מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הזרעהגלי31/10/2012
ד"ר שלום
עקב פקטור 5 היו 3 הריונות תוך שנה שהסתיימו בשבוע 5, בדיקת בטא שנייה כבר הייתה בירידה. זרע תקין ובדיקות הורמונליות תקינות.
החלטתי ללכת על הזרעה למרות שזרע ובדיקות הורמונליות תקינות ועקב זה שלא נקלטתי 4 חודשים לאחר הפלה 3 ועקב זה שצריכה להזריק קלקסן לפני ביוץ.
נקלטתי בהזרעה ראשונה ובקרוב צריכה ללדת.
שאלתי היא האם עצם זה שהיו לי 3 הריונות למרות שלא היו תקינים עקב קרישיות ואי הזרקת קלקסן האם בפעם הבאה יש לי סיכוי שוב לנסות להרות טבעי כי היום אני יודעת את הסיבה להפלות או לעשות הזרעה עקב גילי 36 או שגם בגיל 37 ניתן עוד להרות ספונטני לא הזרעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה - תגובה
פרופ` דוד בידר31/10/2012ניתן להרות ספונטני ללא הזרעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרהאתי31/10/2012
שלום רב: שאלתי היא אני 9 ימים לאחר החזרת 3 עוברים. אני אמורה לעשות בדיקת הריון רק בעוד 6 ימים היום עשיתי בדיקת דם כי לא עמדתי במתח ויצא תוצאה 10 האם זה אומר משהו לגביי סיכוי להריון? אני יודעת שעשיתי את זה מוקדם מידי אבל בכל זאת מה זה אומר? אודה לכם עם תשיבו לי במהרה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאחר החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/10/2012חזרי על הבדיקה מחר ואם תהייה עליה בביטה,הרי שמדובר בהתחלת הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצות בבטןאנה31/10/2012
שלום רב
אני בתחילת שבוע 9, הרגשתי היום התכווצויות או דקירות חזקות בבטן תחתונה מצד ימין שנמשכו כ 5 דקות ואז הפסיקו. אחרי כמה דקות הופיעו שוב - פעם פעמיים ואז נפסק.
האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התכווצות בבטן - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/10/2012אנה שלום,על פניו לא נראה לי שמדובר בבעיה עם ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי.. שאלהתותי31/10/2012
אני מתכננת הריון, רציתי לדעת אם כדאי לי השנה להתחסן נגד שפעת.
אם זה יכול להועיל לי או להזיק.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היי.. שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/10/2012אין כל בעיה עם התחסנות לשפעת ,והכוונה להרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרוןחסויה31/10/2012
לכל הרופאים שלום,
היום שבוע 8+1, בשבוע 6+3 נצפה שק הריון תקין ודופק..
שאלתי מקודם בפורום על פרוגסטרון נמוך ונאמר לי שהתמיכה שאני מקבלת מספיקה (3 אנדומטרין ביום) , אתמול ביצעתי בדיקת דם (השגרתית של ההריון) וביקשתי שיעשו לי גם לפרוגסטרון, יצא 12.5 !! ב 16/10 היה 13.3 ....
1) למה זה ירד? והאם זה מסוכן?
2) מתי הגוף מתחיל להפריש את ההורמון לבד בלי צורך בתמיכה? ולמה זה לא עולה למרות שאני מקבלת פרוגסטרון ? כלומר זה לא אמור להיספג לדם?
סליחה על אורך השאלה
אודה אם תתיחסו לשאלתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרוגסטרון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/10/2012שלום סיגלית ,אם ההריון תקין ואת עברת את השבוע השמיני ,לא הייתי מוטרד מרמות הפרוגסטרון,היות והוא ברמתו הפיסיולוגית לשלב זה של ההריון,מרבית הרופאים מפסיקים את הטיפול התומך כבר בשלב זה של ההריון,בכל מקרה תמשיכי לפעול לפי המלצת הרופא המטפל שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
ג'ולי ויינשטי31/10/2012התקופות בין מחזור התקצרו מאוד במקום 29 יום ,ניהיה 20.עדיין יכול להיות שזה עקב נרות פרוגסטרון? ולא ההפלה לא היתה עקב חוסר פרוגסטרון אלא עקב כך שנמצאתי חיובית לפקטור 5 הטרוזיגוטי.בכל מיקרה,אני בחול.ולא יודעת מה לעשות לגבי שינוי הזה בסדר המחזור?! אשמח לעצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרהשירה31/10/2012
רופאים נפלאים,
עשיתי החזרה של טריים ולאחר יומיים של בלסטוציסט.
מתי אני אמורה לבדוק בטא? 12 יום מהטריים או 12 יום מהלסטוציסט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/10/2012בצעי את הביטה 12 יום לאחר ההחזרה של הטריים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות זרע בהזרעהשני31/10/2012
שלום לרופאים...
עשיתי היום הזרעה מספר 3 (יש לנו בעיה לא מוסברת ואנחנו בני 28)
בהשבחת הזרע יצאו לנו תוצאות פחות טובות מפעמים קודמות.
שאלתי היא האם הזרע הנ"ל תקין ויכול להכניס אותי להריון, תודה.
volume: 1.8ml
concentration: 30X10^6
motility % : 20%
motility (grade) : 2+
אחרי השבחה:
volume: 0.7ml
concentration: 30X10^6
motility % : 20%
motility (grade) :+2 +3
Cells: -
הרופא שעשה את ההזרעה אמר לי שהצליח להכנס רק volume: 0.4ml
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איכות זרע בהזרעה - תגובה
פרופ` דוד בידר31/10/2012איכות התנועה היא לא טובה ואם זה חוזר על עצמו צריך לברר למה.
לא הבנתי מה זה להזריק רק 0.4.
בכל אופן תמיד יש סיכויים להריון וכדאי לנסות גם יחסים לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש סיבה לירידה בנתונים?
שני31/10/2012פעם קודמת היו הנתונים האלה:
לפני:
volume: 1.2ml
concentration: 100X10^6
motility % : 70%
motility (grade) : 2+3+
אחרי השבחה:
volume: 0.7ml
concentration: 100X10^6
motility % : 80%
motility (grade) : +3
Cells: -* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש סיבה לירידה בנתונים? - תגובה
פרופ` דוד בידר31/10/2012לא הצגת את הבדיקה הקודמת.
הבדיקה הזו תקינה לחלוטין והיות והזרע משתנה אני מניח, כפי שציינתי שיש לחזור על הבדיקה, כי הזרע בסך הכל תקין.
זרע יכול לצארת בבדיקה אחת טובה ואחת לא טובה ומה שחשוב שיש בדיקה שמראה שהכל תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ' - המשך
שני31/10/2012תודה שהרגעת אותי קצת אני לא רוצה לפספס את הטיפול הזה
הכל אופן רשמתי לך שם את הבדיקה הקודמת למעלה
מתי אתה ממליץ לקיים יחסים אם היום בבוקר הייתה הזרעה עם 3 זקיקים
17,17 ,18
עובי רירית 12
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ' - המשך - תגובה
פרופ` דוד בידר31/10/2012אם לא קיבלת אוביטרל ולא בדקת בדיקות דם הייתי ממליץ לחזור על הזרעה או קיום יחסים יום כן ויום לא כשהכוונה שהיום כבר היה אז ביום ו ושוראשון, בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפופסור כן קיבלתי אוביטרל
שני31/10/2012ביום שני בשמונה בערב אוביטרל אחרי טיפול בפיוריגון.
ההמלצות נשארות אותו הדבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפופסור כן קיבלתי אוביטרל - תגובה
פרופ` דוד בידר01/11/2012הביוץ אחרי אוביטרל הוא סביב ה 36-40 שעות, ככה שתעשי חשבון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סילדנפיל - דחוףאיילת31/10/2012
בוקר טוב,
אני בסבב IVF שמיני לאחר כשלונות קודמים בגין רירית דקה שלא חוצה את ה-4.5מ"מ.
הפעם הומלץ לי על נרות סילדנפיל (ויאגרה) 4 פעמים ביום. אכן הגעתי ליום השאיבה עם רירית של 7.3 מ"מ.
נאמר לי להמשיך עם הנרות גם לאחר ההחזרה.
מקריאת מאמרים שונים, הבנתי שבד"כ מפסיקים ביום השאיבה.
האם לא יכול להגרם נזק מזה שאני ממשיכה עם הנרות?
הבנתי שאחד התפקידים של התרופה, הינה הפריה של שרירי הרחם. האם זה לא יכול לגרום לפתיחת צוואר הרחם ולכך שהעוברים שהוחזרו פשוט "יפלו" החוצה?
אשמח לתשובתכם,
מאד מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סילדנפיל - דחוף - תגובה
פרופ` דוד בידר31/10/2012ויאגרה לא יגרום לכלום אחרי החזרה וזה מיותר לקחת אחר החזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
איילת31/10/2012האם לקיחת ויאגרה אחרי ההחזרה עלול לגרום נזק?
באם הויאגרה, כפי שנטען, משפר את זרימת הדם לרחם, לא יכול לתרום להשרשת העוברים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ` דוד בידר31/10/2012לא מזיק ולא עוזר להשרשה. מיותר לקחת אחרי החזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאמר - תגובה
פרופ` דוד בידר31/10/2012לפי דעתי לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריוןמיכל31/10/2012
שלום רב,
יש לי ילד בן שנה ותשעה חודשים ולקח לי כשמונה חודשים להרות בפעם שעברה. אני ובעלי מנסים מזה כתשעה חודשים להיכנס להריון ללא הצלחה. התחלתי לבצע בדיקות שתן לאיתור ביוץ, ומצויין שביוץ מתקיים רק כאשר מופיעים שני קוים בעוצמה זהה. אצלי הקוים אינם בעוצמה זהה, רוב הזמן באמת מופיע רק קו אחד ובסביבות המועד המשוער של הביוץ יש יום בו מופיעים שני קוים - אבל הם לא לגמרי באותה עוצמה... הקו המצביע על עלייה בהורמון תמיד חלש יותר.
מה המשמעות?
האם ייתכן שאני לא מבייצת למרות שכבר הייתי בהריון לא כל כך מזמן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כניסה להריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/10/2012שלום,אם המחזורים שלך סדירים והופעת הקווים בעוצמה כזו או אחרת מופיעים בטווח של 12-14 יום לפני הופעת הווסת נראה שהמצב תקין.יחד עם זאת לאור העובדה שהרית בעבר ועתה חלפו 9 חודשים שאת מנסה הדבר מצדיק פניה לרופא כדי להתיחל בירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרות פרוגסטרוןג'ולי ויינשטי31/10/2012
שלום רב.אני בת 31 לפני שלושה חודשים עברתי שאיבה עקב מוות עוברי בשבוע 10.היום קיבלתי המלצה לטיפול עם נרות פרוגסטרון בזמן שאני מנסה להכנס שוב להריון.נאמר לי שזה משפר סיכויים. השאלה שלי לגבי תופעות לוואי של נרות? מכיוון שזה הוא חודש שני שאני משתמשת בהם,והמחזור שלי בחודשיים האלה הפך ללא סדיר. זה יתכן???
נרות פרוגסטרון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/10/2012שלום ג'ולי
תמיכה הורמונלית ע"י פרוגסטרון מקובלת ,למרות שלא בטוח שההפלה שלך התרחשה על רקע חסך בפרוגסטרון ,על אופן השימוש ומתי ואם בכלל עלייך להיוועץ ברופא שלך,לקיחת הורמונים יכולה לשבש את המחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלילי..לא מתייאשת..31/10/2012
עד כמה שזה כבר היה ברור לי עוד מיום החזרתו של העובר הזה..כי הוא היה רק בן 3 תאים אז ברור שלא יצא כלום ממנו..אני יום לפני הבטא ועשיתי כרגע בדיקה ביתית ואין שום פס ולא נעליים כלום כמה שהסתכלתי וסיבבתי את המקלון כלום..מחר הבדיקת דם ואני שואלת את עצמי אולי אני פשוט אפסיק עם הנרות אנדומטרין האלו וזהו כי במילא בשביל מה ומי לשים אותם? אני רק סובלת מהם מכאבי בטן כמו מחזור..רופאים מותר להפסיק עם הנרות על דעת עצמי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלילי.. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/10/2012לא לפני ביצוע בדיקת הדם להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל...
לא מתייאשת..31/10/2012איך יהיה הריון ואין כלום בבדיקה הביתית?ביום ה12 כבר אמורים לראות הריון לא? מה הסיכוי שאכן משהו ישתנה מחר? עוד משהו הבדיקה עשיתי לא בשתן הראשון של הבוקר כי קמתי ב12 בלילה עם פיפי אז עשיתי..אולי בגלל זה זה עדיין לא הראה? אוףףףףףף כולי בתיקוות לעוברי הקטנצ'יק היחיד הזה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחמודה, בודאי שאת צריכה לעשות בטא
שיר01/11/2012הבדיקות הביתיות לא מהימנות!!!!!
את יודעת על כמה בנות שמעתי שבבוקר של הבטא עשו בדיקה ביתית
שיצאה שלילית..... ולאחר כמה שעות קיבלו תוצאת בטא חיובית!!!
תעשי בטא!! מחזיקה לך אצבעות להפתעה משמחת, הלואי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםיאנה30/10/2012
שלום לכל הרופאים הנפלאים
היום עברתי החזרת מוקפאים 2 עברים .
השאלה מתי מתחילה השתרשרות ורק עוד דבר יש לי כרגע כאבי בטן תחתונה האם זה תקין?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת מוקפאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/10/2012שלום ,ההתרשות מתרחשת כ5-6 ימים לאחר השאיבה של הביציות ,כך אם למשל העוברים המוקפאים שהוחזרו היו בני שלושה ימים ,ההשתרשות הצפוייה אמורה להיות בעוד כ-3 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפותיאנה30/10/2012
הי עומר
אני יכולה רק להגיד שעשיתי הפריה הוציאו לי 21 ביציות ואני פשוט לא יכולתי לעמוד על הרגליים כמה ימים טובים גם לי מאד כאב כמו כן היתי נפוחה מאד בבטן.
זה בסדר וזה יעבור בהצלחההההההההההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עייפות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/10/2012יאנה שלום
התופעות שאת מתארת יכולות להיגרם גם מגירוי יתר שחלתי במיוחד שהתגובה שלך ומספר הביציות היה משמעותי כל כך,אמנם הדבר אינו מנבא את סיכויי הצלחתך ,בכל מקרה אם התופעה של כאבי הבטן והתפיחות ייחמירו עלייך לפנות לרופא לשם ביקורת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות לאחר כשלונות רצופיםshla30/10/2012
מתנצלת מראש על אורך השאלות...
בת 39, ללא הריונות קודמים, פרופיל הורמונאלי תקין, AMH 10.2. אחרי 5 טיפולי IVF כושלים, עם תרומת זרע באיכות מצוינת (מהבנק הדני). 4 טיפולים ראשונים של פרוטוקול קצר (שילובים שונים של גונל ודקה פפטיל/ פרגובריס וצטרוטייט/ גונל, פרגובריס וסופרפקט) וטיפול אחרון בפרוטוקול ארוך (דקה ביום השלישי למחזור ולאחר 15 ימים 3 זריקות מנוגון ו-300 גונל מידי יום למשך שבועיים). לציין כי שלושת הטיפולים הראשוניים בוצעו ברצףף הפסקה של חודשיים ועוד שני טיפולים ברצף. בכל הטיפולים תגובה שחלתית נמוכה, למרות מינונים מאוד גבוהים, ושאיבות של 3 ביציות לכל היותר, הפריה של 2. טיפול אחרון (ארוך) הניב תוצאות טובות יותר, נשאבו 6 ביציות, הופרו 3 שהוחזרו באיכות טובה, אך לא הושג הריון. לאחר הטיפול האחרון סבלתי מכאבים איומים, לא יכולתי לנוע באופן חופשי, נשארתי בבית חמישה ימים. בערב של ההחזרה אף עלה לי החום ל-38.5, ירד למחרת. בשני הטיפולים האחרונים, בבוקר שלאחר ההזרעה הקאתי, דבר שאינו אופיני לי.
שאלותיי - האם התופעות של ההקאה והכאבים המאוד חזקים בליווי חום מוכרים? האם יתכן שיש לזה קשר לכישלון הטיפול?
מה יכולות להיות הסיבות לכישלונות הרצופים, במיוחד כאשר הוחזרו 3 עוברים טובים?
אילו בדיקות נוספות עלי לבצע? האם כדאי לבקש צילום רחם? פיפל? האם יש פרוטוקולים אחרים שהייתם מציעים לי לנסות?
לאחר מפח הנפש בטיפול האחרון החלטתי לעשות הפסקה. האם זו טעות, בהתחשב בכך שעברתי את גיל 39?
תודה מראש על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מספר שאלות לאחר כשלונות רצופים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/10/2012שלום,הנושא של כניסה להריון מטיפול הפרייה מותנה בגורמים רבים,בין היתר בגיל שהינו אחד הגורמים הדומיננטים ,ברזרבה השחלתית ,ברקע גנטי,ברחם וברירית הרחם ,ברקע הבריאותי -קרישיות הדם ,זיהומים,מצב מטבולי ,סכרת,תפקודים הורמונליים ועוד.על הרופא המטפל לברר במקרה הזה את כל הגורמים הידועים התורמים תרומה חיובית או שלילית לתהליך על מנת למקסם את סיכוייך.
לאחר שקראתי את פרטי הטיפול שלך מתברר שהרופא שלך מטפל בך במיטב הפרוטוקולים המועדפים במצב זה,לכן מעבר למנוחה של החודש הקרוב תמשיכי את הטיפול.באשר לכאבים והחום ,יתכן ונגרמה המטומה (דימום רקמתי )בעקבות הדיקור ,דבר שיכל לגרום גם לכאבים ,וגם לעליה זמנית של החום.
באשר לביצע פיפל לפני טיפול נוסף אני ממליץ מאוד ,נסיוני הוא מצויין בנושא,בין יתר הבירורים ,אני מדגיש בעיקר את הבירור לקרישיות יתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקים לא בשלים ivmשירן30/10/2012
עברתי שאיבה של ivm , מתןך 9 זקיקים, נשאבה רק ביצית אחת לא מובשלת. חלק מהזקיקים היו בגדלים מאוד קטנים אפילו לivm. ביום א' הגדלים היו: 13, 9,8, 7,7,6,6,4,3)
1. האם יש סיכוי כי מהזקיקים הקטנים יהיה ביוץ בעוד כמה ימים? כרגע לא ברור אם בסוף תהיה החזרה אז עניין אותי לדעת האם יש עדין סיכוי טבעי? (אנחנו זוג לא מוסבר עם בעיית קרישיות)
2. האחות אמרה לי לפני שנתנה הוראות לקראת שאיבה כי ההורמונים נמוכים, האם רמת e2 קטנה מעידה שאין ביציות בזקיקים? (לא נתנו לי תוצאות של הבדיקות דם רק בעקבות זה בקשו כי אזריק לפני השאיבה עוד הורמונים ו-2 אוביטרל במקום 1)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיקים לא בשלים ivm - תגובה
פרופ` דוד בידר30/10/2012למה עשית iIVM?
הסיכויים בטיפול זה אפסיים ולא יהיה ביוץ של הקטנים כי קיבלת אוביטרל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זקיקים לא בשלים ivm - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/10/2012מבחינת ההליך הנוכחי ,השינויים שהתחוללו בעקבות זריקת האוביטרל לא יכשירו את התנאים להריון מקיום ייחסים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)