מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הזרעה והיריון?אני30/03/2011
שלום רב,
ב-17.3 עברתי הזרעה על בסיס ביוץ טבעי, ללא אוביטרל. מחזור אחרון הופיע ב-1.3.
מהיום בבוקר התחיל דימום חלש. האם יש טעם ללכת לבדיקת דם מחר ולו על מנת לזהות היריון כימי במידה והיה? האם עדיין ישנו סיכוי שנקלטתי החודש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה והיריון? - תגובה
ד''ר רונית חיימוב-קוכמן30/03/2011הייתי מחכה יום נוסף, אם הדימום מתחזק הרי זו וסת וכדאי להתיעץ לקראת מחזור טיפול נוסף. אם הדימום נחלש רוצי לבדיקת הריון, יש לעיתים דימום קל בתחילת הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה לך!
אני30/03/2011מעריכה מאוד את עזרתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסיםרותי30/03/2011
אני נמצאת בתהליך הפשרה כרגע נוטלת אסטרופם 3 פעמים ביום... התחושות הכלליות מאוד מכבידות ( עייפות, בחילות, בטן נפוחה, כאבי ראש וכו') עפ"י ההנחיה אני אמורה לקחת אותן באותו המינון במשך למעלה משבועיים ימים. האם זה תקין... במקביל שאלה נוספת האם ניתן לקיים יחסים בזמן התהליך הנ"ל?
תודה רבה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיום יחסים - תגובה
ד''ר רונית חיימוב-קוכמן30/03/2011אסטרופם במינון גבוה אכן גורם לתופעות שציינת.
ניתן לקיים יחסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם שרירניסיגל30/03/2011
אני בת 38, וברצוני להרות.
בבדיקות שנערכו לי עולה כי יש לי רחם שרירני ובו גידולים שפירים (ייתכן והמינוח הרפואי הינו "מיומות") שחלקם אף מגיע לגודל של 5 ס"מ.
אבקש את דעת חברי הפורום האם עניין זה יהווה מכשול בפני הריון תקין?,
האם עלי לבצע ניתוח להסירם?. האם תוכלי להפנותי לרופא שמתמחה בעניין זה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחם שרירני - תגובה
ד''ר רונית חיימוב-קוכמן30/03/2011שרירנים יכולים להופיע במקומות מגוונים ברחם.
הם יכולים להפריע להריון אם הם תת ריריים או תוך דפניים.
לא תמיד צריך להוציאם ויש לשקול את המקרה לגופו.
נא פני לרופא פריון ליעוץ ראשוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור והריוןהילה30/03/2011
אם עשיתי הזרעה ביום שישי 18/3 והיום קיבלתי מחזור. בדיקת דם ביום ראשון 3/4. האם ניתן להקדים את בדיקת הדם ולא לחכות ליום ראשון או שבגלל האובטירל הבדיקה פחות משבועיים לא תהיה אפקטיבית. שאלה נוספת, מתי עושים את צילום הרחם? אמרו לי להתקשר להזמין תור כשאני מקבלת מחזור אבל לפני אני אמורה להיפגש עם רופא המשפחה לצורך קבלת אישור לשימוש בחומר ניגוד וכן לקבל מרשמים לתרופות נגד אלרגיה וביקור אצל הרופא יש לי רק ביום שלישי הבא?
אשמח לתשובות
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור והריון - תגובה
ד''ר רונית חיימוב-קוכמן30/03/2011לא בטוחה שהבנתי את כל השאלות שלך.
אם החל דימום כוסת אין צורך לבצע בדיקת הריון
צלום רחם נעשה עד יום 14 למחזור ולא בזמן דימום וסתי והיא כרוכה בהזרקת חומר ניגוד על בסיס יוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור והריון
עלמה30/03/2011אמרו לי שגם אם יש דימום עושים בדיקת הריון מכיוון שיכול להיות דימום בתחילת הריון אני כבר בהזרעה הרביעית ובכל פעם לפני בדיקת הדם להריון כמה ימים לפני הבדיקה כבר קיבלתי ועדיין אמרו לי לבוא לעשות בדיקת דם. לגבי צילום הרחם, האם הבדיקה כואבת. ברור שהצילום עצמו לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בדיקה הורמונלית דחוף..........קטקטית2830/03/2011
שלום רב, לפני חודשיים וצי לקחתי איקקלומין לראשונה בהמלצת הרופא מאז לא מופיע מחזור ואין הריון לכן הוא הפנה אותי לעשות ביקה הורמונלית ואילו התוצאות והאם הם תקינות ? למה המחזור מתעכב כ"כ ???????.
LH - Luteinizing Hormone 5.8
FSH 2.4
Estradiol (E2) 796 למה זה כ"כ גבוה??????
Testosterone Total 1.5
בבקשה עזרה דחוףףףףףףףף
תודה רבהההההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי בדיקה הורמונלית דחוף.......... - תגובה
ד''ר רונית חיימוב-קוכמן30/03/2011קרוב לודאי שלא בייצת עם הטיפול באיקקלומין ולכן הוסת לא הופיע ולא הריון.
יש לעלות את המינון או לנסות טיפול אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת גלולות לפי IVFמודאגת30/03/2011
אני נוטלת גלולות בגלל ציסטה
אחרי סיום החפישה תוך כמה זמן תגיע הוסת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת גלולות לפי IVF - תגובה
ד''ר רונית חיימוב-קוכמן30/03/2011תוך מספר ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה בבקשה..עומר30/03/2011
אנחנו בטיפול החמישי בעקבות בעיית זרע חמורה אצל בעלי!! בכל טיפול האיכות עוברים שלנו גרועה... ולא שורדים בשביל הקפאה..
השאלה שלי היא כזאת שמעתי שיש דבר כזה בשם "קילוף" שהוא אמור לעזור להתרשרשות משהו כזה... קופסית משהו בסגנון הזה...
האם במצבי שהמורפולוגיה של בעלי היא 0% והאיכות זרע והתנועתיות גרועה האם זה יעזור? או שזה כבר לא משנה במצב שלנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה בבקשה.. - תגובה
ד''ר רונית חיימוב-קוכמן30/03/2011לא יודעת למה את מתכוונת. אינני מכירה את המושג 'קילוף'.
אולי כוונתך לזרוז הנצה (assisted hatching), המיועד לשיפור ההשרשה של עוברים באיכות בינונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובנסיבות שלנו?
עומר31/03/2011אוקי והאם זה יתאים לנסיבות שלנו של מורפולוגיה ותנועתיות גרועה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הורמונים גורמים על עלייה בסוכר?נ30/03/2011
אני בת 34, בריאה, בטיפולי פוריות ממושכים
לאבא שלי ז"ל הייתה סוכרת
בבדיקת סוכר בצום יצא שיש לי 107, ואני שומרת על תזונה מאוזנת
האם הורמונים מעלים גלוקוז?
איך לטפל בהורדת סוכר בדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הורמונים גורמים על עלייה בסוכר? - תגובה
ד''ר רונית חיימוב-קוכמן30/03/2011אולי כדאי לחזור על הבדיקה ולפנות לרופא משפחה.
הדרך הכי פשוטה והכי קשה להוריד רמות סוכר היא דיאטה ופעילות ספורטיבית קבועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הביוץ קרוב?שירי30/03/2011
שלום רב,
אני לפני החזרת מוקפאים, יום 13 של המחזור, האם הביוץ קרוב?
E2 587
progesterone 0.64
LH 2.8
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הביוץ קרוב? - תגובה
ד''ר רונית חיימוב-קוכמן30/03/2011רמות אסטרוגן עדיין די נמוכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור בזמן פרוברהלי30/03/2011
שלום,
התבקשתי לקחת פעמיים ביום למשך 8 ימים פרוברה כאשר באופן מפתיע קיבלתי מחזור ביום השביעי.
ביום רביעי לאחר מכן, הרופא התחיל בטיפול חדש לקראת הפרייה והדגשתי בפניו כי זהו היום האחרון של המחזור.
שאלתי היא, האם לא מאוחר מדי להתחיל ביום זה טיפול נוסף של הפריה?
והאם זה נורמלי לקבל מחזור בזמן לקיחת פרוברה ולא מספר ימים אחרי?
תודה,
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור בזמן פרוברה - תגובה
ד''ר רונית חיימוב-קוכמן30/03/2011ייתכן שנטלת פרוורה כאשר רמות הפרוגסטרון שלך היו בירידה ולכן קיבלת וסת. ניתן להתחיל טיפוך IVF בפרוטוקול קצר גם ביום 4 על פי שקול דעת הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעאור30/03/2011
שלום ,
להלן תוצאות בדיקת הזרע של בעלי :
צבע - צהוב , זמן התנזלות - 15 , נפח - 3.5 , ph - 7.2 , ריכוז (6^10)-120 ,
מס' זרעונים כללי (6^10) -420 , אחוזי תנועה %- 50 , תנועה טובה % 15 ,
תנועה בינונית %- 20 , תנועה איטית % - 15 , ברעונים בתנועה (6^10) - 210 ,
אחוז צורות פתלוגיות % - 85 , אגלוטינציה - 0 , תאים עגולים - 1 .
הבנתי שנתוני התנועה לא כל כך טובים , מה הסיכוי להריון טבעי עם הנתונים הנ"ל ?
תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע - תגובה
ד''ר רונית חיימוב-קוכמן30/03/2011נתוני הזרע טובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםבש30/03/2011
בוקר טוב
היום עשיתי US מעקב זקיקים והתוצאה הייתה כך:
(יום מחזור 13)
עובי רירית הרחם: 5.6 מ"מ
שחלה ימנית גודל זקיק 16 מ"מ (14X18)
שחלה שמאלית גודל זקיק 13 מ"מ (11X15)
מתי אני אמורה לקחת את זריקת האוביטרל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך - דחוף
בש30/03/2011סוכם שאקח זריקת אוביטרל ביום שבת בבוקר (עוד 3 ימים), וביום ראשון בבוקר אבצע בדיקת US נוספת, ונחליט אם לעשות את ההזרעה ביום ראשון.
למיטב הבנתי קצב הגידול של הזקיקים הוא בערך כ- 2 מ"מ ליום (כמובן לא קבוע ומשתנה מאישה לאחרת), ושל עובי רירית הרחם הוא כ- 1 מ"מ ליום (כנ"ל). האם אני טועה?
אני צריכה חוו"ד נוספת. בהתאם לנתונים הנ"ל, האם הלו"ז שלנו בסדר? וכמובן מה לדעתך צריך לעשות/לשנות?
המון תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - דחוף - תגובה
ד''ר רונית חיימוב-קוכמן30/03/2011התוכנית אפשרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקב זקיקים - תגובה
ד''ר רונית חיימוב-קוכמן30/03/2011בד"כ נוטלים זריקת אוביטרל כשהזקיק המוביל הוא בגודל 18ממ ורמת האסטרוגן גבוהה
לא צרפת בדיקת אסטרוגן
הייתי מציעה (בזהירות) ליטול אוביטרל מחרתיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
בש30/03/2011תודה על התשובה.
לא הופניתי לבדוק אסטרוגן !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לחזור על בדיקות פרוגסטרון ואסטראמא30/03/2011
יומיים לאחר השתלת עוברים.
נוטלת 3 פרוגינובה, ו 800 מ'ג אוטראגסטן. האם המינון מספיק ????????
מתי לבדוק רמת הורמונים בדם ????????
בהצלחה גדולה לי !!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי לחזור על בדיקות פרוגסטרון ואסטר - תגובה
ד''ר רונית חיימוב-קוכמן30/03/2011מינון התרופות מקובל.
בדיקת הריון תבוצע שבועיים לאחר ההחזרה, לדעתי אין צורך לבדוק הורמונים אחרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז איך יודעים אם התמיכה לא מספיקה??
אמא31/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- OVITRELLE 250 mg - דחוףאמא30/03/2011
שלום רופאים יקרים
קיבלתי הוראה להזריק אוביטרל ביום החזרת העוברים, וזריקה נוספת לאחר 4 ימים.
בעלון המצורף, כתוב : אל תשתמשי בתרופה כאשר הינך בהריון !!!!!!!!!!!!!!!
אני בהריון !!!!!!!!!!!!!! בטא בעוד 10 ימים, אבל - אני בהריון !!!!!!!!
האם הרופא טעה ???????????????????????
אם כן, הודיעו לי בבקשה !!!!!!!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר OVITRELLE 250 mg - דחוף - תגובה
ד''ר רונית חיימוב-קוכמן30/03/2011הרופא לא טעה.
עשי בבקשה כפי שמורות הוראותיו.
מקובל לתת אוביטרל לסרוגין עד לבדיקת ההריון כדי לשמור רמת פרוגסטרון גבוהה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הביוץ קרוב?שירי30/03/2011
שלום רב,
אני לפני החזרת מוקפאים, יום 13 של המחזור, האם הביוץ קרוב?
E2 587
progesterone 0.64
LH 2.8
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הביוץ קרוב? - תגובה
פרופ' שחר קול30/03/2011לא ב - 48 השעות הקרובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)