מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יחסי מין ואוננותאמא31/03/2011
הרופא שעשה לי החזרת עוברים אמר לא לקיים יחסי מין שבוע
האם הסיבה היא חשש מזיהום
או התכווציות הרחם בגלל האורגזמה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין ואוננות - תגובה
פרופ` דוד בידר31/03/2011שבוע זה עוד טוב יש רופאים שאומרים יותר.
לדעתי אפשר לקיים מתי שרוצים.
גם באופן טבעי כשזוג מקיים יחסים בביוץ ואחרי 4 ימים עוד פעם אף אחד לא אומר לו לא לקיים כי אולי האישה הרתה
אומנם העניין לא נבדק מדעית אך הפצינטיות שלי לא מוגבלות מהנאות ,ואחוז ההריונות הוא לא פחות.
אין קשר לזיהום ועניין האורגזמה , עוד לא ברור לי אם זה עוזר להשרשה או לא.
לדעתי זה לא משנה אך לא בטוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה הורמונליתשיר31/03/2011
האם מקובל לתת תמיכה הורמונלית (כדורים או נרות וגינליות) לאחר הזרעה?
אני אחרי הזרעה ולא קיבלתי. עד איזה שבוע מקובל לקחת תמיכה והאם זה באמת מועיל.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה הורמונלית - תגובה
פרופ` דוד בידר31/03/2011לא צריך תמיכה בהזרעות.
התמיכה ניתנת בהפריה חוץ גופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת ה DHEA על הפרוגסטרוןעדנה31/03/2011
מאז שהתחלתי לקחת דאה DHEA הפרוגסטרון בשלב הסטימולציה עלה (4.0-7.0) יחסית לחודשים ללא הדאה (0.1-3.0)
האם עליית הפרוגסטרון משפיעה לרעה על הטיפול או על איכות הביציות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת ה DHEA על הפרוגסטרון - תגובה
פרופ` דוד בידר31/03/2011לקיחת ה DHEA זה סתם ,למרות מספר רופאים שנותנים זאת.
פרוגסטרון לא צריך לעלות אך זה לא בגלל התרופה אלא תלוי בגיל מתקדם ופעילות השחלתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא לאחר הזרעהגיל31/03/2011
שלום,
ביוםר אשון לפני 19 יום עברנו השבחת זרע והזרעה. בלילה בין שני לשליישי היה ביוץ.
היום, 3 ימים לאחר האיחור במחזור - בטא 531. האם ערכי הבטא תקינים לשבוע ההריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא לאחר הזרעה - תגובה
פרופ` דוד בידר31/03/2011מצויין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך פרוגסטרון בשבוע 4.אורטל31/03/2011
בס"ד.
שלום,
בתאריך 28/03/11 עשיתי בדיקת בטא והבטא היתה 55, לאחר יומיים כלומר ב- 30/03/11, עשיתי שוב בדיקה והבטא היתה 207, אך ערך הפרוגסטרון הוא 19.4, האם זה תקין? או שזה נמוך?
ואם זה נמוך על מה זה מעיד?
תודה רבה,
אורטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערך פרוגסטרון בשבוע 4. - תגובה
פרופ` דוד בידר31/03/2011הפרוגסטרון תקין וגם עלית הבטא מפתיעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערך פרוגרסטרון בשבוע 4.
אורטל31/03/2011בס"ד.
תודה רבה פרופסור, הרגעת אותי.
כי ראיתי בפורומים שפרוגסטרון 19.4 זה נמוך.
תודה רבה,
אורטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמוניםיאנה31/03/2011
שלום,
עשיתי בדיקת פרוגסטרון ואסטרוגן שבוע לאחר הביוץ. יצא לי ערך של 313 pg\ml ופרוגסטרון 8.20 ng\ml. האם הפרוגסטרון הנמוך מחייב שאין הריון החודש? מה ניתן לומר על האסטרוגן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים - תגובה
פרופ` דוד בידר31/03/2011הבדיקות נמוכות ובדרך כלל מראות שאין הריון.אך זה לא מחייב ואם תחזרי בהפרש שליומיים על הבדיקה תדעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון אחרי IVFקרן31/03/2011
שלום
אני אחרי IVF שני
הוחזרו שני עוברים יפיפיים (לדברי הרופא)
הייתי אמורה לעשות בדיקת הריון (דם) מחר, ב- 1/4) אך מאחר וזה יום שישי עשיתי היום והתוצאה יצאה 2.
לא קיבלתי מחזור.
האם יש סיכוי שזה יעלה ושזה אכן הריון?
האם יום אחד יכול להיות משמעותי מבחינת גובה ה- HCG?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון אחרי IVF - תגובה
פרופ` דוד בידר31/03/2011יום אחד לא משמעותי.לפי התוצאה אין הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבטא עלתהדניאלה31/03/2011
מאתמול להיום הבטא בעלייה.
30.3 - יום 25 למחזור
HCG-4.84
E2-617
PROGESTERONE-61.10
31.3 - יום 26 למחזור
HCG-11.30
E2-656
PROGESTERONE-53.5
1. אמורה להתחיל מחר דקא לקראת IVF - האם לקחת?
2. מה משמעות ירידת הפרוגרסטרון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מצטערת אבל זו לא בטא תקינה
רונית31/03/2011בטוחה גם שהרופאים יגידו לך זו בטא נמוכה מידי ואם היא עולה טיפה אולי זה הריון כימי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבטא עלתה - תגובה
פרופ` דוד בידר31/03/2011לא ברור לי באיזה זמן לקחת את הבדיקות. לפי הבדיקות הן היו צריכות להתבצע כ 3 שבועות אחרי הוסת האם זה כך? בכל אופן אם לא עשית את זה כך יש לחזור על הבדיקה.
הפרוגסטרון לא ירד או עלה זה פשוט תנודה של הבדיקה ואם את 21 יום אחרי הוסת את יכולה להזריק דקפפטיל אך הייתי עושה את הזריקה ביום ראשון לאחר בדיקה חוזרת כדי לאמת את השלב שלאחר ביוץ.
בדרך כלל לא לוקחים בטא ביום 21 לאחר הוסת כך שאני צריך הסבר למה בכלל לקחו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לפרופ' בידר
דניאלה31/03/2011אני מתנצלת, כנראה לא הסברתי את עצמי נכון.
עשיתי את הבדיקה 26 יום לאחר קבלת הוסת.
הייתי אמורה להתחיל לקחת מחר דקקפטיל אבל היו לי בחילות אז רצו לשלול הריון.
אני בעצם בשבוע 3
+4
עם תוצאות:
E2-656
PROGESTERONE-53.5
HCG-11.30
- האם הבטא תקינה?
- האם לזה שהפרוגרסטרון היה גבוה יותר אתמול יש משמעות?
שוב תודה רבה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר02/04/201126 יום עדיין אין בחילות של הריון וגם רמת הבטא לא מתאימה לרמת הפרוגסטרון שמראה שהיה ביוץ, כך שתחזרי פשוט על הבדיקות ואפשר להזריק דקה גם היום או מחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לחשב את תאריך הלידה המשוער.אושרת31/03/2011
שלום רב,
כאשר עוברים טיפולי IVF, איך מחשבים את תאריך הלידה המשוער?
האן זה עדיין מיום המחזור האחרון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לחשב את תאריך הלידה המשוער. - תגובה
פרופ` דוד בידר31/03/2011כן.
מחשבים את הוסת האחרון ומורידים ממנו 3 חודשים ומוסיפים שבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי הרגעהרונית31/03/2011
בס"ד
האם אפשר לקחת כדורי הרגעה טבעי מאחר שני מאוד לחוצה וומתוחה לפני החזרה
ואיזה כדור טבעי אתה ממליץ לקחת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי הרגעה - תגובה
פרופ` דוד בידר31/03/2011כן.
כל כדור בבתי טבע שיש. היות ואני לא מאמין כל כך בכדורים הטבעיים את יכולה לקחת ואבן 5 מ"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטילאתי31/03/2011
שלום, ב16.3 היתה לי ווסת ואני לפני הטיפול IVF הרופא אמר לי לעשות זריקה ב6.4 את דקפפטיל , השאלה שלי עד יום הזריקה קיימתי יחסי מין יכול להיות נקלטתי בכל זאת לעשות את הזריקה ? זה לא מזיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקפפטיל - תגובה
פרופ` דוד בידר31/03/2011לא מזיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי IVF בגיל 41.5שרון31/03/2011
שלום, אני בת 41.5 +בן זוג וילדה בת 3 שלפניה הייתי פעמיים בהריון. עד היום עברתי 3הזרעות והפריה אחת ללא הצלחה וכעת אני לקראת ההפריה השניה. טופלתי בגונל F, במנופור ועכשיו אני לקראת מנוגון. בכל שלושת הפעמים יצרתי 1-2 ביציות. לא רוצה לשמוע על תרומת ביצית כרגע אלא רוצה לשמוע על סטיסטיקה לגבי סיכויי ההצלחה שלי וכן לשמוע גם נשים בגיל זה יכולות להיכנס להריון וללדת ילד בריא. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי IVF בגיל 41.5 - תגובה
פרופ` דוד בידר31/03/2011לא ציינת את מצב ההורמונים שלך.
אם הפרופיל תקין , וביחוד היחס בין FSH ל E2 אז יש סיכויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרסקופיה אבחנתיתרונית31/03/2011
שלום וברכה,
אני מנסה להרות במשך מס' חודשים-להלן ההיסטוריה הרפואית שלי-יש לי 3 ילדים -ועברתי 3 ניתוחים קיסריים-כמו"כ עברתי לפרסקופיה בה הוסרה לי חצוצרה שמאלית עקב הריון מחוץ לרחם, אציין שלאחר הלפרסקופיה היו לי 2 הריונות תקינים ב"ה. כיום אני מעונינת בהריון נוסף כאמור ללא הצלחה.
ביצעתי אתמול היסטרסקופיה אבחנתית - ויש לי מס' שאלות:
1. מתי מותר לקיים יחסי מין לאחר היסטרסקופיה אבחנתית? (הבנתי שהדעות חלוקות בענין).
2. לפי ממצעי ההיסטרסקופיה-" חלל הרחם מוצר בעיקר מצידו השמאלי ופתח חצוצרה שמאלית לא נצפה עקב הידבקויות על פני הרירית בצד השמאלי כולו. פתח חצוצרה ימנית נצפה הרירית בחלקה משגשגת כפי שמצופה בשלב זה של המחזור וחלקה עם הידבקויו"
האם עלי לעבור היסטרסקופיה ניתוחית להסיר את ההידבקויות, למרות שלפי הבנתי המועטה רוב ההידבקויות הם בצד שמאל-ששם כרתו לי את החצוצרה כאמור-מה הכוונה להידבקויות? והאם ניתן להרות באופן טבעי ללא טיפול?
אשמח לקבל מענה.
בתודה מראש
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרסקופיה אבחנתית - תגובה
פרופ` דוד בידר31/03/2011צריך לעבור ניתוח הפרדת הדבקויות.
קיום יחסים אפשרי כאשר את מרגישה בנוח.
אם אין דימום ואין כלום אז אין בעיה ואם רק משהוא מפריע לך אז את לא חייבת ואין שום חילוקי דעות.
אם את מרגישה היום לאחר ההיסטרוסקופיה שהכל תקין אז אפשר ואין שום מניעה רפאוית.
עניין ההריון - עקב ההדבקויות יש לך בעיה של חוסר מעבר חצוצרתי ועוד אחת בכלל איננה לכן ברור למה את לא מצליחה ויתכן שגם אחרי הפרדת ההריון לא תצליחי ולכן יהיה צורך לעבור להפריות לאחר טיפול ברחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרהאוריה31/03/2011
שלום,
ביום של ההחזרה קמתי עם שפעת ויש לי חום אך לא גבוה....האם זה עלול לפגוע בסיכויי ההשתרשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי החזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר31/03/2011לא ברור אם שפעת משפיעה, לדעתי לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות מהמוליךאמא30/03/2011
כמעט 3 ימים לאחר החזרת עוברים, יש לי רגישות בזמן החדרת מוליך האוטראגסטן.
אולי מדובר בנפיחות מכלי דם? אני בהריון!!!!!!!! מה אתם אומרים?? בטא בעוד 9 ימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תשובה
אמא31/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)