מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם היה כבר ביוץ?ימית14/02/2011
נכון להיום בבוקר:
זקיק 12 מ"מ
רירית 6 מ"מ
אסטרדיול 557
פרוגסטרון 3.9
1 האם פרוגסטרון מראה שהיה כבר ביוץ?
2 האם יהיה מאוחר מדי להזריק צטוטראייד בערב?התוצאות מהבוקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם היה כבר ביוץ? - תגובה
פרופ' שחר קול14/02/20111 לא
2. לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר שחר קול
ימית14/02/2011האם להערכתך צריך כבר היום להזריק צטוטראייד?
זקיק 12 מ"מ
רירית 6 מ"מ
פרוגסטרון 3.9
אסטרדיול 557
על בסיס טבעי.ללא הורמונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה תאים אמורים להיותרוני14/02/2011
שלום
בשבת בבוקר עברתי שאיבה
ההחזרה תהיה מחר (יום שלישי) בשעות הבוקר
כמה תאים אמורים להיות לעוברים מחר בזמן ההחזרה?
ושאלה נוספת: כמה זמן מהשאיבה הביציות עוברות הפריה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה תאים אמורים להיות - תגובה
פרופ` דוד בידר14/02/2011את הביציות מפרים ביום השאיבה ואחרי 18 שעות רואים הפריה.
העוברים ביום ג צריכים להיות בין 5 ל 8 תאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעות בהזרקהyael14/02/2011
אני אמורה להזריק דקפפטיל החל מהיום ה 2 למחזור, וגונל מהיום ה 3 למחזור.
בטעות הזרקתי את הגונל גם ביום השני למחזור. האם יכולות להיות השלכות כלשהן (פחות ביציות למשל)? או שזה חסר משמעות לחלוטין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות בהזרקה - תגובה
פרופ` דוד בידר14/02/2011חסר משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה על אוביטרלמ.ב.14/02/2011
שלום,
היום בבוקר הזרקתי לעצמי זריקת אוביטרל, אני חושבת שלא הוצאתי מספיק אויר שנישאר בזריקה ולכן נישאר קצת חומר בזריקה וכאשר הוצאתי את המחט מהמקום שהזרקתי השפריץ שאר החומר. מה לעשות
?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה אני קצת בלחץץץץ
מ.ב.14/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה דחופה על אוביטרל - תגובה
פרופ` דוד בידר14/02/2011אין מה לעשות ואם אין זמן להזריק עוד אחת, אם זה לשאיבה, אז אם נכנס רוב החומר זה בסדר ואם זה לא לשאיבה אז אין בעיה להזריק עוד אמפולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטרדתחסויה14/02/2011
רופאים יקרים שלום....
ייתכן וזוהי שאלה לפורום הריון אבל בגלל שאני איתכם כבר כמה חודשים חשובה לי דעתכם....אני בשבוע חמישי ב"ה, ללא שום תופעות לוואי, האם זה בסדר?? האם חייבות להיות תופעות לוואי לשם הצלחת ההריון, בחילות, עייפות, סחרחורות וכו'? תודה מראש לתשובתכם.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטרדת - תגובה
פרופ` דוד בידר15/02/2011לא חייבים להיות תופעות לואי.
אך אם זה חסר לך נוכל לארגן זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ בידר
ב.15/02/2011מעלה חיוך על פנינו..
תודה רבה זה חסד גדול..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחחחחחחחח
חסויה16/02/2011באהבה גדולה, אני שמחה!! תודה על הכל....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות לא מגיבות להורמוניםמאיה13/02/2011
שלום רב! אני בת 36. ילדתי לפני שנתיים לאחר טיפול IVF.הייתי מזריקה 375 מנוגון + צטרוטאיד. בכל מחזור היה 5-6 זקיקים.
עכשיו, שנתיים לאחר הלידה, חזרתי לאותו הטיפול. עשיתי שלושה טיפולים והיה רק זקיק אחד. לא הכנסתי להריון.
לפני חודשיים (ביום השני למחזור) - E2- 196
FSH- 9
הרופא המטפל אמר שהשחלות שלי הפסיקו להגיב לגירוי הורמונלי והמליץ לי להפסיק טיפול כי לדעתו אין לי יותר סיכוי.
השאלה: איך אפשר לשפר תגובת השחלות? האם עדיין יש לי סיכוי?
תודה רובה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות לא מגיבות להורמונים - תגובה
פרופ` דוד בידר14/02/2011אם יש לך מחזור סדיר כדאי לנסות שאיבת הביצית שמתפתחת במחזור הטבעי ולראות מה קורה בטיפול כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרעים בודדיםיוסי13/02/2011
האיכות של הזרעים הבודדים לא טובים רציתי לדעת מה הסיכוי להצלחה בהפרייה שתיקלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרעים בודדים - תגובה
פרופ` דוד בידר13/02/2011סיכויים טובים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרההילית13/02/2011
שלום, ביום שלישי 8.2.2011 היתה לי החזרה. אתמול התחילו כאבי בטן מוזרים בבטן התחתונה, מצד שמאל. אני מורה לריקוד ואני פוחדת שאולי התאמצתי יותר מידי, למרות שהשתדלתי שלא. ב-3 ימים אחרי ההחזרה נחתי, לא ביצעתי שום פעילו גופנית.
מה זה אומר הכאבים? האם כדאי להפסיק לגמרי את הפעילות הגופנית? האם קשור למשהו אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה....
הילית14/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי החזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר14/02/2011הכאבים הם תוצאה של הטיפול והגירוי השחלתי ואם זה יתגבר יש להיבדק.
לא התאמצת וזה לא קשור למאמץ ולא למשהוא אחר וזה יכול להיות וזה יעבור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי הילית גם אני באותו מצב
גילי15/02/2011ב8/2 היתה לי החזרה של 2 עוברים טריים ומאז כאבי בטן תחתונה שהולכים ובאים (מעין כאבי מחזור קל), אני טופלתי באוביטרל כתמיכה וב22/2 בדיקת דם, כל זה חדש לי כי זה IVF ראשון (מקווה שגם אחרון) מחזיקה לכולנו אצבעות!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי13/02/2011
שלום לפני 6 שנים הייתי בהריון שהפסיק להתפתח בערך בשבוע 10 ומאז 6 שנים אנחנו מנסים להרות ללא הצלחה ובשנה האחרונה עברנו 2 טיפולי IVF שלא הצליחו אציןן שאני עם שחלות פוליציסטיות ובעלי עם זרע חלש מאוד טיפול אחרון היה לי גירוי יתר אז אחרי הטיפול הייתי צריכה לעשות הפסקה ונכנסנו להריון טבעי שלצערנו שוב הפסיק הדופק בשבוע 9 ורציתי לשאול אם זה קשור לזה שהזרע חלש או שיש סיבה אחרת?
ואם נכנסנו להריון טבעי אז האם יכול להיות שהזרע אכן בסדר למרות הבדיקות הקודמות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
חסוי14/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר14/02/2011זה שהרית ספונטנית מראה שהזרע סך הכל לא רע ואת צריכה לעשות בדיקת דם לקרישיות יתר ולראות אם זאת לא הסיבה להפלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיותקמי13/02/2011
שלום רב,
זוהה אצלי שחלות פוליציסטיות, על כן על מנת להיכנס להריון נטלתי אקקלומין מרשם מהרופא ובאמת הריתי וילדתי בן בריא ברוך ד'.
1. על מנת להרות שוב עליי ליטול שוב אקקלומין?
2. יש סיכוי כי התסמונת של ה"שחלות פוליציסטיות" נעלמת בשלב מסויים?
3. יש אפשרות להורות ללא התערבות רפואית על מנת להיכנס להריון?
בברכה ותודה
קמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אני פוליציסטית
מ13/02/2011לפי הבנתי - הבעיה העיקרית שלנו זה הביוץ.
יש פוליציסטיות שהביוץ הטבעי שלהן מאוד נדיר ויש כאלו שהביוץ מאוד לא סדיר אבל קיים.
אם יש ביוץ - אז אפשר להכנס להריון גם בלי הטיפולים (בהנחה שאין בעיה של רירית רחם דקה מדי או משהו אחר).
הרופא שלי אמר לי שעם השנים התסמות נהית יותר קלה ויש כאלו שהמחזור שלהן מתחיל להיות סדיר בשלב מסוים.
כך שיש סיכוי - תלוי במצב הספציפי שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול ארוךחסויה13/02/2011
שלום רב,
אני לקראת IVF. בת 32, בעית זרע. ביום ה 21 לוסת התחלתי עם דכא 0.1 וביום השלישי לווסת התחלתי להזריק 3 אמפולות של מנופור. היום הייתי במעקב זקיקים (לאחר 6 ימים של הזרקת מנופור) ונצפו זקיקים "קטנים" עדיין לפי מה שהרופא אמר, בגודל של 10 מ"מ.
האם הגוף מגיב בסדר למנופור לפי גודל הזקיקים או שלאחר 6 ימים של הזרקות מצפים לזקיקים גדולים יותר?
באיזה גודל של זקיקים מזריקים אוביטרל? מתי צפויה השאיבה?
סליחה על כל השאלות...זה אי וי אף ראשון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
חסויה14/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוטוקול ארוך - תגובה
פרופ` דוד בידר14/02/2011זה תלוי בבדיקות הדם שלך ואם הם בסדר אז בהמשך יופיעו זקיקים ואם אין עליה משמעותית בבדיקות ההורמונליות יש לעלות המינון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה- אנדומטריןעינב13/02/2011
שלום
ביום שלישי יש לי בדיקת US להדגמת דופק - שבוע 6+4 בערך
עד כה, אני נוטלת 2 אנדומטרין ביום. נגמרו לי הכדורים כך שאפסיק יום לפני הבדיקה [למרות שהנחו אותי להשתמש עד לאחר הבדיקה]
האם זה נורא? האם בעקבות כך כדאי להקדים את ה-US?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה- אנדומטרין - תגובה
פרופ` דוד בידר13/02/2011לא נורא ואת גם יכולה להפסיק את התמיכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהחסויה צפונית13/02/2011
לרופאים שלום,
במעקב זקיקים היום מס' זקיקים בשלים (מ-20 מ"מ עד 23), ועוד מס' זקיקים בדרגות ביניים, של בין 14 ל18, סה"כ לפי מה שזכור לי כ-9 - 10 זקיקים.
תוצאות בדיקות הדם מהיום:
LH = 1.1 IU/L
E2 = 10873
PROGESTRONE = 3.5
כמו כן נמצאו באולטרסאונד ציסטות בצוואר הרחם (לפני מס' ימים מתמחה אמר שהוא רואה ציסטות ברחם עצמו, היום הטכנאית אמרה שזה בצוואר הרחם).
השאיבה תוכננה ליום ד', אך לאחר הגעת בדיקות הדם נאמר לי שבגלל האסטרדיול כל כך גבוה אז כנראה המדידה של האולטרסאנד לא נכונה, והשאיבה תוקדם ליום ג', השבוע.
אני מעוניינת לדעת האם ציסטות ברחם או בצוואר הרחם יכולות לייצר גם הן E2, ולמעשה להטות את התוצאה?
בתודה,
לימונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
פרופ` דוד בידר13/02/2011לפי הזקיקים והדם את צריכה להזריק אוביטרל לשאיבה ביום שבו עשית את האולטרסאונד והדם.
הציסטות שרואים הם בצואר ואין לזה משמעות ולא מפריעים לכלום ואין שום קשר להורמונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשלותחסויה13/02/2011
איך רופא קובע מתי לבצע שאיבה הרי זה נתון קריטי בהצלחת הטיפול ??????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשלות - תגובה
פרופ` דוד בידר14/02/2011זה תלוי בזקיקים ובדיקות דם וכאשר יש זקיקים בין 16 ל 20 מ"מ ודם בכמות מתאימה נגיד סביב 5000 עד 10000 הרופא יכול לתת אוביטרל לשאיבה.זה גם ניסיון של של הרופא שיודע איך לשחק עם התוצאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרת עוברים קפואיםעדי13/02/2011
לפני שבועיים החזירו לי 2 עוברים קפואים
אחרי 12 יום של פרוגינובה ואטרוגוסטן היה לי בטא 30
אחרי עוד שבוע אותו טיפול עלה ל970
מה זה אומר שההפרייה הצליחה או שסתם אני מקווה
מה עוד צריך לבדוק
והאם יש משהו שאני יכולה לעשות לשפר את הסיכויים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין אף אחד לא ענה לי! מחכה לתשובה
עדי14/02/2011תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי החזרת עוברים קפואים - תגובה
פרופ` דוד בידר14/02/2011קודם כל את בהריון וקשה לדעת האם תקין כי היית צריכה לעשות יומיים אחרי הבדיקה של ה 30 ולכן את צריכה לחזור מחר על בטא ונוכל לשער מה קורה או לחכות עוד מעט לאולטרה-סאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)