פורום פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• ביוץ ממש מוקדם
    חולחל
    15/08/2012

שלום,
    אני בת 31, מחזורים של 25 ימים בדרך כלל, החודש זיהיתי הפרשות ביוץ ביום השישי למחזור! ואכן הווסת הגיע לאחר 14 יום, כלומר החודש המחזור הגיע לאחר 20 יום בלבד..
    האם זה הגיוני שהביוץ היה ביום השישי?
    מדוע זה קורה? אני שנה לאחר לידה, וזאת הווסת הרביעית שלי מאז שחזר המחזור, האם זה תקין?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביוץ ממש מוקדם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביוץ ממש מוקדם - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    15/08/2012

שלום ,מחזורים של פחות מ-21 יום מעידים על שיבוש במעגל הביוצי ההורמונלי,אולם מאחר וזו התרחשות חד פעמית יתכן וזהו אירוע חריג מבחינתך,בכל מקרה אם התופעה תחזור -ממליץ לך לפנות לרופא פריון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לרופאים הנכבדים
    שלומית
    15/08/2012

אם אין ביוץ החודש ואין זקיקים,
    1אז איך יש רירית עבה?12 מ"מ
    2 היום התחיל דימום.האם זה מחזור?
    באולטראסונד הכל נראה תקין.אין ציסטות.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לרופאים הנכבדים

הוספת תגובה

• שאלה לרופאים הנכבדים - תגובה

ד''ר ישראל וגמן
    15/08/2012

איך את יודעת שלא היה ביוץ ? אולי היה ולא נתגלה
    לגבי הדימום ,תלוי באיזה יום של מחזור הוא התחיל האם במועד צפוי לוסת או לא. על מנת לודא אם זה וסת או לא מציע לקחת מחר בדיקת דם ל E2 ו PROGESTEROE ועל פי רמת אפשר לדעת אם זה וסת או סתם דימום
    עובי הרירית מתאים לרירית שמופיע עם השפעה פרוגסטטיבית,מציע שאם הדיום יוכח כוסת ,כאשר יסתיים לבצע מדידת הרירית ב US .אם היא דקה אז היא תגובתית להורמונים שהופרשו ועם היא עבה יתכן ויש ממצא ברירית כגון פוליפ לדוגמה
    במאמר מוסגר יתכן והדימום יכול גם להיות כדמם בתחילת הריון זאת על פי חישוב יום התחלתו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת PAPP שבוע אחר הזרעה?
    לילך100
    15/08/2012

שלום,
    האם מותר לעשות בדיקת PAPP שבוע אחר הזרעה?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת PAPP שבוע אחר הזרעה?

הוספת תגובה

• בדיקת PAPP שבוע אחר הזרעה? - תגובה

ד''ר ישראל וגמן
    15/08/2012

מותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לרופאים
    מודאגת
    15/08/2012

שלום רופאים יקרים....
    בת 37 אמא לתאומים זהים מהריון ספונטני לפני 8 שנים
    לפני שנתיים FSH 18.3 (אסטרדיול קטן מ-100)
    בדיקת AMH 0.22
    5 הזרעות
    6 IVF
    שאיבות בין 3-7 ביציות (פעמיים ללא החזרה)
    עשיתי הפסקה ארוכה מאוד
    שותה כבר שנה DHEA
    החודש פרופיל הרומנלי חדש
    FSH 12.4 (אסטרדיול קטן מ100)

מעקב זקיקים
    יום 10 למחזור
    אסטרדיול 432
    פרוגסטרון 2.43
    LH 6.7

יום 12 למחזור
    US: זקיק אחד 20 מ"מ זקיק שני קטן (ללא הורמונים)
    רירית 11 מ"מ
    אסטרדיול 570
    פרגסטרון 3.01
    LH 37.7

מה הסיכוי שלי אם בכלל להריון?
    הזרע תקין (מאוד אפילו :-))
    מה עוד יכולות האופציות שלי...

ופליז חוץ מתרומת ביצית זאת האופציה אחרי מיצוי כל האפשריות....

תודה רבה לכם

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לרופאים

הוספת תגובה

• שאלה לרופאים - תגובה

ד''ר ישראל וגמן
    15/08/2012

על פי הנתונים שאת מצרפתביום ה 12 נראה שאת קרובה לביוץ ספונטאני (אם הבנתי נכון את במחזור טבעי)
    לגבי האפשרויות של כניסה להריון הן קיימות לפחות לפני הפרופיל ההורמונלי שהוא בגדר הנורמה (פרט לAMH מעט נמוך אך לא כזה שיסתום את הגולל על הריון ספונטאני)
    לא מצוין מה היו טיפול העבר ותוצאותיהם, אך אם את רוצה להרות עדין עם בציותיך לפי הנתונים את יכולה .צריכה לפנות לרופא המטפל המכיר אותך למען יחליט באיזה דרך להמשיך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לרופאים - דחוףףף
    מאיה
    15/08/2012

אני בת 31 נמצאת בטיפול של החזרת עוברים. 2 טיפולי טריים ללא הצלחה, החזרת מוקפאים פעם ראשונה ושניה - ללא הצלחה, פעם שלישית (IVF שני) - נפילה בשבוע החמישי.
    קרישיות הדם תקינה.

כרגע החזירו לי 3 עוברים מוקפאים יפים - לוקחת 3 פעמים ביום אסטרופאם ואוטרוגסטן 300 מ"ג/3 פעמים ביום דרך הנרתיק.

בשביל למנוע דימומים בהמשך והפלת העובר האם עדיף לקחת את האוטרוגסטן דרך הנרתיק או יותר יעיל דרך הפה?

תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לרופאים - דחוףףף

הוספת תגובה

• שאלה לרופאים - דחוףףף - תגובה

ד''ר ישראל וגמן
    15/08/2012

שאלי את הרופא המטפל שלך כי יש כאלה גורסים דרך הנרתיק ויש כאלה דרך הפה ,רוב רובם מעדיפים דרך הנרתיק ואני בתוכם. אך נהגי על פי עצת הרופא המטפל שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לרופאים
    מודאגת
    15/08/2012

שלום רופאים יקרים....
    בת 37 אמא לתאומים זהים מהריון ספונטני לפני 8 שנים
    לפני שנתיים FSH 18.3 (אסטרדיול קטן מ-100)
    בדיקת AMH 0.22
    5 הזרעות
    6 IVF
    שאיבות בין 3-7 ביציות (פעמיים ללא החזרה)
    עשיתי הפסקה ארוכה מאוד
    שותה כבר שנה DHEA
    החודש פרופיל הרומנלי חדש
    FSH 12.4 (אסטרדיול קטן מ100)

מעקב זקיקים
    יום 10 למחזור
    אסטרדיול 432
    פרוגסטרון 2.43
    LH 6.7

יום 12 למחזור
    US: זקיק אחד 20 מ"מ זקיק שני קטן (ללא הורמונים)
    רירית 11 מ"מ
    אסטרדיול 570
    פרגסטרון 3.01
    LH 37.7

מה הסיכוי שלי אם בכלל להריון?
    הזרע תקין (מאוד אפילו :-))
    מה עוד יכולות האופציות שלי...

ופליז חוץ מתרומת ביצית זאת האופציה אחרי מיצוי כל האפשריות....

תודה רבה לכם

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לרופאים

הוספת תגובה

• דילגתם עלי בטעות

מודאגת
    15/08/2012

:-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לרופאים - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    15/08/2012

שלום ,לפי רמת ה-LH וגודל הזקיק ,ורמות הורמוני האסטרדיול ,והפרוגסטרון את צפויה לבייץ מחר-בשלב ראשון נצלי את הביוץ הקרוב.
    באופן כללי נשים מתחת לגיל 40 אם רזרבה שחלתית נמוכה,והעובדה שהיית בהריון בעבר הינן עם פרוגנוזה יחסית טובה ,עלייך להשיך לנסות,ניתן לבצע IVF באחד הפרוטוקולים הרכים-NATURAL CYCLE או MODIFIED NATURAL CYCLE

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר יעקב אשכנזי

מודאגת
    16/08/2012

תודה רבה על עזרתך ותשובתך המופרטת.
    אכן ניצלתי את הביוץ. הוא היה שבוע שעבר :-)
    היום עשיתי שוב בדיקה לודא שאכן היה ביוץ
    6 ימים אחרי ביוץ
    E2 248
    LH 6.4
    פרגוסטרון 29

מנסיון שלי לפי האסטרדול ברור לי שהריון לא יהיה מזה :-(
    אשמח מאוד שתסביר לי מהם סוד=גי הפרוטוקולים שרשמת לי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר יעקב אשכנזי - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    16/08/2012

אל דאגה
    הייתי ממליץ להמתין עד לתשובה הסופית
    הפרוטוקולים הרכים שצויינן -הינם פרוטוקולים שבשימוש בעת ביצוע הפריה חוץ גופית לנשים עם תגובה ירודה,כאשר שאר הטיפולים נכשלו,יתרונן הוא 1.בחירת הטבע בזקיק הפיסיולוגי,אי שימוש בהורמוניםבפרוטוקול הטבעי לגמרי (לואיזה בראון -תינוקת המבחנה הראשונה נולדה בפרוטוקול זה) או שימוש במינון זהיר של גונדוטרופינים החל מהופעת זקיק ראשוני בגודל של כ-14 מ"מ בפרוטוקול השני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי לפנות לרופא פריון?
    אדר
    14/08/2012

שלום!
    אני שנתיים אחרי לידה ראשונה.הריון עם זריקות והזרעה מכיוון שלא היה לי מחזור ולא ביוץ.
    חודשיים וחצי לאחר הפלה בשבוע 7,היה שק הריון ללא עובר.
    מאז אנו מנסים להרות שוב.המחזור שלי לא סדיר ומקבלת פעם אחרי שלושה שבועות ולעיתים גם חודשיים ללא מחזור.
    מתי עלי לפנות לרופא פוריות?
    בנוסף,האם נכון שיש להמתין 3 חודשים אחרי הפלה לפני שמנסים שוב ע"מ לא לגרור הפלה נוספת?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מתי לפנות לרופא פריון?

הוספת תגובה

• מתי לפנות לרופא פריון? - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    14/08/2012

אדר שלום
    מאחר והמחזורים שלך לא סדירים לחלוטין ,אפשר לפנות לרופא פריון החל מהמחזור הקרוב.
    הפלה בשבוע 7 אינה מצריכה המתנה מעבר למחזור חודשי אחת
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רעות
    14/08/2012

ד"ר שלום

הריון שבוע 26 צוואר רחם 32 עד שבוע 25 היה 36 ממה נובעת הירידה או ש-32 זה כמו 36?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    14/08/2012

ליאת שלום
    אורך צוואר הרחם בגבולות התקין,יותר חשוב מראה הפי הפנימי של צוואר הרחם,במידה ויותר מכל אם ישנה דינמיקה הטווח זמן קצר והאורך של הצוואר מתקצר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילגו על שאלתי...
    שלומית
    14/08/2012

שלום

בת 45,
    עד היום היו לי מחזורים וביוצים טבעיים וסדירים ,חודש בחודשו
    (כל 28-30 יום)
    כעת לראשונה חווה איחור רציני.עברו 46 יום מתחילת המחזור האחרון.וטרם הופיע מחזור.
    בעברי מיקרואדנומה 3 מ"מ בהיפופיזה.רמות פרולקטין מעל הנורמה.בסביבות1200 כשנורמה 600.
    אך היות ומחזורי היו טבעיים וסדירים, לא נטלתי פארילק.למעט תקופה כשרציתי להרות.אז לקחתי חצי כדור ליום שהוריד רמות פרולקטין.

רופא הנשים טוען כי החודש אין ביוץ.(פעם ראשונה שזה קורה לי)
    באולטראסונד אין זקיקים,אבל רירית 11 ממ

1 האם הרירית תנשור מתישהוא?או שמא תשאר עבה למשך כמה חודשים?
    2 האם הרירית תנשור גם אם אין זקיקים ולא היה ביוץ?
    3 הייתכן שהאיחור נובע בעקבות הפרולקטין הגבוהה?הרי תמיד היה לי גבוהה ומחזור היה סדיר.
    4 אם אחזור ליטול פארילק,האם המחזור יחזור?

לקביעת תור
    סגירה
    דילגו על שאלתי...

הוספת תגובה

• דילגו על שאלתי... - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    14/08/2012

שלום שלומית
    בהחלט יש מקום לבדוק שנית את רמת הפרולקטין ,במידה ותקינה ואין ממצא חריג באולטראסאונד ,יש לבצע פרופיל הורמונלי ביום 3-5 למחזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעית זרע
    שי
    14/08/2012

תודה מראש על המענה.
    בני 35 נשואים 5 שנים. בעלי אובחן כסובל מאיזוספרמיה על רקע פסיכוגני. לאחר שעבר את כל הבדיקות האפשריות שכללו אולטר' אשכים, CF וכו' התחלנו טיפול פסיכולוגי וגם ניסינו PVS ללא הצלחה. עברנו לטיפולי פוריות. התחלנו בהזרעות שכמובן לא הניבו כלום הוסבר לנו שמיכוון שהזרע מאד ישן האיכות שלו לא טובה. עברנו להפריות. בעלי עובר כל פעם גירוי חשמלי כדי שהזרע יהי טרי והפריה מתבצעת במיקרו'. לפני שנה היה לנו הריון שהסתיים בשבוע 6 בהפלה טבעית ולפני חודש היה שוב הריון אבל לא תקין- שק ללא עובר ועברתי גרידה בשבוע 8. אצלי הכול תקין -ביוצים סדירים , צילום רחם, עברנו קריוטיפ וברור קרישה והכול תקין. ניסנו פרוטוקולים שונים ותמיד יש הפריות. עברנו עד עכשיו 7 טיפולים.
    האם יש לנו סיכוי? האם הבעיה באיכות הזרע וזה מה שגורם להפלות?
    אשמח לתשובה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בעית זרע

הוספת תגובה

• בעית זרע - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    14/08/2012

שי שלום
    בהחלט יש לך סיכויים טובים,אין ברירה צריך להמשיך לנסות,העובדה שהרית הינה נקודת אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה פרופ' אשכנזי ועוד שאלה

שי
    14/08/2012

האם יש עוד משהו שאנחנו יכולים לעשות? עוד בדיקות? שמעתי על בדיקת CROSS MATCH האם היא רלוונטית?
    כמו כן בטיפול האחרון לקחתי אספירין מההחזרה. האם כדאי לקחת קלקסן באופן מניעתי למרות שלא נמצאה בעיית קרישה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה פרופ' אשכנזי ועוד שאלה - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    14/08/2012

שלום ,בשלב זה לא הייתי עושה בדיקות נוספות,וגם לא בדיקת התאמה גנטית,ובכלל אינך כלולה בהגדרה של הפלות נרגלות.
    במקום כל זאת עיקר המאמץ הרגשי והגופני צריך להיות בכיוון שלמטיפול נוסף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איחור במחזור
    שלומית
    13/08/2012

שלום

בת 45,
    עד היום היו לי מחזורים וביוצים טבעיים וסדירים ,חודש בחודשו
    (כל 28-30 יום)
    כעת לראשונה חווה איחור רציני.עברו 46 יום מתחילת המחזור האחרון.וטרם הופיע מחזור.
    בעברי מיקרואדנומה 3 מ"מ בהיפופיזה.רמות פרולקטין מעל הנורמה.בסביבות1200 כשנורמה 600.
    אך היות ומחזורי היו טבעיים וסדירים, לא נטלתי פארילק.למעט תקופה כשרציתי להרות.אז לקחתי חצי כדור ליום שהוריד רמות פרולקטין.

רופא הנשים טוען כי החודש אין ביוץ.(פעם ראשונה שזה קורה לי)
    באולטראסונד אין זקיקים,אבל רירית 11 ממ

1 האם הרירית תנשור מתישהוא?או שמא תשאר עבה למשך כמה חודשים?
    2 האם הרירית תנשור גם אם אין זקיקים ולא היה ביוץ?
    3 הייתכן שהאיחור נובע בעקבות הפרולקטין הגבוהה?הרי תמיד היה לי גבוהה ומחזור היה סדיר.
    4 אם אחזור ליטול פארילק,האם המחזור יחזור?

לקביעת תור
    סגירה
    איחור במחזור

הוספת תגובה

• איחור במחזור - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    14/08/2012

תבדקי את תשובתי הקודמת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי זרע של הבעל
    gabi
    13/08/2012

שלום בעלי צריך לעשות בדיקת זרע כי בעבר התנועתיות לא היה משהו .מתי רצוי לעשות
    את הבדיקה??אם קיימנו יחסים אחרי כמה ימים כדי לעשות בדיקה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לגבי זרע של הבעל

הוספת תגובה

• לגבי זרע של הבעל - תגובה

פרופ` דוד בידר
    14/08/2012

אחרי 5 ימים של הימנעות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רופאים יקרים אשמח לתגובות ממכ
    gabi
    13/08/2012

בת 33 יש לי 2בנות מהפרייה כרגע רוצה להתחיל בתהליך שוב הרופא שלי נת לי לעשות בדיקות דם במחזור מה השלב הבא???זריקות להוצאת בייות מהמחזור הבא??
    האם קיים דבר כזה לבחור את מין העובר אני מאוד רוצה בן.היה לי בן שניפטר ז"ל
    והייתי מאוד רוצה שהריו זה אזכה בבן יש דבר כזה עם כל הטכנולוגיה של היום?.
    תודה רבה

הוספת תגובה

• שלום רופאים יקרים אשמח לתגובות ממכ - תגובה

פרופ` דוד בידר
    14/08/2012

הדרך היחידה לאבחנת מין העובר היא על ידי בדיקת תא העובר ואז אפשר לבדוק האם העובר המוחזר הוא זכר או נקבה.
    בארץ אי אפשר לבצע את הבדיקה למטרות בדיקת מין בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת מאד
    זיוה
    13/08/2012

15 ימים אחריי הביוץ - כלומר שבוע 4+1 בדיקת בטא - 837 !
    מכיוון שתאריך הביוץ ידוע בוודאות מוחלטת ( מעקבי זקיקים ובדיקות דם גם יום לפני הביוץ וגם יום אחרי ) לא ייתכן שהיה ביוץ מוקדם .
    ומכיוון שבמעקבי זקיקים נצפה זקיק אחד בלבד גם אין מצב שמדובר בהריון מרובה .
    שאלתי היא : האם ייתכן במצב כזה הריון מלוארי ?
    אני ממש מודאגת כי למיטב הבנתי ערכים בשבוע 4 נעים בין 50 ל 450 והערך שהתקבל אצלי כמעט כפול ומכיוון שפסלתי את שאר התרחישים נשארתי רק עם הגרוע מכל .
    עזרה בבקשה !!!!

לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת מאד

הוספת תגובה

• מודאגת מאד - תגובה

פרופ' שלמה משיח
    13/08/2012

זיוה
    תוצאת הבטה מצוינת ומתאימה להריון 15 יום לאחר הביוץ. רוב הסיכויים שמדובר בהריון תקין ולא במולה. תגשי לבצע אולטראסאונד בעוד שבוע ואם יראה שק הרי שזו עדות נוספת שאין מולה.
    עצתי שתלכו לחגוג את ההריון המוצלח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לפרופ' בידר
    רעות
    13/08/2012

פרופ' בידר שלום

יש לי 3 שאלות אודה לך עם תענה לי

בהמשל לשאלותיי לגבי שלייית פתח

היום הייתי בביקורת והפרופ' שביצע את הבדיקה שלל שליית פתח מלאה אך האבחנה הייתה:

שליה נמוכה-קדמית אחורית שמאלית
    מרחק השליה מהפה הפנימי של צוואר הרים כ-2 מ"מ . אורך תעלת הצוואר 32 מ"מ

האם זה מוגדר כשליית פתח גבולית איך אפשר להגדיר זאת?
    מה הסיכוי שזה יעלה אציין שאני בשבוע 25+4?
    מהלילה יש לי כאבים בצדהאחורי של הגב מה הסיבה לכך ? היום שבדקו אותי בטן הייתה רכה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לפרופ' בידר

הוספת תגובה

• שאלה לפרופ' בידר - תגובה

פרופ` דוד בידר
    13/08/2012

בשלב זה זה עדיין מוגדר כשלית פתח מסוג קרוב לצואר אך לא שלית פתח מרכזית.
    כפי שכבר כתבתי הסיכויים טובים מאוד ולמעט מעקב לא צריך כלום.
    לכאבים יש הרבה סיבות אך בשלב זה לא צריך לעשות כלום למעט יותר מנוחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה