מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אנדומטרין לאחר החזרה ותופעות הריוןס.16/08/2012
שלום אני לאחר החזרה ב-19.7
אתמול עשיתי בדיקת U.S לפי הרופא הכל נראה בסדר עדיין לא ראה דופק כי העובר קטן
מתאים לשבוע5+5 אמר לחזור על הבדיקה עוד כמה ימים עד שבוע
מזה 4 ימים התחילו תופעות הריון קלות כמו עייפות ובחילות במהלך היום , היום אני מרגישה יותר טוב ופחות בחילות ועייפות לפני יומיים אפילו הקאתי אני מאוד לחוצה האם זה נורמלי שתופעות הריון יכולות להתחזק לפעמים ולפעמים להרגיש אותם פחות ?!!!!
שאלתי השנייה אני משתמשת באנדומטרין ולפעמים אחרי שאני שמה זה נופל ולפעמים קשה להכניסו ממש בפנים וזה נתקע ואז לאחר זמל קצר נופל הרם זה גם קורה? האם משפיע על ההריון ?האם כדאי להחלחף תרופה?
אני באמת לחוצה בדיקת אולטראסאונד רק יום שני ובעברי היה לי הריון עם עובר ללא דופק
תענו לי דחוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנדומטרין לאחר החזרה ותופעות הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/08/2012אל דאגה,כל התופעות שאת מתארת נמצאות בתחום המקובל במצב הריון צעיר,כולל כל התופעות עם הנירות.
הנירות עושות את המוטל עליהן בזמן הקצר שהן בנרתיק ,כי החומר הפעיל -פרוגסטרון נקלט די מהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך פרופ' יעקב על התשובה
ס.17/08/2012עוד שאלה בבקשה
כשהאנדומטרין נוזל החוצה אני מרגישה כאבי בטן כמו מחזור לכמה דקות וזה הולך ...אז זה רק קשור בנזילת האנדומטרין או קשור גם בהריון...תופעה זו מוכרת? (בד"כ אני לא מרגישה כאבי בטן במהל היום חוץ מזה כשהאנדומטרין נוזל לי )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה לך פרופ' יעקב על התשובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/08/2012שלום
הכאבים נובעים מהתרחבות הרחם בוכחות ההריון שבתוכו ,ולאו דווקא בגלל נזילת הנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופאים נכבדים-אנא חוות דעתכםשלומית16/08/2012
מחזורים וביוצים סדירים חודש בחודשו.(כל 28-30 יום)
החודש המחזור איחר בשבועיים
ובשביל לבדוק מדוע מאחר, עשיתי בדיקות דם ואולטראסונד:
אולטרסאונד
אין זקיקים,אין ציסטות ורירית 9 מ"מ
בדיקת דם:
E2 199
LH 19.9
FSH 20.6
אתמול סוף סוף הגיע המחזור.
להלן בדיקות דם יום 2 למחזור:
E2 132
LH 10.8
FSH 12.6
PROGESTRON 2.1
PROLACTIN 959
שאלות:
1 מדוע המחזור איחר בשבועיים?
2 מדוע לא היו זקיקים?
3 האם היה ביוץ חודש קודם?
4 האם מלאי ביציות נגמר?
אנא חוות דעתכם על המקרה.שכן כל המחזורים עד נעום היו כמו שעון כולל ביוצים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופאים נכבדים-אנא חוות דעתכם - תגובה
פרופ' שלמה משיח16/08/2012שלומית
הבדיקה אינה אינפורמטיבית.מה שרצוי לעשות זה בפרופיל הורמונלי אותו רצוי לבצע בין היום ה-2 ל-4 של הוסת.
תבצעי את הבדיקות הבאות:
FSH' LH' E2 , HPRL, TSH, FT4
אחרי בדיקות אלו נדע יותר מה הרזרבה השחלתית שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך,אבל..
שלומית16/08/2012אבל ביצעתי את הבדיקות ביום 2 למחזור...
מדוע לבצע שוב?
TSH 0.27
T4 18
אשמח לקבל מענה לכל השאלות....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהמשך לתשובתך,אבל.. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/08/2012אנא פרטי את בדיקות ה-FSH וה-LH שביצעת ביום השני של המחזור ולא את בדיקות תפקודי הטירואיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת ברזליעל16/08/2012
שלום
ההמוגלובין שלי בד"כ 11.8 . מזה שנים רבות אני נוטלת כדורי ברזל (משולב בחומצה פולית). בתקופה האחרונה אני נוטלת 2 פריפול ליום. לאחר כשלונות רבים של IVF אני שואלת, האם כדורי הברזל יכולים להשפיע על קליטת הריון?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת ברזל - תגובה
פרופ' שחר קול16/08/2012לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוברים מוקפאיםשרון16/08/2012
שלום לכם
בת 40. נאלצת לשמור עוברים מוקפאים בגלל בעיה רפואית.אוכל לנסות להכנס להריון רק בשנה הבאה.אין לי ילדים.
1. מהם אחוזי ההצלחה להריון עם עוברים מוקפאים למישהי בגילי? (באחוזים פחות או יותר) פרופיל הורמונלי תקין, AMH - 2.
2. מהם אחוזי ההצלחה להריון ולידה עם עוברים מוקפאים בגילי?
3. מהם אחוזי ההצלחה להריון ולידה עם עוברים טריים כשאהיה בת 41?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוברים מוקפאים - תגובה
פרופ' שחר קול16/08/20121. הסיכוי תלוי באיכות העוברים ובמספרם ביום ההקפאה. האיכות שונה מאוד מאישה לרעותה לכן לדבר על ממוצע לא ממש עוזר, אבל בכל זאת - הסיכוי סביב 15%.
2. הסיכוי להריון ממוקפאים אינו מושפע מגיל האישה ביום ההחזרה, אלא מגיל האישה ביום שאיבת הביציות.
3. בממוצע סביב 20%.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בי"ח במרכז - האם פתוחים לכל מבוטחתשלומית15/08/2012
שלום רב,
לאחרונה התעניינתי בבנק זרע, ויח' פוריות, בבי"ח בלינסון. אך בי"ח זה מסווג כנותן שירות לקופ"ח "כללית". (אני "מכבי").
שאלתי, אם בנושא פיריון, הריונות וכו', כל בי"ח פתוח לקהל הרחב, ועל היולדת אופציית הבחירה, שתכובד ?
לא שיש משהו נגד שאר בתי החולים, אך עקב ההתלבטות מגיעים לכל תהייה....
האם לאור נסיונכם מישהו יודע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בי"ח במרכז - האם פתוחים לכל מבוטחת - תגובה
פרופ' שלמה משיח15/08/2012שלומית
לא הבינותי את שאלתך. אם את מעונינת באופציות נוספות לקבל זרע תורם,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבי"ח במרכז - האם פתוחים לכל... המשך
שלומית17/08/2012תודה פרופ' משיח על התייחסותך,
מאחר ונאמר לי ע"י גניקולוגית שלי, שלא יקבלו אותי בבלינסון לטיפול בחירת תורם + הזרעות ומה שנעשה במרפאת הפוריות שם, בתור מבוטחת "מכבי", תהיתי אם בפורום זה יודעים טוב יותר, לאור הניסיון.
אך ידועה לי גם אופציית בנק זרע פרטי, כי גם בדיקות גנטיות טרם עברתי ואם הזרע עבר "במקומי", זו האופציה הכי מהירה להתחיל טיפול. (ולצרף אח"כ בדיקות גנטיות שלי).
?!
חן חן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת זרע לא אנונימיתשלומית15/08/2012
ערב טוב.
מאחר ונכנסתי לגיל 44, עלי להתעניין בתרומת ביצית. אך מאחר ואני זקוקה גם לתרומת זרע, זה מרגיש לי כמו אם פונדקאית...... האם יש מצב לזרע עם פנים ? שאפשר לניידו כנראה לחו"ל ?
(ובכלל כמה זמן יכול זרע לשהות בתרמוס הנייד הזה? מבלי שתיפגע איכותו), זה הרי מיטלטל....
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת זרע לא אנונימית - תגובה
פרופ' שלמה משיח15/08/2012בבנק הזרע סופרם ניתן לרכוש זרע מדנמרק עם אפשרות להתקשרות עם התורם כשהילד יגיע לגיל 18. עם זאת לא הייתי ממליץ על כך, כי את זקוקה לתרומת ביציות. תרומית הביציות מובאת מחו"ל והתורמות אינן נבדקות בבדיקות גנטיות מפורטות, אי לכך, עדיף לקחת זרע מתורם ישראלי בו נבדקו כל המחלות הגנטיות האפשריות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידרמאיה15/08/2012
שלום,
אני בת 31 נמצאת בטיפול של החזרת עוברים. 2 טיפולי טריים ללא הצלחה, החזרת מוקפאים פעם ראשונה ושניה - ללא הצלחה, פעם שלישית (IVF שני) - נפילה בשבוע החמישי.
קרישיות הדם תקינה.
כרגע החזירו לי 3 עוברים מוקפאים יפים - לוקחת 3 פעמים ביום אסטרופאם ואוטרוגסטן 300 מ"ג/3 פעמים ביום דרך הנרתיק.
בשביל למנוע דימומים בהמשך והפלת העובר האם עדיף לקחת את האוטרוגסטן דרך הנרתיק או יותר יעיל דרך הפה?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר16/08/2012דרך הנרתיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלישלומית15/08/2012
שלום
האם יהיו הבדלים בתוצאות בדיקת דם לפרופיל הורמונלי
אם יעשה ביום שני למחזור?לעומת יום שלישי למחזור?
מתי עדיף בדיקת דם לפרופיל הורמונלי ביום השני למחזור או השלישי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרופיל הורמונלי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/08/2012שלום,ההדלים בין היום השני לשלישי למחזור לא יהיו מהותיים,ולכן ניתן לבצע פרופיל הורמונלי בין היום ה2-5 למחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת לשאלה
מצטרפת לשאלה15/08/2012ובכל זאת,מתי עדיף לבצע בדיקת דם
לפרופיל הורמונלי?
ביום 2 או 3 למחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מצטרפת לשאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/08/2012יום 3 נמצא בלב הקונצנסוס של מרבית רופאי הפריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ביום היום ה 10 להחזרהמירי15/08/2012
שלום רופאים נכבדים
IVF שני. החזרה של שני עוברים טריים בתאריך 6/8
היום מהבוקר, היום ה 10 להחזרה, דימום לסירוגין ,חלש - דם טרי
נא עזרתכם, האם זהו כשלון ודאי? עדיין ממשיכה תמיכה של פרוגסטרון.... בדיקות דם רק ביום ראשון.
יש הסבר לדימום ביום ה 10? אין זה מוקדם מדי למחזור?
לבנות הפורום, אשמח אם מישהי תשתף בניסיונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דימום ביום היום ה 10 להחזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/08/2012שלום,הפרשה דמית עשרה ימים לאחר ההחזרה אינה שוללת אפשרות של הריון.
הסיבות לדמם כזה יכולות להיות
1.ירידה ברמות הפרוגסטרון מסיבה כלשהיא
2.כשלון הטיפול
.3הפלה כימית
4.דמם השתרשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ ממש מוקדםחולחל15/08/2012
שלום,
אני בת 31, מחזורים של 25 ימים בדרך כלל, החודש זיהיתי הפרשות ביוץ ביום השישי למחזור! ואכן הווסת הגיע לאחר 14 יום, כלומר החודש המחזור הגיע לאחר 20 יום בלבד..
האם זה הגיוני שהביוץ היה ביום השישי?
מדוע זה קורה? אני שנה לאחר לידה, וזאת הווסת הרביעית שלי מאז שחזר המחזור, האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביוץ ממש מוקדם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/08/2012שלום ,מחזורים של פחות מ-21 יום מעידים על שיבוש במעגל הביוצי ההורמונלי,אולם מאחר וזו התרחשות חד פעמית יתכן וזהו אירוע חריג מבחינתך,בכל מקרה אם התופעה תחזור -ממליץ לך לפנות לרופא פריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאים הנכבדיםשלומית15/08/2012
אם אין ביוץ החודש ואין זקיקים,
1אז איך יש רירית עבה?12 מ"מ
2 היום התחיל דימום.האם זה מחזור?
באולטראסונד הכל נראה תקין.אין ציסטות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופאים הנכבדים - תגובה
ד''ר ישראל וגמן15/08/2012איך את יודעת שלא היה ביוץ ? אולי היה ולא נתגלה
לגבי הדימום ,תלוי באיזה יום של מחזור הוא התחיל האם במועד צפוי לוסת או לא. על מנת לודא אם זה וסת או לא מציע לקחת מחר בדיקת דם ל E2 ו PROGESTEROE ועל פי רמת אפשר לדעת אם זה וסת או סתם דימום
עובי הרירית מתאים לרירית שמופיע עם השפעה פרוגסטטיבית,מציע שאם הדיום יוכח כוסת ,כאשר יסתיים לבצע מדידת הרירית ב US .אם היא דקה אז היא תגובתית להורמונים שהופרשו ועם היא עבה יתכן ויש ממצא ברירית כגון פוליפ לדוגמה
במאמר מוסגר יתכן והדימום יכול גם להיות כדמם בתחילת הריון זאת על פי חישוב יום התחלתו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת PAPP שבוע אחר הזרעה?לילך10015/08/2012
שלום,
האם מותר לעשות בדיקת PAPP שבוע אחר הזרעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת PAPP שבוע אחר הזרעה? - תגובה
ד''ר ישראל וגמן15/08/2012מותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאיםמודאגת15/08/2012
שלום רופאים יקרים....
בת 37 אמא לתאומים זהים מהריון ספונטני לפני 8 שנים
לפני שנתיים FSH 18.3 (אסטרדיול קטן מ-100)
בדיקת AMH 0.22
5 הזרעות
6 IVF
שאיבות בין 3-7 ביציות (פעמיים ללא החזרה)
עשיתי הפסקה ארוכה מאוד
שותה כבר שנה DHEA
החודש פרופיל הרומנלי חדש
FSH 12.4 (אסטרדיול קטן מ100)
מעקב זקיקים
יום 10 למחזור
אסטרדיול 432
פרוגסטרון 2.43
LH 6.7
יום 12 למחזור
US: זקיק אחד 20 מ"מ זקיק שני קטן (ללא הורמונים)
רירית 11 מ"מ
אסטרדיול 570
פרגסטרון 3.01
LH 37.7
מה הסיכוי שלי אם בכלל להריון?
הזרע תקין (מאוד אפילו :-))
מה עוד יכולות האופציות שלי...
ופליז חוץ מתרומת ביצית זאת האופציה אחרי מיצוי כל האפשריות....
תודה רבה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופאים - תגובה
ד''ר ישראל וגמן15/08/2012על פי הנתונים שאת מצרפתביום ה 12 נראה שאת קרובה לביוץ ספונטאני (אם הבנתי נכון את במחזור טבעי)
לגבי האפשרויות של כניסה להריון הן קיימות לפחות לפני הפרופיל ההורמונלי שהוא בגדר הנורמה (פרט לAMH מעט נמוך אך לא כזה שיסתום את הגולל על הריון ספונטאני)
לא מצוין מה היו טיפול העבר ותוצאותיהם, אך אם את רוצה להרות עדין עם בציותיך לפי הנתונים את יכולה .צריכה לפנות לרופא המטפל המכיר אותך למען יחליט באיזה דרך להמשיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאים - דחוףףףמאיה15/08/2012
אני בת 31 נמצאת בטיפול של החזרת עוברים. 2 טיפולי טריים ללא הצלחה, החזרת מוקפאים פעם ראשונה ושניה - ללא הצלחה, פעם שלישית (IVF שני) - נפילה בשבוע החמישי.
קרישיות הדם תקינה.
כרגע החזירו לי 3 עוברים מוקפאים יפים - לוקחת 3 פעמים ביום אסטרופאם ואוטרוגסטן 300 מ"ג/3 פעמים ביום דרך הנרתיק.
בשביל למנוע דימומים בהמשך והפלת העובר האם עדיף לקחת את האוטרוגסטן דרך הנרתיק או יותר יעיל דרך הפה?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופאים - דחוףףף - תגובה
ד''ר ישראל וגמן15/08/2012שאלי את הרופא המטפל שלך כי יש כאלה גורסים דרך הנרתיק ויש כאלה דרך הפה ,רוב רובם מעדיפים דרך הנרתיק ואני בתוכם. אך נהגי על פי עצת הרופא המטפל שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאיםמודאגת15/08/2012
שלום רופאים יקרים....
בת 37 אמא לתאומים זהים מהריון ספונטני לפני 8 שנים
לפני שנתיים FSH 18.3 (אסטרדיול קטן מ-100)
בדיקת AMH 0.22
5 הזרעות
6 IVF
שאיבות בין 3-7 ביציות (פעמיים ללא החזרה)
עשיתי הפסקה ארוכה מאוד
שותה כבר שנה DHEA
החודש פרופיל הרומנלי חדש
FSH 12.4 (אסטרדיול קטן מ100)
מעקב זקיקים
יום 10 למחזור
אסטרדיול 432
פרוגסטרון 2.43
LH 6.7
יום 12 למחזור
US: זקיק אחד 20 מ"מ זקיק שני קטן (ללא הורמונים)
רירית 11 מ"מ
אסטרדיול 570
פרגסטרון 3.01
LH 37.7
מה הסיכוי שלי אם בכלל להריון?
הזרע תקין (מאוד אפילו :-))
מה עוד יכולות האופציות שלי...
ופליז חוץ מתרומת ביצית זאת האופציה אחרי מיצוי כל האפשריות....
תודה רבה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עלי בטעות
מודאגת15/08/2012:-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה לרופאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/08/2012שלום ,לפי רמת ה-LH וגודל הזקיק ,ורמות הורמוני האסטרדיול ,והפרוגסטרון את צפויה לבייץ מחר-בשלב ראשון נצלי את הביוץ הקרוב.
באופן כללי נשים מתחת לגיל 40 אם רזרבה שחלתית נמוכה,והעובדה שהיית בהריון בעבר הינן עם פרוגנוזה יחסית טובה ,עלייך להשיך לנסות,ניתן לבצע IVF באחד הפרוטוקולים הרכים-NATURAL CYCLE או MODIFIED NATURAL CYCLE* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר יעקב אשכנזי
מודאגת16/08/2012תודה רבה על עזרתך ותשובתך המופרטת.
אכן ניצלתי את הביוץ. הוא היה שבוע שעבר :-)
היום עשיתי שוב בדיקה לודא שאכן היה ביוץ
6 ימים אחרי ביוץ
E2 248
LH 6.4
פרגוסטרון 29
מנסיון שלי לפי האסטרדול ברור לי שהריון לא יהיה מזה :-(
אשמח מאוד שתסביר לי מהם סוד=גי הפרוטוקולים שרשמת לי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לד"ר יעקב אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/08/2012אל דאגה
הייתי ממליץ להמתין עד לתשובה הסופית
הפרוטוקולים הרכים שצויינן -הינם פרוטוקולים שבשימוש בעת ביצוע הפריה חוץ גופית לנשים עם תגובה ירודה,כאשר שאר הטיפולים נכשלו,יתרונן הוא 1.בחירת הטבע בזקיק הפיסיולוגי,אי שימוש בהורמוניםבפרוטוקול הטבעי לגמרי (לואיזה בראון -תינוקת המבחנה הראשונה נולדה בפרוטוקול זה) או שימוש במינון זהיר של גונדוטרופינים החל מהופעת זקיק ראשוני בגודל של כ-14 מ"מ בפרוטוקול השני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)