מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה שדולגהחסויה צפונית10/02/2011
לרופאים שלום,
היום במעקב הזקיקים נאמר לי על ידי המתמחה שבדק שהוא רואה ציסטות ברחם. אני מדגישה שהוא אמר שזה ברחם ולא בשחלות, וגם הראה לי אותן.
מה ההשלכות של זה לגבי היריון?
ומה ההשלכות של זה בכלל?
אמורה לעבור שאיבה מתישהו במהלך השבוע הבא, האם זה יכול להפריע להחזרה? לתקינות היריון - במידה וסוף סוף יושג?
אדגיש, שבסבב הנוכחי זו היתה הפעם הראשונה שהדימום הגיע באיחור של כשבוע וחצי, כלומר שהיה ביוץ מאוחר תחת הדקאפפטיל 0.1 יומי. האם זה יכול להיות קשור לציסטות?
(אציין שלפני שבועיים, כאשר הייתי אמורה לאשר דיכוי, הסתבר שהיה ביוץ מאוחר, לכן הדימום הגיע מספר ימים אחר כך, באיחור רב של כשבוע וחצי, אבל באותה הבדיקה נאמר לי גם שיש חשד לפוליפ, אך עם הגעת תוצאות בדיקות הדם נמצא שמדובר בשלב של אחרי ביוץ, ובאמת מספר ימים לאחר מכן הופיע דימום.
סה"כ מקבלת חצי דקאפפטיל של 0.1 ליום ומנוגון 6 ליום, פרוטוקול ארוך.
בתודה,
לימונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה שדולגה - תגובה
פרופ' אלכס סימון10/02/2011ציסטות ברחם????? לא מכיר מושג כזה. בררי שוב למה התכוון הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטותנטע10/02/2011
שלום,
אני לאחר הזרעה 3 עם הורמונים של הביאה להריון ולפני תחילת טיפול 4.
באולטראסאונד היום נמצאו 2 ממצאים ציסטים בגדלים 16 ו- 19 מ"מ ולמרות זאת נאמר לי להתחיל בזריקות מחר.
אף פעם לא היו לי ציסטות לאחר טיפולים אבל הבנתי שבמקרים כאלה יש להמתין שהציסטות תעלמנה.
האם זה תקין להתחיל בטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטות - תגובה
פרופ` דוד בידר10/02/2011צריך לטפל חודש כן חודש לא.
זה פחות טוב להתחיל עם זקיקים גדולים.
אם בוסת למרות נוכחות הציסטות רמות ההורמונים נמוכה אפשר להתחיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמות ההורמונים
נטע10/02/2011יום רביעי מתחילת הווסת:
אסטרדיול קטן מ- 200
פרוגסטרון 3.8 (מניסיון בטיפולים קודמים הוא יירד בימים הקרובים, הוא עדין בהשפעת תמיכת הקרינון)
לאור זאת האם כדאי להתחיל את הזריקות מחר, כפי שהונחתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמות ההורמונים - תגובה
פרופ` דוד בידר11/02/2011כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תעזרו לי! דחוףסבטה10/02/2011
שלום
אני לפני הזרעה השלישית עם פוריגון 50 נקודות למשך כ10 ימים (זריקות חודש ראשון) היום בUS זקיקים היו לי 2 זקיקים 17מ"מ ו 19מ"מ אחות התקשרה ואמרה דבר הבא:
היום להזריק עוד פוריגון 75 נקודות , מחר אוביטרל , ולקיים יחסים וביום ראשון בבוקר הזרעה, ששאלתי אותה למה יום ראשון?? האם לא נפספס ככה? אמרה שההורמונים עדיין לא מספיק גבוהים בדם , יש לחכות עוד יום, אבל כמובן שמחרתיים שבת , ובשבת אין הזרעות אז זה יום ראשון, האם נכון לי להתעקש על הזרעה מחר?? תעזרו לי בבקשה אני עם דמעות בעניים מפחדת לפספס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תעזרו לי! דחוף - תגובה
פרופ` דוד בידר11/02/2011מה שהאחות אמרה זה נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול הזרעהסיגלית10/02/2011
אני כרגע בטיפול עם זריקות גונאל F ואוביטרל לקראת הזרעה.
אני רוצה לדעת איך היא מתבצעת? מה התהליך?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול הזרעה - תגובה
פרופ` דוד בידר10/02/2011בבדיקה גינקולוגית מחדירים קטטר קטן לרחם ולקטטר מחובר מזרק ומזריקים הזרע דרך הקטטר לחלל הרחם.שואבים את הזרע לקטטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי IVF והתופעות הנלוות לכך.אושרת10/02/2011
שלום רב,
אני לפני טיפול IVF, קראתי חומר על התהליך, כיצד נעשה,
מה הסיכונים וכו'.
הייתי רוצה לדעת, בנוגע להזרקת ההורמונים, שזה משפיע
גם נפשית וגם פיזית על גוף האישה:
כמה זמן לוקח לתופעות האלה להיעלם?
תוך כמה זמן אפשר לחזור ולהיות עם נפש שלווה?
תוך כמה זמן אפשר להוריד את עודף המשקל שגופי צבר?
כמה קילוגרמים יתווספו למשקלי בעקבות ההורמונים?
האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי למנוע תופעות אלה או הפחתה שלהן?
תודה רבה,
אושרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל אחת והגוף שלה
מורן10/02/2011היי
כשהתחלתי את ההליך, גם אני שאלתי את אותן השאלות והאחות אמרה לי כל אחת מגיבה בצורה אחרת.
אני למשל אכן העליתי 5 קילו (נמצאת היום לאחר טיפול שני) אבל אני גם לא יכולה להגיד לך שאני לא אוכלת.
צריך להיות קשובים לגוף לאכול רגיל ולא להגזים. יש מישהי שעוברת את זה איתי והיא לא העלתה אפילו לא גרם אחד!
לגבי מצבי הרוח - את עוברת הליך לא פשוט הגוף שלנו הוא לא מכונה אצלי בהתחלה הכל היה סבבה, הזריקות לא כאבו בכלל, לאחר מכן ולקראת הזריקות האחרונות, הייתי במתח לקראת השאיבה והגוף היה בסטרס אז אכן הזריקות כאבו לי.
לפי מה שאני עוברת הכל בראש. צריך לקחת את זה כחלק מהחיים ולא להפוך את זה לחיים עצמם כי אחרת נשאבים למחשבות ואי אפשר לצאת מזה
שיהיה לך בהמון הצלחה ותמיד תחשבי חיובי ועל התוצאה הסופית שבעזרת ה' נשיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל, תודה.
אושרת10/02/2011דבר שני, הבנתי שההורמונים שמוזרקים לתוך הגוף הם הגורם להשמנה ולא תוצאה של אכילה מופרזת.
אושרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולי IVF והתופעות הנלוות לכך. - תגובה
פרופ` דוד בידר11/02/2011את כל הזמן צריכה להיות שלוה . הטיפולים היום הרבה יותר קלים ופשוטים מבעבר.
ההורמונים לא גורמים להשמנה יש רק יותר תיאבון ויש לאכול נכון.אולי תתיעצי עם דיאטיקנית.
ברגע שיהיה הריון אז יצחילו תופעות הלואי.
אין כל כך מה לדאוג היות והיום המיומנות גבוהה והסיבוכים מועטים ויש הצלחות טובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פיפלמלני10/02/2011
הי
ביום ב' יש לי בדיקת פיפל באיכילוב הם ביקשו שאביא איתי 2 צינוריות לבדיקה ,
אתם יודעים אולי איפה אפשר לרכוש את זה?
מזל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת פיפל - תגובה
פרופ` דוד בידר10/02/2011בבתי מרקחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי שאיבה בערך?מזל10/02/2011
מטופלת במנוגון 3 אמפ ליום.הבדיקה מהיום E2 -4379 פרו 1.5 LH קטן מ 0.5
בUS זקיקים די טובים סביב ה 12*15 בשתי השחלות.האם אני מגיבה טוב לטיפול?
בת 28 .
תודה רופאים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי שאיבה בערך? - תגובה
פרופ` דוד בידר11/02/2011כן.
אני חושב שבעוד 4 ימים תהיה השאיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה קטנה לגבי מנוגון....לילי10/02/2011
המנוגון מחליף את הגונאל אצלי - האם אני צריכה להזריק באותה שעה שהזרקתי את הגונאל?
האם צריך להזריק בטטוח שעות מסויים בערב? (בין 16:00-21:00) או משהו בסגנון?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה קטנה לגבי מנוגון.... - תגובה
פרופ` דוד בידר10/02/2011משהוא בסיגנון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטאורד10/02/2011
שלום רב.
12 יום לאחר IVF ביום שלישי עשיתי בדיקת דם והתוצאה אסטרדיול - 340 , פרוגסטרון - 47.3 , LH - 1.1 , ובטא - 28 .
הרופא הודיע כי אני בהריון ועלי להמשיך לקחת 3 נרות אדומטרין ביום ולעשות בדיקה נוספת ביום חמישי.
היום יום חמישי עשיתי בדיקה ולהלן התוצאות - אסטרדיול - 290 , פרוגסטרון-41.9 , LH-0.8 , בטא - 22.1 .
מהם תוצאות הבדיקות הנ"ל? האם עדיין יש הריון ומדוע ירידה בערכים?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה- נשכחתי מאחור
ורד10/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת בטא - תגובה
פרופ` דוד בידר10/02/2011ההריון לא תקין ויש לדאוג שהבטא תחזור להיות שלילית ולהתחיל טיפולים חדשים.
זה נקרא הריון כימי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בדיקת בטא
ורד14/02/2011שלושה ימים לאחר בדיקת הדם האחרונה (כלומר אתמול)התחיל לי דימום כנראה של המחזור אך יותר מסיבי.
היום עשיתי בדיקת דם מאחר והרופא מעוניין לראות אם הבטא ירדה.(עדיין אין תשובה). ברצוני לדעת אם ניתן להתחיל טיפול IVF כבר עכשיו עם מחזור זה או שעלי להמתין חודש הפסקה ורק במחזור בחודש הבא ניתן להתחיל שוב טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בדיקת בטא - תגובה
פרופ` דוד בידר14/02/2011הייתי ממליץ לחכות למחזור הבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות בנושא הזרקת מנוגוןלילי10/02/2011
שלום,
האחיות ביחידת הIVF שלי תמיד ממהרות ולא נותנות לי תשובות ברורות ("תפני לאחיות בקופה להדרכה"). אני לא בטוחה ששם מכירים את ההזרקות ואת כל הניואנסים.....
יש לי 3 שאלות אם כך:
1. האם מנוגון כדאי להזריק לבטן או לישבן? משהו מהם טוב יותר?
2. האם זה נחשבת לזריקה "תת-עורית" או "שריר" (אני יודעת שבבטן זה תת עורי אבל אולי בגלל אורך המזרק זה הופך ל"שריר?"....)
3. איזה צבע של מזרק לבקש מהאחות בקופת החולים כדי להזריק את המנוגון? (ראיתי בפורומים הרבה צבעים...אני כבר מבולבלת).
תודה מראש!,
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר שאלות בנושא הזרקת מנוגון - תגובה
פרופ` דוד בידר11/02/2011אפשר בבטן או בשריר והאחיות יתנו לך מזרקים של 5 סמ"ק וצריך לבקש מחט מתאימה לתת עור ואחרת לשריר .עדיף להזריק לשריר כי תת עורי יותר כואב ומשאיר סימנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחטים והזרקות
חסויה צפונית11/02/2011לילי שלום,
כמו שכתב לך פרופ' בידר, עדיף לשריר, בישבן.
הבנות שמזריקות לבטן מדווחות כאן בפורום על גושים וכו', ובישבן זה פחות, אבל צריך להתרגל להזריק לישבן, זה לא הכי נוח, ואם יש לך בעל או חברה שיכולה להזריק לך, אז זה באמת עדיף.
צבעי המחטים להזרקה בשריר (בישבן) הם או כחול, או אפור, ויש אחיות שמזריקות גם בירוק (אבל לדעתי זו מחט עבה מדיי).
אני משתמשת בד"כ במחטים כחולות, ואם במקרה אין להשיג, אני משתמשת באפורות.
לגבי גודל המזרק, לי יותר נוח להשתמש במזרק של 10 מ"ג ולא של 5, בעיקר כי אני מזריקה לבד וכך נוח לי יותר ככל שהמזרק גדול יותר, וזה נוח לי יותר גם בזמן ההכנה של הזריקה.
את צריכה גם לדעת איפה בדיוק מזריקים בישבן, ורצוי שיראו לך, אבל באופן כללי מזריקים ברבעון החיצוני העליון של כל אחד משני העכוזים, יום אחד בעכוז ימין, יום אחד בשמאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטות ברחםחסויה צפונית10/02/2011
לרופאים שלום,
היום במעקב הזקיקים נאמר לי על ידי המתמחה שבדק שהוא רואה ציסטות ברחם. אני מדגישה שהוא אמר שזה ברחם ולא בשחלות, וגם הראה לי אותן.
מה ההשלכות של זה לגבי היריון?
ומה ההשלכות של זה בכלל?
אמורה לעבור שאיבה מתישהו במהלך השבוע הבא, האם זה יכול להפריע להחזרה? לתקינות היריון - במידה וסוף סוף יושג?
אדגיש, שבסבב הנוכחי זו היתה הפעם הראשונה שהדימום הגיע באיחור של כשבוע וחצי, כלומר שהיה ביוץ מאוחר תחת הדקאפפטיל 0.1 יומי.
סה"כ מקבלת חצי דקאפפטיל של 0.1 ליום ומנוגון 6 ליום, פרוטוקול ארוך.
בתודה,
לימונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
חסויה צפונית10/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול IVF ראשון, שאלות שמטרידות...גילי10/02/2011
ב6/2 שאיבת 3 עוברים ב8/2 החזרת שני עוברים יפים שהופרו (ה-3 לא היה תקין), ושאלתי האם חלוקה של 2 ושל 3 היא חלוקה תקינה לאחר יומיים? יש סיכוי להריון?
צריכה לקבל חצי אוביטרל כתמיכה היום 10/2 ועוד חצי ל14/2 האם יש המלצה באיזה שעה לקחת והאם זה מספיק? בדיקת הדם רק ב22/2 האם לא צריך תמיכה עד אז?
לציין שאני נשואה בת 39 + 3 ילדים מהריונות ספונטנים, לאחרונה נסתמו החצוצרות עקב ניתוח פתיחת בטן להוצאת התוספתן ועקב FSH גבוה.
טופלתי בפרוטוקול ארוך של דקא ומנוגון ואוביטרל 36 שעות לפני השאיבה.
שאלה נוספת האם אני יכולה לחזור היום לפעילות של שחיה ואירובי ושימוש במתקני הסאונות הרטובה והיבשה?
תודה מראש על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם על השאלה שלי...
גילי10/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר בבקשה לענות, תודה!
גילי11/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול IVF ראשון, שאלות שמטרידות... - תגובה
פרופ` דוד בידר11/02/2011תאי העובר בסדר אך סך הכל התגובה שלך לא הייתה משהוא וכאשר FSH גבוה ,ותלוי כמה גבוה ,סיכויי ההריון תלויים ברמות ההורמון ולא איך נראים העוברים.
התמיכה המקובלת היא על ידי נרות או כדורי פרוגסטרון ותוספת של חצי אוביטרל זה לא משהוא שאני נותן למטופלות שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכה אוביטרל לתגובה ירודה
גילי14/02/2011תודה על תגובתך!
נאמר לי ע"י הרופא שעקב תגובה ירודה של השחלות הוחלט על מתן חצי אוביטרל.
נרות משום מה לא נתנו לי. מקווה לטוב בכל זאת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכה אוביטרל לתגובה ירודה - תגובה
פרופ` דוד בידר14/02/2011זה לא מה שמקובל ביחידות ההפריה אך כל אחד ממציא משהוא יחודי לו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בידר תודה ! רציתי לדעת...
גילי15/02/2011כנראה שבבית חולים סורוקה זה מקובל...גם אני לא הבנתי את תמיכת האוביטרל לכן שאלתי....
האם עקב מתן חצי אוביטרל כתמיכה במקום מתן תמיכת נרות הטיפול יכול להכשל?
יש לציין שאתמול 14/2 קיבלתי את החצי אוביטרל האחרון כתמיכה ועד ל22/2 יום בדיקת הדם, נאמר לי לא לקחת כלום, גם מהעניין הזה אני מוטרדת 8 ימים ללא תמיכה?
שוב תודה רבה על העזרה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בידר תודה ! רציתי לדעת... - תגובה
פרופ` דוד בידר15/02/2011אל תהיה מוטרדת כי אם נקלט הריון הוא יתפתח גם ללא התמיכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בידר היקר תודה רבה!!!
גילי15/02/2011הצלחת לעודד את מצב רוחי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקים-שאלהרוני10/02/2011
אני לקראת שאיבה, פרוטוקול קצר (פיוריגון, מנוגון, צטרוטייד),
רירית 9.5
עד כה נצפו 9 זקיקים:
ימין:
26.5, 16
שמאל:
20.5, 17, 14, 14, 13,13, 12
להערכתי השאיבה תהיה או בשבת או בראשון
שאלתי היא כזו:
שניים מהזקיקים לא גדלו מאתמול (16, 14)- האם בהכרח זה אומר שהם לא יופרו?
ודבר נוסף מה הסיכוי להזקיקים הקטנים יבשילו עד השאיבה ויהיו מספיק טובים להפרייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
רוני10/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח מאד לתשובה
רוני10/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקב זקיקים-שאלה - תגובה
פרופ' אלכס סימון10/02/2011יומיים הם די זמן להביא לידי זקיקים גדולים יותר. כל מה שמעל 16 ממ יכול להכיל ביצית בשלה. אני נוהג לתת אם מתאפשר 2 מנות של אוביטרל להגדיל את סיכויי ההבשלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות לאחר תשובה חיוביתשישו09/02/2011
שלום רב, אני נמצאת בשבוע 4+4 לאחר הפריה, התבקשתי להגיע לאולטרא סאונד ביום א'. רציתי לדעת מדוע לא ביקשו ממני לעשות בדיקות דם כדי לעקוב אחרי בטא, האם לא הכרחי? דבר נוסף אני סובלת מאלרגיה וכל היום מתעטשת האם לא מסכן את ההיריון ? באיזה שלב אמורות להתרחש תופעות הלוואי ? המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לעידוד
גילי10/02/2011תוכלי לספר בבקשה על הפרוטוקול המנצח שלך ארוך/קצר באיזה תרופות טופלת, כמה נשאבו וכמה הופרו, כמה הוחזרו ולכמה התחלקו לפני ההחזרה? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגילי
שישיו11/02/2011היי גילי,
טופלתי בהדסה הר הצופים
פרוטוקול קצר עם פיוריגון 75 (בגלל שאני ציפלון -רזה)+ 1/2 מנוגון + אורגלוטרן + אוביטרל
נשאבו 9 - הופרו 5 ( 3 רגיל + 2 איקסי).
אין לנו שום בעיות ובכל זאת 5 הזרעות לא צלחו.
מאחלת לך היריון בהקדם. אמן.
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה2 שאלות לאחר תשובה חיובית - תגובה
פרופ` דוד בידר10/02/2011לא צריך בטא רק לחכות לאולטרה-סאונד.
התעטשות לא תגרום לכלום.
לא חייבות להיות תופעות לואי אך אם כבר היו צריכים להתחיל אצלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עומדת לפני הפריה פוחדת מאוד מהתהליךיעל09/02/2011
פרופ אלכס סימון שלום
אני בת 45 פתחנו תיק להפריה אני מאוד פוחדת מהסיכונים פחות מאי ההצלחה
עליות וירידות במצבי רוח מה דעתך???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע אף אחד לא עונה לי???
יעל10/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)