מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אנדומטריוזיס והפריהשוש01/04/2012
שלום, בת 29, לאחר לפרוסקופיה לניקוי אנדומטריוזיס. זרע תקין. עם אנדומטריומה אחת שהושארה בשחלה שלא נותחה, ושגדלה עקב ההזרקות. הזרקתי 2 אמפולות של מנוגון למשך 8 ימים, אוביטרל, והיום שאבו לי לצערי רק 3 ביציות ועוד 3-4 זקיקים ריקים (שאבו מ2 השחלות). רציתי לברר האם המחזור הטיפולי הזה שבו הפיקו רק 3 ביציות (שהוא הראשון שלי) מעיד על איכות הביציות ועל סיכויי ההצלחה? כמו כן, האם כמותן יכולה לגדול עם פרוטוקול אחר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטריוזיס והפריה - תגובה
פרופ' שחר קול01/04/2012מספר הביציות אינו מעיד על איכותן.
בהחלט יתכן הריון ממחזור בו נשאבו 3 ביציות.
יתכן ושימוש במינון גדול יותר בהמשך יביא לתגובה שחלתית נמרצת יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דר' קול
שוש01/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן תוך רחמיש01/04/2012
שלום רב,
אני נמצאת בטיפולי IVF ההחזרה תהיה לפונדקאית.
הטיפולים מתבצעים עם ההתקן (ללא הורמונים)- האם יתכן וההתקן עלול לפגוע בסיכויי הפריון? ברמת FSH ?
בנוסף?
מהו הפרוטוקול הנפוץ לגיל 40 ?
בתוגה מראש
נ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן תוך רחמי - תגובה
פרופ' שחר קול01/04/2012ההתקן אינו משפיע על השחלות. לכן גם לא על רמת ה FSH
אין פרוטוקול ״נפוץ״ לגיל 40.
יש להתאים הפרוטוקול לכל מטופלת על סמך שורה ארוכה של פרמטרים קליניים, הגיל הוא רק אחד מהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת e2רותי01/04/2012
אני מזריקה כבר 9 ימים פיוריגון. ביום חמישי התוצאה הייתה על 500 E2 והיום התוצאה היא 410 E2 , ביום שישי התחלתי להזריק גם צטרוטייד. זה קורה לי כבר פעם שניה רצוף בטיפול שהE2 עולה באיטיות ואז יורד, יש איזה הסבר למקרה כזה ??? אני כבר לא יודעת מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת e2 - תגובה
פרופ' שחר קול01/04/2012כנראה על רקע ירידה חריפה ברמת ה LH בעיקבות הציטרוטייד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' בידרקרן01/04/2012
פרופ' בידר שלום
עד איזה שבוע בדר"כ לוקחים תמיכה של קרינון ?
האם שתייה מרובה בהריון עוזרת במניעת צירים מוקדמים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר01/04/2012יש כל מיני אסכולות.
אפשר להפסיק כשרואים דופק לעובר.
שתיה לא מונעת באמת צירים.
לפעמים כששותים פחות יש התגברות צירונים אך זה לא ממש משמעותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת או השרשה?אא01/04/2012
על פי זריקון מונופר + אוביטרל + US ּ בדיקות דם הרופא קבע שהביוץ שלי ב18-19 למרץ ומחר אני צריכה להגיע לבידקת הריון...
היום מוקדם בבוקר היה לי כתם כתמתם-ורדרד.
אין לי כאבי וסת אבל השדיים שלי נםוחות כבר כמה ימים.
האם הכתם הוא תחילת וסת או שאני יכולה עדיין לקוות...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת או השרשה? - תגובה
פרופ' שחר קול01/04/2012לצערי, כנראה וסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור ובדיקותאורטל31/03/2012
שלום,
לפני 5 ימים סיימתי לקחת כדורי אסטרופם מאחר ולא השפיעו עליי. הרופא שלי אמר לי לבצע בדיקות דם ביום השלישי של המחזור. היום הופיע לי דימום קל מאוד. איך אדע אם זה מחזור והאם אני יכולה לבצע את הבדיקות....? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור ובדיקות - תגובה
פרופ` דוד בידר01/04/2012אין לבדיקות משמעות לאחר לקיחת גלולות.
הדימום הקל נחשב כוסת אחרי גלולות.
הגלולות משבשות את ערכי ההורמונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת דיכוי מלא על התפתחות זקיקיםאסנת31/03/2012
שלום רב,
בת 41, ללא ילדים, בטיפול IVF שני.
לאחר שבועיים וחצי של שאיפת סינרל הושג דיכוי מלא.
מזה 6 ימים מזריקה גונל F 300 (בנוסף לשאיפת הסינרל) אולם עד עתה התפתחו 2 זקיקים בלבד (בגודל 15).
האם ייתכן כי הסינרל מעכב את התפתחות הזקיקים?
תודה רבה,
אסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת דיכוי מלא על התפתחות זקיקים - תגובה
פרופ' שחר קול01/04/2012לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליה31/03/2012
רציתי לדעת, האם למרות שיש לי נוזל בחצוצרות, יש לי סיכוי כלשהו (אפילו נמוך מאוד) להריון טבעי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר אריק כהנא31/03/2012במידה ואין חסימה מלאה דו צדדית קיימת אפשרות של הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה, אם אפשר
ליה31/03/2012הרופא שלי המליץ לחסום או לכרות את החצוצרות כי לדעתו הנוזל מפריע להשרשה. האם לשעתך יש טעם לנסות הריון טבעי לפני כן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה, אם אפשר - תגובה
ד''ר אריק כהנא08/04/2012במידה ויש חסימה דו צדדית, הסיכוי להריון טבעי נדיר, אם בכלל
בלע מקרה כדאי לבצע מחזור אחד או שניים של הפרייה חוץ גטפית לפני כריתת או חסימת חצוצרות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש אמונה....
בר10/04/2012ליה שלום קראתי את שאלתך והייתי חייבת להגיב אני לאחר 2 לידות של בניי ספונטניים לחלוטין ללא כל בעיה נסיתי מזה שנה וחצי להרות כאשר אני נכנסת להריון מהר...
גיליתי כי 2 החצוצרות שלי חסומות ואין סיכוי כלל טיבעי עברתי ל-IVF דבר שדרש מימני הרבה כוח נפשי והרגשתי כי הבית שלי נגמר ואני לא מצליחה להתנתק ולדאוג לילדיי שבבית וויתרתי מהלב ואמרתי כי אם אלוהים יתן אקבל באהבה אבל לעבור את זה איני מוכנה... והיום גיליתי כי אני נכנסתי להריון טיבעי שאני לא מאמינה כלל למרות החצוצרות שחסומות ולא ניתן לי אחוז 1 להרות אז יש ניסים ולא לקבל החלטות בלחץ לשחרר והכל מגיע... בהצלחה לכולן.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבר
ליה12/04/2012בר, תודה רבה, זה ממש נותן תקווה! אני עושה IVF, אבל ממשיכה לקוות, אולי...
מזל טוב!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופאם - -דחוף!!!!!!!!דניאל31/03/2012
שלום,
האם לקיחת אסטרופאם דרך הנרטיק זה מהלך תקין? האם זה יעיל יותר עם פחות תופעות לוואי כמו סחרחורות/בחילות וכו'.?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרופאם - -דחוף!!!!!!!! - תגובה
פרופ' דב פלדברג31/03/2012למאיה שלומות,
אכן כן, נטילת אסטרופם דרך הנרתיק הינה יעילה ביותר וחוסכת הרבה מתופעות הלוואי המתרחשות בנטילה פומית.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידרמודאגת31/03/2012
שלום פרופ'
אתמול יום מחזור 13
עשיתי בדיקת דם
E2 486
LH 41.1
PROG 3.86
היום יום מחזור 14
הרופא ביקש לחזור על הבדיקה
E2 331
LH 31.9
PROG 4.3
1. האם היה ביוץ?
מדוע האסטרדיול ירד נמוך כל כך?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר31/03/2012היה ביוץ ולכן ירד האסטרוגן.
בדיקת ה LH מראה גם על ביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשמך שאלה לפרופ' בידר
מודאגת31/03/2012באיזה יום היה הביוץ
בבדיקה הראשונה (יום 13)
או בבדיקה השניה (יום 14)?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשמך שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר01/04/2012בין שתי הבדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- E2ריטה30/03/2012
שלום,
אני בטיפולי IVF מתמשכים סובלת משחלות פוליציסטיות, כיצד ייתכן שעד היום ה- E2 עלה מהר ופתאום טיפול שני ברציפות ש ה E2 עולה לאט (מזריקה יום עשירי פיוריגון 100 ה- E2 580)
האם משהו השתנה הורמונלית? על מה זה מעיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר E2 - תגובה
פרופ` דוד בידר31/03/2012זה קורה ותלוי בזריקות הפיוריגון.
ביצור לפעמים הכנת התרופות יכולות לגרום לתגובה כזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות למניעת הריוןayelet30/03/2012
היי
אני בת 24 ולוקחת גלולות למניעת הריון כבר מגיל 17,
יש לי פחד גדול שכשאני ארצה להכנס להריון ואפסיק לקחת את הגלולות אני לא אצליח,
אני אשמח אם תגידו לי אם הפחד שלי מוצדק ואני צריכה להפסיק לקחת גלולות או שאין שום בעיה ושהגלולות לא משפיעות בכלל על היכולת להכנס להריון.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות למניעת הריון - תגובה
פרופ` דוד בידר30/03/2012הפחד שלך לא מוצדק.
הגלולות לא עושות כלום למעט מניעת הריון ולא פוגעות בכלום וברגע. שתפסיקי הכל יחזור לקדמותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת לשאלה הקודמת- לד"ר בידרשרון30/03/2012
האחות אמרה לי להזריק אורביטרל בערך בשעה 19:00 אתמול (יום ה'). הבוקר עשיתי את ההזרעה (בשעה 10:45). לא עברו אפילו 12 שעות.
קראתי בפורומים שמומלץ לעשות הזרעה 24 שעות לאחר ההזרקה של האורביטרל.
יש לי הרגשה לא טובה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה הקודמת- לד"ר בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר30/03/2012זה בסדר כי הזרע מחזיק לפחות 48 באגן.
אם הזרע תקין כדאי גם לקיים יחסים מחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה לד"ר בידרשרון30/03/2012
תאריך המחזור האחרון שלי היה ב19.3
(לפניו בתאריכים: 22.12,21.1,18.2)
עפ"י בדיקת הדם האחרונה והאולטרסאונד שעשיתי אתמול (29.3) התוצאות:
E-2 934
PROG 1.7
זקיקים: אחד של 18 ואחד של 14
רירית: 8.6
טופלתי בגונאל אף 75 מהיום השלישי למחזור ואתמול הזרקתי אורביטרל עפ"י הוראת האחיות.
היום בבוקר עשיתי הזרעה ומחר (שבת) ביה"ח סגור ולכן לא אוכל לעשות הזרעה נוספת.
השאלה שלי היא: לפי החישוב שלי, היום הוא היום ה12 מהמחזור האחרון. האם קיימת סכנה כי ההזרעה לא בוצעה בזמן הנכון? בין המחזור הקודם והנוכחי חלפו 30 יום (אם ספרתי נכון). האם הביוץ לא אמור להתרחש סביב היום ה-14 או ה15?
האם היית ממליץ לי לעשות הזרעה נוספת ביום ראשון? (למרות שהבנתי שהאוריבטרל מחזיק רק ל36 שעות)
זהו ניסיון שלישי שלי, השניים הקודמים לא צלחו.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה לד"ר בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר30/03/2012את כבר הזרקת את האוביטרל ואז אין צורך בהזרעה נוספת.
אני הייתי מושך עוד את הזקיקים ונותן אוביטרל ביום שישי והשראה ביום ראשון, אבל גם איך שעשית יכול להצליח.
אני לא יודע למה את עושה הזרעות אמנים בדיקות הזרע תקינות אז אולי לא צריך בכלל הזרעות.
כשמטפלים בזריקות אין משמעות למחזור הרגיל שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ 'בידר-דחוף ביוץ!!
שרון31/03/2012המשך מהשאלה הקודמת לגבי ההזרעה:
אני צריכה הזרעה כי מדובר בזרע של תורם מבנק הזרע.
אתה בטוח שהזרע מחזיק 48 שעות באגן? אתמול אחרי ההזרעה ובמהלך היום הרגשתי שהוא יוצא... (סליחה על התיאור)
אני ממש מגישה את הביוץ עכשיו קורה. יום ראשון זה מאוחר מידי לבצע הזרעה נוספת?אני שואלת כי אני מבינה מדבריך שיש סכנה של פיספוס טכני...
:(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ 'בידר-דחוף ביוץ!! - תגובה
פרופ` דוד בידר31/03/2012אם עשית הזרעה ביום שישי זה יתפוס גם לגבי שבת.
ההרגשה שזה יוצא זה לא הזרע שיוצא אלא הפרשות אחרות.
אם את מרגישה את הביוץ היום ואתמול הייתה הזרעה אז מחר זה מיותר.
לכן החה עדיף לתת ב23:00 אתמול ולעשות הזרעה מחר בבוקר.
בכל אופן נקווה שזה יעבוד הפעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבלת תוספתי תזונה בזמן ההמתנה לבטא
שרון31/03/2012אני צריכה ליטול ברזל, אבץ, חומצה פולית וB12 באופן קבוע (אני צמחונית). האם זה בסדר? והאם זה בסדר לקחת כדור נגד כאב ראש או כאב בטן? תודה רבה על ההתייחסות ושבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבלת תוספתי תזונה בזמן ההמתנה לבטא - תגובה
פרופ` דוד בידר01/04/2012זה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' בידרקרן30/03/2012
פרופ' בידר שלום
הריון ראשון לאחר 3 הפלות מוקדמות בשבוע 5 עקב אי הזרקת קלקסן כרגע עם קלקסן עוד יומיים שבוע 7 מרגישה קצת כאבים בצד וחוסר נוחיות בבטטן תחתונה מן כאב לא נעים.
ביום שבת האחרון הרגשתי לא טוב במיון לא ראו משהו לא בסדר רק שק הריון בדיקת דופק רק בעוד שבוע.
ממה הכאבים האלה יש לי פחדים שהקלקסן (40מ"ג) פתאום לא יעבוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר30/03/2012בהריון יש כל מיני כאבים שקשורים לפעולת ההורמונים על שרירים שונים.
השרירים בחלל הבטן הם לא רצוניים ומגיבים בהאטה בפעילות ולכן לתופעות כאלה.
זה דוקא סימנים טובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)