מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גיל האישה כמדד לפוריותנטע05/08/2012
אך מתי ניתן להעריך אם הביצית כן תשיג היריון, האם רק אחרי שאיבה ? ונסיונות הפריה, והחזרה, רק אחרי כל אלו - מחכים "לנס" ?
והאם בגלל אותו 1% הצלחה בנשים לפני גיל 45 מצדד החוק בהמשך הטיפולים ? או שמא כל טיפול משפר סיכויים ?
בכבוד רב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל האישה כמדד לפוריות - תגובה
פרופ' שחר קול06/08/2012טיפול אחד אינו מעלה או מוריד את הסיכוי להריון בטיפול הבא.
החוק הוא תוצר של פוליטיקאים, לא אנשי רפואה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה טבעית בשלב מוקדם מאד של ההריוןליאת05/08/2012
היי,
הנני עוברת טיפולי הזרעה בחודשים האחרונים. מתוך 4 טיפולי הזרעה, נקלטתי פעמיים. היתה התחלה של הריון, אך לאחר מספר ימים התחיל דימום ובטא נמוכה.
מהי המלצתך לגבי ההמשך?
הנני בת 37.5
תודה,
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפלה טבעית בשלב מוקדם מאד של ההריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/08/2012ליאת שלום
יתכן שיש מקום לשקול טיפול תומך ע"H פרוגסטרון לאחר הביוץ ,בכל מקרה ראוי שתתיעצי עם הרופא שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רזרבהחולחל05/08/2012
שלום,
אני שנה לאחר לידה תקינה, סיימתי להניק לפני 4 חודשים ואז גם הוסת הגיע.
הדימום מגיע כל 25 יום, מרגישה ביוצים לפי הפרשות בעיקר.
פרופיל הורמונלי- fsh 20, lh9, e2 148, progesteron 1.2
לאחרונה התחלתי להרגיש גם גלי חום בזמן הווסת.
באולטרסאונד לקראת ביוץ רואים רירית 8 מ"מ וזקיק מוביל
יש לי 2 ילדים בבית מ2 הריונות תקינים
השאלה האם יוכל ליהיות הרריון ספונטני נוסף, האם להמשיך לחכות ולנסות טבעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רזרבה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/08/2012שלום
הריון ספונטני אפשרי,אולם לאור תוצאות ה-FSH שלך כדאי שתפני להתייעצות עם רופאה פריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק עובריםאלי05/08/2012
שלום רב. אנחנו אחרי IVF לפי החישוב בשבוע 6. באולטרא סאונד השבוע ביום ראשון היה: שני שקים אחד ללא דופק. 2 מ"מ. השני תוכן ללא סדיר הרופא אמר תחכו לשבוע הבא לחזור על האולטרא סאונד האם זה הגיוני מלחיץ מאוד. תודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק עוברים - תגובה
פרופ' שחר קול06/08/2012הגיוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזמון החזרת עובריםשלי05/08/2012
עומדת בפני החזרת בלסטוציסטים מוקפאים
ביום שישי לפני יומיים-
זקיק-17
רירית-8.7
אי2- 735
פרוג- 0.9
LH-17
היום- יומיים לאחר בדיקות אלו ורק עפ"י א"ס- אמר הרופא שבייצתי אתמול כנראה וההחזרה ביום חמישי.
האם הגיוני לאור הנתונים שבייצתי אתמול?
האם ניתן לדעת לאחר הביוץ מתי הוא התרחש במדויק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
שלי06/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תזמון החזרת עוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/08/2012בילי שלום
הערכת הרופא שלך נכונה בהחלט,לא ניתן לדעת בדיוק את השעה המדוייקת שבא התרחש הביוץ ,אולם את היום שבו הוא התרחש בהחלט ניתן לדעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי הפלות ברצף...אני04/08/2012
שלום,
אני בת 33 אמא ל - 3 ילדים מקסימים.
שלושתם נולדו בניתוח קיסרי.
במרץ השנה עברתי הפלה בשבוע 6+2 - הריון כימי.
המתנתי ווסת אחת ונקלטתי להריון מיד.
בשבוע 6 עשיתי אולטראסאונד ראינו דופק והכל היה תקין, בשבוע 9+2 נצפה עובר ללא דופק. עברתי הפלה בציטוטק.
יש לציין שלא עברתי הפלות נוספות בעבר וההריונות היו תקינים.
האם יש קשר לכך שעברתי ניתוחים קיסריים בעבר לכן קרו ההפלות?
האם כדאי לנסות להיקלט שוב למרות שהרחם מצולק בשל הקיסריים?
מה דעתך?
תודה.......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שתי הפלות ברצף... - תגובה
האירועים שעברת אינם מצביעים על העובדה שיש בעיה אם הקליטה שלך,בכל מקרה יש מקום לבצע בירור שיכלול בין היתר ביצוע היסטרוסקופיה לשלול פגיעה כלשהיא ברירית הרחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לבצע בטאמישהי04/08/2012
שלום רב,
הוחזרו לי שני עוברים בני יומיים (למעשה, השאיבה היתה פחות מ-48 שעות לפני ההחזרה). האם עדיין לעשות את הבטא בדיוק 12 יום אחרי ההחזרה, כמו שעשיתי גם כשהוחזרו לי עוברים בני 3 ימים? גיל העוברים בהחזרה לא משנה?
או בקיצור: שאיבה ביום רביעי בצהריים והחזרה בשישי בבוקר. האם לעשות בטא ברביעי או בחמישי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה לתשובה. תודה רבה!
מישהי05/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי לבצע בטא - תגובה
פרופ' שחר קול06/08/2012רביעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מתי לבצע בטא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/08/2012תבצעי את בדיקת הביטה 12 יום מההחזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק עוברים שבוע 6אלי04/08/2012
שלום רב. אנחנו אחרי IVF לפי החישוב בשבוע 6. באולטרא סאונד השבוע ביום ראשון היה: שני שקים אחד ללא דופק. 2 מ"מ. השני תוכן ללא סדיר הרופא אמר תחכו לשבוע הבא לחזור על האולטרא סאונד האם זה הגיוני מלחיץ מאוד. תודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דופק עוברים שבוע 6 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/08/2012אלי שלום
עוברים בשבוע 6 מתאפיינים בקוטב עוברי,שק חלמון ,ודופק עוברי,כדאי שתבררי היטב עם הרופא שלך את משמעות הבדיקה שעברת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידרדניאל04/08/2012
שלום,
אני ובעלי מנסים כבר 3 חודשים להכנס באופן טבעית להריון, להלן תוצאות בדיקת הזרע של בעלי:
ריכוז תאי הזרע:29 מיליון/מ"ל
ריכוז תאי זרע בזרימה:130.5 מיליון
תנועה:
מהירה:5%
בינונית:20%
איטית:10%
בדיקה נוספת:
צבע-לבן
ph=7.8
ריכוז=29 מיליון/מ"ל
תנועה:
טובה:0%
בינונית:23%
איטית:20%
זרעונים בתנועה:23.7 מיליון
אחוז צורות פתולוגיות:96%
האם אנחנו נוכל להכנס להריון באופן טבעי?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר05/08/2012יכולים.
בדרך כלל צריך לחזור על הבדיקה על מנת שנגיד לכם האם יש צורך בטיפול כלשהוא.
גם צריך לראות אם אצלך לא קיימת בעיה כלשהיא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך לפרופ' בידר
דניאל05/08/2012שלום,
אני בת 31 ויש לי שחלות פוליציסטיות האם להמשיך או להתחיל טיפול רפואי?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר05/08/2012אם הוסת לא סדיר ואין תהליכי ביוץ תקינים יש צורך בטיפול בגורמי ביוץ וגם הזרעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםלא יודעת מה04/08/2012
יום שלישי אני אמורה ללכת להתחיל בדיקות לקראת החזרת מוקפאים.
בכוונה קבעתי ביום הזה כי אמרו לי לבוא ביום ה-1 של המחזור.
היום במקרה שמתי לב שהתחיל דימום(עד היום הייתי על גלולות,אם זה משנה)
אני לא ממש יודעת מה לעשות?
האם ללכת בכל זאת מתי שקבעתי?האם כדאי לדבר איתם ולשאול?
לא רוצה שגם החודש זה ידפק..
אשמח לעזרה בדחיפות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת מוקפאים - תגובה
תלכי למחלקת ה-IVF לפי קביעתך הראשונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין במהלך טיפוליםאפי3304/08/2012
אני בטיפול לקראת שאיבת ביציות בימים הקרובים, מזריקה מנוגון וצטרוטייד, ורציתי לשאול האם במהלך השלבים שלפני השאיבה מותר לקיים יחסי מין או שזה עלול להפריע לטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין במהלך טיפולים - תגובה
פרופ` דוד בידר05/08/2012לא מפריע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לזריקות מנופורshuni04/08/2012
בוקר טוב,
אם למישהי נותרו אמפולות של MENOPUR שאין לה בהן צורך, מאוד מאוד אשמח ואודה!
שבת שלום,
shuni* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
shuni05/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
shuni06/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאח IVFס.04/08/2012
שלום
נכנסתי להריון אחר החזרת מוקפאים ב-19.7 ואת האמת נחתי רק 3 ימים אחרכך עבדתי כרגיל ופעם הרמתי שטיחים וצמתי גם חמשה ימים מרמדאן הייתי משוכנעת שזה לא נקלט אך להפתעה בטא יצאה חיובית והבדיקה השנייה הכפילה טוב עכשיו שאלתי היא בהריוני הקודם היה לי את כל תופעות ההריון ,ההריון הזה אני לא מרגישה כלום אפילו עייפות אין לי רק בעת הצום הייתי מרגישה עייפות וכאב ראש ועכשיו אני לא צמה ולא מרגישה כלום האם מה שהרגשתי מהצום ולא חס וחלילה תופעות הריון שנעלמו ?(מאז שידעתי שיש הריון אני לא צמה ולכן לא מרגישה עייפות וכאבי ראש ולא צרבות)אני מאוד מפוחדת שיקרה משהו להריון ושרמות הבטא יפסיקו להכפיל האם זה נורמלי שאין תופעות הריון עכשיו האם מה שהזכרתי אולי ישפיע (הצום והעבודות ) רק השבוע הבא אני עושה עוד בדיקת דם ואני רוצה לוודות שהכל מתפתח כמו שצריך מאוד מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריון לאח IVF - תגובה
עד עתה כל מה שאת מתארת בגדר התקין ואיני רואה כל בעיה,תמשיכי כך ואל תדאגי שאין לך תופעות חריגות-לא חייבים להיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופ בידריעל03/08/2012
שלום
בדקתי את ה E2 , estradiol וזה 4011 האם זה תקין ומתאים למצב שלי או שצריך אסטרופם? סליחה על ההטרדות,אני פשוט לא רוצה לדאוג
אני רשמתי לפני כמה ימים........:
אני אחרי טיפוליי הפריות, איקסי.
כרגע אני בשבוע שמיני עם שניי עוברים.
עד עכשיו אני לוקחת פעמיים ביום פרוגסטרון אנדומטרין, וממשיכה לקחת את זה עד שבוע 9. אבל הפסקתי לקחת אסטרופם בשבוע 5. אני מפחדת שיקרה משהו בהתפתחות העוברים, כי קראתי שגם את זה צריך לקחת עד שבוע 9
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופ בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר05/08/2012אסטרופם מראש היה מיותר.
לא צריך לבדוק אסטרוגן בדם אין לזה שום משמעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעות אחרי החזרהחנה02/08/2012
רציתי לשאול אם מותר ליסוע נסיעה רחוקה באוטובוס כמה שעות אם אני אחרי החזרת עובר. 9 ימים אחרי אם זה לא יפגע בהקלטות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעות אחרי החזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר05/08/2012מותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)