מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא לרופאיםמיכאלה07/02/2011
שלום לכולן,
האם יש מישהי שקיבלה suprefact (משאף) כתמיכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
מיכאלה09/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהוא דומה...
ורדה09/02/2011חצי זריקת אוביטרל כל 3 ימים במשך 3 פעמים ...וגם באסותא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקים ללא ביציות בהפריה ראשונהמאיה07/02/2011
שלום לכם
אני בת 26 עם הסטוריה של הריון ספונטני שהסתיים בהפלה טבעית לפני שנה. עברתי החודש טיפול ראשון של הפריה חוץ גופית לאחר 5 הזרעות שנכשלו, והפעם דקפפטיל 3.75ביום רביעי לווסת ולאחרי שבועיים התחלתי פיוריגון.
3 ימים פיוריגון 200, לאחריהם 8 ימים 300 (בסה"כ 3000).
יומיים לפני אוביטריל הייתה התפתחות תקינה של זקיקים (19, 17,16 15) ורירית 8.
אוביטריל ביום שבת (10 בלילה) ויום שני (9 בבוקר) שאיבת ביציות.
נשאבו 5 זקיקים שהיו ריקים מביציות.
מה יכולה להיות הסיבה לכך? כל בדיקות הדם של הביוץ תקינות.כל חודש יש זקיקים שמתפתחים טוב, אני עם עבר של הריון ספונטני..
האם זה יכול להעיד על בעיה אצלי שאין ביציות למרות שזקיקים מתפתחים טוב או שאין קשר בין זקיקים לביציות ושזה רק אולי שהפרוטוקול הזה לא התאים לגוף שלי?
וגם, כשלא מצאו ביציות הם עשו לי הזרעה למרות שאמר לי הרופא שרמת אסטרוגן הייתה נמוכה.אז עדיין קיים סיכוי שייקלט הריון או שזה קשה?
אני ממש נכנסתי לדכאון.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיקים ללא ביציות בהפריה ראשונה - תגובה
פרופ` דוד בידר07/02/2011לא ציינת רמות של אסטרוגן ופרוגסטרון ואם הבדיקות האלה היו ממש טובות אז או שלא הזרקת אוביטרל למרות מה שאת אומרת ותבדקי טוב מה הזרקת או שאמפולות האוביטרל לא היו טובות ואני לא חושב שיש לך בעיה בביציות וזה שלא יצאו ביציות זה משהוא שקרה בפרוטוקול הטיפולי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקיקים ללא ביציות בהפריה ראשונה
מאיה07/02/2011שלום לך פרופ'
את האוביטריל אני הזרקתי לפי ההוראות בשבת 10 בערב והיום יום שני הייתה השאיבה 8 וחצי.
את רמות האסטרוגן והפרוגסטרון אני לא יודעת האמת ושכחתי לקבל את התשובות של בדיקות אלה.
אתה מתכוון שזה טבעי וקורה לפעמים בפרוטוקולים טיפוליים?
מה עם ההזרעה שעשו לי היום והטענה שאולי והביצית נשארה דביקה בתוך השחלה או שכבר השתחררה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקיקים ללא ביציות בהפריה ראשונה - תגובה
פרופ` דוד בידר07/02/2011בלי בדיקות ההורמונים קשה לדעת אם היה ביוץ או לא ואין דבר כזה שהביציות דביקות.
צריך לברר הורמונים ואז זה יעזור לדעת מה קרה.ההזרעה זה בגלל שלא מצאו ביציות חשבו אולי בייצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקיקים ללא ביציות בהפריה ראשונה - תגובה
פרופ` דוד בידר07/02/2011דרך אגב עניתי שיש סיכויים להריון.
אם כל אישה תעשה בדיקות דם כמו שאת עשית התוצאות תהינה דומות עקב התמיכה והגירוי השחלתי וזו הסיבה שלא לוקחים בדיקות אחרי 5 ימים אלא אחרי 12 יום מההחזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאיםאני07/02/2011
עשיתי היום הזרעה במרכז בריאות האשה אצל רופאת פוריות.
עד היום ההזרעות שעשתי היו אצל רופא נשים רגיל.
הוא השתמש במזרק דק עם צינורית קשיחה באורך כ-10 ס"מ
במרפאת פוריות הרופאה השתמשה באותו מזרק אבל עם צינורית כ-10 ס"מ גמישה יותר ואז לפני הזרקת הזרע היא החדירה לתוכי ציונרית ארוכה מאוד (כ-50 ס"מ אולי??)
כמו צינורית שמחדירים בצילום רחם ואז הזריקה את הזרע
מה ההבדל?
עד היום לא עשו לי נכון??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופאים - תגובה
פרופ` דוד בידר07/02/2011לא מבין מה את כותבת.אני חושב שגם הרופא וגם הרופאה צריכים לבצע אותה פעולה והיא החדרת זרע לרחם בעזרת קטטר ואני מאמין ששניהם עשו אותו דבר ואולי השתמשו בקטטרים שונים וזה לא משנה.
היית צריכה פשוט לשאול את הרופאה מה היא עושה בדיוק והיא הייתה מסבירה לך על המקום.
בכל אופן אם יהיה הריון סימן שעשו לך טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה והשרשהרוני07/02/2011
שלום,
אני אלרית לחתולים והייתי היום בסביבת חתולים ופתחתי תופעות של אלרגיה.
האם זה יכול לפגוע לי בסיכויי השרשה?
ביוץ היה ביום שבת לפני יומיים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה והשרשה - תגובה
פרופ` דוד בידר07/02/2011אני כמעט בטוח שלא ואולי אלרגיה לחתולים מגבירה השרשה? בכל אופן אין לך ממה לחשוש ואם יהיה הריון נדע בודאות שאלרגיה לחתולים בטח לא מזיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום חלשפלונית07/02/2011
אני שבועיים וחצי אחרי מחזור , יש לציין שעברתי הריון כימי לפני חצי שנה.
לפני כמה ימים היה לי הפרשות כמו חוטים של דם, והיום היה לי ממש דם (רק בניגוב) ביצעתי בדיקת הריון והתוצאה גדול מ-5 מה זה אומר?????.
אני מנסה להרות כבר כמה שנים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
פלונית07/02/2011מקפיצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום חלש - תגובה
פרופ' שחר קול07/02/2011תשובה לא ברורה. האם בטוח > או <??
לרוב, נותנים מספר מדויק אם בטא חיובי. לא מקובל לתת תשובה כפי שאת מתארת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאה מדויקת
פלונית07/02/20115>
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
פלונית07/02/2011מקפיצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות פורפיל ובטאשירה07/02/2011
שלום,
יום לפני בדיקת בטא (אחרי הפריה) קבלתי מחזור. האם לבצע את בדיקות הדם בכל מקרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות פורפיל ובטא - תגובה
פרופ` דוד בידר07/02/2011אם המחזור דומה כמו שאת יודעת אז לא צריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבושים במחזור...עינת07/02/2011
שלום לרופאים, בת 37 אחרי 3 גרידות רצופות ולפני זה 2 ילדים בריאים מהריונות ספונטניים. הגרידה האחרונה לפני 3 חודשים. מאז 2 מחזורים עם דימום מועט מהרגיל, מחזור אחרון ב-31/12 ומאז לא הגיע. בדר"כ מחזורים סדירים כל 24 יום.
היום ביצעתי בדיקת דם לפרוגסטרון ואסטרודיול:
בטא שלילית. פרוגסטרון 2.5 ואסטרודיול 1241.
כרגע הבחנתי בהכתמות ומעין דימום קל מאוד בניגוב.
מה אומרים הערכים האלו?
האם הדימום יכול להיות תחילת מחזור למרות שלא מתאים לערכים או שממקור אחר?
האם יש צורך בבדיקת אולטרסאונד כדי להבין מה קורה?
מוזמנת בכל מקרה להיסטרוסקופיה אבחנתית בעוד כשבועיים.
תודה מראש....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבושים במחזור... - תגובה
פרופ` דוד בידר07/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיבושים במחזור... - תגובה
פרופ` דוד בידר07/02/2011הערך של אסטרוגן גבוה והערך של פרוגסטרון נמוך וזה בדרך כלל לפני ביוץ.. יש לעשות אולטרה-סאונד על מנת לראות האם יש זקיק מתפתח, ואם תחזרי על הבדיקות בהפרש של יומיים נדע בדיוק מה קרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול איקקלומין וקבלת מחזורפרופ` דוד בידר07/02/2011
שלום
רציתי לדעת - אני בטיפול איקקלומין. אם נכשל הטיפול - האם צריכים לקבל מחזור בדיוק אחרי 14 יום מההזרעה או שיתכן אחרת (במחזור קודם - קיבלתי בדיוק 14 יום אחרי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקקלומין ומחזור - תגובה
פרופ` דוד בידר07/02/2011זה תלוי בביוץ. 14 יום אחרי יבוא וסת ואם לא הזרקת אוביטרל ואם הביוץ לא ברור צריך לקבל וסת לפחות 24 יום אחרי הכדור האחרון. גם אפשר לעשות בדיקת דם ולדעת כבר אם יש הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שיר07/02/2011ביוץ לא סדיר, פוליציסטית, אני לא לוקחת איקקלומין עכשיו - לקחתי לפני כשלושה שבועות מהיום ה 5 למחזור. אח"כ אוביטרל ואח"כ הזרעה - אז המחזור צפוי בדיוק 28 יום ? או שלא? כי פעם קודמת בול אחרי 14 יום מההזרעה קיבלתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ` דוד בידר08/02/2011המחזור יבוא שבועיים לאחר האוביטרל.
אם עכשיו לא לקחת כלום אז צריך לעשות בדיקות דם ואולטרה סאונד על מנת לדעת מתי יהיה ביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאים-צילום רחם מתי?מישהי07/02/2011
שלום לרופאים ידרים,
להלן הרקע שלי: אני בת 32, נשואה 3.5 שנים. אחרי 3 הזרעות שכשלו.
רופא נשים שלי הפנה אותי לצילום רחם.
קבעתי צילום רחם את ד"ר טוגנדרייך בר"ג לתאריך 21.2.2011.
קבלתי מחזור בתאריל 3.2.2011 בלילה, והיום אני כבר ללא מחזור.
לפי רופא שלי עדיף לעשות צילום רחם מייד לאחר סיום הווסת.
התור שקבעתי ל 21.2.2011 רחוק מסיום הווסת. האם יהיה רלוונטיות לבדיקה באותו יום? או שכדאי לדחות את התור לחודש הבא ולתזמן אותו יותר לקראת סיום המחזור? (המחזורים שלי סדירים בדר"כ).
אני פוחדת כי הבדיקה החודש אולי לא תהיה טובה בגלל הפרש הזמן בין סיום ווסת למועד הבדיקה. ועוד דבר נוסף, הבנתי שאחרי צילום רחם יש סיכויים טובים להריון. ואם אני עושה החודש בתאריך שנקבע, אני אהיה אחרי הביוץ.
אודה לדעתכם, אני לא ממש מבינה בזה.
המשך ערב טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופאים-צילום רחם מתי? - תגובה
פרופ` דוד בידר07/02/2011את הצילום עושים בדרך כלל לפני ביוץ כדי שלא יקרה מצב שבמקרה תהרי.
אם לא תקיימי יחסים עד הצילום אז אין בעיה לעשות צילום.זה כל העניין.
ומי אמר לך שהסיכויים יותר גבוהים להרות אחרי צילום?במיקרים של נשים שילדו בעבר לפעמים ישנה מחשבה שאחרי לידות יכולה להיות חסימה קלה שתיפתח בצילום אך אם לא הרית אני לא חושב שזה נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, יש לי שאלה נוספת
מישהי08/02/2011אני אכן לא ילדתי עדיין.
יתרה מזו, אני לא סבלתי מדלקות או כל דבר אחר תודה לאל.
הרופא החליט לעשות צילום רחם בכדי לא לבזבז זמן במידה ומשהו לא תקין הוא רוצה לעלות על זה כבר עכשיו. וזה לפני שעוברים להזרעות ע"י זריקות הורמונים. עד עכשיו עשינו 3 מחזורים עם איקאקלומין.
האם יש סיכון בכך שאעשה את הצילום בשלב מוקדם כזה?
אני יודעת שהבדיקה לא נעימה והיא כואבת. אבל האם חוץ מהאי נעימות שנגרמת , יש סיבות טובות לדחות את הצילום לשלב מאוחר יותר אם אצטרך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, יש לי שאלה נוספת - תגובה
פרופ` דוד בידר08/02/2011אפשר לעשות את הצילום עם אחרי שני מחזורי זריקות לא הרית,כך אני נוהג. הסיכוי שיהיה משהוא לא תקין בצילום נדיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכובקרן07/02/2011
אני בהמתנה לתחילת טיפול IVF ראשון. הזרעה אחרונה ב- 19.12 ווסת ב-4.1.11 עבר קצת יותר מחודש והווסת לא מגיעה. האם זה מקובל שיהיה עיכוב במחזור? בפעם הקודמת שעשיתי הפסקה הווסת הגיעה בעיכוב של שבועיים. אם יקרה כך גם עכשיו האם אוכל כבר להתחיל את הטיפול או שבכל מקרה צריך לחכות לווסת הבאה?
תודה. יש לציין שאני מאוד לחוצה מכל התהליך של IVF וחוששת שמה זה משפיע על הגוף שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיכוב - תגובה
פרופ` דוד בידר07/02/2011יש לך עיכובים וזה מרמז על בעיות ביוץ ואם את רוצה לדעת מה לעשות יש לבצע בדיקות דם לאסטרוגן ופרוגסטורון ןאז נגיד לך מתי יש להתחיל..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום יום 12מעוברת07/02/2011
בת 29, רחם דידלפי (שני רחמים, צוואר רחם עם מחיצה חלקית), בטיפולי הפריות, היום יום 12 להחזרת שני עוברים (אחד לכל רחם), היום החל דימום קל. האם מדובר במחזור? האם יכול להיות שרק עובר אחד נפל ועל כן הדימום? האם יכול להיות עדיין הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום יום 12 - תגובה
פרופ` דוד בידר07/02/2011דמם בדרך כלל זה פחות טוב ומראה על תחילת וסת אך בכל זאת יש לעשות בדיקת דם להריון והיית יכולה לעשות היום.
אם היה נקלט עובר באחד הרחמים לא היה מופיע דימום ואין דבר כזה אחד נפל ושיש דימום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ ודימוםאני07/02/2011
בת 35 אם לשלושה ילדים.
מנסה להכנס להריון רביעי מזה חמישה חודשים (בעבר נקלט מיד).
מחזור וביוצים סדירים, פרופיל הורמונלי תקין.
שמתי לב שבחמישה חודשים האחרונים, בערך שלושה ימים אחרי ביוץ באופן קבוע מופיעים הפרשות חומות שנמשכות כמה שעות.
ולשאלתי: האם הפרשה כזו מעידה על אי תקינות?
האם זה עלול להפריע לי להתעבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ ודימום - תגובה
פרופ` דוד בידר07/02/2011יש סברה כזאת שלפעמים בביוץ יש הפרשה כזו אך אם את לא מצליחה להרות צריך להיבדק ולבצע מעקב מחזור ולראות מה קורה בדיוק ולראות מהיכן יש ההפרשות.זאת לא הסיבה שאת לא מצליחה להרות ויש לחפש את הסיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בVALTREX לאחר החזרת עובריםסיגל07/02/2011
האם ניתן לקחת valtrex לאחר החזרת עוברים, בשל הרפס גיניטלי? האם השימוש בתרופה מוגבל בחודשי הריון מסויימים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בVALTREX לאחר החזרת עוברים - תגובה
פרופ` דוד בידר07/02/2011אני חושב שאין בעיה אך תשאלי את הרופא שנתן לך כדי שיראה מה כתוב בהוראות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגינובה כדי לדחות את המחזורפרופ` דוד בידר07/02/2011
שלום לרופאים,
בתחילת המחזור גילו לי ציסטה.
נאמר לי לקחת במשך 10 ימים (החל מהיות השלישי) כדורים ולחכות שהמחזור יגיע, ואז נוכל להתחיל טיפול.
המשכתי לקחת את הפרוגינובה, כדי לדחות את קבלת המחזור לפחות לזמן הרגיל (כ-27 יום). ביום ה-21 התחילו להופיע כתמים חומים והיום הפרשה חום- אדמדמה ממש משמעותית (נראה לי שהווסת הגיעה).
האם יכול להיות שאקבל למרות הפרוגינובה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היום= יום 24
יעל07/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוגינובה ומחזור - תגובה
פרופ` דוד בידר07/02/2011הכתמים הם כתוצאה מלקיחה ארוכה של הפרוגינובה. זה לא הטיפול הנכון ,מה שנכון היה זה לקחת גם אסטרוגן וגם פרוגסטרון על מנת לקבל וסת כמו שצריך כך שאני לא מבין בדיוק מה את עושה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הרסתי?
יעל07/02/2011פרופ' בידר, תודה על התגובה!
עכשיו אני מוטרדת!
בעבר קיבלתי את הכדור כדי לדחות את הווסת.
הפעם נאמר לי לקחת אותו כדי לטפל בציסטה.
לא רציתי לקבל את הווסת אחרי עשרה ימים אז המשכתי עם הכדורים.
היום הווסת הגיעה.
האם הדבר עלול לפגוע במחזור הטיפול הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הרסתי? - תגובה
פרופ` דוד בידר08/02/2011פרוגינובה זה לא טיפול בציסטה. מי אמר לך את זה?
לא הרסת שום דבר ואפשר להתחיל טיפול רק צריך לעשות אותו נכון.
כדי להוריד ציסטה יש להשתמש באסטרוגן ופרוגסטרון.
את בטוחה שאת לוקחת פרוגינובה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבזה אני בטוחה!
יעל08/02/2011לפני גילוי הציסטה דובר שאנסה לדחות במס' ימים את הווסת, ונתנו לי פרוגינובה.
עם גילוי הציסטה נאמר לי לקחת את הגלולות במשך עשרה ימים. זה מה שעשיתי, רק הוספתי עוד מס' ימים כדי לדחות את מועד הגעת הדימום הווסתי. בסופו של דבר הוא הגיע ביום ה-24.
היום (יום שני לווסת) עשיתי בדיקות ואכן היה זקיק של 7 מ"מ ועוד מספר קטנים בשני הצדדים. האם יכול להיות שזו הציסטה?
ובנוסף: E2 - 342 והפרוגסטרון: 2.4
הרירית היתה 6
האם אפשר להתחיל טיפול במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבזה אני בטוחה! - תגובה
פרופ` דוד בידר08/02/2011גלולות זה נכון היה לקחת.
הייתי מתחיל במחזור הבא היות ורמת האסטרוגנים עדיין גבוהה.
במחזור הבא מספיק לעשות אולטרה-סאונד לראות שאין זקיקים ,אלא קטנים בלבד בשתי השחלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק רציתי להודות על התשובות והעצות!
יעל09/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק רציתי להודות על התשובות והייעוץ!
יעל09/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל עוברמירי07/02/2011
שלום רב לרופאים המכובדים,
שבוע 6+5 לפי תאריך שאיבה (6+3 לפני תאריך החזרת עוברים).
גודל עובר 4 מ"מ, עם דופק תקין.
לציין כי היה קשה לראות את העובר, הוא כביכול "הסתתר" בפינה.
האם גודל העובר בעייתי? מה הסיכויים שלו לשרוד?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל עובר - תגובה
פרופ` דוד בידר07/02/2011סיכויים טובים והגודל טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)