מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה לעשות?דניאלה24/12/2011
שלום לכולם, אשמח להמלצה.
אני כמעט בת 40, לאחר הריון טבעי + הפלה בשבוע 8 בגיל 37.5 ובהמשך עוד שתי הריונות כימיים תחת טיפולי פוריות. כיום נמצאת לאחר IVF מספר 3 שלא הצליח. אני מטופלת אצל פרופ. שולמן. אין בעיות זרע ולא נמצאו בעיות אצלי. אני שוקלת להתייעץ עם רופא אחר ע"מ לקבל "סקונד אופיניון". האם מקובל? שמעתי על ד"ר לברון יעקוב מישהו ממליץ? אני גרה בת"א. איך בפועל אני עושה את זה? מבקשת את כל התיק שלי משולמן והולכת ללברון? האם זה בסדר? ומה אם אני ארצה לחזור לשולמן? אני קצת אבודה. אשמח לעזרה והמלצות.
תודה לכם
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות? - תגובה
ד''ר דוד ישי24/12/2011שלום
זכותך המלאה לשמוע חוות דעת של רופא אחר. זכותך המלאה, על פי חוק, לקבל צילום של התיק שלך או סיכום של הבירורים שעברת והטיפולים שקבלת. אני רוצה לקוות, שאם תסבירי לרופא המטפל שלך שאת מעוניינת להתיעץ עם רופא נוסף, הוא יקבל אותך להמשך טיפול אצלו ללא בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא תאומיםהיבא24/12/2011
אני אחרי החזרה מחר יש לי בקידת דם, כמה אמור להיות הטווח של הבטא בשביל לדעת שנקלטו שני העוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא תאומים - תגובה
לא ניתן לדעת לפי רמת הבטא כמה עוברים יש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון בהריוןשרון23/12/2011
שלום סוף סוף אני בהריון לאחר שנה וחצי של נסיונות 2 הפלות כימיות וטיפול הזרעה שהצליח. אני בשבוע 8 להריון
רציתי לשאול: אני עם צניחת מסתם בלב אני עובדת כמעצבת גרפית במשרד פירסום אני כמעט כול יום יושבת בן 10 ל13 שעות עם הפסקות קצרות מאוד (חצי שעה פעם ב3 שעות)
המעסיק שלי טוען שזו העבודה אם משהו לא בסדר תיצאי לשמירת הריון.
רציתי לדעת אם זה בכלל בסדר שאני יושבת כל כך הרבה שעות ושאני לא מסכנת את עצמי בשביל העבודה. בשבוע האחרון יש לי לחצים בבטן התחתונה לאחר העבודה גם זה אני לא יודעת אם זה קשור
לפני שאני פונה לרופא שלי רציתי לקבל המלצה ממכם מה כדאי לי לעשות???????????
חשוב לציין שזה הריון שלישי שלי ואני עבדתי בהריונות הקודמים שלי בדיוק כך ובחודש שביעי כבר היו צירים שהסתיימו בשמירת הריון אבל עכשיו פשוט זה מהתחלה וזה מה שמדאיג אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
שרון24/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכון בהריון - תגובה
לדעתי, שום דבר שתעשי או לא תעשי בשלב הזה של ההריון לא ישנה. אבל רצוי שתתיעצי עם פרינטולוג- מומחה להריון ולידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתאני23/12/2011
אני אחרי הרבה טיפולים IVF , יום חמישי 15.12.2011 החזרה 5 עוברים ברמה 2-3 , תמיכה אידומטרין, אתמול ביום חמישי אחרי 8 ימים להחזרה, הרגשתי יציאה של בועת מיים גדולה ומאז הרגשתי שינוי בגוף שלי "הרגעה" , האם:
1. בועת המים היא תופעת ליווי לאידומטרין?
2. האם זה אומר הטיפול נכשל??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נא להתייחס לשאלה
אני24/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגת - תגובה
ד''ר דוד ישי25/12/2011שלום
"בועית המים" קשורה כנראה להחדרת התכשיר הוגינלי. אין לזה שום קשר לסיכויי ההצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMVליאת23/12/2011
שלום,
לפני כשבעה חודשים נדבקתי ב CMV
ADVITIY עומד על 48% המליצו לי לעשות בדיקת שתן ל CMV
מה המשמעות בדיקת השתן ל CMV
תודה רבה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV - תגובה
כשיש CMV פעיל הוירוס מופרש בשתן.
לדעתי אם IgM שלילי והאבידיות גבוהה אין צורך בבדיקות נוספות. אני לא יודע מי הציע לך לעשות את הבדיקה. אבל, כדי לא להתבלבל מעודף עיצות, בנושא שהוא מאוד סבוך גם ככה, אני מציע שתתיעצי עם פרינטולוג - מומחה להריון ולידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון מחוץ לרחםהילה22/12/2011
שלום רב,
לפני כחודש גיליתי שאני בהריון, ולפני כשבועיים וחצי נודע לי שמדובר בהריון מחוץ לרחם. אושפזתי לכמה ימים ושוחררתי בעקבות ירידה של הבטא וספיגה טבעית של ההריון.
לאחר מכן היה דימום של כמה ימים.
רציתי לדעת אחרי כמה זמן כדאי לנסות שוב. האם אוכל לעשות זאת עוד החודש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון מחוץ לרחם - תגובה
ראשית, במצב כמו שלך, לא להגיד בודאות שההריון היה מחוץ לרחם.
במצב כמו שלך, ברגע שהבטא מתאפס, אפשר לנסות להרות שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר הפריהליטל22/12/2011
שלום,
אני בהריון כתוצאה מ ivf
ברצוני לדעת האם כאשר הזרע נמוך ומבצעים פעולת מיקרו , הגנים של הגבר "נעלמים" כתוצאה ממיון הזרע, או שאין קשר לגנים העוברים לתינוק (האפשרות שהתיקון יהיה דומה לאב היא כמו בהריון רגיל)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לאחר הפריה - תגובה
הגנים של הבעל עוברים לעובר כמו בהפריה רגילה. ה ICSI רק עוזר לו להכנס לביצית ולהזיק לתוכה את הגנים שלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול מוזרמירי22/12/2011
הרופא שלי (רופא חדש שעברתי אליו) נתן לי פרוטקול שלא נתקלתי בו קודם מעולם.
מהיום הראשון למחזור לוקחים גלולולת למשך 10 ימים, ואחרי 4 ימים להגיע אליו לפגישה(לא קיבלתי להתחיל להזריק שום דבר בינתיים).
ידוע לי שנהוג לקחת גלולות בין שבועיים לשלושה בד"כ ואז לקבל מחזור ולהתחיל עם הזריקות.
האם ידוע לכם על טיפול שמתחיל בצורה כזו והאם זה מקובל?
האם המחזור שמגיע לאחר 10 ימי גלולות (אגב כיון שזו חפיסה ראשונה, יתכן שהדימום כלל לא יפסק...)הוא באמת מחזור שניתן להתחיל על בסיסו טיפול ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטוקול מוזר - תגובה
פרופ' שחר קול24/12/2011קרוב לוודאי שכן, אם כי נחוצה בדיקה לפני תחילת זריקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם עם מחיצהלילך22/12/2011
במסגרת צילום רחם גילו שיש לי רחם דידלפי ומחיצה בצוואר הרחם. במסגרת ההזרעות נקלטתי אבל הפלתי בשבוע 7. בהפריה 3 נכנסתי להריון שהסתיים בניתוח קיסרי בשבוע 37. במסגרת הניתוח גילו שאין לי רחם דידלפי אלא מחיצה ברחם והסירו לי את רובה. אני מניחה שההפלה שהייתה קשורה למחיצה, האם כעת הסיכוי להפלה קטן בגלל שאין מחיצה? והאם כדאי להסיר את המחיצה בצוואר הרחם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחם עם מחיצה - תגובה
רחם דידלפי הוא בעצם שני רחמים נפרדים עם צואר נפרד לכל אחד מהם. יתכן שהמחיצה שדברו עליה בהתחלה היא בנרתיק.
הסרת המחיצה ברחם חשובה ומפחיתה מאוד את הסיכוי להפלה.
מחיצה נרתיקית, אם אינה מפריעה ביחסי מין, אינה בעלת חשיבות בענייני פוריות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרהבר22/12/2011
שלום רב אני אחרי שאיבה שהייתה ביום ה-18.12 וההחזרה היתה ב-21.12 של שני עוברים טריים בעלי 4 תאים הייתי רוצה לדעת מה הסיכויים שעוברים כאלה אכן יקלטו? ולמה הם לא הגיעו ליותר תאים כי מבחינת זמן היו 72 שעות ויותר במעבדה על מה זה מעיד?והאם עליי להרגיש משהו? מיום ההחזרה אני בשגרה רגילה אך לא מרימה כבד או מתקופפת הרבה וכ"ו חשוב לי לדעת אם אני נוהגת נכון כי אין לי ב"ה שום סימן מקבלת אנדומטרין 2 ביום האם זה מספיק?
חשוב לי לציין כי אני אחרי 2 לידות ספונטניות וכעת החצוצרות שלי חסומות[קיסרי אחרון] ולכן אני בטיפול ראשון של IVF האם זה שהרחם שלי קלט הריונות בעבר מגדיל קצת את סיכויי להיקלט או אין קשר אשמח לחוות דעתך לשאלותיי הרבות תודדדדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי החזרה - תגובה
ב 72 שעות, העוברים צריכים להיות בעלי 6-8 תאים. העובדה שהם היו בעלי 4 תאים מפחיתה את הסיכויים להריון.
לא אמורים להרגיש כלום. לא במצב שבו מתפתח הריון ולא במצב שלא.
השגרה שלך נכונה והתמיכה שאת מקבלת טובה.
העובדה שהיית בהריון בעבר מעודדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיכוי החודש להזרעה??נטע22/12/2011
שלום רב לרופאים
אני בת 40.
לאחרונה, החלטתי לעבור הפרייה באמצעות בנק הזרע.
את הווסת קיבלתי ביום ראשון האחרון ולמחרת עברתי בדיקת U.S - כחלק ממעקב הזקיקים.
היום, היום החמישי אחרי תחילת הדימום, עברתי שוב בדיקת U.S.
לצערי, התוצאה היתה - אין זקיקים.
* אדגיש ואציין, שאני מתחילה תהליך של טיפול במחזור טבעי. ללא קבלת הורמונים, מלבד זריקה להשריית ביוץ, שאותה אני אמורה לקבל. (בינתיים...).
השאלות שלי:
א. האם זה מעיד על בעית פוריות?
ב. האם יתכן, שהזקיקים עדיין קטנים, ולכן טרם נראו בבדיקת ה- U.S?
אני מאד מאד מודאגת!
אודה על התיחסותכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש סיכוי החודש להזרעה?? - תגובה
אין מה לדבר על בעית פוריות אחרי בדיקה אחת של מעקב זקיקים. זה שלב מוקדם. אם המחזור שלך סדיר, מה שאומר שאת מביצת, סביר להניח שהזקיק/ים יופיע/ו בהמשך המעקב.
בגילך, כדאי לשקול להתחיל ישר עם תרופות להגברת הביוץ. התיעצי עם הרופא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחה נגד פטריות בהריוןטלי22/12/2011
איזה משחה מותר לשים בפטריות בכפות הרגליים בהריון? האם משחות ללא מרשם מספיק בטוחות לשימוש בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחה נגד פטריות בהריון - תגובה
הכי נכון הוא להתיעץ עם רופא עור לגבי הטיפול ואח"כ לברר במרכז הטרטולוגי של פרופ' אור נוי בהדסה עין כרם בירושלים האם מותר להשתמש בתכשיר בהריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ בידרשלומית22/12/2011
לאחר הזרעה שלא צלחה
קיבלתי מחזור.
ביום הראשון למחזור ביצעתי אולטראסונד:
שחלה שמאל-ממצא ציסטי עכור 24 מ"מ
שחלה ימין-ממצא ציסטי צלול קוטר 21 מ"מ
וממצא עכור קוטר 19 מ"מ.
שאלות:
1 מה ההבדל בין עכור לצלול?
2 האם הציסטות ייספגו לבד מעצמן?או צריך התערבות כלשהיא?
3 היום יום 10 למחזור,ואני עדיין מדממת.מה יכולות להיות הסיבות?
+ הוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר22/12/2011הממצאים הציסטיים הם תוצר של גירוי קודם של השחלה, בדרך כלל אחרי טיפול תרופתי.
עכור זה ציסטה שמלאה נוזל דמי וצלול זה נוזל הזקיק ללא דם.
זה בדרך כלל נספג לבד עד הוסת הבא.
צריך לבצע בדיקות דם כדי להגיד לך מה קורה לעניין הדימום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בנרתיקאתי22/12/2011
האם דלקת בנרתיק יכולה לגרום לאיחור או אי הגעת מחזור?
האם דלקת בנרתיק אמורה לכאוב או שזה מתבטא רק בהפרשות?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה לענות לי דחוף
אתי22/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת בנרתיק - תגובה
לדלקת אין השפעה על הוסת והיא יכולה בהחלט לגרום לאי נוחות רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בבקשה
אתי24/12/2011האם הפרשות מרובות מלוות בבועות (הרגשה כמו מחזור) וריח לא נעים מעיד על דלקת בנרתיק?
האם תופעה זו שיש לי עלולה לגרום לאיחור במחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בבקשה - תגובה
ד''ר דוד ישי25/12/2011שלום
הפרשות מרובות, מלוות בריח לא נעים יכולות בהחלט להעיד על זיהום ודורשות טיפול. הן אינן משפיעות על הוסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרוגסטאןשולמית22/12/2011
אחרי החזרת עוברים שבוע 6, עד לפני שבוע לקחתי תמיכה של אוטרוגסטאן עם המוליך, כעת ששמה את התמיכה עם המוליך מאוד לא נעים ואפילו כואב.
היש סיבה לכך שהתחיל לפני שבוע? הגיוני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטרוגסטאן - תגובה
יתכן שהתפתח לך זיהום בנרתיק או שפצעת את עצמך במהלך החדרת התכשיר. התיעצי עם הרופא שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)