום לביוץ רק בצד ימין ועניין התאוריות האחרות שאת מעלה אז הן לא קיימות.
מה שאני חושב שהיות והרית בעזרת איקכלומין אז יש להמשיך בכך ואם לא ילך אז לעבור לטיפולם אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)