מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עוברים מוקפאיםאילי15/04/2011
שלום אני אחרי החזרת 2עוברים מוקפאים כרגע בשבוע 7להריו ן
האם רי להיות חשש שהם ישרדו???או שלאחר שהם ניקלטו ועברו כמה חודשיים אין מה לדאוג??
תודה רבה נאמר לי שהם היו עוברים יפים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוברים מוקפאים - תגובה
פרופ` דוד בידר15/04/2011אם רואים דופק טוב אזי הכל בסדר וישרדו כמו בהריון רגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר תודה עובר אחד
אילי15/04/2011הרופא ראה דופק אין דופק אחיד רגיל..?האם זה בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר תודה עובר אחד - תגובה
פרופ` דוד בידר16/04/2011לא הבנתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת זרע להזרעה שלישיתמרים15/04/2011
שלום רב,
להלן תוצאות זרע להזרעה:
דגימה מקורית
נפח 2
צמיגות 1
ריכוז 23
תנועתיות 13
תנועה פרוגרסיבית טובה 9
Round cell 3
שטיפה כפולה
ריכוז 34
תנועה 12
סה"כ תאי זרע בתנועה 2
אשמח לדעת מה התוצאות אומרות. כי על סמך התוצאות (הזרעה 3) הרופא שלי יחליט אם עוברים להפרייה חוץ גופית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת זרע להזרעה שלישית - תגובה
פרופ` דוד בידר15/04/2011תנועה הזרע נמוכה ואם זה חוזר על עצמו יש לעשות ברור ואם הברור לא מוצא את הבעיה יש לעבור להפרית מבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת זרע אשמח לתשובה נוספת
מרים15/04/2011חשוב לציין שיש לנו ילד באופן טבעי.
מה זה אומר לעשות ברור? אך ניתן לשפר את תנועת הזרע? האם יודעים מי מה זה נובע?
האם אפשרי להיכנס להריון מתוצאה נמוכה כזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת זרע אשמח לתשובה נוספת - תגובה
פרופ` דוד בידר16/04/2011בדרך כלל כשיש זיהום יש ירידה בתנועתיות ויש עוד סיבות ויש לברר זאת.
זה שיש כבר ילד אזי הסיכויים להרות מאוד טובים בטיפולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת FSHשרון15/04/2011
שלום רב,
לפני 4 חודשים עישיתי פרופיל הורמונלי יצא לי FSH 18.3 וE2 קטן מ-200
חודש שעבר הייתי אמורה להתחיל זריקות גונאל לקראת IVF ראשון
מאחר והיה לי E2 769 בי"מ 4 אמרו לי לקחת גלולות אורטוסאקילן 21 יום
היום י"מ 2 עשו לי שוב פרופיל
FSH 8.8
פרגסטרון 0.8
LH 2.6
E2 קטן מ-200
האם זה תקין?
האם זה ה-FSH האמיתי ? או שיש השפעה של הגלולות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחכתי לציין כי את הגלולות
שרון15/04/2011לקחתי בגלל ה-E2 וציסטה של 23 מ"מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמת FSH - תגובה
פרופ` דוד בידר15/04/2011זה לא ערך אמיתי אלא נובע מלקיחת הגלולות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש צורך לבדוק הורמונים בדםאמא15/04/2011
בשליש הראשון של ההריון, בפרט שההורמונים בירידה - למרות קבלת תמיכה.
ההריון יקר - תרומת בצית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש צורך לבדוק הורמונים בדם - תגובה
פרופ` דוד בידר15/04/2011פרט לבדיקות בטא בתחילה לא צריך לעשות שום בדיקות של הורמונים
כל ההריונות יקרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה! זריקות progesteron retaרונה15/04/2011
אני בת 34, לאחר 4 הזרעות ו2 הפריות שנכשלו, בהפריה האחרונה בבדיקת הריון הבטא היתה 62 וירדה עד שהגיעה ל-0,עשיתי חודשיים הפסקה והחודש הרופא המליץ שבמקביל לנרות אוטרוגסטן 200 מ"ג 3 פעמים ביום , אני יזריק כל יומיים 250 מ"ג של פרוגסטרון ריטארד, השאלה האם המינון לא גבוה מידי והאם במידה והוא גבוה זה יכול לעשות איזהשהוא נזק, והאם התוספת של הזריקת פרוגסטרון מגדיל את סיכויי הקליטה של העוברים משמעותית? אני ממש בלחץ אנא תשובתכם המהירה! תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה! זריקות progesteron reta - תגובה
פרופ` דוד בידר15/04/2011הפרוגסטרון רטארד מיותר לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאל15/04/2011
מהי הבטא רצויה לתחילת הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא - תגובה
פרופ` דוד בידר15/04/2011ביום 12 לאחר החזרת עוברים או שבועיים מהביוץ סביב 80 ל 150.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת טיפוליעל14/04/2011
שלום לרופאים
להלן תוצאות הבדיקות של היום השני למחזור:
FSH 9.3 ; E2 288 ; POGESTERON 4.1 ; LH 4.4
בעבר הפרוגסטרון היה נמוך בהרבה. האם יכול להיות ערך כזה ביום השני למחזור? איך זה יכול להשפיע על המשך הטיפול?
תודה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחילת טיפול - תגובה
פרופ` דוד בידר15/04/2011סך הכל הבדיקות בסדר אך זה גם תלוי בגילך.
בגיל מבוגר יותר פעילות השחלה פחות טובה ויש תוצאות כמו שלך אך עדיים סבירות.
טוב יותר אסטרוגנים נמוכים יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה לפרופ' בידר
יעל16/04/2011שלום פרופ' בידר
למה כוונתך "טוב יותר אסטרוגנים נמוכים יותר"?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושאלה נוספת
יעל17/04/2011האם יתכן שהתוצאה (במיוחד של הפרוגסטרון 4.1) נובעת מזה שהבדיקה נערכה בעצם כ-12 שעות לאחר הופעת הדימום (הדמום החל אחה"צ והבדיקה נעשתה למחרת בבוקר)? (מה גם שבאולטרסאונד נראה ממצא של 12 מ"מ עכור שכנראה זה הגופיף הצהוב).
כלומר, האם יתכן שהפרוגסטרון ירד אח"כ ובבדיקה הבאה יהיה נמוך יותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר17/04/2011רמת הפרוגסטרון היא בסדר לוסת והרמה נעה בין 1ל 4.\רמת אסטרוגנים צריכה להיות מתחת ל 200 יחידות אחרת היא לא מראה את הערך האמיתי של FSH. שהוא ההורמון החשוב כדי לדעת איך הפעילות השחלתית שלך.
כאשר רמות אסטרוגן מוגברות בוסת זה מראה על ירידה בפעילות השחלתית עם הגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר האם תקיןרונית14/04/2011
בצעתי את הבדיקה של ה 50 וקיבלתי תוצאה 127 האם זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר האם תקין - תגובה
פרופ` דוד בידר15/04/2011כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהליעד14/04/2011
שלום
אני בת 25 ומעוניינת לעבור טיפולי הפריה חוץ גופית ולהביא ילד מתורם זרע.
אני בעלת תואר ראשון ועובדת.
אני כבדת ראיה. האם בשל מגבלת הראיה לא יאשרו לי אתל הטיפול?
אני בחורה עצמאית שמחזיקה בית, עובדת ומאוד עצמאית וניידת.
תודה מראש,
מיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
פרופ` דוד בידר15/04/2011יאשרו לך טיפולים ואין קשר לכבדות הראיה אך למה לעבור להפריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטאין Sיעל14/04/2011
שלום
לפני כחודש עשיתי מס' בדיקות לבירור ראשוני לקרישתיות יתר. 2 בדיקות יצאו מעל הטווח ובקשו ממני לחזור על הבדיקות. חזרת עליהן והתוצאות יצאו כמעט ללא שינוי:
PROT-S ANTIGEN =124 (הטווח 53 - 109)
PROTEIN C ACTIVITY = 150 (הטווח 70 - 140).
מה המשמעות? האם מדובר בקרישתיות יתר? האם יש מקום לבירור נוסף?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטאין S - תגובה
פרופ` דוד בידר15/04/2011הבדיקות חורגות מהנורמה ויש להתיעץ עם המטולוג לגבי קבלת קלקסן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזורדנה14/04/2011
המחזור האחרון שלי היה ב 16/3 הייתי צריכה לקבל ב 13/4 ביצעתי בדיקת היריון בעזרת מקלון הזהב ויצא שלילי וב 14/4 ביצעתי בדיקת דם לגילוי היריון ויצא שלילי. האם זה אומר שאני לא בהיריון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור - תגובה
פרופ` דוד בידר15/04/2011אם הוסתות שלך לא סדירות אז יתכן ובייצת ביום 20 למשל אזי הוסת תאחר.
לפי הבדיקות אין הריון אך היית צריכה לעשות גם בדיקות דם לאסטרוגן ופרוגסטרון שנדע מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בזמן פרוגילוטוןעינת14/04/2011
שלום רב, רקע קצת ארוך, אנסה לתמצת..
בת 37, 2 ילדים מהריונות ספונטניים, אח"כ 3 גרידות עקב הריונות שלא התפתחו. המחזור והרירית לא התאוששו ולפני חודשיים עברתי היסטרוסקופיה אבחנתית, במהלכה בוצעה הפרדת הידבקויות בצוואר הרחם והידבקות קלה ברחם.
קיבלתי פרוגילוטון למשך חודשיים לשיקום הרירית. אתמול, כשנותרו לי עוד 4 גלולות לסיום החפיסה השנייה, החל דימום שחשבתי שהוא מחזור, התייעצתי עם אחד הרופאים בקופ"ח (לא רופאי הקבוע) ואמר להפסיק את השימוש ולוותר על הגלולות שנותרו.
האם יתכן שיחל מחזור בזמן נטילת הפרוגילוטון? (בחפיסה הראשונה החל דימום רק 5 ימים מסיומה) האם זה עלול להיות דימום ממקור אחר? יש צורך להיבדק כעת?
תודה וחג שמח..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בזמן פרוגילוטון - תגובה
פרופ` דוד בידר15/04/2011בזמן לקיחת הורמונים כמו הפרוגילוטון יתכנו דימומים לא צפויים עקב פעולת ההורמונים על הרחם ,שזה לא משהוא טבעי במיוחד, אך לדימום אין כל חשיבות וברגע שהפסקת הדמם יתגבר וזה נחשבת הוסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהסהר14/04/2011
הייתי רוצה לדעת האם הזרעה זהו תהליך שכואב לאישה בצורה כלשהיא? או לגבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה - תגובה
פרופ` דוד בידר15/04/2011הזרעה זה לעשות ילדים בלי כיף.
לוקחים קטטר דק מאוד ומזריקים זרע לרחם. הבדיקה היא בדיקה גינקולוגית ואת החדרת הקטטר והזרקת הזרע כמעט ולא מורגשת אך זה גם תלוי במבצע.
לגבר הנותן זרע זה אף פעם לא כואב והחדרת זרע לאישה היא לא תענוג בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון לאחר ביוץנטע14/04/2011
לרופאים שלום רב!
אני פוליציסטית שלא מבייצת לבד כל חודש. עברתי היום הזרעה רביעית עם הורמונים.
הבעיה היא שאני לא מרגישה שבייצתי. כל הסימפטומים הרגילים שיש לי כמו רגישות בחזה - אינם.
היום בבוקר אחרי 37 שעות מהזרקת האוביטרל - פרוגסטרון 8.4, אסטרדיול 1223 (היה 3000 לפני יומיים). מה זה אומר? הפרוגסטרון לא נמוך מדי לאחר ביוץ? יתכן שבמועד הבדיקה טרם בייצתי או שהוא עדין לא הגיע לשיא?
אולי זה בגלל שלפני האוביטרל הוא היה קטן מ- 0.8?
אולי פשוט לא בייצתי...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון לאחר ביוץ - תגובה
פרופ` דוד בידר14/04/2011אין דבר כזה שלא מבייצים אחרי אוביטרל.
ירידה ברמת האסטרוגן ועליה בפרוגסטרון מעידים בברור שהיה ביוץ כ 30-40 אחרי הזריקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי הערכים?
נטע14/04/2011האם 8.4 לא נמוך? בד"כ יש לי כ- 20 אחרי שבוע אז אני מודאגת :-(
בלי קשר גם הירידה של האסטרוגן מדאיגה אותי כי הוא זה שתומך ברירית הדקה שלי ולא ידעתי שתוך יומיים הוא צונח ככה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי הערכים? - תגובה
פרופ` דוד בידר15/04/2011זה לא נמוך וזה הערך לאחר ביוץ ואחר כך הוא עולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטא - דחוווף בבקשה לרופאליאת14/04/2011
אני אחרי החזרת עוברים (טריים),
שבועיים אחרי החזרה - שבוע 4 - בטא 300
היום שבוע 4+4 (אם אני צודקת, החזרה היתה ב- 27 למרץ) - בטא 1489.
האם תקין?
מתאים לשבוע?
הוחזרו 2 עוברים. האם יש אפשרות לדעת אם זה הריון של תאומים?
תודה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי בטא - דחוווף בבקשה לרופא - תגובה
פרופ' שחר קול14/04/2011תקין.
בדיקת א.ס. בשבוע הבא תגלה כמה עוברים ברחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)