מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאביםדנה29/03/2011
שלום
ביום ראשון הוחזרו שני עוברים. מיום שני ועד היום אני מרגישה כאבים בבטן התחתונה (בעיקר במתן שתן). האם אלה כאבים נורמליים? יכול להיות שזה מעיד על דלקת?
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה
דנה29/03/2011תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה?חסויה29/03/2011
10 ימים מהשאיבה מתי כדי לעשות בדיקה ?
אין לי שום תחושה פיזית ?היום קצת התאמצתי בבית האם הדבר יכול להזיק להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה? - תגובה
פרופ' שחר קול30/03/20111. 14 יום לאחר השאיבה.
2. לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ביוץשירי29/03/2011
האם אני לפני ביוץ או אחרי ביוץ, יום 13 של המחזור.
587.0 pmol/L
587.0 הערות והסבר
גרף
הערות לבדיקה - ESTRADIOL (E-2)
Estradiol - E2
PROGESTERONE <0.64 nmol/L
פרוגסטרון (Progesterone)
LH 2.8 IU/L
2.8* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ביוץ - תגובה
פרופ' שחר קול29/03/2011לפני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בסינרלאור29/03/2011
שלום ,
אני לפני סבב IVF שלישי על גלולות . במשך כל החודש יש לי הפרשות כמו של התחלת מחזור .
אמרו לי שזה לא נורא ושזה יכול להיות על גלולות . בעוד מספר ימים אני אמורה להתחיל עם סינארל וקראתי בהוראות של התכשיר שאסור להישתמש בו אם יש דימום וגינלי חריג .
האם זה בסדר בכל זאת להתחיל להישתמש או שרצוי להיבדק קודם ?
תודה רבה ,
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בסינרל - תגובה
פרופ' שחר קול29/03/2011אפשר להתחיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר שחר קולמודאגת29/03/2011
האם בי"ח אלישע עובדים כרגיל בפסח (חול המועד)?
למעט החג עצמו כמובן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר שחר קול - תגובה
פרופ' שחר קול29/03/2011כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן הביוץחן29/03/2011
הערכים ביום א בבוקר(יום מחזור 11, יום הטבילה):
E2 540 , Prog 4.7 , LH 20.7
הערכים ביום ב בבוקר (יום מחזור 12:)
E2<200 , Prog 7.5 , LH 7.2
לא נעשה מעקב זקיקים
מתי היה הביוץ?האם זה תקין או שיש לקחת כדורים לדחיית הביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן הביוץ - תגובה
פרופ' שחר קול29/03/2011היה ביוץ ביום הטבילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
רננה29/03/2011האם הביוץ היה לפני שנלקחה בדיקת הדם הראשונה או בין הבדיקה הראשונה לשניה?
(אני שואלת כי הטבילה היא רק בערב ומכאן שקיום היחסים הוא רק בלילה ואם הביוץ היה עוד לפני הבדיקה של יום א בבוקר , כלומר בשבת בלילה, אני מניחה שזה כבר לא רלוונטי עד הלילה....)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרגנילחלי29/03/2011
שלום,
בפרוטוקול הנוכחי, עקב 4 הפלות חוזרות ובדיקת cross mutch שלילית לי ולבעלי, ניתן לי פרגניל כתמיכה.
ממה שאני הבנתי ממומחה להפלות חוזרות שצריך לקבל פרגניל כתמיכה כל 3 ימים ואם יהיה הריון להמשיך עד שבוע 12.
ביחידה בה אני מטופלת נאמר לי להזריק ביום ההחזרה, אחרי 4 ימים שוב וזהו. רק אם יהיה הריון אז להמשיך שוב כל 4 ימים גם במהלך ההריון.
מה דעתך? זה לא בעייתי ההעצירה הזו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרגניל - תגובה
פרופ' שחר קול29/03/2011משונה מאוד...
אם מתחיל הריון הרי הפרשת הבטא ע"י השיליה מגיעה מהר מאוד לערכים גבוהים, באלפים.
הפרגניל מוסיף קמצוץ אפסי לכך.
כיצד זה ישמור על ההריון?
לאלוהי הוודו פתרונים..
להמשיך עד שבוע 12???
למה?
למה לא להמשיך עד שבוע 30???
לא רציני...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווסת בעקבות הפסקת מחזור טיפולאור29/03/2011
שלום רב,
לאחר 3 שבועות של הזרקות (דקפפטיל ומנוגון) הופסק מחזור הטיפול עקב גירוי יתר.
לאחר 3 ימים מיום ההפסקה קיבלתי ווסת.
האם זה מצב נורמלי? האם כעת אני יכולה להתחיל מחזור טיפולים חדש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ווסת בעקבות הפסקת מחזור טיפול - תגובה
פרופ' שחר קול29/03/2011לא, מוקדם מידי.
יש להיבדק ע"י היחידה המטפלת ולקבל תכנית להמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלת לחוצהשירה28/03/2011
שלום ד"ר
בת 41 רוצה להתחיל טיפול ivf
ביום שלישי למחזור עשיתי פרופיל הורמונלי
התוצאות:
Estradiol pmol/L 41.0
Progesterone nmol/L 1.3
FSH mIU/mL 12.3
LH mIU/mL 6.3
יום ה14 למחזור
Estradiol pmol/L 205.0
Progesterone nmol/L 0.8
FSH mIU/mL 20.6
LH mIU/mL 8.0
מה פשר התוצאות ? מדוע ביום 14 fsh גבוה יש לזה משמעות?
הרופא ביקש שאחזור על הבדיקה שוב ביום 16 למחזור
לחוצה מאוד
לתשובתך אודה
בברכת,ערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבלת לחוצה - תגובה
פרופ' שחר קול29/03/2011התוצאות מצביעות על רזרבה שחלתית ירודה.
הסיכוי לגירוי שחלות תקין אינו גבוה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- iui בגיל מבוגר - החסרתי פרטמאמי28/03/2011
בת 45.
החזרת מוקפאים אחרונה לא הצליחה.
אינני רואה טעם ב-IVF נוסף.
מכיוון שיש ברשותי זרע מוקפא - האם יש טעם לעשות IUI כמפלט אחרון?
יש סיכוי להצלחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר iui בגיל מבוגר - החסרתי פרט - תגובה
פרופ' שחר קול29/03/2011סיכוי ההצלחה קלושים מאוד.
לשקול שמירת הזרע לתרומת ביציות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברצוני להבין מהי בדיקת פיפל?ד``ר אליעזר גירש28/03/2011
שלום
ברצוני להבין מהי בדיקת פיפל?
מתי עושים אותה, ומה מטרתה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת פיפל - תגובה
פרופ' שחר קול29/03/2011ראי "שאלות נפוצות".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובי ריריתמיכל28/03/2011
אני נמצאת בתרומת ביצית
ב-2 פעמים שהיו לי החזרת עוברים מתרומת ביצית ,שבועיים לפני לקחתי 3 אסטרום ועובי הרירית הייתה 9-10 .
בפעם השלישית והרביעית עובי הרירית הייתה רק 6 ,למרות שהעלו לי את האסטרום ל- 4 ביום.
מדוע זה כך?
במידה ונעלה את המינון ל- 5 יש סיכוי שהרירית תהיה טובה יותר?
מה הפיתרון?
אשמח לתשובה
:-(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח למענה בבקשה
מיכל29/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מבינה למה מדלגים על חלק מהשאלות
מיכל30/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובי רירית - תגובה
ד''ר רונית חיימוב-קוכמן30/03/2011קשה לדעת מדוע העלו לך את המינון אם 6 מג אסטרופם ביום הביאו לעובי רירית מספק.
יש דרכים נוספות למתן אסטרוגן למשל תוך נרתיקית או דרך העור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובי רירית - תגובה
פרופ' שחר קול30/03/2011לא ברור מה קרה, אלא אם בין לבין היה אירוע חריג (גרידה?)
בהנחה שקיבלת אסטרופם, העלאת המינון מעבר ל - 8 מ"ג ליום לא תשנה הרבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר שחר קול
מיכל30/03/2011לצערי הרב לא היה אירוע חריג (גרידה) היה הריון כימי פעם אחד.
בד"כ כמה ימים ממולץ לפני ההחזרה לקחת אסטרופם?
2. כעת מכינה את הרחם להחזרה, במידה ורירית לא תהיה "יפה" כמובן לא ארצה שיחזירו לי את העוברים. מה המלצתך לטיפול הבא?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר שחר קול - תגובה
פרופ' שחר קול30/03/20111. לפחות 10 ימים. לא יותר מ - 35 יום.
2. אפשר לנסות אסטרוגן במתן עורי (אבורל) או נרתיקי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגביי תמיכת אנדומטריושרון28/03/2011
שלום רב
עשיתי שאיבת ביציות ביום א בצהריים נאמר לי שנוצר עובר אחד בהפרייה והחזרתו תיהי ביום ד בצהריים
שאלתי היא מדוע הנני אמורה להתחיל אנדומטרין תמיכה וגינלים עם מוליך החל מהיום יום ב בערב ומחר יום שלישי בוקר וערב וזהו?לפי הוראות הרופא האם זה תקין?
בברכה שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגביי תמיכת אנדומטריו - תגובה
ד''ר דוד ישי28/03/2011שלום
הפרוגסטרון הטבעי מתחיל להיות מופרש עם הביוץ. ב IVF השאיבה היא בעצם הביוץ. לכן זה הזמן הנכון להתחיל בתמיכה של הפרוגסטרון. למרות שהתחלה מאוחרת בכמה ימים איננה טעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שרון28/03/2011תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרהמיכאלה28/03/2011
שלום רב,
שאיבה - 14.3
החזרה - 17.3
הוחזרו 2 עוברים בדרגה 1
ביום שבת 26.3 התחילו מעט הפרשות (לא דימום) שנפסקו יום אחרי,
היום אני ללא הפרשות וללא דימום אך התחלו תחושות כמו לפני מחזור
שאלתי האם הכאבים שדומים לכאבי מחזור מעידים על כך שהטיפול נכשל?
האם ההפרשות שהיו ופסקו מעידות על משהו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי החזרה - תגובה
מאף אחד מהדברים שציינת לא ניתן ללמוד או לקבוע האם הטיפול הצליח או לא. כל האפשרויות באות בחשבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקה הורמונליתמאיה28/03/2011
שלום לכם
אני בת 26.6 חודשיים אחרי טיפול IVF ראשון שנכשל, שבו קיבלתי חצי מנה של דקפפטיל 3.75בתאריך 10.1 ואחרי שבועיים התחלתי טיפול שלצערי נכשל.
היום אני באיחור של 5 ימים (מחזור סדיר בד"כ), ועשיתי בדיקת הריון שיצאה שלילית ובדיקת הורמונים:
פרוגסטרון 0.9 nmol/L
אסטרודיל E2 >70 pmol/L
לפי רמות ההורמונים, אפשר לדעת אם היה ביוץ למרות הדקפפטיל?
מתי אני אמורה לקבל מחזור?
האם רמת הורמונים תקינה יחסית לתקופה בה אני נמצאת לפני מחזור?
שאלה אחרונה, במידה ועדיין יש השפעה לדקפפטיל על הגוף שלי,האם למרות שאין ביוץ אני אקבל מחזור כרגיל ומתי תפוג השפעה זו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה
מאיה28/03/2011מתי אוכל לדעת אם יש ביוץ או שכבר פספסתי את החודש הזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח בדיקה הורמונלית - תגובה
התמונה ההורמונלית מעידה שאת עדיין בדיכוי. קשה לנבא מתי הדיכוי יתפוגג ויתחיל מחזור הורמונלי ולכן קשה לנחש מתי יהיה הוסת הבא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)