מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לפני החזרהיעלה02/04/2011
עברתי הפרייה אחת שלא צלחה ועכשיו אני בדרך להחזרה.
יש לי 2 שאלות:
1. יש לי 5 עוברים מוקפאים. מה הסיכוי שהם לא ישרדו את ההקפאה?
2. ביום רביעי היה לי זקיק 19 מ"מ, E2 798 ופרוגסטרון - 2.9. קיימנו יחסים ביומיים שלאחר מכן, ובבדיקות שעשיתי שוב לאחר יומיים לא נראה זקיק, רירית 10 ופרוגסטרון 4.8.
הרופא אמר שפרוגסטרון עדיין נמוך ולכן יש להתחיל טיפול בנרות אנדומטרין ולהמתין 4 ימים עד להחזרה.
שאלתי היא בעצם למה יכול להיות שהפרוגסטרון נמוך? זה מעולם לא קרה אצלי קודם.
האם זה מעיד על איכות ביוץ נמוכה?
האם יכול להיות שהביוץ היה פשוט כמה שעות לפני ה-US ולכן הפורגסטרון עוד לא הספיק לעלות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני החזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר03/04/2011הסיכוי לכך שהעוברים לא ישרדו בהפשרה הם 15%.
לגבי עניין הביוץ-יש צורך בערך של E2 ואם הוא ירד והזקיק נעלם היה ביוץ וביום הבדיקה הפרוגסטרון שלך כן עלה ולכן יש להחשיב זאת כיום הביוץ ולהחזיר עוברים בהתאם ולהתחיל נרות פרוגסטרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרהסיון02/04/2011
שלום,
היום החזירו לי 2 עוברים .
יש לי בבית תינוק ששוקל בערך 9.5 ק' . האם אני יכולה להרים אותו,
לטייל עם העגלה וכו' ?
אני נוטלת מולטי ויטמין לנשים בשם "פרנטל", האם אפשר להמשיך לקחת עד
בדיקת הבטא? ובמידה ויש היריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי החזרה - תגובה
פרופ' שחר קול02/04/20111. ראי שאלות נפוצות.
2. כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
סיון02/04/2011קראתי את הכתוב בשאלות נפוצות.
המנוחה מתייחסת בעיקר ליום שאחרי השאיבה. אני מבינה שאחרי ההחזרה
אין הוראות מיוחדות? ביום שאחרי אני יכולה להרים את התינוק ללא חשש להיקלטות העוברים / התכווצות הרחם? מדובר ב-4 ימים אחרי השאיבה ואני מרגישה מעולה, ללא כאבים וללא דימום מהרגע שהתעוררתי מההרדמה.
המולטיויטמין (פרנטל) שלי הוא כללי לנשים, במידה ויש בטא חיובית מומלץ להמשיך איתו או שצריך למהר להחליף "לנשים בהיריון"?
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
סיון03/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה אבחנתיתאני02/04/2011
שלום לרופאים
אני בת 42
יותר משנה אני מנסה להיכנס להריון, הזרעות וכן IVF שלא צלחו. (בנק הזרע)
עשיתי צילום רחם והכל נראה תקין.
הבנתי משיחה עם חברה ומנסיונה האישי, שגם אצלה לא אובחן דבר בצילום הרחם אך אחרי נסיונות חוזרים וכן IVF שמעה לעצת חברות ועשתה היסטרוסקופיה אבחנתית שם אובחנה בעייה אשר בעקבותיה עברה ניתוח וכיום היא אמא.
** האם על פי המלצתכם כדאי לי לעבור את הבדיקה הזו?
בנוסף, כמעט באופן קבוע יש לי כאבים באגן, גב תחתון מצד שמאל. כמו כן כאבים באיזור בטן תחתונה - מצד שמאל למפשעה (שחלה שמאלית) בעיקר בזמן ביוץ ובזמן הווסת.
האם ניתן לאבחן אנדומתריוזיס בבדיקת היסטרוסקופיה?
אשמח לתשובתכם
שבוע נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה אבחנתית - תגובה
פרופ' שחר קול02/04/20111. אם הצילום תקין ובדיקת א.ס. תקינה - אין צורך בהיסטרוסקופיה.
2. לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןחגית 3102/04/2011
שלום מחזור אחרון היה ב 10.3.2011
מחזור כל 27-30
בכרכת ביוץ זהיתי ביום ה 12 ו 13 למחזור וקיימנו יחסים -
מאז הביוץ אני מרגישה כאבי דמוי מחזור וכאילו אני הולכת לקבל יש לי גם רטיבות ,
עד היום יש לי כאבי מחזור , ותחושה לקבל
רציתי לדעת האם הסיכוי להריון נמוך?
ומתי אני כבר יכולה לבצע בדיקה ביתית להיריון??
אשמח לתשובה
ובתודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
פרופ` דוד בידר03/04/2011אם עברו שבועיים מהביוץ תעשי בדיקה.
לגבי סיכויי הריון אין קשר למה שאת מספרת לסיכויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור
חגית 3106/04/2011לצערי הרב היום קיבלתי מחזור
אני לא מצליחה להרות בטבעי
הייתכן שכל פעם שארצה להרות אני אצטרך לעבור הזרעות?
לידה ראשונה הייתה בהזרעה ראשונה עם אאיקלומין ואובריטל עקב בעיות בציות,
לפני 4 שנים עשיתי בדיקות הורמנולי ביום ה 2 למחזור ה FSH ייצא 11.8 ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור - תגובה
פרופ` דוד בידר06/04/2011איקכלומין והזרעות זה לא פותרות בעית ביציות.
צריך לחזור על הפרופיל ההורמונלי בוסת ולראות מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור
חגית 3106/04/2011אני גם סובלת מכאבים חזקים בזמן המחזור כאבי בטן ואגן האם זה קשור לאדומטריוס??
מגיל 20 אני סובלת מהכאבים לפני ההריון הראשון לקחתי גלולות נגד הריון 8 חודשים וגם זה לא עזר לכאבים, ואני לא לוקחת כדורים נגד כאבים כי זה גם לא טוב לכבד וזה רק מחמיר את המצב .. האם אתה ממליץ לי ללכת לרופא נשים לבדוק מה העניין של הכאבים? אולי זה גם מקשה על להכנס להיריון??
אני גם סובלת מכאבים ביחסי המין, יש לי תמיד פטריה שחוזר במיוחד בזמן מחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור - תגובה
פרופ` דוד בידר07/04/2011את מספרת על תמונה המתאימה לאנדומטריוזיס. זה מקשה על הסיכויים להרות ויש לבדוק זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסאג'טולי02/04/2011
האם מותר מסאג' בגב לאחר החזרה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסאג' - תגובה
פרופ' שחר קול02/04/2011כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין לאחר הזרעהבש02/04/2011
שלום
האם ניתן לקיים יחסי מין לאחר הזרעה (באותו יום, כמה שעות אחרי)? והאם זה לא מוריד את הסיכויים להיריון?
אם התשובה היא לא, כמה זמן אחרי ההזרעה עדיף להימנע מיחסי מין?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין לאחר הזרעה - תגובה
פרופ' שחר קול02/04/2011ניתן, אלא אם התגובה השחלתית נמרצת מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצלחה בגיל 44מיכל02/04/2011
בוקר טוב רופאים יקרים
במידה ויש וב- IVF יש עוברים יפים שלי מביציות שלי אני בת 44 שנים, חלוקת תאים 8 לפחות ללא שברים וסימטרים, בהחזרת עוברים רירית בעובי לפחות 10 .. אבל ללא קליטת הריון.( 2 הריוניות כימיים)
במידה ועוברים לתרומת ביצית, האם אחוז ההצלחה גבוה יותר?
מדוע אם כך? הרי מקבלים עוברים יפים ואין הבדל בעוברים שלי.
מהם הסיבות שבגללן רצוי וכדאי לי לעבור תרומת ביצית? האם בגלל הגיל?
ההצלחה גדולה יותר? ואם כן בכמה אחוזים?
מבולבלת ולכן השאלות במעט מבובלבלות
אשמח "לסדר" בראש.
תודה, ושבת קסומה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצלחה בגיל 44 - תגובה
פרופ' שחר קול02/04/2011הסיכויים להריון בתרומת ביציות הם כ - 50% למחזור.
עוברים "יפים" אינם מבטיחים הצלחה.
הגורם הדומיננטי בקביעת הסיכוי - גיל האישה, בלי קשר לאיכות העוברים כפי שנראית במיקרוסקופ.
הסיכוי להריון שיסתיים בלידת חי בגילך הוא סביב 1%-3% למחזור טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לרופאיםאירה02/04/2011
שלום
האם אפשר לעשות בדיקות הורמונליות לזקיקים שנשאבו?
אם כן, אז באזה שלב... לפני הפריה או אחרי הפריה?
עוד שאלה, איזה בדיקות אפשר לעשות לנשים עם בעיות תגובה שחלתית ירודה, לטיפול בבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לרופאים - תגובה
פרופ` דוד בידר03/04/2011אין שום צורך בבדיקות הורמונליות לזקיקים.
כאשר התגובה השחלתית ירודה זה בגלל גורמים גנטיים וגיל ואין אפשרות לטפל על מנת שהשחלה תתחיל לפעול טוב.
הטיפול בבעיה אם רוצים הריון זה תרומת ביצית לאחר שהרופא החליט על כך לפי ניסיונו והממצאים בבדיקות הקיימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בטוח צריכה תרומת ביצית או ...
אירה03/04/2011אני בת 32, כל הבדיקות הורמונליות היו תקינות וגם צילום רחם וגם היסטרוסקופיה.זקיקים יש , מ 1 ועד 5 מקסימום, היו 3 הפריות בעבר, והחזירו עוברים... אז השאלה למה היו 7 כישלונות, האם אני בטוח צריכה תרומת ביצית או אם פונדקאית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בטוח צריכה תרומת ביצית או ... - תגובה
פרופ` דוד בידר03/04/2011גילך צעיר ואם הבדיקות ההורמונליות תקינות אפשר להמשיך בהפריות אך אם לא הולך לדעתי עדיף תרומה מפונדקאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת קלקסן לאחר שאיבת ביציותאירית02/04/2011
שלום רב,
לפני שלושה ימים עברתי שאיבה של 4 ביציות לאחר טיפול בפרוטוקול קצר ובמינונים נמוכים (פיוריגון 150 ואח"כ אמפולה אחת של מנוגון וצטרוטייד). בשל בעיות קרישיות הזרקתי קלקסן 80 מ"ג מהיום הראשון למחזור.
העוברים הוקפאו ולא תתבצע החזרה החודש, כלומר איני לוקחת שום טיפול הורמונלי מאז האוביטרל שלפני השאיבה, אבל נאמר לי להמשיך להזריק קלקסן. שאלתי היא כמה זמן אני אמורה להמשיך להזריק במצב כזה שבו אין יותר גירוי הורמונלי, וכמה זמן לוקח להורמונים בגוף לחזור למצב רגיל.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה מאוד לתשובה
אירית03/04/2011תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרקת קלקסן לאחר שאיבת ביציות - תגובה
פרופ` דוד בידר03/04/2011לא ברור לי הטיפול בקלקסן. מי החליט על הקלקסן ומדוע.
בדרך כלל לוקחים כאשר יש הריון ואני לא בטוח אם כרגע את לא לוקחת סתם לכן אני צריך לדעת את האבחנה בגחנה קיבלת את הזריקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לרופאיעל01/04/2011
שלום,
אובחנתי כבעלת רחם חד קרני.
הייתי שמחה לקבל המלצה על רופא המתמחה בחד קרני אם יש דבר כזה.
תודה רבה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה לרופא - תגובה
פרופ` דוד בידר02/04/2011אין רופא שמתמחה ברחם חד קרני כמו שאין רופא שמתמחה בשחלה שמאלית.
מה יש לך צורך בכלל ברופא לרחם חד קרני כאשר כל רופא העטסק בפיריון יכול להגיד מה בדיוק קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהח
אסף02/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- pgdשאלה לכולם01/04/2011
רציתי לדעת אם יש הצלחות לעוברים לאחר pgd האם מישהי עברה את התהליך הזה בהצלחה כי לפי מה שאני רואה אין סיכויי הצלחה בזה אנא עזרתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר pgd - תגובה
פרופ` דוד בידר02/04/2011יש הצלחות וכמובן הפעולה מורידה סיכויי הריון אך גם חשוב עניין גילך לעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי 9 PGD
מלני03/04/2011הי אני אחרי 9 מחזורי טיפול ולא נקלטתי אבל אני יודעת שהמון בנות שהתחילו איתי PGD באיכילוב כבר חובקות ילד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי 9 PGD - תגובה
פרופ` דוד בידר03/04/2011זה לא קשור ל PGD היות וזוהי בדיקת עוברים לאבחון גנטי וכשאת אומרת המון אני מכיר המון שלא חובקות ילד אחרי PGD.
סך הכל יש פחות הריונות באילו שעוברות את הבדיקה ואם נכשלת כל כך הרבה פעמים הייתי מוותר על ה PGD ועושה סיסי שליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיפל-תשובה מרופא בבקשהא01/04/2011
שלום רב, בת 34 אחריי 4 ivf ללא הצלחה בקליטה, וסת אחרון ב- 8.3, עברתי לרופא אחר והוא המליץ לעשות פיפל לפניי ה- ivf ב- 27.3 עשיתי מעקב זקיקים ולא התרחש ביוץ, נתבקשתי לעשות שוב ב- 3.4 ובאותו היום נקבעה לי מראש הבדיקת פיפל, היום 1.4 עשיתי בדיקות ביוץ ביתיות והתוצאה הראתה שאכן יש ביוץ..שאלתי היא, אם באמת היה ביוץ וקיימתי יחסים עד כמה הפיפל ביום ראשון עלול להזיק? להועיל?
תודה ואביב שמח לכולנו! :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיפל-תשובה מרופא בבקשה - תגובה
פרופ` דוד בידר02/04/2011הפיפל לא מזיק.
אני באסכולה שכל עניין הפיפל זה קשקוק.יש צוות נכבד של רופאים שמאמינים לכך שזה עוזר.
עניין הפיפל לא הוכח בשום עבודה מדעית ויש מספר רופאים שמציגים בכנסים כי זה לא העלה את שיעור ההריונות.
מי שתומך בפעולה זה פשוט כי הרופא הקודם שלך לא עשה זאת והוא עושה משהוא נוסף להצדיק את פניתך אליו.
הרופאים שמאמינים בזאת מבצעים פעולה שכביכול יש כבר הוכחות שזה עוזר לפני שהתאוריה הוכחה וזה לא עניין חכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעניין מחקרים....
א02/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעניין מחקרים.... - תגובה
פרופ` דוד בידר03/04/2011לא הבנתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות ובעיית עצירותיובל01/04/2011
אתמול החזירו לי עובר(שמקווה שיקלט באופן בטוח ברחמי), ועוד מאחרי השאיבה יש לי תופעה של נפיחות גדולה בבטן (בטן כמו של חודש שלישי )
, כאבים שבאים והולכים בבטן התחתונה ושלושה ימים של עצירות קשה המלווה בגזים וכאבי בטן.
שאלתי האם אני יכולה לקחת משהו שיקל עלי מביחנת העצירות? והאם הנפיחות וכאבי הבטן יפחתו?
מצפה ומחכה לתשובתיכם המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות ובעיית עצירות - תגובה
פרופ` דוד בידר02/04/2011את יכולה לקחת גליצרין בנרות או לעשות ,מה שנקרא חוקן קטן.
התופעות הן תוצאה של הגירוי ההורמונלי והשאיבה וזה צריך להסתדר ואם זה מתגבר יש להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרוגסטון 200...ביוץ? מחזור טבעי?מיקה01/04/2011
היי ,
בתאריך 10/3 נמצא אצלי זקיק בגודל 19.5 עם רירית 8.7 מיהרנו להזרעה.
ההזרעה התקיימה ב - 11/3.
בחלוף 5 ימים החלו כתמים חומים להופיע . ביום השלישי לכתמים נתבקשתי לקחת אוטרוגסטן 200 (פעמיים ביום). החשש היה פרוגסטרון נמוך.. הנושא לא נבדק לפני נטילת הנרות.
בחלוף שבועיים מההזרעה חיכיתי למחזור שאיחר .
ביום ה - 20 להזרעה ב - 31/3 משלא הגיע המחזור עשיתי בדיקת דם ואולטרסאונד ואלו הם הממצאים: בבוקר
רירית 4.3 מ"מ / שמאלית 2 זקיקים 15 מ"מ וזקיקים נוספים של 10 / ימנית זקיקים של 10 וממצא צלול 25*34 מ"מ
E2 - 645 / PROG - 3.1/ LH - 3.2
בערב כבר קיבלתי מחזור..
לא מבינה ..
שאלה:
הממצאים לא הצביעו על מחזור מתקרב.. אבל המחזור הגיע
האם היה ביוץ? האם המחזור הוא תוצאה של ביוץ ? או שמא ..
ייתכן כי האוטרוגסטן גרם למחזור?.. אני ביום השני למחזור מאסיבי
הייתכן מחזור בלי ביוץ?
עוד יומים מתחילה פרוטוקול -- שותה גלולות
תודה
המשך יום מקסים
מיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטרוגסטון 200...ביוץ? מחזור טבעי? - תגובה
פרופ` דוד בידר02/04/2011האוטרוגסטן שלקחת לא השפיע על כלום ולקיחתו הייתה מיותרת.
זה שעשית הזרעה על הזקיק ללא בדיקת דם אנחנו לא יודעים עם באמת היה זקיק שהולך לבייץ או לא.
תמיד שיש וסת זה לאחר ביוץ.
רמות ה E2 גבוהות ולכן לא ברור לי מתי היה ביוץ ומה גרם לכתמים אך כרגע זה לא משנה מה היה וצריך להמשיך הלאהולא ברור לי מדוע את צריכה גלולות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדיקת דם לפני ההזרעה... והגלולות
מיקה02/04/2011היי,
ב - 10/3 יום לפני ההזרעה הממצאים היו:
pro - 1.2 / E2 -470/ LH-60.9 / FSH-43.2
זקיק 19.5 רירית 8.7
ההזרעה 11/3
ב - 31/3 >> בבוקר היום שבו התחיל המחזור
E2-645 / PRO-3.1/LH-3.2
רירית 4.3 >>2 זקיקים 15 מ"מ ועוד כמה של 10 מ"מ גם ימין וגם שמאל
כפי הנראה המדדים ב - 31/3 היו טובים משמעותית: הLH ירד נפלאות וה - E2 ממש גבוה ואז.. הגיע המחזור..
יש לציין שאני אוטוטו בת 39 ובדצמבר האחרון ה FSH היה 18.9
לכן ה - LH מאוד מעודד
מתחילה ליטול גלולות ב - 4/3 לטובת IVF שיתקיים ב סוף אפריל (אחרי חו"ל המועד פסח)
מטרת הגלולות לעשות reset לגוף
האם הייתה ממליץ לא ליטול גלולות?
המשך יום מקסים
מיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדיקת דם לפני ההזרעה... והגלולות - תגובה
פרופ` דוד בידר03/04/2011כל הבדיקות שעשית הן לא תקינות ומראות על פעילות שחלתית לא תקינה.
מתן גלולות לא עושה שאם RESET וסך הכל גורם לדיכוי ה FSH ו LH.
למעשה זה הופך את ההורמונים לנמוכים אך לא באופן אמיתי.
עקב ערכי ה FSH הגבוהים מסופקני לגבי תוצאות ההפריה.
יש לברר מה קורה עם השחלות ולהציע לך טיפול בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני IVF... אשמח להסבר..?מיקה01/04/2011
היי ,
בתאריך 10/3 נמצא אצלי זקיק בגודל 19.5 עם רירית 8.7 מיהרנו להזרעה.
ההזרעה התקיימה ב - 11/3.
בחלוף 5 ימים החלו כתמים חומים להופיע . ביום השלישי לכתמים נתבקשתי לקחת אוטרוגסטן 200. החשש היה פרוגסטרון נמוך.. הנושא לא נבדק לפני נטילת הנרות.
בחלוף שבועיים מההזרעה חיכיתי למחזור שאיחר .
ביום ה - 20 להזרעה ב - 31/3 משלא הגיע המחזור עשיתי בדיקת דם ואולטרסאונד ואלו הם הממצאים: בבוקר
רירית 4.3 מ"מ / שמאלית 2 זקיקים 15 מ"מ וזקיקים נוספים של 10 / ימנית זקיקים של 10 וממצא צלול 25*34 מ"מ
E2 - 645 / PROG - 3.1/ LH - 3.2
בערב כבר קיבלתי מחזור..
לא מבינה ..
שאלה:
הממצאים לא הצביעו על מחזור מתקרב.. אבל המחזור הגיע
האם היה ביוץ? האם המחזור הוא תוצאה של ביוץ ? או שמא ..
ייתכן כי האוטרוגסטן גרם למחזור?.. אני ביום השני למחזור מאסיבי
הייתכן מחזור בלי ביוץ?
עוד יומים מתחילה פרוטוקול -- שותה גלולות
תודה
המשך יום מקסים
מיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני IVF... אשמח להסבר..? - תגובה
פרופ` דוד בידר02/04/2011עניתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)