מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בלבול שלםיעל11/08/2012
שלום לרופאים,
בחודש זה לא עשיתי טיפול.
ביום ה-21 למחזור הייתי אמורה לעבור PAP, כדי להכין את הרחם לטיפול הבא.
ביום ה- 20 התחילו להיות הפרשות דמיות.
בבדיקות שעשיתי היו הערכים הבאים: E2 - 997; קטן מ- 0.8 -P.
ולמחרת: E2 - 1230; ו- P-2.3 ; ביום זה נצפו 2 זקיקים: 17,19
האם יכול להיות שהדימומים הללו היו וסת?
יכול להיות שהיא תגיע יחד עם ביוץ?
האם יכול להיות שהווסת תגיע עכשיו ביום ה-28 או רק בעוד שבועיים?
התבלבלתי לגמרי מכל המצב,
ורצית לדעת מה קורה בגופי ולמה עלי לצפות.
תודה ושבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בלבול שלם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/08/2012יעל שלום
ביום ה-21 היית לקראת ביוץ ,התופעה של דמם ביוצי(ovulation bleeding ) ידועה ,קבלת המחזור צפויה להתרחש כ-14 יום ממועד זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן משוער למחזורקריין11/08/2012
עברתי טיפול IVF וביום שלשי שעבר קיבלתי תשובת B שלילית שאין הריון, בטיפול קיבלתי נירות כדורים בפה וזריקה כל כמה ימים, עד היום לא קיבלתי מחזור.
השאלה היא למה עדין לא קיבלתי ומחזר ומתי אני אמורה לקבל מחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זמן משוער למחזור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/08/2012קרין שלום
העכוב בקבלת המחזור נגרם עקב פעילות הורמונלית נמשכת של הגופיפים הצהובים המפרשים פרוגסטרון(מבנים ציסטיים שנותרו לאחר שאיבת הזקיקים) עד שהתהליך יפוג מעצמו בכל מקרה אם עדיין לא תקבלי מחזור בצעי בדיקת דם חוזרת להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדיקת הריוןlama11/08/2012
שלום אני רוצה לדעת מתי אפשר לעשות בדיקת דם להריון אחרי IVF אחי מוקדם האם אפשר לעשות בדיקה בבית האם זה אמין
תודת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הדיקת הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/08/2012שלום
בדיקת ההריון המוקדמת ביותר שניתן לבצע הינה בין היום ה12-14 מהביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ בידרשלומית11/08/2012
בת 45,מחזורים סדירים כל 30 יום.
החודש לראשונה בחיי יש איחור של שבועיים במחזור.
בטא-שלילית
באולטראסונד אתמול,ראו רירית 8.6 מ"מ,ללא זקיקים
מדוע הרירית לא מתפרקת?או יותר נכון מתי היא תתפרק?
הייתכן מצב שהררית לא תתפרק בכלל?כי אין זקיקים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר12/08/2012הרירית מתפרקת כ 11-14 יום אחרי הביוץ.
היית צריכה לבצע בדיקות אסטרוגן ופרוגסטרון כדי לראות מהקורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ביוץ חיוביתדנה11/08/2012
היום יום 17 מהביוץ.ביום ה-15 בדיקת הריון ביתית יצאה שלילית. אתמול התחילן הפרשות ביוץ חזקות מאוד ובדיקת ביוץ יצאה חיובית. היום התחילו הכתמות אדומות מועטות. אני אמורה להתחיל IVF ראשון ואמורה לקחת אסטרופם ביום הראשון של הווסת. האם ההכתמות האלו זה וסת? מדוע בדיקת הביוץ יצאה חיובית? אם אקח אסטרופם ויתברר שאני בהריון האם זה יכול להזיק לעובר? רק בעוד יומיים יש לי תור לבטא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת ביוץ חיובית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/08/2012דנה שלום
לפי מצב העיניינים טרם קיבלת את המחזור הצפוי אלא דמם טרום מחזורי -לאור בדיקת LH (ביוץ) חיובית -ממליץ לבצע בדיקת ביטה להריון חוזרת,לקיחת אסטרופם במידה ואת בהריון לא תזיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצרהשלומית11/08/2012
יש מצב שרירית 8 מ"מ לא תתפרק???
המוזר שאין זקיקים....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה קצרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/08/2012שלומית שלום
רירית של שמונה מ"מ אינה מתפרקת כלאחר יד,העדר הזקיקים יכול להצביע על מספר מצבים -על היותך לאחר ביוץ,ויכולה להיות אפשרות שאת בהריון,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שניאורה10/08/2012
שלום אני אמא לילדה בצ 4 נכנסתי להריון ללא בעיה. עכשיו מנסים כבר שנה וחצי ללא הצלחה עושה בדיקות ביום שלישי למחזור ושותה דקסמטזון 17 ohp ירד מ 135 לחמש בערך כארבעה חודשים שותה את הכדור מה השלב הבא מה לבדוק ולאן לפנות אני בקופת חולים כללית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריון שני - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/08/2012אורה שלום
המידע שאת מספקת אינו מאפשר לבצע דיאגנוזה ראויה,בכל מקרה מומחי פריון רבים מצויים במרפאות קופ"ח ,כמו כן אתרשאית לבקש טופס 17ולהתקבל למרפאת הפריון של בית החולים הסמוך למקום מגורייך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידרמאיה10/08/2012
שלום,
אני נמצאת באמצע טיפול של החזרת מוקפאים. כבר מזה 9 ימים לוקחת אסטרופאם - 3פעמים ביום דרך הפה.
יש לי כאבי בטן ובחילות: האם זה אמור להיות ככה? מה ניתן לעשות בשביל להוריד את הסממנים?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר12/08/2012עניתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לפרופ' בידר
מאיה12/08/2012שלום,
במסגרת טיפול לפני החזרת מוקפאים היום אני מתחילה לקחת כדורים של אוטרוגסטן: אמרו לי לקחת 300 מג-3פעמים/יום.
כדורים של אוטרוגסטן שיש לי הם 100מג/כדור- ז"א אני צריכה לקחת בפעם אחד 3 כדורים- האם זה בסדר להכניס שלושה כדורים של 100מג בבת אחת לתוך הנרתיק?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר13/08/2012כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שנייאנה10/08/2012
שלום לרופאים נמלאים
אני אמא לילד בן שנה ושבע חודש מהפריה ראשונה.
היום אני מעוניינת להיכנס שוב להריון .
השאלה מה אני צריכה לעשות ממה להתחיל חשוב לציין שישנם מוקפאים שלי שנמצאים בבית חולים אלישע .
שבת שלום תודה ובהצלחה לכולם!!! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון שני - תגובה
פרופ' שחר קול11/08/2012יש לפנות ליחידה המטפלת כדי לקבל תוכנית למחזור הפשרה.
יש לדאוג להתחייבות של הקופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסונדאורחת10/08/2012
שלום
מחורים סדירים כל 30 יום.
כעת המחזור מאחר בשבועיים.
לפי אולטראסונד רירית 8.6 מ"מ
ואין זקיקים.
1כיצד ייתכן שהרירית מתעבה ואין אפילו זקיקי אחד?
2 לפי גודל הרירית,מתי יגיע מחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אולטרסונד - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/08/2012שלום
יתכן והמחזור שלך השתבש ,כדאי לבצע בדיקת דם לאסטרוגן,פרוגסטרון,ולביטה(הריון )וימצא הפתרון לתעלומה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי ביום ה-3 למחזורהאם תקין?10/08/2012
שלום רב,
הפסקתי לקחת גלולות לפני כ9 חודשים ומאז המחזורים לא סדירים.
(משך המחזור נע בין 26 יום ל 58 יום).
נשלחתי לבדיקת דם ביום ה-3 למחזור.
האם התוצאות תקינות? האם זה יכול לאפיין שחלות פוליציסטיות?
ESTRADIL-159
LH-11.5
FSH-8.70
PROLACTIN-200
PROGESTE - 2.06
Free Androgen 2.1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונלי ביום ה-3 למחזור - תגובה
פרופ` דוד בידר12/08/2012הפרופיל תקין ולפי הפרופיל אי אפשר להגיד כלום לגבי שחלות פוליציסטיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה פלוקונזול 150 mg ואיכותהאם תקין?10/08/2012
שלום,
האם נטילת פלוקונזול 150 מ"ג פעם בשבוע למשך 3 שבועות ע"י הגבר עלולה לפגוע באיכות הזרע ובסיכויי הריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנטיביוטיקה פלוקונזול 150 mg ואיכות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/08/2012שלום
לעניות דעתי אין השפעה של פלוקונזול על איכות הזרע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' בידררעות10/08/2012
פרופ' בידר שלום
כפי שכתבתי נצפתה אצלי שליית פתח אושפזתי עקב דימום 4 ימים לא ברור עם מלאה או חלקית היה ויכוח בין הרופאים.
קראתי כי במידה ויש שליית פתח וצוואר הרחם נמחק יש סכנה להיפרדות שלייה האם זה נכון ? לפי נסיונך הרב האם יש סיכוי שהשלייה תעלה וההריון יסתיים טוב
האם פרסולט עוזר לעצור צירים ובצורה עקיפה שלא יהיה דינאמיקה ואז דימומים מהשלייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר12/08/2012הפרסומאי עוזר ויש סיכויים שההריון יתקדם בצורה טובה עד המועד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידרמאיה09/08/2012
שלום,
אני נמצאת באמצע טיפול של החזרת מוקפאים. כבר מזה 9 ימים לוקחת אסטרופאם - 3פעמים ביום דרך הפה.
יש לי כאבי בטן ובחילות: האם זה אמור להיות ככה? מה ניתן לעשות בשביל להוריד את הסממנים?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר12/08/2012המינון שח אסטרופם צריך להיות פעמיים ביום.
את לוקחת כמות גדולה ולכן התופעות.
תרדי לכדור בוקר וכדור ערב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה -תחילת טיפולים.טליה09/08/2012
ערב טוב, אני בת 36 +1 מזה שנתיים נסיונות להרות ללא הצלחה, בעלי בצע בדיקת זרע : נפח:2 סמ"ק, PH-8.5, ריכוז -6.5 מליון סמ"ק, סה"כ זרעונים :13 מליון, 52% בתנועה, סוג התנועה: מקומית-24%, סיבובית-16%, פרוגרסיבית—60%, ריכוז תאים עגולים-2 מליון סמ"ק, כמו כן ביצעתי בדיקת דם ביום החמישי למחזור להלן התוצאות:
TSH-0.83, פרולקטין-268, LH-3.4, FSH-6, פרוגסטרון-0.9, טוסטסטרון-קטן מ-1.5, DHEA-S-0.65, אסטרדיול (E2)-קטן מ-100pmol/L
הרופא ממליץ לי על כדורי איקקלומין ואוביטרל. ולאחר השבחת והזרעה האם הכיוון עליו המליץ הרופא יוביל להריון או שמא צריך זריקות והזרעה במצבי?תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה -תחילת טיפולים. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/08/2012שלום יעל
הכיוון שעליו הצביע הרופא שלך נכון טיפול משולב בגרימת ביוץ +הזרעות הינו הטיפול המומלץ במקרה זה ,וכמו תמיד מתחילים מהקל לכבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)