מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שלוםשירין09/02/2011
ערב טוב ד''ר שחר רציתי לשאול אותך שאלה היתה לי החזרת 3 עוברים5.2 בבוקר מאותו יום יש לי כאבים בבטן תחתונה וגב תחתון וגם כאבים בחזה כאבים כמו מחזור ומה זה אני מפחדת ואני מודאגת מאוד אני לא יודעת מה לעשות אני צריכה את עזרתך בבקשה אני בלחץ תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
פרופ` דוד בידר10/02/2011איך בדיוק את רוצה עזרה?
אין לך מה לפחד לפעמים אלו הן התופעות שאחרי טיפולי הפריה חוץ גופית ועד ללידה הכל יחלוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות דימום בהריון כימי אוחוץ רחמימנסה09/02/2011
שלום,
אני בשבוע 5+5 בהריון לא תקין. ערכי הבטא עולים אך לא מספיק ובאולטא סאוד הרופא לא מצליח לראות אם שק ההריון בתוך או מחוץ לרחם.
הוא המליץ לחכות עוד שבוע ולקוות שהגוף יעשה את שלו ולא נצטרך לבצע הליכים פולשניים.
היום הופיע דימום שנראה כמו תחילת מחזור. זה היה לאחר קיום יחסים. הדימום פסק מאז, לצערי.
שאלתי היא האם יש סיכוי שהדימום הזה הוא התחלה של הפלה\ספיגה של ההריון?
אני יודעת שבהריון חוץ רחמי יכולים להופיע דימומים אבל הדימום הזה הפסיק..
אני במצב נפשי לא פשוט ואני אשמח לקבל איזה יעוץ מנסיון מה הדימום יכול להיות והאם הוא מצביע על משהו מסויים.
קשה עם החוסר וודאות וכל דבר שיכול לקדם אותי יעזור
יש לציין שאני בטיפולי פוריות (זריקות פיוריגון)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משמעות דימום בהריון כימי אוחוץ רחמי - תגובה
פרופ` דוד בידר10/02/2011הכל תלוי בערכי הבטא .אם יעלו יש לטפל ואם ירדו נפתרה הבעיה.
יש סיכוי גדול שזה יסתדר מעצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם
נועם10/02/2011הדימום חזר- כמו מחזור
אבצע בדיקת דם ביום א'
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- BABY ASPRINמלני09/02/2011
הי
האם אתם יודעים היכן ניתן לקנות BABY ASPRIN
כי לא ניתן בכללית ולא ניתן בסופר פארם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BABY ASPRIN - תגובה
פרופ` דוד בידר10/02/2011קוראים לזה מיקרופירין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרההילית09/02/2011
מעוניינית לדעת מה ההמלצות אחרי החזרת עוברים? כמה זמן מנוחה? כמה זמן הימנעות מיחסים? האם מותרת פעילות גופנית (אני מורה למחול)? אם כן, אחרי כמה זמן? האם יש המלצות מבחינת תזונה? אילו טיפולים מהרפואה המשלימה כדאי / מותר לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי החזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר10/02/2011אפשר להמשיך להתנהג רגיל.
אפשר לאכול ולטפל כל סוגי הטיפול ברפואה משלימה והכי חשוב להמשיך במחול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת אסטרוגןמאיה09/02/2011
שלום
איפה אני עומדת מהביוץ: אסטרוגן 900 פרוגסטרון 1.5.
האם היה ביוץ החודש לפי רמות אלה של הורמונים?
כמה צריכה להיות רמת האסטרוגן והפרוגסטרון לפני שאיבה ובזמן ביוץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת אסטרוגן - תגובה
פרופ` דוד בידר10/02/2011את לפני ביוץ ויש להשוות הבדיקות לזקיק באולטרה-סאונד ואז נדע מתי הביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפניivf אסטרוגן נמוך,רירית עבה-דחוףעזרה דחופה09/02/2011
שלום,
אני בת 37 , התחלתי מיני ivf הפרייה טבעית
מזריקה גונל אף 75 אמפולה אחת מדי יום כבר שבעה ימים בלבד
יום 9 למחזור, נצפו 6 זקיקים בני 15 מ"מ בממוצע
מה שמוזר זה שבבדיקת אסטרוגן:
ביום 8 למחזור הערך היה 385 (אתמול)
והיום- חלה ירידה- יום 9 למחזור 310 ועם זאת הזקיקים גדלו יפה מאתמול
כמו כן הרירית התעבתה- אתמול היתה 8 מ"מ והים 11 מ"מ
שאלתי הדחופה..:
1.האם ערכי האסטרוגן מצביעים על ביציות לא טובות\ זקיקים ריקים?
2. אם יש זקיק מוביל- יש סיכוי לביצית אחת טובה בכל המחזור הזה?
3.במידה ויש ביצית ויש הפרייה- האם להחזיר עובר לרירית עבה עם אסטרוגן נמוך או להקפיא?
אודה לתשובה מהירה
מתגוררת בחו"ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפניivf אסטרוגן נמוך,רירית עבה-דחוף - תגובה
פרופ` דוד בידר10/02/2011אם אין טעות ויש ירידה בE2 יש להפסיק הטיפול וכדאי מאוד לדעת מה קרה עם הפרוגסטרון.אם הוא עלה סימן שזקיקים קטנים בייצו.
דרך אגב אני לא מכיר מיני IVF או מקסי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלות קצת דחופות-אודה מאד לעזרהרוצים ילד09/02/2011
האחת היא - האם ניתן לבצע הזרעה על בסיס מחזור טבעי רק על-סמך תוצאות ההורמונים של בדיקת דם וללא בדיקת אולטרסאונד כלל לפני ההזרעה?
התוצאות ביום ה 15 יצאו כך:
אסטרדיול 937
LH 47.2
פרוגסטרון 2.10
ושאלה חשובה נוספת - האם יש צורך להמנע מקיום יחסי מין במשך פרק זמן כלשהו לפני ההזרעה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה השאלה
רוצים ילד09/02/2011כי ההזרעה מחר...תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי שגם את השאלה שלי לא ראיתם
רוצים ילד09/02/2011אשמח מאד אם תוכל בבקשה לענות,תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתי שאלות קצת דחופות-אודה מאד לעזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר10/02/2011לא צריך להימנע מיחסים.
לגבי הבדיקות של LH גבוהות ולכן חשבו לעשות הזרעה אך הכי טוב זה לעשות גם אולטרסאונד ושיהיו לפחות שתי בדיקות של אסטרדיול ופרוגסטרון כך זה יותר מדוייק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה פרופ' בידר!
רוצים ילד10/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לצחצח שיניים בצום שלפני השאיבה?ד``ר אליעזר גירש09/02/2011
האם מותר לעשן? ללעוס מסטיק? לצחצח שיניים בצום שלפני השאיבה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צום לפני שאיבה - תגובה
פרופ` דוד בידר09/02/2011לצחצח כן.
מסטיק ועישון לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר הזרעהאאא09/02/2011
שלום,
היום ה-6 לאחר ההזרעה, החלו כאבי בטן תחתונה לסירוגין וכאבי גב תחתון, כמו כן יש רגישות רבה בחזה. האם זה תקין? וממה זה נובע? אני מאוד מודאגת מכך...... יכול להיות שזה מבשר על הוסת הקרובה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר הזרעה - תגובה
פרופ` דוד בידר09/02/2011הכל יכול להיות. יכול להיות מתרופות שאת לוקחת או מהטיפול בזריקות שעברת אם עברת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה יכולה להיות הבעיה????רבקה09/02/2011
שלום רופאים יקרים.
אני בת 22 בעלת שחלות פוליציסטיות רזה וללא שעור יתר, לבעלי יש זרע מצוין ב"ה.
ivf ראשון נשאבו רק 2 ביציות ושתיהם הופרו באיכסי והוחזרו.
ivf שני נשאבו 7 ביציות ללא הפריות כלל.
ivf שלישי נשאבו 11 ביציות ורק אחת הופרתה באיכסי והוחזרה.
ניסו לשנות את הפרוטוקול והמינונים מפעם לפעם, ואין שיפור! האי 2 הגיע פעם אחת ל10,000 ובטיפול אחר ל19,000.
מה יכולה להיות הבעיה???? למה אין הפריות?? אני ממש מתוסכלת ומפחדת שיש לי בעיה בביציות!!!
לתשובתכם אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה יכולה להיות הבעיה???? - תגובה
פרופ` דוד בידר09/02/2011נראה שיש בעיה בביציות . תעשי קריוטיפ ואולי כדאי לנסות ולראות מה עושה זרע תורם למספר ביציות שלך ואם גם אין הפריות אז צריך לברר מה הבעיה בבציות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה יכולה להיות הבעיה???? - תגובה
פרופ` דוד בידר09/02/2011למה עשו מיקרומניפולציה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעונה
רבקה10/02/2011בivf הראשון ראו שביציות לא מופרות לבד אז עשו איקסי ומאז המשיכו.
מה זה קריוטיפ?
איך מגלים בעיה בביציות?
זה לא נדיר בעיה בביציות בגיל כמו שלי?
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעונה - תגובה
פרופ` דוד בידר10/02/2011קריוטיפ -זה בטיקת המבנה הגנטי שלך.
זה לא נדיר כי אם יש בעיה היא קיימת מהתחלה.
כדי לנסות לראות מה עושה תרומת זרע למספר ביציות ונוכל להבין מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נלחצתי פתאוםשרה09/02/2011
בעקבות שתי שאלות של נשים כאן ששואלות אם הגוף מתרגל אחרי תקופה להורמונים ו"שוכח" לבייץ לבד ולעשות תהליכי פוריות אחרים באופן טבעי בלבד.
האם זה מצב שייתכן למי שמטופלת מס' חודשים ברצף בזריקות וכו'?
האם זו שאלה של גיל בלבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נלחצתי פתאום - תגובה
פרופ` דוד בידר09/02/2011הגוף לא מתרגל ולא שוכח ולא נזכר ולא...
זה לא קשור לטיפול ואם מפסיקים הכל יחזור כמו קודם.
גיל זה עניין אחר ואם הגיל יורד הכל... ולפעמים שוכחים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםדנה09/02/2011
שלום רב,
החודש לקחתי איקקלומין 3 כדורים למשך 5 ימים. אני בעלת שחלות פוליציסטיות. ביום ה11 של המחזור ניגשתי למעקב זקיקים וראו בשתי השחלות זקיקים מרובים קטנים מעשרה ממ ועובי רירית 3 ממ. ביום ה14 למחזור היה רשום שנוספו זקיקים מרובים קטנים פחות מ10 ממ, בנוסף ישנו זקיק אחד בגודל 16 ממ, עובי רירית 6.
1. באיזה גודל של זקיק מתקיים ביוץ וכמה צריכה להיות הרירית?
2. האם כרגע המצב תקין והאם בהכרח יתבצע ביוץ החודש ואם כן מתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב זקיקים - תגובה
פרופ' שחר קול09/02/20111. ביוץ טבעי - זקיק של 22+ ממ. רירית - רצוי 7 ממ ויותר.
2. המצב טוב מאוד. צפוי ביוץ החודש, ואולי הריון. מתי? - יש צורך במעקב כדי לענות, או לתזמן עם אוביטרל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
דנה12/02/2011שלום, בהמשך לשאלתי, ביום השש עשרה של המחזור (יום שישי) נצפה זקיק בגודל 17 ורירית 7 ועוד הרבה זקיקים קטנים. נאמר לי להזריק ביום שבת בשעה 20:00 אוביטרל וביום שני בשעה 08:00 להגיע להזרעה.
1. האם הזקיק אמור להגיע בימים אלו ל22 ממ?
2. האם זה לא מאוחר להגיע להזרעה?
3. זה בסדר אם לא נקיים יחסים עד להזרעה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה דחופה - הזרעה מחר
דנה13/02/2011לגבי שאלה 3 מאוד חשוב לי לקבל תשובה כי מיום שלישי לא קיימנו יחסים וההזרעה מחר. האחות אמרה לי לקיים היום יחסים ולהגיע מחר להזרעה אבל אני חוששת שזה יפגע באיכות הזרע. לבעלי יש בעיית זרע מורפולוגיה 0, האם אתה מציע להימנע מיחסים עד להזרעה מחר או לקיים יחסים היום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסיון אישי בהזרעות
מאיה13/02/2011שלום דנה
מנסיון אישי שלי בטיפולי הזרעות שעברתי במהלך 5 מחזורים, היינו מקיימים יחסים כרגיל ויומיים עד שלושה ימים לפני ההזרעה היינו מקפידים שלא לקיים.
לא יודעת אם זה גם תלוי ברמת הזרע.....
בהצלחה מכל הלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
דנה14/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן בהריון צעיר. מקפיצהנטלי09/02/2011
שלום,
אני בהריון שבוע 4+4 לאחר טיפול IVF שלישי. ביומיים האחרונים מרגישה קצת כאבי בטן תחתונה כמו לפני המחזור אבל חלשים יותר. האם יש סיבה לדאגה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן בהריון צעיר. מקפיצה - תגובה
פרופ' שחר קול09/02/2011סביר שהכל בסדר, אך לא ניתן לקבוע בוודאות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיטל09/02/2011
לרופאים שלום,
לצערי בשבוע 6 גיליתי שיש לי דימומם ומיד פניתי למיון ואמרו לי שהריון לא תקין
והוא בדך החוצה ונתנו לי 800 מק"ג ציטוטק pv אני עושה הפריות בגלל אנדומטריוזיס
אני מטופלת ביחידה של בית חולים אלישע ורציתי לשאול האם אחרי שבטא תרד מתחת ל3 כמה זמן אני צריכה לחכות כדי להמשיך בטיפולי הפוריות דרך אגב יש לי 4 מוקפאים כדי שהטיפול יצליח ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה - שאלה לדר '
מיטל09/02/2011בשבוע 6 הגיעת למיון עקב דימומים וכאבי בטן בצד ימין ואמרו לי שראו באולטסאונד שהריון לא תקין והוא בדרך החוצה נתנו לי 800מק"ג pv ציטוטק אני רוצה לשאול אחרי שאני אראה שבטא הגיע למתחת ל3 ויעשה ביקורת אצל רופא כמה זמן אני צריכה לחכות ואם בכלל כדי להמשיך בטיפול ( יש לי מוקפאים ) ? ואני עם אנדומטריוזיס יש זיכוי לנסות להרות בלי ההפריה ואולי להצליח למרות האנדומטריוזיס שיש לי בגלל שעברתי עכשיו את ההפלה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר09/02/2011אם הבדיקות של אסטרוגן ופרוגסטרון תקינות אפשר להחזיר מוקפאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לא בסדרדורית09/02/2011
שלום לרופאים היקרים
לפני השאלה רוצה לומר תודה על ההשקעה בנו דרך הפורום הזה...
מבקשת סליחה על אורך השאלה מראש.
היום בת 34 ללא ילדים.
לפני כ שנתיים, 2 הריונות ספונטניים הסתיימו בהפלות טבעיות (ללא גרידה) בשבועות 6 ו 7 (לא הייתה בעיה להיכנס להריון).
קרישיות - תקין.
מחזור וביוץ סדירים - 26 יום.
פרופיל הורמונלי - תקין.
צילום רחם תקין.
זרע - מורפולוגיה 5%, ריכוז נע בין ערכים של 20 ל 40 (x10^6), תנועתיות בין 40% ל 60%.
שנה וחצי - במהלכן מעקבי זקיקים, הזרעות על מחזור טבעי והזרעות עם הורמונים - לא הושג הריון.
IVF ראשון:
פרוטוקול ארוך. גירוי ע"י פיוריגון 150 (כ 9 ימי גירוי).
נשאבו 25 ביציות.
11 הופרו עם "איקסי" (זרע עם מורפולוגיה תקינה 5%) - 10 התחלקו - מתוכם 7 דרגה 1, 2 דרגה 2 ו- 1 דרגה 3.
14 ביציות - ניסיון הפריה ע"י IVF רגיל - 3 הפריות בלבד, עובר אחד התחלק - דרגה 1 (נשלח להקפאה).
2 עוברים הוחזרו (דרגה 1 ו 2) -
היה הריון אך לאחר התפתחות לא תקינה (הופעת דופק רק בשבוע 7) והפסקת דופק בשבוע 8, התבצעה גרידה.
נשלחתי לבצע בדיקת קריוטיפ אך התור רק באפריל.
לאור נתונים אלה, שואלת האם תוכל להצביע על בעיה?
האם ייתכן כי הבייציות שלי לא בסדר?
תודה רבה שוב על תשובתך לשאלה זו ובכלל....
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לא בסדר - תגובה
פרופ` דוד בידר09/02/2011עניתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)