מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הזרקת גונאל באיחור?אפרת07/10/2010
האם התחלת הזרקת גונאל אף רק מהיום 10 למחזור
יכולה עוד לעזור?
או שכבר לא תהיה השפעה על זקיק?
היום זה יום 10 ללא הורמונים זקיק 12 מ"מ
רופא אומר אולי שווה להתחיל להזריק גונאל F 112ליום.
כשאמרתי לו שהיום כבר יום 10 למחזור ,גימגם...
מה לדעתכם?מאוחר מדיי להזרקת הורמונים?בת41* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקת גונאל באיחור? - תגובה
פרופ` דוד בידר07/10/2010אי אפשר להתחיל כלום בלי לבדוק רמות E2 ופרוגסטרון.יש לחזור על אולטרסאונד והורמונים ואז להחליט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה כללית בבקשהחסויה07/10/2010
אני ובעלי מנסים להרות מזה 4 חודשים (תחת מעקב זקיקים) ללא הצלחה....אנחנו בני 36 יש לנו ילדה בת שנתיים וחצי...אצלי הכל תקין , ביוצים, רירית, פרוגסטרון , הכל תקין, אצל בעלי בדיקת זרע תקינה....רציתי לדעת איך מקובל להמשיך? האם בגיל הזה כבר מומלץ להתקדם לטיפול? או בגלל שזה רק 4 חודשים יש להמשיך לנסות...?
מה דעתכם בבקשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה כללית בבקשה - תגובה
פרופ` דוד בידר07/10/2010להמשיך עוד חודשיים לפחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיון להרות אחירי הפלהשלי07/10/2010
ד"ר שלום
לאחר הריון לא תקין שהחזיק שבועיים בדיוק האם אני יכולה כבור בביוץ הקרוב או חודש הבא לנסות שוב?
מה הסיבה שהריון לא התפתח זה היה נסיון ראשון שלי . בדיקות אולטראסאונד הראו שמבנה הרחם תקין , אין היסטוריה משפחתית
אני מרגישה לחץ שאולי משהו לא בסדר אך מנחם אותי שזה היה נסיון ראשון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיון להרות אחירי הפלה - תגובה
פרופ` דוד בידר07/10/2010עניתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניסון להרות לאחר הפלהשלי07/10/2010
פרופ' בידר שלום
לפני 3 שבועות ביוץ היום לאחר הריון לא תקין התחיל דימום לפני יומיים שהפסיק אך יש כאבי מחזור עזים אם לא אקבל מחזור חזק אגש לרופא אם כן האם אפשר לנסות להרות שוב החודש הזה?
האם הסיכוי שלי להרות שוב יש הוא גבוהה הריון זה היה נסיון ראשון שלי?
אציין שבבדיקת אולטראסאונד מבנה רחםם תקין . האם זה עלולו לקרות שוב בפעם הבאה קצת חוששת .אין היסטוריה משפחתית של בעיות פוריות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסון להרות לאחר הפלה - תגובה
פרופ` דוד בידר07/10/2010כן את יכולה ועצם העובדה שהיה הריון זה טוב.סיכויים טובים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות עובריםאני07/10/2010
שלום וברכה,
עברתי החזרה שניה של עוברים מוקפאים אחד של 3 תאים ואחד של 4 תאים, לפני מס' ימים קיבלתי תשובה שלילית, האם בשל כמות התאים הקטנה הטיפול לא הצליח? האם מס' תאים מקטין את הסיכוי להצלחת הטיפול??
בנוסף היו לי עוד 2 עוברים אחד של 8 תאים ואחד של 6 תאים ולאחר ההפשרה אף אחד מהם לא שרד.
אני מנסה להבין איפה הבעיה, בביציות? או בזרע? מה אשפר לעשות??
ממה שראתי באתרי האינטרנט השונים עוברים טובים הם עוברים אחרי 5-6 ימים שהגיעו לבלסטוציסט, שאלתי היא האם עדיף לחכות שיגיעו למצב הזה ולא להחזיר עוברים טריים אחרי יומים שלושה מהשאיבה??
תודה על עזרתכם אתם עושים עבודת קודש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא דילגו עלי??
אני07/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה שאלה
אני07/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיכות עוברים - תגובה
פרופ` דוד בידר07/10/2010קשה לענות לך כי לא ברור מה גילך ומה הסיבה לעקרות ואיך היה הטיפול והאם הקפיאו עוברים ביום 2 או רק 3.
צריך אינפורמציה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוסיפה אינפורמציה
שואלת08/10/2010אני בת 25 טיפול IVF ראשון על רקע CF לבעלי , העוברים הוקפאו ביום השלישי אחרי השאיבה.
בשאיבת הביציות הוציאו 11 ביציות מתוכם 5 הופרו, הוחזר עובר 1 וקיבלנו תשובה שלילית ,החזרה שניה - 2 עוברים (6 ו- 8 תאים) לא שרדו את ההפשרה , הוחזרו שניים כפי ציינתי קודם אחד של 3 תאים ואחד של 4 תאים - בדיקת הריון שלילית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוסיפה אינפורמציה - תגובה
פרופ` דוד בידר09/10/2010בסדר את צעירה ולפעמים אלה התוצאות של הפריה ויש להמשיך הלאה.
אם אתם עושים PGD אזי הסיכויים להרות יורדים מעט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העידוד. עדיין לא הבנתי
שואלת09/10/2010האם הסיבה שהעוברים לא נקלטו הוא מס' התאים הקטן?
ומה בקשר להחזרה של עוברים לא טריים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העידוד. עדיין לא הבנתי - תגובה
פרופ` דוד בידר10/10/2010כאשר מחזירים עוברים תמיד יש סיכוי והסיבה שזה נע סביב ה30% היא עקב מבנה העוברים שלא תמיד בנויים בכרומוזומים באופן תקין ולכן אין חשיבות למה שאת כותבת ויש פשוט להמשיך עד שיקלט האחד התקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אני10/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי היה ביוץ?שיר07/10/2010
שלום רב,
היום הוא היום ה-16 למחזור, בבוקר עשיתי בדיקות דם כדי לבדוק מתי היה הביוץ. האם תוכלו לומר לי על סמך הנתונים האלה? (חשד לביוץ מוקדם מאוד).
תודה!
Estradiol (E2) Urgent | pmol/l | *
750
|
Progesterone Urgent | nmol/l | *
38.3
|
HCG-B Quantitative (UR) | | 2 IU/L -קטן מ
|* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי היה ביוץ? - תגובה
פרופ' שחר קול07/10/2010את אחרי ביוץ. לא ניתן להעריך כמה זמן חלף מהביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין מחזור אחרי פרוורהקצת מודאגת07/10/2010
שלום
אני אחרי סבב שלישי ולא מוצלח של איקקלומין
לאחר שלא היה ביוץ המחזור לא הגיע והרופא נתן לי פרווה לקחת 7 ימים פעמיים ביום
כיום אני 6 ימים לאחר נטילת הכדור האחרון והוסת עדיין לא הופיע- אני גם לא מרגישה את כל הדברים שאני בדרך כלל מרגישה בגוף לפני שהמחזור מופיע (כאבי גב תחתון, בטן נפוחה וכו)
אני לא מבינה למה המחזור לא מגיע- מה יכולות להיות הסיבות לכך ומה עליי לעשות? סבב נוסף של פרווה?
הרופא אמר שיתייחס רק אחרי היום השביעי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מחזור אחרי פרוורה - תגובה
פרופ' שחר קול07/10/2010יתכן ולא היתה חשיפה של רירית הרחם לאסטרדיול.
אם זה המצב - אין טעם לסיבוב נוסף של פרוברה.
אפשר להמתין לבדיקת הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת מינון- מאוד דחוף!מור07/10/2010
שלום רב,
אני באמצע סבב שני של הזרעות עם גונאל אף.
סבב הראשון קיבלתי מינון של גונאל 150 ותוך שלושה ימים היו לי שני זקיקים מובילים 15+16 וועוד כ 7 זקיקים בין 9-11 מ"מ. מכיוון שהיה לי קשה לקבל את הזריקות הוחלט שאזריק ביום הרביעי גונאל 37.5 ויום לאחר מכן אוביטרל. כמובן שהסבב נכשל.
כעת אני באמצע סבב לאחר הזרקה מהיום החמישי גונאל 75 , אני כבר שלושה ימים מזריקה והיום הייתי במעקב..נצפה זקיק 13 ומספר זקיקים בכל שחלה מתחת ל 10 מ"מ.
רמת ה E2 - 500 והפרוגסטרון 1.9.
הרופא שלי לא נתן לי תשובה לגבי המשך טיפול אך אני זוכרת שהוא אמר שבסבב הזה נעלה את המינון לאחר שלושה ימים ל 112.5 מראש. אני מאוד מאוד אשמח לקבל חוות דעת שנייה מאחר ונראה לי יותר מדי להזריק שלושה ימים 112.5 שכן ביום שבת אין מעקבים והמעקב הבא הוא רק ביום ראשון . אני מאוד חוששת להגיע למצב של גירוי יתר קל כי בסבב הראשון זה מה שקרה ומאידך מאחר ואני כ"כ סובלת מההורמונים לא הייתי רוצה להעמיס על המצב הנפשי.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת מינון- מאוד דחוף! - תגובה
פרופ' שחר קול07/10/2010התכנית הבסיסית של הרופא שלך נראית סבירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר שחר קול- עוד שאלה
מור07/10/2010אבל זה לא נחשב הרבה לאחר שבסבב הקדום הזרקתי 150 שלושה ימים והגעתי לגירוי קל??
לא עדיף להזריק 75 עוד יום אחד ואז להעלות מינון ?
אני חושבת חודש הבא אם אזדקק לעבור רופא ואני רק רוצה לעבור את הסבב הזה בדרך הנכונה ביותר.
אני מאוד מאוד אשמח לקבל חוות דעת נוספת .
אני בת 27, ביוץ ומחזור סדיר כל 26-28 פרופיל הורמונלי תקין
בעיית זרע..מצב סביר אך לא תקין
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר שחר קול- עוד שאלה - תגובה
פרופ' שחר קול07/10/2010אפשר, אך יש סיכון שיתפתח רק זקיק אחד, המוביל, שהוא היום 13 ממ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר קול שאלה אחרונה
מור07/10/2010מה אתה היית ממליץ ? אני האמת גם מאמינה בזקיק אחד ...
כי הרי יש סיכון שיתפתחו גם יותר מדי זקיקם עם 112.5 שלושה ימים , לא?
הציעו לי להזריק היום 112.5 ומחר ללכת למעקב אולטרסאונד ודם.
מה אתה ממליץ ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה- אשמח לקבל תשובה...זה דחוף
מודאגת..07/10/2010מאחר ואני אמורה להזריק היום
המון תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר קול שאלה אחרונה - תגובה
פרופ' שחר קול08/10/2010ההמלצה חייבת להיות מבוססת על הכרה טובה של ההיסטוריה הרפואית שלך, מכלול הבדיקות שעבר (עם בן הזוג).
למשל - אם יש בעיית ביוץ אנו שואפים לביוץ של זקיק אחד בלבד.
אם לא - שואפים ל 2 עד 4 זקיקים, ואף זאת בתלות בגילך. בגיל צעיר עדיף להיות יותר שמרני.
הסיכון לגירוי יתר משמעותי הוא קטן , אך כמובן שיש צורך בפירוט מלא יותר של מספר הזקיקים סביב 10 ממ, שכן אם מתעורר "ענן" סמיך של זקיקים בקוטר זה, כמובן שיש סיכון רב יותר לגירוי יתר, אך אם לזקיק המוביל יצטרף זקיק אחד או שניים שהם היום 10 ממ זה סביר.
בקיצור , עם כל הכבוד לפורום המכובד, הוא לא יכול להחליף שיקול דעת מקיף ומסודר כראוי בטיפולי פריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר שחר קולרחל07/10/2010
בשבוע הבא אמורים להחזיר לי עוברים מתרומת ביצית, עפ"י בדיקת אולט שנעשתה אתמול רירית הייתה 5 , התחלתי לקחת אוסטרופם ביום שישי (6 ימים) במידה וההחזרה תהיה ביום שלישי, בכמה הרירית עוד תעלה? לוקחת 3 אסטרופם?
נאמר לי להגיע שוב לבדיקה ויתכן שיבטלו את החזרת העוברים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר שחר קול - תגובה
פרופ' שחר קול07/10/2010לא ניתן לדעת בכמה הרירית תעלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה AMHסיגלית07/10/2010
אני בת 39. עשיתי בדיקת AMH והתוצאה היתה 3,021mg/ml
הבנתי מהרופאה שהתוצאה טובה. אבל למה אחרי שני טיפולים הורמונליים עם מנופור ואוביטרל והאחרון עם פרגניל אני עדיין לא בהריון? מה הבעיה? האם כדאי בטיפול השלישי הזרעה או ivf
אשמח לעזרתכם. אני ובעלי מאוד מיואשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה AMH - תגובה
פרופ' שחר קול07/10/2010התוצאה משקפת רזרבה שחלתית, אך אינה מבטיחה הצלחה בטיפול והשגת הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שניסיגלית07/10/2010
שלום,
טיפול שני -מחזור אחרון ב-13/9 ב-16/9 התחלתי עם מונופור (שתי אמפולות של 112.5) עד ל-27/9. ב-28/9 בשעה 21:00 בערב עם זקיק בגודל 17 מ"מ ולפי הוראת הרופא, הזרקתי בבטן פרגניל 10,000 יחידות. התחילו לי כאבים ברמה סבירה בצד ימין בבטן מה-6/10 (אולי בשחלות) מה זה אומר? שהטיפול גם הפעם כשל?
מתי אמור אם כן להגיע המחזור? אני לא מרגישה כלל בהריון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שני - תגובה
פרופ' שחר קול07/10/2010יש להמתין 16 מזריקת הפרגניל.
אם עד אז לא יגיע מחזור - לבצע בדיקת דם להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נא דחוףףףףף האם אני בהריון?ליאת07/10/2010
שבעה ימים אחרי המחזור קיימתי יחסי מין עם חבר שלי ... הוא נשאר בבגדים מלאים ואני הייתי עירומה לחלוטין ... הוא ישב על כיסא ואני ישבתי עליו שיפשפנו והיה חיכוך בין אברי המין עד שהוא גמר בתוך המכנס ... הבחנתי בכתמים רטובים על מכנסו דבר שהבהיל אותי .
המחזור שלי אמור להיות ב- 10.10.10 , כבר חמישה ימים אני מרגישה כאבי גב תחתון וראש ורעב ... לפני יומיים ירדה טיפת דם ומאז לא ירד כלום ... אני רק סובלת לעיתים כאבי גב תחתון , ראש , רעב , קצת הפרשה בצבע לבן עם ריח ....
אני נורא מודאגת ... האם יתכן כי הזרע עבר ממכנסו (מאחר והייתי בחיכוך עם מכנסו ויושבת על הכתמים ) אל הנרתיק ?
האם יש סיכוי להריון?
האם אלו סימני הריון או סימני ווסת והכל רגיל (יש לציין כי אני סובלת סימנים יום או יומיים לפני המחזור ) .
אני במתח נוראי ... נא תשובה דחוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אויש נו באמת....
וורה07/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת לא בפורום הנכון
גל07/10/2010אין סיכוי להריון!
שנית את לא בפורום הנכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תבמיני הריוןאני07/10/2010
שלום אני שבוע חמישי(החזרה היתה ב 17.9.10 (זה נכון השבוע)?
ואני לא מרגישה כלום למעט אולי עייפות.
האם זה תקין?אני אמורה להרגיש משהו?
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבמיני הריון - תגובה
פרופ` דוד בידר07/10/2010לא תמיד מרגישים משהוא אבל בכל זאת עייפות זה אחד הסימנים.
יש לחכות בסבלנות לאולטרסאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אני07/10/2010האם זה נכון זה שבוע חמישי נחשב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ` דוד בידר07/10/2010כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונאליגילי07/10/2010
שלום לרופאים, אני בת 40, לפני מספר חודשים עשיתי פרופיל הורמונלי ביום השלישי למחזור, יצא FSH 16.2 ואסטרדיול קטן מ- 200, הבנתי שזה מעיד על רזרבה ירודה ואיכות ביציות בעייתית. אחרי חודש ה- FSH כבר ירד ל- 11.5. לטיפול הגבתי יפה - 4 ביציות בשלות לאחר 6 ימים של 2 אמפולות מנוגון. האם מכך ניתן להיות גם אופטימית לגבי איכות הביציות והסיכוי להפריה (בהזרעה)? רוב תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונאלי - תגובה
פרופ` דוד בידר07/10/2010רמות FSH גבוהות מראות באמת על איכות לא טובה של הביציות.
הסיכויים בהפריה נמוכים מאוד והייתי ממליץ לך לא לבצע הרבה טיפולים[מעבר ל3 ].
אם לא תהרי בשלושה מחזורים יש לעבור לתרומה ולא לבזז זמן ולעשות טיפולים עד גיל מאוחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהדניאלה07/10/2010
לפני שלושה שבועות עברתי ביחידה פיפל מאחר שהרירית היתה עברה(18)ולא סדירה,לצערי התשובה לא היתה תקינה ועלי לעבור גרידה והסטורסקופיה ע"מ לקבל אבחנה יותר מדוקדקת
האבחנה לפי מה שהבנתי היא שגשוג יתר של הרירית...
שאלותי:
מה זה ATIPYA?
מה הסיכוי לבגילי זה יהיה ממאיר?(אני בת 32+1 מהפריה)
האם אוכל להכנס להריון שוב במידה ואהיה מטופלת בפרוגסטרון?(נאמר לי שזה הטיפול)מתי??
למה זה קרה?(האם בגלל הבעיה שלי של אי ביוץ,או בגלל אסטרוגן?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
פרופ` דוד בידר07/10/2010אטיפיה זה מראה של תאים לא תקינים.
הסיכוי לממאירות קטן ביותר והפרוגסטרון אמור לשנות את המצב ולאחר מכן תוכלי להמשיך לנסות ולהרות.
זה מופיע בעיקר עקב עודף אסטרוגן כמו במצבי אי ביוץ כאשר אין הפרשה תקינה של פרוגסטרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות דחופות-המשך
דניאלה08/10/2010כמה זמן נמשך טיפול עם פרוגסטרון?
האם אצטרך עכשיו להיות בקבוצת סיכון לסרטן הרחם והאם הטיפול בי יהיה שונה מעכשיו?(הייתי לפני החזרת מוקפאים וקבלתי פרוגינובה אני מאמינה שלא יתנו לי יותר אסטרוגנים בלבד)
האם אטיפיה היא גידול שפיר?
מדוע איפה אני צריכה לעבור גרידה אבחנתית לא מצאו תאים ממאירים בדגימה שנלקחה?
האם בגלךל זה לא נקלטתי להריון בהפריה האחרונה(לפני חודשיים,והיתה לי הפלה במאי מהריון ספונטני)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה לתשובות-לחוצה
דניאלה08/10/2010....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיפרפלזיה עם אטיפיה
משה09/10/2010שלום
אצלי גילו אותו דבר בפיפל
ואז נתבקשתי לעבור גרידה כדי לוודא שאין איבחון על ממאירות
ולאחר מכן לקחתי במשך חצי שנה תרופה בשם מגייס{פרוגסטרון בכמות
גדולה}רציתי להרות לכן קיבלתי טיפול שמרני זה
זה עבר לי ולאחר שנתיים חזר לי.ואז עוד פעם חזרתי על הטיפול
הרירית שלי הפכה למאוד דקה ולא נקלטתי
לא רוצה להפחיד אותך
אבל זהו בהחלט נגע טרום סרטני.אם היית מסיימת להרות אזי
היו מציעים לך לכרות את הרחם
אני מציעה לך לפנות לגינו-אונקולוג
בתל השומר יש ניסיון רב לפרופ בן-ברוך
או לטליה לוי מוולפסון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות דחופות-המשך - תגובה
פרופ` דוד בידר09/10/2010אטיפיה בדרך כלל עוברת בטיפול בפרוגסטרון של כ 2-3 חודשים ועל ידי פיפל בודקים אם זה נעלם ואפשר להמשיך בכל טיפול ולהרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגילה
דניאלה09/10/2010תודה על האינפורמציה,
אני יודעת שזה נגע טרום סרטני,גם ביחידה לא ניסו ליפות את האמת,
אני בהחלט שוקלת לפנות לגאו-אונקולוג,אך קודם אעבור את הגרידה ואראה מה עושים הלאה,
אני גם יודעת שאצטרך להיות במשך כל חיי במעקב ויש בזה גם את החיוב,כי זה לא יגיע למצב של גידול ממאיר...
האם יש לך ילדים?
מה גילו בגרידה?
האם גם את עברת הסטורסקופיה?
עברת IVF .?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגילה שוב
דניאלה09/10/2010האם אי אפשר לקחת אסטרופם או פרוגינובה לעבות את הרירית הדקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגילה שוב - תגובה
פרופ` דוד בידר09/10/2010לאחר שהוכח שהאטיפיה עברה-כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקחתי גם 3 פרוגינובה
משה09/10/2010למרות שיש פה גם סיכון.הבעיה שלי שגם עם רמות
4000 אסטרוגן הרירית נשארה דקה ולא הגיבה גג 5.5 ממ
אבל ישנם בנות אחרות עם איבחון וטיפול זהה שהרירית
שלהם כן נהיתה עבה.לי נשארה דקה
את תצטרכי גם לעבור פיפל הבחנתי כל 4-6 חודשים
ישנם בתל השומר כ 20-30 נשים שכן ילדו עם אותם בעיות
כך שהכל אישי אבל צריך לקחת בחשבון הכל ןללכת בין הטיפות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזהו מידע אישי
משה09/10/2010לא יכולה ולא רוצה לשתף את כולם בפורום..
תכתבי לי את המייל שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגילה ורופאים
דניאלה09/10/2010לגבי הפיפל אני יודעת,ולמרות שזאת בדיקה לא נעימה זה החלק שאני הכי בסדר איתו בכל הצרה הזאת...
אני לא ממש ציפיתי לזה זה נפל עלי מהשמיים,אני אחרי הפרייה שנכשלה והייתי לפני החזרת עוברים מוקפאים כשגילו את זה,ולא היו לי שום סימפטומים לזה(לא דימומים וכו)
השאלה שלי היא כמה אחורה זה הולך ממתי הרירית נראתה כך?ביחידה עשה רופא שלא מהיחידה אולטרסאונד יומיים לפני שגילו את הבעיה ולא ראה כלום וגם ציין כמה הרירית יפה,לאחר יומיים באתי לתהליך שגרתי של דם+אולטרסאונד והרופא הקבוע ראה משהו שלא מצא חן בעניו ברירית ולקח פיפל,האם דבר כזה הוא מהיום להיום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)