מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרופיל הורמונלימיקה26/12/2011
עשיתי בדיקות לפרופיל הורמונלי ביום ה-4 למחזור,
E2 262
LH 4.60
FSH 3.60
ופרולקטין 187.5
האם אלו ערכים סבירים, לפי מה שהבנתי הפרולקטין ממש גבוה, מה זה אומר?
אני בת 32 אוטוטו ומעולם לא ניסיתי להכנס להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונלי - תגובה
פרופ' שחר קול26/12/2011הכל נראה תקין. יש לשים לב ליחידות השונות שבשימוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה לגבי של פרוגסטרוןעינת26/12/2011
שלום,
אני מקבלת מזה כמעט שבועיים תמיכה של פרוגסטרון (טבליות וגינליות בשם אנדומטרין), לאחר הזרעה שהיתה ללא התערבות הורמונלית למעט אוביטרל. רציתי לשאול במידה והתשובה לגבי הריון תהיה חיובית, מה המדד להמשך לקיחת הטבליות? האם לרוב נהוג להפסיק עם קבלת התשובה או להמשיך לזמן מה? האם מפסיקים בבת אחת או בהדרגה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה לגבי של פרוגסטרון - תגובה
פרופ' שחר קול26/12/2011אם עברו שבועיים רצוי לבצע בדיקת דם כולל פרוג ואסטרדיול. התוצאות, אם יש הריון, עשויות לסייע בהחלטה האם יש להמשיך בטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובי ריריתדנה26/12/2011
שלום רב,
אני כעת בעיצומו של IVF 3, מזריקה כ- 10 ימים- התחלתי עם גונל וממשיכה עם מנוגון וצטרוטייד.
בעברי הקרוב שתי החזרות שלא צלחו, הראשונה עם 2 עוברים שהוגדרו יפים מאוד והשנייה עם עובר אחד באיכות מצויינת. בכל שלושת הטיפולים רירית הרחם שלי התעבתה לעובי 7 בלבד. האם יש סיכוי שעובי הרירית הוא שמונע מהעוברים להשתרש? מה ניתן לעשות כעת, האם יש מקום לבקש שיינתן לי משהו לעיבוי הרירית? אציין כי השאיבה הנוכחית נקבעה ליום רביעי הקרוב והחזרת העוברים תיעשה רק כ- 5 ימים אחרי, כיוון שאני עוברת PGD. תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובי רירית - תגובה
פרופ' שחר קול26/12/20117 ממ זה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה דחוף לפני תחילת דקא מחרשני26/12/2011
שלום,
בייצתי ב17.12 ואני אמורה לקבל מחזור ב30.12
הייתה לי פטרייה עם דימום לפני כמה ימים לקחתי אגיסטן ועדיין יש לי דימום שאני לא בטוחה אם זה התחלה של מחזור.
איך אפשר לדעת אם זו התחלה של מחזור כיוון שהמחזור הקודם התחיל ב25.11 אך הביוץ היה רק ב17.12 ואני אמורה להתחיל דקאפפטיל מחר ה27.12
מה עושים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה דחוף לפני תחילת דקא מחר - תגובה
פרופ` דוד בידר26/12/2011צריך לבדוק רמת אסטרוגן ופרוגסטרון בדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- betaטני26/12/2011
שלום,
שאבה ב- 11.12 החזרה של 3 עוברים ב- 13.12 תוצאות בטא היום ב- 26.12
7.0 mIU/mL זה שלילי נכון? אפשר להפסיק אם תמיחה של אנדומטרין ואסטרופם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר beta - תגובה
פרופ' שחר קול26/12/2011לא בטוח. יש לברר האם קיבלת אוביטרל. אולי עדיף לחזור על הבדיקה לאחר יומיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן קיבלתי
טני27/12/2011תודה על התשובה
קיבלתי אוביטריל ב- 14.12 מזרק אחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן קיבלתי - תגובה
פרופ' שחר קול27/12/2011אם לא יגיע מחזור ב - 4 הימים הקרובים יש לחזור על בדיקת הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות מזדקנות?גימל26/12/2011
שלום
בת 36,רווקה.
בדיקות פרופיל הורמונלי התגלה LH=17.8 , ו-FSH=10.4
רופאת הנשים שלי אמרה שאלו תוצאות גבוהות ומראות על הזדקנות השחלות ואפשרות לקושי בכניסה להריון (כולל אופציה שיכול להיות שאצטרך תרומת ביצית).
מה דעתכם? אני מאוד חוששת לאור התוצאות וחייבת לדעת מה לעשות בנידון...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות מזדקנות? - תגובה
פרופ` דוד בידר26/12/2011קרוב לודאי שצריכה תרומת ביציות.
תבצעי גם AMH.
אז נדע יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד במחזורסיגל26/12/2011
שלום רב,
אני בת 39 התחלתי טיפולים להכנס להריון - הרופא שלי אמר לי שכשאני אקבל מחזור להודיע לו והוא רוצה לבצע אולטרסאונד כשאני במחזור - השאלה שלי היא למה הבדיקה הזו? כי היא קצת לא נעימה האם זה כדי לבדוק ביוץ במחזור?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסיגל
לימור26/12/2011היי סיגל.
גם אני כמוך התחלתי את הטיפול הראשון שלי לפני מספר ימים. יום שישי האחרון עשיתי אולטרסאונד במחזור. שאלתי את הטכנאית. היא אמרה שזה כדי לשלול ציסטות ולהמשך טיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטרסאונד במחזור
סיגל26/12/2011תודה לימור על התגובה.
ברצוני לשאול אותך לגבי הבדיקה במחזור היא לא נעימה - איך זה הולך שמים לך פד מתחתיך כדי לא ללכלך ?- הרופא שלי עושה לי את הבדיקה וזה קצת לא נעים לי אני פוחדת שאני אלכלך לו את הכסא.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסיגל
לימור26/12/2011לא אשקר. זה לא נעים. ואפילו התנצלתי בפני הטכנאית שיש לי הרבה. היא לא הגיבה. היא לא הסתכלה לעברי. הבדיקה ארכה כ 3 דקות על השעון.
אני כמוך. כמעט שלא ישנתי לילה קודם מרוב לחץ ואני מוכרחה להודות שלאחר הבידקה הבנתי שהשד לא כזה נורא. הטכנאיות (ותביני שבדקתי יום קודם אם זו אישה או גבר:-) רגילות לזה. הן רואות עשרות נשים ביום.
שיעבור לך בקלות והכי חשוב שיהיה לנו בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה קרה פהשושה25/12/2011
שלום רופאים יקרים
לאחר פרוטוקול קצר של דקא,גונאל ומנוגון (בכמויות מכובדות) ביום חמישי האחרון היו תוצאות הבדיקות:
E2 9000
פרוג 4
ונצפו כ9 זקיקים.
היום (יום א)- נשאבו 4 בלבד!!!
הרופא אמר שהיו זקיקים ריקים.
לתחושתי הרופא משך אותי יום אחד מעבר למה שצריך וכל זאת מכיוון שלא מבצע שאיבות בשבת.
האם ייתכן שכל זה קרה באמת בגלל שמשכנו יום אחד מעבר למה שצריך היה?
האם ייתכן שהזקיקים הגדולים שנצפו "הלכו לעולמם" והפכו לזקיקים ריקים בגלל סיבה זו??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לי זה קרה..
גלית26/12/2011היו לי ביום חמישי 8 זקיקים בגדלים של 17 ממוצע ואמרו לי להמשיך עם הגונל F וכאלה. ולקחת ביום שישי ב11 בלילה את האוביטרל. וביום ראשון אני בשאיבה.. ואצלי זה בכלל אמרו שלא היו ביציות, ואז שאלתי איך זה הרופא אמר שהם היו ריקות, אבל לפי דעתי זה פשוט פספוס של זמן הביוץ, מה גם שאחרי שיצאתי מההרדמה הם עשו לי בדיקת דם לראות אם יש השפעה של האוביטרל. מה שאומר שכנראה הביוץ לפני, והם רצו לבדוק אם הם פספסו אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה קרה פה - תגובה
פרופ' שחר קול26/12/2011זקיקים ריקים - לא נדיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין העוברלילךךךךך25/12/2011
שלום- הבנתי שניתן לדעת את מין העובר בהחזרת עוברים מוקפאים - האם זה נכון ומה עליי לעשות - אני לפני החזרה של מוקפאים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין העובר - תגובה
פרופ` דוד בידר26/12/2011איך הבנת בדיוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש תוצאותהיבא25/12/2011
אחרי הפריה חוץ גוית ההחזרה היתה ב 11/12 בדיקת דם ראשונה 25/12 ביטא 762.70 אני יודעת שזה הריון אבל היתכן שזה תאומים בגלל רמת הביטא הגבוהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש תוצאות - תגובה
פרופ' שחר קול26/12/2011יתכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידרלירון25/12/2011
פרופ' בידר שלום
כל חודש מזהה ביוץ באופן קבוע בבדיקה ביתית בדרך כלל ביוץ ביום ה-18 החודש משום מה מופיע קו חלש האם יתכן שאין ביוץ החודש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר26/12/2011בדרך כלל לנשים עם וסת סדיר תמיד צריך להיות ביוץ ולכן אם יש בעיה עם הבדיקה הביתית את יכולה לבצע בדיקת דם לאסטרוגן ופרוגסטרון וזה יראה הכל בודאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןסהר25/12/2011
שלום רב,
אני שלושה ימים אחרי החזרת טריים-טיפול שחיכיתי לו זמן רב.
לצערי מאותו יום של ההחזרה אני סובלת מאצירות,נפיחות וגזים.
האם זה יכול לפגוע בעוברים או בהשרשה? ולחיצות בשירותים?
הרי אומרים לא להרים דברים כבדים-הלחיצות האלה הרבה יותר מאמצות ...
האם על אף כל ההתרחשות הרעה הזו בבטן יכול לצאת הריון?...
אני ממש לחוצה מהעניין אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
סהר27/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בטן - תגובה
פרופ' שחר קול27/12/2011בעיות המעיים לא ישפיעו לרעה על הסיכוי להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מולטי ויטמים פרנטלהדס25/12/2011
1.האם צריך לקחת את הויטמין הזה כשלושה חודשים לפני כניסה להריון?
.כרגע לוקחת רק חומצה פולית -2 כדורים של 400 מק"ג.
2. האם מותר גם בטיפולי פוריות לקחת את המולטי ויטמין פרנטל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מולטי ויטמים פרנטל - תגובה
ד''ר דוד ישי25/12/2011שלום
פרט לנשים שכלכלתן מאוד לא מאוזנת, אין צורך במולטי ויטמין לפני או תוך כדי ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי שניים עם זריקותשולמית25/12/2011
בוקר טוב, ושבוע טוב
אני בשבוע 8 , אמורה להתחיל טיפולי שיניים איטנסיבית, האם מותר להזריק זריקות הרדמה במהלך טיפולי השיניים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידיעתי לא
אתי25/12/2011טיפול מותר זריקות לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת פשוט מטעה. עדיף שלא תעני
רות25/12/2011את יכולה ואף רצוי לבצע טיפולי שיניים מאשר לסבול.
הלידוקאין, זהו חומר ההרדמה שמוזרק בטיפולי שיניים, הוא מכיל אדרנלין, והשפעתו מקומית בלבד.
דווקא טיפול שגורם לכאב (כלומר ללא הרדמה) גורם להפרשת הפרוסטהגלנדינים שעלולים לגרום להתכווצויות הרחם.
בהצלחה שיהיה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולי שניים עם זריקות - תגובה
פרופ` דוד בידר26/12/2011אין בעיה בטיפולי שיניים בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרות יקירתי
אתי26/12/2011רות יקירתי יש דרך להגיב ולא בברבריות כמוך....
מספר רופאים אמרו לי שלא כדאי להשתמש בזריקות בזמן טיפולים ולטפל בלי זריקה אפשר... אז אנא ממך תרגעי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא נמוכהגל24/12/2011
אני אחרי אבדן הריון תאומים בשבוע 9 לפני שנה וכבר כמעט שנה בטיפולי IVF/
ב- 8/12 החזרה של 2 מוקפאים יפים.....
ב18/12 בטא - 18
ב- 20/12 בטא 31
ב-22/12 בטא 50
ביום ראשון עוד בטא ובינתיים ממשיכה תמיכה...
אמרו לי שלעיתים להריונות ממוקפאים הבטא מתחילה נמוך ולשמור על אופטימיות זהירה כל עוד הבטא עולה ואין דימום...
יש מצב להריון תקין?....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא נמוכה - תגובה
פרופ' שחר קול24/12/2011הסיכוי להריון תקין הוא קטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרציתי רק לעדכן -
גל30/12/2011ביום ראשון בתחילת שבוע הבטא הייתה 133 וביום רביעי עשיתי אולטראסאונד בגלל כאבים ודקירות בבטן וראו שק הריון עם שק חלמון.
בטא מיום חמישי - 928.... :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרציתי רק לעדכן - - תגובה
פרופ' שחר קול31/12/2011הופעת שק חלמון היא מעודדת.
יש להמשיך מעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)