מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפרשות פוריותלי13/02/2011
יש משמעות להפרשות פוריות (מעין חלבון ביצה) המופיעות אצלי בד"כ יום לפני הביוץ
והפעם לשם שינוי גם בשבוע שאחריו? אציין כי הביוץ נמדד אצלי בודאות ואני שבוע לאחר הזרעה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות פוריות - תגובה
פרופ` דוד בידר14/02/2011המשמעות שהכל בסדר מעבר לזה לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין העוברלימורי13/02/2011
יש לי עוברים מוקפאים וברצוני לדעת האם יש אפשרות לדעת לפני ההפשרה את מין העוברים?
אציין שיש לי 2 בנים מהפריות קודמות ומאוד הייתי רוצה בת.
תודה רבה,
לימורי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין העובר - תגובה
פרופ` דוד בידר13/02/2011אין אפשרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריות - זקיק 1שרון13/02/2011
שלום, עברתי 3 הזרעות בהזרקת גונאל אף ללא הצלחה. פעמיים היה זקיק 1 ופעם אחת 2 זקיקים. כעת אני בסבב ראשון להפרייה עם מנופור 6 בקבוקים, אני ביום ה-8 מאז המחזור ויש לי זקיק אחד
יש לי בן זוג ואני בת 41.5
האם יתכן מצב כזה שההורמונים לא משפיעים בכלל על היווצרות זקיקים?
האם יתכן שיווצרו עוד זקיקים עד להפריה?
האם כדאי לבצע הפרייה בסבב הזה כאשר יש רק זקיק אחד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיק 1-הקפצת שאלה-אשמח לקבל תשובה
שרון14/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולי פוריות - זקיק 1 - תגובה
פרופ` דוד בידר14/02/2011כדאי לעבור לתרומת ביציות ולא לבזבז זמן יקר על הטיפולים עקב תגובתך.
הטיפולים הנסחבים האלה יגרמו לך לאמהות מאוחרת וחבל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולי פוריות זקיק 1 המשך שאלה
רחלה16/02/2011קצת קיצוני לא? האם לא כדאי לנסות 2-3 הפריות עם טיפול הורמונאלי אחר? דרך אגב, עברתי הריון ולידה לפני שלוש שנים. האם זה לא עוזר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולי פוריות זקיק 1 המשך שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר17/02/20113 שנים זה הרבה זמן בגיל הפיריון כאשר זה מעל גיל 40.
בכל אופן את מקבלת המון הורמונים וזה מוציא זקיק אחד ובמקרים אלה או שאת מנסה להוציא ביצית במחזור טבעי ,נאמר ,כ 3 פעמים ואם לא הולך אזי לדעתי לשקול תרומה.
זה לא עניין של קיצוניות אלא יעוץ מקצועי מתון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רחלה17/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםרינת13/02/2011
לאחר ניסיון אחד להזרעה שכשל, המליץ הפרופ' על צילום רחם. המחזור החודש הזה היה קצר ביותר (יום אחד) עם דימום ולאחר מכן הפרשות חומות קטנות בלבד. האם יש אפשרות שיש הריון למרות הדימום המשונה? אני שואלת כיוון שנאמר לי שאסור שיהיה סיכוי שאני הרה לפני צילום רחם. האם שווה בכלל לקנות ערכה ביתית? הרופא שלי אמר שבגלל שהרירית היתה דקה זה כל מה שנשר ממנה.
אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם - תגובה
פרופ` דוד בידר13/02/2011תעשי בדיקת דם להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקהאאא13/02/2011
שלום,ביום שישי 4/2 עברתי הזרעה. אתמול חליתי בבונכיטיס מלווה בחום. הרופא נתן מוקסיבית כי בלעדיו המצב רק יחמיר. שאלתי היא היא שבמידה ויש הריון האם זה לא מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה - תגובה
פרופ` דוד בידר13/02/2011לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ בידר-מה להערכתך עדיף?ימית13/02/2011
שוב השתלשלות מקרה:
מחזורים סדירים כל 28 יום.כמו כן מבייצת טבעית.רירית תקינה,רחם תקין.
ללא הריונות בעבר.בת 43
תמיד משתמשת בגונאל,מונופור,צטוטראייד ואוביטרל בלבד!
לפני חודשיים:
שאיבת 2 זקיקים,הייתה הפרייה אחת והחזרה
אך לא היה הריון.
חודש שעבר
שאיבת 2 זקיקים.2 ביציות הופרו,אך הפעם לא הייתה החזרה
כי נכנס גרעים שלישי
ואז קיבלתי מחזור מוזר שנמשך שבועיים רצוף.
כל השבועיים אסטרדיול היה200<
פרוגסטרון 2.3
מאז המחזור האחרון לא נוטלת הורמונים.
היום,שזה יום 22 למחזור,יש זקיק 12 מ"מ
רירית 6 מ"מ
1 האם לדעתך כדאי לנסות מחזור טבעי?ללא הורמונים בכלל?
2 או שמא כדאי להוסיף מעט מונופור?
אני ממש מתלבטת אם להתעסק שוב עם ההורמוני או טבעי?
ובבקשה בבקשה,אל תגיד לי תרומת ביצית.
בסה"כ נעשו רק 2 נסיונות של הפרייה חוץ גופית.
השאלה האם כדאי לנסות מחזור טבעי ללא הורמונים בכלל?או לתת מעט הורמונים
לקראת הביוץ עצמו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ בידר-מה להערכתך עדיף? - תגובה
פרופ` דוד בידר13/02/2011אני לא אומר כלום לגבי תרומה.
קודם כל חשוב לדעת רמות FSH בוסת ביחס ל E2 .
לא הייתי מנסה יותר משני ניסיונות נוספים כי הרבה נשים ממשיכות טיפולים בלי סוף עד גיל 45.
רציתי לידע אותך בקשר לסטטיטיקה בתל השומר שם אני עןבד משנת 1983.
לא היה לנו הריונות מעל גיל 43 בנשים שלא ילדו קודם.
אם יש מרכז שיש לו תוצאות יותר טובות תטפלי שם.
טיפול אצל רופא פרטי הוא שונה כי הוא נענה לפניתך ומצידו תמשיכי גם עד גיל מאה.
אני יודע שיש בעיה גדולה אצלנו וזה סיבסוד הטיפול.
בכבר היו יכולות נשים לבצע ניסיונות עד גיל 47 וזה עקב רופאים שהיו מעונינים בכך ואם הזמן זה ירד ל 45 וכעת דנים שירד ל 43 כי הנשים מאבדות זמן יקר.
לאחר כל זאת אשמח לייעץ לך עוד.
ממש אשמח אם תצליחי אך מצד שני את מבקשת יעוץ ממני וקשה לי שלא לייעץ לך מניסיוני רב השנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר
ימית13/02/2011ביום 2 למחזור:
FSH 5.7
E2<200
כעת מנסה מחזור טבעי ללא הורמונים
נכון להיום זקיק 12 מ"מ
רירית 6 מ"מ
אסטרדיול 577
פרוגסטרון 3.9
האם לדעתך שווה להוסיף עכשיו קצת מונופור?
או עדיף ללא הורמונים בכלל?
אני מבינה שבכל שנות עבודתך לא ניתקלת בבחורה בגיל 43 שהצליחה להכנס להריון ראשון.
אבל היות ועברתי כבר הפרייה עם החזרה,אז עדיין יש בי תקווה
כל שכן הרחם נקייה,רירית תקינה,מחזורים וביוץ סדירים כל חודש.וגם נראית צעירה לגילי.
והכל מלמעלה.כך שאני בכל אופן אנסה כמה נסיונות.
נסיונות קודמים שלי כשלו,כיוון שטופלתי בבי"ח ממשלתי עי הזרעות.וכל הזרעה פוספסה עקב זה שבי"ח התנגד לתת צטוטראייד בהזרעה.כל הזרעה שקיבלתי אוביטרל ,חיכינו 36 שעות,ובינתיים הגוף בייץ לבד ...כמה שניסיתי להתווכח,לא הסכימו לתת צטוטראייד.
כי לדעתם לא נותנים צטוטראייד בהזרעה.
כך שפיספסתי כמה הזדמנויות.
בכל אופן,אשמח מאוד אם תתייחס לשאלתי הנ"ל.האם להערכתך שווה לתת מעט הורמנים
או עדיף ללא כלום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר13/02/2011בעוד יומיים כשהזקיק יהי גדול יותר כדאי להוסיף הורמונים ובנוסף צטרוטיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטיל וביוץלי13/02/2011
שלום רב,
אני מתחילה לקחת דקפפטיל יומיים לאחר הביוץ. מה ההשלכות במידה ונקלטתי להריון באופן טבעי? איך הזריקות משפיעות על ההריון/העובר?
תודה,
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקפפטיל וביוץ - תגובה
פרופ` דוד בידר13/02/2011לא משפיעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גרון ואוזניים לאחר החזרה - דחוףרונית13/02/2011
שלום,
אני 7 ימים אחרי החזרה ויש לי כאבי גרון ואוזניים מטורפים האם מותר לקחת אנטיביוטיקה וטיפות אזניים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גרון ואוזניים לאחר החזרה - דחוף - תגובה
פרופ` דוד בידר13/02/2011כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוז סטטיסטי להצלחהסיגל12/02/2011
שלום
בת 39, בטיפולי הפרייה.
לאחר 48 שעות מהשאיבה - החזרת 2 עוברים טריים.
עוברים יפים בעלי 4 תאים.
מהם אחוזי ההצלחה להריון ע"פ הנתונים הנ"ל ולפי גילי?
מהם אחוזי ההצלחה בהחזרה לכל עובר טרי?
עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוז סטטיסטי להצלחה - תגובה
פרופ` דוד בידר13/02/2011אחוזי ההצלחה תלויים בגורמים שונים וכמובן ראשית כל בגיל.
אם נצא מתוך הנחה שממש יתר הגורמים כמו מצב הורמונלי ,מצב הרחם וכו. תקינים אז אני מעריך שסיכוייך הם 20-25%.
אם מחזירים עובר אחד הסיכויים קטנים יותר נאמר 10-15 % ואם נחזיר 3 יהיה מעט יותר , סביב ה+25%.החזרת יותר עוברים מ 3 מעלה סיכויים למרובה עוברים ופחות מאוד מעלים סיכויי הריון.
יש לציין שנעצם הסיכויים להריון הם אינדיבידואליים התלוי במצב האישה הספציפית .
נקוה שבשבילך ההחזרה שלך תצליח ב100%.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור סיני. בקשה להמלצה על מדקר בחילילי12/02/2011
שלום רב.
אשמח מאוד לקבל המלצה על מדקר סיני בחיפה. דרך קופ"ח כללית או פרטית.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור סיני
לילי12/02/2011נ.ב. סליחה, לא פירטתי. קראתי כמה מאמרים המדברים על כך שיכול לעזור בהשרשת העוברים ברחם.
אני מניחה, אם לא יעזור אז לא יזיק...הייתי רוצה לנסות.
(אחרי 4 IVF כושלים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
צחי שגב14/02/2011תנסי את חיים חן
בהצלחה
צחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד'ר שחר קול. דחוף ממש לחוצה.FF12/02/2011
שלום ד'ר
קראתי שכתב לאחת הבנות שחוסר הקפדה על נטילת התרופות במינון ובמועדים הנדרשים עלול לחבל בסיכוי להשיג הריון..
אני עשיתי החזרה של 2 עוברים מוקפאים ב3.2 ואני נוטלת 3 פעמיים ביום אנדומטרין ואסטופרם.. אחרי ההחזרה אני נימצאת בבית שבוע ואני לפעמיים קמה מאוחר ולוקחת את הכדור הראשון בשעה 1 ולפעמיים את הכדור האחרון ב10 בלילה.
ואני מקפידה מאוד לקחת 3 פעמיים ביום אנדומטירן ואסטופרם.
אבל לפעמיים אני מתחילה את הכדור הראשון הצוהריים.
ושקראתי את מה שענית לאחת הבנות התחלתי להלחץ שאולי שבגלל שאני לא מקפידה לקחת בוקר צוהריים וערב את הכדורים יכול להיות שאני מחבלת בסיכוי להשיג הריון.
יכול להיות שבגלל שאני לפעמיים לא לוקחת בוקר צוהריים וערב יכול לחבל לי בסיכוי להשיג הריון ?
או מה שבאמת חשוב זה להקפיד על המינון הנדרשים ללקחת התרופות ?
תודה רבה
ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה.
FF12/02/2011שאני קודם לוקחת אנדומטרין אני מחכה בערך שעה ולוקחת אסטופרם. אני תמיד מחכה שעה ואז לוקחת את התרופה השנייה..
אני צריכה לקחת 3 פעמים אסטופרם ו3 פעמיים אנדומטרין.
תודה רבה לך ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לד'ר שחר קול. דחוף ממש לחוצה. - תגובה
פרופ' שחר קול12/02/2011העיקר שהמינון היומי הכללי - ניתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינוןיעל12/02/2011
שלום,
לאחר IVF אני בשבוע 7. החל מהיום אני מצוננת עם כאב גרון קל. האם מותר/רצוי לקחת תרופות או שלהעביר את הצינון ללא תרופות. אם כן, באלו תרופות מותר להשתמש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ' שחר קול12/02/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הריון_ולידה' id=link]הריון ולידה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר קולורד12/02/2011
הי דר'.
אני לפני תרומת ביצית . בתהליך פתיחת התיק ביקשו ממני לחכות למחזור להתחיל טיפול דמה (במקביל לבדיקות דם ואולטרהסאונד). תאריך הוסת האחרון שלי היה ב- 13/1 והיום רק קיבלתי !!! בד"כ הוא סדיר (פחות או יותר) בחצי השנה האחרונה הוא מתחיל לזייף להגיע כל 24/26/28/30 יום. והוא חלשששש עד מאודדדד.
השאלה שלי היא האם עובדה זו היא בעייתית בתרומת ביצית (תרומת טריים - בצ'כיה)?
האם זה יכול להוות בעייה? ואם כן אז איך עוקפים זאת? ההליך מאודד יקר כאמור . כמו כן "מכינים" תורמת להגעתי.
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדר קול - תגובה
פרופ' שחר קול12/02/2011לא, מחזור לא סדיר אינו בעיה.
מה שחשוב - תקינות הרחם והרירית תוך טיפול הורמונאלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר' קולורד12/02/2011
ערב טוב.
אני תושבת חיפה, מתחילה במסלול תרומת ביציות בבית חולים הדסה . שאלתי היא האם אני בתור חברת קופ"ח מכבי צריכה להגיע אלייך עם הניירות שניתנו לי מהדסה על מנת להזין את פרטי במחשב כדי שאוכל לקנות את התרופות הדרושות לי .? וכדי בהמשך לקבל את ההחזרים המגיעים לי ? (מגן זהב).
כמו כן אני אמורה לעשות בדיקות דם - האם אני צריכה להמיר את טופסי הבדיקות? או שמא אוכל להגיע איתם למעבדות מכבי? שאלה אחרונה - האם מעקב אולטרהסאונד רירית רחם אני אוכל לעשות בבריאות האישה בצ'ק פוסט?
תודה על הכללללל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדר' קול - תגובה
פרופ' שחר קול12/02/2011אין צורך להגיע אלי. אפשר לקבל התרופות עם מרשם של בי"ח הדסה.
אפשר להמיר טופסי הבדיקות אצל רופא המשפחה או רופא הנשים המטפל.
אפשר לבצע בדיקות א.ס. בבריאות האישה עם הפניה מתאימה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריות ואנדומטריוזיסdafi12/02/2011
שלום רב
אני מתחילה טיפולי פוריות עם גונל אף.
סובלת מאנדומטריוזיס כולל אנדומטריומה קיימת בגודל של בערך 4 סמ.
מחברתי שסובלת גם כן מהמחלה הבנתי שהטיפולים ההורמונלים יכולים לגרום להיווצרות אנדומטריומות נוספות.
האם כך?? אם כן האם ניתן לעבור הזרעות ללא הטיפול ההורמונלי???(הפרוטוקול הוא 3 מחזורי הזרעה ולאחר מכן IVF)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי פוריות ואנדומטריוזיס - תגובה
פרופ' שחר קול12/02/2011ניתן לבצע הזרעות על בסיס הביוץ הטבעי, ללא טיפול תרופתי כלשהו, אם כי התוצאות פחות טובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)