מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דימום קל אחרי יום ה16 להזרעה-דחוף!!אילה21/08/2011
שלום !
עשינו הזרעה ב4 ו5 החודש כלומר לפני 16 יום. והיום קיבלתי כנראה ... כרגע זה דימום ממש קל יש מצב שלמרות זאת אני בהריון?
אם אעשה בדיקה ביתית האם זה יהיה מספיק אמין?
חשוב לציין שטופלתי ע"י גונל f +הזריקה אורביטרול לביוץ.
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום קל אחרי יום ה16 להזרעה-דחוף!! - תגובה
ד''ר דוד ישי22/08/2011שלום
יש אפשרות שאת בהריון. את יכולה לעשות בדיקה ביתית. הקפידי לנקות את עצמך היטב לפני כן כדי שהשתן לא יהיה דמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרייה ראשונהשירי21/08/2011
שלום,
אני לפני IVF ראשון אחרי 3 הזרעות שכשלו. עד עכשיו לא טופלתי בכלל בזריקות/כדורים/הורמונים. נאמר לי להזריק דקפפטיל 0.1 מהיום הראשון של קבלת המחזור מהיום התשיעי להזריק גם דקפפטיל וגם פיוריגון ולאחר 5 ימים נוספים לעשות אולטראסאונד ובדיקות דם ומשם נמשיך... רציתי לדעת האם שיטת הטיפול שאני מקבלת תקינה? מאחר וקראתי בפורומים ובאינטרנט בכלל שאת הדקפפטיל צריך לקחת מיום 21 של מחזור ולא כמו שאמרו לי? אשמח לדעת שהכל בסדר או ש...
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרייה ראשונה - תגובה
זה נשמע כמו וריאציה של פרוטוקול קצר שהיה מקובל בעבר והיום פחות. אני ממליץ שתבררי שוב שאלה אכן ההוראות שקבלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא עולה אך לא מכפילהשלומית21/08/2011
שלום
אני רוצה להציג את ערכי הבטא בתאריכים שבהם בדקתי לאורך השבועיים האחרונים:
7.8: 19
9.8: 29
11.8: 51
15.8: 398
17.8: 921
19.8: 1534
21.8: 2501
יש עלייה ברורה אבל לא כפולות, הבנתי שייתכן כי ההכפלה אצלי היא כל 72 שעות אבל זה נדיר. אני ממשיכה תמיכה כדי שהפרוגסטרון ישאר גבוה.
אודה על קבלת חוות דעת
שלומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא עולה אך לא מכפילה - תגובה
בשלב הזה , המעקב אחר רמת הבטא, אינו מדוייק. חכי לבדיקת האולטרסאונד שהיא הרבה יותר מדוייקת בשלב הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקבקרן21/08/2011
אני לקראת שאיבה. נוטלת גונל, מנופור וצטרוטייד
במעקב מהיום בבוקר יש זקיקים בגודל 24,21,19,18,15,13
e2 -6680 ופרוגסטרון 4.6
האם ייתכן שלמרות הצטרוטייד התחיל ביוץ טבעי? הפרוגסטרון לא גבוה מידי?
האם לא מאוחר מדי להזריק היום בערב אוביטרל?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה
קרן21/08/2011ההוראות הן להזריק היום בשעה הרגילה צטרוטייד
צטרוטייד נוסף בחצות ולאחר כמה שעות אוביטרל. השאיבה ביום שלישי בצהריים
האם ההוראות בסדר?
אין צורך בעוד זריקות של גונל/מנופור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לשאלה - תגובה
ההוראות שקבלת נכונות. הרמה הזאת של הפרוגסטרון אינה מעידה על כך שביצת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה אבחנתיתחסויה21/08/2011
שלום רב,
עקב שלושה ניסיונות כושלים בטיפולי IVF עם PGD נשלחתי לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית ובדיקת קרישיות. ברצוני לשאול מתי המועד הטוב ביותר לבצע את ההיסטרוסקופיה. יש לציין שבשבוע הבא אני מתחילה שוב טיפול (פרוטוקול ארוך). האם אפשר לבצע את הבדיקה לאחר המחזור הבא, שכבר יושג דיכוי ואתחיל מנופור, ז"אשבוע בערך לפני השאיבה? במהלך הדיכוי לצערי לא אוכל לבצע כי לא הצלחתי לקבוע תור.
שאלה נוספת: האם הבדיקה כואבת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה שאלה שלא נענתה, תודה
חסויה22/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיסטרוסקופיה אבחנתית - תגובה
הזמן הטוב ביותר הוא מיד עם סיום הרחם כאשר הרירית דקה.
מאוד לא רצוי להתעסק עם חלל הרחם במהלך מחזור טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתוני זרע, האם מתאים להזרעה או IVFלילך10021/08/2011
אנו זוג בני 39 בקירוב, ללא ילדים עדיין. עברנו 5 מחזורי IVF כושלים. בחודשים האחרונים עברנו להזרעות מתורם זרע. לפני כשנה עברתי ניתוח לקשירת ורידים באשך שמאל עקב וריקוצלה דו צידית. חל שיפור קל בבדיקת הזרע האחרונה רק במדדי המורפולגיה שעלו מ1-2% ל 6%. תנועתיות 1HR50% ריכוז זרע: עדיין נמוך 10מליון. האם נוכל להשתמש בזרע שלי לצורך הזרעה , אולי לאחר שיעבור השבחה , או שמדדי הזרע שלי מצריכים IVF? האם הזרעה כפולה של שימוש בזרע שלי לאחר השבחה ושימוש בזרע של התורם הינה מומלצת לשיפור הסיכויים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתוני זרע, האם מתאים להזרעה או IVF - תגובה
פרופ` דוד בידר22/08/2011אם הזרע שלך לא הפרה בהפריה חוץ גופית אלא במיקרומניפולציה אז צריך להמשיך בהפריות.
רק בהפריה חוזרת אפשר לבדוק חלק מביציות אם הן מופרות על ידי הזרע.
ברוב המיקרים הניתוח לא משפר כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה הסבר....tut21/08/2011
בת 28 מטופלת בגלוקופאז ואיקקלומין (כדור אחד למשך חמישה ימים) בעקבות חוסר ביוץ. חודש שעבר היה ביוץ ביום 18 למחזור, החודש הזה, וסת ב-2.8 נמצאת ביום 19 לאחר וסת אין סימן לביוץ רק זקיקים קטנים רבים והרירית מתעבה מפעם לפעם.. מה יכול להיות ההסבר שחודש אחד הכדורים משפיעים וחודש אח"כ כבר אין השפעה????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה הסבר.... - תגובה
פרופ` דוד בידר21/08/2011לא תמיד התגובות לכדור הן טובות ובעקבות הטיפול הקודם היה צריך לנסות עם 2 כדורים ליום במשך 5 ימים ..
המטרה בטיפולים זה להגיע ל2-3. זקיקים גדולים ואם זה לא כך יש לעלות במינון או לעבור לזריקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה המהירה
tut21/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור- לא ענו לי וזה דחוף!הילה21/08/2011
היי, אני מנסה להיכנס להיריון כבר בערך חצי שנה ללא הצלחה ועכשיו ישנה עוד בעיה- בחודש שעבר קיבלתי מחזור רק לאחר 42 ימים והחודש אני כבר ביום ה-42 ועדיין לא קיבלתי מחזור ועשיתי בדיקת דם לפני 14 ימים לבדוק אם אני בהיריון ויצא שלילי.
עכשיו יש לי כמה שאלות: מימה נובע האיחור הזה של המחזור? כי חוץ מחודש שעבר בדרך כלל המחזור שלי היה פחות או יותר מסודר.
עוד דבר שרציתי לדעת- הרופא שלי נתן לי כדורים בשם דופסון לזירוז המחזור. עכשיו יש לי בעיה כי יש לי כרטיסי טיסה ל-28 לחודש ואני לא רוצה שיהיה לי בנסיעה מחזור אז הרופא אמר לי שאם אני לוקחת את הכדורים ברציפות 10 ימים פעמיים ביום אז אני לא אקבל.
התחלתי לקחת היום את הכדורים ב-20/8 ואני והשאלה שלי כמה זמן אחרי הכדורים מקבלים? ואם זה טוב שהתחלתי לקחת?
תודה הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור- לא ענו לי וזה דחוף! - תגובה
פרופ` דוד בידר21/08/2011שבועיים לאחר ביוץ תופיע וסת אם אין הריון.
הבטוחים שלך לא סדירים ולכן יש איחור בהגעת הוסת.
אם היית בודקת , בנוסף לבדיקת הריון, גם אסטרוגן וגם פרוגסטרון לפני 14 יום היית יודעת אם בייצת בכלל.
לקיחת דופסטון , שהוא הורמון הפרוגסטרון, יכול לגרום לדלית הוסת אך לא במאה אחוז.
הטיפול הנכון לדלית הוסת הוא לעשות בדיקת דם לאסטרוגן ופרטגסטרון ולהתחיל גלולות למניעת הריון וזה דוחה וסת בסיכויים רבים יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיחור במחזור- לא ענו לי וזה דחוף! - תגובה - תגובה
פרופ` דוד בידר21/08/2011לדחית הוסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- coastingשואלת20/08/2011
שלום,
האם ירידה מ 3 אמפולות ל 2 אמפולות של מנופיור נחשבת כ coasting?
האם במצב זה עלי לצפות לירידה באיכות הביציות?
למה שהרופא יבחר לעשות זאת בערכים של e2=35010?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערך ה E2 הינו 3500, ולא כפי שנכתב
שואלת20/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהcoasting - תגובה
פרופ` דוד בידר21/08/2011ירידה באמפולות אינו costing.
כאשר מפסיקים זריקות ליום יומיים או שלושה זה costing. ועושים את זה כאשר התגובה לזריקות גבוהה גם במספר הזקיקים וגם ברמת ההורמון על מנת לא לגרום לגירויי יתר שחלתי.
עקב התגובה שלך החליט הרופא להווריד את המינון על מנת שיתפתחו פחות זקיקים ורמות הE2 לא יעלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הזרעהגל20/08/2011
ביום א' עברתי הזרעה ראשונה וכחמישה ימים אח"כ הרגשתי התכווציות בבטן התחתונה ובאזור הצד השמאלי (אותן התכווציות שאני מרגישה לפני שאני מבייצת ובאמת הרגשתי אותם גם לפני הביוץ). באותו היום בבוקר עשיתי בדיקות דם אסטרודיל ופרוגרסטרון שהראה שבייצתי וכן בטא שהראה פחות מ-2.יש חציין שזאת הזרעה טבעית.
1.האם אהתכווצויות צריכות להדאיג אותי (הן נמשכות כבר כמה ימים אך לא באותו עוצמה).
2. האם בשלב זה כבר הייתי צריכה לראות תשובה חיובית במידה ונקלטתי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי הזרעה - תגובה
פרופ' דב פלדברג20/08/2011לגל שלומות,
אל נא תדאגי כי התכווצויות מסוג זה הן טבעיות ולא מצביעות על בעיה מיוחדת. מועד בדיקת הבטא היה מוקדם מדי לקבלת תשובה אמינה.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
גל20/08/2011תודה רבה על ההתיחסות והתשובה המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקום ההזרקהגילי20/08/2011
אם אני מזריקה מונופיור בצד ימין האם זה אומר שאגרום לגדילת זקיקים רק בצד ימין או
שזה ישפיע גם על שחלה שמאלית באותה מידה כמו על הימנית וגם שם יגדלו זקיקים
בעקבות ההזרקה בצד ימין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקום ההזרקה - תגובה
פרופ' שחר קול20/08/2011התרופה פועלת דרך מחזור הדם, לכן מקום ההזרקה אינו משנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה ביצירת בהפריותאני20/08/2011
עברתי טיפול IVF ראשון לכאורה מוצלח במהלך הטיפול שהיה בפורטוקול קצר נשאבו 10 ביציות 8 היו בשלות . הזרע של בעלי תקין . אבל למרות זאת לא התקיימה שום הפריה . 0 הפריות . רציתיל שאול מה הסיבה לכך ? האים הדבר מראה על בעיה במבנה של הביצית ? האים אפשר לפתור זאת
. האים הבעיה מוכרת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה ביצירת בהפריות - תגובה
פרופ' שחר קול20/08/2011אולי יש לנסות ICSI במחזור הבא?
זה אירוע לא נדיר.
בכל מקרה יש לשוחח עם רופאי היחידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינרל ומחזורהילה19/08/2011
שלום. אני בת 39 לפני כחודש קיבלתי מחזור וביום החמישי לו התחלתי גלולות פמינט. לפני כתשעה ימים התחלתי במקביל לקבל סינרל פעמיים ביום. לפני כארבעה ימים הפסקתי הגלולות והמשכתי רק עם הסינרל. היום הופיע כתם חום. האם זה מחזור? האם במהלך שימוש בסינרל מקבלים מחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינרל ומחזור - תגובה
פרופ' דב פלדברג20/08/2011להילה שלומות,
לא ברור לי הפרוטוקול בשימוש של גלולות וסינרל גם יחד. הדימום יכול בהחלט להיות תוך כדי שימוש בסינרל.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סופרפקט וציפרלקסחגית19/08/2011
שלום,
סיימתי לקחת ציפרלקס(רק 3 חודשים) והתחלתי טיפול עם סופרפקט לדיכוי לפני זריקות.
האם יכול לפגוע ביעילות הסופרפקט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סופרפקט וציפרלקס - תגובה
פרופ' דב פלדברג20/08/2011לחגית שלומות,
אין שום קשר בין שימוש בציפרלקס ויעילות הטיפול בסופרפקט.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מונופור ואנטיביוטיקה מוקסיפןמאיה19/08/2011
אני באמצע טיפולי פוריות
לוקחת כל יום 6 אמ' מנופור.
כעת התחלתי לקחת מוקסיפן(אנטיביוטיקה)500 3 פעמים ביום.
האם מוקסיפן ומנופור לא ייתנגשו בינהם?
האם מותר שניהם יחד?
או שיש חשש שייפגע בטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מונופור ואנטיביוטיקה מוקסיפן - תגובה
פרופ' דב פלדברג20/08/2011לויקי שלומות,
אין שום קשר בין שימוש במנופור ונטילת מוקסיפן במקביל.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)