מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לפרופ' בידרדניאל24/08/2011
שאלה נוספת,
אני נמצאת ביום 24 למחזור.
האם ניתן ע"י בדיקת דם לדעת האם אני בהריון?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר25/08/2011אם יש לך וסת סדיר אז 10-11 יום מהביוץ כבר אפשר.
יום 24 זה עדיין מוקדם לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר שחר קולדניאל24/08/2011
שלום,
אנחנו נמצאים לפני טיפול IVF.
החודש עשינו הפסקה וניסיונו להכנס לבד להריון.
האם לקיחת פרוברה לזירוז מחזור יכולה לפגוע בהריון , בהנחה שנכסנו?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד"ר שחר קול - תגובה
פרופ' שחר קול25/08/2011לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידרדניאל24/08/2011
שלום,
אנחנו נמצאים לפני טיפול IVF.
החודש עשינו הפסקה וניסיונו להכנס לבד להריון.
האם לקיחת פרוברה לזירוז מחזור יכולה לפגוע בהריון , בהנחה שנכסנו?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר25/08/2011לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- EBV EBNAשרה24/08/2011
שלום,
ביום 21 למחזור עשיתי דיקות דם וביניהם הבדיקה הנ"ל
EBV EBNA (IGG) 223.00 U/ML ( 0.00- 5.00) (.........)*
Positive
מה משמעותה והאם מהווה בעיה בכניסה להריון? אני לפני IVF
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EBV EBNA - תגובה
פרופ` דוד בידר25/08/2011זה אומר שיש לך נוגדנים לוירוס זה ואין שום בעיה לגבי הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
שרה25/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה דחוף ביותר אני בלחץ !!!!רוני24/08/2011
ב12.8.11 החזרת שלושה עוברים , אתמול עשיתי בטא יצא 60, בערב התחלתי לדמם , והיום הדימום ממשיך, בהוראת הרופאה אני לוקחת תמיכה נרות אטרוגסטן פעמיים ביום 3 נרות כל פעם ופרוגינובה פעמיים ביום שני כדורים כל פעם. מחר אני צריכה לעשות בטא נוספת , מה הסיכויים שמדובר בדימום השתרשות 11 יום לאחר החזרה??? יכול להיות ששמחתי לחינם??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה דחוף ביותר אני בלחץ !!!! - תגובה
פרופ` דוד בידר25/08/2011אין דבר כזה דימום של השרשה 11 יום לאחר החזרה.
הבטא נמוך בשלב זב ויש לחזור על הבדיקה כדי לראות מה קורה.
דמם זה אף פעם לא סימן טוב אך לפעמים יש דמם בהריון ואחר כך הכל הולך בסדר כך שיש להתעזר בסבלנות עד שהבדיקות יגידו מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ' בידר עוד שאלה קטנה
רונה25/08/2011עשיתי היום (יום 13)בטא חוזרת יצא 104 יש עדיין דימום , השאלה, יש למה לקוות זה נראה תקין???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ' בידר עוד שאלה קטנה - תגובה
פרופ` דוד בידר25/08/2011זה לא עולה טוב ויש להמשיך עד שנראה לאן מתפתח . יכול להיות גם מחוץ לרחם או לא תקין ברחם.
אם הבטא ירד מחר מחרתיים זה הריון כימי.
אם יעלה תלוי בכמה.
תחזרי ביום ראשון על הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בידר בטא יום א'
רונה28/08/2011בטא ביום א' 269 עדיין קיים דימום אבל פחות מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בידר בטא יום א' - תגובה
פרופ` דוד בידר28/08/2011הרמה עדיין לא עולה טוב ויש לחזור שוב ביום ג ולעשות אולטרה-סאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בידר בטא יום ג'
רוני30/08/2011קודם כל תודה על המענה המהיר, היום עשיתי שוב בטא ויצא 668, הרופאה בחופש רק ביום א' אולטרסאונד, השאלה מבחינת בטא נראה לך שזה עולה תקין???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת קטנה
רוני30/08/2011מיום ראשון בערב ללא דימומים בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בידר בטא יום ג' - תגובה
פרופ` דוד בידר30/08/2011הפעם עלה יותר טוב אך יש לבדוק באולטרסאונד האם יש דופק והאם העובר נראה תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מוקדם מידי לדופק?
רונה30/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מוקדם מידי לדופק? - תגובה
פרופ` דוד בידר30/08/2011כדאי לעשות אולטרה-סאונד כדי לראות שיש שק ברחם במיוחד בעליות בטא כמו אצלך ואחר כך לראות איך זה מתפתח. את כבר יכולה לעשות אולטרה בשביל לראות מה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני הפרייה 4 האם לבחור במיקרו ivfשני24/08/2011
שלום,
אני לפני הפרייה 4 כאשר :
בהפרייה ראשונה פרוטקול ארוך נוצרו 6 עוברים 50% מיקרו בהן העוברים באיכות גבוהה יותר נוצרו במיקרו.
הפרייה שנייה - הכל מיקרו שוב עוברים באיכות גבוהה
הפרייה שלישית - פרוטקול קצר מעט עוברים 2/3 מיקרו ו-1/3 ivf כאשר דווקא הטובים דרגה בין 1 ל- 2 נוצר ב- ivf
שאלתי האם בהפרייה 4 יש לי כ-8 ביציות בשלות בפרוטקול ארוך ללכת כדברי הרופא רק על מיקרו או לשלב עם ivf והאם יש הבדל?
אציין שאני ובעלי שייכים לאי פריון בלתי מוסבר והזרע והבדיקות שלי תקינים.
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1
גילי26/08/20111
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה1
גילי26/08/20111
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות PAP מהוות בעיה בכניסה להריוןעדנה24/08/2011
בת 38, לאחר 3 IVF
עשיתי בדיקת PAP עבור אסותא וזו התוצאה:
Negative for intraepithelial lesion or malignancy.
Reactive cellular changes associated with inflammation or repair.
מה זה אומר? האם זה יכול להפריע להשתרשות או למשהו אחר שיפריע בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות PAP מהוות בעיה בכניסה להריון - תגובה
ד''ר דוד ישי24/08/2011שלום
זה PAP תקין. בכל מקרה אין לזה שום קשר להצלחת הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVF לעומת הזרעהשלומית24/08/2011
בת 44,עברתי 7 IVF יש החזרות
אך אין הריון.
השאלה שלי:
1 מה אחוזי הצלחה בגיל זה ב IVF?
2 מה אחוזי הצלחה בגיל זה בהזרעות?
האם ב2 השיטות האחוזים לסיכוי אותם אחוזים?או שעדיין בגיל זה לIVF יש יותר סיכוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVF לעומת הזרעה - תגובה
הסיכוי להצלחה של טיפול IVF נמוך ביותר. אם החצוצרות תקינות יתכן שהזרעה תיתן תוצאות טובות יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר ישי
שלומית25/08/2011איך אני אמורה לדעת אם החצוצרות תקינות?
בריאה בד"כ ללא שום ניתוחים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר ישי - תגובה
ד''ר דוד ישי25/08/2011שלום
סביר להניח שהן תקינות. אם רוצים לדעת בביטחון רב יותר, צריך לעשות צילום רחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מאיה27/08/2011מדוע להערכתך בהזרעה יש יותר סיכוי?
האם זה לאור גילי?או בעקבות ההפריות שכשלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה שקצת מפתיעה ושואלת
אור27/08/2011לפי מה שהבנתי דרך ivf
ניתן לשלוט בכמות הביציות התקינות, ולראות האם יש ביציות תקינות.
בהזרעה הולכים קצת על עיוור, כך שגם אם הצלחנו לתזמן ביוץ לא בטוח שיצא ביצית תקינה מהזקיק באותו מחזור.
האם לא כך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה שקצת מפתיעה ושואלת - תגובה
ד''ר דוד ישי29/08/2011שלום
הנסיון מראה שהסיכוי של IVF להצליח אצל אישה בגילך הוא נמוך מאוד. בגיל הזה הסיכוי של הזרעה, כאשר הביצית נמצאת בסביבה הטבעית, האופטימלית בשבילה והיא לא עוברת את הטראומה שעוברת ביצית שמוצאת מהגוף, הוא טוב לפחות כמו IVF אולי אפילו יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה לעומת I.V.F על בסיס טבעיגילי24/08/2011
האם הסיכוי להריון גבוה יותר בהפריה חוץ גופית על בסיס טבעי לעומת הזרעה על בסיס
טבעי? ולמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה לעומת I.V.F על בסיס טבעי - תגובה
קשה לומר. זה משתנה בהתאם לגורמים השונים לאי פוריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת ווסתעידית23/08/2011
שלום
אני בטיפולי IVF מאפריל 2010 (ללא הפסקות).לאחר כל טיפול שנכשל החזירו לי עוברים מוקפאים ולאחר שזה נכשל התחילו שוב טיפול לקראת שאיבת ביציות.
ז"א שמאז אפריל 2010 לא קיבלתי ווסת באופן טבעי.כל דימום היה כתוצאה מכישלון הטיפול.
הטיפול האחרון שהחזירו לי עוברים טריים נכשל וקיבלתי דימום ב13.7
מכיון שלא היו לי מוקפאים אני נאלצת להמתין לקבלת ווסת כדי להתחיל מחזור נוסף של טיפול.
עד היום לא קיבלתי ווסת.פעם הווסת היתה בהפרשים של 5 שבועות (ז"א אולי הייתי צריכה לקבל ווסת ב20.8) אך עד היום לא קיבלתי.
האם לוקח זמן לגוף לחזור לעצמו? ואם כן, כמה זמן זה עלול עוד לקחת? מהו הטווח מנסיונכם?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלת ווסת - תגובה
יתכן שיבוש קל של המחזור בעקבות טיפול, בודאי אחרי טיפול אינטנסיבי כמו שתיארת.
אני מציע שאם הוסת לא יופיע תוך כמה ימים, לכי לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןניר23/08/2011
לי ולאשתי יש שני ילדים. כיום לאחר מס' נסיונות עדיין איננו מצליחים להיכנס להריון שלישי. מה יכולה להיות הבעיה ומה מומלץ ליבדוק במידה וצריך? האם יש קשר לפעילות מינית יחסי מין/אוננות שמשפיעים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
אם אתם מתחת גיל 35 שנה, תנו לעצמכם הזדמנות של עד שנה להרות באופן טבעי לפני שתפנו לבירור. כדי למקד את יחסי המין סביב תאריך הביוץ הצפוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם דקירת השחלהגילי23/08/2011
דומה לדקירת אצבע במובן הזה שלאחר הדקירה היא חוזרת להיות כאילו לא נדקרה או
שאולי נשארת "צלקת" על השחלה שאינה "מגלידה" ותפקודה נפגע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם דקירת השחלה - תגובה
ד''ר דוד ישי23/08/2011שלום
בכל מקום בגוף, באצבע כמו בשחלה, כל פציעה והגלדה משאירה צלקת שיכולה להיות קטנה או גדולה בהתאם לגודל הנזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתח וסיכוי לכניסה להריוןאור23/08/2011
שלום,
לפי מה שידוע לי מתח עלול לפגום בכניסה להריון. אין לי ספק שמשפיע הורמונאלית. השאלה עד כמה זה משפיע?
האם עלול להשפיע לא רק על תהליך ההפרייה עצמו אלא גם על ההחזקה....
כלומר, הביצית הופרתה ובמקום הריון בשל המתח יש מחזור כמו אולי הפלה טבעית..
אבל איך יודעים הרי זה לא ממש ברור..גם אין עובר..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתח וסיכוי לכניסה להריון - תגובה
פרופ' שחר קול23/08/2011בניגוד למיתוסים המקובלים!!!
אם יש ביוץ ספונטאני למתח אין השפעה על יכול הפריון, פרט לנושא של תדירות נמוכה של קיום יחסים, ולכן גם סיכוי נמוך להשגת הריון.
אם מושג הריון למתח אין כל השפעה על התפתחותו.
נוח לתלות "במתח" את הסיבה לכל הקשיים, אך זה פשוט חסר בסיס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריות ותפקודי בלוטת התריסשיר23/08/2011
שלום רב,
בבדיקת דם קיבלתי את התוצאות הבאות:
TSH - 6.14
Free Thyroxine (FT4) - 14.5
האם מדובר בתת פעילות של הבלוטה? האם יש צורך לטפל במידה ואני רוצה להרות?
האם היעדר טיפול עלול לגרום לקשיים בכניסה להריון ולהפלות?
(לציין כי לאורך השנים אלו היו הערכים תמיד, ולא מדובר בחריגה זמנית)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוריות ותפקודי בלוטת התריס - תגובה
פרופ' שחר קול23/08/2011כן, בהריון רצוי לשמור TSH סביב 1 - 2 .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המהירה! לצערי
שיר23/08/2011רופא המשפחה שלי לא ידע לומר לי מינונים - האם מינון של 50 מק"ג מספק בתור התחלה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגתם עלי.. אשמח לתשובה!
שיר25/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקות לאחר מתן גלולותאתי23/08/2011
לפני טיפול הפריה,פוליציסטית,בת 34 ללא הריונות קודמים,ווסת אחרונה 10/8,נתבקשתי ע"י היחידה בהוראת הרופא ליטול גלולות לתזמון הווסת הבאה (עבור תחילת הטפול)עד לתאריך 25/8,בהוראת הרופא החל מהתאריך 28/8 ולמשך 5 ימים עליי להזריק gonal-f במינון של 187.5 ולאחר מכן להגיע לבדיקות דם ואולטרסאונד לבחינת המשך טיפול.
שאלותיי:
1.מעולם לא הפסקתי ליטול גלולת מבלי לסיים את החפיסה,האם בהכרח אקבל לאחר מספר ימים עם הפסקת הגלולות?
2.אני אמורה להתחיל להזריק 3 ימים לאחר הפסקת הגלולות,הניסיון מלמד אותי מנטילת גלולות בעבר שאני מקבלת כעבור 4 ימים עם הפסקת הגלולות,האם זה בסדר להתחיל להזריק גם ללר תחילת דימום ווסתי?
לתגובתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקות לאחר מתן גלולות - תגובה
פרופ' שחר קול23/08/20111. סביר שכן.
2. מוקדם מידי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,שאלה נוספת....
אתי23/08/2011לצערי אלה ההוראות שקיבלתי ואין לי את מי לשאול או להתייעץ (היחידה יצאה לפגרת קיץ לשבוע) וככל הנראה אצטרך למלא אחר הוראות אלה אך יש לי שאלה נוספת...מהם הקריטריונים לקביעת מינון זריקת הגונל? האם המינון שנקבע לי (187.5 למשך 5 ימים) הינו מינון מקובל ומתבקש,להזכיר אני פוליציסטית?????
לתגובתכם אודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)