פורום פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מס' שאלות לרופאים
    דנה
    19/08/2012

שלום לרופאים,
    בת 43 וחצי, 2 ילדים שבאו בהריונות ספונטיים ללא שום טיפולים.
    זרע מעולה, עדין מקבלת מחזור סדיר ומבייצת כשבכל סבב עם הורמונים ישנם לכל היותר
    3 זקיקים, לוקחת בקביעות חומצה פולית 5 מ"ג.
    עברתי 3 הזרעות ללא הצלחה + סבב 1 של IVF שבו הופרו 2 עוברים "יפים" אך לא השתרשרו.
    שבוע שעבר עברתי צילום רחם שבו נפתחו 2 החצוצרות(ההזרעות נעשו כשהחצוצרות היו סתומות ואף רופא לא ראה לנכון לשלוח אותי לצילום רחם).
    1. לאור פתיחת החצוצרות האם כדאי לבצע עוד סבב של הזרעה או יותר או לפנות ל-IVF?
    2. האם יש עוד סיכוי בגילי להיקלט להריון?
    3. במידה ואכנס להריון מהו הסיכוי להולדת ילד בריא?
    תודה
    .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מס' שאלות לרופאים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מס' שאלות לרופאים - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    19/08/2012

שלום יעל
    בהתחשב סגילך ובתגובה ההורמונלית שלך המלצתי הגורפת היא לבצע IVF
    בגילך הסיכוי להרות ב-IVF הינו בין 3-7%
    מעבר לשיעור הגבוה של ההפלות בקבוצת הגיל הזו,סיכוי לילד בריא הינו יחסית גבוה,אולם בכל מקרה יש לבצע בדיקת מינשפיר אם תהרי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עובר טרי - והקפאת זרע
    מירי
    18/08/2012

1) כמה זמן יכולים לשהות עוברים טריים, במיכלים המיוחדים שלהם, כשאשה צריכה לניידם, אם לבתי חולים שונים בארץ, אם להביאם מחו"ל? כך שלא תיפגע איכותם.

2) יש ואשה צריכה לקחת זרע מוקפא לחו"ל (בתהליך תרומת ביצית). האם תהליך הפשרת זרע גם "בעייתי" כמו שבהפשרת ביצית, שאיכשהו עושה יותר בעיות, פתאום מתגלה שלא שרדה את הפרשי הטמפרטורה, לא מופרית וכו'..... (באם דייקתי)..

תודה..

לקביעת תור
    סגירה
    עובר טרי - והקפאת זרע

הוספת תגובה

• עובר טרי - והקפאת זרע - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    18/08/2012

שלום מירי
    בד"כ עוברים וזרע מועברים בין יחידות במצב הקפאה ,במיכלים המכילים חנקן נוזלי ,וגם אז כדאי שהעברה תהייה מהירה בד"כ פרקי זמן שלא עולים על 24 שעות.
    שיטת ההעברה של עוברים טריים באינקובטור מיוחד הינה פרי פתוח ישראלי ,בכל מקרה רצוי שהעברה זו תהייה מהירה תוך מספר שעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המנגנון לפגמים גנטיים ביציות?
    רוני
    18/08/2012

לרופאים שלום,

רציתי להבין פעם אחת ולתמיד האם אתם יודעים מה המנגנון שגורם לליקוי בביציות בעקבות הגיל? הרי בזרע, אתם יודעים להסביר שמכיוון שכל תא אב עובר הרבה חלוקות שיוצרות זרעים חדשים, וכל זרע חדש משמש תא אב בפני עצמו, ומכיוון שככל שעולה הגיל עולות גם מספר החלוקות כך עולה גם מספר התאים הפגועים.
    אבל בביציות, מעולם לא הצלחתי להבין מה גורם להן בבוא היום ללקות בפגמים גנטיים?
    האם אתם מכירים ויכולים להסביר את המנגנון הזה שגורם להם לפגמים עם העלייה בגיל?

אם כן - האם יש מחקרים המבוצעים בעולם כולו בנוגע לאפשרות שמירה על איכותן בתוך הגוף (למשל ניסוי תרופות מסוימות וכו') וניטרול הגורם לפגעים הגנטים העולים עם הגיל?

בתודה מראש.

הוספת תגובה

• לפרופ' אשכנזי - תודה רבה

רוני
    18/08/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לפרופ' אשכנזי
    רעות
    18/08/2012

פרופ' אשכנזי שלום

שבוע 26+2 להריון עם קלקסן 40 החל משבוע 24 מטופלת בפרסולט 80 מ"ג ליום אתמול לא הרגשתי תנועות כלל פנימי למיון נשים באולטרסאונד הכל בסדר תנועות יפות .

במוניטור אין צירים ודופק עוברי היה בין 160 ל-167 בהתחלה האחות אמרה שזה גבוה והתייעצה עם רופא שאמר שזה תקין.

האם הדופק לדעתך הדופק בסדר או שזה גבוה ? עקב פרסולט

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לפרופ' אשכנזי

הוספת תגובה

• שאלה לפרופ' אשכנזי - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    18/08/2012

שלום רעות
    הדופק העוברי במסגרת התקין (דופק בסיסי בין 120-160 נחשב לנורמלי)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דקפפטיל וגיל הריון
    שירי
    18/08/2012

שלום לכם ותודה על העזרה הענקית,
    בתאריך 29/7/12 שזהו היום הראשון למחזור שלי קיבלתי דקפפטיל לפרוטוקול ארוך, רק לאחר שלושה שבועות בדיוק התחלתי בטיפול פוריגון, בתאריך 2/8/12 בוצעה החזרה לאחר שאיבה, בהחזרה זו החזירו לי 3 עוברים. מחר בבוקר בדיקת הדם ....
    מהו גיל ההריון? ממתי מתחילים לספור כי הרי זה לא הגיוני לספור במקרה כזה מיום קבלת המחזור...
    תודה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה
    דקפפטיל וגיל הריון

הוספת תגובה

• האם הרופא שמטפל בתרומת ביצית
    ענת
    18/08/2012

בחו"ל, רואה את התורמת, ויודע תכונותיה האישיות, או שזה נעשה בתיווך של מישהו אחר? כך שיכול להתאים לאשה מצודדת, תורמת תואמת (פחות או יותר), בהנחה שלרופאים יש טעם טוב.....:)

ואם לתורמת נעשים רק מספר בסיסי של בדיקות גנטיות (כפי הנדרש ממוצאה), אזי יש צורך לבדוק היטב את הזרע (גם מתרומה), בבדיקות יותר יסודיות, של כל ה-44 מחלות?

תודה!

הוספת תגובה

• האם הרופא שמטפל בתרומת ביצית - תגובה

פרופ` דוד בידר
    18/08/2012

בתוכנית שלנו אנחנו רואים את התורמות, נמצאים במקום ועושים התאמות.
    התורמות עוברות ברור גנטי.
    הגנים שנבדקים בארץ הן של יהודיות ואינן קיימות בכל אך בדיקות חשובות התורמות עוברות.
    בפרויקט שלנו מעורב רק הצוות הישראלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הרופא שמטפל בתרומת ביצית - תגובה

פרופ` דוד בידר
    18/08/2012

אם הזרע עבר ברור גנטי מקיף אז זה לא חשוב לבצע בדיקות אלא גם לתורמת כי צריך שגם בן הזוג וגם בת הזוג שישאו אותה בעיה גנטית על מנת שתהיה בעיה בעובר ואם בדיקות הגבר תקינות זה מספיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכל הבנות שבאותה סירה איתי...
    ענבר
    17/08/2012

לכל הבנות שחוות קושי להיכנס להיריון...
    אני עדיין לא בשלב של הפרייה חוץ גופית אלא רק בהזרעות... אבל חשוב לי לשתף אותכן בהרגשתי.
    במשך כמה חודשים הייתי לחוצה מאוד שאני לא מצליחה להיכנס להיריון ושאני צריכה לקחת הורמונים ולמה זה מגיע לי ומה זה העונש הזה שקיבלתי מאלוהים...
    אך לאחר ההתשה שגרמתי לעצמי החלטתי שאלוהים שם למעלה עושה לי מבחן ואני הולכת לעבור אותו בהצלחה!!
    אהיה רגועה, אהיה נחושה ,אהיה חיובית ואהיה שמחה על מה שיש לי בחיים ולא אתן לזה לשבור אותי!
    ההרגשה החיובית והרוגע הפנימי מאוד חשוב לתהליך הזה ואין לי ספק שכולנו כל אחת והסיפור שלה בסופו של דבר תהיה בהיריון! מקווה בשביל כל אחת מכן שזה יבוא במהרה ושתהיו מאושרות ושמחות והכי חשוב רגועות!
    מבלי להכיר כל אחת ואחת מכן אני שולחת לכן המון אהבה והצלחה שתהיה לכולנו!!!!

הוספת תגובה

• לכל הבנות שבאותה סירה איתי... - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    18/08/2012

כל הכבוד על מילות העידוד,גישה כזו מקלה על המאמץ הנפשי והפיסי הכרוך בטיפולי הפריון וההפריה,ואפילו מניבה תוצאות טובות יותר.
    בהצלחה לכולן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם לך ענבר !החודש יהיו רק הריונות!!

טלי
    21/08/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות לרופאים
    רוני
    17/08/2012

לרופאים שלום,

1) האם ידוע לכם האם יש בתי חולים בחיפה המבצעים כבר תרומת ביצית בפועל (לא רק מתכוננים)? בתכנית ששודרה אתמול במסגרת הסדרה "הסיפור" נמנה בית חולים כרמל, שעד כמה שידוע לי אינו מבצע עדיין הליך זה. מה נכון לגביו? לגבי רמב"ם?

2) רציתי להבין פעם אחת ולתמיד האם אתם יודעים מה המנגנון שגורם לליקוי בביציות בעקבות הגיל? הרי בזרע, אתם יודעים להסביר שמכיוון שכל תא אב עובר הרבה חלוקות שיוצרות זרעים חדשים, וכל זרע חדש משמש תא אב בפני עצמו, ומכיוון שככל שעולה הגיל עולות גם מספר החלוקות כך עולה גם מספר התאים הפגועים.
    אבל בביציות, מעולם לא הצלחתי להבין מה גורם להן בבוא היום ללקות בפגמים גנטיים?
    האם אתם מכירים ויכולים להסביר את המנגנון הזה שגורם להם לפגמים עם העלייה בגיל?

אם כן - האם יש מחקרים המבוצעים בעולם כולו בנוגע לאפשרות שמירה על איכותן בתוך הגוף (למשל ניסוי תרופות מסוימות וכו') וניטרול הגורם לפגעים הגנטים העולים עם הגיל?

תודה לרופאים שעונים כאן, וברכות למצטרפים החדשים והמכובדים.

לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות לרופאים

הוספת תגובה

• מספר שאלות לרופאים - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    18/08/2012

שלום,למרבה הצער עדיין הליך תרומת הביציות לא יושם במרבית היחידות בארץ כולל אלו שבאיזור חיפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - מה לגבי שאלה מס' 2?

רוני
    18/08/2012

פרופ' אשכנזי שלום,

ראשית תודה על תשובתך.

שנית, לא קיבלתי מענה לשאלה מס' 2. אשמח אם תוכל לפרט לי מעט על המנגנון הזה של הביציות.

בתודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זמן זריקות..
    shla
    17/08/2012

בד"כ אני לוקחת את הזריקות (גונל ופרגובריס) בשעות הערב. מאחר ואני עובדת לפעמים משמרות ערב, זה מאוד מקשה עלי את החיים, והייתי מעדיפה לקחת אותן בשעות הבוקר המוקדמות (סביבות שש בבוקר, לפני יציאה לעבודה). האם זה משנה? האם קשה יותר לעקוב אחר תגובות הגוף, שכן גם את בדיקות הדם אני עושה בשעות הבוקר, וכנראה עוד לא יראו את התגובה? האם אני יכולה להתחיל בימים הראשונים עם לקיחת הזריקות בשעות הבוקר ולאחר מכן לעבור להזריק בערב? אם כן, אם קיבלתי היום ואני אמורה להתחיל ביום הראשון למחזור, אני יכולה להתחיל להזריק מחר בבוקר?

לקביעת תור
    סגירה
    זמן זריקות..

הוספת תגובה

• זמן זריקות.. - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    18/08/2012

שלום,את הזריקות רצוי לבצע בשעות אחה״צ ובשעות הערב כדי לאפשר ריכוז מידע רציף של בדיקות הדם והאולטראסאונד ולהורות על טיפול בהתאם היות והטיפול מותאם אינדיווידואלית לתגובה השחלתית וההורמונלית למה שקרוי individually adjusted dose .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופיל הורמונלי
    שלומית
    17/08/2012

להלן תוצאות בדיקת דם יום 2 למחזור:

E2 132
    LH 10.8
    FSH 12.6
    PROGESTRON 2.1
    PROLACTIN 959
    TSH 0.27

שאלות:
    1 מה אומרות התוצאות הנ"ל?
    2 האם חודש קודם היה ביוץ?

לקביעת תור
    סגירה
    פרופיל הורמונלי

הוספת תגובה

• פרופיל הורמונלי - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    18/08/2012

שלום שלומית,הפרופיל ההורמונלי שלך תקין,פרט לערך גבוה במיקצת של FSH ,שיכול לרמז על רזרבה שחלתית נמוכה יחסית.אין בתוצאות אלו מידע לגבי ביוץ באם התרחש בחודש הקודם,יש לבצע בדיקת דם לפרוגסטרון שבוע לאחר הביוץ המשוער ורמתו מהווה אידיקציה לביוץ שהתרחש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופיל הורמונלי - תגובה

ד''ר ישראל וגמן
    20/08/2012

אם יורשה להוסיף על תשובתו המכובדת של ד"ר אשכנזי
    נראה לי שרמת הפרולקטין גבוהה, מהגבול העליון של הנורמה (ראי את נורמת המעבדה) ויתכן כי רמת ה TSH גם כן מעט נמוכה מהנורמה (גם כאן ראי את נורמת המעבדה המבצעת כי יש שוני בין מעבדה למעבדה)
    אם אכן כך פני הדברים, פני לרופא המטפל ששלח את הבדיקות .יתכן ויש מקום לחזור על בדיקת פרולקטין בשעה 1000 על מנת לקבל תשובה אמינה יותר והמשך טיפול ומעקב על ידו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    טלי
    17/08/2012

שלום רב,
    בשל פרמטריים בסיסים לא מזהירים שלי (גיל,FHS גבוה, AMH נמוך) ובעיקר של בן זוגי (פרמטרים נמוכים בבדיקת זרע) הומלץ על הפריה חוץ גופית בשיטת איקסי (מיקרומניפולציה). הבנתי שבשיטה זו, בשל העדר תהליך של ברירה טבעית של הזרע וסיכוי לזיהום בביצית יש סיכוי גבוה יותר לעובר עם פגמים. האמנם? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    17/08/2012

שלום קרן
    בדף ההסכמה מדעת לגבי הפריה חוץ גופית וביצוע ICSI נאמר שיתכן ופרוצדורה זו מעלה את השכיחות להפרעה גנטית בשיעור נמוך-ואכן מספר עבודות בסיפרות מציינות זאת ,אולם עדיין זו האלטרנטיבה הטובה ביותר במצבים של גורם זכרי חמור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והמשך

טלי
    17/08/2012

תודה רבה על תשובתך. האם ניתן לחזות באמצעות בדיקות במהלך ההריון את הפגמים הללו? ואם לאו, האם חרף הרצון בילד בכל מחיר עדיין לא עדיף לצמצם את הסיכון ובכל זאת לנסות הפריה חוץ גופית ללא התערבות שכזו ואפילו במחיר של סיכוי נמוך יותר להפריה (כאמור רוצים מאוד בילד אך לא בילד פגום חלילה)? שוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והמשך - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    17/08/2012

קרן שלום
    ישנן נתוני זרע ושיקולים נוספים ועל הרופא המטפל לעשות את שיקולי התועלת סיכן בנסיבות הקיימות ולקבל יחד איתכם החלטה,למרות הכל הסיכון לפגם גנטי או אחר עולה רק בשיעור יחסית קטן ההופך את הפעולה במקרים של גורם זכרי חמור למה שנקרא all or none effect כך שבנסיבות הקיימות זוהיא הדרך להשיג הריון בהקדם האפשרי לפני שתהייה הדרדרות נוספת גם בסטטוס ההורמונלי שלך,וההריון לא יהייה בר השגה.
    לסיכום אני הייתי ממליץ לך בעד הפריה חוץ גופית עם ICSI

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

טלי
    17/08/2012

רב תודות ושבת שלום. הולכים על המלצתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לרופאים
    רעות
    17/08/2012

ד"'ר/פרופ' שלום רב

הריון שבוע 26+1 שלייה נמוכה לראשונה הרגשתי תנועות עובר לפני שבועיים במהלך השבוע הרגשתי תנועות במשך היום עם הפסקות.

אתמול הרגשתי מס' תנועות עד הצהריים בלבד והבוקר תנועה או שניים.

האם זה בסדר לשבוע 26 או שאני כבר צריכה להרגיש כל היום תנועות?

אציין שלפני 4 ימים נבדקתי הכל היה תקין

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לרופאים

הוספת תגובה

• שאלה לרופאים - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    17/08/2012

שלום רעות
    על פניו נראה הכל תקין ,כדאי לבצע גם תרשים של דופק ותנועות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• DHEA
    ענת
    16/08/2012

שלום, אני לאחר מחזור של 6 הזרעות עם גונל F 150 ללא הצלחה,לוקחת כבר שלושה שבועות DHEA לאחר שבבדיקה הורמונאלית התברר כי ה FSH 28.6 .הומלץ לי לקחת את התוסף ל-3 חודשים ולחזור על הבדיקה ההורמונאלית.החודש לא קיבלתי מחזור (איחור של שבוע וחצי-ז"א 35 יום ממחזור אחרון) עשיתי בדיקה ביתית לפני 3 ימים ויצאה שלילית אבל יש לי כאבים בבטן ובגב תחתון .אני עברתי לידה אחת לפני כשנתיים (הריון עם איקקלומין). האם ידוע לכם שיש תופעות של הפסקת מחזור ברגע שנוטלים DHEA?האם יש סיכון במידה ונכנסתי ספונטנית להריון ואני עדיין נוטלת את התוסף?האם יש טעם לבצע בדיקת דם להריון?אודה לכם על תשובה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    DHEA

הוספת תגובה

• DHEA - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    16/08/2012

שלום ענת
    רמת ה-FSH שלך מאוד גבוה ומעידה על רזרבה שחלתית ירודה,לקיחת הDHEA אינה יכולה לשנות את המצב הבסיסי ,איחור במחזור לא צפוי כתוצאה מלקיחת תוסף מזון זה,ולא נשקפת סכנה לעובר אם תהרי תחת לקיחת ה-DHEA

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• DHEA

ענת
    17/08/2012

פרופ' אשכנזי תודה רבה על התגובה המהירה , אני מאוד מבולבלת כיוון ששכחתי לציין שנבדקתי אתמול באולטרסאונד ,ביומיים האחרונים יש לי כאבים בבטן תחתונה, והרירית דקה לא מצב של הריון או ביוץ ,שחלה אחת יש זקיקים קטנים ובשנייה יש אחד בגודל 20, זה יכול להיות ביוץ בלי מחזור? הרופאה אמרה שגם אם יש הריון היא לא יכולה לראות כי זה רק שבוע אחרי איחור מחזור. היא נתנה לי לעשות ב.דם בתא. האם בכלל הגיוני שעם FSH כזה אני יכולה להיכנס להריון? האם לאור תשובתך לגבי ה DHEA אני אמורה להבין שבעצם אין אופציה להורדת ה FSH עם התוסף הזה ? האם זה נכון שעם FSH כזה גבוה אין סיכוי או סיכוי קלוש להיכנס להריון ב IVF ? אני לא רוצה סתם לבלוע את התוסף הזה אם אין לו מטרה יש לנו הסטוריה של סרטן שד במשפחה ואני מנסה להימנע מהורמונים כמה שניתם וזה בכ"ז סוג של הורמון לפי מה שהבנתי , אשמח לתשובה כנה כי אני כבר מאוד מבולבלת .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• DHEA - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    17/08/2012

שלום ענת
    אכן הסיכוי להרות עם ערכי FSH כל כך גבוהים נמוך ,אולם היו דברים מעולם,בנתונים שאת מוסרת לנוכח הרירית הדקה וכל הרקע המקדים נראה לי שהסבירות שאת בהריון קטנה ביותר,בכל מקרה בצעי את בדיקת הביטה כדי להסיר כל ספק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• FSH גבוה

ענת
    17/08/2012

פרופ' אשכנזי קודם כל תודה על התשובות הכנות . אני שואלת אותך בתור מומחה שראה כבר הרבה טיפולים , האם כדאי להיכנס לטיפולי IVF עם FSH 28.6 או כמו שאמר לי הגניקולוג שלי - אין טעם כרגע כי כל עוד זה גבוה הטיפולים הם לחינם ורק תרומת ביצית באה בחשבון? האם אתה מבצע IVF עם תוצאה כזו ? (כשלקחתי גונל היו לי 3 זקיקים) שכחתי לציין שאני גם לא כ"כ צעירה (בת 36) .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• FSH גבוה - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    17/08/2012

שלום הייתי ממליץ לנסות טיפול IVF באחד הפרוטוקולים הרכים המבוסס על המחזור הטבעי,ולעיתים בתוספת הורמונלית קטנה ומבוקרת,בתנאים אלו ניתן להפיק לעיתים ביצית/ביציות ואפילו להשיג הריון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום היסטרוקופיה אבחנית מחיצה ברחם
    טלי
    16/08/2012

80% מחיצה עברתי חוץ מזה לא נימצא שום בעיה אני בת 33 . כ19 I V F ללא הצלחה שתי הריונות מחוץ לרחם השאלה האם זה מסוכן לרירית יכול לפגוע בה אני קצת פוחדת האם יש סיכוי להכנס להריון במצב זה תודה רבה!לרופאים המצטרפים ברוכים הבאים יישר כוח!

הוספת תגובה

• שלום היסטרוקופיה אבחנית מחיצה ברחם - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    16/08/2012

שלום סיגלית
    מחיצה התופסת כ-80% מחלל הרחם הינה בעלת משמעות רבה מבחינה פרוגנוסטית הן לכניסה להריון ,והן לגורל ההריון באם יהייה (הפלה ,לידה מוקדמת,וכו..)לכן איני רואה כל אפשרות לא לבצע היסטרוסקופיה ניתוחית להסרת המחיצה ,במיוחד שעברת כבר 19 מחזורי IVF ללא הצלחה -התובת היא על הקיר.
    בשיקולי סיכון תועלת אין בעיני כל ספק שעלייך לפנות לאופציה הניתוחית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה פרופ' ג'קי יישר כוח!!!!

טלי
    17/08/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• IVF כושלים ובדיקת AMH
    shla
    16/08/2012

בת 39, ללא הריונות קודמים.
    מנסה כשנתיים להיכנס להריון, תחילה באופן טבעי ולאחר מכן מספר הזרעות שכשלו. לאחרונה 3 טיפולי IVF עם זרע מוקפא שאיכותו מצוינת (תרומה).
    מחזור טיפולים ראשון כלל גונל (300) ודקה פפטיל כל ערב. נשאבו שלוש ביציות, שתיים הופרו, לא נקלטו.
    מחזור טיפולים שני כלל פרגובריס (3 מנות) וסופרפקט - נשאבו שלוש ביציות, 1 הופרתה, לא נקלטה.
    מחזור טיפולים שני כלל פרגובריס (4 מנות) ודקה פפטיל - נשאבו שתי ביציות, לא הופרו.
    הרופא שלי אומר שאיכות הביציות שנשאבו לא טוב.
    אני מתחילה את הטיפולים ביום הראשון למחזור, בד"כ למשך 12 ימים לערך.
    עשיתי בדיקת AMH והתוצאה - 10.2. הבנתי שזו תוצאה בסדר.
    אני בריאה, משקל תקין, לא מעשנת ועושה הרבה ספורט. מה יכולה להיות הבעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    IVF כושלים ובדיקת AMH

הוספת תגובה

• IVF כושלים ובדיקת AMH - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    16/08/2012

שלום,בתנאים הנוכחיים ראוי להמשיך טיפול ולנסות פרוטוקולים אלטרנטיבים שעשויים להניב תוצאות טובות יותר -לא להתייאש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה