מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה דחופה בבקשה..עומר30/03/2011
אנחנו בטיפול החמישי בעקבות בעיית זרע חמורה אצל בעלי!! בכל טיפול האיכות עוברים שלנו גרועה... ולא שורדים בשביל הקפאה..
השאלה שלי היא כזאת שמעתי שיש דבר כזה בשם "קילוף" שהוא אמור לעזור להתרשרשות משהו כזה... קופסית משהו בסגנון הזה...
האם במצבי שהמורפולוגיה של בעלי היא 0% והאיכות זרע והתנועתיות גרועה האם זה יעזור? או שזה כבר לא משנה במצב שלנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה בבקשה.. - תגובה
ד''ר רונית חיימוב-קוכמן30/03/2011לא יודעת למה את מתכוונת. אינני מכירה את המושג 'קילוף'.
אולי כוונתך לזרוז הנצה (assisted hatching), המיועד לשיפור ההשרשה של עוברים באיכות בינונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובנסיבות שלנו?
עומר31/03/2011אוקי והאם זה יתאים לנסיבות שלנו של מורפולוגיה ותנועתיות גרועה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הורמונים גורמים על עלייה בסוכר?נ30/03/2011
אני בת 34, בריאה, בטיפולי פוריות ממושכים
לאבא שלי ז"ל הייתה סוכרת
בבדיקת סוכר בצום יצא שיש לי 107, ואני שומרת על תזונה מאוזנת
האם הורמונים מעלים גלוקוז?
איך לטפל בהורדת סוכר בדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הורמונים גורמים על עלייה בסוכר? - תגובה
ד''ר רונית חיימוב-קוכמן30/03/2011אולי כדאי לחזור על הבדיקה ולפנות לרופא משפחה.
הדרך הכי פשוטה והכי קשה להוריד רמות סוכר היא דיאטה ופעילות ספורטיבית קבועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הביוץ קרוב?שירי30/03/2011
שלום רב,
אני לפני החזרת מוקפאים, יום 13 של המחזור, האם הביוץ קרוב?
E2 587
progesterone 0.64
LH 2.8
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הביוץ קרוב? - תגובה
ד''ר רונית חיימוב-קוכמן30/03/2011רמות אסטרוגן עדיין די נמוכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור בזמן פרוברהלי30/03/2011
שלום,
התבקשתי לקחת פעמיים ביום למשך 8 ימים פרוברה כאשר באופן מפתיע קיבלתי מחזור ביום השביעי.
ביום רביעי לאחר מכן, הרופא התחיל בטיפול חדש לקראת הפרייה והדגשתי בפניו כי זהו היום האחרון של המחזור.
שאלתי היא, האם לא מאוחר מדי להתחיל ביום זה טיפול נוסף של הפריה?
והאם זה נורמלי לקבל מחזור בזמן לקיחת פרוברה ולא מספר ימים אחרי?
תודה,
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור בזמן פרוברה - תגובה
ד''ר רונית חיימוב-קוכמן30/03/2011ייתכן שנטלת פרוורה כאשר רמות הפרוגסטרון שלך היו בירידה ולכן קיבלת וסת. ניתן להתחיל טיפוך IVF בפרוטוקול קצר גם ביום 4 על פי שקול דעת הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעאור30/03/2011
שלום ,
להלן תוצאות בדיקת הזרע של בעלי :
צבע - צהוב , זמן התנזלות - 15 , נפח - 3.5 , ph - 7.2 , ריכוז (6^10)-120 ,
מס' זרעונים כללי (6^10) -420 , אחוזי תנועה %- 50 , תנועה טובה % 15 ,
תנועה בינונית %- 20 , תנועה איטית % - 15 , ברעונים בתנועה (6^10) - 210 ,
אחוז צורות פתלוגיות % - 85 , אגלוטינציה - 0 , תאים עגולים - 1 .
הבנתי שנתוני התנועה לא כל כך טובים , מה הסיכוי להריון טבעי עם הנתונים הנ"ל ?
תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע - תגובה
ד''ר רונית חיימוב-קוכמן30/03/2011נתוני הזרע טובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםבש30/03/2011
בוקר טוב
היום עשיתי US מעקב זקיקים והתוצאה הייתה כך:
(יום מחזור 13)
עובי רירית הרחם: 5.6 מ"מ
שחלה ימנית גודל זקיק 16 מ"מ (14X18)
שחלה שמאלית גודל זקיק 13 מ"מ (11X15)
מתי אני אמורה לקחת את זריקת האוביטרל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך - דחוף
בש30/03/2011סוכם שאקח זריקת אוביטרל ביום שבת בבוקר (עוד 3 ימים), וביום ראשון בבוקר אבצע בדיקת US נוספת, ונחליט אם לעשות את ההזרעה ביום ראשון.
למיטב הבנתי קצב הגידול של הזקיקים הוא בערך כ- 2 מ"מ ליום (כמובן לא קבוע ומשתנה מאישה לאחרת), ושל עובי רירית הרחם הוא כ- 1 מ"מ ליום (כנ"ל). האם אני טועה?
אני צריכה חוו"ד נוספת. בהתאם לנתונים הנ"ל, האם הלו"ז שלנו בסדר? וכמובן מה לדעתך צריך לעשות/לשנות?
המון תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - דחוף - תגובה
ד''ר רונית חיימוב-קוכמן30/03/2011התוכנית אפשרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקב זקיקים - תגובה
ד''ר רונית חיימוב-קוכמן30/03/2011בד"כ נוטלים זריקת אוביטרל כשהזקיק המוביל הוא בגודל 18ממ ורמת האסטרוגן גבוהה
לא צרפת בדיקת אסטרוגן
הייתי מציעה (בזהירות) ליטול אוביטרל מחרתיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
בש30/03/2011תודה על התשובה.
לא הופניתי לבדוק אסטרוגן !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לחזור על בדיקות פרוגסטרון ואסטראמא30/03/2011
יומיים לאחר השתלת עוברים.
נוטלת 3 פרוגינובה, ו 800 מ'ג אוטראגסטן. האם המינון מספיק ????????
מתי לבדוק רמת הורמונים בדם ????????
בהצלחה גדולה לי !!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי לחזור על בדיקות פרוגסטרון ואסטר - תגובה
ד''ר רונית חיימוב-קוכמן30/03/2011מינון התרופות מקובל.
בדיקת הריון תבוצע שבועיים לאחר ההחזרה, לדעתי אין צורך לבדוק הורמונים אחרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז איך יודעים אם התמיכה לא מספיקה??
אמא31/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- OVITRELLE 250 mg - דחוףאמא30/03/2011
שלום רופאים יקרים
קיבלתי הוראה להזריק אוביטרל ביום החזרת העוברים, וזריקה נוספת לאחר 4 ימים.
בעלון המצורף, כתוב : אל תשתמשי בתרופה כאשר הינך בהריון !!!!!!!!!!!!!!!
אני בהריון !!!!!!!!!!!!!! בטא בעוד 10 ימים, אבל - אני בהריון !!!!!!!!
האם הרופא טעה ???????????????????????
אם כן, הודיעו לי בבקשה !!!!!!!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר OVITRELLE 250 mg - דחוף - תגובה
ד''ר רונית חיימוב-קוכמן30/03/2011הרופא לא טעה.
עשי בבקשה כפי שמורות הוראותיו.
מקובל לתת אוביטרל לסרוגין עד לבדיקת ההריון כדי לשמור רמת פרוגסטרון גבוהה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הביוץ קרוב?שירי30/03/2011
שלום רב,
אני לפני החזרת מוקפאים, יום 13 של המחזור, האם הביוץ קרוב?
E2 587
progesterone 0.64
LH 2.8
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הביוץ קרוב? - תגובה
פרופ' שחר קול30/03/2011לא ב - 48 השעות הקרובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנייה לד"ר שחר קול: פנייה דחופה !!!סיון30/03/2011
שלום ד"ר שחר קול,
שמי סיון ואני בת 26.
עברתי השתלה שניה לאחר שזה לא הצליח בראשונה, ועברתי לשימוש באסטרופם ולאחר מזה להאוטרוגסטן ובוצעה השתלה נאמר לי שרירית הרחם מעובת כמו שצריך והעוברים שהוחדרו במצב מצוין, ועם זאת קיימים מידי פעם כמו דקירות ועיקצוץ באזור בטן התחתונה ולפעמים קיימים בחילות מידי פעם, ו אני כרגע 7 ימים לאחר השתלה ואם זה תקין ?
ונאמר לי לבוא לעשות בדיקת דם בביום 12 לאחר השתלה הראשונה מהי רמת בטא פרוגסטרון, אסטרדיול.HCG צריכים להיות תקינה לאחר בדיקת דם מה ערך הנכון צריך להיות שזה נקרא הריון תקין מבחינת 2 העוברים ?
תודה סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנייה לד"ר שחר קול: פנייה דחופה !!! - תגובה
פרופ' שחר קול30/03/20111. זה שכיח, לא לדאוג.
2. HCG חיובי מבשר שמתחיל הריון, בהמשך יש צורך במעקב כדי לוודא תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך ממשיכים?רותם29/03/2011
שלום,
אני ובעלי בטיפולי IVF כבר שנה וחצי. אני בת 27 ובעלי בן 30, לי יש שחלות פוליציסטיות אבל הסיבה שבגללה אנחנו בטיפולים היא שאיכות הזרע של בעלי גרועה מאוד (מורפולוגיה 1%, ספירה שנעה בין מיליון ל- 5 מיליון).
עד היום עברתי 4 שאיבות ו- 8 החזרות-
טיפול ראשון- שלילי
טיפול שני- הריון שהסתיים בהפלה טבעית בשבוע 6
טיפול שלישי- היו 4 החזרות של 3 עוברים כל פעם, מתוכם 3 הריונות כימיים ואחד שלילי.
טיפול רביעי- שלילי + החזרת מוקפא- שלילי.
יש לציין שבכל טיפול יש כמות יפה של ביציות ועוברים יפים מאוד ובאיכות טובה, לדברי הרופא והמעבדה.
עשיתי בדיקות קרישיות יתר והן יצאו תקינות.
איך אתם ממליצים להמשיך? האם פשוט להמשיך בטיפולים עד שיצליח או שכדאי לבצע עוד בדיקות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך ממשיכים? - תגובה
פרופ' שחר קול30/03/2011להמשיך בניסיונות.
אפשר לשקול היסטרוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלאגןיעל29/03/2011
בת 27 ואם לשני ילדים מהריונות ספונטיניים. מנסה להיכנס להריון 5 חודשים ובעלת מחזורים לא סדירים מאז הפסקת נטילת הנוברינג- 5 שבועות עד 8 שבועות. פרופיל הורמונלי תקין, הרופא המליץ שלא להתערב תרופתית ולחכות בסבלנות. וסת אחרונה ב-15/2 ומאז במעקב ביוץ- זקיקים גדלים וקטנים לסירוגין ורירית בין 5-8 מ"מ, ביום שישי (כ-5 שבועות לאחר וסת):שחלה ימין- 2 זקיקים מובילים12, 14 מ"מ, שחלה שמאל- זקיקים מרובים בשבת התחיל דימום קל שהלך והתגבר במעקב אצל רופא נשים נראו שוב זקיקים קטנים ובדיקת דם העלתה LH 16.2 FSH 6.6, היום הדימום התגבר, התחילו התכווצויות כך שזו ממש וסת. לאחר התייעצות עם הרופא הוחלט להגדיר דימום זה כווסת ולהתחיל טיפול באיקקלומין מהיום החמישי לווסת כדור ליום למשך חמישה ימים- 1) האם מדובר בתופעה הגיונית- וסת למרות שלא בייצתי? אם כן, מדוע? 2) האם הטיפול באיקקלומין יש ביכולתו לפתור את הבעייה?
תודה רבה על העזרה לילה טוב, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבלת
יעל30/03/2011בת 27 ואם לשני ילדים מהריונות ספונטיניים. מנסה להיכנס להריון 5 חודשים ובעלת מחזורים לא סדירים מאז הפסקת נטילת הנוברינג- 5 שבועות עד 8 שבועות. פרופיל הורמונלי תקין, הרופא המליץ שלא להתערב תרופתית ולחכות בסבלנות. וסת אחרונה ב-15/2 ומאז במעקב ביוץ- זקיקים גדלים וקטנים לסירוגין ורירית בין 5-8 מ"מ, ביום שישי (כ-5 שבועות לאחר וסת):שחלה ימין- 2 זקיקים מובילים12, 14 מ"מ, שחלה שמאל- זקיקים מרובים בשבת התחיל דימום קל שהלך והתגבר במעקב אצל רופא נשים נראו שוב זקיקים קטנים ובדיקת דם העלתה LH 16.2 FSH 6.6, היום הדימום התגבר, התחילו התכווצויות כך שזו ממש וסת. לאחר התייעצות עם הרופא הוחלט להגדיר דימום זה כווסת ולהתחיל טיפול באיקקלומין מהיום החמישי לווסת כדור ליום למשך חמישה ימים- 1) האם מדובר בתופעה הגיונית- וסת למרות שלא בייצתי? אם כן, מדוע? 2) האם הטיפול באיקקלומין יש ביכולתו לפתור את הבעייה?
תודה רבה על העזרה לילה טוב, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלאגן - תגובה
ד''ר רונית חיימוב-קוכמן30/03/2011דימום יכול להופיע גם אם לא בייצת.
איקקלומין יכול לפתור את בעיית הביוץ הלא סדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ןשאלה נוספת..
יעל31/03/2011ערב טוב ותודה על המענה. הרופא המליץ על 2 מחזורי טיפול באיקקלומין כדור 1 חמישה ימים ורק אם לאחריהם לא יושג הריון לפנות למומחה פוריות, אני מאד מודאגת. להזכירך: בת 27, 2 הריונות ספונטנים, פרופיל הורמונלי תקין, מעקב זקיקים לאורך 3 שבועות ולפני הופעת ביוץ דימום שהפך למחזור... תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי נשים ותינוקאיריס29/03/2011
היי,
זוגתי ואני בנות 35 ו 36, אנחנו מאוד רוצות להביא יחד ילד לעולם,
הייתי מעוניינת במידע שיסייע לנו בתהליך (לאן לגשת, אילו בדיקות נחוצות ועלויות).
אני מאמינה שעליינו להזדרז מפאת גיליינו.
תודה על עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי נשים ותינוק - תגובה
פרופ' שחר קול30/03/2011יש לפנות לבנק הזרע, לקבל רשימת הבדיקות הנדרשות, רצוי לבצע בדיקות לנשאות גנטית לפי המוצא, לפתוח תיק עם כל החומר, לבחור תורם, ולעבודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא נמוכה - לאחר IVFשרון29/03/2011
שלום,
בת 40, נשואה +1.
הריון צעיר לאחר IVF. שאיבה ב- 5.3, החזרה ב- 7.3.
בטא ראשונה ב- 21.3 - 44.
בטא שניה ב- 23.3 - 67.
בטא שלישית ב- 25.3 (היום) - 166.
בטא נוספת מ- 27.3 - 378.
אציין שאין לי שום תחושות שונות של הריון (עייפות, בחילות) בניגוד להריון קודם (יש לי ילד מ- IVF).
שוחחתי עם הרופא, והוא אמר לי לעשות בדיקה נוספת ב - 31.3, ושאקח בחשבון שיכול להיות שמדובר בהריון מחוץ לרחם. מה זה אומר?! עד מתי אפשר להפסיק הריון כזה בלי סיבוכים? אני בלחץ אטומי, בבקשה עזרה!!!!!!!!!!!!!
האם מדובר בבטא נמוכה יחסית לשבוע ההריון? האם ניתן לחזות סטטיסטית אם ההריון תקין? מתי ניתן לעשות אולטרסאונד? עד איזה שלב צפויה הפלה טבעית (אם ההריון לא תקין) והחל ממתי אצטרך גרידה?
תודה וסליחה על ריבוי השאלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא נמוכה - לאחר IVF - תגובה
פרופ' שחר קול30/03/2011אין צורך להילחץ מצבך די שכיח ב - IVF.
אין טעם להיכנס לספקולציות בשלב זה.
המשך המעקב שנקבע - מתאים למצב. אם בטא עולה יש בהמשך לבצע א.ס. כדי לוודא מיקום ההריון ברחם.
אם ההריון לא תקין, לרוב אין צורך בגרידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!! הרגעת אותי
שרון30/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר שחר קולשלי29/03/2011
שלום רב,
אני מטופלת של היחדיה באלישע
כרגע עם גלולות בגלל שהיתה לי ציסטה -E2 508 בי"מ 4
ד"ר קלדרון נתן לי גלולות אורטוסאקילן ל-21 יום
גלולה אחרונה תהיה ביום ד' 13/4/11.
1.אחרי כמה תגיע הוסת? (בי"מ 2 צריכה לעשות בדיקת דם +US בתקווה להתחיל את הזריקות)
2. האם עובדים בחג ביחידה? האם ערב חג ראשון ושני יהיה כמו יום עבודה של יום ו'?
פוחדת שהוסת תיפול בזמן שישי שבת ואז החג מתחיל ביום ב'... ואפספס את החודש
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר שחר קול - תגובה
פרופ' שחר קול30/03/20111. גירוי שחלות מתחיל 5 ימים לאחר הגלולה האחרונה.
2. מציע להמשיך עוד כשבוע עם חפיסת גלולות נוספת כדי לצלוח בשלום את החג, למרות שעקרונית עובדים כרגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת ברשותך ד"ר קול
שלי30/03/2011האם מתחילים גירוי שחלות גם אם הוסת לא תגיע
עד היום ה-5 להפסקת הגלולות?
האחות אמרה לי להמתין לוסת, לעשות בדיקת דם +US ביום 2 לוסת שתגיע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת ברשותך ד"ר קול - תגובה
פרופ' שחר קול30/03/2011הוסת יגיע, יום 2 למחזור יהיה , יש לשער, 5 ימים לאחר הפסקת הגלולות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, ברשותך ד"ר קול עוד שאלה
מודאגת31/03/2011ביום ה-4 לניטלת הגלולות
דיממתי בבוקר ממש כמו בוסת (אבל חום)
עם כאבי מחזור...
האם זה קשור לציסטה? זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)