מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סושי בהריוןיעל05/10/2010
האם מותר לאכול סושי בהריון???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סושי בהריון - תגובה
פרופ` דוד בידר06/10/2010צמחוני כן .יש בעיה אם דגים בעיקר לא מבושלים וכו.
לכן לאכול רק צמחוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת מוזרהיעלי05/10/2010
שלום,
קבלתי וסת ב 30/8/2010. ב20/9 עברתי הזרעה לאחר זריקת אוביטרל.
בדיקת הריון ביתית הראתה תוצאה שלילית. באין הריון, הוסת היתה אמורה להופיע אתמול.
מיום א' יש לי מעין הפרשה דמית שהתגברה היום לדימום חלש מאוד (בשונה מוסת רגילה שלי).
מה יכולה להיות הסיבה לדימום הלא שגרתי? האם יש מקום לדאגה?
בתודה,
יעלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת מוזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר06/10/2010אין מקום לדאגה אך תבצעי בדיקת דם להריון ואם שלילית אז זה תחילת וסת.
תמיד בוסת לא ברור יש לעשות בדיקת דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לא תקין- דחוף!!!דנה05/10/2010
כתבתי כאן בפורום לפני מס' ימים לגבי בטא שעולה לאט ולא מתאפסת, ההחזרה היתה לפני חודש ושבוע, 12 יום אחרי בטא שלילית, דימומים שנפסקו, הפרשות שנמשכות. שבועיים אחרי הבטא הראשונה. 27/9 בטא 84 , 29/9 בטא 100 1/10 בטא 138 3/10 בטא 80 (ירידה) 5/10 בטא 88 (עליה). בינתיים מחכה לעשות בטא שוב ביום ראשון בתקווה שירד.כמה זמן לוקח לבטא להתאפס?
מה היית מציע לעשות זריקה/ גרידה? האם זה לא מסוכן להשאר במצב זה כל כך הרבה זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לא תקין- דחוף!!! - תגובה
ד''ר דוד ישי05/10/2010אין סכנה במצב המתמשך של בטא נמוך שאינו מתאפס מלבד האפשרות שמדובר בהריון מחוץ לרחם. במידה שהבטא ישאר סביב הערכים האלה ולא ירד ובודאי אם יעלה , צריך יהיה לשקול טיפול במטוטרקסאת ( טיפול שנותנים כשיש הריון מחוץ לחרחם)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
דנה05/10/2010כמה זמן היית ממשיך לעקוב בציפייה לירידה והאם בדר"כ זה יורד במקרים כאלה? האם הריון מחוץ לרחם מסוכן ברמות בטא כאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניסיון מר
שרון05/10/2010אצלי היה אותו סיפור לפני מס' חודשים. בטא עולה ויורדת מעט. הבטא התחילה כמו אצלך ממש נמוך. בדיעבד היה הריון חוץ רחמי. כשהבטא הגיעה ל 350 (שזה עדיין נחשב נמוך) הרופא אמר שבערכים כאלו אין מה למהר ונחכה "עוד קצת" שאולי ההריון יפול לבד. יום אחרי זה התפוצצה החצוצרה ועברתי כריתה.
אם זה ממשיך לעלות אפילו במעט - אני הייתי הולכת על זריקה כמה שיותר מהר.
בהצלחה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ לאחר נטילת פרוברהאנה05/10/2010
נטלתי פרוברה על מנת שיהיה דימום. האם זה יכול להשפיע על הביוץ בחודש שאחרי הפרוברה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ לאחר נטילת פרוברה - תגובה
ד''ר דוד ישי05/10/2010לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוף איתור ביוץ לפני הזרעהsbv05/10/2010
הייתי ביום ראשון במעקב זקיקים י"מ 15 נצפה 1 זקיק בגודל 15.5 מ"מ
ובדיקות הדם הראו ערכים של לפני ביוץ :
E2 719
LH 10.86
PROG 0.8
בהנחיית רופא המלצה לחזור על הבדיקה רק היום יום שלישי , והנה אנ י הולכת היום ולהפתעתי אים זקיקים!!! וגם הזקיק היפה שהיה בעובי 15.5 ביום ראשון נעלם !!!! ונרשם בטופס הבדיקה : בשתי השחלות הודגמו זקיקים קטנים אחרי ביוץ ???? (ככה עם סמני שאלה כאילו לא בטוחה ) ,
מתקשרת לרופא והוא מתעקש לדעת רק אחרי בדיקות הדם ,והנה הם הגיעו וכך כתוב :
E2 425
LH 29.19
PROG 2.50
אגב בעובי ומרקם רירית ביום ראשון 10 מ"מ היום 12מ"מ
בבדיקות ביוץ ביתיות נצפתה תוצאה חיובית ביום ראשון בלילה \גם אתמול בלילה שעשיתי \ וגם עכשיו בשעה רבע לארבע בצהריים.
מה קורה כאן אני לפני אחרי תוך כדי ??? למה הערכים בבדיקות לא תואמים ? אני ממש לא מבינה ומבולבלת ,
ההזרעה זה מתורם מ"חו"ל וזה יקר לא רוצה לעשות סתם ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחוף איתור ביוץ לפני הזרעה - תגובה
ד''ר דוד ישי05/10/2010כנראה בייצת ביום שני או בלילה שבין שני לשלישי. אני הייתי עושה הזרעה היום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטאאני05/10/2010
שלום,
אני אחרי IVF מחזור אחרון 26.8
החזרה-(שני עוברים)-17.9.10
ב..דם אחרי 12 יום -28.9.10 =בטא 59
ב.דם 3.10.10 = 498
ב.דם 5.10.10= 1808
האם זה תקין,מתי עליי לבצע אולטרסאונד לא כדאי מהר?אני שנתיים אחרי הריון מחוץ לרחם,לפי הערכים ישנו סיכוי שזה שוב הריון שכזה?
דבר אחרון האם ניתן לראות בעליה סימן לתאומים?
תודה רבה
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי בטא - תגובה
פרופ` דוד בידר05/10/2010עליה טובה.
אין תאומים.
אין הריון מחוץ לרחם.
לעשות אולטרסאונד שבועיים אחרי הבדיקה הראשונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהאני05/10/2010
שלום,
אני אחרי IVF מחזור אחרון 26.8
החזרה-(שני עוברים)-17.9.10
ב..דם אחרי 12 יום -28.9.10 =בטא 59
ב.דם 3.10.10 = 498
ב.דם 5.10.10= 1808
האם זה תקין,מתי עליי לבצע אולטרסאונד לא כדאי מהר?אני שנתיים אחרי הריון מחוץ לרחם,לפי הערכים ישנו סיכוי שזה שוב הריון שכזה?
תודה רבה
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה
אני05/10/2010האם ערכים אלה מעידים לסיכוי תאומים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה - תגובה
פרופ` דוד בידר05/10/2010עניתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום דיכויחסויה05/10/2010
שלום רב,
ביום ה 21 לווסת התחלתי להזריק דקא 0.1 (פרוטוקול ארוך) היתה לי רירית 14 מ"מ + גופיף צהוב
13 יום לאחר מכן (אתמול, יום רביעי למחזור) כשבאתי לבדיקת דם וא.ס.על מנת להתחיל סטימולציה, עובי הרירית שלי היה 7 מ"מ ונאמר שבגלל שהרירית עדיין קצת עבה לא ניתן להתחיל עם הסטימולציה והתבקשתי לחזור רק ביום חמישי למרות שבבדיקות דם ההורמונים כבר היו בדיכוי. האם רירית של 7 מ"מ עבה מידי ביום ה 4 לווסת? מה הסיבה? האם עד יום חמישי הרירית צפויה להיות דקה יותר? בד"כ הרירית שלי במחזור עומדת על 5 מ"מ, לכן אני לא מבינה מה קרה הפעם. אני רק מקווה להתחיל בסטימולציה בחמישי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יום דיכוי - תגובה
פרופ` דוד בידר05/10/2010לא ברור מה מהות בדיקת רירית בוסת.
אם המחזור החודשי שלך סדיר היית צריכה להתחיל גירויי הורמונלי במקביל לדקפפטיל ללא שום בדיקות.אפשר לעשות את האולטרסאונד במטרה לבדוק שהשחלות תקינות ואין בהן ציסטות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו
חסויה06/10/2010נאמר לי ע"י הרופאה שהרירית אמורה להיות דקה יותר מ 7 מ"מ בווסת על מנת להתחיל סטימולציה. היא טענה שבגלל שהסטימולציה גורמת לרירית הרחם להתעבות וגם ככה היא קצת עבה אז יש חשש שהיא תעבור את ה 14 מ"מ ושרירית עבה מידי זה גם לא טוב ולכן עלי להמשיך עם הדקא עוד כמה ימים. האמת שיצאתי נורא מבולבלת, הרי בבדיקת הדם ראו שהמערכת הורמונאלית בדיכוי, אז לא הבנתי מדוע העובי של רירית כזה נתון חשוב.
ולשאלתך מדוע לא עושים לי סטימולציה יחד עם דיכוי בתחילת הווסת: פרוטוקול קצר הניב לי בעבר ביצית אחת ופרוטוקול ארוך עם דיקוי של שבועיים לפני סטימולציה הניב לי 15 ביציות והריון ראשון תקין(נקלטתי בנסיון השני, אצלנו הבעיה היא זכרית ) וזאת הסיבה שגם הפעם אנו מנסים את הטיפול הארוך החל מהיום ה 21.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיום דיכוי - תגובה - תגובה
פרופ` דוד בידר06/10/2010מה שכתבתי זה שכאשר הגיע וסת ואת כבר לוקחת דקפפטיל היית צריכה להתחיל גירויי וכל היתר קשקוש.כל מה שכתוב לדעתי הוא המצאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזורעדי05/10/2010
שלום, אני אחרי צילום רחם שבו הצטרכו לעשות צינתור חצוצרות וכנראה חצוצרה ימנית סתומה או לא לגמרי בסדר.
כרגע יש לי איחור של 5 ימים אך בדיקה ביתית יצאה שלילית. אני חייבת לציין שהמחזור שלי מדויק ביותר כל 28 יום
בדיקת דם העלתה את התוצאות הבאות
ESTRADIOL 261
PROGESTERONE 13.8
BETA-HCG <2
אני מבינה שהתוצאה שלילית אך ממה יכול לנבוע האיחור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור - תגובה
פרופ` דוד בידר05/10/2010האיחור תמיד נגרם עקב הביוץ. את בייצת מאוחר יותר מאשר בעבר אולי בגלל מתח שלפני צילום רחם או סיבה אחרת ואין לאיחור שום משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיחור במחזור
שני05/10/2010תודה על התגובה. האם עלי לחזור על הבדיקה אם המחזור לא מגיע? או להסיק שאולי החודש פשוט לא היה ביוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיחור במחזור - תגובה
פרופ` דוד בידר06/10/2010אם חעשי בדיקת E2 ופרוגסטרון בדם נדע מה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקה לפרופיל הורמונלימירב05/10/2010
שלום רב,
אני כבת 39 (רק מלאו לי) ,אם לשתי בנות מטיפולי IVF.
אנו זוג שמוגדר כבלתי מוסברים,
מנסה להכנס להריון באופן טיבעי בתוספת כדורי אוטרגסטאן
עבור שלב לוטאלי קצר.
אודה לכם במידה ותוכלו לומר לי מה הם סיכויי להרות על סמך
תוצאות אלו.:
ESTRADIOL(E2) 273.00 PMOL/L
FEMALE PMOL/L
FOLLICULAR PHASE 70-900
MID. CYCLE 140-1900
LUTEAL PHASE 70-1000
POSTMENOPAUSAL <150
FSH 5.90 MIU/ML
FEMALE MIU/ML
FOLLICULAR PHASE 3.0-20
MID. CYCLE 4.5-26
LUTEAL PHASE 1.1-14
POSTMENOPAUSAL 6-150
LH 4.40 MIU/ML
FEMALE MIU/ML
FOLLICULAR PHASE 2.0-11
MID.CYCLE 12-105
LUTEAL PHASE 0.9-13.0
POSTMENOPAUSAL 10.0-65.0
PROGESTERONE 1.10 NMOL/L
FEMALE NMOL/L
FOLLICULAR PHASE 0.0-1.0
LUTEAL PHASE 3.8-51
POSTMENOPAUSAL 0.0-1.0
PROLACTIN 279.00 M/UL ( 70.00- 630.00) (..*......)
.ביום 09/01/2005 שונתה השיטה וערכי השוואה
TSH 1.57 UIU/ML ( 0.35- 4.94) (.*.......)
תודה מראש על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח בדיקה לפרופיל הורמונלי - תגובה
פרופ` דוד בידר05/10/2010הבדיקות תקינות והסיכוי להרות כנראה הוא בהפריה כי ככה לא הלך גם בעבר,לא?
היות והבדיקות במבחנה הסיכויים טובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודהאבי05/10/2010
דר ישי לוי וכל הרופאים הנפלאים!
תודה לך על תשובותיך המהירות.
אין לך מושג כמה זה עוזר ובעיקר מרגיע שיש לי למי לפנות.
אלפי תודות.
בשורות טובות לכולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה - תגובה
ד''ר דוד ישי05/10/2010בשמחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליית בטאסיוון05/10/2010
ברצוני לדעת קל קצה עליית בטא
3.10 113
5.10 213
נקבע לי US בעוד שבועיים מהיום
האם אחרי שבועיים נוכל לראות שק +דופק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה אם אפשר..
סיוון05/10/2010שאיבה ב 20.9
החזרה ב 22.9
באיזה שבוע אני יהיה ב US עוד שבועיים מהיום
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליית בטא - תגובה
ד''ר דוד ישי05/10/2010את גיל ההריון מחשבים משבועיים לפני השאיבה. עלית הבטא סבירה.בעוד שבועיים , במידה שהתפתחות ההריון תקינה , ניתן יהיה לראות עובר עם דופק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור סינרל ושאר ירקותאפרת05/10/2010
שלום.
תחילת סבב ivf שני. פרוטוקול ארוך.
התחלתי לשאוף סינרל ביום ה21 למחזור. הייתי אמורה לקבל את המחזור החדש לפני כיומיים,אך אין אפילו סימנים להגעתו.
מה עליי לעשות? להמשיך עם הסינרל? להפסיק?
אציין:
א.שואפת 3 פעמים ביום עפ"י הוראת הרופא (ולא פעמיים ככתוב במינון התרופה)
ב. לא המתנתי 45 יום בין הטיפולים. רוצה כמה שפחות הפסקות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור סינרל ושאר ירקות - תגובה
פרופ` דוד בידר05/10/2010קודם כל זה לא טוב לא לעשות הפסקה היות ואם עושים רצוף הטיפול פחות יעיל וחלק מהזקיקים ממחזור קודם מתפתחים ללא ביציות בתוכן והופכות לציסטות.
שנית את המשאף הזה לוקחים פעמיים ביום.
שלישית אם תעשי בדיקת E2 ופרוגסטרון נוכל לומר לך מה קורה.
בינתיים להמשיך משאף אך גם לברר באולטרסאונד שאין ציסטות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה בנושא הזרקת אוביטרלדנה05/10/2010
שלום,
עשיתי היום מעקב זקיקים (יום 14ׂ למחזור) אחרי שלקחתי איקקלומין והתוצאות היו: רירית 7.5 , ללא נוזל בדוגלס, זקיקים בגודל: 16, 17, 21 , 23 - בשחלה הימנית, 19,20 -בשחלה השמאלית.
ההכוונה שקיבלתי מהרופאת נשים שלי היא להזריק את האוביטרל כשיש לי זקיקים מעל 18. האם יש משמעות למועד ההזרקה? (ערב,צהרים או בוקר).
(לא מדובר בהזרעות אלא באמצעות קיום יחסי מין).
אשמח למענה כי אני לא מצליחה להשיג שום מענה מהרופאה שלי או מקופ"ח בנושא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה בנושא הזרקת אוביטרל - תגובה
פרופ` דוד בידר05/10/2010לא משנה מתי תזריקי רק שהביוץ יהיה אחרי 36 שעות כך שאם תזריקי בבוקר הביוץ יהיה למחרת בערב.
היות ויש לך הרבה זקיקים את חשופה להריון מרובה עוברים ולפי המלצות שלנו ,אם את צעירה,יש להמנע מאוביטרל ולקיים יחסים ולסמוך על הביוץ הטבעי.
כמובן שאם האוביטרל הסיכוייםגבוהים בהרבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רופאים יקריםמודאגת05/10/2010
אני בת 35 מנסה כבר 5 חודשים להיכנס להריון שני.
הריון ראשון היה לפני 6 שנים הסתיים בלידה קיסרית של תאומים בריאים.
חודש שעבר ע"ב מחזור טבעי קיבלתי אוביטרל.
החודש הרופא נתן טיפול אחר.
5 ימים אקיקלומין מהיום ה-3 למחזור
מהיום האחרון של הכדור הוסיף פרוגוזינה= אסטרדיל (לא יועת עם כתבתי נכון
2 כדורים ל-12 יום מה זה הכדור הזה???
ולבוא למעקב זקיקים ביום 8
השלב הבא יהיה אוביטרל והזרעה....
האם זה תקין?? יש לי ממה לחשוש?? מה הסיכוי להיקלט??
תודה על עבודתכם הנפלאה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רופאים יקרים - תגובה
פרופ` דוד בידר05/10/2010קודם כל אין ממה לחשוש.
איך הרית פעם ראשונה בטיפולים?אם כן יש להמשיך באותה מתכונת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' אז מה אתה מציע??
מודאגת05/10/2010לא נקלטתי ביטפולים.
בחודש הראשון שבו הפסקתי גלולות נקלטתי לתאומים זהים :-) לפני 6 שנים
אז מה בעצם אתה אומר לי....
לא לעשות את מה שהרופא הציע החודש???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' אז מה אתה מציע?? - תגובה
פרופ` דוד בידר06/10/2010אם הכל תקין מדוע לטפל. יש צורך להמשיך לבד. לטיפולים יש סיבוכים ואם הוסת סדיר האיקכלומין מיותר.תנסי עוד קצת זמן ונראה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)