מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לחץ...שואלת01/04/2011
לרופאים שלום,
אני בטיפולי פוריות כחצי שנה, עד כה ללא הצלחה. עם כל חודש שעובר אני מרגישה שמפלס החרדה שלי עולה. בימים אני מצליחה לתפקד, אך מתקשה לישון בלילות ולכן צופה שבהמשך התפקוד שלי ביומיום כן יפגע, מה גם שאני מניחה שהסטרס הזה לא תורם להצלחת הטיפולים.
ניסיתי טיפול פסיכולוגי פרטני וקבוצתי, לא ממש הרגשתי שהדבר מסייע לי לחזור לישון בלילות...קצת אובדת עצות בעניין, האם אוכל לבקש מרופא המשפחה שלי תרופת הרגעה מבלי לחשוש שיפגע בטיפולים?
תודה רבה,
שואלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ... - תגובה
פרופ' דב פלדברג01/04/2011לשואלת שלומות,
צר לי על המצב החרדתי בו את מצויה מזה תקופה ארוכה. ללא ספק את זקוקה לטיפול תרופתי והמתכונת הטובה ביותר היא לחבר את רופא המשפחה לרופא הפריון ושניהם יחליטו על טיפול הרגעתי מתאים. אחת התרופות המקובלות במצבים אלו הינם כדורי ציפרלקס אותם עלייך ליטול באופן קבוע.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסןחלי01/04/2011
שלום, אני בת 34 ללא ילדים ואחרי 4 הפלות בשלבים מוקדמים להריון.
בפרוטוקול הנוכחי נתנו לי קלקסן 40 מיום ההחזרה למרות שהבדיקות לקרישיות יתר נמצאו תקינות.
האם קלקסן עוזר גם להשתרשות הריון או רק במניעת הפלות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקסן - תגובה
פרופ' דב פלדברג01/04/2011לחלי שלומות,
לקלקסן יש תפקיד רב בסיוע להשרשה והצלחת טיפול הפריון ולאחר מכן תפקיד לא מבוטל במניעת הפלות גם במצבים בהם בדיקות קרישיות היתר הינן תקינות.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי ביוץ?שירי01/04/2011
שלום רב, אני לפני החזרת מוקפאים,
היום זקיק 19 מ"מ
E2 833
PROGESTERONE 0.7
LH 3.9
מתי ביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי ביוץ? - תגובה
פרופ' דב פלדברג01/04/2011לנועה שלומות,
להערכתי בנתונים אלו הביוץ אמור להתרחש בעוד כ-48 שעות.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
שירי02/04/2011תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופםחלי01/04/2011
מה המינון המוקבל לאסטרופם כשנותנים אותו לתמיכה מאחרי השאיבה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרופם - תגובה
פרופ' דב פלדברג01/04/2011לחלי שלומות,
המינון המקובל הוא כדור אחד של 2 מ"ג של אסטרופם.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף משקל וטיפולי שינייםנעמת01/04/2011
לרופאים הנפלאים שלום
1) האם עודף משקל משפיע שלילית בטיפולי מבחנה?
2) טיפולי שיניים בזמן טיפולי ivf מפריע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודף משקל וטיפולי שיניים - תגובה
פרופ' דב פלדברג01/04/2011למירה שלומות,
1. לעודף משקל תמיד ישנה משמעות בטיפולי פוריות.
2. אין שום מניעה לטפל בבעיות שיניים בזמן טיפולי הפריון תוך תיאום עם רופא שיניים ורופא הנשים המטפל.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןאילי01/04/2011
שלום דר רציתי לשאול החזרה ב10-3בדיקת הריון ב22-3יצאה חיובית 197.7
אחרי יומיים 470האם זה תקין ???יש מצב לתאומיים החזירו לי 2
איך אפשר לדעת שזה לא הריון כימי ??יש לי אולטרא ביום שלישי מה בדיוק הרופא רוצה לבדוק אם יש שק הריון?.?לא מוקדם??ומתי בודקים דופק???
תודה דר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
פרופ' דב פלדברג01/04/2011לחדשה שלומות,
עליית רמת הבטא הינה תקינה לחלוטין ומצביעה כנראה על הריון של עובר אחד. בדיקת האולטרסאונד איננה מוקדמת ובזמן ביצועה אפשר יהיה להגדיר בודאות את מספר השקים.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צטוטראיידימית31/03/2011
מדוע בהזרעות לא מוכנים לתת לי צטוטראייד???
נראה לי שכל המן מפספסים את הביוץ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צטוטראייד - תגובה
פרופ' דב פלדברג01/04/2011ליפית שלומות,
תכשיר הצטרוטייד מיועד בדר"כ לתהליכי הפריה חוץ גופית ולא לטיפולים בהשבחות. בטיפולים קונבנציונליים הצטרוטייד יכול להכשיל את הצלחת הטיפול.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ פלדברג
ימית02/04/2011ראשית תודה על התשובה.
שנית,אשמח להבין כיצד צטוטראייד עלול לפגוע בטיפול של הזרעות?
ואילו בהפרייה חוץ גופית הוא לא פוגע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקים..והזרעהאורטל31/03/2011
אני מטופלת כרגע במחלקת פוריות בבית חולים העמק...(תרומת זרע) והייתי רוצה לדעת אם אני יכולה לבוא ולהמשיך את הטיפול..באחד מבתי החולים שבאזור חיפה.
אני מאוד אשמח אם תענו לי..כי אני לא מרגישה שם כל כך בנוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב זקיקים..והזרעה - תגובה
פרופ` דוד בידר02/04/2011את יכולה לטפל בכל מקום שאת רוצה ואת פשוט צריכה לפנות ליחידה של אותו הבית חולים שאת מעונינת בו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- E2 , FSHיעל31/03/2011
שלום
הבנתי מתשובת אחד הרופאים בפורם זה, שה-FSH נותן מידע רק ביחס ל-E2.
1) מה צריכה להיות רמת ה- E2 לשם כך?
2) מדוע ה-FSH לבדו אינו מלמד על הרזרבה השחלתית?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר E2 , FSH - תגובה
פרופ` דוד בידר02/04/2011רמות E2 צריכות להיות נמוכות, בערכים נמתאימים לימי הוסת על מנת שנוכל להעריך את רמת ה FSH האמיתית.
E2 מוגבר מוריד את רמת ה FSH ולכן ,כאשר E2 גבוה הערך של ה FSH הוא לא אמיתי.
ולכן ה FSH כשנלקח לבד יכול לתת ערך תקין אך לא אמיתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הערך של E2 בימים הראשונים לוסת?
יעל03/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הערך של E2 בימים הראשונים לוסת? - תגובה
פרופ` דוד בידר03/04/2011נמוך-פחות מ 200 יחידות חדשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל וחומצה פוליתאנונימית31/03/2011
היי התרשמתי מאוד מהפורום ואני חייבת לשאול שאלה ..
אני בת 20 לא נשואה אך מעוניינת להיכנס להירון יש לי בן זוג 5 שנים ואנו רוצים להתחתן..
אני בלי גלולות כמעט שנה . ואנו מנסים להיכנס להיריון כבר 8 חודשים ללא הצלחה .
עשיתי בדיקות דם ויצא שאני אנמית הרופאה נתנה לי ברזל וחמצה פולית.. האם זה עוזר להיקלט להיריון ? ואם לא אז למה יש לי בעיה אני בחורה בריאה בדר"כ. לא מעשנת לא שותה ...
למה אני לא נקלטת אנו מקיימים יחסים בזמן הביוץ והכול אז למה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל וחומצה פולית - תגובה
פרופ` דוד בידר02/04/2011הברזל וחומצה פולית לא עוזרים להיקלט להריון.
שחברך יבצע בדיקת זרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה פיזית וטיפולי I.V.Fרוזה31/03/2011
רופאים נכבדים שלום רב:
היום אני אחרי שאיבת ביציות,ביום ראשון ב"ה החזרה,שאלתי היא ביום ששי אחרי ההחזרה אני אמורה לחזור לעבודה,אני אחות במקצוע,ויש קצת עבודה פיזית,האם זה יכול להזיק על ההשתרשות של העובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה פיזית וטיפולי I.V.F - תגובה
פרופ` דוד בידר02/04/2011לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבודה פיזית וטיפולי I.V.F - תגובה - תגובה
פרופ` דוד בידר02/04/2011ב"ה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריהחסויה31/03/2011
4 הפריות הריון ספונטני שנכשל ומדוע אני צריכה לבצע הפריות שמבחינה טבעית חויתי הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריה - תגובה
פרופ` דוד בידר02/04/2011לא הבנתי.
כתבת שעברת 4 הפריות?
הפריות עושים כאשר לא מצליחים להרות תקופה ארוכה ולאחר כשלון בטיפולים שונים.
אף אחד לא אומר לך לעבור הפריה אך אם את לא מצליחה להרות טבעי אז מה את מציעה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות מעבדה וזקיקיםאנני31/03/2011
שלום רב,
הבוקר ערכתי בדיקת זקיקים ודם להלן התוצאות:
נתוני_שחלה_ימנית
מ"מ x 35x 39 :מידות השחלה
10 מ"מX10 10 מ"מX11 10 מ"מX11 :זקיקים בגודל
הערות:נצפו זקיקים קטנים רבים
נתוני_שחלה_שמאלית
מ"מ x 33x 37 :מידות השחלה
21 מ"מX22 :זקיקים בגודל
הערות:נצפו זקיקים קטנים רבים
עובי אנדומטריום 5.4 מ"מ
דוגלס: חופשי מנוזל
תוצאות דם:
ESTRADIOL(E2) 268.00 PMOL/L
LH 17.00 MIU/ML
PROGESTERONE 3.00 NMOL/L
יש לציין שאני אחרי טיפול איקקלומין פעם ראשונה מינון של כדור ליום.
ברצוני לדעת אם הביוץ קרב? האם הערכים תקינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח תוצאות מעבדה וזקיקים - תגובה
פרופ` דוד בידר02/04/2011בינתיים אין תגובה לכדורים.
יש לך שחלות פוליציסטיות.
האיקכלומין צריך לגרום לגדילת זקיקים ואז יש עליה מתמדת ב E2.
כאשר הזקיקים יהיו סביב 20-22מ"מ אז יהיה ביוץ עצמוני או אפשר לשלב עם אוביטרל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםעלמה31/03/2011
מה בדיוק כואב בצילום רחם? האם חומר הניגוד גורם לכאב? ועד כמה זה באמת כואב או רק לא נעים . אני קוראת בפורומים ובמאמרים והדיעות חלוקות ואני גם מבולבלת ובעיקר מפחדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להילה
לבנת01/04/2011אין לך מה לדאוג חמודה את צריכה לזכור 2 דברים:
1. זה כאב שנמשך 2 דקות ולא יותר.
2. זה בדיוק כמו כאבי מחזור רק לוחץ יותר, פשוט תנשמי עמוק.
מאוד הפחידו אותי שזה כואב למטה וזה לא נכון בכלל זה בדיוק כמו בדיקת פאפס.
דבר אחרון: עשיתי את זה אצל ד"ר טוגנדרייך ברמת גן (קופ"ח כללית) שמאוד המליצו עליו. הבנתי שהוא מקצועי יותר אז יכול להיות שבגלל זה זה לא היה לי נורא.
אני מקווה שהכל יהיה בסדר ותקין.
ב ה צ ל ח ה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רחם - תגובה
פרופ' דב פלדברג01/04/2011להילה שלומות,
בתהליך צילום הרחם הכאב נגרם ע"י תפיסת צואר הרחם ע"י מכשירים ומתיחת דפנות הרחם ע"י הזרקת החומר הניגודי. יחד עם זאת בידיים מנוסות צילום הרחם הופך לחוויה סבירה, נסבלת וחשובה ביותר.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נורא בכלל
יעל01/04/2011היי הילה,
עברתי את הצילום רחם לפניי חודשיים, לא אצל ד"ר טוגנדרייך.
פחדתי נורא לפני, ואני חייבת לומר לך שזה באמת נסבל ביותר, ומעבר לזה חשוב מאוד!!!
התפיסה ממש לא כואבת, והחומר שמחדירים מעט לוחץ ממש כמו כאב מחזור.
חשוב לקחת אופטלגין או אדוויל לפני, וזה עובר צ'יק צ'אק.
בהצלחה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני עברתי וזה לא נורא
בש02/04/2011היי
גם אני קראתי בפורומים ופחדתי מאוד, ומכאן החובה להגיב.
עברתי את הבדיקה, יש כאב כמו כאב מחזור בזמן הבדיקה שחולף מיד לאחר מכן.
אני אישית גם לקחתי כדור נגד כאבים כחצי שעה-שעה לפני הבדיקה, זה לא נורא בכלל, ואין לך מה לדאוג.
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת הורמונים לאחר החזרהאמא31/03/2011
מה רמת ההורמונים הרצויה לאחר החזרה??
והאם רצוי לבדוק עוד לפני הבטא??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת הורמונים לאחר החזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר31/03/2011לא צריך לבדוק בטא זה מיותר.
הם יהיו כמו שצריכים להיות לאחר ביוץ ולא יוםיפו מידע רב ויש לחכות לוסת או לבטא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)