מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התייעצותטניה23/08/2011
שלום רופאים יקרים
חייבת לדעת את דעתכם
אני בטיפולי פוריות, אני פוליציסטית
לקחתי הפסקה לכמה חודשים לצורך בדיקות בעקבות הפלות חוזרות, לאחר השלמת הבדיקות (הכול תקין תודה לה') קיבלתי מרופא פרוברה ךקבלת המחזור על מנת להתחיל טיפול, לקחתי אותה 5 ימים פעמיים ביום, עברו שבועיים ויומיים אחרי כדור האחרון ואני עדיין לא קיבלתי מחזור, הגוף מרגיש שניה לפני..אבל זה לא מגיע, עשיתי היום בדיקות דם
E2 - 376
פרוגסטרון - 5.7
ואני לא בהריון
אני מרגישה שבייצתי , יש לי חום גבוה וכל הסימנים של זה , רק זה לא מגיע
הרופא אמר לחכות עוד שבוע וזה בטח יגיע..האם אפשר לקחת שוב פרוברה על מנת שיגיע על בטוח? הגוף שלי מרגיש מותש ואני ממש רוצה לקבל ושההורמונים ירדו כבר
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה לעצמי
טניה23/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות - תגובה
פרופ` דוד בידר23/08/2011צריך לחכות עוד מספר ימים.אם תוך השבוע הזה אין וסת יש לחזור על אותן בדיקות דם שעשית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה תאריך לעשות בדיקת בטאד``ר אליעזר גירש23/08/2011
שלום רב,
אני בת 31.5 פוליציסטית. יש לי ילדה בת 6.5 -הריון טבעי-לידה בקיסרי עקב מצב עקוז.לבעלי כמות זרע נמוכה אך תקינה. ב - 18.08.2011 הוחזרו לי 2 עוברים "טובים", מקבלת תמיכה של נרות אנדומטרין פעמיים ביום+דקפטטיל ביום ההחזרה+זירקה אחת נופסת היום.23.08.2011 כמה שאלות:
1. מה סיכויים שלי להרות בטיפול זה?
2. למה קיבלתי דקפפטיל לאחר החזרה והיום?(רופא לא הסביר לי)
3. באיזה תאריך לעשות בדיקת בטא.
תודה רבה!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקפפטיל לאחר החזרת עוברים - תגובה
פרופ' שחר קול23/08/20111. טובים.
2. לא יודע.
3. שבועיים לאחר השאיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר דקירות בשחלה בשאיבהגילי23/08/2011
האם בשאיבה השחלה נדקרת כמספר הזקיקים שיש בה? או שבכל מקרה השחלה נדקרת
פעם אחת ונשאב כל תוכנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר דקירות בשחלה בשאיבה - תגובה
פרופ' שחר קול23/08/2011משתדלים להמעיט בדקירות. לרוב , ניתן לשאוב כל הזקיקים בדקירה אחת. לפעמים, בשל המבנה המרחבי של השחלה, יש לדקור יותר מפעם אחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקסי- והסיכוי להפריהגילי23/08/2011
1.האם איקסי מגדיל את הסיכוי להפריה כאשר נשאבת ביצית אחת לעומת הפריה רגילה כשאין בעיה עם הביצית?
2.האם איקסי גורם לשברים בביצית המופרית (איכות עוברים פחות טובה)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקסי- והסיכוי להפריה - תגובה
פרופ' שחר קול23/08/20111. לא, אם הזרע תקין.
2. לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה1
גילי25/08/20111
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידררעות23/08/2011
פרופ' בידר שלום רב
עקב הפלות חוזרות כולן בשבוע 5 בבירור מקיף שעשיתי הכל תקין מלבד פקטור 5 קרישיות יתר בדיקת זרע תקינה לחלוטין אף הרופא ביקש בדיקת הלוספירם
רופא אחד חושב שזה נחוץ ורופא אחד טוען שאין צורך מה דעתך האישית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר23/08/2011לא נחוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות לאחר החזרת עובריםיעלי23/08/2011
הי, אני אחרי החזרת עוברים אתמול (יום ב') פעם ראשונה. החזירו שני עוברים "יפים" לטענת הרופא.
במקביל, אני מחדירה 3 פעמים ביום אוטרוגסטן.
יש לי הפרשות בצבע חום בהיר (כאילו האוטרוגסטן לא נספג)
מה זה אומר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות לאחר החזרת עוברים - תגובה
פרופ` דוד בידר23/08/2011הפרשות חומות זה דם ישן ואין קשר להשרשה.זה בדרך כלל תופעה של הטיפולים ואין לזה משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 5 דקות בסאונה ועיסוי של שעהר.כ23/08/2011
האם עיסוי של שעה- גב,רגליים, וקרקפת יכול לפגוע בסיכוי להיקלט אם העיסוי נעשה יום אחרי שקיימנו יחסים במטרה להרות?
והאם אישה שנכנסת ל5 דקות לסאונה אחרי שקיימה יחסי מין במטרה להרות, יכולה לא להיקלט?
האם ה5 דקות בסאונה יכולות לפגוע סיכוי של הביצית להשתרש?
מה הסכוי שבכל זאת אקלט?
חשוב לציין אחרי שחזרתי הבייתה אז ראיתי בתחתונית הפרשות לבנות עם פס אדום דק.
האם זה השתרשות העובר, או שזה אומר שזה לא הצליח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 5 דקות בסאונה ועיסוי של שעה - תגובה
פרופ` דוד בידר23/08/2011כל הדברים שכתבת לא פוגעים בסיכויים להרות.
רק לא הבנתי איך זה ש 5 דקות אחרי יחסים היית כבר בסאונה.ומתי חזרת הביתה מיד לאחר הסאונה?או למחרת אחרי העיסוי?
בכל אופן ההפרשות הלבנות והפס האדום לא אומרים כלום וזה לא קשור להשרשה.
הסיכויים להרות תלויים בגילך והאם היה ביוץ בזמן היחסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה5 דקות בסאונה ועיסוי של שעה המשך
ר.כ23/08/2011פרופסור דוד בידר שלום רב,
תודה על התגובה היא קצת הרגיעה אותי.
אני בת 27, אימא לילד בן שנה ו4, ההריון שלו היה תקין וכן הלידה הייתה טבעית ועברה בשלום.
הביוץ היה ביום א'- 21.08.2011 אנחנו קיימנו יחסים בערב שלפני, כלומר 20.08.2011.
ביום ב'- 22.08.2011 היינו בבוקר של פינוק לכבוד יום נישואינו ה-5, עשינו עיסוי של שעה ואחריו היינו 5 דקות בסאונה.
אחרי שחזרתי הבייתה היו לי הפרשות לבנות עם פס אדום, חששתי שזה אולי רמז לכך שאולי הביצית הופרתה אך העיסוי או הסאונה פגעו בסיכוי להמשך.
האם חששותי נכונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה5 דקות בסאונה ועיסוי של שעה המשך - תגובה
פרופ` דוד בידר25/08/2011לא נכונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופאים יקרים, אשמח לתגובתכם!נ.23/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הריון אחרי IVF
נ.23/08/2011שלום רב,
אני בהריון אחרי IVF שלישי. לפי החישוב שלי באמצע שבוע 5 (שאיבה ב-28/7, החזרה של שני עוברים ב-31/7).
לפני שבוע (14/8)- בדיקת בטא -590.
היום (21/8) עשיתי אולטרסאונד. נצפה שק הריון אחד אך עדיין ריק.
בנוסף, מסתמן שאני בגירוי יתר יחסית גבוה (שחלות מוגדלות, יש הצטברות נוזל באגן) למרות שמרגישה ממש בסדר. במחלקה היום יותר דאגו לוודא את המצב שלי (שלחו לבדיקות וכד') ופחות התמקדו בהריון עצמו. כל הבדיקות שלי חזרו תקינות וכאמור אני מרגישה טוב.
פתאום התמלאתי שוב חששות לגבי ההריון- האם אכן תקין בשבוע זה לראות שק ריק בלבד? האם לא צריך לראות כבר חלמון בתוכו? מתי מצופה לראות משהו בשק? מתי מצופה לשמוע דופק? (עלי לחזור לאולטרסאונד נוסף בעוד שבוע). האם יכול להיות שיש קשר לגירוי יתר שיש לי ובגללו ההריון יותר בסיכון? מה עלי לעשות לשם כך מלבד לנוח ולהרבות בשתייה?
אשמח להבהרות,
תודה מראש,
נ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון אחרי IVF - תגובה
פרופ' שחר קול23/08/2011גירוי יתר שחלתי אינו מסכן את ההריון.
לכן יש להמשיך לעקוב אחר התפתחות ההריון, ובמקביל מעקב אחר עוצמת הגירוי השחלתי, שכן לפעמים יש צורך באישפוז. ההחלטה הינה בידי הרופאים המטפלים בך.
יש לצפות כי ביום הביקורת, 28.8, יודגם דופק עוברי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה אחרי הזרעהרלי23/08/2011
האם יש מניעה לטוס אחרי הזרעה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה אחרי הזרעה - תגובה
פרופ' שחר קול23/08/2011לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתאור23/08/2011
אם כרגע אני לפני ביוץ האם ניתן לבצע את צילום הרחם לפני הוסת הבאה ?
חבל לי לאבד חודש .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת - תגובה
פרופ' שחר קול23/08/2011צילום רחם מבוצע בחלון הזמן שבין הפסקת הדימום הויסתי לבין הביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חוםשיר23/08/2011
שלום,
אני אחרי IUI רביעי, אשר בוצע ביום ה-13 למחזור, לאחר טיפול של איקקלומין וזריקת אוביטרל יום לפני ה IUI .
היום זהו היום ה-6 אחרי ה IUI .
סבלתי מגלי חום במהלך הטיפול באיקקלומין, לאחר קריאת העלון הבנתי כי זו אחת מתופעות הלוואי שלו.
כעת, כבר שני לילות, בהם אני מתעוררת באמצע הלילה ומאוד מאוד חם לי,
דבר שלא קרה לי לפני, מעולם לא התעוררתי באמצע הלילה בגלל חום.
האם הדבר הגיוני?
סליחה אם השאלה נקראת טיפשית- האם עליי להיבדק?
תודה רבה,
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום - תגובה
פרופ` דוד בידר23/08/2011התופעה יכולה להיות והיא תחלוף ואין מה להיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה פרופסור
שיר23/08/2011סליחה על שאני מאריכה בשאלה אך,האם ייתכן שזו עדיין השפעתו של האיקקלומין??
שאלה אחרת לגמרי ברשותך.
אני סובלת מאסתמה, עקב שיעול יבש טורדני הונחיתי לבצע אינהלציה ומשאף-פליקסוטייד 250 בדיסקוס. האם יש מניעה ליטול הנ"ל בהיריון?
תודה רבה רבה שוב פרופסור בידר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה פרופסור - תגובה
פרופ` דוד בידר24/08/2011זה עדיין השפעה של הכדורים.
אין חשש ליטול את המשאף והאיהלציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה פרופסור בידר !!!!
שיר24/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםגילי23/08/2011
כמה זמן נמשכת פעולת החזרת עוברים ?האם נדרשת מנוחה בבית או שאפשר לחזור
לשגרה באופן מיידי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת עוברים - תגובה
פרופ` דוד בידר23/08/2011מספר דקות ואפשר לחזור לשגרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנוחה לאחר שאיבהגילי23/08/2011
כמה זמן נדרשת מנוחה לאחר שאיבה? האם התשובה שונה כאשר נשאבים 2 זקיקים לעומת 20 זקיקים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנוחה לאחר שאיבה - תגובה
פרופ` דוד בידר23/08/2011לא נדרשת מנוחהאם ההרגשה בסדר.
אם יש כאבים ונפיחות הבטן אז את יכולה להתנהג למי המצב . אם כואב מאוד אז נחים ולוקחים משכחי כאבים.
אנחנו נותנים יומיים חופש מחלה אך אם ההרגשה טובה את יכולה לעשות מה שאת רוצה ויכולה.
אין צורך באופן גורף ממש לנוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממתי מתחילים תמיכה בהפריה ח"גגילי23/08/2011
האם לאחר מאיבה או לאחר החזרת עוברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתי מתחילים תמיכה בהפריה ח"ג - תגובה
פרופ` דוד בידר23/08/2011יום לאחר השאיבה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי החזרת מוקפאיםהילה23/08/2011
ביום שישי החזירו לי 2 עוברים מוקפאים בני יומיים (בגודל 3 ו4 תאים) והיום היו לי הפרשות עם קצת סימנים של דם. אני מזריקה פרוגסטרון בשמן זית 1 מ"ל. יש לי רירית קצת דקה ולפני ההחזרה הייתה 5.7.
אני חוששת שזו רק ההתחלה והדימום יתגבר והרירית תתפרק. אולי המינון לא מספיק? האם כדאי להגדיל את המינון? האם אפשר להוסיף קרינון? עם קרינון בדרך כלל אין לי דימום. האם יותר מדי פרוגסטרון יכול לפגוע בתהליך ההשרשה?
האם קרינון מתאים גם למוקפאים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום אחרי החזרת מוקפאים - תגובה
ד''ר דוד ישי23/08/2011שלום
הפרוגסטרון בזריקה הוא תכשיר מאוד יעיל. אם יש חשש,שהרמה של הפרוגסטרון נמוכה, אפשר להגדיל את המינון ואפשר גם להוסיף קרינון . פרוגסטרון ברמה גבוהה אינו פוגע בהשרשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)