מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נשאות ואפידורלסיון08/07/2011
שלום,
אני נשאית לCF ולדיסאוטונומיה משפחתית.
בלידה הראשונה ילדתי רגיל עם אפידורל.
רק אחרי הלידה שמעתי שלנשאיות יש סיכון בקבלת
אפידורל כיון שהוא בע"ש.
האם אכן יש קשר? האם לנשאיות מומלץ ללדת ללא אפידורל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשאות ואפידורל - תגובה
ד''ר דוד ישי09/07/2011שלום
אני לא רואה שום קשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר קולדן08/07/2011
ד"ר קול שלום,
האם מומלץ לעשות הפסקה בין טיפולים והאם צריך לעשות הפסקה לפני IVF.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד"ר קול - תגובה
פרופ' שחר קול09/07/2011כן, לפחות חודש הפסקה בין טיפולי טריים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיהטל08/07/2011
ביום רביעי עברתי היסטרוסקופיה אבחנתית שהתוצאות יצאו תקינות ב"ה
לאחר הבדיקה לא היו לי דימומים אלה כתמים קטנים והיום יום שישי היה לי דימום קצת יותר רציני(לא כמו מחזור)
האם זה כתוצאה מהבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה - תגובה
פרופ` דוד בידר09/07/2011כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' דויד ישידן08/07/2011
פרופ' דויד ישי שלום,
אנחנו נמצאים ללא הצלחה לאחר 3 טיפולים עם אקוקלומין (עם 2 הזרעות) ו-2 הזרעות עם פיוריגון (66 יחידות). (גידול של זקיק 1 או 2).
יש לציין שלא נעשו הפסקות בין טיפולים עם אקוקלומין ועם פיוריגון. ביניהם כן הייתה הפסקה של חודש-חודשיים לשם צילום רחם.
שאלות:
1. האם באופן כללי נחוצה ההפסקה בין טיפולים השונים. האם טיפולים רצופים יכולים לגרום לגירוי שחלות,לתופעות לוואי שונות או ירידה ביעילות התגובה של הגוף?
2. האם הייתה ממליץ להמשיך לטיפול פיוריגון נוסף עם מינון גבוה יותר? אם כן, האם נחוצה בשלב זה הפסקה של חודש ימים?
3. האם הייתה ממליץ בשלב זה ללכת ל-IVF? אם כן, האם נחוצה בשלב זה הפסקה של חודש ימים?
4. IVF: האם בזמן הרדמה כללית של הוצאת ביציות אני עלולה להתעורר ולהרגיש כאבים?
5. IVF: האם עקב הרדמה כללית והכנסת צינורית לפה , יכול להגרם נזק לשיניים של המטופלת? עד כמה זה שכיח והאם אפשר להמנע מהכנסת צינור?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' דויד ישי - תגובה
תודה על המינוי , אבל אני לא פרופ' אלא דר'
1. אין על זה הסכמה גורפת, אבל חלק מהרופאים, ואני בניהם, שחושבים שרצוי לעשות הפסקה בין טיפולים שבהם משתמשים בתרופות לביוץ ( איקקלומין, גונדוטרופינים )
2. אין לך ברירה. כדי לקבל התחייבות ל IVF את חייבת במחזור נוסף של גונדוטרופינים.
3. כמו שאמרתי , אין לך ברירה
4. בזמן השאיבה לא תרגישי כלום . אח"כ יכולה לכאוב לך הבטן מעט
5. ההרדמה היא קצרה מאוד וללא צוארך בהחדרת צינור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידרדן08/07/2011
פרופ' בידר שלום,
אנחנו נמצאים ללא הצלחה לאחר 3 טיפולים עם אקוקלומין (עם 2 הזרעות) ו-2 הזרעות עם פיוריגון (66 יחידות). (גידול של זקיק 1 או 2).
יש לציין שלא נעשו הפסקות בין טיפולים עם אקוקלומין ועם פיוריגון. ביניהם כן הייתה הפסקה של חודש-חודשיים לשם צילום רחם.
שאלות:
1. האם באופן כללי נחוצה ההפסקה בין טיפולים השונים. האם טיפולים רצופים יכולים לגרום לגירוי שחלות,לתופעות לוואי שונות או ירידה ביעילית התגובה של הגוף?
2. האם הייתה ממליץ להמשיך לטיפול פיוריגון נוסף עם מינון גבה ויתר? אם כן, האם נחוצה בשלב זה הפסקה של חודש ימים?
3. האם הייתה ממליץ בשלב זה ללכת ל-IVF? אם כן, האם נחוצה בשלב זה הפסקה של חודש ימים?
4. IVF: האם בזמן הרדמה כללית של הוצאת ביציות אני עלולה להתעורר ולהרגיש כאבים?
5. IVF: האם עקב הרדמה כללית והכנסת צינורית לפה , יכול להגרם נזק לשיניים של המטופלת? עד כמה זה שכיח והאם אפשר להמנע מהכנסת צינור?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר09/07/2011צריכה להיות הפסקה בין הטיפולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לפרופ' בידר
דן09/07/2011מה עם שאלות נוספות ששאלתי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר09/07/2011הייתי ממליץ על הפריה חוץ גופית.
לא מתעוררים באמצע הרדמה ולא מרגישים כלום.
לא מרדימים עם צינור אלא רק הזריקה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון בירידהסיון08/07/2011
שלום,
בטיפול לקראת IVF:
לאחר 6 ימים שמזריקה חצי דקפפטיל 0.1 וגונל 112 הפרוגסטרון 1.8.
מפסיקה גונל ומתחילה להזריק 2 מונופור, לאחר יומיים הפרוגסטרון יורד מתחת ל- 0.8.
מה המשמעות שיש יותר זקיקים, הE2 עולה אך הפרוג' יורד?
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון בירידה - תגובה
פרופ' שחר קול08/07/2011תקין וצפוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ההזרעה נכשלה?גילי08/07/2011
עשיתי הזרעה אתמול ומיד עם הוצאת הספקולום יצא נוזל. האם זה קרה בגלל שהוזרקה לרחם כמות גדולה מידי של חומר? או אולי משום שהרופא לא הזריק למקום הנכון?
האם ייתכן שכ-ל החומר יצא?
האם יש סיכוי להפריה במצב זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ההזרעה נכשלה? - תגובה
פרופ' שחר קול08/07/2011יש סיכוי להריון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקות לפני ביוץחדשה08/07/2011
שלום, אני חדשה פה ומאוד מבולבלת, אשמח מאוד לייעוץ
היום יום מחזור 18 (בדרך כלל ביוץ ביום 19-20 למחזור) עשיתי אתמול בתשע בבוקר בדיקת דם ומעקב זקיקים והתוצאות היו כך:
בשחלה ימנית זקיק בגודל 24 מ"מ עובי רירת 9.
בדיקת דם E2 1552
PROG 3.85
LH 39.1
אתמול לא קיימנו, האם כבר התרחש ביוץ?
האם הביוץ יהיה היום ועדיין יש סיכוי?
מתי ביוץ משוער?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח בדיקות לפני ביוץ - תגובה
פרופ' שחר קול08/07/2011הביוץ כנראה היום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינוןענבל07/07/2011
האם ביום ההחזרה לוקחים קרינון
לפני או אחרי ההחזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינון - תגובה
עדיף אחרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינוןענבל07/07/2011
האם ביום ההחזרה לוקחים קרינון
לפני או אחרי ההחזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינון - תגובה
פרופ' שחר קול08/07/2011אפשר מיד לאחר ההחזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדועשושנה07/07/2011
6 שבועות אחרי הפלה עם ציטוטק,(טיפולי ivf)
לפני שבועיים רירית רחם 8.6 ממ, שחלה שמאלית תקינה, ימנית עם ציסטה המרגית 20ממ
e2-203
pro-0.3
lh-3.54
בטא שלילית
נאמר לי שאני צריכה לקבל תוך כמה ימים עברו שבועיים ועדיין לא קבלתי יש סיבה לדאגה מדוע לא מקבלת מחזור ,מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע - תגובה
פרופ' שחר קול08/07/2011לפי התשובה עדיין לא היה ביוץ.
לכן המחזור מתעכב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר שחר קול עזרה לגבי בדיקה amhעמק יזרעאל107/07/2011
אני בשנות ה40 לחיי אחרי 2 הפריות לא טובות ביצית אחת שגם לא הופרתה והמון הורמונים. ה fsh 14.8 . המליצו לי לתרומה אני מאוד רוצה לנסות שוב הפריה. הרופא שלח אותי לבדיקה amh מה אתה אומר כדאי לעשות כדי להיות שקטה . יש סיכוי או אני מושכת את הזמן. איפה עושים את הבדיקה יש אותה בצפון. ואם זה עולה כסף או דרך הקופה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדוקטורים למה אין תגובה
עמק יזרעאל108/07/2011אבקש תשובות זה חשוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר שחר קול עזרה לגבי בדיקה amh - תגובה
פרופ' שחר קול08/07/2011הבדיקה מבוצעת באופן פרטי, לא במסגרת הקופה. אפשר לשאול מחיר במעבדות זר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אתיקהאלמונית07/07/2011
שלום,
אני עוברת IVF ובמהלך השנה האחרונה הייתי אצל מספר רופאים.
עברתי בדיקה של אולטרסאונד וגינלי לפני יומיים והיא הייתה קצת חריגה, יצאתי ממנה עם הרגשה לא טובה.
כשנכנסתי לחדר היו בו שני רופאים נוספים. חיכיתי שיצאו אבל הרופא המטפל אמר לי להיכנס מאחורי הוילון ולהתארגן בזמן שהם היו בחדר.
כשנכנס לבדיקה עמדה אחת הרופאות (כנראה מתלמדת) מאחוריו והסתכלה מבלי ששאלו אותי להסכמתי.
כשהוא הכניס את המכשיר הוא פיסק את איבר המין עם היד- עשיתי המון בדיקות כאלה בשנה הזו ומעולם לא נגעו בי ולדעתי לא היה בזה צורך.
ולבסוף בזמן הבדיקה הוא נשען עם כל הזרוע על הירך הפנימית שלי כאילו אני משענת.
כשיצאתי עמד לי גוש בגרון והרגשה שהתיחסו אלי כאילו אני חפץ ולא בן אדם עם פרטיות שגם ככה מופרת במשך כל התהליך של הפריות.
אני עדיין מנסה להבין כמה אני רגישה וכמה יש פה בעיה של הרופא.
אשמח לדעת מה הסטנדרטים לבדיקה מסוג זה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
אלמונית08/07/2011אשמח למענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתיקה - תגובה
פרופ' שחר קול09/07/2011במסגרת טיפול ביחידות ציבוריות מקובל שהמעקב נערך ע"י צוות , ולא רופא מטפל פרטי אחד. ביחידות ציבוריות מכשירים דור המשך, לכן סביר כי בחדר יהיו מתמחים, סטאג'רים, ואף סטודנטים.
יש לשמור ככל הניתן על פרטיות המטופלת ע"י כיסוי החלק התחתון של הבטן והאגן בעת ביצוע בדיקת א.ס.
לא מקובל שרופא יישען על המטופלת.
לרוב, ניתן להחדיר את מכשיר הא.ס. באופן ישיר, יתכן קושי לעיתים המחייב פיסוק השפתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מורידה מינון על דעת עצמי ......אמא07/07/2011
מקבלת פרוגינובה.
לפי הוראת הרופא צריכה 1x3
לוקחת רק 1x2
לאחר 8 ימים, הרירית שלי 7.3
הרופא אמר : יופי ! [לא יודע שאני מורידה מינון] .....
הרופא העלה ל 4 פרוגינובה ליום ...
לקחתי רק 2 .......
בדקתי כעבור עוד יומיים והרירית 7.8
מה דעתכם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת, ובבקשה תשובה מהרופאים.
אמא07/07/2011לאחר 10 ימים של פרוגינובה :
רירית = 7.8
פרוגסטרון = 1.36
אסטרדיול = 456
האם תקין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תשובה.
אמא08/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' בידררעות06/07/2011
ערב טוב
אחרי הריון כימי מתרומת ביצית, היום קיבלתי את הווסת ההורמונים התאזנו, יש באפשרותי להתחיל גלולות היום ולהפסיקן בתאריך 20 לחודש (לקחת במשך כ- 15 ימים), ע"מ להתכונן להחזרת עוברים בתאריך 13/8 ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר07/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' בידר - תגובה - תגובה
פרופ` דוד בידר07/07/2011כן, רק שאפשר להפסיק ב23 לחודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)