מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לפרופ' בידרקרן03/04/2012
פרופר בידר שלום
הריון ראשון שבוע 7 עם קלקסן 40 מ"ג עקב קרישיות בעבר 3 הפלות בשבוע 5
הריון באמצעות הזרעה כי לא הצלחתי להרות 6 חודשים לאחר ההריון הספונטני הראשון
היום הרגשתי התכווצויות חזקות וכאבי בטן תחתונה עם עם דימום כמו תחילת ווסת פניתי למיון ראו שק הריון ודופק וצוואר רחם סגור וארוך הריון שמתאים לשבוע 6+4
ההנחיות הם מנוחה להמשיך עם קרינון ולפנות למיון עם יהה דימום חזק
מה הסיבה לדימום ולהתכווצויות האם זה סימן להפלה גם כאשר נצפה לראשונה דופק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר03/04/2012לא תמיד ברורה הבעיה אך אם בבדיקה צואר הרחם נראה תקין והבודק רואה כי יש דמם דרך צואר מרחם זה יכול להיות מסיבות שונות ולא כדאי להתעמק בזה.
מה שחשוב שיש דופק וצריך לנהוג לפי העצות שנתנו לך.
יתכן קשר עם הקרישיות ולקיחת הקלקסן אך אין מה לעשות.
בשלב זה שרואים דופק זה טוב וזה מה שחשוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר
קרן03/04/2012פרופ' בידר שלום
ראשית תודה על המענה המהיר
כתבת שאולי יש קשר בין הדימום לקרישיות ולקלקסן וכי אין מה לעשות זה אומר שההריון בסכנה עקב הקרישיות גם שאני מזריקה קלקסן או שאולי 40 לא מספיק (משקל 52)?
האם זה שראו דופק שזה פעם ראשונה עם קלקסן לאחר 3 הריונות כושלים מפחית לדעתך את הסיכוי להפלה ?או שאני נמצאת במצב של הפלה מאיימת?
האם אתה חושב שיהיה טוב? עד שהגעתי לרגע הזה שיש דופק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר03/04/2012כל דמם בהריון זה הפלה מאימת
מינון הקלקסן בסדר וצריך לקוות שהכל יתקדם בסדר.
זה שיש דופק מאוד מעודד ומבטיח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לואי של IVFלחוצה02/04/2012
שלום רב,
לצערי מנוסה ב-IVF רבים. במחזור טיפול האחרון לפני חודשיים קיבלתי 5 מנופור ליום במשך 13 יום (בטיפולים קודמים היה 3 ביום). לקראת השאיבה חשתי כאב חד שבא הולך בשד ימין. הכאב נעלם לגמרי כעבור יומיים-שלושה. הטיפול לא הצליח ואני בהפסקה, רציתי לדעת האם יש מצב שהכאב הוא בגלל ההורמונים? ... יש לי ילד אחד (מהפריה) בן 4 וחצי ואני מאוד רוצה שיהיה לו אח או אחות - אבל עכשיו מאוד מאוד חוששת מסרטן שד. עד כה עברתי 13 הפריות בסה"כ - 7 מהן בשנה וחצי האחרונות... האם עלי להיבדק אצל כירורג בגלל הכאב? האם רופאים של IVF גם אומרים למטופלת מתי להפסיק לנסות? האם יש נקודה/מדד שאומר - "זהו" / "עד כאן"?
תודה,
לחוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לואי של IVF - תגובה
פרופ' דב פלדברג03/04/2012שלום רב,
אין ספק שעלייך להבדק ע"י כירורג שד ולבצע סונר שדיים. אין חוקים לגבי מספר טיפולי ה-IVF והחלטת הגורם הרפואי להפסיק את הטיפולים. כל מקרה לגופו של ענין, אך נראה לי שמצידך יש כוונה להמשיך בטיפולים אלו.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר אריק כהנאמודאגת02/04/2012
שלום ד"ר
עשיתי מעקב זיקים החודש
בחודש מנוהח מ-IVF
תמיד הביוץ שלי מאחר בשבוע אחרי טיפול הורמונלי מסבבים של IVF
והחודש הוא כמו בטבעי שלי
יום מחזור 13
E2 486
LH 41.1
PROG 3.86
יום מחזור 14
E2 331
LH 31.9
PROG 4.3
יום מחזור 17
E2 311
LH 10.2
PROG 16.59
1. מדוע האסטרדיול כזה נמוך?
2. איך זה שהפעם (אחרי 6 סבבים של IVF) פעם ראשונה אני מבייצת ביום ה-14 כמו בתמיד ולא כמו אחרי סבבים שאני מבייצ ביום 16/22?
3.יש צורך בתמיכה?
תודה על תרומתך הגדולה
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד"ר אריק כהנא - תגובה
ד''ר אריק כהנא04/04/2012אין נתונים לגבי בדיקת האולטרהסאונד
בכל מקרה נראה שאת מבייצתשייה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר אריק כהנאקרן02/04/2012
ד"ר שלום
הריון ראשון גיל 35.5 האם צריך לעשות גם סיסי שלייה וגם מי שפיר או מה מומלץ?
האם אתה עושה בדיקת מי שפיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מיקופלסמה הומיניסיעל01/04/2012
שלום,
רציתי לשאול האם נמצא קשר בין מיקופלסמה להפלות חוזרות?
כמו כן, מדוע הבדיקה אינה חלק מהפרוטוקול ה"רגיל", המקובל למטופלות פוריות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקופלסמה הומיניס - תגובה
פרופ' דב פלדברג03/04/2012לנעה שלומות,
אכן זיהום עם מיקופלסמה יכול להיות גורם להפלות חוזרות. יחד עם זאת, מאחר וזיהום זה הוא נדיר למדי בדיקה זו איננה נמצאת בסל הבדיקות של מטופלות פריון.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לפרופ' פלדברג
יעל04/04/2012עקב אי הבנה, גילו רק עכשיו שבבדיקה שעשו לי לפני 1/2 שנה היה לי את הזיהום.
כעת אני לפני IVF ומקבלת דוקסילין.
אני לא כ"כ מבינה אם הזיהום כבר לא קיים, דוקסילין עשוי לעזור לטיפול הנוכחי?
ואם לא אז למה לקחת עכשיו דוקיסלין למשהו שהיה כה מזמן?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה - שאלה לפרופ' פלדברג
נעה05/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגת... אנא תשובת אחד הרופאים
נעה08/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה בעבקות טרנסלוקציהמירה01/04/2012
אני אמא לשלושה בנים ובהריון האחרון נתגלה כי לבני וולי יש טרנסלוקציה רוברטסונית בכרומוזומים 14 ו15. נעשו בדיקות שהראו כי ככל הנראה החומר בין הכרומוזומים לא עבר ולכן הוא איננו נושא תסמונות קשות שיושבות על כרומוזום זה. באמת יש לנו ילד מקסים ומתוק.
אנו מתכננים הריון רביעי ומעוניינים שזו תהיה בת. האם ניתן לבצע הפריה וגם לדאוג שלא תהיה טרנלוקציה?
האם הקופה ממנת הפריה כזו? או שצריך לעשות את זה פרטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריה בעבקות טרנסלוקציה - תגובה
פרופ' דב פלדברג03/04/2012למירה שלומות,
לאור הנתונים של הבדיקות הגנטיות שמסרת על רופא הפריון המטפל בך לפנות לרופא המחוזי של הקופה אליה את משתייכת, עם המלצה של מנהל מכון גנטי לביצוע IVF ו-PGD, ובאותה הזדמנות אפשר יהיה לכוון את מין העובר.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרנסלוקציה
סטלה04/04/2012היי מירה,
יש לך מזל אם מותר לי להגיד.
לי יש טרנסלוקציה הין כרומוזומים 10 ו-12 ובעקבות זה
עברתי הפלות חוזרות.
בסוף החלטתי ללכת לIVF ואז גיליתי שיש תהליך גנטי
שנקרא PGD שבעצם בודק את הימצאות הטרנסלוקציה
בביציות שהופרו.
אני אישית קיבלתי אישור מלא לתהליך מקופ"ח אך שוב
אצלי הטרנסלוקציה במידה ונמצאת לא מאפשרת היריון כלל.
כמו כן ה-PGD מבוצע נכון לעכשיו רק בשני בי"ח בארץ:
איכילוב ותל השומר.
בעיקרון לנשים שאין להן בעיה להיכנס להיריון ממליצים לעשות
מי שפיר או סיסי שיליה.
לדעתי יהיה הכי טוב שתתיעצי עם רופא הנשים שלך על הכדאיות
כיוון שזהו תהליך לא פשוט, ארוך וכן מוריד את הסיכויים של ההפריות
החוץ גופיות, בנוסף בתהליך הזה גם לא ניתן להקפיא עוברים.
מקווה שעזרתי,
סטלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מירה11/04/2012היי סטלה
תודה על התשובה.
אבל הבעיה במי שפיר או סיסי שליה זה שאם אכן קיימת הטרנסלוקציה הזו ב14 ו 15 היא עלולה לגרום לפיגור עמוק וקשה ואני מעדיפה למנוע את ההיסטריה והבדיקות המלחיצות שעברנו כדיי לוודא וגם אז לא ב100 אחוז שהילד בסדר.
ולכן רוצה לעשות הפריה או משהו אחר שיימנע להכנס להריון עם עובר עם טרנסלוקציה.
מירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריוזיס והפריהשוש01/04/2012
שלום, בת 29, לאחר לפרוסקופיה לניקוי אנדומטריוזיס. זרע תקין. עם אנדומטריומה אחת שהושארה בשחלה שלא נותחה, ושגדלה עקב ההזרקות. הזרקתי 2 אמפולות של מנוגון למשך 8 ימים, אוביטרל, והיום שאבו לי לצערי רק 3 ביציות ועוד 3-4 זקיקים ריקים (שאבו מ2 השחלות). רציתי לברר האם המחזור הטיפולי הזה שבו הפיקו רק 3 ביציות (שהוא הראשון שלי) מעיד על איכות הביציות ועל סיכויי ההצלחה? כמו כן, האם כמותן יכולה לגדול עם פרוטוקול אחר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטריוזיס והפריה - תגובה
פרופ' שחר קול01/04/2012מספר הביציות אינו מעיד על איכותן.
בהחלט יתכן הריון ממחזור בו נשאבו 3 ביציות.
יתכן ושימוש במינון גדול יותר בהמשך יביא לתגובה שחלתית נמרצת יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דר' קול
שוש01/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן תוך רחמיש01/04/2012
שלום רב,
אני נמצאת בטיפולי IVF ההחזרה תהיה לפונדקאית.
הטיפולים מתבצעים עם ההתקן (ללא הורמונים)- האם יתכן וההתקן עלול לפגוע בסיכויי הפריון? ברמת FSH ?
בנוסף?
מהו הפרוטוקול הנפוץ לגיל 40 ?
בתוגה מראש
נ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן תוך רחמי - תגובה
פרופ' שחר קול01/04/2012ההתקן אינו משפיע על השחלות. לכן גם לא על רמת ה FSH
אין פרוטוקול ״נפוץ״ לגיל 40.
יש להתאים הפרוטוקול לכל מטופלת על סמך שורה ארוכה של פרמטרים קליניים, הגיל הוא רק אחד מהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת e2רותי01/04/2012
אני מזריקה כבר 9 ימים פיוריגון. ביום חמישי התוצאה הייתה על 500 E2 והיום התוצאה היא 410 E2 , ביום שישי התחלתי להזריק גם צטרוטייד. זה קורה לי כבר פעם שניה רצוף בטיפול שהE2 עולה באיטיות ואז יורד, יש איזה הסבר למקרה כזה ??? אני כבר לא יודעת מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת e2 - תגובה
פרופ' שחר קול01/04/2012כנראה על רקע ירידה חריפה ברמת ה LH בעיקבות הציטרוטייד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' בידרקרן01/04/2012
פרופ' בידר שלום
עד איזה שבוע בדר"כ לוקחים תמיכה של קרינון ?
האם שתייה מרובה בהריון עוזרת במניעת צירים מוקדמים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר01/04/2012יש כל מיני אסכולות.
אפשר להפסיק כשרואים דופק לעובר.
שתיה לא מונעת באמת צירים.
לפעמים כששותים פחות יש התגברות צירונים אך זה לא ממש משמעותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת או השרשה?אא01/04/2012
על פי זריקון מונופר + אוביטרל + US ּ בדיקות דם הרופא קבע שהביוץ שלי ב18-19 למרץ ומחר אני צריכה להגיע לבידקת הריון...
היום מוקדם בבוקר היה לי כתם כתמתם-ורדרד.
אין לי כאבי וסת אבל השדיים שלי נםוחות כבר כמה ימים.
האם הכתם הוא תחילת וסת או שאני יכולה עדיין לקוות...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת או השרשה? - תגובה
פרופ' שחר קול01/04/2012לצערי, כנראה וסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור ובדיקותאורטל31/03/2012
שלום,
לפני 5 ימים סיימתי לקחת כדורי אסטרופם מאחר ולא השפיעו עליי. הרופא שלי אמר לי לבצע בדיקות דם ביום השלישי של המחזור. היום הופיע לי דימום קל מאוד. איך אדע אם זה מחזור והאם אני יכולה לבצע את הבדיקות....? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור ובדיקות - תגובה
פרופ` דוד בידר01/04/2012אין לבדיקות משמעות לאחר לקיחת גלולות.
הדימום הקל נחשב כוסת אחרי גלולות.
הגלולות משבשות את ערכי ההורמונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת דיכוי מלא על התפתחות זקיקיםאסנת31/03/2012
שלום רב,
בת 41, ללא ילדים, בטיפול IVF שני.
לאחר שבועיים וחצי של שאיפת סינרל הושג דיכוי מלא.
מזה 6 ימים מזריקה גונל F 300 (בנוסף לשאיפת הסינרל) אולם עד עתה התפתחו 2 זקיקים בלבד (בגודל 15).
האם ייתכן כי הסינרל מעכב את התפתחות הזקיקים?
תודה רבה,
אסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת דיכוי מלא על התפתחות זקיקים - תגובה
פרופ' שחר קול01/04/2012לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליה31/03/2012
רציתי לדעת, האם למרות שיש לי נוזל בחצוצרות, יש לי סיכוי כלשהו (אפילו נמוך מאוד) להריון טבעי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר אריק כהנא31/03/2012במידה ואין חסימה מלאה דו צדדית קיימת אפשרות של הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה, אם אפשר
ליה31/03/2012הרופא שלי המליץ לחסום או לכרות את החצוצרות כי לדעתו הנוזל מפריע להשרשה. האם לשעתך יש טעם לנסות הריון טבעי לפני כן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה, אם אפשר - תגובה
ד''ר אריק כהנא08/04/2012במידה ויש חסימה דו צדדית, הסיכוי להריון טבעי נדיר, אם בכלל
בלע מקרה כדאי לבצע מחזור אחד או שניים של הפרייה חוץ גטפית לפני כריתת או חסימת חצוצרות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש אמונה....
בר10/04/2012ליה שלום קראתי את שאלתך והייתי חייבת להגיב אני לאחר 2 לידות של בניי ספונטניים לחלוטין ללא כל בעיה נסיתי מזה שנה וחצי להרות כאשר אני נכנסת להריון מהר...
גיליתי כי 2 החצוצרות שלי חסומות ואין סיכוי כלל טיבעי עברתי ל-IVF דבר שדרש מימני הרבה כוח נפשי והרגשתי כי הבית שלי נגמר ואני לא מצליחה להתנתק ולדאוג לילדיי שבבית וויתרתי מהלב ואמרתי כי אם אלוהים יתן אקבל באהבה אבל לעבור את זה איני מוכנה... והיום גיליתי כי אני נכנסתי להריון טיבעי שאני לא מאמינה כלל למרות החצוצרות שחסומות ולא ניתן לי אחוז 1 להרות אז יש ניסים ולא לקבל החלטות בלחץ לשחרר והכל מגיע... בהצלחה לכולן.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבר
ליה12/04/2012בר, תודה רבה, זה ממש נותן תקווה! אני עושה IVF, אבל ממשיכה לקוות, אולי...
מזל טוב!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופאם - -דחוף!!!!!!!!דניאל31/03/2012
שלום,
האם לקיחת אסטרופאם דרך הנרטיק זה מהלך תקין? האם זה יעיל יותר עם פחות תופעות לוואי כמו סחרחורות/בחילות וכו'.?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרופאם - -דחוף!!!!!!!! - תגובה
פרופ' דב פלדברג31/03/2012למאיה שלומות,
אכן כן, נטילת אסטרופם דרך הנרתיק הינה יעילה ביותר וחוסכת הרבה מתופעות הלוואי המתרחשות בנטילה פומית.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)