מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לדר בידר ודר קולבהצלחה06/01/2012
אני בת 39 ויש ילדה בת 4 מטיפולי ivf וזאת בעקבות בעיות אצל בעלי.
שני וחצי אחרונים אני שוב מנסים להכנס להריון וזה לא קל.
כול 3 הטיפלים שעשיתי נכנסתי להריון אך לצערי זה הסתיים כבר בשבועות הראשונים.
רציתי לשאול 2 שאלות שמטרידות אותי.
1. כול פעם שאני בהריון מהטיפול יש לי דמומים חזקים
[גםו בהריון של הילדה בת 4 }
למרות שאני לוקחת מינונים של אנדמוטרין 3 פעמים ביום או עוד הורמונים בנרתיק 3 כפול שלוש ביום.אשמח לדעת האם יש לי בעיה כולשהיא?
2 אנחנו ננסה זריקות של פרוגסטון..מה דעתכם?
אני מאוד אשמח לקבל תשובה.
בברכת שבת שלום לכולם.
בברכת שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לדר בידר ודר קול - תגובה
פרופ` דוד בידר08/01/2012מתן יתר של פרוגסטרון זה לא התשובה לדימום.
יש לציין את הפרופיל ההורמונלי שלך והאם עשית בדיקת היסטרוסקופיה ובדיקת קרישיות יתר לפני המשך תשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר בידר
בהצלחה08/01/2012עשיתי בדיקת דם לקרשיות יתר והכול היה תקין.פרופיל הומונלי תקיןץ
אם צריך הסטרוקופיה מה יכול להיות אפשרות לדמום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר09/01/2012צריך לעשות היסטרוסקופיה לשלול דבר מה שגורם דימום מהרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל חופשי ליד השחלה הימניתד``ר אליעזר גירש06/01/2012
שלום רב,
לפני כמה ימים עשיתי בדיקת הריון והתשובה היתה חיובית.
עשיתי גם בדיקת בטא והערך היה 67 (בערך 24 ימים מאז הווסת האחרונה).
בעקבות כאבים די חזקים בבטן התחתונה הגעתי למיון נשים ועברתי אולטראסאונד. גילו שיש נוזל חופשי ליד השחלה הימנית וגם מעט מעל הרחם. הרופאה חשדה שיש דלקת באגן ולקחה תרבית. תוצאות התרבית רק בעוד שבועיים, ובינתיים לא קיבלתי טיפול רפואי.
האם לא מסוכן להשאיר חשד לדלקת באגן ללא טיפול מיידי?
האם נוזל באגן יכול להצביע על בעיות נוספות?
לפני כחודשיים היה לי הריון מחוץ לרחם ליד השחלה השמאלית, לכן אני חוששת.
באולטראסאונד לא ראו שק הריון ברחם, אך הרופא אמר שלא ניתן לראות שק הריון בשבוע רביעי.
אני יודעת שהעמסתי באינפורמציה, אך אשמח לקבל חוות דעת.
תודה,
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזל באגן - תגובה
ד''ר דוד ישי09/01/2012שלום
יש סיבות אחרות לנוזל באגן
אם יש חשד לזיהום באגן, צריך לטפל באנטיביוטיקה.
אכן , ברמות כאלה לא ניתן לראותשק הריון. אבל, לאור העובדה שהיה לך הריון מחוץ לרחם, צריך לודא, ברגע שיהיה אפשר ( כשהבטא יעבור את הרמה של 1000 ) שההריון הזה נמצא ברחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאיםרנית05/01/2012
1.שהאם בהריון כימי יש לעשות היסטוריוסקופיה אבחנתית כמו אחרי הפלה, כדי לראות שהרחם תקין ונקי? (בטא ראשונה 23 והשניה 20 . תוך מס' ימים קיבלתי מחזור.)
2. האם יש אפשרות שFSH שהיה כל הזמן ועד לפני חודש בערכים של -6.6- 6.7 והחודש 23.8, יחזור שוב לערך נמוך? בת 42.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופאים - תגובה
פרופ' שחר קול06/01/20121. לא, אפשר להסתפק בבדיקת א.ס.
2. בוודאי, עם עליית האסטרדיול יירד ה - FSH. כמובן שזה חסר כל משמעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי ביוץ?יעל05/01/2012
שלום
אני לוקחת 150 יחידות מנופור. תוצאות הבדיקות היום: E2 =2723 , פרוג' קטן מ-1.7, LH=3.8 . זקיק מוביל 18 מ"מ. בת 43. מתי יהיה הביוץ לדעתכם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף-לפני שבת
יעל06/01/2012בהמשך- ההזרעה מתוכננת ליום ב' בע"ה. זכור לי שאמרו לי לקחת מנופור ביום ו' ובמוצ"ש אוביטרל. האם יתכן שאני לא צריכה לקחת מנופור ביום שבת? /צריך לקחת מנופור גם בשבת?
רוב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי ביוץ? - תגובה
פרופ' שחר קול06/01/2012אם לא תקבלי אוביטרל, כנראה ביום א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביציות לא בשלותגלית05/01/2012
אתמול שאבו לי כמה ביציות. ונאמר לי שהביציות לא היו בשלות ולכן לא הפרו אותן.
למה הכוונה לא בשלות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביציות לא בשלות - תגובה
פרופ' שחר קול06/01/2012לא הוציאו את הגופיף הפולרי הראשון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה הכוונה?
סיוון06/01/2012לא הוציאו את הגופיף הפולרי הראשון, זאת טעות של מי שביצע את השאיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה הכוונה? - תגובה
פרופ' שחר קול06/01/2012לא, זה המשמעות הפיזיולוגית של ביציות שאינן בשלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
גלית06/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא אחרי החזרת עובריםמיכל05/01/2012
אם עשיתי בטא 7 ימים אחרים החזרת עוברים (עשיתי מוקדם כי אני נוסעת לחודש...)
והתוצאה היא קטן מ-2, יש באמת סיכוי שכעבור כמה ימים התוצאה תעלה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא אחרי החזרת עוברים - תגובה
פרופ' שחר קול06/01/2012כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם דו קרניאפי05/01/2012
האם כאשר יש לי רחם דו קרני יש בעיות בכניסה להריון??
ואני מבולבלת לגבי הביוץ שלי כי הוקדם לי המחזור בשבוע והוסת הזאת נמשכה יותר מ-10 ימים אז אני לא יודעת מתי הביוץ שלי כבר...
אשמח לתשובה.
תודה מראש על תשומת הלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחם דו קרני - תגובה
פרופ' שחר קול06/01/2012אין קשר בין רחם דו קרני לבין בעיית ביוץ.
רחם דו קרני כשלעצמו אינו גורם לבעיות פריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ?תמר05/01/2012
בת 31, שחלות פוליציסטיות, הריון IVF (ראשון) ולידה לפני שנתיים. מחזור חזר כשנה וחצי לאחר הלידה (סביב ה-40 יום).
בבדיקה ביום 7 לאחר ביוץ משוער (לפי בדיקת שתן):
P-10nmol/l
e2 - 536
lh-4.3
האם היה ביוץ? מה משמעות רמות הפרוגסטרון הכה נמוכות לגבי הסיכוי להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ? - תגובה
ד''ר דוד ישי09/01/2012שלום
הרמה של הפרוגסטרון, אם נלקחה כשבוע לאחר הביוץ, היא גבולית. אם אכן היה ביוץ הסיכוי להריון נמוך לצערי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ivfאב לעתיד04/01/2012
שלום
אני ובת זוגי אמורים מחרתיים לבצע IVF, אני חולה-כנראה שפעת-חום (לא גבוה), שיעול,נזלת וחולשה.האם אמורה להיות השפעה כלשהיא של מחלתי על התהליך ? אם כן, האם זה מקטין את הסיכוי להריון או שזה עלול לפגוע בעובר?
אשמח לתשובה מהירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי ivf - תגובה
פרופ' שחר קול05/01/2012לא צפויה השפעה שלילית משמעותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טווחדנה לה04/01/2012
מה טווח הזמן שניתן לאחר בהזרקת גונאל היינו אם מזריקה כל יום בתשע בערב האם אפשר לאחר במקרה מיוחד? לעשר או יותר מאוחר
כנ"ל לגבי הציטרוטייד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
דנה לה05/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטווח - תגובה
פרופ` דוד בידר06/01/2012כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה ראשונה שלימיכל04/01/2012
שלום רב
אני מזריקה גונל F למטרת הזרעה מהיום השלישי של המחזור - 6 ימים 75 ו- 5 ימים , 112.5יש לי 2 זקיקים בגודל 11 מ"מ בממוצע והיום אני ביום ה- 14 . והרופא אמר לי להמשיך עוד 4 ימים עם כמות של 112.5.
האם זה אומר שהגוף שלי לא מגיב טוב לגונל F?
תודה יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה ראשונה שלי - תגובה
פרופ' שחר קול05/01/2012לא שאלה של שם התרופה, אלא של המינון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בחצוצרה אחת חסומהע.ה04/01/2012
שלום רב,
אני בת 29, מחזורים סדירים, ללא הריונות בעבר, ללא ניתוחים בבטן בעבר. מנסה להיכנס להריון שנה וארבעה חודשים ללא הצלחה.
-זרע תקין
-פרופיל הורמונלי תקין
-רירית הרחם תקינה
- מבייצת
-בצילום רחם התגלתה חסימה בחצוצרה הימנית, אין מעבר של נוזל, והורשם להדבקויות. חצוצרה שמאלית תקינה ומבנה הרחם תקין.
היתי בשתי התייעצויות, האחת הפנתה אותי ללפרסקופיה השנייה להזרעה+אקיקלומין. אני די מבולבלת. אשמח לשמוע את דעתך,מה עדיף? איפה הסיכויים טובים יותר?
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בחצוצרה אחת חסומה - תגובה
פרופ' שחר קול05/01/2012לפרוסקופיה עם אופציה לכריתת החצוצרה החולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור שמתקצראלה04/01/2012
בת 40,
יש לי ילדה בת 3.
המחזורים שלי תמיד היו בני 30-35 יום,
בחצי שנה האחרונה, המחזור נהיה סדיר ומדוייק, כל 28 יום.
האם זה מעיד על משהו? פריון?
מתכננת ילד נוסף וקצת מוטרדת מזה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור שמתקצר - תגובה
פרופ' שחר קול05/01/2012זו תופעה פיזיולוגית ונורמלית בגילך המבשרת על ירידה ברזרבה השחלתית ובאיכות הביציות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בעקבות התשובה
שלי05/01/2012אני בת 43 בטיפולים שנתיים.
תמיד היו לי מחזורים קצרים (24-26 יום) ודווקא במהלך שנות הטיפולים הלכו המחזורים והתארכו (28-30 יום).
מה ההסבר לזה?
יצויין כי מעולם לא משאבו לי פחות מ 8 ביציות ובבדיקה האחרונה הFSH 8.2.
תןדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בעקבות התשובה - תגובה
פרופ' שחר קול06/01/20128 ביציות בגיל 43 זה הרבה מעל הממוצע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץשרי04/01/2012
רופאים יקרים שלום,
האם הופעת שתי פסים מובהקים בביוצית מעידים שהחודש יהיה ביוץ?
( 14 יום לאחר הופעת הפסים המחזור הופיע)
יכול להיות שבדיקת דם תראה כי לא היה ביוץ למרות הופעת שתי הפסים?
למה זה קורה? ובכלל הווסת היא לא סממן לביוץ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ - תגובה
פרופ' שחר קול05/01/2012ערכת הביוץ משקפת רמת ה - LH.
LH יכול לעלות גם ללא ביוץ, למשל בנשים עם PCO.
גם הופעת המחזור אינה הוכחה לכך שהיה ביוץ.
בדיקת דם המשקללת מספר הורמונים שופכת אור מדויק יותר על הנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירןשרון04/01/2012
שלום
בת 28 יש שרירן ברחם בסמוך לקרן ימין בקוטר 0.5*1 ס"מ דבוק לקיר הקידמי ואינו חוסם את הפיות החצוצרה רחם וצואר תקינים
1.האם כדאי להוציא אותו בניתוח לפני כניסה להריון??
2.מה הסיכונים במצבי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירן - תגובה
פרופ' שחר קול05/01/20121. אם יש בעיה להרות - עדיף להוציא.
2. אם יושג הריון הממצא לא יסכן אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)