מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אחרי שאיבהמאיה15/04/2011
שלום לכם
אני בת 27. עברתי אתמול שאיבה בטיפול 2 שלי בIVF שבה שאבו 4 ביציות. היום התקשרתי למעבדה כדי לבדוק כמה ביציות הופרו ואמרו לי ביצית אחת הופרתה והתחלקה ל2 תאים(לפי דבריהם שהחלוקה אכן טיפה מהירה אבל בסדר) 2 ביציות מהתחלה נראו באיכות לא טובה וביצית אחת הופרתה אך לא התפתח כמו שצריך.
השאלה שלי: ביצית מ 2 תאים יום אחרי שאיבה זה כבר בסדר וסיכוי טוב שיחזירו לי ביום ראשון את העובר? למה אמרה זה מהיר קצת?
שנית: בגיל שלי הצעיר, זה טבעי למצוא מספר זה של ביציות ורק ביצית אחת שהופרתה? (טופלתי במונופור 6,8 וציטרוטייד, 2 אוביטריל).
יש סיכוי שאכן אכנס להריון עם מספר קטן כזה של ביציות?
אני די לחוצה שקורה לי דברים כאלה למרות שלפני שנה הייתי בהריון ספונטני שהסתיים בהפלה טבעית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי שאיבה - תגובה
פרופ' דב פלדברג15/04/2011למאיה שלומות,
ראשית יש נשים צעירות שתפוקת הביציות שלהן לא גבוהה במיוחד כמו במקרה שלך. יחד עם זאת כמות הביציות הינה פונקציה של כמות היחידות של מנופור שקיבלת ומאוד ייתכן ובמחזור הטיפולי הבא תפיקי כמות הרבה יותר גדולה של ביציות במינון תרופתי גבוה יותר. עובר אחד שמתחלק במהירות כל כך גדולה בדר"כ איננו באיכות אופטימלית, יחד עם זאת לא מן הנמנע שגם עובר כזה יכול להניב הריון. בואי נקוה לטוב.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות קרישיות אחרי גרידהרונית15/04/2011
שלום,
ביצעתי בדיקות קרישיות יתר 4 שבועות אחרי גרידה והן יצאו תקינות.
האם ביצעתי מוקדם מדי? האם יש בדיקות שצריך לעשותן במרווח גדול יותר לאחר
הגרידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות קרישיות אחרי גרידה - תגובה
פרופ' שחר קול16/04/2011לא. הבדיקה תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להתחיל עם דקפפטילמאיה15/04/2011
בתאריך 2.2.11 לקחתי זריקת דקפפטיל ארוך, לאחר מכן גונל אף, שאיבה והחזרה. הטיפול הסתיים ללא הצלחה.
הרופא שלי אמר שמכיוון שהדקפפטיל הארוך משפיע ל-60 יום אפשר מיד להתחיל שוב עם גונל אף. לקחתי גונל במשך 10 ימים בערך במינון של 225 אבל לא היתה תגובה ולכן הטיפול הופסק.
אני אמורה להתחיל טיפול נוסף עם דקפפטיל יומי מיד עם קבלת המחזור. התחיל לי דימום קל אבל הרופא אמר לי לקחת את הזריקה הראשונה רק כשיש דימום חזק ואדום כמו במחזור.
הדימום התחיל שלשום בלילה והתגבר ממש מעט אבל זה עדיין לא כמו במחזור רגיל. אני לא יודעת אם להתחיל את הזריקות כי אולי זה לא מחזור "אמיתי", מצד שני אם אני אמשיך לחכות יכול להיות שהדימום יפסיק לגמרי ולאו דווקא יתחזק ואז לא אוכל להתחיל את הטיפול ואאלץ לחכות למחזור שיגיע.
מה לעשות? האם להתחיל עם הדקפפטיל או לחכות ולדבר עם הרופא ביום ראשון? אז אצטרך לקחת את הסיכון של המתנה למחזור הבא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם להתחיל עם דקפפטיל - תגובה
פרופ' דב פלדברג15/04/2011למאיה שלומות,
זריקת דקפפטיל ארוך יכולה בצורה מהותית לשנות את אופי ונוסחת המחזור הוסתי. בגלל כל השיבושים שחווית ועקב חוסר תגובה בנסיון הקודם אני ממליץ בחום להמתין חודש נוסף כדי להתנקות לגמרי מהשפעת הדקפפטיל הארוך ועם הוסת הבא להתחיל בטיפול בפרוטוקול שניתן לך.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
מאיה15/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקש הסבר לגבי תוצאות הבדיקה.יעל15/04/2011
שלום
פרופיל הורמונלי ביום השני וחצי לווסת
אשמח אם תתנו לי תשובה כמה שיותר מהר.
סובלת מאנדומטריוזיס ידוע כבר יותר מ10 שנים. ממשיכה טיפולי ivf
tsh - 1.73
lh - 2.4
fsh - 7.5
e-2 - 173.0
prolactin - 215.6
progesterone - <0.64
תודה רבה מראש
סופש נעים וחג פסח שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקש הסבר לגבי תוצאות הבדיקה. - תגובה
פרופ' שחר קול15/04/2011תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר כלשהוא?אביטל15/04/2011
לפני שבוע וחצי עשיתי 2 הזרעות.
מאז אני עם כאבי מחזור ובכל פעם שאני מתאמצת פיזית או מתעצבנת או מתרגשת אני מרגישה שהכאבים מתחזקים.
האם יש קשרכלשהוא בין המצב שתיארתי לבין שלילת הריון או להפך, כלומר האם מצב זה כן מתאר תסמיני הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש קשר כלשהוא? - תגובה
פרופ' שחר קול16/04/2011אין קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ביטאאתי15/04/2011
שלום,
כמו שרשמתי עשיתי בדיקת דם להרין ביון ה 19 הזרעה שניה (היו שתי הזרעות 24-25/03) הבטא יצא 1432
הזרעה נעשתה על ביוץ טבעי וזריקת אוביטרל.
הרופא שלי אמר שאין צורך לחזור על בדיקת ביטא , הוא אמר "את מאוד בהריון ואין צורך בעוד בדיקת דם".
אולטרסאונד הוא קבע ב 1.5
אין לי בחילות, כמעט ולא עייפות. יש לי רק כאבי שדיים מיום הביוץ...גם הכאבים לא חזקים, רק אם לוחצים על השד חזק, אז מרגישים אי נוחות.
אני קצת לא רגועה , רוצה לוודא שההרין מתפתח בצורה תקינה.
האם ערך הביטא שקבלתי מתאים לתאריך הזרעות? האם אני יכולה להסיק שהביטא כבר הכפילה את עצמה כמה פעמים ושבאמת בדיקת ביטא נוספת מיותרת?
מה אתם אומרים.??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי ביטא - תגובה
פרופ' שחר קול16/04/2011לדעתי, רופאך צודק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאזי מדוע ממליצים לעשות מספר בדיקות
אתי16/04/2011לביטא כדי לראות את קצב העליה?
אני רואה את זה בפורומים כל הזמן.
מה אני מפספסת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאזי מדוע ממליצים לעשות מספר בדיקות - תגובה
פרופ' שחר קול16/04/2011מעל 1000 - מיותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוברים מוקפאיםאילי15/04/2011
שלום אני אחרי החזרת 2עוברים מוקפאים כרגע בשבוע 7להריו ן
האם רי להיות חשש שהם ישרדו???או שלאחר שהם ניקלטו ועברו כמה חודשיים אין מה לדאוג??
תודה רבה נאמר לי שהם היו עוברים יפים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוברים מוקפאים - תגובה
פרופ` דוד בידר15/04/2011אם רואים דופק טוב אזי הכל בסדר וישרדו כמו בהריון רגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר תודה עובר אחד
אילי15/04/2011הרופא ראה דופק אין דופק אחיד רגיל..?האם זה בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר תודה עובר אחד - תגובה
פרופ` דוד בידר16/04/2011לא הבנתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת זרע להזרעה שלישיתמרים15/04/2011
שלום רב,
להלן תוצאות זרע להזרעה:
דגימה מקורית
נפח 2
צמיגות 1
ריכוז 23
תנועתיות 13
תנועה פרוגרסיבית טובה 9
Round cell 3
שטיפה כפולה
ריכוז 34
תנועה 12
סה"כ תאי זרע בתנועה 2
אשמח לדעת מה התוצאות אומרות. כי על סמך התוצאות (הזרעה 3) הרופא שלי יחליט אם עוברים להפרייה חוץ גופית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת זרע להזרעה שלישית - תגובה
פרופ` דוד בידר15/04/2011תנועה הזרע נמוכה ואם זה חוזר על עצמו יש לעשות ברור ואם הברור לא מוצא את הבעיה יש לעבור להפרית מבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת זרע אשמח לתשובה נוספת
מרים15/04/2011חשוב לציין שיש לנו ילד באופן טבעי.
מה זה אומר לעשות ברור? אך ניתן לשפר את תנועת הזרע? האם יודעים מי מה זה נובע?
האם אפשרי להיכנס להריון מתוצאה נמוכה כזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת זרע אשמח לתשובה נוספת - תגובה
פרופ` דוד בידר16/04/2011בדרך כלל כשיש זיהום יש ירידה בתנועתיות ויש עוד סיבות ויש לברר זאת.
זה שיש כבר ילד אזי הסיכויים להרות מאוד טובים בטיפולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת FSHשרון15/04/2011
שלום רב,
לפני 4 חודשים עישיתי פרופיל הורמונלי יצא לי FSH 18.3 וE2 קטן מ-200
חודש שעבר הייתי אמורה להתחיל זריקות גונאל לקראת IVF ראשון
מאחר והיה לי E2 769 בי"מ 4 אמרו לי לקחת גלולות אורטוסאקילן 21 יום
היום י"מ 2 עשו לי שוב פרופיל
FSH 8.8
פרגסטרון 0.8
LH 2.6
E2 קטן מ-200
האם זה תקין?
האם זה ה-FSH האמיתי ? או שיש השפעה של הגלולות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחכתי לציין כי את הגלולות
שרון15/04/2011לקחתי בגלל ה-E2 וציסטה של 23 מ"מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמת FSH - תגובה
פרופ` דוד בידר15/04/2011זה לא ערך אמיתי אלא נובע מלקיחת הגלולות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש צורך לבדוק הורמונים בדםאמא15/04/2011
בשליש הראשון של ההריון, בפרט שההורמונים בירידה - למרות קבלת תמיכה.
ההריון יקר - תרומת בצית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש צורך לבדוק הורמונים בדם - תגובה
פרופ` דוד בידר15/04/2011פרט לבדיקות בטא בתחילה לא צריך לעשות שום בדיקות של הורמונים
כל ההריונות יקרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה! זריקות progesteron retaרונה15/04/2011
אני בת 34, לאחר 4 הזרעות ו2 הפריות שנכשלו, בהפריה האחרונה בבדיקת הריון הבטא היתה 62 וירדה עד שהגיעה ל-0,עשיתי חודשיים הפסקה והחודש הרופא המליץ שבמקביל לנרות אוטרוגסטן 200 מ"ג 3 פעמים ביום , אני יזריק כל יומיים 250 מ"ג של פרוגסטרון ריטארד, השאלה האם המינון לא גבוה מידי והאם במידה והוא גבוה זה יכול לעשות איזהשהוא נזק, והאם התוספת של הזריקת פרוגסטרון מגדיל את סיכויי הקליטה של העוברים משמעותית? אני ממש בלחץ אנא תשובתכם המהירה! תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה! זריקות progesteron reta - תגובה
פרופ` דוד בידר15/04/2011הפרוגסטרון רטארד מיותר לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאל15/04/2011
מהי הבטא רצויה לתחילת הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא - תגובה
פרופ` דוד בידר15/04/2011ביום 12 לאחר החזרת עוברים או שבועיים מהביוץ סביב 80 ל 150.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת טיפוליעל14/04/2011
שלום לרופאים
להלן תוצאות הבדיקות של היום השני למחזור:
FSH 9.3 ; E2 288 ; POGESTERON 4.1 ; LH 4.4
בעבר הפרוגסטרון היה נמוך בהרבה. האם יכול להיות ערך כזה ביום השני למחזור? איך זה יכול להשפיע על המשך הטיפול?
תודה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחילת טיפול - תגובה
פרופ` דוד בידר15/04/2011סך הכל הבדיקות בסדר אך זה גם תלוי בגילך.
בגיל מבוגר יותר פעילות השחלה פחות טובה ויש תוצאות כמו שלך אך עדיים סבירות.
טוב יותר אסטרוגנים נמוכים יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה לפרופ' בידר
יעל16/04/2011שלום פרופ' בידר
למה כוונתך "טוב יותר אסטרוגנים נמוכים יותר"?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושאלה נוספת
יעל17/04/2011האם יתכן שהתוצאה (במיוחד של הפרוגסטרון 4.1) נובעת מזה שהבדיקה נערכה בעצם כ-12 שעות לאחר הופעת הדימום (הדמום החל אחה"צ והבדיקה נעשתה למחרת בבוקר)? (מה גם שבאולטרסאונד נראה ממצא של 12 מ"מ עכור שכנראה זה הגופיף הצהוב).
כלומר, האם יתכן שהפרוגסטרון ירד אח"כ ובבדיקה הבאה יהיה נמוך יותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר17/04/2011רמת הפרוגסטרון היא בסדר לוסת והרמה נעה בין 1ל 4.\רמת אסטרוגנים צריכה להיות מתחת ל 200 יחידות אחרת היא לא מראה את הערך האמיתי של FSH. שהוא ההורמון החשוב כדי לדעת איך הפעילות השחלתית שלך.
כאשר רמות אסטרוגן מוגברות בוסת זה מראה על ירידה בפעילות השחלתית עם הגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר האם תקיןרונית14/04/2011
בצעתי את הבדיקה של ה 50 וקיבלתי תוצאה 127 האם זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר האם תקין - תגובה
פרופ` דוד בידר15/04/2011כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהליעד14/04/2011
שלום
אני בת 25 ומעוניינת לעבור טיפולי הפריה חוץ גופית ולהביא ילד מתורם זרע.
אני בעלת תואר ראשון ועובדת.
אני כבדת ראיה. האם בשל מגבלת הראיה לא יאשרו לי אתל הטיפול?
אני בחורה עצמאית שמחזיקה בית, עובדת ומאוד עצמאית וניידת.
תודה מראש,
מיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
פרופ` דוד בידר15/04/2011יאשרו לך טיפולים ואין קשר לכבדות הראיה אך למה לעבור להפריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)