מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מספר שאלות בנושא הזרקת מנוגוןלילי10/02/2011
שלום,
האחיות ביחידת הIVF שלי תמיד ממהרות ולא נותנות לי תשובות ברורות ("תפני לאחיות בקופה להדרכה"). אני לא בטוחה ששם מכירים את ההזרקות ואת כל הניואנסים.....
יש לי 3 שאלות אם כך:
1. האם מנוגון כדאי להזריק לבטן או לישבן? משהו מהם טוב יותר?
2. האם זה נחשבת לזריקה "תת-עורית" או "שריר" (אני יודעת שבבטן זה תת עורי אבל אולי בגלל אורך המזרק זה הופך ל"שריר?"....)
3. איזה צבע של מזרק לבקש מהאחות בקופת החולים כדי להזריק את המנוגון? (ראיתי בפורומים הרבה צבעים...אני כבר מבולבלת).
תודה מראש!,
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר שאלות בנושא הזרקת מנוגון - תגובה
פרופ` דוד בידר11/02/2011אפשר בבטן או בשריר והאחיות יתנו לך מזרקים של 5 סמ"ק וצריך לבקש מחט מתאימה לתת עור ואחרת לשריר .עדיף להזריק לשריר כי תת עורי יותר כואב ומשאיר סימנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחטים והזרקות
חסויה צפונית11/02/2011לילי שלום,
כמו שכתב לך פרופ' בידר, עדיף לשריר, בישבן.
הבנות שמזריקות לבטן מדווחות כאן בפורום על גושים וכו', ובישבן זה פחות, אבל צריך להתרגל להזריק לישבן, זה לא הכי נוח, ואם יש לך בעל או חברה שיכולה להזריק לך, אז זה באמת עדיף.
צבעי המחטים להזרקה בשריר (בישבן) הם או כחול, או אפור, ויש אחיות שמזריקות גם בירוק (אבל לדעתי זו מחט עבה מדיי).
אני משתמשת בד"כ במחטים כחולות, ואם במקרה אין להשיג, אני משתמשת באפורות.
לגבי גודל המזרק, לי יותר נוח להשתמש במזרק של 10 מ"ג ולא של 5, בעיקר כי אני מזריקה לבד וכך נוח לי יותר ככל שהמזרק גדול יותר, וזה נוח לי יותר גם בזמן ההכנה של הזריקה.
את צריכה גם לדעת איפה בדיוק מזריקים בישבן, ורצוי שיראו לך, אבל באופן כללי מזריקים ברבעון החיצוני העליון של כל אחד משני העכוזים, יום אחד בעכוז ימין, יום אחד בשמאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטות ברחםחסויה צפונית10/02/2011
לרופאים שלום,
היום במעקב הזקיקים נאמר לי על ידי המתמחה שבדק שהוא רואה ציסטות ברחם. אני מדגישה שהוא אמר שזה ברחם ולא בשחלות, וגם הראה לי אותן.
מה ההשלכות של זה לגבי היריון?
ומה ההשלכות של זה בכלל?
אמורה לעבור שאיבה מתישהו במהלך השבוע הבא, האם זה יכול להפריע להחזרה? לתקינות היריון - במידה וסוף סוף יושג?
אדגיש, שבסבב הנוכחי זו היתה הפעם הראשונה שהדימום הגיע באיחור של כשבוע וחצי, כלומר שהיה ביוץ מאוחר תחת הדקאפפטיל 0.1 יומי.
סה"כ מקבלת חצי דקאפפטיל של 0.1 ליום ומנוגון 6 ליום, פרוטוקול ארוך.
בתודה,
לימונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
חסויה צפונית10/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול IVF ראשון, שאלות שמטרידות...גילי10/02/2011
ב6/2 שאיבת 3 עוברים ב8/2 החזרת שני עוברים יפים שהופרו (ה-3 לא היה תקין), ושאלתי האם חלוקה של 2 ושל 3 היא חלוקה תקינה לאחר יומיים? יש סיכוי להריון?
צריכה לקבל חצי אוביטרל כתמיכה היום 10/2 ועוד חצי ל14/2 האם יש המלצה באיזה שעה לקחת והאם זה מספיק? בדיקת הדם רק ב22/2 האם לא צריך תמיכה עד אז?
לציין שאני נשואה בת 39 + 3 ילדים מהריונות ספונטנים, לאחרונה נסתמו החצוצרות עקב ניתוח פתיחת בטן להוצאת התוספתן ועקב FSH גבוה.
טופלתי בפרוטוקול ארוך של דקא ומנוגון ואוביטרל 36 שעות לפני השאיבה.
שאלה נוספת האם אני יכולה לחזור היום לפעילות של שחיה ואירובי ושימוש במתקני הסאונות הרטובה והיבשה?
תודה מראש על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם על השאלה שלי...
גילי10/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר בבקשה לענות, תודה!
גילי11/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול IVF ראשון, שאלות שמטרידות... - תגובה
פרופ` דוד בידר11/02/2011תאי העובר בסדר אך סך הכל התגובה שלך לא הייתה משהוא וכאשר FSH גבוה ,ותלוי כמה גבוה ,סיכויי ההריון תלויים ברמות ההורמון ולא איך נראים העוברים.
התמיכה המקובלת היא על ידי נרות או כדורי פרוגסטרון ותוספת של חצי אוביטרל זה לא משהוא שאני נותן למטופלות שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכה אוביטרל לתגובה ירודה
גילי14/02/2011תודה על תגובתך!
נאמר לי ע"י הרופא שעקב תגובה ירודה של השחלות הוחלט על מתן חצי אוביטרל.
נרות משום מה לא נתנו לי. מקווה לטוב בכל זאת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכה אוביטרל לתגובה ירודה - תגובה
פרופ` דוד בידר14/02/2011זה לא מה שמקובל ביחידות ההפריה אך כל אחד ממציא משהוא יחודי לו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בידר תודה ! רציתי לדעת...
גילי15/02/2011כנראה שבבית חולים סורוקה זה מקובל...גם אני לא הבנתי את תמיכת האוביטרל לכן שאלתי....
האם עקב מתן חצי אוביטרל כתמיכה במקום מתן תמיכת נרות הטיפול יכול להכשל?
יש לציין שאתמול 14/2 קיבלתי את החצי אוביטרל האחרון כתמיכה ועד ל22/2 יום בדיקת הדם, נאמר לי לא לקחת כלום, גם מהעניין הזה אני מוטרדת 8 ימים ללא תמיכה?
שוב תודה רבה על העזרה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בידר תודה ! רציתי לדעת... - תגובה
פרופ` דוד בידר15/02/2011אל תהיה מוטרדת כי אם נקלט הריון הוא יתפתח גם ללא התמיכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בידר היקר תודה רבה!!!
גילי15/02/2011הצלחת לעודד את מצב רוחי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקים-שאלהרוני10/02/2011
אני לקראת שאיבה, פרוטוקול קצר (פיוריגון, מנוגון, צטרוטייד),
רירית 9.5
עד כה נצפו 9 זקיקים:
ימין:
26.5, 16
שמאל:
20.5, 17, 14, 14, 13,13, 12
להערכתי השאיבה תהיה או בשבת או בראשון
שאלתי היא כזו:
שניים מהזקיקים לא גדלו מאתמול (16, 14)- האם בהכרח זה אומר שהם לא יופרו?
ודבר נוסף מה הסיכוי להזקיקים הקטנים יבשילו עד השאיבה ויהיו מספיק טובים להפרייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
רוני10/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח מאד לתשובה
רוני10/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקב זקיקים-שאלה - תגובה
פרופ' אלכס סימון10/02/2011יומיים הם די זמן להביא לידי זקיקים גדולים יותר. כל מה שמעל 16 ממ יכול להכיל ביצית בשלה. אני נוהג לתת אם מתאפשר 2 מנות של אוביטרל להגדיל את סיכויי ההבשלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות לאחר תשובה חיוביתשישו09/02/2011
שלום רב, אני נמצאת בשבוע 4+4 לאחר הפריה, התבקשתי להגיע לאולטרא סאונד ביום א'. רציתי לדעת מדוע לא ביקשו ממני לעשות בדיקות דם כדי לעקוב אחרי בטא, האם לא הכרחי? דבר נוסף אני סובלת מאלרגיה וכל היום מתעטשת האם לא מסכן את ההיריון ? באיזה שלב אמורות להתרחש תופעות הלוואי ? המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לעידוד
גילי10/02/2011תוכלי לספר בבקשה על הפרוטוקול המנצח שלך ארוך/קצר באיזה תרופות טופלת, כמה נשאבו וכמה הופרו, כמה הוחזרו ולכמה התחלקו לפני ההחזרה? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגילי
שישיו11/02/2011היי גילי,
טופלתי בהדסה הר הצופים
פרוטוקול קצר עם פיוריגון 75 (בגלל שאני ציפלון -רזה)+ 1/2 מנוגון + אורגלוטרן + אוביטרל
נשאבו 9 - הופרו 5 ( 3 רגיל + 2 איקסי).
אין לנו שום בעיות ובכל זאת 5 הזרעות לא צלחו.
מאחלת לך היריון בהקדם. אמן.
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה2 שאלות לאחר תשובה חיובית - תגובה
פרופ` דוד בידר10/02/2011לא צריך בטא רק לחכות לאולטרה-סאונד.
התעטשות לא תגרום לכלום.
לא חייבות להיות תופעות לואי אך אם כבר היו צריכים להתחיל אצלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עומדת לפני הפריה פוחדת מאוד מהתהליךיעל09/02/2011
פרופ אלכס סימון שלום
אני בת 45 פתחנו תיק להפריה אני מאוד פוחדת מהסיכונים פחות מאי ההצלחה
עליות וירידות במצבי רוח מה דעתך???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע אף אחד לא עונה לי???
יעל10/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשירין09/02/2011
ערב טוב ד''ר שחר רציתי לשאול אותך שאלה היתה לי החזרת 3 עוברים5.2 בבוקר מאותו יום יש לי כאבים בבטן תחתונה וגב תחתון וגם כאבים בחזה כאבים כמו מחזור ומה זה אני מפחדת ואני מודאגת מאוד אני לא יודעת מה לעשות אני צריכה את עזרתך בבקשה אני בלחץ תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
פרופ` דוד בידר10/02/2011איך בדיוק את רוצה עזרה?
אין לך מה לפחד לפעמים אלו הן התופעות שאחרי טיפולי הפריה חוץ גופית ועד ללידה הכל יחלוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות דימום בהריון כימי אוחוץ רחמימנסה09/02/2011
שלום,
אני בשבוע 5+5 בהריון לא תקין. ערכי הבטא עולים אך לא מספיק ובאולטא סאוד הרופא לא מצליח לראות אם שק ההריון בתוך או מחוץ לרחם.
הוא המליץ לחכות עוד שבוע ולקוות שהגוף יעשה את שלו ולא נצטרך לבצע הליכים פולשניים.
היום הופיע דימום שנראה כמו תחילת מחזור. זה היה לאחר קיום יחסים. הדימום פסק מאז, לצערי.
שאלתי היא האם יש סיכוי שהדימום הזה הוא התחלה של הפלה\ספיגה של ההריון?
אני יודעת שבהריון חוץ רחמי יכולים להופיע דימומים אבל הדימום הזה הפסיק..
אני במצב נפשי לא פשוט ואני אשמח לקבל איזה יעוץ מנסיון מה הדימום יכול להיות והאם הוא מצביע על משהו מסויים.
קשה עם החוסר וודאות וכל דבר שיכול לקדם אותי יעזור
יש לציין שאני בטיפולי פוריות (זריקות פיוריגון)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משמעות דימום בהריון כימי אוחוץ רחמי - תגובה
פרופ` דוד בידר10/02/2011הכל תלוי בערכי הבטא .אם יעלו יש לטפל ואם ירדו נפתרה הבעיה.
יש סיכוי גדול שזה יסתדר מעצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם
נועם10/02/2011הדימום חזר- כמו מחזור
אבצע בדיקת דם ביום א'
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- BABY ASPRINמלני09/02/2011
הי
האם אתם יודעים היכן ניתן לקנות BABY ASPRIN
כי לא ניתן בכללית ולא ניתן בסופר פארם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BABY ASPRIN - תגובה
פרופ` דוד בידר10/02/2011קוראים לזה מיקרופירין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרההילית09/02/2011
מעוניינית לדעת מה ההמלצות אחרי החזרת עוברים? כמה זמן מנוחה? כמה זמן הימנעות מיחסים? האם מותרת פעילות גופנית (אני מורה למחול)? אם כן, אחרי כמה זמן? האם יש המלצות מבחינת תזונה? אילו טיפולים מהרפואה המשלימה כדאי / מותר לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי החזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר10/02/2011אפשר להמשיך להתנהג רגיל.
אפשר לאכול ולטפל כל סוגי הטיפול ברפואה משלימה והכי חשוב להמשיך במחול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת אסטרוגןמאיה09/02/2011
שלום
איפה אני עומדת מהביוץ: אסטרוגן 900 פרוגסטרון 1.5.
האם היה ביוץ החודש לפי רמות אלה של הורמונים?
כמה צריכה להיות רמת האסטרוגן והפרוגסטרון לפני שאיבה ובזמן ביוץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת אסטרוגן - תגובה
פרופ` דוד בידר10/02/2011את לפני ביוץ ויש להשוות הבדיקות לזקיק באולטרה-סאונד ואז נדע מתי הביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפניivf אסטרוגן נמוך,רירית עבה-דחוףעזרה דחופה09/02/2011
שלום,
אני בת 37 , התחלתי מיני ivf הפרייה טבעית
מזריקה גונל אף 75 אמפולה אחת מדי יום כבר שבעה ימים בלבד
יום 9 למחזור, נצפו 6 זקיקים בני 15 מ"מ בממוצע
מה שמוזר זה שבבדיקת אסטרוגן:
ביום 8 למחזור הערך היה 385 (אתמול)
והיום- חלה ירידה- יום 9 למחזור 310 ועם זאת הזקיקים גדלו יפה מאתמול
כמו כן הרירית התעבתה- אתמול היתה 8 מ"מ והים 11 מ"מ
שאלתי הדחופה..:
1.האם ערכי האסטרוגן מצביעים על ביציות לא טובות\ זקיקים ריקים?
2. אם יש זקיק מוביל- יש סיכוי לביצית אחת טובה בכל המחזור הזה?
3.במידה ויש ביצית ויש הפרייה- האם להחזיר עובר לרירית עבה עם אסטרוגן נמוך או להקפיא?
אודה לתשובה מהירה
מתגוררת בחו"ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפניivf אסטרוגן נמוך,רירית עבה-דחוף - תגובה
פרופ` דוד בידר10/02/2011אם אין טעות ויש ירידה בE2 יש להפסיק הטיפול וכדאי מאוד לדעת מה קרה עם הפרוגסטרון.אם הוא עלה סימן שזקיקים קטנים בייצו.
דרך אגב אני לא מכיר מיני IVF או מקסי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלות קצת דחופות-אודה מאד לעזרהרוצים ילד09/02/2011
האחת היא - האם ניתן לבצע הזרעה על בסיס מחזור טבעי רק על-סמך תוצאות ההורמונים של בדיקת דם וללא בדיקת אולטרסאונד כלל לפני ההזרעה?
התוצאות ביום ה 15 יצאו כך:
אסטרדיול 937
LH 47.2
פרוגסטרון 2.10
ושאלה חשובה נוספת - האם יש צורך להמנע מקיום יחסי מין במשך פרק זמן כלשהו לפני ההזרעה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה השאלה
רוצים ילד09/02/2011כי ההזרעה מחר...תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי שגם את השאלה שלי לא ראיתם
רוצים ילד09/02/2011אשמח מאד אם תוכל בבקשה לענות,תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתי שאלות קצת דחופות-אודה מאד לעזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר10/02/2011לא צריך להימנע מיחסים.
לגבי הבדיקות של LH גבוהות ולכן חשבו לעשות הזרעה אך הכי טוב זה לעשות גם אולטרסאונד ושיהיו לפחות שתי בדיקות של אסטרדיול ופרוגסטרון כך זה יותר מדוייק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה פרופ' בידר!
רוצים ילד10/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לצחצח שיניים בצום שלפני השאיבה?ד``ר אליעזר גירש09/02/2011
האם מותר לעשן? ללעוס מסטיק? לצחצח שיניים בצום שלפני השאיבה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צום לפני שאיבה - תגובה
פרופ` דוד בידר09/02/2011לצחצח כן.
מסטיק ועישון לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר הזרעהאאא09/02/2011
שלום,
היום ה-6 לאחר ההזרעה, החלו כאבי בטן תחתונה לסירוגין וכאבי גב תחתון, כמו כן יש רגישות רבה בחזה. האם זה תקין? וממה זה נובע? אני מאוד מודאגת מכך...... יכול להיות שזה מבשר על הוסת הקרובה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר הזרעה - תגובה
פרופ` דוד בידר09/02/2011הכל יכול להיות. יכול להיות מתרופות שאת לוקחת או מהטיפול בזריקות שעברת אם עברת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)