פורום פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• תרומת זרע מחו"ל
    לירי
    19/08/2012

שלום רב
    1. אני בת 39. בגיל 35 ילדתי בן מבן זוגי לשעבר. היריון ולידה תקינים.
    2. אני מעוניינת להביא ילד נוסף מבנק זרע של חו"ל.

השאלות שלי:

א. האם ישראלית יכולה באופן עצמאי לגשת לבנק זרע אירופאי, שלא ע"י תיווך בנק זרע ישראלי?
    ב. מה הסיכוי של בחורה בת 39 עם רקע של לידה בעבר - להרות?
    ג. לאחרונה התחלתי ליטול "אסטו" בגלל מותה של אימי וחרדה מסויימת. האם אסטו מפריע להיכנס להיריון?

תודה רבה
    שירלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרומת זרע מחו"ל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרומת זרע מחו"ל - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    19/08/2012

שלום שירי
    1.יש לך בהחלט אפשרות לפנות לבנק זרע בחו"ל ולעשות את הטיפולים שם ,אולם במידה ותרצי לעבור טיפולים בארץ לא תוכלי ליבא את הזרע לארץ היות והזרע קפוא ועלייך לאחסנו בבנק זרע.תהליך העברה העצמאי של הזרע ואחסונו בבנק זרע בארץ יהפכו את התהליך ללא כדאי מבחינה כלכלית.
    לדעתי עלייך להעזר בשרותי בנק הזרע עלמנת ליעל את התהליך -על מנת לקבל יעוץ נוסף אנא פני לבנק הזרע "סופרם"על מנת לקבל חוות דעת נוספת,היות והבנק משתף פעולה עם שני בנקים מרכזיים בחו"ל הבנק הדני והבנק הספרדי.
    2.בגיל 39 הינך בהחלט בעלת סיכוי סביר להרות בטווח זמן סביר ,במיוחד בהיותך אישה פוריה בעבר
    3.לגבי תכשיר ההרגעה שאת לוקחת תצטרכי להיוועץ ברופא המטפל שלך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כשלון IVF שישי
    סיון
    19/08/2012

שלום,
    אני בת 42, אמא ל 4 בנות בהריון ספונטני.
    לאחר ניסיונות של שנה להכנס להריון ספונטני עשינו בדיקת זרע וגילינו שאיכות הזרע ירודה מאוד (ריכוז תאי זרע - 1 מליון, אחוז תנועה כללית 50% אין בכלל מהירה)
    עשינו 6 ניסיונות IVF שלא צלחו, ללא הפסקה ביניהם.
    זריקה של דקא פפטיל ביום השלישי של המחזור, והחל מהיום העשירי (לפי ערכי הפרוגסטרון) זריקות של פרוגובריס (2 אמפולות בכל זריקה) וגונאל 150.
    הוצאה של כ -8 ביציות בכל פעם והחזרה של 3 הפריות (שלפחות אחת מהם טובה מאוד)
    בפעם החמישית עם ההחזרה עשו לי גם פיפל. בפעם השישית בעלי גם נתן זרע אצל ד"ר ברטוב במרפאה בגבעת שמואל. היתה הפריה אחת טובה ביום למחרת ויום אחרי עוד 3 הפריות. כך שהחזירו לי 4 הפריות, אך גם הפעם - נכשל.
    מבחינת מכבי מגיע לי עוד טיפול אחד.
    מה האפשרויות העומדות בפני?
    האם יש עוד משהו שאפשר לנסות? האם יש משהו שיכול להחזיר בקליטת ההפריות?
    האם יש סיכוי להצלחה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כשלון IVF שישי

הוספת תגובה

• כשלון IVF שישי - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    20/08/2012

סיון שלום
    לפי הנתונים שאת מוסרת ניתן להבין שרופאך מגייס כלטכניקה אפשרית על מנת להשיג הרייון כולל שימוש בתרופות חדשות,מיון ובחירת זרע ב-IMSI ,ביצוע פיפל וכד..
    לפיכך נראה לי שאת מקבלת את הטיפול המיטבי -המשיכי בטיפול ונקווה שתצליחי בהקדם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון כן או לא
    עלמה
    19/08/2012

שלום,
    בתאריך 5/8 הוחזרו 2 עוברים מוקפאים יפים. בתאריך 16/8 בוצעה בטא ראשונה עם ערך 45. הרופא אמר שזה סביר ליום ולעובדה שמדובר בעוברים מוקפאים. היום תאריך 19/8 בוצעה שוב בטא עם ערך 61. הרופא אמר שזה לא הכפיל את עצמו ושניתן עוד צ'אנס ביום שלישי. הערכים של האסטרודיול והפרוגסטרון היו טובים לדברי הרופא. מה זה אומר? מה הסיכויים? אם הבטא תעלה כל ערך יהיה בסדר או שהיא חייבת תמיד להכפיל את עצמה? הרופא אמר שככל הנראה ההריון לא מתפתח בצורה תקינה ואם זה לא אז זה כבר יפול לבד. מה זה אומר? אשמח לקבל תשובות כי אני די מודאגת ומדוכאת במיוחד שזה הטיפול הראשון לאחר הפלה בשבוע 24 עקב גידול בעובר.

לקביעת תור
    סגירה
    הריון כן או לא

הוספת תגובה

• הריון כן או לא - תגובה

פרופ` דוד בידר
    19/08/2012

הרופא שלך היה צריך להסביר לך שמדובר בהריון לא תקין שנקרא כימי וכל עניין הצנאס זה שטיות.
    את צריכה לעקוב אחרי ערכי הבטא ולדאוג שירדו לערכים של אפס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

עלמה
    19/08/2012

ד"ר שלום,
    האם הבטא היום לא היתה אמורה לרדת לפי מה שאתה אומר או שרק אם נפסיק את התמיכה היא תתחיל לרדת? האם אפשר באולטרסאונד לראות משהו? לפי מה שאתה אומר אין שום סיכוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

פרופ` דוד בידר
    19/08/2012

הבטא תרד ולא קשור לתמיכה.
    אך צריך לבדוק שאכן הבטא יורדת.
    ההריון לא תקין בכל מקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב שלום
    טלי
    19/08/2012

שלום רב,
    כפי שציינתי זה כבר, בשל משתנים לא מזהירים כמו גיל, FSH גבוה AMH נמוך ואיכות זרע של בן הזוג לא משהו, הוחלט על טיפול באמצעות אקסי (מיקרומניפולציה). שאבו לי שלוש ביציות כאשר כבר הודיעו לי ששתיים מתוכן לא הופרו ואחת בתהליך הבשלה. מה הסיבות שבגינן הביציות לא ניתנות להפריה? האם יש סיכוי שבמחזור נוסף הדבר יצלח? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שוב שלום

הוספת תגובה

• שוב שלום - תגובה

פרופ` דוד בידר
    19/08/2012

הסיבה היא -השחלה כבר לא מייצרת ביציות תקינות ואת לא בכוון הנכון.
    את צריכה לפנות לתרומת ביציות או אימוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרייה
    רונית
    19/08/2012

ד"ר שלום

ברצוני לדעת מה הסיבה בטיפולי IVF כאשר הזרע תקין אך מוקפא וכל הבדיקות אצל האישה טובות גיל 35.5 . ובעבר היה הריון לפני שנתיים מהפרייה שנייה ופתאום בכל שאיבה ( כבר 3 שאיבות )פעם 20 ביציות פעם 30 ביציות העוברים לא מתפתחים בכלל

לקביעת תור
    סגירה
    הפרייה

הוספת תגובה

• הפרייה - תגובה

פרופ` דוד בידר
    19/08/2012

אין מספיק נתונים לענות על השאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולי IVF
    ענבר
    19/08/2012

שלום,

בעלי ואני מנסים 7 חודשים להיכנס להריון בעלי בן 40 ואני בת 36
    אני עשיתי בדיקות ואצלי הכל תקין אך אצל בעלי הבדיקות אינן תקינות, אני יודעת כי צריך לבצע בדיקה חוזרת ולקבוע תור לייעוץ כאשר גם לי כבר ניתנו הבדיקות הראשוניות שיש לעשות לפני התחלת טיפולי הפריה, בכל זאת יש לי שתי שאלות: 1. בעלי טוען כי הוא ידע שהתוצאה לא תהיה טובה כיוון שהבדיקה לא היתה טובה, ולא היה מספיק בתוך הכוס (הוא פספס ) לעניות דעתי זה לא אמור לשנות את תוצאות הבדיקה בהרבה בעיקר כיוון שהתוצאות היו ממש לא טובות, האם אני טועה ? 2. האם כשה"בעיה" אצל בן הזוג ואצל האישה אין בעיה זה יכול להיות מנבא לסיכויי הצלחה גבוהים ומהירים יותר להיכנס להריון ???
    לתשובתכם המהירה אודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפולי IVF

הוספת תגובה

• טיפולי IVF - תגובה

פרופ' שלמה משיח
    19/08/2012

לאדבה
    1. זה שבעלך "פספס" את הכוס, לא גרם לכשלון.
    2. באם הבעיה אצל בעלך, אין זה מעלה את סכויי ההריון, כי ההצלחה תלויה בהרבה מאד גורמים ואיכות הזרע הוא אחד מהחשובים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מס' שאלות לרופאים
    דנה
    19/08/2012

שלום לרופאים,
    בת 43 וחצי, 2 ילדים שבאו בהריונות ספונטיים ללא שום טיפולים.
    זרע מעולה, עדין מקבלת מחזור סדיר ומבייצת כשבכל סבב עם הורמונים ישנם לכל היותר
    3 זקיקים, לוקחת בקביעות חומצה פולית 5 מ"ג.
    עברתי 3 הזרעות ללא הצלחה + סבב 1 של IVF שבו הופרו 2 עוברים "יפים" אך לא השתרשרו.
    שבוע שעבר עברתי צילום רחם שבו נפתחו 2 החצוצרות(ההזרעות נעשו כשהחצוצרות היו סתומות ואף רופא לא ראה לנכון לשלוח אותי לצילום רחם).
    1. לאור פתיחת החצוצרות האם כדאי לבצע עוד סבב של הזרעה או יותר או לפנות ל-IVF?
    2. האם יש עוד סיכוי בגילי להיקלט להריון?
    3. במידה ואכנס להריון מהו הסיכוי להולדת ילד בריא?
    תודה
    .

לקביעת תור
    סגירה
    מס' שאלות לרופאים

הוספת תגובה

• מס' שאלות לרופאים - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    19/08/2012

שלום יעל
    בהתחשב סגילך ובתגובה ההורמונלית שלך המלצתי הגורפת היא לבצע IVF
    בגילך הסיכוי להרות ב-IVF הינו בין 3-7%
    מעבר לשיעור הגבוה של ההפלות בקבוצת הגיל הזו,סיכוי לילד בריא הינו יחסית גבוה,אולם בכל מקרה יש לבצע בדיקת מינשפיר אם תהרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עובר טרי - והקפאת זרע
    מירי
    18/08/2012

1) כמה זמן יכולים לשהות עוברים טריים, במיכלים המיוחדים שלהם, כשאשה צריכה לניידם, אם לבתי חולים שונים בארץ, אם להביאם מחו"ל? כך שלא תיפגע איכותם.

2) יש ואשה צריכה לקחת זרע מוקפא לחו"ל (בתהליך תרומת ביצית). האם תהליך הפשרת זרע גם "בעייתי" כמו שבהפשרת ביצית, שאיכשהו עושה יותר בעיות, פתאום מתגלה שלא שרדה את הפרשי הטמפרטורה, לא מופרית וכו'..... (באם דייקתי)..

תודה..

לקביעת תור
    סגירה
    עובר טרי - והקפאת זרע

הוספת תגובה

• עובר טרי - והקפאת זרע - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    18/08/2012

שלום מירי
    בד"כ עוברים וזרע מועברים בין יחידות במצב הקפאה ,במיכלים המכילים חנקן נוזלי ,וגם אז כדאי שהעברה תהייה מהירה בד"כ פרקי זמן שלא עולים על 24 שעות.
    שיטת ההעברה של עוברים טריים באינקובטור מיוחד הינה פרי פתוח ישראלי ,בכל מקרה רצוי שהעברה זו תהייה מהירה תוך מספר שעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המנגנון לפגמים גנטיים ביציות?
    רוני
    18/08/2012

לרופאים שלום,

רציתי להבין פעם אחת ולתמיד האם אתם יודעים מה המנגנון שגורם לליקוי בביציות בעקבות הגיל? הרי בזרע, אתם יודעים להסביר שמכיוון שכל תא אב עובר הרבה חלוקות שיוצרות זרעים חדשים, וכל זרע חדש משמש תא אב בפני עצמו, ומכיוון שככל שעולה הגיל עולות גם מספר החלוקות כך עולה גם מספר התאים הפגועים.
    אבל בביציות, מעולם לא הצלחתי להבין מה גורם להן בבוא היום ללקות בפגמים גנטיים?
    האם אתם מכירים ויכולים להסביר את המנגנון הזה שגורם להם לפגמים עם העלייה בגיל?

אם כן - האם יש מחקרים המבוצעים בעולם כולו בנוגע לאפשרות שמירה על איכותן בתוך הגוף (למשל ניסוי תרופות מסוימות וכו') וניטרול הגורם לפגעים הגנטים העולים עם הגיל?

בתודה מראש.

הוספת תגובה

• לפרופ' אשכנזי - תודה רבה

רוני
    18/08/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לפרופ' אשכנזי
    רעות
    18/08/2012

פרופ' אשכנזי שלום

שבוע 26+2 להריון עם קלקסן 40 החל משבוע 24 מטופלת בפרסולט 80 מ"ג ליום אתמול לא הרגשתי תנועות כלל פנימי למיון נשים באולטרסאונד הכל בסדר תנועות יפות .

במוניטור אין צירים ודופק עוברי היה בין 160 ל-167 בהתחלה האחות אמרה שזה גבוה והתייעצה עם רופא שאמר שזה תקין.

האם הדופק לדעתך הדופק בסדר או שזה גבוה ? עקב פרסולט

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לפרופ' אשכנזי

הוספת תגובה

• שאלה לפרופ' אשכנזי - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    18/08/2012

שלום רעות
    הדופק העוברי במסגרת התקין (דופק בסיסי בין 120-160 נחשב לנורמלי)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דקפפטיל וגיל הריון
    שירי
    18/08/2012

שלום לכם ותודה על העזרה הענקית,
    בתאריך 29/7/12 שזהו היום הראשון למחזור שלי קיבלתי דקפפטיל לפרוטוקול ארוך, רק לאחר שלושה שבועות בדיוק התחלתי בטיפול פוריגון, בתאריך 2/8/12 בוצעה החזרה לאחר שאיבה, בהחזרה זו החזירו לי 3 עוברים. מחר בבוקר בדיקת הדם ....
    מהו גיל ההריון? ממתי מתחילים לספור כי הרי זה לא הגיוני לספור במקרה כזה מיום קבלת המחזור...
    תודה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה
    דקפפטיל וגיל הריון

הוספת תגובה

• האם הרופא שמטפל בתרומת ביצית
    ענת
    18/08/2012

בחו"ל, רואה את התורמת, ויודע תכונותיה האישיות, או שזה נעשה בתיווך של מישהו אחר? כך שיכול להתאים לאשה מצודדת, תורמת תואמת (פחות או יותר), בהנחה שלרופאים יש טעם טוב.....:)

ואם לתורמת נעשים רק מספר בסיסי של בדיקות גנטיות (כפי הנדרש ממוצאה), אזי יש צורך לבדוק היטב את הזרע (גם מתרומה), בבדיקות יותר יסודיות, של כל ה-44 מחלות?

תודה!

הוספת תגובה

• האם הרופא שמטפל בתרומת ביצית - תגובה

פרופ` דוד בידר
    18/08/2012

בתוכנית שלנו אנחנו רואים את התורמות, נמצאים במקום ועושים התאמות.
    התורמות עוברות ברור גנטי.
    הגנים שנבדקים בארץ הן של יהודיות ואינן קיימות בכל אך בדיקות חשובות התורמות עוברות.
    בפרויקט שלנו מעורב רק הצוות הישראלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הרופא שמטפל בתרומת ביצית - תגובה

פרופ` דוד בידר
    18/08/2012

אם הזרע עבר ברור גנטי מקיף אז זה לא חשוב לבצע בדיקות אלא גם לתורמת כי צריך שגם בן הזוג וגם בת הזוג שישאו אותה בעיה גנטית על מנת שתהיה בעיה בעובר ואם בדיקות הגבר תקינות זה מספיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכל הבנות שבאותה סירה איתי...
    ענבר
    17/08/2012

לכל הבנות שחוות קושי להיכנס להיריון...
    אני עדיין לא בשלב של הפרייה חוץ גופית אלא רק בהזרעות... אבל חשוב לי לשתף אותכן בהרגשתי.
    במשך כמה חודשים הייתי לחוצה מאוד שאני לא מצליחה להיכנס להיריון ושאני צריכה לקחת הורמונים ולמה זה מגיע לי ומה זה העונש הזה שקיבלתי מאלוהים...
    אך לאחר ההתשה שגרמתי לעצמי החלטתי שאלוהים שם למעלה עושה לי מבחן ואני הולכת לעבור אותו בהצלחה!!
    אהיה רגועה, אהיה נחושה ,אהיה חיובית ואהיה שמחה על מה שיש לי בחיים ולא אתן לזה לשבור אותי!
    ההרגשה החיובית והרוגע הפנימי מאוד חשוב לתהליך הזה ואין לי ספק שכולנו כל אחת והסיפור שלה בסופו של דבר תהיה בהיריון! מקווה בשביל כל אחת מכן שזה יבוא במהרה ושתהיו מאושרות ושמחות והכי חשוב רגועות!
    מבלי להכיר כל אחת ואחת מכן אני שולחת לכן המון אהבה והצלחה שתהיה לכולנו!!!!

הוספת תגובה

• לכל הבנות שבאותה סירה איתי... - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    18/08/2012

כל הכבוד על מילות העידוד,גישה כזו מקלה על המאמץ הנפשי והפיסי הכרוך בטיפולי הפריון וההפריה,ואפילו מניבה תוצאות טובות יותר.
    בהצלחה לכולן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם לך ענבר !החודש יהיו רק הריונות!!

טלי
    21/08/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות לרופאים
    רוני
    17/08/2012

לרופאים שלום,

1) האם ידוע לכם האם יש בתי חולים בחיפה המבצעים כבר תרומת ביצית בפועל (לא רק מתכוננים)? בתכנית ששודרה אתמול במסגרת הסדרה "הסיפור" נמנה בית חולים כרמל, שעד כמה שידוע לי אינו מבצע עדיין הליך זה. מה נכון לגביו? לגבי רמב"ם?

2) רציתי להבין פעם אחת ולתמיד האם אתם יודעים מה המנגנון שגורם לליקוי בביציות בעקבות הגיל? הרי בזרע, אתם יודעים להסביר שמכיוון שכל תא אב עובר הרבה חלוקות שיוצרות זרעים חדשים, וכל זרע חדש משמש תא אב בפני עצמו, ומכיוון שככל שעולה הגיל עולות גם מספר החלוקות כך עולה גם מספר התאים הפגועים.
    אבל בביציות, מעולם לא הצלחתי להבין מה גורם להן בבוא היום ללקות בפגמים גנטיים?
    האם אתם מכירים ויכולים להסביר את המנגנון הזה שגורם להם לפגמים עם העלייה בגיל?

אם כן - האם יש מחקרים המבוצעים בעולם כולו בנוגע לאפשרות שמירה על איכותן בתוך הגוף (למשל ניסוי תרופות מסוימות וכו') וניטרול הגורם לפגעים הגנטים העולים עם הגיל?

תודה לרופאים שעונים כאן, וברכות למצטרפים החדשים והמכובדים.

לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות לרופאים

הוספת תגובה

• מספר שאלות לרופאים - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    18/08/2012

שלום,למרבה הצער עדיין הליך תרומת הביציות לא יושם במרבית היחידות בארץ כולל אלו שבאיזור חיפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - מה לגבי שאלה מס' 2?

רוני
    18/08/2012

פרופ' אשכנזי שלום,

ראשית תודה על תשובתך.

שנית, לא קיבלתי מענה לשאלה מס' 2. אשמח אם תוכל לפרט לי מעט על המנגנון הזה של הביציות.

בתודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זמן זריקות..
    shla
    17/08/2012

בד"כ אני לוקחת את הזריקות (גונל ופרגובריס) בשעות הערב. מאחר ואני עובדת לפעמים משמרות ערב, זה מאוד מקשה עלי את החיים, והייתי מעדיפה לקחת אותן בשעות הבוקר המוקדמות (סביבות שש בבוקר, לפני יציאה לעבודה). האם זה משנה? האם קשה יותר לעקוב אחר תגובות הגוף, שכן גם את בדיקות הדם אני עושה בשעות הבוקר, וכנראה עוד לא יראו את התגובה? האם אני יכולה להתחיל בימים הראשונים עם לקיחת הזריקות בשעות הבוקר ולאחר מכן לעבור להזריק בערב? אם כן, אם קיבלתי היום ואני אמורה להתחיל ביום הראשון למחזור, אני יכולה להתחיל להזריק מחר בבוקר?

לקביעת תור
    סגירה
    זמן זריקות..

הוספת תגובה

• זמן זריקות.. - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    18/08/2012

שלום,את הזריקות רצוי לבצע בשעות אחה״צ ובשעות הערב כדי לאפשר ריכוז מידע רציף של בדיקות הדם והאולטראסאונד ולהורות על טיפול בהתאם היות והטיפול מותאם אינדיווידואלית לתגובה השחלתית וההורמונלית למה שקרוי individually adjusted dose .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה