מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרה בפענוח פרופיל הורמונליshusha29/08/2011
שלום
קיבלתי תשובות של פרופיל הורמונלי, אבל הרופא שלי יצא לחופשה ארוכה.
אשמח לקבל פענוח של הפרופיל מאחר ובפעם הקודמת שעשיתי את הבדיקה היה חשש להורמון PRG גבוה מידי.
האם הבדיקות תקינות? ואם לא - מה הבעיה ?
תודה רבה
שושה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לצרף את התשובות של הבדיקה
shusha29/08/2011DHEA SO4 3.60 UMOL/L ( 0.50- 10.60) (..*......)
ESTRADIOL(E2) 228.00 PMOL/L
(FOLLICULAR PHASE : 70 - 900 PMOL/L)
(MID-CYCLE : 140 -1900 PMOL/L)
(LUTEAL PHASE : 70 -1000 PMOL/L)
(POST MENOPAUSAL : <150 PMOL/L)
follicullar phase 70-90 pmol/l mid-cyc
le 140-1900 pmol/l luteal phase 70-100
0 post menopausal <150 pmol/l
FSH 9.02 MIU/ML
(FOLLICULAR PHASE : 3.0 - 20)
(MID-CYCLE : 4.5 - 26)
(LUTEAL PHASE : 1.1 - 14)
(POST MENOPAUSAL : 6.0 - 150)
LH 7.46 MIU/ML
(FOLLICULAR PHASE : 2.0 - 11 MIU/ML)
(MID-CYCLE : 12 - 105 MIU/ML)
(LUTEAL PHASE : 0.9 - 13 MIU/ML)
(POST MENOPAUSAL : 10 - 65 MIU/ML)
PROLACTIN 268.72 M/UL ( 70.00- 570.00) (...*.....)
TSH 1.63 MIU/ML ( 0.34- 5.60) (.*.......)
FREE TESTOST. 1.40 PMOL/L ( 0.19- 5.90) (.*.......)
PRG-17-OH 3.90 NMOL/L
FOLLICULAR PHASE : 0.3 - 2.5 NMOL/L
LUTEAL PHASE : 0.8 - 8.8 NMOL/L
POST MENOPAUSAL : 0.3 - 4.0 NMOL/L* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לצרף את התשובות של הבדיקה - תגובה
פרופ' שחר קול30/08/2011תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רופאיים יקרייםליטל29/08/2011
אני בת 27 אמא לילד מנשואיים קודמים
לבעלי יש בעיה זרע לפני שנה עשיינו החזרת עוברים מוקפאיים ונקלט 2 עובריים פעם ראשונה תאומים אבל לצערי הייתה לי הפלה בשבוע 15.
פעם שנייה לא נקלט רירית יפה ועוברים יפים
פעם שלישית גם רירית יפה ועוברים יפים וגם לא נקלט
היום עשייתי שאיבהה וביום רביעי ב"עה מחזיריים לי עוברים
מה הסיכוי שלי לעוברים טריים?
תודה רופאיים יקריים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רופאיים יקריים - תגובה
ד''ר דוד ישי29/08/2011שלום
באופו כללי, הסיכוי של עוברים טריים באיכות טובה הוא כ 30%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלידני29/08/2011
שלום רב,
אני בת 35 וכבר חצי שנה מנסה להרות ללא הצלחה, לפני מספר ימים עברתי בדיקת פרופיל הורמונלי ביום 3, ורציתי לשאול האם הפרופיל תקין כי לפי מה שקראתי באינטרנט נדמה לי שערכי האסטרדיול גבוהים אצל, האם אני צודקת ועל מה זה מעיד?
231 pmol/L ESTRADIOL (E-2)
0.69 mIU/L TSH
4.50 4.50 IU/L LH
7.10 7.10 IU/L FSH
148.8 148.8 mIU/L PROLACTIN
1.7> <1.7 nmol/L PROGESTERONE
אשמח לתגובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונלי - תגובה
פרופ' דב פלדברג29/08/2011לדני שלומות,
הפרופיל ההורמונלי שלך תקין לחלוטין.
** עשי לייק בדף הפייסבוק שלי *** המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ בידרשלומית29/08/2011
שלום
מנסה להרות.ביוצים ומחזור סדירים כמו שעון
כל 28 יום.
לפני חודשיים השתמשתי בגלולות נגד הריון
ואח"כ בדקא יומי משך שבוע וחצי.
כעת,מנסה להרות עי' הזרעה מחזור טבעי ללא הורמונים.
יום 14 למחזור ועוד אין זקיקים.רק קטנים.-מנסה מחזור טבעי ללא הורמונים.
רירית 5 מ"מ
E2 300
פרוגסטרון 1.1
1 הייתכן שדקא היומי פגעה לי בנגנון טבעי של הגוף וכעת אין זקיק?
כי תמיד ביום 14 למחזור כבר יש זקיק 18 מ"מטבעי ללא הורמונים.
2 מתי תפוג השפעת הדקא?כבר חלפו חודשיים,לא הייתה אמור לפוג מהשפעת הגוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר29/08/2011לא הבנתי למה לקחת גלולות ואחר כך דקה?
כרגע אין תהליכי ביוץ ויתכן שזה מהתרופות שלקחת.
היות ורמת האסטרוגן עלתה את צריכה לחזור על הבדיקות בעוד כארבעה ימים ונגיד לך האם את מתחילה תהליכי ביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילגו עלי...שלומית29/08/2011
שלום
מנסה להרות.ביוצים ומחזור סדירים כמו שעון
כל 28 יום.
לפני חודשיים השתמשתי בגלולות נגד הריון
ואח"כ בדקא יומי משך שבוע וחצי.
כעת,יום 14 למחזור ועוד אין זקיקים.רק קטנים.-מנסה מחזור טבעי ללא הורמונים.
רירית 5 מ"מ
E2 300
פרוגסטרון 1.1
הייתכן שדקא היומי פגעה לי בנגנון טבעי של הגוף וכעת אין זקיק?
כי תמיד ביום 14 למחזור כבר יש זקיק 18 מ"מ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגו עלי... - תגובה
פרופ` דוד בידר29/08/2011עניתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהמימי29/08/2011
יש לי בבקשה שאלה חשובה. כי אני משתגעת מסקרנות...
14 יום אחרי החזרה יום שלישי יצא לי בטא 20
יומיים אחרי 28 יום חמישי
שלושה ימים אחרי יום ראשון (היה שבת באמצע) 128
בין הבטא 28 ל 128 היה לי דימום במשך יומיים שהפסיק לפני הבטא השלישית שביצעתי ביום ראשון.
הרופאים אומרים שזה או הריון שמתפתח לאט, או מחוץ לרחם או ברחם שלא מתפתח ושיסתיים בהפלה.
שאלתי: האם יכול להיות שהדימום יומיים היה הפלה ? ושבכל זאת יהיה אחרי זה בטא 128 ?
כי בכל זאת ההורמון עלה איך שהוא במהלך הדימום ?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
פרופ' דב פלדברג29/08/2011למימי שלומות,
אכן לפי הנתונים שמסרת רמת הבטא התנהגה בצורה מוזרה ביותר. לצערי לא נוכל לדעת מה משמעות הדבר אלא תוך בדיקות בטא נוספות תוך ביצוע אולטרסאונד וגינלי לגבי תקינות או אי תקינות ההריון.
** עשי לייק בדף הפייסבוק שלי *** המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהר29/08/2011
לפני 6 שבועות עשיתי טיפול IVF שהצליח.
מאז יש לי קושי במתן שתן ואני צריכה להתאמץ ולהתכופף קדימה כדי להשתין.
האם זה תקין?
אודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר29/08/2011לא תקין כנראה זה מחדירת המחט דרך השלפוחית וזה צריך לחלוף ואם לא יש להיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינטרליפידשרון29/08/2011
הייי האם ידוע לכם על מהם היתרונות בהחדרת עירוי של אינטרליפיד (שמן סויה) בתחילת טיפול ivf?
האם מתן טיפול זה מתבצע בארץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינטרליפיד - תגובה
פרופ` דוד בידר29/08/2011אין שום יתרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום דיי דחוףמיכל29/08/2011
שלום
אני בינואר בת 41 כאשר יש לי בת בת שנה ו 9
האם בשלב זה מאוחר מדי לבצע הקפאת ביציות
תודה
נעים מאוד להכיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דיי דחוף - תגובה
פרופ` דוד בידר29/08/2011מאוחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי הצלחהלימור29/08/2011
שלטם לכולם ,אני אחרי 3 טיפולי הפרייה בפעם האחרונה הריון כימי, מטופלת עקב שחלות פולציסטיות בעלי ללא בעיית זרע, מנסה להבין מדוע לא מצליח, יש לציין כי אנחנו בהחזרת מוקפאים כרגע החזרה רביעית-,בכל החזרה נוטלת 3 פרוגינובה ביום- ואחרי החזרה מקבלת אנדומטרין 3 פעמים ביום-האם אפשר להבין מדוע עד עתה לא הושג הריון, האם יש משהו נוסף שאפשר לעשות או לנסות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
לימור29/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי הצלחה - תגובה
פרופ' שחר קול29/08/20111. יש לברר מתי בדיוק מתחילה אנדומטרין, שכן זה אמור להתחיל לפני ההחזרה.
2. יש לברר שבוצע צילום רחם והוא תקין.
3. יש לדון עם רופאי היחידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה
לימור29/08/2011ד"ר שחר קול , אני מקבלת אנדומטרין לפני ההחזרה וביצעתי צילום רחם שהינו תקין ועדיין אין הצלחה, האם נתקלת במצבים כאלה מה עוד צריך לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
לימור29/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה שוב
לימור29/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחה להבין מתי הביוץ שלי דחוףלילי28/08/2011
שלום,
ב5 שנים האחרונות הוסת שלי סדירה - כמו שעון!
מגיעה ל 3-5 ימים כל 25 יום בדיוק ( הספירה מתחילה מתחלית הדימום).
לפי מה שאני קוראת הביוץ ובודקת במחשבונים צריך להיות 14 ימים מתחילת הוסת אני בודקת אצלי ואני אף פעם לא בביוץ בזמן זה.
על סף יאוש !!!!
מה עושים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מצליחה להבין מתי הביוץ שלי דחוף - תגובה
פרופ' דב פלדברג29/08/2011ללילי שלומות
לא כדאי להתייאש אלא לפנות לרופא פריון שיעורך את הבדיקות המתאימות לגבי איתור מועד הביוץ ובמידת הצורך הכוונתו במועד ע"י תרופות.
** עשי לייק בדף הפייסבוק שלי *** המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות השתרשותשירה28/08/2011
בת 32, אי פריון "בלתי מוסבר".
הריון כימי אחד אחרי 3 הזרעות עם גונאל F.
הפסקה מטיפולים, הריון ספונטני שהסתיים בשבוע 10 בגרידה כי לא היה דופק.
עוד הריון ספונטני - כימי.
IVF ראשון - 12 ביציות נשאבו, כולן הופרו, גודלו עד יום 5 לבלסטוציסטים, 2 הוחזרו, 3 הוקפאו. ושוב - הריון כימי, בטא עלתה ועכשיו יורדת.
זרע תקין, פרופיל הורמונלי תקין.
היסטרוסקופיה - תקין.
קרישיות דם - תקין.
צילום רחם תקין - למעט נוזלים בחצוצרה. חשד לדלקת בחצוצרה לאחר ה-IVF, קיבלתי אנטיביוטיקה.
סה"כ הריון רגיל אחד ו-3 כימיים תוך פחות מחצי שנה.
האם יש דרך נוספת להבין את מקור בעיית ההשתרשות?
האם זו בהכרח "מגמה", או שיכול להיות מקרי בלבד? סטטיסטי בלבד?
אני אמורה לעבור החזרת מוקפאים ועם כל הרצון לקוות לטוב,
אני מרגישה שבהפריות אין בעיה, אבל בהשתרשות יש ואני לא יודעת מה, אם בכלל, ניתן לעשות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות השתרשות - תגובה
פרופ' שחר קול29/08/2011לשקול:
1. כריתת החצוצרה החולה.
2. קריוטיפ 2 בני הזוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לד"ר קול
מיכל30/08/2011לפי מה מחליטים על כריתת החצוצרה? לפרוסקופיה?
והאם ה- IVF לא אמור לעקוף את הנוזלים בחצוצרה כי העוברים מוחזרים לרחם?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
מיכל31/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היון מתי ?חגית28/08/2011
שלום רב,
בתאריך 11.8.11 החזירו לי עוברים .
האם איחור של 3 ימים לאחר תום השבועיים לאחר ההחזרה מעידים על הריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היון מתי ? - תגובה
פרופ' שחר קול29/08/2011אולי.
יש לבצע בדיקת דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל מבוגרקרן28/08/2011
שלום
קראתי כאן לא מזמן תשובה שלכם שבגיל 44 אם החצוצרות תקינות,עדיף הזרעות על אי וי אף.
האם אפשר לדעת מה ההסבר לזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל מבוגר - תגובה
פרופ' שחר קול29/08/2011IVF עדיף בכל מקרה, אך התוצאות ירודות בכל מקרה בגיל 44.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר החזרת עוברים מוקפאיםאלונה28/08/2011
שלום רב-
בת 39 (4 הפריות ללא הצלחה, ivf ראשון ללא הצלחה וכעת החזרת מוקפאים), הוחזרו אלי 2 עוברים מוקפאים, היום (6 ימים לאחר ההחזרה), החלה הפרשה קלה (אולי הקדמה למחזור?), אשמח לדעת האם יתכן שיהיה הריון?
אני לוקחת תמיכה של 3 * אסטרופם ביום 3*אדומטרין ביום.
האם יכול להיות מצב של מחזור והריון בתחילת הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר החזרת עוברים מוקפאים - תגובה
ד''ר דוד ישי29/08/2011שלום
הפרשה דמית בשלב הזה היא תופעה שכיחה יחסית ואינה שוללת בשום פנים אפשרות שמתפתח הריון תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)